View Full Version : Кандидат нов зомбиран...
Не мога да се преборя с желанието... Скоро тия дни ще гледам една 155-ца и ако е като на снимките които видях и всичко и е ОК, ще я взема... Трябва ми втора кола за всеки ден, че ми е жал за 166-цата. Колата е старото купе, 1,8/8 клапана. Салонът е повече от хубав на снимките, дано наистина да съответства. Обикновено газово, както се вижда - с железни колектори. Чудих се каква кола да си взема за всеки ден, сменил съм 40 коли вече, но в този ценови диапазон другите са ми изключително грозни. Тук всички сте виновни, пишете за тая кола само хубави работи... :) :)
Молбата ми е - няма да имам време за сервизиране, доверявам се на продавача, в същото време ако може най-невралгичните и проблемни точки на колата да ми кажете какво да гледам най-важно. Ясно че двигателят ако е нареден - няма как да го разбера -чак при смяната на маслото ще си покаже, но някои проблематични неща за този двигател в това купе - ще съм благодарен, ако подскажете...
Поздрави и предварително благодаря на всички, които ще отделят по 2-3 мин за да напишат каквото се сетят.
Аз обещавам после да се похваля, ако се състои сделката със снимки и първоначални наблюдения. Нали знаете - най-хубавата радост е предварителната радост :)
Alfa User
24-01-2013, 20:57
Ами ... добре дошъл в сектата, ако наистина те влече така неудържимо този модел !!!
Като за начало - дай да видим за каква кола става дума наистина, защото всеки ще може да забележи по нещо, с което се е сблъсквал, и му прави повече впечатление вече.
Иначе за модела - ми наистина няма кой-знае какво лошо да се каже...
И за да поведа хорото - гледай за омазняване около гарнитурите на мотора, и най-вече около маслената помпа. Естествено няма да е нужно сигурно да споменавам за проверка дали се смесват антифриз и масло ... Дори да е обслужен мотора, в магазините се продават основно боклуци или ментета на качествените части - аз лично си патих от това вече.
Инжекциона има едно характерно тракане, което много хора приемат за проблем, защото им се струва шумен.
Клапаните се регулират с едни пулове, които са голям трън в гъ*а за за намиране, за съжаление - също могат да потракват.
Пластмасите в купето е нормално вече да скърцат - особено зимата ... тва си е болежка на "бюджетния" период на FIAT Auto S.P.A., и го има при всички коли от тоя период - или свикваш с него, или просто усилваш повече музиката ...
Окачването е здраво по принцип, но не пречи да се огледа внимателно - дори на стенд. Цялостен ремонт на предницата (носачи, биалети, накрайници) е на смешна цена в сравнение със 156, а да не споменавам пък 166 ...
Характерна болежка на модела е стареенето на гумените съединения, маркучи и маншони - по законите на Мърфи всички пукнатини се появяват на най-невидимите места ... Всмукването на "екстра" въздух се усеща по оборотите на празен ход или "замислянето" при рязко подаване на газ. Проблемни са най-вече гофрирания маркуч между дебитомера и дросела, маншоните на смукателния колектор, и бързите връзки на вакуумите - но за кола на 15-18 години мисля, че не е странно.
Колата има някои ограничения откъм гумите обаче ... стандартните размери са не толкова често срещани, което е малко тъпо - арките на калниците са доста ограничаващи в това отношение, и трябва да внимаваш какви гуми ще слагаш - идеалните варианти (по книжка) са 185/60/14, 195/55/15 и 205/45/16 - последните два размера не са особено лесни за намиране, или евтини ...
И да си дойдем на думата - малко за плюсовете все пак :)
Колата е със страхотно управление и поведение на пътя - дори за писта е доста годна - това е всепризнато. Купето е комфортно - по-просторно и не толкова задушаващо като на 156 (тъпо е мястото на CD-то обаче ...). Окачването е достатъчно здраво, за да издържа на каране дори по нашите трапове и дупки - макар че в тия условия няма какво да издържи. Визията ... ми какво да кажа ... За времето, в което се появява на пазара, 155 е с един от най-ниските коефициенти на челно съпротивление. Красива е по един особен начин, агресивна е на пътя, и успява да докосне някъде дълбоко в душата всеки с малко повече бензин в кръвта.
