View Full Version : Въпрос за подгреване на огледало
PEPI-2ALFA
10-01-2007, 11:40
Здравейте, откакто купих колата си знам ,че огледалата не са ел. ,копчета има ,но не работят :frown: .Питах в сервиз, човека размърда на ръка огледалата и каза "щом се местят толко лесно значи не са ел.".И така си карам вече 2г.,докато не разглобих лявото за ремонт (след третия удар :cry: ).Гледам вътре жици, сглобявям и -о чудо-работят и двете :shock: .Та въпроса ми е :като са ел. имат ли отопление и ако да от каде се включва :?: . Благодаря.
Ха честито, и аз след повече от година разбрах за какво служи една джиджавка като капачка на резервоар, ама с болт от едната страна :oops: :D
Ако огледалата са ти с подгряване, те се включват заедно с подгряването на задното стъкло. Не знам дали си обърнал внимание при разглабянето как изглеждат нещата вътре - има и ел. огледаля без подгряване, на които им липсва металната мрежа отзад на стъклото. Ето мойто как е:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2437
Ако не си го разкостил чак така, можеш да се ориентираш по броя на жиците - 2 за движение, 2 за подгряване (черна и кафява, мисля), още една (или две бяха?) за датчика за външната температура.
PEPI-2ALFA
10-01-2007, 12:49
Благодаря за бързия отговор. Явно мойто е без подгряване- няма клеми а и 2 кабела остават свободни.Сега поне знам къде ми е датчика за външна температура :idea:
Като си разглобил огледалото, забеляза ли дали на гърба на самото тъкло има реотани? При мен е странно - лявото има, дясното - не, явно е сменяно.
PEPI-2ALFA
28-01-2007, 07:49
Предполагам,че не ти е сменяно- просто за по-евтино са сложили подгреване само от шофьорската страна. Както стъклата -атпред- ел. ,отзад-не.
virusalfa
28-01-2007, 11:10
Ха честито, и аз след повече от година разбрах за какво служи една джиджавка като капачка на резервоар, ама с болт от едната страна :oops: :D
Ако огледалата са ти с подгряване, те се включват заедно с подгряването на задното стъкло. Не знам дали си обърнал внимание при разглабянето как изглеждат нещата вътре - има и ел. огледаля без подгряване, на които им липсва металната мрежа отзад на стъклото. Ето мойто как е:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2437
Ако не си го разкостил чак така, можеш да се ориентираш по броя на жиците - 2 за движение, 2 за подгряване (черна и кафява, мисля), още една (или две бяха?) за датчика за външната температура.Колега,линка дето си постнал е супер,ама хайде подобни неща със снимков и друг материал да ги качваме в раздел "Ремонти"-така ще се знае къде по-лесно да се открие нещо,свързано с ремонта :wink: Предложение,просто,де :idea:
Предполагам,че не ти е сменяно- просто за по-евтино са сложили подгреване само от шофьорската страна. Както стъклата -атпред- ел. ,отзад-не.
Да, мисля че си прав, звучи логично! :idea:
Колега,линка дето си постнал е супер,ама хайде подобни неща със снимков и друг материал да ги качваме в раздел "Ремонти"
Ми линкът сега седи в спецраздела "направи си сам" :-) (Общ технически раздел > Технически справочник). Или имаш предвид да се слагат тези неща в темата "Ремонти" в раздела на 155? Не съм сигурен дали идеята там не е по-скоро да се видят цени и магазини, не толкова техники...? Но пък, от друга страна, нищо не пречи заедно с информцията за цени и т.н. да има линк със снимки на съответните артикули, начина за техния монтаж и т.н., стига всичко да остане подредено.
Kostadin
29-01-2007, 19:30
Като си разглобил огледалото, забеляза ли дали на гърба на самото тъкло има реотани? При мен е странно - лявото има, дясното - не, явно е сменяно.
не е сменяно, така е от завода... е поне при мен е така де :wink: примерно при мен лявото е с ел.моторче за регулиране, също и ел.подгряване, което се включва заедно с реотаните както спомена някой колега по-горе :wink: , а лявото си е ръчно от секъде :lol:
мойта фабрично въобще нямa ляво огледало за сметка на това пък дясното е ел че и с подгряване... и има ел стъкла отзад
логика при талянците няма:)
ALFA CORSE
30-01-2007, 15:35
примерно при мен лявото е с ел.моторче за регулиране, също и ел.подгряване, което се включва заедно с реотаните както спомена някой колега по-горе :wink: , а лявото си е ръчно от секъде :lol:
Тая твойта алфа с две леви огледала ли е :D