Log in

View Full Version : Проблем с педала на съединителя

oennn
23-01-2013, 14:21
Здравейте колеги!Имам един проблем... карам Алфа 146 1.9ТД и от няколко дни педалът на съединителя стана мек..Хода е съвсем малък... Колата беше останала с малко спирачна течност и предполагам че трябва обезвъздушаване :heavy_cry: Някой може ли да ми даде съвет къде се намира пробката ?? Благодаря предварително!

Tonimir
23-01-2013, 14:59
Спирачките са ти добре. Споко.
Казанчето макар и да е свързан с помпата на съеденителя, точката му е висока, така, че и да е текло, няма как да е влязал въздух в спирачната система.

Ако под скоростната кутя виждаш спирачна течност, значи най вероятно помпата е изтекла и трябва да се смени. Може и крачната да е дала фира, но обикновенно първо издъхва другата.

Само не знам при TD/JTD дали помпата е вътре в ск. кутия или е отгоре. Ако е вътре, лошо ... ще трябва се свали ск. кутия :-/

И все пак да попитам, като напълниш казанчето и помпиш , втвърдява ли се за даден момент педала?

Аз преди 2 години пътувах само на 5-та от Варна до София :D

oennn
23-01-2013, 17:16
Педалът е готов... :) Помпичката се намира под акумулатора..Свалихме акумулатора,както и металната планка и
намерихме прословутата пробка тя се намира точно върху помпата.Препомпвахме педала няколко пъти,после единият задържа педала докрай,а аз С ключе 7 отвих пробката и обезвъздуших и допълних спирачна течност.Беше налапала доста въздух,но се радвам,че всичко се оправи!Процедурата траеше не повече от 30мин!Педалът е толкова добре,че направо се преродих... от няколко дни се измъчих направо:D Благодаря за бързия отговор!!!