По моему няма да сбъркаш с тоя модел, но както казах и в началото - да й да видим какво си харесал, за да кажем какво "да" и какво "не" в конкретната бройка.
P.S. Нали не бях много досаден е*аси ?
Благодаря - доста изчерпателно !
Ето я машината...
упс... нещо снимките...
Уу, слънчак, вземай я, махай газта и пердаши. Ако намериш 2.0, още по-добре, така казват разбрачите. ;) Обаче ако няма да я ръчкаш, насочи се към друго-козата си сака пръч, както казват. За наболели проблеми-ми тя за човек с нормални доходи е много лесна за поддръжка. Аз съм даскал и няма да ти казвам колко вземам и криво ляво успявам да я коландря. Може да се обади хидравличната рейка по някое време, задните спирачки се разтропват и ръчната хваща само едното колело, но то си е до поддръжка. Мойта баба е 20 год. и има ръчна, макар и повече на едното колело. Задни спирачки май никога не са обслужвани. АБС-ът се прецаква, датчици тук-таме. И най-вече както е казал колегата Alfa user, гумените съединения. Общо взето консумативи все. Двигателят е здрав и изпитан и май дори и до сериозни ремонти да се стигне по някакви причини, няма какво да те плаши откъм цени.
Ето я машината...
упс... нещо снимките...
Цена - до 1400 лв - за това което търсиш като пари , недей да очакваш чудеса.
Тази кола изглежда добре,поне на снимките.
Ако ти я даде за тези пари , радвай се.
ПП: Направи си кихалки на кутията на въздушния филтър и на смукателния колектор,ако е пласт масов. :)
Има вярно... Колата се оказа гробница... Всъщност може и да има още живот в нея, ама е прекалено убита....
Всъщност мога и повече от 1400 да дам ако намеря нещо което си заслужава... Но границата от 2000 нямам възможност да прескоча барабар с прехвърлянията... Ако знаете нещо да се продава....
Имам идея в тази връзка.
В момента съм в София - ако някой от столицата иска да предложи своята кола в тези ценови граници - телефонът ми е 0877845400. Ще съм тук още 4-5 часа, може да се разделите с вашата любима още днес ако се договорим... :) Условието е да има газово, може и метаново. Аз през това време ще търся други марки, че трябва да се прибера с кола ;)
Имам идея в тази връзка.
В момента съм в София - ако някой от столицата иска да предложи своята кола в тези ценови граници - телефонът ми е 0877845400. Ще съм тук още 4-5 часа, може да се разделите с вашата любима още днес ако се договорим... :) Условието е да има газово, може и метаново. Аз през това време ще търся други марки, че трябва да се прибера с кола ;)
Maлкo време ми даде колега. А и моята цена започва с числото 2. ;-)
Alfa User
25-01-2013, 17:42
Ами идеята на тоя форум е да си оказваме помощ, радвам се ако съм бил полезен.
А това, което каза за колата - пропуснах да го напиша - не се хващай само по външен вид, колкото и да е важно колата да е мега-лъскава и с ужасно готини джанти ... затова и отделих толкова време да пиша всичко онова по-горе.
Дано съм бил полезен, и да имаш късмета да попаднеш на нещо наистина свястно - тогава наистина ще разбереш защо феновете на този модел са "секта", и не само тук, в БГ. Подобни "секти" има на много места по света - като минеш през Унгария,Швейцария, Англия, та стигнеш чак до далечния Изток - малайзийските фенове са стряскащи с масовките си просто, а японците са луди откъм поддръжка и тунинг (силов де) :)
Успех, колега, дано скоро можеш да се похвалиш !!! Искрено ти го пожелавам :)
Иначе колегата Muroman ти говори за ето тази красавица (неговата де ) :
Alfa Romeo 155 1.8 TS M.Y. Sport (http://www.carmarket.bg/alfa-romeo-155-my-95-sport-300288?rn=20&brand_id=4&model_id=16&price_from=1000&engine_id=1&sort=1&noinclude%5B%5D=46) - това е най-добрата комбинация - новото, разширено купе, и стария верижен мотор - съчетание от красота и надеждност !
