View Full Version : Кой и защо отстреля Баретата?
Интересна работа... и то точно в съда, точно преди делото :?: :!:
thecleaner
29-01-2013, 09:53
Интересна работа... и то точно в съда :?: :!:
Бареков или Баретата ?
Гледам темата и си викам, след доган и дудука ли са подхванали... :hump:
еххххх, Кире, тъкмо прочетох че са отстреляли Бюреков и рипнах да изтропчм една ръченица а ти...
Не, момци - Златко.... :?
santo_traficante
29-01-2013, 10:12
За какво ли не...
dimitar_vd62
29-01-2013, 10:16
Освен с всичко друго и с килърите станахме за смях.Явно и те са заминали на гурбет.
Ама точно пък в деня на делото и то точно пък пред съда :?
От това разстояние ако си с хубава пушка, трябва или да си много некадърен или е предупредителен изстрел в крака?
Susscrofa
29-01-2013, 11:13
От това разстояние ако си с хубава пушка, трябва или да си много некадърен или е предупредителен изстрел в крака?
Имаи един в тялото, така поне прочетох де.
Не виждам да се е случило нещо необичайно.
При тези лица и в тези групи правилата са железни.
Какво е това вълнение бре Куку?
Да не би някой да е стрелял по професор от БАН или по някоя примабалерина?
santo_traficante
29-01-2013, 11:21
Ето кой е стрелял! Търси се:busted_cop:
Furious 155
29-01-2013, 11:29
Не виждам да се е случило нещо необичайно.
И аз... даже незнам защо не са го вкарали през друг вход, а през парадния... 100% се е знаело какво ще стане предварително.
Susscrofa
29-01-2013, 13:03
И аз... даже незнам защо не са го вкарали през друг вход, а през парадния... 100% се е знаело какво ще стане предварително.
От там ги вкарват когато ги водят от следствения или от затвора.
А баретата е под домашен арест, интересното е, че е пристигнал с лична охрана, не разбрах дали е ескортиран поне от служители на МВР.
Lei-chery
29-01-2013, 13:09
Като на представление....пред главния вход, пред публика и с изтрел в крачето за предупреждение.
Ах, каква случайност....!
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:08 ----------
От там ги вкарват когато ги водят от следствения или от затвора.
А баретата е под домашен арест, интересното е, че е пристигнал с лична охрана, не разбрах дали е ескортиран поне от служители на МВР.
Ааааа добре, че не го вкараха от там, щях да съм като на сцената.....щях да гледам от първия ред.:busted_cop:
Susscrofa
29-01-2013, 13:32
Като на представление....пред главния вход, пред публика и с изтрел в крачето за предупреждение.
Ах, каква случайност....!
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:08 ----------
Ааааа добре, че не го вкараха от там, щях да съм като на сцената.....щях да гледам от първия ред.:busted_cop:
И в корема.
Да не изкараш сега някоя тежка конспиративна теория?
Баретата е под гаранция, а не под домашен арест и обикновено влизал през страничният вход, но днес е решил друго. Вероятно по-добрият екип стрелци го е чакал точно там, но уви......
Lei-chery
29-01-2013, 13:50
И в корема.
Да не изкараш сега някоя тежка конспиративна теория?
Няма шанс....:)
П.П. Да, преди малко добавиха, че е с 4 огнестрелни рани общо.
Susscrofa
29-01-2013, 14:07
Баретата е под гаранция, а не под домашен арест и обикновено влизал през страничният вход, но днес е решил друго. Вероятно по-добрият екип стрелци го е чакал точно там, но уви......
Защо знаех, че е под домашен арест.
:busted_cop:
Борисов: Баретата има присъда, не трябваше да е под домашен арест
Хората, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста, категоричен е премиерът
http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82_l.a_c.327_i.256829. html
Защо знаех, че е под домашен арест.
:busted_cop:
Борисов: Баретата има присъда, не трябваше да е под домашен арест
Хората, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста, категоричен е премиерът
http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82_l.a_c.327_i.256829. html
Прав си.
Първо, еуфория няма!
И второ, как може да ви се струва нормално да се стрелят каубойци в центъра на София? :?
Susscrofa
29-01-2013, 14:46
Първо, еуфория няма!
И второ, как може да ви се струва нормално да се стрелят каубойци в центъра на София? :?
Според мен е съвсем нормално.
Такива неща се случват навсякъде по света.
Но ти определено си развълнуван.
Случват се навсякъде по света?! :?
Ако аз съм развълнуван, значи ти си малоумен!
Susscrofa
29-01-2013, 14:58
Случват се навсякъде по света?! :?
Ако аз съм развълнуван, значи ти си малоумен!
http://www.standartnews.com/krimi/tova_li_e_kilarat-176015.html
Чете ли това?
Crusader
29-01-2013, 15:51
7,65 е пистолетен калибър
Не само ;)
7.65 х 53
http://en.wikipedia.org/wiki/7.65%C3%9753mm_Argentine
Crusader
29-01-2013, 15:57
Не само ;)
7.65 х 53
http://en.wikipedia.org/wiki/7.65%C3%9753mm_Argentine
Едва ли някой ще ползва подобна екзотика...по вероятно да е 7,62Х53/54 R или нещо друго в 30 калибър...
А и като стреляш с този патрон все едно се подписваш, подобни муниции не се намират под път и над път...а и не ми се вярва толкова бързи да са направили анализ на извадените куршуми...
Аз бих ползвал 308 /7,62Х51/...нещо произведено от Норма...
Едва ли някой ще ползва подобна екзотика...по вероятно да е 7,62Х53/54 R или нещо друго в 30 калибър...
Съгласен съм с теб. И аз се чудих на избора, но е факт че си е опит за убийство. С такъв калибър пораженията са сериозни.
А и видях че Prvi Partizan ги правят, та набавянето не им е никак трудно.
7.65 x 53 не е!
Crusader
29-01-2013, 16:09
7.65 x 53 не е!
Не е, но почти съм сигурен че подобни боеприпаси у нас няма, едва ли някой ще ползва подобно оръжие и ще си внася специално патроните...а и подобни схеми са проследими....ползва се стандартен калибъра - 308 има каде-каде по добри характеристики...но сам готов да се хвана на бас че са ползвали 7,62Х53/54 R
Susscrofa
29-01-2013, 16:09
Малиииии, Вие сте големи пищовлии, бре.
