View Full Version : Къде е най-качествена нафтата ?
chaveto86
31-01-2013, 13:38
Колеги, моля дайте си мнението за хубава нафта и къде зареждате най-често ?
rossenvn
31-01-2013, 15:24
E, ти като си правил анкета си го пропуснал :lol:. Аз съм за Ромпетрол.
etrovskii
31-01-2013, 16:34
Всичките си дизели зареждам лукойл,нямам ядове за сега:brickwall:
chaveto86
31-01-2013, 19:42
И аз до сега зареждах само на Лукоил, на скоро водехме този разговор с приятели относно качеството на бензина/дизела и бензиностанциите и ми казаха да пробвам само с Еко, и честно казано, тъй като използвам колата ежедневно (поне 60-70 всеки ден) усещам някаква разлика (или може би само си въобразявам :grin: )
Поредната тема рекламираща ЕКО.
Еми сори ама след олиото което източих от колата - там повече няма да заредя
ПС: Разлика определено има ама на зле, още от лятото като я пуснаха оная мухлива промоция на диадора горивото им просто неее стааава
Jivko7777
31-01-2013, 20:15
Поредната тема рекламираща ЕКО.
Еми сори ама след олиото което източих от колата - там повече няма да заредя
ПС: Разлика определено има ама на зле, още от лятото като я пуснаха оная мухлива промоция на диадора горивото им просто неее стааава
абсолютно вярно! Нафтата е ужасна там ама ужасна...
Освен лукоил всичко друго са празни приказки и говоря за чист лукойл не фрайчайзинг ;)
Crusader
31-01-2013, 20:39
Лукойл
Интересно, излиза че според статистиката до този момент и петимата които зареждаме в ЛУК... 4 сме писали и в темата, но от десетимата които предпочитат ЕКО...един е драснал ред...
А бе админите и модовете, тия анкети яко ми намирисват на манипулация...да не седи някой с пръста на копчето и да цъка...
Принципно зареждам ЕКО но сипвам и Праз,Шел и Омв.....разлика не намирам....
chaveto86
31-01-2013, 23:47
Каква манипулация, какви реклами бе хора ....вие тотално сте се побъркали с тия форуми. Чисто и просто 6 год. карах бензин и от 2-3 мес. карам вече дизел и се допитвам до приятели и познати ( + форум ) да чуя мнението на хората. Не да правя реклама на мазните маляки или на който и да било.Много сте се филмирали :pimp:
Имах проблеми с бензина преди време, а зареждах само и почти от една верига бензиностанции и за това гледам да не повтарям тази грешка и се допитвам и до вас, да чуя мнението ви. След като взех колата зареждах само и единствено от Лукоил, но след питане и консултация с приятели и познати всички ме увериха, че най-качествен е на Еко (бил директен внос) и идва момента за анкетата и питането ми към вас.
Почти винаги дизел сипвам на Лукойл-а рядко на Шел-а и много рядко Еко или Ромпетрол. 166-цата над 100 000км не е имала никакви проблеми по горивната система, всъщност на никоя кола дизел не съм имал проблем по горивната система а за последните 6г. а съм навъртял над 250к км. Също така и проблем със замръзване не съм имал като на вилата миналата година беше стигнало -26 градуса.
Каква манипулация, какви реклами бе хора ....вие тотално сте се побъркали с тия форуми. Чисто и просто 6 год. карах бензин и от 2-3 мес. карам вече дизел и се допитвам до приятели и познати ( + форум ) да чуя мнението на хората. Не да правя реклама на мазните маляки или на който и да било.Много сте се филмирали :pimp:
Имах проблеми с бензина преди време, а зареждах само и почти от една верига бензиностанции и за това гледам да не повтарям тази грешка и се допитвам и до вас, да чуя мнението ви. След като взех колата зареждах само и единствено от Лукоил, но след питане и консултация с приятели и познати всички ме увериха, че най-качествен е на Еко (бил директен внос) и идва момента за анкетата и питането ми към вас.
