View Full Version : СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ - ГАБАРИТИ, ХАЛОГЕНИ И ПОДГРЯВАНЕ НА ЗАДНОТО СТЪКЛО?
security999
18-01-2013, 21:26
Здравейте колеги, извинявам се предварително ако повтарям по някакъв начин темата, но от това което четох не можах да си обясня проблема, а той е следният:
- По време на движение угаснаха халогените отпред ( изгасна ми индикацията на таблото , която показва че са включени ), след това установих, че и габаритите от зад също не светят + подгряването на задното стъкло, светят само стоп и мигачи, съответно от пред светят само къси и дълги, без габаритите. В продължение на дни, с моя майстор (който е добър, но не и по електрическата част ), проверихме всички предпазители, крушки и т.н., по елементарните неща, като преглед и не откри нищо(нямаше прекъснати кабели и изгорели предпазители ), прати ме при добър електричар, днес цял ден се е разправял с нея, като потвърди, че всичко е о.к., но не може да отстрани проблема, като смята ,че всичко идва от някакъв модул, който вероятно управлява светлините. Видях че този модул (евентуално зелен ) го наричате "клюкарката", е явно главният виновник.
Възможно ли е всичко да идва от него?? Какво да правя?, ремонтира ли се или трябва нов?, Как да го проверим да ли се е " споминал" ?може ли да се замери и как? И като последен въпрос, защо не работи и подгряването , имат ли нещо общо.?
Предварително благодаря на всички, които помогнат със съвет:wallbash:
ecotronic
18-01-2013, 21:43
Възможно е проблемът да идва от клюкарката. Предпазителите в багажника вдясно проверихте ли ги (B33 и B16)? В таблото под волана F1 (първият горе вляво) и F11 също? Ако е сигурно, че са здрави (мерено а не преценено визуално), търсете начин да пробвате с друга клюкарка.
PS:
Зависи от пораженията, но в много от случаите клюкарката подлежи на ремонт.
Georgi Sartliyski
18-01-2013, 21:55
аз имах подобен проблем на старата ми кола(нямах фарове,парно и подгряване) и се оказа че е от плочката на ключа за палене от вибрирането по хубавите ни пътища опитай се ако стане пак така да поразклатиш ключа леко без да изгасне колата ще се радвам да пишеш ако е от това като пробваш
security999
18-01-2013, 23:08
Възможно е проблемът да идва от клюкарката. Предпазителите в багажника вдясно проверихте ли ги (B33 и B16)? В таблото под волана F1 (първият горе вляво) и F11 също? Ако е сигурно, че са здрави (мерено а не преценено визуално), търсете начин да пробвате с друга клюкарка.
PS:
Зависи от пораженията, но в много от случаите клюкарката подлежи на ремонт.
Благодаря ти отново, за съвета, да проверени са всичките + в багажника( замерени с уред ) и няма проблем в тях. Колко би излязъл ремонта на "клюкарката" , и кой би го направил, също така колко би струвал нов или втора ръка?
---------- Post added at 00:08 ---------- Previous post was at 00:03 ----------
аз имах подобен проблем на старата ми кола(нямах фарове,парно и подгряване) и се оказа че е от плочката на ключа за палене от вибрирането по хубавите ни пътища опитай се ако стане пак така да поразклатиш ключа леко без да изгасне колата ще се радвам да пишеш ако е от това като пробваш
не е в ключа, но ще проверя, при мен фарове - къси и дълги има, само габаритите + задните и халогените( но айде за халогените е ясно,че намам ли габарити, няма и халогени, поне така мисля)
ecotronic
19-01-2013, 12:30
Благодаря ти отново, за съвета, да проверени са всичките + в багажника( замерени с уред ) и няма проблем в тях. Колко би излязъл ремонта на "клюкарката" , и кой би го направил, също така колко би струвал нов или втора ръка?
---------- Post added at 00:08 ---------- Previous post was at 00:03 ----------
не е в ключа, но ще проверя, при мен фарове - къси и дълги има, само габаритите + задните и халогените( но айде за халогените е ясно,че намам ли габарити, няма и халогени, поне така мисля)
Обикновено дефектират едни транзистори, които струват 1-2 лв. Цяла клюкарка наскоро сменя колегата Iltcho.
Той може да съобщи цена.
security999
22-01-2013, 21:09
Обикновено дефектират едни транзистори, които струват 1-2 лв. Цяла клюкарка наскоро сменя колегата Iltcho.
Той може да съобщи цена.
Днес свалих от приятел неговата "клюкарка ", пробвах на моята и всичко бе о.к , светна като новогодишна елха, като я разглобих ми направи впечатление, че е презапояван един транзистор, явно е сменян, утре ще я нося на приятел техник, да видим какво ще направи. ;-)
ecotronic
22-01-2013, 21:25
Днес свалих от приятел неговата "клюкарка ", пробвах на моята и всичко бе о.к , светна като новогодишна елха, като я разглобих ми направи впечатление, че е презапояван един транзистор, явно е сменян, утре ще я нося на приятел техник, да видим какво ще направи. ;-)
Дай на твоя приятел тази снимка: http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1358882600b.jpg
Ще го улесни в локализирането на проблема.
Дай на твоя приятел тази снимка: http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1358882600b.jpg
Тази платка не е от 166 ;) И проблема много рядко е където си го указал ;)
ecotronic
27-01-2013, 18:07
Тази платка не е от 166 ;) И проблема много рядко е където си го указал ;)
Снимката не съм я правил аз, но означенията, които човекът, постнал снимката си е направил труда да постави на нея, напълно съответстват на документацията на 166.
При първи удобен случай ще снимам моята и ще кача снимката, за да не стават недоразумения.
Снимката не съм я правил аз, но означенията, които човекът, постнал снимката си е направил труда да постави на нея, напълно съответстват на документацията на 166.
