View Full Version : духалхата на челното стъкло-как да се подмени?
Здравейте, колеги!
Предполагам, всеки се е сблъсквал с този досаден проблем - нацепването и дори откъртването на парчета от пластмасовия дифузьор на челното стъкло.
Дали има във форума някой, който е успял да замени тази пластмаса с нова или е успял по някакъв начин да я отремонтира?
И как изобщо може да се свали това нещо от мястото му, без да се раздроби на хиляди парченца?
Моля, който има някакъв опит - положителен или не съвсем положителен, да го сподели тук.
Това нещо е хванато за таблото. За да го свалиш трябва да демонтираш цялото табло.
ALFA CORSE
27-01-2013, 22:00
Здравейте, колеги!
Предполагам, всеки се е сблъсквал с този досаден проблем - нацепването и дори откъртването на парчета от пластмасовия дифузьор на челното стъкло.
Дали има във форума някой, който е успял да замени тази пластмаса с нова или е успял по някакъв начин да я отремонтира?
И как изобщо може да се свали това нещо от мястото му, без да се раздроби на хиляди парченца?
Моля, който има някакъв опит - положителен или не съвсем положителен, да го сподели тук.
Ако не ме лъже паметта, има два модели табла, на едните може да се демонтира, на другите върви като детайл с таблото.
митака-пловдив
28-01-2013, 21:37
Лятото издебваш когато таблото се е напекло,купуваш си фолио от тези които се лепят по тавана и капаците.Лепиш го и с макетно ножче се заиграваш до постигане на удовлетворяващ те ефект.Иначе сваляш таблото,и правиш същата процедура но доста по-удобно.
А въпросния елемент, как е захванат към самото табло - със зъбчета или с винтове?
Ако е със зъбчета, ще рискувам да го изтръгна така. Ако е с винтове обаче, май ще ми секне ентусиазма.
митака-пловдив
29-01-2013, 20:34
При мен е с болтове.Сваля се цялото табло,не е трудно,ама това студено време не е,за такава процедура.
При мен е с болтове.Сваля се цялото табло,не е трудно,ама това студено време не е,за такава процедура.
За да се свали таблото, трябва ли преди това да се сваля барчето (средната конзола), волана, жабката, инструмент панела и др неща?
митака-пловдив
30-01-2013, 19:10
Всичко се сваля,само волана остава.Средна конзола,жабката,таблото,всичко.
Всичко се сваля,само волана остава.Средна конзола,жабката,таблото,всичко.
Малеей!
Едвам ма нави! ;)