Не е, но почти съм сигурен че подобни боеприпаси у нас няма, едва ли някой ще ползва подобно оръжие и ще си внася специално патроните...а и подобни схеми са проследими....ползва се стандартен калибъра - 308 има каде-каде по добри характеристики...но сам готов да се хвана на бас че са ползвали 7,62Х53/54 R
Да бе няма, сръбски има колкото си щеш и то нови.
П.П. Багера ме е изпреварил.
Crusader
29-01-2013, 16:15
Малиииии, Вие сте големи пищовлии, бре.
И пушкаджии прасчо...
А бе що не позваха ПГ-7, гранатата щеше да помете всичко, че половината вход на съдебната палата ...
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:15 ----------
Да бе няма, сръбски има колкото си щеш и то нови.
П.П. Багера ме е изпреварил.
Де, я дай цена?
И пушкаджии прасчо...
А бе що не позваха ПГ-7, гранатата щеше да помете всичко, че половината вход на съдебната палата ...
Де, я дай цена?
Мислиш ли, че ще въртя търговия с муниции във форума?!
Мислиш ли, че ще въртя търговия с муниции във форума?!Лично на мен ми беше интересно до къде ще се стигне:)
Crusader
29-01-2013, 16:21
Мислиш ли, че ще въртя търговия с муниции във форума?!
Не това имах в предвид, покажи ми къде се продават, дай линк....
Или май пак четем квото пишат в нета, а не ги разбираме нещата...типично, как са хемороидите?
Susscrofa
29-01-2013, 16:33
Пушки и хемороиди!
Е те тва е мъжка тема.
Сега остава само аналитика да добави темата за размера си и всичко ще е наред.
И пушкаджии прасчо...
Де, я дай цена?
ПГ-7 или РПГ-7?
---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
Пушки и хемороиди!
Е те тва е мъжка тема.
Сега остава само аналитика да добави темата за размера си и всичко ще е наред.
Сусе ти имаш ли хемороиди?
ПГ-7 или РПГ-7?[COLOR="Silver"]
[
Първото в различните му варианти е амуниция на второто :) .
Не това имах в предвид, покажи ми къде се продават, дай линк....
Или май пак четем квото пишат в нета, а не ги разбираме нещата...типично, как са хемороидите?
http://isd-bg.com/Geco-7h65R-2205
Мноооо си п...т! Хайде сега да обясниш каква е разликата между 7х65R и 7х65Arg.?! Между другото е твърде вероятно да са отстреляли Баретата точно с такива патрони.
etrovskii
29-01-2013, 18:53
тряа се отлагат дела, и аз бих направил това , бих се поръчал да съм по точен.доста е умен
Crusader
29-01-2013, 19:03
http://isd-bg.com/Geco-7h65R-2205
Мноооо си п...т! Хайде сега да обясниш каква е разликата между 7х65R и 7х65Arg.?! Между другото е твърде вероятно да са отстреляли Баретата точно с такива патрони.
А ся звънни в ИСД и питай дали някога въобще са имали подобни муниции....става въпрос за 7Х65, което ТАНАС-Е, е нещо различно от 7,65Х53...не се прай на разбирач - хабер си нямаш
тва е от хемороидите да знаеш...влияят явно и на мозъка..
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 16:54 ----------
Шматко, рандовите боеприпаси си имат преимущества, но и недостаъци...а ся като много я разбираш кажи какви са!
А ся звънни в ИСД и питай дали някога въобще са имали подобни муниции....става въпрос за 7Х65, което ТАНАС-Е, е нещо различно от 7,65Х53...не се прай на разбирач - хабер си нямаш
тва е от хемороидите да знаеш...влияят явно и на мозъка..
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 16:54 ----------
Шматко, рандовите боеприпаси си имат преимущества, но и недостаъци...а ся като много я разбираш кажи какви са!
Ти сега военен ли си или пъдар в някое село?
:roll2::roll2::roll2::roll2:
Crusader
29-01-2013, 19:15
Ти сега военен ли си или пъдар в някое село?
:roll2::roll2::roll2::roll2:
Опаааа бегаме у лЕво...бях военен ако това е важно...вече не, сега сам форумен падар, на щат при ГРОБ, само се правя на комунист, но всъщност съм новия Щирлиц...:hump:
dimitar_vd62
29-01-2013, 19:58
А бе само по филмите ли ги уцелват от първия път.
Немисля че истрела е целял да убие "баретата" , по простата причина, че ако е стреляно със снаипер няма да е проблем на опитен стрелец да го свали, по скоро е намек към нещо, ама наи-вероятно само тои си знае за какво ;)
dimitar_vd62
29-01-2013, 20:10
Какъв намек с 4 куршума/тъй разбрах от новините/.
alfageorgi
29-01-2013, 20:25
Всичко в България е пълен т...к.Бандитите и те дилетанти неграмотни и некадърни.Оня пенсионер където гръмна и то с малокалибрен пистолет функционера на ГЕРБ на лова е в пъти по-добър стрелец от тоя дето е пуцал днес като сватбар в центъра на София.Жалка картинка и смешна даже, но губещите сме пак тия дето "живеем" в тая кочина и си траем вместо да направим нещо.
Вариант на конспирация. :-):whip:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5482931
Всичко в България е пълен т...к.Бандитите и те дилетанти неграмотни и некадърни.Оня пенсионер където гръмна и то с малокалибрен пистолет функционера на ГЕРБ на лова е в пъти по-добър стрелец от тоя дето е пуцал днес като сватбар в центъра на София.Жалка картинка и смешна даже, но губещите сме пак тия дето "живеем" в тая кочина и си траем вместо да направим нещо.
Познавам "функционера" откак беше на 18, всеки пиян дъртак може да те опука в гръб, лошото е че такива са все повече и напушени да раздават "правосъдие". Сигурен съм, че Божилов е предпочел да избяга, но да не трепе някакъв си дядка, но в един момент не е имал избор вече. И защо да го убива, имаше си всичко и то не от това, че бе шеф на спортната база, искаше да направи нещо, което да остане на спорта.
http://forum.fiat-bg.org/files/71889_489412834443837_1010273331_n_170.png
Интересна работа... и то точно в съда, точно преди делото :?: :!:
Не знам кой, но си мисля че едната възможност е конкуренцията, която е завзела позиции и иска да го изтика, а другата, е че се иска мълчанието му или просто е пропусна целта.
