Log in

View Full Version : Някой с такава честитка ?

burgazliqta
04-02-2013, 23:24
Днес сутринта го намерих това хвърлено във входа , даже и не беше в пощата ... И някой получавал ли е такава честитка и за какво точно е , защото се чудя ако са ме снимали , трябваше да ми пратят снимката нали ? И имам един неплатен фиш от преди два месеца да не би да ме търсят да ми напишат акт и да го платя ? И какъв съвет ще ми дадете да ходя или как да постъпя ?

reloading
04-02-2013, 23:30
Щом не е препоръчано според мен , шанса да го видиш или да го вземеш се свежда до 0.. (друг е въпроса ,че си го намерил)

Доко
04-02-2013, 23:30
Е па то си пише, викат те за справка, в най-лошия случай ще ти вземат книжката. :-)
Майтап, не знам, като се явиш на 11 гише ще разбереш, предполагам снимка. Утре мога да попитам приятел катаджия за какво принципно пращат такива призовки. ;-)

angelovi69
04-02-2013, 23:32
Би трябвало там да ти връчат снимката. Виж ако имаш някой роднина, дето има книжка, но не кара, да го набедиш него, че тогава той е карал колата и ще вземат от неговите точки. Поне по-рано беше така. И ще му приберат талона евентуално - зависи от нарушението.
на жена ми талона сега е в КАТ и още не е платила глобата от 100 лв. Но тя не шофира. Аз пък си извадих златен талон.
Успех

totev4o
04-02-2013, 23:37
Колега, доколкото знам, снимките ти ги показват чак като отидеш в КАТ.

Колкото дали призовката е заради фиша - силно ме съмнява. Аз лично карам с два фиша от почти година и засега никой не ме е викал за нищо.

Отиди до 11то гише, пък пиши кво е станало :)

burgazliqta
04-02-2013, 23:39
Би трябвало там да ти връчат снимката. Виж ако имаш някой роднина, дето има книжка, но не кара, да го набедиш него, че тогава той е карал колата и ще вземат от неговите точки. Поне по-рано беше така. И ще му приберат талона евентуално - зависи от нарушението.
на жена ми талона сега е в КАТ и още не е платила глобата от 100 лв. Но тя не шофира. Аз пък си извадих златен талон.
Успех

Вече четох някъде ,че не става вече така с дядовци и баби с книжки ... Пък снимките разпитах и ги пращат на адреса ... А номера на колата е моя и се отнася за мен хах ... един комшия ми каза ,че е хвърлено във входа и за това слязох да го видя .Но нали ви казах имам фиш на 2 месеца , който мисля ,че е станал акт вече и за това ме викат ... И това е покана не призовка :) ИЛи то е е едно и също ?

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:38 ----------

Колега, доколкото знам, снимките ти ги показват чак като отидеш в КАТ.

Колкото дали призовката е заради фиша - силно ме съмнява. Аз лично карам с два фиша от почти година и засега никой не ме е викал за нищо.

Отиди до 11то гише, пък пиши кво е станало :)

То така на чужд гръб добре ... Снимките ти ги пращат до 1 седмица ... пък , ако са ме снимали е било преди 4 месеца ... Което е прекалено много време ... Нови закони влязоха ... не знам наистина ще отида да попитам за какво ме викат пък на 11-ти ще отида подготвен :D

Доко
04-02-2013, 23:46
Само да вметна: не правете сравнения с различните управления на КАТ. Примерно в Бургас имат онлайн връзка с данъчното и няма как да не си платиш данъка, докато в София номера минава, там системата все още е тромава.
Съвета ми е да отидеш и да провериш на място, не е страшно, няма да си първия глобен. ;-)

burgazliqta
04-02-2013, 23:53
Само да вметна: не правете сравнения с различните управления на КАТ. Примерно в Бургас имат онлайн връзка с данъчното и няма как да не си платиш данъка, докато в София номера минава, там системата все още е тромава.
Съвета ми е да отидеш и да провериш на място, не е страшно, няма да си първия глобен. ;-)

Студент съм и просто тези разходи са ми толкова излишни ... Ама май няма минаване на метър :D

totev4o
04-02-2013, 23:54
То принцип, няма голямо значение дали ще отидеш или не. Тя системата си действа и без твое участие. Ако отидеш, най-мого да разбереш защо те викат и ще можеш да реагираш по адекватно, като например да пишеш възражения по даден, наскоро съставен акт или да си вземеш наказателно постановление по друг за да го жалиш, ако имаш такива намерения.

