PDA

View Full Version : Моята 159 ROSSO червена хубавица

Valio606
29-01-2013, 17:44
Колеги и аз да си покажа най-накрая красавицата. 2.4 200 коня е, като я очаква махане на дпф и чип след това за около 230 коня. Ниво high е има всички системи - ABS, ASR, VDC, hillholder и има още ABD, което в книжката пишеше, че е за стабилността на купето в завой. Спирачките са големите четирибуталните Брембота.:hitbycupid: С кожа е, има темпомат, биксенон, автоматични фарове (включително и на височина) и чистачки, преден и заден парктроник, пълен зимен пакет - подгряване на седалките, на казанчето за водата за чистачките, на антифриза, датчик за замъгляване на стъклото и датчик за чистотата на въздуха. Музиката е BOSE с вграден субуфер. Тепърва предстоят подобрения, като засега показвам джантите, след това навигация Pioneer и може би леко подобряване на музиката. След няколко дни ми идват и лед светлините, които вярвам ще станат страшно - вградени във фаровете. Нещата по мотора ше ги правя сигурно, като свърши дпфа, защото вече се обажда компютъра отвреме на време. Искам да й затъмня и прозорците и още се чудя щото ше се връзва много с джантите. Разбира се ако на някой не му харесват така черни тия 18ки нека ме псува не се сърдя, ценя всякакви мнения. Вътрешния кант е червена охра и в същия цвят ще бъдат и апаратите после.

Valio606
29-01-2013, 17:47
:hitbycupid:
Още снимки ше кача като я измия.

b_angelov
29-01-2013, 22:49
Разбира се ако на някой не му харесват така черни тия 18ки нека ме псува не се сърдя, ценя всякакви мнения.

Oкипазил/състарил си хубавите джанти, човеко! :hi_temerature:
Заприличали са като на служебния Зил.
Иначе това ми е любим модел. Откога си търся такива. Сиви.

ПП. не ми обръщай внимание, аз съм си консерва.

Valio606
29-01-2013, 23:01
Oкипазил/състарил си хубавите джанти, човеко! :hi_temerature:
Заприличали са като на служебния Зил.
Иначе това ми е любим модел. Откога си търся такива. Сиви.

ПП. не ми обръщай внимание, аз съм си консерва.

Хаха аз казах, че не се засягам като се постопли и като им шибна едни сликове ше видиш как ще стои наистина. И апаратите ще са червени вече.

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

А забравих да кажа, че тука до нас има една малка гумаджииница и там продават същите ако искаш мога да ги питам кви им търсят. При тях принципно е евтино. Ма гледам, че си на морето и нз дали ше ти се разкарва.

fnt
29-01-2013, 23:40
. Откога си търся такива. Сиви.
.

И аз знам къде в София продават такива. Всяка сутрин ги гледам като минавам през Люлин. Ако имаш интерес кажи да питам за цена.

leketo84
30-01-2013, 00:21
Мене много ме радва колега комбинацията е повече от ТоК :hitbycupid:

alfageorgi
30-01-2013, 11:21
И аз знам къде в София продават такива. Всяка сутрин ги гледам като минавам през Люлин. Ако имаш интерес кажи да питам за цена.

Ако става въпрос за тия срещу Бриколажа почти до светофара на околовръстното цената беше 800лв., лятото , но налична беше само едната джанта.Другите бяха някъде в Монтанско или Врачанско доколкото си спомням.

Valio606
30-01-2013, 11:23
Ако става въпрос за тия срещу Бриколажа почти до светофара на околовръстното цената беше 800лв., лятото , но налична беше само едната джанта.Другите бяха някъде в Монтанско или Врачанско доколкото си спомням.

Тия съм ги гледал аз до централна гара. И си бяха комплект.

tqnbtb
30-01-2013, 13:41
На жълта и червена кола е грях да не сложиш черни джанти .. Всичко друго изглежда твърде обикновено а сивото бих казал грозно това си е мое мнение де :)

Stoyan Georgiev
30-01-2013, 14:44
за жълга кола черни джанти съм съгласен, ама на червена кола хромирани и никелирани джанти е истината, черното се губи под червеното, особено под АЛФА РОССО-червеното, което е с по-дълбока нотка и капка тъмно :)

иначе пак изглежда добре , колега, тези джанти са най-симпатичния модел за 159 според мен, само лятото виж прагове да и сложиш, че мойта веднъж я видях с такива 18ки и стои малко като каручка :\

детелините са мания, ако си намериш "релефни" със заоблен триъгълник ще е направо убиееец (виж от джулиетта КУ ВЕ или мито КУ ВЕ)

Valio606
22-05-2013, 13:32
Колеги мьлко да съживя темата малко снимки с джантите и новите гуми Nokian Zline. Според мен е станала страшна поръчах си и стикери quore sportivo със змиите и сега, както са черни много яко стана според мен. И да не ви харесва споделяйте не се притеснявайте.

rusiq86
22-05-2013, 13:52
Мн красива е колега...мн да те радва и само хубави моменти в нея. Единствено съм скиптично настроен към този цвят джанти...но избора е лично твой.
Още веднъж поздравявам те...червено ми е мн гот за 159!