А по схемата - тая Таня Франсис добре ми звучи, като поръчител :)
alfageorgi
29-01-2013, 22:23
Познавам "функционера" откак беше на 18, всеки пиян дъртак може да те опука в гръб, лошото е че такива са все повече и напушени да раздават "правосъдие". Сигурен съм, че Божилов е предпочел да избяга, но да не трепе някакъв си дядка, но в един момент не е имал избор вече. И защо да го убива, имаше си всичко и то не от това, че бе шеф на спортната база, искаше да направи нещо, което да остане на спорта.
И от липсата на избор го застреля с цял пълнител от малък преносим гранатомет 45 калибър.Сигурно ти е бил приятел , жалко за човека , че е млад и да свърши по тоя нелеп начин, но мнението ти за пенсионера е меко казано неадекватно и прекалено повлияно от личните отношения.Точно затова и казвам , че не живеем в нормална държава , а в кенеф наподобяващ с липсата на правила Дивия запад и мотото му -Стреляй пръв за да живееш дълго.
Първото в различните му варианти е амуниция на второто :) .
Знам ....кумулативен,фугасен.....осколочно-фугасен.....тандемен.....едностепенен термобаричен.....пукал съм достатъчно с РПГ......ама кръстоносецо не го е написъл ясно.........а уж е военен.
И от липсата на избор го застреля с цял пълнител от малък преносим гранатомет 45 калибър.
Ами нека обсъдим какви са шансовете на човек с дупка в гърба от куршум и с някакъв насреща, с пистолет в ръка и най-вероятно готов да те довърши, мисля, че всеки ще помисли за живота си и ще опита да остане жив и да се върне при семейството си, при жена си и при сина си / на около 16 г./.
Докато е стоял с пушката на пусия, едва ли "малкия преносим гранатомет" се е виждал, убиеца му е виждал само голямата ловна пушка и явно е искал да се заяде и с него, както и с колегата му по-надолу, който разказа, че оня явно е бил с държание тип "какво като си с пушка, аз пък съм с пистолет!".
Жалкото е, че човека го няма а той беше и това:
http://www.youtube.com/watch?v=pVXTZvfOd5U
Susscrofa
30-01-2013, 08:59
ПГ-7 или РПГ-7?
---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
Сусе ти имаш ли хемороиди?
Все още нямам, но ти ако не спреш да си пиеш мастиката седнал ще ти излязат.:band:
Crusader
30-01-2013, 10:29
Ами нека обсъдим какви са шансовете на човек с дупка в гърба от куршум и с някакъв насреща, с пистолет в ръка и най-вероятно готов да те довърши, мисля, че всеки ще помисли за живота си и ще опита да остане жив и да се върне при семейството си, при жена си и при сина си / на около 16 г./.
Докато е стоял с пушката на пусия, едва ли "малкия преносим гранатомет" се е виждал, убиеца му е виждал само голямата ловна пушка и явно е искал да се заяде и с него, както и с колегата му по-надолу, който разказа, че оня явно е бил с държание тип "какво като си с пушка, аз пък съм с пистолет!".
Жалкото е, че човека го няма а той беше и това:
http://www.youtube.com/watch?v=pVXTZvfOd5U
Тоя не го познавам, но познавам достатъчно такива като него, изсипват се шайка софета по покана на местен глупак и се държат все едно ловните полета са техни - нагли арогантни дрисьовци запасали чифте пищови и всички около тях са "селяни", за какв хуй тоя е носил револвер на лов, ще ми обясниш ли, не ми казвай че се пазил от дивеча - дивеча не стрела по хората а и повярвай ми ловен полуавтомат е доста по опасно оръжие от който и да е револвер....
Повтарям не знам какъв е случая, само споделям собствения си опит с подобни помияри...доста от тях съм отказал да идват "на гости" по нашите ловни полета...
Crusader
30-01-2013, 11:28
И нещо по темата:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5484491
явно става въпрос за автоматично оръжие, което намалява фактора "точност"...тия не разбраха че АК не става за снайперска стрелба..:haha:
Все още нямам, но ти ако не спреш да си пиеш мастиката седнал ще ти излязат.:band:
Не се притеснявай за мен......не водя заседнал начин на живот а когато си пия мастиката вкъщи пия полегнал.
Susscrofa
30-01-2013, 13:06
Румен Петков: На Баретата му трябваше охрана като на Маджо
Веднага след атентата срещу Златко Баретата мнозина си спомниха, че през 2007 г. тогавашният МВР шеф Румен Петков отнесе жестоки критики заради охраната, която осигури на основателя на СИК Младен Михалев. Тогава Маджо трябваше да свидетелства в Съдебната палата по дело срещу братя Маргини, а МВР ангажира над 20 полицаи да пазят мастития гангстер. Скандалът с охраната на Маджо бе разследван дори от Комисията за вътрешен ред към Народното събрание, а червената депутатка Татяна Дончева разкритикува съпартиеца си с думите: „СИК вече присъства във властта, но аз ще попитам дали само с един министър?". „Всеки ден" потърси Румен Петков за коментар за стрелбата срещу Златко Баретата заради твърденията му отпреди години, че е охранявал Маджо не защото му е приятел, а защото имало данни, че някой ще се опита да го застреля пред съда.
Г-н Петков, имате ли коментар за показната стрелба срещу Златомир Иванов?
Това е може би най-бруталното посегателство срещу човешки живот от 1990 г. насам поради мястото, на което бе извършено. Това иде да покаже, че нито един от висшите магистрати, включително и тези, които гледат делата с особен обществен интерес, не може да се чувства защитен и сигурен. Нещо повече, при случая със Златомир Иванов аз не разбирам защо нещата са оставени в такава плоскост. Вие си спомняте, че навремето срещу мен имаше упреци...
За охраната на Маджо през 2007 г.?
За охраната на г-н Младен Михалев, за начина, по който беше въведен в Съдебната палата.
Според вас нещо такова ли трябваше да се направи и за охраната на Златомир Иванов?
Разбира се, че трябваше да се направи нещо такова. Ами ако атентатът беше успял? Това не може да не навява съмнение, че някой на високо в държавата няма интерес този човек да участва в съдебен процес.
Визирате ли някого?
Не, не визирам конкретно никого, но сами разбирате, че да бъде оставен такъв човек по този начин, е необяснимо.
Ако вие днес бяхте вътрешен министър, какво щяхте да направите?
Каквото направих и с г-н Михалев.