Принципно си прав......яко кукуруку у тоз форум.....та и аз забравих да уточня де,че от скоро карам печка и ЕКО до Август съм зареждал предимно бензин и. Гърция,но и сега зарежам нафта от тях в повечето случаи.
sasho_n2
01-02-2013, 09:26
Това, че Еко внасят горивата си от Гърция е пълна заблуда :big_whoops:. Пазаруват основно от Лукойла. С гръцки продукти се зареждат само и единствено бензиностанциите им района на гръцката граница (при това не всички продукти, които предлагат - например газта им е само БГ навсякъде). Дори 100 октановите бензини отдавна не се внасят от чужбина ( преди таква практика имаха и ОБВ и Еко и Шел :thumbdown:).
Ромептрол, доколкото знам доскоро внасяха горивата си от Румънската рафинерия, но сега вече не съм запознат как стоят нещата.
Аз лично съм доволен от новите бензиностанции на сръбските Ниш петрол (Газпром) - все още не са брандирани, а с целите бели. На този етап и те пазаруват от Лукойл, но в най-скоро време ще започнат да внасят горивата си директно от Гърция.
Не се връзвайте много на рекламите :) Горивата идват от едно и също място и отдавна не се манипулират заради конкуренцията, а от година и заради системата на НАП която следи входа и изхода на бензиностанциите. Единствената разлика може да дойде от добавките и чистотата на резервоарите. Другото е в 90% от случаите едно и също. ;)
От Еко не зареждам посмъртно.Ужасна е нафта(поне в двете варненски,на които съм имала "щастието" да заредя )
п.п.
Не само Алфата умира с тяхна нафта,
умира и едно Версо и една Рав4 -ка http://www.foxes2.be/k/girl_hospital.gif
Аз имах драма с нафтата на OMV преди 5 год, питайте ме дали съм сипвал там... Зареждам предимно на Лукойл.
Зареждам предимно от Еко. Ако няма, когато ми трябва, тогава от Лукойл или Шел.
Зареждал съм инцидентно в Ромпетрол и нямам мнение.
В ОМВ не стъпвам от години вече, там кой ли нямаше ядове...
Аз съм сипвал от Лукойл и разхода от там ми е по-висок затова от ЕКО.За сега съм доволен.
Еко, предимно на бул. България и понякога на бул. Вапцаров.
Не съм имал никакви ядове до сега с 2 те печки в подписа, дори на -24.
Слагал съм от скъпите (уж вносни) на ОМВ и ШЕЛ, разлика не намерих но извън София не знам на каква кръщавелница ще случа, а вероятността скъпите да ги кръщават е по-малка, че се купуват доста по-малко.
chaveto86
01-02-2013, 17:08
Аз съм сипвал от Лукойл и разхода от там ми е по-висок затова от ЕКО.За сега съм доволен.
Значи не съм само аз с мисленето за по-висок разход от Лукоил ! Мислех, нещо съм се заблудил или си въобразявам, но май наистина е така ! Тъй като ми се налага да зареждам доста често гориво, мисля скоро време да взема по 5л. от Omv, Shell и Eко и да ги оставя за 2-3 дни да видя какво ще остане на дъното.
etrovskii
01-02-2013, 19:36
Миналата седмица ми се наложи да зареда в НЕСЕБЪР на лук ойл и ми се стори че ме изклатиха,за втори път ми се случва и то само там, иначе за сега нямам ядове с лука на другите бензиностанций
Значи не съм само аз с мисленето за по-висок разход от Лукоил ! Мислех, нещо съм се заблудил или си въобразявам, но май наистина е така ! Тъй като ми се налага да зареждам доста често гориво, мисля скоро време да взема по 5л. от Omv, Shell и Eко и да ги оставя за 2-3 дни да видя какво ще остане на дъното.
Ай ся па да видим,мойта па харчи повече с нафта от Еко, и то с повече от половин литър :Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley: Дълги години зареждах само на Еко старата Алфа/бензин 100 октана/ и в началото 159-та,но с времето развалиха горивата и то много,може би откакто взимат от Лука, и ги мешат с некви бози.От 2 г. зареждам предимно на Лукойл,рядко на Еко/само ако няма Лука/,в момента даже зареждам от ведомствена бензиностанция/нафта на Лука,добавки Бардал/,на която зареждат камиони Евро 5 и минават хиляди км. на седмица,още повече че там цената за мен е друга :devil::devil::devil::devil::devil:
Миналата седмица на отиване до Бургас от Еко 8л/ 100
на връщане от Лука 7.4/100. По принцип към Бургас винаги харчи по малко а на обратно повече. Карал съм еднакво. Зареждано пълно пълно.