Както ти казах, най-добре отиди. На повиквателното пише "справка", тъй че не би трябвало да е нещо голямо и грандиозно.

rusiq86
04-02-2013, 23:54
Аз получих писмо...в което ме молят учтиво да си платя забравен от мен фиш за 30лв на три години..платих си го де.
Интересно някой да каже ако те снимат с камера за колко време пращат снимката!

burgazliqta
04-02-2013, 23:57
То принцип, няма голямо значение дали ще отидеш или не. Тя системата си действа и без твое участие. Ако отидеш, най-мого да разбереш защо те викат и ще можеш да реагираш по адекватно, като например да пишеш възражения по даден, наскоро съставен акт или да си вземеш наказателно постановление по друг за да го жалиш, ако имаш такива намерения.

Както ти казах, най-добре отиди. На повиквателното пише "справка", тъй че не би трябвало да е нещо голямо и грандиозно.

Да и това също ... Написаха ми фиша за без колан и аз отидох на другия ден да го платя но банковата служителка ми каза ,че няма 30 процента намаление и вика 50 лева давай и аз се ядосах и им казах май... ви и ако имам възражение , трябва да пиша 100 часа ... Пък ако не е за фиша , някой който е обжалвал акт да сподели има ли смисъл и как става ?

totev4o
05-02-2013, 00:51
Аз съм обжалвал. При мен процедурата протече по следния начин: Писах възражение на върху акта, след два-три дни пратих писмени обяснения защо съм несъгласен с него. След като не ми признаха възраженията от КАТ отидох да си взема наказателното постановление, което после вкарах в съда. Сложиха ми един Вх. номер на постановлението насрочиха ми дата за дело и ми го върнаха. Вече почти година карам с него и делото ми е тея дни. След него мога да дам повече детайли, но общо взето адвокатска му работа от там нататък.

Доко
05-02-2013, 00:56
Нали правите разлика от фиш до акт?
Говорите за различни неща.
Съгласно чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително, макар и конституционият съд да го обявява за противоконституционен: http://www.constcourt.bg/Pages/Document/default.aspx?ID=1600

totev4o
05-02-2013, 01:30
За акт става въпрос. Моя е за 100 лева и 10 точки и именно наказателното постановление по акта се обжалва.

*Фиш не можеш да обжалваш

toshko69
05-02-2013, 07:37
Акт също не можеш да обжалваш,ако предвидената глоба е до 50 лв.А снимка може да ти пратят и след 6 месеца,ако са те снимали в единия край на България,а ти живееш в другия.За връчване на наказателно постановление,акт,фиш,ще те вика кварталния по район на местоживеене,а не на гише.

jorko
05-02-2013, 09:11
Нали правите разлика от фиш до акт?
Говорите за различни неща.
Съгласно чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително, макар и конституционият съд да го обявява за противоконституционен: http://www.constcourt.bg/Pages/Document/default.aspx?ID=1600

Съгласно отменения текст на чл. 189, ал. 13 ли говориш ? А е отменен точно заради решението на съда ...

alfageorgi
05-02-2013, 09:17
С тая покана милиционерите ловят балъци.За да си редовно призован и до носиш административно-наказателна отговорност трябва да си се подписал , че си получил призовка.Препоръчаното писмо по пощата когато не е получено от теб или пълнолетен член на семейството не може да е основание да те санкционират за неявяването ти.Така , че докато не те намерят лично и да ти връчат срещу подпис какъвто и да е документ не си длъжен да се явяваш при тях.Едва след това т.е. когато си редовно призован/което се доказва с документа с подписа ти/ и не си се явил могат да ти наложат глоба за неявяването , която е отделна от тази за самото нарушение за което вероятно те търсят.
Правилното в случая е да не правиш нищо , като се надяваш да не те търсят.Дори и да те намерят в последствие и да ти връчат призовката не е гаранция , че санкцията която ти налагат е законосъобразна защото междувременно може да е изтекъл давностния срок за съответното нарушение.Точно затова се консултирай допълнително с вещ човек -адвокат или такъв който е в час и пак може да ги пратиш да пият студена вода.

imi
05-02-2013, 09:49
Относно връчването на снимки,снимали са ме в Плевен и също там ми я получих с пет месеца закъснение.

digitalundgrd
05-02-2013, 09:59
Два пъти са идвали такива честитки - и двата пъти като отида в пощата ми връчват пликчета със снимки от камери ;)

jorko
05-02-2013, 10:00
Дори и да те намерят в последствие и да ти връчат призовката не е гаранция , че санкцията която ти налагат е законосъобразна защото междувременно може да е изтекъл давностния срок за съответното нарушение.

