View Full Version : Въпрос за видеонаблюдение
Колеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?
ecotronic
06-02-2013, 17:26
Добре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:
1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?
Добре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:
1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?
През интернет.Хардуерен DVR.IP камери.
PEPI-2ALFA
06-02-2013, 17:51
Мен ме наблюдават денонощно с геовижън ремот вю систем . Наблюдава, записва, пази (не знам колко време, но мисля, че се регулира) архив. Може да се влиза през интернет, но само по 1 потребител. В момента са 16 камери.
lordliness
06-02-2013, 17:51
Ще трябва да уведомиш и комисията за защита на личните данни.
ecotronic
06-02-2013, 17:57
Има ли възможност да се пускат кабели от камерите до някаква централна точка (рутер) или трябва да се свързват безжично и какво е приблизителното разстояние от най-отдалечената камера до тази централна точка? Доставчикът на интернет дава ли ти статичен адрес? Каква е приблизителната скорост на интернет достъпа?
PEPI-2ALFA
06-02-2013, 18:23
Мисля, че камерите са с кабел, но на другите въпроси не знам отговорите, ако за мен са въпросите.
Ще трябва да уведомиш и комисията за защита на личните данни.
Това пък за какво?
Аз наблюдавам 3 обекта с 4 DVR, общо 56 камери. Архива на записа зависи от настройката на качеството и от големинатана харда на DVR. Мога да гледам онлайн както и да тегля записи от всеки компютър с интернет, и от телефона.
Малко по-късно мога да дам подробности, че пиша от колата, но качествените системи не са ефтини. ;-)
lordliness
06-02-2013, 18:42
В случай, че някой реши да се оплаква. Не е регламентирано точно дали е законно да те наблюдават, противоконституционно е но е разрешено в определени ситуации.
В случай, че някой реши да се оплаква. Не е регламентирано точно дали е законно да те наблюдават, противоконституционно е но е разрешено в определени ситуации.
Това си го чул от някъде, или е обосновано като член и точка от закон?
Аз не знам да има изискване, или да си задължен да уведомяваш когото и да е, освен в самия обект.
lordliness
06-02-2013, 19:19
Не знам със сигурност, проверете какво пише из мрежата.
ecotronic
06-02-2013, 20:17
Не съм запознат със закона, но мисля, че предупредителна табела за зона с видеонаблюдение го прави законно.
Susscrofa
06-02-2013, 21:33
Дъвкахме тук такава тема.
Май за някакъв фитнес клуб беше, дето му крадат кенефната хартия.
Колеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?
Попадна ми тази прИмоция:
http://www.computer2000.bg/HTMLemailz/2013/january/cctv/cctvpromo.html
ecotronic
07-02-2013, 14:16
Когато се ползват IP камери и не е необходимо да се правят записи, DVR не е необходим.
Изобщо преди да се говори за определени технически решения, е добре първо да се изясни концепцията.
Имам впредвид това, че IP камерите са по-скъпи (около 2 пъти по-скъпи) от CCTV камерите, но могат да работят без DVR.
Накратко - ако трябва да наблюдавам малък брой камери, вероятно ще си направя сметката, че е по-добре те да бъдат IP и да мина без DVR.
Ако броят на камерите е голям, по-добре ще е да ползвам DVR, но пък камерите да са по-евтини.
Въпрос на сметка.
PS:
Има и вариант ако локално има пц, което може да се ползва и за целта на наблюдението, вместо отделен DVR, да се ползват DVR платки за пц-то. Така вероятно ще излезе по-евтино.
при тези цени на двр-ите вече е безсмислено компютър+платка. май този вариант е най-функционален и евтин.
Има ли възможност да се пускат кабели от камерите до някаква централна точка (рутер) или трябва да се свързват безжично и какво е приблизителното разстояние от най-отдалечената камера до тази централна точка? Доставчикът на интернет дава ли ти статичен адрес? Каква е приблизителната скорост на интернет достъпа?