Та всичко май е въпрос на късмет.
silvia_sl
02-02-2013, 07:59
Нафта винаги съм зареждала директно от камионите и съм била доволна. Може да е на черно,но поне старата ми щайгичка ме изкарваше дълго с такава нафтичка.
Омръзнало ми е да ме цакат с гориво по тия бензиностанции. Ако в момента имах алтернатива за бензин не бих се замислила изобщо.
Жалко,че в България нафтата на черно я продават по-скъпо от колкото на запад (0,70-0,80 цента за литър) тук 2 или 2.2лв.
rossenvn
02-02-2013, 11:09
Нафта винаги съм зареждала директно от камионите и съм била доволна. Може да е на черно,но поне старата ми щайгичка ме изкарваше дълго с такава нафтичка.
Омръзнало ми е да ме цакат с гориво по тия бензиностанции. Ако в момента имах алтернатива за бензин не бих се замислила изобщо.
Жалко,че в България нафтата на черно я продават по-скъпо от колкото на запад (0,70-0,80 цента за литър) тук 2 или 2.2лв.
Сега остава да кажеш къде да ходим да си наливаме и телефон на шофьора на камиона?
мммм да и аз на морето сипах Лукойл (бензин) и с един резервоар едвам стигнах до София, а в обратната посока бях стигнала с 1/2 резервоар - бензин от Еко. Според мен не са читави Лукойил, но знам ли...
silvia_sl
03-02-2013, 11:24
rossenvn за Варна не знам къде,но в Сливен има доста такива места :)
Който търси намира :)
rossenvn
03-02-2013, 12:40
Всъщност, идеята ми не беше да питам за място, но няма значение. На мен са ми предлагали, но е против принципите ми, а и не бих рискувал, макар в повечето случай риск да няма. Иначе по темата, както бях писал румънската нафта или ОМВ. Шел не бих си налял пак - един резервоар със скъпата им нафта и освен по-висок разход друго не видях.
Преди време се наложи да сменя горивен филтър(на 6000км).До толкова се беше разпаднал , че колата гаснеше през 3-4км.Сипвал съм в туба и нафтата беше светла без утайка(ЕКО).Преди години един доставяше нафта от ОМВ в туби и имаше парчета боклук.От тогава не съм стъпвал на ОМВ.Брат ми веднъж ми сипа италианска нафта и разхода ми беше литър надолу.След тови ми напълни резервоара с някаква бг. нафта от която разхода бешедоста по-висок от обичайното.Предполагам , че от тогава е тръгнал филтъра , но ако пак се скапе ще сменявам и ЕКО-то.
Crusader
03-02-2013, 18:32
Я виж сливналийка, приятно ми е колежке, аз съм Влади!
На мен нафта от ОМВ ми замръзна миналата зима. Оттогава зимата само Еко. С тях нямам проблеми.
Аз главно от Еко зареждам и съм сравнително доволен.
Jivko7777
04-02-2013, 21:59
На мен нафта от ОМВ ми замръзна миналата зима. Оттогава зимата само Еко. С тях нямам проблеми.
Аз главно от Еко зареждам и съм сравнително доволен.
спрете да си мъчите колите с тая мътна нафта...
Живко, къде е хубава нафтицата ?
Навсякъде зареждат от едни и същи места, просто различни партиди.
Jivko7777
05-02-2013, 20:42
Живко, къде е хубава нафтицата ?
е по горе писах лукойл но чист лукойл не фрайчайзинг
е по горе писах лукойл но чист лукойл не фрайчайзинг
Как се различават обектите ?
etrovskii
07-02-2013, 03:40
Вчера ми се наложи да заредя на омв,пълна скръп
Crusader
12-02-2013, 20:35
Колеги казват че намират между 1,5 и 2 лв...не че и аз не съм "намирал"... последния път взех 200 литра на 1,8
LeoVin4i
15-02-2013, 23:35
В ОМВ най-често зареждам щото ми е най-близо, от време на време в Петрол и Еко и понякога от БДЖ :blush: Разлика никаква не виждам.
SandoOne
17-02-2013, 03:22
служебните на Шел зареждаме 2 ра година добре са не замръзва 100 октановия също си заслужава ...