За кой точно срок става дума ? :?

totev4o
05-02-2013, 10:48
Хмм.. за моето нак. постановление ме извикаха до КАТ за да ми го връчат. Явно зависи от града и общината, в която живееш.

alfageorgi
05-02-2013, 10:51
За кой точно срок става дума ? :?

Например тези тука:

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението.
Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Това са разпоредби точно от ЗАНН , които касаят и ЗДвП.

jorko
05-02-2013, 11:46
Например тези тука:

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението.
Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Така е доста по-ясно от преди ;)

burgazliqta
05-02-2013, 12:15
Например тези тука:

Тоест , ако до три месеца не ме потърсят ... да ги пишат на пясъка тези глоби така ли ?

alfageorgi
05-02-2013, 13:13
Тоест , ако до три месеца не ме потърсят ... да ги пишат на пясъка тези глоби така ли ?

Всеки случай е конкретен и зависи от това кога е извършено и установено нарушението.Затова и в началото писах , че правилното поведение е да си траеш защото не е ясно за кое и какво нарушение те търсят , кога си го извършил , кога са го установили милиционерите и т.н. и т.н.Ако те намерят все пак вече може и да е късно да те накажат , но това се разбира , като се установят конкретните дати които посочих по-горе.Айде със здраве и умната.

ecotronic
05-02-2013, 14:59
Акт също не можеш да обжалваш,ако предвидената глоба е до 50 лв.А снимка може да ти пратят и след 6 месеца,ако са те снимали в единия край на България,а ти живееш в другия.За връчване на наказателно постановление,акт,фиш,ще те вика кварталния по район на местоживеене,а не на гише.
Това вече не е така. В момента и НП за 5 лв. имаш право да обжалваш.

burgazliqta
05-02-2013, 16:17
Днес ходих до пощата и ги питах за какво ме занимават и тя ми отговори ,че ако са ме снимали е трябвало да получа писмо със снимката направо ... Пък остана варианта за неплатения фиш да искат да го правят на акт ... Ама без подпис не отивам да ме търсят !

ecotronic
05-02-2013, 16:36
Днес ходих до пощата и ги питах за какво ме занимават и тя ми отговори ,че ако са ме снимали е трябвало да получа писмо със снимката направо ... Пък остана варианта за неплатения фиш да искат да го правят на акт ... Ама без подпис не отивам да ме търсят !

Моят съвет е:

До момента в който някой не ти връчи нещо лично и срещу подпис, не реагирай по никакъв начин на подобни честитки.

Едва ли те известяват за да те дарят с 1000 лв.

burgazliqta
05-02-2013, 16:43
Моят съвет е:

До момента в който някой не ти връчи нещо лично и срещу подпис, не реагирай по никакъв начин на подобни честитки.

Едва ли те известяват за да те дарят с 1000 лв.

Мерси брато така и смятам да направя !То като цяло каквото е такова нали ? Смисъл няма как глобата да ми стане по-голяма ?

ecotronic
05-02-2013, 17:47
Мерси брато така и смятам да направя !То като цяло каквото е такова нали ? Смисъл няма как глобата да ми стане по-голяма ?

Глобите не са като неплатените сметки върху които се надчисляват лихви.
Като не могат да измислят механизъм да си приберат парите от глобите, да ме хванат за .....:waving:

А след като мине време, я камилата - я камиларя.

toshko69
06-02-2013, 18:06
Това вече не е така. В момента и НП за 5 лв. имаш право да обжалваш.

Не знам,може.Не са ме глобявали от години,а и може вече да са го променили.

митака-пловдив
06-02-2013, 18:15
колко години е давността на актовете?

BLUE1
06-02-2013, 18:52
колко години е давността на актовете?