ами аз вече... такова... хваля се... :)
Вчера реших да взимам 155, вечерта хванах влака, сутринта бях вече при тази която ми хареса по снимките, обаче се оказа класически уморен дарак. Ако някой по нататък пита за нея - не си заслужава труда дори и да се огледа. Двигателят тече, салонът е ужасен (явно има леко шоп на снимката), няма здрава права ламарина или еднаква боя на две места :) Другите които гледах, бяха подобни. Накрая, преди да се откажа, се обадих на последната обява и... вече се прибирам с нея :)
155 96г. 1,6 16v на метан :) аз нали споменах, че ще я ползвам за всекидневна кола, та метанът ми е необходим, може би по-натам ще го заменя с пропан бутан. Като цяло в сравнение с другите които гледах, тази си е направо като нова :) Не тресе, не прекъсва, работи тихо, особено на метан не се чува двигателя, на кръстовищата на няколко пъти мислех че е угаснала. Няма тропане, само вие някакъв лагер отпред. Има и теч на масло от някоя гарнитура, ама двигателят е толкова мръсен, че няма вариант докато не се измие да разбера откъде е. Воланът има луфт когато го придърпаш към себе си и едната врата е удряна и изчукана колкото да не е без хич в едната си част. Не работи и копчето за отваряне на багажника... За сега това са проблемите - по скоро дребни...
Благодаря за помоща и съветите. От тук на сетне, ще имам нужда повеюе от тях.
На всичкото отгоре човека си напълнил бутилката с метан до горе, така че ще се прибирам за без пари :) НА метан е малко вяла колата, но на бензин е зверче :) Има и един типично "газов" проблем - при пускане по инерция си мени оборотите, вероятно скоро не е сменян въздушния филтър....
Furious 155
26-01-2013, 01:50
Честито! Браво и за избора на кола фейслифт, че тези преди това ги гони не малко ръждата с годините... а те не са малко вече. :flirt:
Alfa User
26-01-2013, 12:10
Честито и от мен ! :cheers:
endeavour
26-01-2013, 21:02
Честито! Още една 1,6 16V - малко слабичък мотор, храни се повече от добре...Носи му се славата на трошлив, затуй си иска грижите. За голямо учудване моят се държи на практика безупречно вече седем години. Най-вероятно сълзи масло от гарнитурата на капака на главата, то си е деликатно място, ама се оправя. Иначе цената на поддръжката на тоя автомобил е около 20% от тая на 166 :biggrin: Желая безаварийни километри!
За моя начин на каране, дори и на метан ми е добре... Много ми хареса по пътя до Варна, седи като залепена за пътя с магнит.
Единственото което искам спешно да преборя е луфтът на волана. Много ме дразни и трябва да го правя. Като дръпна към мен и мърда с 5-6 мм. целия.
Какво трябва да сменя в спешен порядък освен ангренажния ремък ? Има ли нещо друго, което иска периодично обслужване (маслата и филтрите са ясни)... ?
endeavour
27-01-2013, 06:40
За 155 един колега тук беше казал една приказка, дето е много точна - завива като по релси. А относно мотора - смени си и водната помпа заедно с ангренажния ремък. Иначе няма кой знае какви тънкости. Гадното на тоя мотор според мен е само високата цена (спрямо 8-клапановите) на свещите и особено на дебитомера, ама това си е нормално за всеки 16-клапанов ТС.
ivopetrov_1982
27-01-2013, 10:00
За 155 един колега тук беше казал една приказка, дето е много точна - завива като по релси. А относно мотора - смени си и водната помпа заедно с ангренажния ремък. Иначе няма кой знае какви тънкости. Гадното на тоя мотор според мен е само високата цена (спрямо 8-клапановите) на свещите и особено на дебитомера, ама това си е нормално за всеки 16-клапанов ТС.
не са само свещите!кабели бубини :whistle:и това не трябва да се забравя защото са си бая парички!със здраве да си я караш колега и по малко ремонти да правиш!:smile:
endeavour
27-01-2013, 13:59
не са само свещите!кабели бубини
Не споменах кабели и бОбини, понеже по принцип имат по-голям период между смените. А и имам пред вид факта,че колегата е наясно с поддръжката на 166. След като си видял това, не се плашиш лесно :evil::evil::evil:
Не споменах кабели и бОбини, понеже по принцип имат по-голям период между смените. А и имам пред вид факта,че колегата е наясно с поддръжката на 166. След като си видял това, не се плашиш лесно :evil::evil::evil:
а, нищо страшно няма... Като я взех (166) смених всичко по окачването (2000 лв.) ремъци, ролки, водна помпа (500 лв.) и налях хубаво масло и смених всички филтри (240 лв.) накрая купих гуми (1000 лв.) Сега не смея да я карам, за да не се наложи пак да го правя това всичкото и си взех 155 да си карам на спокойствие... :) :) :)
Майтап, но и истина има доста в това... :)
Не вярвам нещо в 155 да ме изплаши, искам да я направя всичко да и е ОК.