Doomguy
22-05-2013, 13:55
Количката е страхотна, но според мен черните джанти припкат единствено на бяла кола. А и се сливат с гумите...

code
22-05-2013, 13:57
Колеги мьлко да съживя темата малко снимки с джантите и новите гуми Nokian Zline. Според мен е станала страшна поръчах си и стикери quore sportivo със змиите и сега, както са черни много яко стана според мен. И да не ви харесва споделяйте не се притеснявайте.

Аз ще повторя колегите, но колата изглежда като спортен костюм съчетан с някакви вехти обувки.

Valio606
22-05-2013, 14:00
Честно да ви кажа на снимките не се вижда, като хората на жива е съвсем друго, дано някой път се запознаем и ще я видите.

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

Аз ще повторя колегите, но колата изглежда като спортен костюм съчетан с някакви вехти обувки.

Хаха тва ме изскефи другото, което искам да направя е да й сложа червени кантове на джантите в Rosso червено естествено, които ще са лепенки - така хем няма да се притеснявам от надиране щото и дая прасна просто сменям лепенката.

Mury
22-05-2013, 14:10
На червена кола отиват сиви или бели джанти,друго не.Това са най-красивите джанти на Алфа от последните 10-ина години и за мен са окепазени,иначе евала за ентусиазма.

П.С.Ако имаше такива 17-ки оригинални за 159,моята кола щеше да е с тях 100 % :balloon::balloon::balloon:

_power_
22-05-2013, 16:03
Колата е прекрасна , джантите въпрос на вкус. Съветвам собственика да я пастира и нано защити:notify:

Valio606
22-05-2013, 16:14
То пастиране е излишно според мен на снимките може да не личи но боята е в безупречно състояние - доста често ме питат дали е нова колата, а колега тази нано защита какво представлява, че май незнам.

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:09 ----------

за жълга кола черни джанти съм съгласен, ама на червена кола хромирани и никелирани джанти е истината, черното се губи под червеното, особено под АЛФА РОССО-червеното, което е с по-дълбока нотка и капка тъмно :)

иначе пак изглежда добре , колега, тези джанти са най-симпатичния модел за 159 според мен, само лятото виж прагове да и сложиш, че мойта веднъж я видях с такива 18ки и стои малко като каручка :\

детелините са мания, ако си намериш "релефни" със заоблен триъгълник ще е направо убиееец (виж от джулиетта КУ ВЕ или мито КУ ВЕ)

Поста е малко стар но колега да те питам за въпросните детелини дали знаеш от някъде дали има на по-нормални пари, че ги гледах в e-bay 90 долара с доставката, а това е кажи речи смяната на маслото направо:dunno:

Alfoso
22-05-2013, 20:30
Супер е колата.
Джантите като модел не са ми любимите, а тва,че ги е пръснал в черно .....
Ама както е казал колега, свободно споделяме :D

Valio606
22-05-2013, 20:45
Много ясно за кво да се сърдя всеки си има мнение. Аз колата си я правя за себе си ако я бях взел за гъзария щях да взема BMW и да се кефят автомобилните разбирачи в България.

ShoxXx
23-05-2013, 00:32
Евала! Страшни джанти! Уникум!

Mario_95
23-05-2013, 00:45
Колата е страхотна моята препоръка за джантите е цвят графит ;)

Stoyan Georgiev
23-05-2013, 11:47
То пастиране е излишно според мен на снимките може да не личи но боята е в безупречно състояние - доста често ме питат дали е нова колата, а колега тази нано защита какво представлява, че май незнам.

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:09 ----------

Поста е малко стар но колега да те питам за въпросните детелини дали знаеш от някъде дали има на по-нормални пари, че ги гледах в e-bay 90 долара с доставката, а това е кажи речи смяната на маслото направо:dunno:

нямам идея , може би в някоя печатница ще ти ги направят за по-малко

DJraceman
23-05-2013, 20:38
Моето лично мнение е ,че колата изглежда страхотно с черни джанти особено червена!!! На тези снимки не може да се добие представа но съм сигурен, че в реалност е съвсем по друг начин...по нататък едни карбонови капаци на огледалата и съвсем ще стане приказка.

И държа да напомня на всички, че червеното има нужда от пастиране и полиране за да се запази. Поздрави.

digitalundgrd
12-06-2013, 10:09
Подкрепям колегата относно идеята за червения кант по ръба на джантите. Така малко ще се "раздели" гума от джанта и визуално ще е по-добре.

