Log in

View Full Version : Проблем отваряне 3-та врата алфА 145

Pac3to
20-01-2013, 10:50
Здравейте значи проблема е следния ,като дръпна лостчето до шофьорската седалка за отваряне на 3-тата врата щраква ,но като отида да повдигна вратата и не мога да я отворя все едно не достатъчно я отваря..отварям я само отвън с ключа така става..Та мисълта ми е дали се регулира нещо по механизма на вратата или жилото което я опъва от лостчето вътре..

Tonimir
20-01-2013, 12:38
Трябва само да уточниш за да разберем, когато я отваряш с ключ, задната врата трябва да "изкочи". Та въпроса ми: Като мръднеш ключалката с ключа, ако махнеш ключа, ще можеш ли спокойно да отвориш багажника?

Ако ДА, значи жилото на вътрешния лост/механизма на езичето в купето, трябва се провери.
Ако НЕ, най вероятно трябва да се бутнат тези кръгли тампончета, които държат вратата малко под напрежение, че като отвориш багажника да "изкочи" вратата.

Pac3to
20-01-2013, 14:31
Като отключа с ключа и вратата я отварямм без проблеми ,а от вътре не иска сигорно ще е жило ,но можеш ли да ми кажеш какво да направя по нататък

Tonimir
22-01-2013, 20:17
Като отключа с ключа и вратата я отварямм без проблеми ,а от вътре не иска сигорно ще е жило ,но можеш ли да ми кажеш какво да направя по нататък
Най вероятно проблема е в жилото. Нещо се е разхлабило. махни кората която крие ключалка, и нека някой леко да повдига дръжката до седалката, и наблюдавай какво става. Не трябва да има никаква "празнота".

Ако не разбереш какво трябва да направиш, щракни снимка и я качи. Че последно преди 2 години правихме на брат ми 146цата , че му се беше скъсало жилото. Та съм забравил, как изглеждаше детайла.

Pac3to
22-01-2013, 22:22
ок тези дни ще разглобя пластмасата и ще видя какво и е ама видях днес през едната дупка ,че жилото си е там..ама не отваря и не е скъсано

brazen
23-01-2013, 16:41
Имам някакъв мътен спомен, че и при мен беше така - трябваше да дръпна лостчето няколко пъти и то по-рязко за да се отвори.
По самата брава имаше яко налеп от смазка+мърсотия. Изчистих я и смазах после. Доколкото си спомням можеше да се пръсне със смазващ спрей и жилото - при заключалката(на купето -точно където си го видял). Най-безболезно е да направиш първо тази процедура, за да може по-лесно да се движи жилото. Ако не стане - наистина може да е разхлабено.

П.П. Като разглобяваш кората - внимавай, че на студено много лесно се чупят щипките.

donMirkoni
24-01-2013, 19:14
нищо няма да рзглабяш,разкарай жилото,отзад куъето е крачето което отключва,пръсни го малко със смазка и го разкарай на ръка ,и аз бях така но се оправи и сега си се отваря,понеже засяда в отворено положение