Солидна охрана?
Начинът, по който е въведен вътре в Съдебната палата, по никой начин не може да е този. Златомир Иванов е оставен сам на себе си. Държавата има ли интерес от съдебен процес срещу него, или не? Аз мисля, че има. А за да има съдебен процес, той трябва да е жив. И още нещо. Мястото на стрелбата всъщност е такова, че по няколко пъти на ден оттам минава главният прокурор, който е обект на Националната служба за охрана (НСО, б.р.), минава председателят на Върховния касационен съд.
Минават и стотици невинни граждани.
Да, така е. Но минават и много хора, които са обект на НСО. А това помещение, откъдето се твърди, че са произведени изстрелите, също би трябвало да е обект на интерес
Susscrofa
30-01-2013, 14:40
Откриха оръжието, с което е стреляно по Баретата- A +
Сн.: БГНЕС Полицията е намерила части от оръжието, с което е стреляно срещу Златомир Иванов - Баретата, съобщиха от СДВР, цитирани от БНР и bTV. Става дума за автомат "Калашников", калибър 7,62 мм. Открити са и гилзи.
http://dnes.dir.bg/news/orazhie-roman-vasilev-avtomat-kalashnikov-pokushenie-baretata-12961733?nt=4
Crusader
30-01-2013, 15:15
И нещо по темата:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5484491
явно става въпрос за автоматично оръжие, което намалява фактора "точност"...тия не разбраха че АК не става за снайперска стрелба..:haha:
тъпа работа...в тая държава един атентат не могат да направят като хората
АК е 7,62Х39 или АКМ е 5,45Х39
Susscrofa
30-01-2013, 15:17
тъпа работа...в тая държава един атентат не могат да направят като хората
Много загрубяха тия, да използват автоматично оръжие на оживено място посред бял ден.
Но пък трябва да се признае, че стрелецът е добър.
С калашник, четири изстрела в целта от около 40-50 метра, при това май са били два откоса с по два куршума.
Crusader
30-01-2013, 15:22
Аз добър ли съм, 5 изстрела в целта от 80-100 метра по движеща се мишена...
...не се искат чак такива способности, според мен е аматьор, щом е решил да ползва АК...верният калибър е 308 /7,62Х51/...ама на - аматьори!
Susscrofa
30-01-2013, 15:30
...не се искат чак такива способности, според мен е аматьор, щом е решил да ползва АК...верният калибър е 308 /7,62Х51/...ама на - аматьори!
Е що свиня точно де?
Как можа:)
Не разбирам толкова, стрелял съм само в казармата няколко пъти с АК и не ми се стори лесно, но вкарах 5 от 10 от 70 м в статична мишена.
Тук и ъгъла е малко кофти.
Това пуцало на снимката какво е?
Crusader
30-01-2013, 15:33
Е що свиня точно де?
Как можа:)
Не разбирам толкова, стрелял съм само в казармата няколко пъти с АК и не ми се стори лесно, но вкарах 5 от 10 от 70 м в статична мишена.
Тук и ъгъла е малко кофти.
Това пуцало на снимката какво е?
АК кал.7,62Х39, точно като тоя с който си пуцал в казармата, малко по фешън де /нови дрешки, но си е старата курва/ и с оптичен прибор произведен от CZ
А това е ловна пушка РУСКА, дистанция 40 метра, отново движеща се мишена...както казах половината ловци в тая страна биха се справили по добре от тоя аматьор
dimitar_vd62
30-01-2013, 17:23
Добър си, даже прасето в багажника се усмихва доволно.Ся ща емнат природозащитниците.Как можа да го застреляш за да го ядеш.Друго е когато са пържоли от анонимно прасе.
old alfist
30-01-2013, 22:17
Ползвано е масово оръжие, защото при специализирано/пушка/ по-трудно ще се заличат следите.
Ползвано е масово оръжие, защото при специализирано/пушка/ по-трудно ще се заличат следите.
Олди може да пишеш глупости в повечето случаи но имаш и много точни попадения......:handshake:
old alfist
31-01-2013, 00:28
Олди може да пишеш глупости в повечето случаи но имаш и много точни попадения......:handshake:
И аз мисля същото за теб, но не ти го казвам.
И аз мисля същото за теб, но не ти го казвам.
Олди не ме разбирай погрешно,това е вид похвала дет написах за конкретния ти пост,другото е просто откровенност.
old alfist
31-01-2013, 00:36
Олди не ме разбирай погрешно,това е вид похвала дет написах за конкретния ти пост,другото е просто откровенност.
Може би трябва се чувствам на седмото небе, че си ме похвалих - нещо пак не си в час.
Може би трябва се чувствам на седмото небе, че си ме похвалих - нещо пак не си в час.
......не съм в час.....в голямото междучасие съм.....;)
В днешния Телеграф имаше две интересни статии по тоя въпрос (от 31 януари). Излиза, че стрелецът е голям професионалист, имал около 5 секунди само за прицелване, Баретата е бил ограден от гардовете си, единия е бил облечен като него.С оглед на бронежилетка е стреляно нарочно в слабините, където има и доста кръвоносни съдове.
Та според Тихомир Безлов, човекът, който е поръчал стрелбата е може би същият, който е ръководил наглите.
Стрелеца е пълен некадърник!
От такова разстояние и с 22-ри калибър пак трябва да го застреля в главата.
Имал само 5 секунди!
Ама то ако за две не го застреля и за два часа няма да може. Още повече, че е бил на позиция.
Това за предупрежденията го забравете.
В корема и слабините никой не стреля за предупреждение.
От бедрената артерия може да ти изтече кръвта, все едно са ти прерязали гърлото.
А бе и това осрахме.
old alfist
31-01-2013, 23:05
Ясно е, че това е набързо скалъпена история.
Да не забряваме, че все пак на това оръжие силата му е в автоматичната стрелба, а не толкова в точността, още повече, че е със сгъваем приклад.
Ясно е, че това е набързо скалъпена история.
Да не забряваме, че все пак на това оръжие силата му е в автоматичната стрелба, а не толкова в точността, още повече, че е със сгъваем приклад.