Я си уточни въпроса? Горното е в случай, че са ти написали акт но не е излезело НП, ако НП е написано давност няма.

митака-пловдив
06-02-2013, 19:06
Имам колеги шофьори,имат написани актове и излезнали глоби,но вече с години не ходят да плащат.От тях знам че ако не успеят да те "накарат" да платиш след 4-5 години глобата "отпадала" или нещо такова.Нещо свързано с 5 годишната давност.

fred
06-02-2013, 19:53
Днес сутринта го намерих това хвърлено във входа , даже и не беше в пощата ... И някой получавал ли е такава честитка и за какво точно е , защото се чудя ако са ме снимали , трябваше да ми пратят снимката нали ? И имам един неплатен фиш от преди два месеца да не би да ме търсят да ми напишат акт и да го платя ? И какъв съвет ще ми дадете да ходя или как да постъпя ?

Скъсай я и я хвърли.Начина на призоваване е напълно незаконен.Ако до една година не го платиш става невалиден.Никой не може да докаже, че си въобще призован.Наскоро имаше и подобна публикация в пресата-нещо от сорта, че КАТ признава, че ни призовава незаконно.
Ето тука има дискусии в лекс бг например:
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=13511
Ето едно от линка:
ЗДвП препраща към ЗАНН, който в особените разпоредби казва - чл.84 - че се прилага НПК. -
Чл. 180. (1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
(2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
(3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
(4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
(5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
(6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
(7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата........................

Jivko7777
06-02-2013, 20:11
Евала !!!

BLUE1
06-02-2013, 20:52
Имам колеги шофьори,имат написани актове и излезнали глоби,но вече с години не ходят да плащат.От тях знам че ако не успеят да те "накарат" да платиш след 4-5 години глобата "отпадала" или нещо такова.Нещо свързано с 5 годишната давност.

Да, абсолютната давност е 5 години, но ако са му отнели СУМПС по време на писането на акта, даже и след 6 години пак ще трябва да си плати за да си получи свидетелството.

митака-пловдив
06-02-2013, 20:58
До колкото знам,само на един са му взели талончето,но той кара без,а като го спрат минава със "забравил съм го".Повечето има по едно тесте КТ :afro:

robygas
06-02-2013, 20:58
Скъсай я и я хвърли.Начина на призоваване е напълно незаконен.Ако до една година не го платиш става невалиден.Никой не може да докаже, че си въобще призован.Наскоро имаше и подобна публикация в пресата-нещо от сорта, че КАТ признава, че ни призовава незаконно.
Ето едно от линка:
ЗДвП препраща към ЗАНН, който в особените разпоредби казва - чл.84 - че се прилага НПК. -
Чл. 180. (1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
(2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
(3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
(4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
(5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
(6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
(7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата........................

Това - добре.
А какво ще кажеш за следната схема:
Получавам от кварталния надлежно написана призовка да се явя на дата... в Кат... и.т.н.
Понеже до въпросната дата има един месец, пък и имам някакви познати естествено е да полюбопитствам за какво иде реч.:roll2:
Отговора не е страшен, но е потресаващ /поне за мен/-
Патрулна кола е пуснала рапорт, че говоря по мобилен телефон в движение. На въпроса ми защо трябва да ходя в КАТ ми се отговаря, че понеже полицайте нямали право да ме санкционират, затова пускали рапорт и през кварталния ме призовават да ми напишат такъв.:bored:
Така или иначе едва ли мога да направя нещо. Помня кога ме спряха и ми правиха проверка на документите, после ми пожелаха лек път:roll2:, но не мога да схвана идиотията на цялата схема. По тая логика може всеки шапкар да те разхожда където си иска.

ecotronic
06-02-2013, 21:14
Това - добре.
Получавам от кварталния надлежно написана призовка да се явя на дата... в Кат... и.т.н.
Понеже до въпросната дата има един месец, пък и имам някакви познати естествено е да полюбопитствам за какво иде реч.:roll2:
Патрулна кола е пуснала рапорт, че говоря по мобилен телефон в движение. На въпроса ми защо трябва да ходя в КАТ ми се отговаря, че понеже полицайте нямали право да ме санкционират, затова пускали рапорт и през кварталния ме призовават да ми напишат такъв.:bored:
Така или иначе едва ли мога да направя нещо. Помня кога ме спряха и ми правиха проверка на документите, после ми пожелаха лек път:roll2:, но не мога да схвана идиотията на цялата схема. По тая логика може всеки шапкар да те разхожда където си иска.