Тогава ще избера камери CCTV. Разстоянието от централната точка до най-отдалечената камера е около 100 метра. Статичен ip имам, а приблизителната скорост на сваляне е около 2.5 MB
Спрял съм се на :
http://videonabliudenie.eu/IR-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8/IR-%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-VU-5030N
http://videonabliudenie.eu/Videorekorderi/full-hd1-vu-6608.html
http://videonabliudenie.eu/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D 0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/
Ще вършат ли работа?
Колега, съвсем скоро ще влезе и у нас закон, който забранява видеонаблюдението на работното място, независимо дали има надпис за това или не. Ако ти е за охрана е друга работа, но да гледаш какво правят работниците е не само проява на лош вкус, но и има нежелателни последици за самата фирма. Казвам ти го от личен опит. Работя в такава и знам , че на никой не му пука за камерите, но забелязвам, че ги избягват успешно. Когато не може, тоест са насочени така, че няма мърдане се прилагат други трикове. Просто се замъгляват и на практика никога не работят.
Има и друго!
Достатъчно е един път да се обадиш, че виждаш някой работник да клинчи или нещо подобно и както напоследък тръгва една европейска кампания против тормоза на работното място и криминализирането му, може да се озовеш в небрано лозе!
Изобщо с камерите трябва да се пипа внимателно.
ecotronic
07-02-2013, 21:38
Тогава ще избера камери CCTV. Разстоянието от централната точка до най-отдалечената камера е около 100 метра. Статичен ip имам, а приблизителната скорост на сваляне е около 2.5 MB
Спрял съм се на :
http://videonabliudenie.eu/IR-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8/IR-%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-VU-5030N
http://videonabliudenie.eu/Videorekorderi/full-hd1-vu-6608.html
http://videonabliudenie.eu/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D 0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/
Ще вършат ли работа?
Да. Това на което си се спрял е добро. Поинтересувай се в детайли (от търговеца) как стои въпроса със захранването на камерите и относно това, че ще има някои на разстояние 100 м кабел.
DiStefano
07-02-2013, 22:18
Аз като човек, който работи в най-голямата компания дистрибутор на техника за видеонаблюдение на балканския полуостров и отговарящ за развитието на дилърската мрежа за централна - южна България бих ти препоръчал да не инвестираш в аналогова система, а да се ориентираш към IP базирана. IP камерите не могат да бъдат обслужвани от DVR, дори и тези, които имат аналогов видео изход. Най-малкото не може да се ползват 80% от възможностите им. IP камерите се интегрират в система за видеонаблюдение заедно с NVR, или се "обезпечават" със съответен софтуер на PC или сървър. Нашата компания е оторизиран дистрибутор на JVC, Hunt Electronic, Sunell и Axis (Axis са доайените в този бранш) - говоря конкретно за IP. Гамата е повече от богата. Имаме решения за всякакви ситуации. Конкретно за твоя сценарий колега Ziko имам предложение, което можем да обсъдим на лично. В никакъв случай не мисли, че монтажът, настройката и пуска в експлоатация е нещо елементарно. Има си своите тънкости.
Поздрави и оставам на разположение за въпроси
п.п. надявам се постът ми да не е "прозвучал" като реклама
п.п. към чичката с шкембенцето - респект старши, но такъв закон няма да има никога
Стефане,нааш от колко време чакам да се включиш в темата.....
old alfist
08-02-2013, 23:32
Камерите са страхотни, управлението също, но законовата уредба е неясна, тъй че умната с тях.
п.п. към чичката с шкембенцето - респект старши, но такъв закон няма да има никога
Аз пък ти казвам, че си го готвят и то не защото им е много изгоден, а защото с нещо трябва да замазват очите на хората.
Иначе преди два месеца си говорих с едни колеги италианци.
Гледаха с усмивка камерите и как шефа се взира в телефона си, да воайорства.
-Още ли никой не го е опраскал в съда- пита ме еди от тях, а аз не знам , какво да му отговоря. Разбрал затруднението ми се поясни:
-При нас сега е на мода, при всяко едно показване от страна на ръководството, че те наблюдава от камера, да се завеждат дела за тормоз на работното място. Глобите са сериозни.