Ми тя и автоматичната стрелба ако не е точна не е ефикасна......мога да ти дам няколко примера за супер-дупер точни пушкала със сгъваем приклад но ще те оставя да си чешете главите с кръстоносецО.:)
old alfist
31-01-2013, 23:16
Ми тя и автоматичната стрелба ако не е точна не е ефикасна......мога да ти дам няколко примера за супер-дупер точни пушкала със сгъваем приклад но ще те оставя да си чешете главите с кръстоносецО.:)
Като му погледнеш само късата цев и малкото куршумче и може да си извадиш заключение колко точно може да стреля от това разстояние.
Хайде стига простотии!
Изстрела на калашника е точно като на пушка.
На единичен, добър стрелец на 300 метра не би пропуснал изстрел в главата.
Като му погледнеш само късата цев и малкото куршумче и може да си извадиш заключение колко точно може да стреля от това разстояние.
Споко бе Олди говоря принципно а не конкретно.....и се опитвам да те дразня малко.:)
old alfist
31-01-2013, 23:40
Хайде стига простотии!
Професионален стрелец няма да стреля с калашник.
Професионален стрелец няма да стреля с калашник.
А защо?????
А ти колко професионални стрелци знаеш?
old alfist
31-01-2013, 23:43
А защо?????
А ти колко професионални стрелци знаеш?
Кайчо, имаш проблеми със себе си - вземи се успокой малко.
Хайде стига простотии!
Калашник и калашник има разлика едно е АК-47 друго е АКУС......
Хайде да не се пенявите преди да видим дали Баретата ще оживее.
old alfist
01-02-2013, 00:07
Изобщо не ми дреме за тази отрепка.
Кайчо, имаш проблеми със себе си - вземи се успокой малко.
Па аз съм спокоен бре Олди......проблеми със себе си всеки има.....малко си го признават.....малко го разбират......;)
А дали той е най-голямата отрепка? Приятел с Алексей Петров с Бойко Борисов....той поне е на ясно къде стой, а другите?
А дали той е най-голямата отрепка? Приятел с Алексей Петров с Бойко Борисов....той поне е на ясно къде стой, а другите?
:th_up:
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Не е правилно да слагаш определения на човек,който не познаваш...........:picnic:
old alfist
01-02-2013, 00:20
Всичките изброени не са почтенни хора и изобщо не ми се правете на загадъчни.
Всичките изброени не са почтенни хора и изобщо не ми се правете на загадъчни.
Почтеност....що е то?
А и с политика трудно се вързва.......
Lei-chery
01-02-2013, 07:07
Вчера прочетох някъде, че шанса му е 5/100 . Пишиха, че е с огромна кръвозагуба, на командно дишане с отстранен бъбрек и т.н.
Опитвали да го стабилизират, за да направят с още 4 операции. ....но дали.....
Crusader
01-02-2013, 07:27
АКСУ Автомат Калашникова Складной Укороченный
Вчера прочетох някъде, че шанса му е 5/100 . Пишиха, че е с огромна кръвозагуба, на командно дишане с отстранен бъбрек и т.н...
Не е шега работата.
На едни стрелби ротния опъна и двамата сандъци, барабар с фазаните да стрелят. Единия старшина беше с телосложение като чопър-едър , слаб в раменете и с голям задник, та бойчетата му дадоха една малка каска, с която главата му стана като топче за тенис на маса, а другия беше нисък и набит, за него изнамерихме една голяма каска, та заприлича на гъбка. И като ги изкомандва ротния, още като бяха прави, преди стрелбата, един дружен отмъстителен смях екна от къде 70-80 гърла, голям майтап бяха.
Много ясно, че не удариха нищо, та ротния ни, капитан втори ранг Алтимир Николов за отрицателно време прав свали своите мишени, след което набързо свали и техните. Беше офицер до мозъка на костите си, но тогава видяхме що е стрелец.
Принципно за срелбата и убийствата казват, че всяка не много класна биатлонистка от республиките ще светне почти всяка тиква, на която намигне през оптиката. Но Калашников е за мъжки ръце.
А дали е баш така, както го представят? ;)
И Маргин разтъркваше инвалидна количка....
Susscrofa
01-02-2013, 13:15
Заради дискова херния.
Стига бе, ти нормален ли си, някой да се надупчи с 3 куршума в тялото и един в бедрото, за да отърве правосъдие, ай стига глупотевини.:big_whoops:
Просто, някой се уплаши да не излязат наяве покровителите. То е толкова клише този опит за убийство, че мани, мани.
---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:07 ----------
Хайде стига простотии!
Тук малко се поизхвърли.:)
Ти знаеш ли как ще виждаш главата на един човек на разстояние 3,5 футболни игрища от теб.
Дори с оптика на калашника ще е трудно да уцелиш главата.
---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:10 ----------
И кво сега, според теб наемните убийци застават на пусия от "чакало" с АК?:)
Хайде да видим с какви пушкала пуцат снайперистите.
Употребата на АК е за масови мелета на открито.
Употребата на АК от прозорец, скрито е доста тъпа история, но явно е излязло евтино на поръчителя.
За сгъваемите приклади си прав.:on_da_beach:
Тук малко се поизхвърли.:)
Ти знаеш ли как ще виждаш главата на един човек на разстояние 3,5 футболни игрища от теб.
Дори с оптика на калашника ще е трудно да уцелиш главата.
А ти знаеш ли какви оптики има за калашник? ;-)
Но си прав, без оптика 300 метра са много, а за конкретния случай от където е стреляно, може и без оптика, от това разстояние може и между очите, и това ти го казвам на база две годишен опит като снайперист с винтовка Драгунов и сгъваем АК47 + известен опит и обучение за стрелба с РПГ (принципите на прицелване са други), малка и голяма картечница на БТР. ;-)
..... .... Язък, че си толкова начетен, като си оставаш ограничен и тесногръд :Topic-is-closed-bg:
Susscrofa
01-02-2013, 14:04
А ти знаеш ли какви оптики има за калашник? ;-)
Но си прав, без оптика 300 метра са много, а за конкретния случай от където е стреляно, може и без оптика, от това разстояние може и между очите, и това ти го казвам на база две годишен опит като снайперист с винтовка Драгунов и сгъваем АК47 + известен опит и обучение за стрелба с РПГ (принципите на прицелване са други), малка и голяма картечница на БТР. ;-)
Казах, дори с оптика на АК няма да бъде лесна задача.
Но без оптика от 300 м в челото с АК е нЕкво безумие.
