View Full Version : помощ.двигател 166/2.0/155 почти си е отишал маи
здравеите колеги.някои да ме насочи сервиз за алфи в бургас.до поморие не мога да стигна .двигателя чука ужасно .казват ми че биелни лагери и други лоши нешта.лошо ми стана .някои би ли ми казал за някои специалист -проверен.новообранец сам още с алфите .
благодаря предварително.
anton.mudev
22-01-2013, 21:27
имаш лично
old alfist
22-01-2013, 21:45
Да беше написал какъв ти е двигателя.
Да беше написал какъв ти е двигателя.
2.0/155, пише го в заглавието. Моите съболезнования колега, с какво масло е колата?
здравеите колеги.някои да ме насочи сервиз за алфи в бургас.до поморие не мога да стигна ...
А браво бе колега, че то до Поморие е един чеп място, някой авер да ти хвърля едно въже и си там, ако там ще си по-спокоен за развитието.
leketo84
22-01-2013, 22:32
А браво бе колега, че то до Поморие е един чеп място, някой авер да ти хвърля едно въже и си там, ако там ще си по-спокоен за развитието.
Виж как добре ти го е казал колегата ;-)
благодаря за саболезнованията .то това ясно .почнал сам да я расфасовам вече.тарся някво инфо за центровката на валовете.каде , как и коя марка на валовете да баде то4но .и пети4ки сам намерил ве4е???? кое е по лесния вариант /по евтиния /да правя основен ремонт или да тарся нов двигател /ама дали 6те попадна на 4итав такав/ .така 4е колеги помогнете с идеи.влюбих се в алфи4ката.ама може и на скраб да я пратя
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------
аааа маслото е 5/40 по каталога .смених го и на 6000 км от смяната двигателя си отиде.колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок :):)
endeavour
23-01-2013, 06:48
...колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок :):)
По-ясно от това нямаше как да го кажеш :):) Съжалявам за красавицата, дано бързо да я върнеш на пътя.
Скоро коментирахме за присадките в маслата и какво става при смяната им... Дано да се разминеш леко.
ecotronic
23-01-2013, 10:40
благодаря за саболезнованията .то това ясно .почнал сам да я расфасовам вече.тарся някво инфо за центровката на валовете.каде , как и коя марка на валовете да баде то4но .и пети4ки сам намерил ве4е???? кое е по лесния вариант /по евтиния /да правя основен ремонт или да тарся нов двигател /ама дали 6те попадна на 4итав такав/ .така 4е колеги помогнете с идеи.влюбих се в алфи4ката.ама може и на скраб да я пратя
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------
аааа маслото е 5/40 по каталога .смених го и на 6000 км от смяната двигателя си отиде.колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок :):)
Първо отвори двигателя и установи състоянието му. Тогава ще прецениш какво да правиш.
Ако искаш да минеш тънко сваляй картера, почнал си от грешната страна да разглобяваш, доколкото разбрах ти чукат лагери, имай предвид, че трябва или да се отхлюпи леко магарето или да си йога да свалиш смукателя на леко открехнат картер. Ако сваляш двг да сменяш всичко за мен не си струва - търси друг.
и тия тънки масла ги забрави на тоя мотор - от 15W40 нагоре, най-добре като че ли 10или15W50, тоя мотор е най-голямата издънка моя е същия :)
leshoiad
24-01-2013, 06:30
тоя мотор е най-голямата издънка моя е същия :)
Айде сега приказки.........това пък от къде ти дойде? Аз съм от 7 години с този мотор и не ме е предавал никога!!! Просто човека се е подвел и вероятно при купуването си е еспестил некои важни стъпки от чеклиста!
Айде сега приказки.........това пък от къде ти дойде? Аз съм от 7 години с този мотор и не ме е предавал никога!!! Просто човека се е подвел и вероятно при купуването си е еспестил некои важни стъпки от чеклиста!
Специално този мотор с големия вал е слаган много малко време, не искам никой да обиждам просто статистически е най-проблемен. :) Иначе и моя съм го закрепил. :)
krustnika
24-01-2013, 08:37
Колега на кой мотор казваш, че е с големия вал и респективно на кой с малкия?
Колега на кой мотор казваш, че е с големия вал и респективно на кой с малкия?
34103 със 155к.с. е със тежкия вал и със него излизат най-първите 166-ци, в новото хилядолетие 166 влиза с 36301 с по-лек вал, 150 коня, 6 скорости и мисля, че следващото Евро - 3 :) Скоростната кутия и тя си има немалка вина за износването на мотора щото 5-та на 166 е все едно 4-та на немска кола. Т.е. със слагането на 6-тата са и вдъхнали малко ресурс :)
Все пак най-големия мор за тия коли си остава вноса от Италия :) Моята 2007г беше вътре с някаква зверска гняс, смених коляновия вал, буталата, лагерите, изчистихме мотора, но последствията не закъсняха много. Тръгнали гърбици не можеш да ги спреш, мина се година смукателен вал в кофата, още година - изпускателен в кофата и сега вече няколко години карам "чисто новата" си кола :)
krustnika
24-01-2013, 08:55
Наистина интересно инфо. А този проблемния мотор на всички Евро 2 ли се слага (145,146,156,166) или само в 166?
Наистина интересно инфо. А този проблемния мотор на всички Евро 2 ли се слага (145,146,156,166) или само в 166?
Само в 166, произвежда се много малко време, то и затова да търсиш вал за такава кола си е приключение :)
количката я пратих на доктор неска :(. намерих саштия проблем като моя и тук https://www.youtube.com/watch?v=ItA-by93M3U .като се разфасова напално 6те пиша да кажа каква е болката.потготвам се за основен ремонт ,както казва колегата по горе .и да намеря друг двигател кои 6те ми гарантира пак трябва да се отвори . така 4е се стягам да права нова 'стара' кола
количката я пратих на доктор неска :(. намерих саштия проблем като моя и тук https://www.youtube.com/watch?v=ItA-by93M3U .като се разфасова напално 6те пиша да кажа каква е болката.потготвам се за основен ремонт ,както казва колегата по горе .и да намеря друг двигател кои 6те ми гарантира пак трябва да се отвори . така 4е се стягам да права нова 'стара' кола
Ако звука е същия - биела или по-точно лагер.
На омега Х20ХЕ наскоро разлупвахме маторя с подобен звук - лагери на 3-ти цилиндър!
Не се отчайвай!
Пиши какво ти е необходимо.
Може да те уредим на прилични цени!
Заклевам се - без комисионна! :calc:
мерси колега като се отвори сарцето 6те званна ако имам зор за 4асти .благодаря за помощта предварително
проблема излезе .превартял биелен лагер е този гаден звук.