Това имах в предвид, а не камерите.
Тоест начина на използването!:evilsmiley:
DiStefano
09-02-2013, 08:32
Аз не, че съм против такъв закон ... мен не ме бърка, свикнал съм и нямам притеснения. Офиса ни в Пловдив се гледа с 6 IP Full HD камери от София. Същото важи и за офиса ни във Варна, Бургас, Београд и т.н.
На колегата му подбрах 7 броя външни тип булет с интелигентен инфраред, 700TVL, Sony Effio II процесори, 2.8-12мм варио-аутоирисни обективи, 1 брой PTZ с 22 оптика и корейски DVR. Марките няма да ги споменавам, но само ще кажа, че подобна техника се ползва от СОТ-товете в техните мониторинг центрове. Общо взето доста приличен бюджет имаше подготвен Зико и системата ще може да я управлява както локално така и от всяка точка на света през Интернет било то от PC или смартфон.
Поздрави
Евала за професионализма...Зико, сега чакам дасе похвалиш и с друго! Честито за което!
old alfist
09-02-2013, 14:48
Използването на камери от Работодателя е признак за безсилие в управлението.
Вместо да се поставят адекватни задачи и отговорности се брулват абсурдни такива и се следи как се спряват Работниците - тогава тепърва следва нагаждане според особеностите на работата и индивидуалните способности на работещите.
DiStefano
09-02-2013, 19:19
Използването на камери от Работодателя е признак за безсилие в управлението.
Вместо да се поставят адекватни задачи и отговорности се брулват абсурдни такива и се следи как се спряват Работниците - тогава тепърва следва нагаждане според особеностите на работата и индивидуалните способности на работещите.
ГРЕШНО !!!
Аз съм ходил в компания на среща с управителя, който им даваше буквално ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ и продължаваха да го КРАДАТ !!!
Тук фактор не е кофтия мениджмънт в управлението ... доста млади мениджъри работят по западни модели, ама българина си е циганин и въпреки всичко пак ше КРАДЕ ... така, че видеоконтролът за нас е СУПЕР. Един доста добър начин да се отсеят истинските лоялни служители, а не да се дават пари на разни профани дето се скатават по цял ден.
old alfist
09-02-2013, 20:32
ГРЕШНО !!!
Аз съм ходил в компания на среща с управителя, който им даваше буквално ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ и продължаваха да го КРАДАТ !!!
Тук фактор не е кофтия мениджмънт в управлението ... доста млади мениджъри работят по западни модели, ама българина си е циганин и въпреки всичко пак ше КРАДЕ ... така, че видеоконтролът за нас е СУПЕР. Един доста добър начин да се отсеят истинските лоялни служители, а не да се дават пари на разни профани дето се скатават по цял ден.
Не ми се иска да си разваляме отношенията заради некадърни мениджъри, но западните модели се побългаряват у нас - ако авторите на моделите дойдат тук ще се обърнат в гроба няколко пъти, а тези които са живи ще се хванат за главата.
Имаме сериозни проблеми с мотивацията и камерите имат обратен ефект за подобряването и.
ecotronic
09-02-2013, 21:07
Те още комунистите го бяха измислили лозунга:
"Проверката е висша форма на доверие" Но тогава ги нямаше техническите средства.
old alfist
09-02-2013, 21:19
Те още комунистите го бяха измислили лозунга:
"Проверката е висша форма на доверие" Но тогава ги нямаше техническите средства.
Понеже комунистите са много умни, затова сме я докарали до това положение.
lordliness
09-02-2013, 21:31
комунизъм и видеокамери- белене щеше да е пренаселено :)
Техническите средства ги имаше и тогава.
Напълно съм съгласен със Старухата.
Пълно безсилие и липса на мениджърски качества е използуването на камерите.