Не бях чувал за такъв подход, но явно и тая простотия я има.
В конкретния случай ще се случи следното:

1 - Отиваш в КАТ (няма как да не отидеш, след като са ти връчили призовка лично и вероятно си се подписал).

2 - Съставят ти акт

3 - Пишеш някакви възражиния в него (без значение какви, защото няма да имат никакво значение за издаването на НП).

4 - Излиза НП и ти веднага го обжалваш пред съда.

5 - Викат те на дело и с вероятност 99,999% съдът отсъжда в твоя полза. Най малкото, защото КАТ не са ти съставили акта на предполагаемото местопроизшествие и по този начин са ти отнели възможността на намериш свидетели.

Така ги съдих веднъж. Съставиха ми акт на няколкостотин метра от мястото на което се предполага, че съм извършил нарушението.

Мотивите на съда бяха именно тези, че е противозаконно да се съставя акт не на мястото на произшествието. Точка по въпроса.
Самото произшествие изобщо не го коментираха.

Лошото е това, че ще ти загубят маса време и нерви.
Вероятно можеш да им предявиш иск за нанесени материални/нематериални щети а не само да искаш да те оневинят.

fred
07-02-2013, 21:06
Това - добре.
Ами ти си го казал :)Не съм адвокат, но съм сигурен, че това е незаконно.Общо взето според мен нищо не могат да ти направят.Той и колегата горе е поразвил отговора, но допълнително си мисля, нищо да не подписваш най добре.

burgazliqta
08-02-2013, 16:35
Ето едно от линка:

Разпитах комшиите и ми казаха ,че е дошла тази жена от пощата със снимка , но мен ме е нямало , нито някой член от семейството и като нямат подпис .. изобщо няма да ходя ! А дали ще ме потърсят пак ... Защото ме снимаха с камера ( патрулката беше в насрещното и снимаше и аз минах с около 30=40 повече ) И друг въпрос : нямат право да ми я вземат книжката по този начин нали ?

ecotronic
08-02-2013, 16:51
Разпитах комшиите и ми казаха ,че е дошла тази жена от пощата със снимка , но мен ме е нямало , нито някой член от семейството и като нямат подпис .. изобщо няма да ходя ! А дали ще ме потърсят пак ... Защото ме снимаха с камера ( патрулката беше в насрещното и снимаше и аз минах с около 30=40 повече ) И друг въпрос : нямат право да ми я вземат книжката по този начин нали ?

Книжката няма да ти вземат заради това, че не могат лично да ти връчат НП. В момента в който ти го връчат, ако наказанието е свързано с отнемане на последните ти контролни точки, ще ти я вземат в този момент.

burgazliqta
08-02-2013, 16:57
Книжката няма да ти вземат заради това, че не могат лично да ти връчат НП. В момента в който ти го връчат, ако наказанието е свързано с отнемане на последните ти контролни точки, ще ти я вземат в този момент.

Нямам нито една отнета точка до сега ... и това ми е първата издънка ...И за това ми е интересно , ако не се явя в КАТ , какво ще се случи ? ПО-добре да чакам пак да ме потърсят или ?

ecotronic
08-02-2013, 17:02
Нямам нито една отнета точка до сега ... и това ми е първата издънка ...И за това ми е интересно , ако не се явя в КАТ , какво ще се случи ? ПО-добре да чакам пак да ме потърсят или ?

Много изприказвахме по темата.

Накратко:

Наказанието ти няма да се увеличи заради това, че не могат да те открият.

burgazliqta
08-02-2013, 17:07
Много изприказвахме по темата.

Накратко:

Наказанието ти няма да се увеличи заради това, че не могат да те открият.

Мерси :) Ще чакам да ме потърсят пак ... Пък дано не им се занимава да ме търсят :D

ecotronic
08-02-2013, 17:23
Мерси :) Ще чакам да ме потърсят пак ... Пък дано не им се занимава да ме търсят :D

Ако не те намират и ти не ходиш "на вълка в устата" времето само може да работи в твоя полза.

burgazliqta
08-02-2013, 17:42
Ако не те намират и ти не ходиш "на вълка в устата" времето само може да работи в твоя полза.