Не ми харесва идеята да кичи колата с н-брой змийчета и надписчета ;) Мисля, че детелинките са достатъчни. Според мен точно на 159 не и отива да е като "панаирско стрелбище", което примерно при един Лансър или Импреза е до някъде простено :)

Колега дано не се обидиш, пиша го това просто, защото видях, че събираш всякакви мнения, както позитивни, така и негативни (критики) :)

159 е красива и във фабричния си вид :) Може би едни Тi прагове ще са ти финалните щрихи ;)

Valio606
12-06-2013, 10:20
Въобще не се сърдя колега. Споделям твоето мнение, а за лепенките може и да ги махна змиите, аз ги сложих щото просто ги имах да видя как ще стане иначе си наистина прав - 159 квото и да пипнеш и ще я развалиш. Тия прагове ще са страшни обаче са много пари. По-скоро ще си я карам и след тва направо TI-ка ще си взема, щото и без това, като гледам Алфа какви коли са се засилили да изкарват ще си ги гледаме на картинки поне още 6 години, за да са ни по джоба:small_cry:

Valio606
21-06-2013, 15:21
Има малко развитие по колата. Сега я обслужих - смених маслото(Sellenia VR) и филтри и най-накрая махнах DPF-а, затапиха ми EGR клапана и а римапнаха сега направо лети. Не съм и подозирал, че може да има такава разлика. Явно тоя филтър е бил толкова запушен, че сега ми падна и разхода с около 2.5 литра - тва по компютър го гледам засега.:metal:

Valio606
21-08-2013, 20:11
Малко да си вдигна темата - сложих най-накрая кантовете на джантите и пръснах апаратите ефекта е страшен поне за мен. Сивото около надписите е нарочно оставено, защото иначе трябваше да се пръсскат целите и после да им лепя лепенки - разбира се винаги мога да го направя и това.
Снимките са малко гадни - правих ги набързо.

KirilSol
21-08-2013, 20:40
Малко да си вдигна темата - сложих най-накрая кантовете на джантите и пръснах апаратите ефекта е страшен поне за мен. Сивото около надписите е нарочно оставено, защото иначе трябваше да се пръсскат целите и после да им лепя лепенки - разбира се винаги мога да го направя и това.
Снимките са малко гадни - правих ги набързо.

така като те гледам, да беше сменил и дисковете :sad:

Valio606
21-08-2013, 21:05
Колега, нещо неразбрах какво видя, но да трябва да се сменят скоро и това ще стане но едно по едно.

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Това ме навежда на мисълта да ви питам откъда да си взема перфорирани (дупчени) дискове, гледах в един сайт ама са 730 лв. , ако някой може да сподели по-втино да каже.

b_angelov
22-08-2013, 00:03
Честито колега!
Ти си един от най-извратените притежатели на 159-тка във всички форуми на Алфа по Света. ;)

За втори път ти цапам темата. Ама наистина си мисля, че който ти каже браво за джантите/апаратите ще е извратен и той. :grandpa:

Valio606
22-08-2013, 10:35
ХАХАХ с тебе искам да се запознаем, за да я видиш наживо и тогава ако не ти хареса ок. Наистина наживо изглежда доста различно от на снимките, разбира се всеки си има мнение.

Jivko7777
22-08-2013, 11:02
ХАХАХ с тебе искам да се запознаем, за да я видиш наживо и тогава ако не ти хареса ок. Наистина наживо изглежда доста различно от на снимките, разбира се всеки си има мнение.

ами вземи един хубав апарат изкарай я на слънце лъсни я и ни я покажи, че така по тъмното с телефони...

Valio606
22-08-2013, 11:10
Така е прав си ше я снимам с фотоапарата и ше кача пак.

b_angelov
22-08-2013, 19:08

С удоволствие бих пийнал с теб по фанта, оглеждайки и джантетата на Алфата. Ако пък ми харесат ще си върна думите назад и ще се извиня пред целия форум. :innocent:

И да, вероятността за негативното ми мнение поне 20% е повлияна от лошото качество на снимките.

Drag0
23-08-2013, 00:48
Това ме навежда на мисълта да ви питам откъда да си взема перфорирани (дупчени) дискове, гледах в един сайт ама са 730 лв. , ако някой може да сподели по-втино да каже.

Колата е много хубава. За джантите аз бих избрал цвят графит.
Сигурен ли си че искаш перфорирани дискове ? При спиране издават специфичен звук.
Не знам каква е тази цена 730лв - за комплект 2 предни диска или за 2 предни и 2 задни ?
330мм за 159ка виждам че се продават от следните марки : EBC (2 диска = 350лв+ ) , Tarox (2 диска = 700лв+).

Valio606
23-08-2013, 10:42
Това ми искочи след 5 минути търсене в интернет, но са Брембо тези въпросните. И ставаше въпрос само за предните!

Drag0
24-08-2013, 14:24
http://www.europerformance.co.uk/pages/products/search_car/product_sub.mhtml?car=alfa159;category=frontbraked iscs
Общо взето това са марките и моделите за 159 : перфорирани и набраздени.
На този сайт обаче липсват EBC ultimax дискове.
Перфорираните могат да се напукат след прегряване и минаване през локва например. Набраздените дискове спират най-добре , но пък износват най-бързо накладките. :calc:

Valio606
24-08-2013, 18:00
Супер мерси много ще ги разгледам и ще реша какво да правя.