Това ли купи?
http://www.cars.bg/u831477
Това ли купи?
http://www.cars.bg/u831477
Тая май не я видях... Явно съм сложил филтър по цена като съм търсил... МОята не е толкова лачена - има снимки в темата на първа страница. Взех я за 1600 с прехвърлянето барабар...
Тая май не я видях... Явно съм сложил филтър по цена като съм търсил... МОята не е толкова лачена - има снимки в темата на първа страница. Взех я за 1600 с прехвърлянето барабар...
Добър фотограф си. :waving:
Добър фотограф си. :waving:
O, само да дойде пролетта - ще има истинска фотосесия на алфите ... :) :)
Макар - 155 цата за сега не е много за снимане. Има доста ожулено оттук - оттам.. Но лека полека ще я правя да стане красива - първо по душа, а после и външно... :) :)
Alfa User
29-01-2013, 22:07
Като я доведеш красавицата на пролетната среща, ще я наснимане наред с всички други :)
(дано имаме Пролетна среща тоя път де .. че като гледам умрелия форум... )
Scrapera
29-01-2013, 22:26
Тази 155 от автоморга Ricambi ли я купи? :)
Ако е тази и аз я бях загледал, но щеше да стане 9-та кола в семейството и не посмях да я взема.
Като я доведеш красавицата на пролетната среща, ще я наснимане наред с всички други :)
(дано имаме Пролетна среща тоя път де .. че като гледам умрелия форум... )
Ще наснимаме - това го можем... :) :)
Да, същата...
Ей, браво зомбирахте ме и мен :Lkingsmiley:
Та честито за новата колица първо.
И аз така винаги съм карал, а и най вероятно ще карам италянки, от малки фиатчета през удобни Дедри, и мисля че дойде времето за 155-ца.
Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване.
Загледъл съм тези 2 обяви:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11349025268403118&f1=details&slink=1yfb48
http://www.cars.bg/u887639
И до няколко дни ще започвам да звъня, притеснявам се само от 2 неща:
Колата от първата обява няма газова => още разходи за монтаж на такава (нямам идея колко).
Втората колица пък е 1.7 мотор, а от попрочетено из форума май не му се носи слава.
Идеята ми е колата да не харчи много и ефентуалните ремонти да не са скъпи, понеже все още си карам магистратурата и не изкарвам кой знае колко от сегашната си работа (пазач) :mrgreen:.
Бих се радвал да споделяте още мнения за подобни автомобили в околностите на София, също така няма да е лошо да говорите в цифри за консумативите (свещи, кабели, филтри, масла и т.н), понеже ако видя че подръжката ще ми излиза по солена от на Дедрата, се връщам на потенциална покупка на Делта :mrgreen:.
Поздрави, Цанко !!!!!!!!!
И аз така винаги съм карал, а и най вероятно ще карам италянки, от малки фиатчета през удобни Дедри, и мисля че дойде времето за 155-ца.
Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване.
Загледъл съм тези 2 обяви:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11349025268403118&f1=details&slink=1yfb48
http://www.cars.bg/u887639
И до няколко дни ще започвам да звъня, притеснявам се само от 2 неща:
Колата от първата обява няма газова => още разходи за монтаж на такава (нямам идея колко).
Втората колица пък е 1.7 мотор, а от попрочетено из форума май не му се носи слава.
Идеята ми е колата да не харчи много и ефентуалните ремонти да не са скъпи, понеже все още си карам магистратурата и не изкарвам кой знае колко от сегашната си работа (пазач) :mrgreen:.
Бих се радвал да споделяте още мнения за подобни автомобили в околностите на София, също така няма да е лошо да говорите в цифри за консумативите (свещи, кабели, филтри, масла и т.н), понеже ако видя че подръжката ще ми излиза по солена от на Дедрата, се връщам на потенциална покупка на Делта :mrgreen:.
Поздрави, Цанко !!!!!!!!!