В конкретния случай наистина е възможно директно в главата, но ние не можем да знаем всички детайли, може нещо да се объркало изведнъж, може в последния момент да е взето решение за пуцане на сигурно.:on_da_beach:
---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 12:02 ----------
Язък, че си толкова начетен, като си оставаш ограничен и тесногръд :Topic-is-closed-bg:
Не ми отговаряй с квалификации към мен.
Отговори по същество.:on_da_beach:
Отговарям типично в твой стил, а ти пак си недовлоен!
Какво искаш да ти кажа? Че един инсцениран атентат гарантира дълги години спокоен живот и за теб това е нещо невиждано, нечувано, невъзможно....
Помисли малко :idea:
Susscrofa
01-02-2013, 14:38
Отговарям типично в твой стил, а ти пак си недовлоен!
Какво искаш да ти кажа? Че един инсцениран атентат гарантира дълги години спокоен живот и за теб това е нещо невиждано, нечувано, невъзможно....
Помисли малко :idea:
Не и с толкова тежки наранявания.
Та той е на границата.
Тъпо е.
Когато съобщиха новината и казаха, че е прострелян в крака и аз си помислих същото като теб, но сега с тези три куршума в тялото................:on_da_beach:
Да, ама погледни, кой казва, че Баретата е на границата? Лекарите!
Ония корумпираните лекари... дето намериха нам-си-кво на Маргин, докато ходеше на фитнес и после на плаж :D
Susscrofa
01-02-2013, 15:41
Да, ама погледни, кой казва, че Баретата е на границата? Лекарите!
Ония корумпираните лекари... дето намериха нам-си-кво на Маргин, докато ходеше на фитнес и после на плаж :D
Всичките лекари ли са корумпирани?
И кой е тоя снайперист, който ще вкара ТРИ КУРШУМА НА БЕЗОПАСНО МЯСТО В ТЯЛОТО НА ЧОВЕК. Бегай в темата за майчинството, отива ти повече.:on_da_beach:
chaveto86
01-02-2013, 15:43
Много добре знаете, че ако са искали да го убият на място, това е щяло да стане бързо и безпроблемно (примери много) ! Те са искали да умре, но и да боли и да има мъки, а същевременно да се вдигне малко предизборен шум. Не може за има няма 1 мес. да се случват такива работи (показни). Избито семейство в София, после в Пловдив, инсценирано и смешно нападение над доган, сега и тази показна стрелба в центъра на София :hmm: Всеки път преди избори има такива идиотщини, но вече прекаляват и стават банални и смешни. Особено с опита за "убийството" с газов пистолет без пълнител и "гумен нож" за всеки случай, си мисля, че ни смятат за овце (не, че не е така де ). То ако може да се избият всички или пък да пламне онзи бастион наречен "НС", когато всички са вътре ще стане най-добре :smoke:
.....Корумпираните лекари ги налучкват, преди да направят убийство в ташунките.
Мисли, дрис....:sick1:
Там беше друга работа, виж Багата, а при тая Барета май ще е още по зле.
Не знам защо някой си мисли, че Калашника е тапешник. Има доста пушки с много по-лоша балистика от него. Изстрел от 300 метра в главата с калашник е същият, както с добра пушка от подобен калибър.
И не говоря изобщо за оптика.
При определени условия оптиката само пречи.
Ако някой си мисли, че е достаъчно да сложиш кръстчето върху целта и да натиснеш спусъка-жестоко се лъже. Над 150 метра, вече се отчита и силата на вятъра , температура и да не изброявам всички фактори. Оптиката свива полето на зрението. изпускаш много детайли. Има цяло направление в снайперното дело, където не се използва оптически прицели.
Ако някой не ми вярва, да си напише завещамието и да ми застане на 300 метра.
И оръжието не се стиска. то се гали и гушка!
old alfist
02-02-2013, 20:21
Не знам защо сте се влюбили толкова в този автомат - бързо зарежда и рядко блокира, просто е универсално оръжие
Вижте какво малко и леко куршумче вади - при големи разстояния, най-малки полъх дава отражение на траекторията.
dimitar_vd62
02-02-2013, 20:38
Ето защо.
http://vbox7.com/play:66c1ee27 от 2,40 нататък
http://www.youtube.com/watch?v=RuwR4LLvoc4 от 4,30 нататък
Не знам защо сте се влюбили толкова в този автомат - бързо зарежда и рядко блокира, просто е универсално оръжие
Вижте какво малко и леко куршумче вади - при големи разстояния, най-малки полъх дава отражение на траекторията.
Нещо бъркаш!
Калашника има относително тежък куршум. На това и се дължи пробивността , както и стабилността на полета на по-големи разстояния. Има подобрен вариант, съвсем нова разработка на Ковровския институт, който гаси три от общо четири основни вектора на отката при изстрела. Защо ли ковровци са се заели с него, ако са нямали добра база за развитие на модела, при положение, че имат всякакви технологии.
Митак, и двата клипа са манипулирани. На първият няма попадение от има-няма 100-150 метра.
На вторият някакъв чек...я, дето цяла минута не може да разглоби калашника, после от десет метра не може да уцели макара с диаметър три метра. Всичко това да се докаже, че калашника има голяма пробивност, но хамериканският е по-точен.
При нас, изискуемият минимум беше 24 попадения от цял пълнител, изпразнен на автоматичен без спиране, в гръдна мишена на 100 метра. Имаше един много дебел чех, който правеше по 29 попадения.
Това все с неточният калашник.
Да до около 350 метра, че и повече калашника е точен, гърмял съм в казармата, тренирал съм и стрелба с малокалибрена пушка, та мога да направя преценка.
Качествата на автомата се признава и от американците, гледал съм такава класация по дискавъри, докато го даваха тия от Близу, ето класацията:
http://www.monitor.bg/article?id=101862 (там точността му се пооспорва)
Дали калашника е измислен от руснаците обаче е спорно, твърди се че е разработка на германците (на Хуго Шмайзер) доразработена в СССР, а после се включва пропагандната машина.
Ето тука има интересни статийка:
http://www.extremecentrepoint.com/?p=5312
Crusader
03-02-2013, 18:28
А въъъъ, много капацитети бе....
Ся малко ТТ данни че после да видим кой от писачите горе е компетентен...
калибър - 7,62Х39
реален диаметър на куршума около 7,8 мм
тегло - 8-8,1 гр.
гилза 39 мм.
енергия при дулния срез около 1500 J
начална скорост на куршума около 700-720 м/с
Данните са по памет, не претендирам да са перфектни, но са почти точни!
