PDA

View Full Version : Kакво е Q2 и какви са неговите предимства.

Vesko84
11-01-2007, 23:35
Като отговор на всички критики по повод използването на предно предаване от любимата ни марка и неизменно свързаното с това недозавиване Алфа изкара по достъпен заместник на Q4 - Q2. Това е блокаж на предния диференциал и съм намерил едно клипче което показва предимствата му:
http://youtube.com/watch?v=5DDmo-1Lr2Q

На мен ми звучи супер, а на вас? А пък с 169 вече и задно ще има та чак и скоростната кутия ще е на задния мост :D

Tinoto
12-01-2007, 00:02
Препоръчвам всички клипчета от серията - супер е !!!
:twisted: :twisted: :twisted:
все си мислех, че пълно щастие няма ама току виж , че има :D
някои няма ли повече информация по въпроса?

Venci
12-01-2007, 00:09
Скоростната кутия на задния мост :gruebel: звучи ми познато от някъде :hehehm:

Max
12-01-2007, 00:21
Скоростната кутия на задния мост :gruebel: звучи ми познато от някъде :hehehm:

Пак ли си правил модификации? Или казваш "ама тя така си беше" :P :lol:

Venci
12-01-2007, 00:24
Исках да кажа, че всяко ново нещо е добре забравеното старо. Точка на спама.

j1v
12-01-2007, 01:12
хихихих... трябва си сложа на неона емблема Q2 :roll:

KGB
12-01-2007, 12:17
инфо по въпроса....

Един алфист от Англия си поръча Q2 диференциала, който струва 250 лири с таксите и доставката тоест 730лв. Така, че при нас може да е и по-малко...

Сега ще го инсталира и ще видим какво ще се получи.

Ако стане работа и аз си поръчвам :D

Naso
14-01-2007, 22:38
Искаш да кажеш, че може да се поръча за 2.0 Туинспарк ? Примерно такъв за 147 ? Тогава може и за мойта ?

Alfamaniak
14-01-2007, 22:58
Искаш да кажеш, че може да се поръча за 2.0 Туинспарк ? Примерно такъв за 147 ? Тогава може и за мойта ?

Не знам дали е същия като моя, това може да се провеи по парт номера, но първо ще изчакам да видя как колегата от Англия ще се справи и тогава....

Naso
14-01-2007, 23:15
Айде да каже, че пак ше одя на Англия ?

valjo
14-01-2007, 23:26

Не знам дали е същия като моя, това може да се провеи по парт номера, но първо ще изчакам да видя как колегата от Англия ще се справи и тогава....
незнам как ще проверим парт номер, като нямаме актуален еПер вече доста време :(

KGB
15-01-2007, 00:34
Айде да каже, че пак ше одя на Англия ?

Кога ще ходиш пак...да донесеш малко ВМС-CDAta

Naso
15-01-2007, 01:01
Като си взема още 2 изпита на Веритас, което требва да направя най-късно до края на месеца ! Февруари или най-късно Март поне за седмица съм натам....

KGB
15-01-2007, 01:07
Като си взема още 2 изпита на Веритас, което требва да направя най-късно до края на месеца ! Февруари или най-късно Март поне за седмица съм натам....
ДА Звъннеш

Z:)m
20-01-2007, 11:44
А има ли подобно техническо решение (блокаж на предния диференциал) при някой от моделите на Seat Leon? Питам, защото миналата седмица, като бях с един другар на димитровградския пазар за коли, там нек'в чичка ми обясняваше, че Сеата който продава е с блокировка на предния диференциал... Много се учудих, защото мислех, че това е нова разработка на Алфа и си мислех, че други марки и модели не разполагат с такова решение...
Само за инфо - колата май беше производство 2002 или 2003 год.

j1v
20-01-2007, 12:04
А има ли подобно техническо решение (блокаж на предния диференциал) при някой от моделите на Seat Leon? Питам, защото миналата седмица, като бях с един другар на димитровградския пазар за коли, там нек'в чичка ми обясняваше, че Сеата който продава е с блокировка на предния диференциал... Много се учудих, защото мислех, че това е нова разработка на Алфа и си мислех, че други марки и модели не разполагат с такова решение...
Само за инфо - колата май беше производство 2002 или 2003 год.

Онова е електронен блокаж, който е пълен ташак, няма нищо общо с перформанса ... може да ти помогне да тругнеш по-добре на пясък или сняг ако си някоя ламя. А т.нар. Q2 на алфа не е никво тяхно изобретение, а най-обикновен торсен диференциал, който се слага на сума ти коли стандартно, от край време.

How the Alfa 'Q2' system works

The main element of the 'Q2' system is a limited slip differential, of the Torsen mechanical type.