PDA

View Full Version : Вапрос за климатика

konstantin
11-01-2007, 16:17
Климатика си работи компресора работи обаче не духа стодено смисал че духа но въздуха не е толкова стоден както беше миналата година .Аз си мисля че трябва да допълня системата със фрион . Някои знае ли какъв точно и от къде мога да си купя флакон със фрион и колко струва :?:
Предварително ви благодаря :))

trustworthy
11-01-2007, 16:27
Oтиди в някой сервиз да ти го допълнят! Самичък едва ли ше успееш ;) До тогава не ползвай климатика (то не, че ти се налага много по това време на годината, де :)), защото може да прецакаш компресорчето и тогава ремонтът се оскъпява :)

rtfm
11-01-2007, 19:31
Компресора ваобще не включва ако фреона е прекалено малко или поне при мене е така.

Max
11-01-2007, 19:40
konstantin, фреонът се зарежда с вакуумна помпа каквато се съмнявам да имаш под ръка :wink: затова отиди в някой сервиз например вантотрейд или импас, или който там си харесаш. Там ще проверят дали има утечки по цялата система, за да не се окаже, че имаш изпускане отнякъде и да зареждаш излишно. Както отбеляза колегата rtfm, при малко количество фреон компресорът не работи, има защита против включване точно с цел да не се повреди.

Mury
12-01-2007, 10:58
konstantin, фреонът се зарежда с вакуумна помпа каквато се съмнявам да имаш под ръка :wink: затова отиди в някой сервиз например вантотрейд или импас, или който там си харесаш. Там ще проверят дали има утечки по цялата система, за да не се окаже, че имаш изпускане отнякъде и да зареждаш излишно. Както отбеляза колегата rtfm, при малко количество фреон компресорът не работи, има защита против включване точно с цел да не се повреди.

Има един момент в който фреона е малко но компресора се включва :idea: :idea: ако има шунтирани датчици или ако фреона е точно определено количество достатъчно да включи компресора но да не духа студено :wink: :wink: моя беше така и като го допълних е огън :wink:

rosku
12-01-2007, 15:59
когато намалее фреона компресора включва и изключва през много кратък интервал /през 30-40 сек./
това се случва само когато МНОГО намалее фреона.

reptli
13-01-2007, 11:50
абе момчета незнам за вас ама с дизелчето ми се спъва малко като пусна климатроника незнам може би защото и беше за първа година :idea: не че се спъва ама и падат оборотите

а като ходих да ми допълват фреон момчето ме посъветва да я закарам на пароструика зада почистя малко изпарителя(пред радятора)