Завода ни в Серрес има вътрешни канцеларии. Тоест администрацията е вътре . Шефа нареди да се промени плана така, че да няма нито един прозорец от администрацията към производството. Тоя човек е върло против всякакво притискане на работника. Но....
Хората му до един са проверени с оная проверка, за която говори Екотроник- Изпитанието! Хората сами се контролират и ако някой кръшка, то другите моментално го изхвърлят. Идеята е: аз няма да работя вместо тебе!
Там заплащането е в много широки граници, в зависимост от работата и постиженията. От 7-800 до 4500-5000 евро.
Така, че никой не се ослушва.
У нас са някакви пародии на западно управление.
Зазубрени положения в УНСС, на които никой сериозен мениджър не вярва.
Ела ме разбери мене по камери, какво правя и защо го правя. Половин час си правя мухабед с жените от сортировката и опаковката. Това се вижда. Неопитният ръководител ще се възмути, ще ме привика и съвсем здраво ще го загази. Следващият път, вместо да ги разпитвам, къде е скърцало по конвейра и какво им е правило впечатление, а аз да дебна, кога пак ще го направи просто ще се навра някъде и ще чакам всичко да се счупи и шефа няма да може да ми каже връв, защото самият той е некомпетентен.
На компетентният шеф не му трябват камери. Той има очи и вижда кой колко и как работи.
Голяма част обаче са комплексари и си мислят, че като има камери и всичко им е под контрол.
Самата идея е паразитна. Писали са мнозина гении на перото, икономисти, физици и математици.
Разбира се, няма нищо лошо да има камери на входовете и по паркингите.
Обаче, както ги бяха сложили по едно време да надничат в деколтетата на граничните полицайки, служителките в общините.....:repuke:
ecotronic
09-02-2013, 21:55
А като си говорите за нарушаване правата на работника или изобщо на човека, какво ще кажете за това (http://worldtodaybg.com/2013/02/01/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE-%D1%87%D0%B8%D0%BF/) ? Има места, където това средство е вече факт.
А като си говорите за нарушаване правата на работника или изобщо на човека, какво ще кажете за това (http://worldtodaybg.com/2013/02/01/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE-%D1%87%D0%B8%D0%BF/) ? Има места, където това средство е вече факт.
За съжаление към това ни влече прогреса.
Само към контрола.
Май тия от "Строго секретно " са прави!
old alfist
09-02-2013, 22:03
Не трябва да допускаме този дигитален дявол.
Човешката свобода е неприкосновена.
Аз лично ще се боря до последно това да не се случва с мен.
ecotronic
09-02-2013, 22:12
Всеки нормален човек не би го допуснал. Лошото е че има много зомбирани хора, които го приемат с овации.
И не се замислят върху това, че тогава големият брат ще може да те унищожи само с едно натискане на бутона "enter".
DiStefano
09-02-2013, 22:57
Аз отново не съм съгласен !
Когато ти тече работното време има ли значение дали началника ти е до главата или те гледа дистанционно ?! НЕ .. Няма ..
Когато ти тече работното време ти си НАЕТ да свършиш някаква работа, а не да си чоплиш носа, да сърфираш в Интернет (или да си разглеждаш Фейсбук - както повечето го правят в канцеларийките и офисите).
Когато ти тече работното време ти върви и надник. Извън работно време всеки си има своята свобода. През работно време като си в чуждата къща ще се съобразяваш с изискванията на стопанина и. Като не ти изнася ... има и други.
Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи. И точно за нас този контрол е повече от задължителен според мен. А не със служебната кола да свърша и малко лична работа. Апропо, за служебната нафта работят всички служители ..
Наистина не работят адекватно съвременните западни модели на мениджмънт при нас. Но това няма и как да стане ако не се включат и двете страни в действие.
Колегата Зико има стопански двор с доста съоръжения и машини. Един хубав трактор струва колкото един хубав Мерцедес. Изпрати ми поне 20 снимки на обекта и си личи, че всичко са постигнали тези хора с пот на челото. Наблюдение му трябва защото явно и той е жертва на кражби. А е работодател. Дава "хляб" поне на няколко семейства.
old alfist
09-02-2013, 23:14
Когато ти тече работното време има ли значение дали началника ти е до главата или те гледа дистанционно ?! НЕ .. Няма ..