155-цата от обявата в cars.bg - не е мърдана от доста време от мястото на което е снимана. Собственика изобщо не я кара. Няма я емблемата , капака на мотора е омаслен,старото купе е и т.н.
Не знам какъв ти е бюджета, но ако имаш повечко пари по-добре се цели по-високо.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=75517
http://www.cars.bg/u888629
Успех.
:Lkingsmiley:
endeavour
01-02-2013, 13:36
Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване...
Че то където Дедра, там и 155 - все Темпра :-)
ivopetrov_1982
01-02-2013, 13:45
155-цата от обявата в cars.bg - не е мърдана от доста време от мястото на което е снимана. Собственика изобщо не я кара. Няма я емблемата , капака на мотора е омаслен,старото купе е и т.н.
Не знам какъв ти е бюджета, но ако имаш повечко пари по-добре се цели по-високо.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=75517
http://www.cars.bg/u888629
Успех.
:Lkingsmiley:
мъро е прав!по добре отдели малко повече пари и си вземи читава 155-ца на която да се возиш и да нямаш проблеми от колкото да купуваш на някой си знаен и не знаен колата и после да си скубеш косите! :big_whoops::wallbash::-)казвам ти го от личен опит но все пак ти си човека който си решава!:-)поздрави и успех с избора
мъро е прав!по добре отдели малко повече пари и си вземи читава 155-ца на която да се возиш и да нямаш проблеми от колкото да купуваш на някой си знаен и не знаен колата и после да си скубеш косите! :big_whoops::wallbash::-)казвам ти го от личен опит но все пак ти си човека който си решава!:-)поздрави и успех с избора
Съгласен съм с вас, именно заради това постнах 2-те обяви на които в момента съм се спрял (дали някой знае или е виждал автомобила), понеже по-експертно мнение едва ли ще намеря някъде. Защото все още не съм се спрял на точният модел, не съм претенциозен към старо или ново купе (само да няма гнило), имам претенция само да не се налагат сериозни ремонти, таблото да не е от онези дето долната част е сива, и тапицерията да не е велурената (алкантра ли се казваше), а махагонът ще е екстра, понеже майче го има само на 2000 кубиковите.:respect:
А относно колегата с форумната 155-ца, съм я видял (няма спор добра оферта), но за момента не мога да отделя подобна сума.
reloading
01-02-2013, 15:56
хм според мен Цена от 2100лв. за перфектен автомобил + газова уредба + всичките тея екстри по нея. си заслужава! дет се вика за тея пари един умрял голф с газова не може да си намериш.. :) (а това къде къде повече е..) И аз търсих по евтина кола и моята 155 ми излезе горе долу толкова... айде 2500лв да е.. Това си е направо подарък, върви я покарай събери още някой лев и я грабвай!
хм според мен Цена от 2100лв. за перфектен автомобил + газова уредба + всичките тея екстри по нея. си заслужава! дет се вика за тея пари един умрял голф с газова не може да си намериш.. :) (а това къде къде повече е..) И аз търсих по евтина кола и моята 155 ми излезе горе долу толкова... айде 2500лв да е.. Това си е направо подарък, върви я покарай събери още някой лев и я грабвай!
Няма смисъл да отнемам от времето на човека по простата причина че няма от къде да му извадя 2000 лева +. А аз лично ако бях на него не бих смъкнал и лев под 2100 лева.
Форумната е хубава, но ако търсиш по-дълго време ще намериш за 1500 - 1600... Моята с метановата уредба и прехвърлянето ми излезе 1600. Има забележки, но са предимно външни. Нещо потропва и по окачването, ама вече минах 2000 км. без да поглеждам кое как е :) В сряда отива на сервиз, където ще сменя ролки и ремъци и по ходовата каквото има и пак газ. Търси, ще намериш за толкова колкото си отделил... ;)
Форумната е хубава, но ако търсиш по-дълго време ще намериш за 1500 - 1600
Има една форумна 2,0 16v за 1700 но е с лек удар :phone:
Alfa User
01-02-2013, 20:18
Да кажа само, че пловдивската 155 от посочената обява не си струва дори да се гледа !!!
Иначе и аз бих дал съвет за малко по-скъпа, но добре гледана 155 !!!
Иначе за окачването от въпроса на колегата - каквото е на Типо/Темпра, Делта 2/Дедра, такова е и на 155 - т.е. няма да остане разочарован !