Бих казал среден по маса куршум, нито тежък нито лек, примерно 22LR е около 2 гр. а 300 WM - 13-15 гр. в зависимост от вида куршум.
Слабо като точност оръжие, поради тежката затворна рама и поради ниската начална скорост на куршума, параболата му е сравнително стръмна, НО голямата му сила е безотказността, работи при почти всякакви условия, лично съм пробвал може спокойно да не се чисти 6 месеца и колко 4500 изстрела за това време
АК-47 НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС STG.44, освен визията...ако някой от вас е разглобявал въпросния щуг... ще установи че примерно чешкият VZ-58 е доста по близо като затвор и начин на заключване на затвора към бойните упори, ако щеш СВТ-40 има общо със Щуг-а, но АК - не, а като се има в предвид че Токарев създава карабината си още през 39-та, се чудя кой от кого е крал....тия "интересни" статии са просто писания от глупаци за глупаци
Честно казано ако ще убивам човек предпочитам АК-74...около 900 м/с начална скорост - много по изправена траектория
Морди АН-94, не е Калашников - цев на лафет, вярно калибъра е същия, но не е АК, примерно Галил-а е АК, но АН-94 не...
Ся за феновете на Юджийн Стонер, държал няколко от рожбите му в ръце, че и пострелях доста с тях, холандското "демаго" най много прилича на М-16 и си има всичките му недостаъци - някой стрелял ли е с "английски приклад" - неудобо! Наличие на дотиквач - ?!? Твърде фини механизми във газовия механизъм, от там и бързо замърсяване и чести засечки
М-4 една скъсена М-16, доработена от Колт и няколко други фирми, удобно, леко, НО не го изпускайте на бетона...
И стигаме до любимката ми HK G-36...но ме мързи да пиша, просто е класа над останалите!
А въъъъ, много капацитети бе....
Ся малко ТТ данни че после да видим кой от писачите горе е компетентен...
калибър - 7,62Х39
реален диаметър на куршума около 7,8 мм
тегло - 8-8,1 гр.
гилза 39 мм.
енергия при дулния срез около 1500 J
начална скорост на куршума около 700-720 м/с
Данните са по памет, не претендирам да са перфектни, но са почти точни!
Бих казал среден по маса куршум, нито тежък нито лек, примерно 22LR е около 2 гр. а 300 WM - 13-15 гр. в зависимост от вида куршум.
Слабо като точност оръжие, поради тежката затворна рама и поради ниската начална скорост на куршума, параболата му е сравнително стръмна, НО голямата му сила е безотказността, работи при почти всякакви условия, лично съм пробвал може спокойно да не се чисти 6 месеца и колко 4500 изстрела за това време
АК-47 НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС STG.44, освен визията...ако някой от вас е разглобявал въпросния щуг... ще установи че примерно чешкият VZ-58 е доста по близо като затвор и начин на заключване на затвора към бойните упори, ако щеш СВТ-40 има общо със Щуг-а, но АК - не, а като се има в предвид че Токарев създава карабината си още през 39-та, се чудя кой от кого е крал....тия "интересни" статии са просто писания от глупаци за глупаци
Честно казано ако ще убивам човек предпочитам АК-74...около 900 м/с начална скорост - много по изправена траектория
Морди АН-94, не е Калашников - цев на лафет, вярно калибъра е същия, но не е АК, примерно Галил-а е АК, но АН-94 не...
Ся за феновете на Юджийн Стонер, държал няколко от рожбите му в ръце, че и пострелях доста с тях, холандското "демаго" най много прилича на М-16 и си има всичките му недостаъци - някой стрелял ли е с "английски приклад" - неудобо! Наличие на дотиквач - ?!? Твърде фини механизми във газовия механизъм, от там и бързо замърсяване и чести засечки
М-4 една скъсена М-16, доработена от Колт и няколко други фирми, удобно, леко, НО не го изпускайте на бетона...
И стигаме до любимката ми HK G-36...но ме мързи да пиша, просто е класа над останалите!
Кръстоносецо, имаш типичните недостатъци на разглезените чеда на съвременната ни "армия"
Ние можехме да избираме между АК-47 или Наган-Мосин, във всичките им вариации:roll2:
Аз лично, преди това съм се "запознавал" до спукване с пушки като Манлихер и немският Маузер. пак със всякакви оптични и не оптични устройства.
Ама до тук.
Със Стонъра се запознах чак през 1988-ма.
Скъпа играчка, точна, на слабосилна и то само до около 200-300 метра. След това куршума отива на майната си.
Калашника има поне шест различни куршума, с поне три различни заряда.
Изчислявайте, колко са пермутациите.
Точно сравнително ниската му начална скорост и кривата му траектория са едно от нещата, които го правят особено опасен при окопна война.
Има и нещо друго.
Аз с калашника до такава степен съм свикнал, че мога да произведа изстрел на предела на възможностите му.
Тоест , пасваме си!
Ако трябваше аз да гърмя по "основанието за темата", бих си взел старомоден АК-47.
Малокалибреният АК -74 го направиха, ама кой знае защо и самите руснаци не го харесват.
Ааааа!
И друго!
Какъв газов механизъм в М-16 те гони!:pokey:
Няма ли кой да каже Наздраве?
За 5,45 и 5,56 може и да си прав за 7,62........
Crusader
03-02-2013, 23:05
Какъв газов механизъм в М-16 те гони!:pokey:
Няма ли кой да каже Наздраве?
Ей тоя газов механизъм, липсата на газово бутало води до замърсявания директно в затворната група...
http://www.youtube.com/watch?v=VntwFqcE4-g
А иначе за разглезената армия си прав!
Кръстоносецо, имаш типичните недостатъци на разглезените чеда на съвременната ни "армия"
Ние можехме да избираме между АК-47 или Наган-Мосин, във всичките им вариации:roll2:
Мосин-Наган бре....писъл си го наопаци......тва не пуцаше ли със 7,62 ама от гУемите от къртечница?;)
Само кат се сетя за туй пушкало ме боли рамото.
Crusader
03-02-2013, 23:35
Имах преработената в НИТИ версия на "Мосин-Нагант" - "Мазалат" кал. 7,62Х54 R... мноооого скапан затвор, при стрелба с 13 грамовите раздуваше гилзите и ги заклинваше, после следва мнооого псуване, щото от сюрията прасенца е паднало само 1...