Когато ти тече работното време ти си НАЕТ да свършиш някаква работа, а не да си чоплиш носа, да сърфираш в Интернет (или да си разглеждаш Фейсбук - както повечето го правят в канцеларийките и офисите).
Когато ти тече работното време ти върви и надник. Извън работно време всеки си има своята свобода. През работно време като си в чуждата къща ще се съобразяваш с изискванията на стопанина и. Като не ти изнася ... има и други.
Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи.
Колегата Зико има стопански двор с доста съоръжения и машини. Един хубав трактор струва колкото един хубав Мерцедес. Изпрати ми поне 20 снимки на обекта и си личи, че всичко са постигнали тези хора с пот на челото. Наблюдение му трябва защото явно и той е жертва на кражби. А е работодател. Дава "хляб" поне на няколко семейства.
А, аз отново не съм съгласен с теб !
Поставят се задачи и се следят крайните резултати, а как са постигнати е въпрос на разбиране и творчество у работника.
Ако някой иска да му е свършена работата и работника да е удовлетворен трябва да се остави човека който върши работата на свобода, но затова трябва търпение и целенасочени действия.
А нашите измислени бизнесмени искат бързи печалби.
Следенето на машините е правилно, но следенето работата на хората е пълно извращение - поставянето в калъп води до непредвидими действия.
Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи. И точно за нас този контрол е повече от задължителен според мен. А не със служебната кола да свърша и малко лична работа. Апропо, за служебната нафта работят всички служители ..
Наистина не работят адекватно съвременните западни модели на мениджмънт при нас. Но това няма и как да стане ако не се включат и двете страни в действие.
Изобщо не си ни разбрал!
Наблюдение на тракторите е хубаво нещо, но камера в самият трактор е лошо. За да откриваш кражби не ти трябват камери в тоалетната:kiss:
DiStefano
10-02-2013, 08:02
По принцип ми беше ясно още в началото, че със старшите не се спори, но въпреки това аз съм рогат и го правя ... :mrgreen:
А за разбирането .. може би наистина не Ви разбирам .. а разсъждавам от моята гледна точка и това, което се случва около мен.
Поздрави и ноу хард фийлинг
Малко мисленето ни е изкривено.
Целта на едно видео наблюдение не винаги е следене на персонала макар, че и това се осъществява в действителност. Или може би си мислите, че шефа постоянно следи камерите?
Както DiStefano каза... такъв закон няма да се пръкне скоро. И не заради нас които се занимаваме с изграждане на такива системи а защото кражбите са много. И не само те.
Как си представяте един огромен магазин без видео наблюдение? Или ако сте служители в такъв магазин ще сте против извършването на такова? Идея си нямате колко са изобретателни крадците по магазините а ако липсва наблюдение в повечето случай кражбите се покриват от заплатите на персонала. Би ли ви харесал такъв сценарий? Някой да краде а Вие (персонала) да плащате ?!
Или някой си мисли, че при производствен процес не се случват трудови злополуки? Или, че в последствие не е важно кое, как, защо и по чия причина се е случило?
При нас съм сложил около 30 камери но досега не съм чул да има възражения особено в многото случай когато трябва да спорим и да доказваме на клиенти какви глупости вършат и твърдят. Камери много... но се гледа какво са записали само при необходимост.
Susscrofa
12-02-2013, 16:55
Малко мисленето ни е изкривено.
Целта на едно видео наблюдение не винаги е следене на персонала макар, че и това се осъществява в действителност. Или може би си мислите, че шефа постоянно следи камерите?
Както DiStefano каза... такъв закон няма да се пръкне скоро. И не заради нас които се занимаваме с изграждане на такива системи а защото кражбите са много. И не само те.