При първи удобен случай ще снимам моята и ще кача снимката, за да не стават недоразумения.
Не отричам че е така но платката не е от 166 ;) Не ми се сравнява за да ти кажа дали съответства;)
old alfist
28-01-2013, 14:16
Върви при момчетата от Пан Сервиз - между хотел Балкан и Ортопедията.
За тях това не е проблем и със сигурност ще ти я оправят.
Той може да съобщи цена.
Драстииии,
смених я да, и всичко си дойде на мястото. 50-60 лева е втора ръка. Това посочи проучването ми. Ма аз смених и релето.
Решил съм тая да я пратя на Бобо за рециклиране, че да си имам и резерва.
Отделно съм пуснал още едни жици до габарити, фарове и задни габарити с диоди и реленце и 1 копче у в жабката.
Я си представи, че ми бегат късите в 12 през ноща и съм между София и Козлодуй :noooo:. Да чакам да пекне слънце ли? :hmm:
А не, благодаря! :rip:
Мисля че си доусложнил и без това сложната инсталация на този автомобил Не бъди песимист А и неможеш се прибра на халогени светкавица авариини Колко много заместители По лошо ще е бягането на тоците от ДВГ Но затова са техниките - премеждия ремонти
Пич, чети внимателно - ОТДЕЛНИ ЖИЦИ, които отиват на буксите на стоповете и на баластите с ДИОДИ! Диодите са за да не върне обратно напрежение към релето.
Фарове за мъгла - нямам. Една сврака си хареса левия - десния още като взех колата си го беше заплюл 1 чакал.
:tooth:
Не виждам нищо сложно в 6 метра жици, 1 реле, 1 предпазител и 4 диода - 2х10А и 2Х5А :pimp: + копче дет да пусне + 12 В от където и да е. катое управление не е кой знае какво.
ecotronic
29-01-2013, 10:56
Пич, чети внимателно - ОТДЕЛНИ ЖИЦИ, които отиват на буксите на стоповете и на баластите с ДИОДИ! Диодите са за да не върне обратно напрежение към релето.
Фарове за мъгла - нямам. Една сврака си хареса левия - десния още като взех колата си го беше заплюл 1 чакал.
:tooth:
Не виждам нищо сложно в 6 метра жици, 1 реле, 1 предпазител и 4 диода - 2х10А и 2Х5А :pimp: + копче дет да пусне + 12 В от където и да е. катое управление не е кой знае какво.
Ти си я направил като самолет. Всяка система - дублирана.
Но сега според закона за всеобщата гадост, ще започнат да ти горят крушки и баласти.:???:
Ти си я направил като самолет. Всяка система - дублирана.
Но сега според закона за всеобщата гадост, ще започнат да ти горят крушки и баласти.:???:
Да ти направя ли снимка на наличността в багажника? :pfbbt:
4 крушки за стоп светлини и комплект ксенони (все пак с това се занимавам в свободното си време) винаги има! :go::whip:
security999
29-01-2013, 20:29
Върви при момчетата от Пан Сервиз - между хотел Балкан и Ортопедията.
За тях това не е проблем и със сигурност ще ти я оправят.
точно там ходих колега, при Пламен " Шарпа ", 3 дни се мъчи и не успя, даже започна ( което за мен не е редно ) да ги шунтира с допълнителни кабелчета, ще натовари нещо...., и още повече бели.
Онзи ден я поръчах от Перник ( колегата Данчо вкарва 166 за части ) за 60 лева , смених го и вече проблема е решен!!!.
Ако на някой трябва телефон на колегата от Перник ще го пусна, много е коректен и умерен с цените
---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
Благодаря ти, от вчера вече подмених с друга , втора ръка и всичко е о.к, както писах по горе, от колегата Данчо от Перник. Още веднъж , благодаря
old alfist
29-01-2013, 21:02
точно там ходих колега, при Пламен " Шарпа ", 3 дни се мъчи и не успя, даже започна ( което за мен не е редно ) да ги шунтира с допълнителни кабелчета, ще натовари нещо...., и още повече бели.
Не знам, но аз няколко пъти съм ходил там за разни фини електроники и винаги са се спрявали със задачите. Напоследък чувам, че са много заети и явно са започнали да претупват работата.
security999
29-01-2013, 21:11
Не знам, но аз няколко пъти съм ходил там за разни фини електроники и винаги са се спрявали със задачите. Напоследък чувам, че са много заети и явно са започнали да претупват работата.
Може и да си прав, че претупват?...., на въпроса ми към него дали ще успее да го ремонтира, отговори че е на 90%, което не ме устройва. Даже в края на първият ден ми я даде да пробвам и от цялата работа изчезнаха и стоповете ( при положение, че ги имаше само тях ) преди да му я дам за ремонт. През останалите два дни закарах колата при него и пак нищо, лично аз съм разочарован.
Може и да си прав, че претупват?...., на въпроса ми към него дали ще успее да го ремонтира, отговори че е на 90%, което не ме устройва. Даже в края на първият ден ми я даде да пробвам и от цялата работа изчезнаха и стоповете ( при положение, че ги имаше само тях ) преди да му я дам за ремонт. През останалите два дни закарах колата при него и пак нищо, лично аз съм разочарован.
Ремонтирам ги на 100% колега без шунтиране ;) Ако някой има нужда да звънка.
security999
05-02-2013, 18:15
Ремонтирам ги на 100% колега без шунтиране ;) Ако някой има нужда да звънка.
Да ти пратя ли клюкарката за ремонт?, пиши на лични къде да ти я пратя
Да ти пратя ли клюкарката за ремонт?, пиши на лични къде да ти я пратя
Sorry Майкъл :) ЛС ти е забранен просто ми звънни ;)