То преработката се състоеше в това да се сложи друг заключващ механизъм, скъсяване на цевта и поставяне на компенсатор, леека доработка на дръжката на затвора и по удобен приклад
Мдаа, калибъра е като на ПК...СВД..и други..
Ей тоя газов механизъм, липсата на газово бутало води до замърсявания директно в затворната група...
http://www.youtube.com/watch?v=VntwFqcE4-g
А иначе за разглезената армия си прав!
Аз за това и казвам, че не е никакъв газов механизъм!:bouncing_smiley:
Мосин-Наган бре....писъл си го наопаци......тва не пуцаше ли със 7,62 ама от гУемите от къртечница?;)
Само кат се сетя за туй пушкало ме боли рамото.
Боли те, защото си го ръгал като говедо.То от говедо само говеждини може да очакваш.
Иначе пушките от тая серия са все още много актуални.
....
Точно сравнително ниската му начална скорост и кривата му траектория са едно от нещата, които го правят особено опасен при окопна война.
...
Аз да добавя, като го обърнеш настрани Калаша, с тази крива траектория може и за градски бой да е добър... ще стреляш лошите из зад ъгъла, и ще ги уцелваш зад ъгъла също... :rotfl:
Сори адаш ама не се стърпях, като ви гледам как професионално го подкарахте и накъде изместихте темата.
Според мен е абсолютна случайност, че не е на едно друго място въпросният субект. Пък и единият бодигард (раненият) е подпукал стрелеца, та се е наложило и на него да му пусне един. Дори според някой по-запознати хора, мои приятели, дето са и в момента на служба, това е попречило на стрелеца да си свърши работата.
Стрелбата ако не ме лъже паметта е била от 25 м по последни измервания... или поне така пишеше във вестника май. Това вече говори лошо за стрелеца!
Иначе е напълно ясно защо е стрелял с Калаш, май това е едно от най-достъпните и непроследимите оръжия за такива "операции".
П.П. Забрайх, Наздраве Адаш
thecleaner
04-02-2013, 19:37
Или стрелеца е бил адски некадърен, или не е искал да убие Златко. Незнам какво да си мисля, но за мене адски непрофесионално извършено ако изобщо целта е била убииство. От 25м. с лимонка щеше да е по сигурно :)
Crusader
04-02-2013, 22:06
Или стрелеца е бил адски некадърен, или не е искал да убие Златко. Незнам какво да си мисля, но за мене адски непрофесионално извършено ако изобщо целта е била убииство. От 25м. с лимонка щеше да е по сигурно :)
Няма такова нещо като "лимонка" има отбранителна граната Ф1
old alfist
04-02-2013, 22:14
Не знам, но за мен калашник със снайпер и заглушител си е пълна пародия.
Susscrofa
05-02-2013, 11:49
Няма такова нещо като "лимонка" има отбранителна граната Ф1
При едната граната бЕгаш напред и я мяташ пред теб:)
При другта граната бЕгаш назад и я меташ напред.:)
Първата нападателна, а втората е отбранителна. ххахаха, много ми беше смешно това в казармата.:on_da_beach:
dimitar_vd62
05-02-2013, 20:19
И като БЕгаш назад и я фърляш напред, следва че тичаш подире и.:-D Освен ако не можеш да тичаш гърбом.Да де разбрахме се.
Аз да добавя, като го обърнеш настрани Калаша, с тази крива траектория може и за градски бой да е добър... ще стреляш лошите из зад ъгъла, и ще ги уцелваш зад ъгъла също... :rotfl:
Сори адаш ама не се стърпях, като ви гледам как професионално го подкарахте и накъде изместихте темата.
Според мен е абсолютна случайност, че не е на едно друго място въпросният субект. Пък и единият бодигард (раненият) е подпукал стрелеца, та се е наложило и на него да му пусне един. Дори според някой по-запознати хора, мои приятели, дето са и в момента на служба, това е попречило на стрелеца да си свърши работата.
Стрелбата ако не ме лъже паметта е била от 25 м по последни измервания... или поне така пишеше във вестника май. Това вече говори лошо за стрелеца!
Иначе е напълно ясно защо е стрелял с Калаш, май това е едно от най-достъпните и непроследимите оръжия за такива "операции".
П.П. Забрайх, Наздраве Адаш
Първо наздраве, защото трябва да си спазваме приоритетите!
Не виждаш ли, че всички са лично засегнати от некадърността на стрелеца.
Иначе на 600 метра, куршума му пада все едно е изстрелян от 20-30 метра над хоризонта. Тоест пада ти от небето!
Сега се сещам, какво е станало.
При стрелба от много близка дистанция, всеки новак си мисли, че мишената е много голяма и няма как да я изпусне.
Точно за това и не е концентриран.
Човека е така устроен, че ако иска да скочи два метра, трябва да гледа на три.
Ако искаш да уцелиш човек в главата, цели се във върха на носа му!
Схващате ли идеята?
Тъпака се е целил изобщо, а е трябвало да се цели точно между плешките му, та да го уцели изобщо!
Те за това се ядеме Адаш!:indian:
dimitar_vd62
05-02-2013, 21:18
Преди малко гледах по дискавъри някакъв док. филм, /нещо изследваха не хванах началото/.Та един снайперист го поставиха в условея на жега студ и стрес.Пича запази самообладание и стреля в десетката, като всеки изстрел го правеше между два удара на сърцето.Бяха го включили към някакъв уред.Някак си си докарваше пулса в норми въпреки че го топлиха до към 50 градуса ,държаха го заринат в лед и после му пуснаха всякакви буболечки/тука лееко сбърка, колкото да уцели не между веждите ами в очото/
Преди малко гледах по дискавъри някакъв док. филм, /нещо изследваха не хванах началото/.Та един снайперист го поставиха в условея на жега студ и стрес.Пича запази самообладание и стреля в десетката, като всеки изстрел го правеше между два удара на сърцето.Бяха го включили към някакъв уред.Някак си си докарваше пулса в норми въпреки че го топлиха до към 50 градуса ,държаха го заринат в лед и после му пуснаха всякакви буболечки/тука лееко сбърка, колкото да уцели не между веждите ами в очото/
Те за това говоря, ама тоя е снайперист, а не кретен, като нашия чекиджия!
dimitar_vd62
06-02-2013, 21:15
Ми той си беше професионалист на служба и беше с маска поради тая причина.А и не използва калашник.Туй за истрел между два сърдечни удара не го знаех.