Как си представяте един огромен магазин без видео наблюдение? Или ако сте служители в такъв магазин ще сте против извършването на такова? Идея си нямате колко са изобретателни крадците по магазините а ако липсва наблюдение в повечето случай кражбите се покриват от заплатите на персонала. Би ли ви харесал такъв сценарий? Някой да краде а Вие (персонала) да плащате ?!
Или някой си мисли, че при производствен процес не се случват трудови злополуки? Или, че в последствие не е важно кое, как, защо и по чия причина се е случило?
При нас съм сложил около 30 камери но досега не съм чул да има възражения особено в многото случай когато трябва да спорим и да доказваме на клиенти какви глупости вършат и твърдят. Камери много... но се гледа какво са записали само при необходимост.
Проблемът се крие именно в думичката "необходимост".
Често тази необходимост се припокрива с думичката "дискредитиране".
Търсене на повод за нечие освобождаване, очерняне, опетняване.
Аз съм за видеонаблюдение, но само на обществени места.
Считам за кофти практика, разполагането на камери в производствени помещения и офиси.
Има далеч по-добри начини да добиеш представа за нечия трудоспособност, работоспособност и дисциплинираност от видеонаблюдението.
Жена ми работи в магазин с охранителни камери. По цял ден гадния, дебел, миризлив, гнусен нерез (шефа им) е втренчил поглед в монитора без да мигне и в момента, в който някой от персонала направи опит да се подпре за 2 секунди щото е останал без крака, телефона му звъни и онова животно започва да нарежда....а на края на месеца, реве и одържа, щото липсвала стока, клиентите крадяли...ей на такъв боклук искам да му скъсам зърната на цицките с тънки клещи, от там да му изкарам всичката карантия и да му дам да я изяде...:bad_evil:
DiStefano
13-02-2013, 21:06
Жена ми работи в магазин с охранителни камери. По цял ден гадния, дебел, миризлив, гнусен нерез (шефа им) е втренчил поглед в монитора без да мигне и в момента, в който някой от персонала направи опит да се подпре за 2 секунди щото е останал без крака, телефона му звъни и онова животно започва да нарежда....а на края на месеца, реве и одържа, щото липсвала стока, клиентите крадяли...ей на такъв боклук искам да му скъсам зърната на цицките с тънки клещи, от там да му изкарам всичката карантия и да му дам да я изяде...:bad_evil:
Добре де защо го търпите това положение ? Като я реже за щяло и нещяло да смени работата. Като не отърва на тази работа има и други работи.
От скоро е там и няма да е за дълго....а тва, което съм написал е една много малка част от гаврата...камерите са със звук и ако не успее да чуе някакво шушукане, започва да звъни и да пита....но да не акаме повече темата на колегата.
@danniel това вече е извън всякакви граници.. не го разбирам.
Питай е дали е подписала анекс към договора, че е съгласна да извършват върху нея видео наблюдение и контрол. Пък за звука... няма право да го извършва. Води се специално средство.
Плаче си за разправия с органите.
@danniel това вече е извън всякакви граници.. не го разбирам.
Питай е дали е подписала анекс към договора, че е съгласна да върху нея видео наблюдение и контрол. Пък за звука... няма право да го извършва. Води се специално средство.
Плаче си за разправия с органите.
Разправията с органите не е далеч...лошото е, че са само жени, всички мълчат и търпят, щото в шибания Ямбол е много трудно намирането на работа. А ония експлоататор се възползва максимално. Заплатата ако се случи примерно да е 369, ония закръгля на 360 да не търси дребни. Раб. време им е до 16:00, но а някой е посмял да си тръгне преди 17:30, а са го насрали....ще има неприятности скоро тоя глиган...
Моля автора на темата да ни извини за отклонението.
don_pepone
14-02-2013, 11:47
От скоро е там и няма да е за дълго....а тва, което съм написал е една много малка част от гаврата...камерите са със звук и ако не успее да чуе някакво шушукане, започва да звъни и да пита....но да не акаме повече темата на колегата.
Братле,направо да напуска ида ги съди тия,защото звукозаписът е законово забранен.