Благодаря ти много !

jorko
08-02-2013, 20:10

Да, противозаконно...

RUNNING WILD
09-02-2013, 23:12
нещо подобно,преди няколко дни платих 100 лв и 3 лева такса в КАТ снимаха ме събота на обяд на Попа как минавам на червено ама нема жълто другите коли са спряли аз минавам с скорост,не взимат точки поне на мене не са ми взели,пускат ти клипче хората всичко точно.

burgazliqta
16-02-2013, 09:51
момчета това извън населено място ли се води ? И Ето за това ми е била честитката ...

Доко
16-02-2013, 10:38
момчета това извън населено място ли се води ? И Ето за това ми е била честитката ...

Ох котьо, 76км/ч над допустимото... :naughty:
Тая камера след като я сложиха стана по-известна и от Памела Андерсън, как можа да се нанижеш тъкмо на нея? :gruebel:

Linkestis
16-02-2013, 12:32
Котьо не Котьо снимката отлита..в коша

burgazliqta
16-02-2013, 13:00

Писаха ми акт вече , какво следва ?

Linkestis
16-02-2013, 14:16
Щом си се подписал на акта,го обжалвай.Но по прицип си признал вината с акта.

Доко
16-02-2013, 17:18

Котьо или не, глобата до 50км/ч над ограничението е 400лв, на всеки следващи 5км/ч + 50лв, в този случай около 650 лв глоба, 12 точки и книжката 3 месеца на трупчета.
От Ветрен има табела "Бургас", което означава, че си в графа - градско. ;-)

ecotronic
16-02-2013, 17:51

Като са ти написали акт сигурно са ти взели контролния талон.

Ако е така, сега чакаш да стане готово наказателното постановление и като излезе можеш да го обжалваш. Лично аз не виждам, какво основание ще изтъкнеш ако обжалваш.....
Или се съгласяваш с наказанието и си плащаш.

jorko
16-02-2013, 18:02
Котьо или не, глобата до 50км/ч над ограничението е 400лв, на всеки следващи 5км/ч + 50лв, в този случай около 650 лв глоба, 12 точки и книжката 3 месеца на трупчета.
От Ветрен има табела "Бургас", което означава, че си в графа - градско. ;-)

Всъщност наказанията ще са или
за превишаване над 50 km/h - с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

или

глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

... в зависимост от това дали се води в или извън населено място / не знам къде точно се пада камерата, обаче на снимката пише ограничение 90 км ...може би е извънградско.../

Без точки
Наказанията са за първо нарушение / т.е. не повторно или системно /

Доко
16-02-2013, 19:33
Жорко и в София по "Цариградско" е 90 ограничението. Тази камера влиза в графа "градско" тоест, наказанието е с по-голяма тежест.
А дали бе 350 или 400 за превишение над 50 в града не си спомням, но все тая - 600-650лв е глобата с добавките за всички следващи 5 по 50лв, плюс точки и лишаване от правоуправление.
Бургазлията ще каже като излезне наказателното постановление... ;-)

Linkestis
16-02-2013, 20:14
Първо!-Снимката е противозаконна!
Второ!-Акта е противозаконен!

И трето:не става дума дали е извършил нарушението,а как е установено то!
От тук нататък интерпретацията е ваша.

Jivko7777
16-02-2013, 20:27

От тук нататък интерпретацията е ваша.

:coolio:

jorko
16-02-2013, 20:29
Жорко и в София по "Цариградско" е 90 ограничението. Тази камера влиза в графа "градско" тоест, наказанието е с по-голяма тежест.
А дали бе 350 или 400 за превишение над 50 в града не си спомням, но все тая - 600-650лв е глобата с добавките за всички следващи 5 по 50лв, плюс точки и лишаване от правоуправление.
Бургазлията ще каже като излезне наказателното постановление... ;-)

По "Цариградско" е 80... и ми прочети по-внимателно поста- точки няма ;), а и "графата" градско си има граници с пътни знаци...

Щом си се подписал на акта,го обжалвай.Но по прицип си признал вината с акта.
КАк точно си признава вината с акта ?

От тук нататък интерпретацията е ваша.Първо - Защо ?
Второ- Защо ?
Трето- Защо ?
Дай нещо по същество като отговор ...