PDA

View Full Version : При завой гасне

killuminati
07-02-2013, 18:27
Младежи днес 2 пъти щях да разбия алфата поради един и същ проблем.Случва се както на бензин , така и на газ, при рязко завиване когато волана стигне краят! Опре ли до краят оборотите падат и колата изгасва.Когато колата е в покой, навиеш ли пълен десен оборотите пак падат , но не гасне.Имал ли е някои такъв проблем?

ML 20V
07-02-2013, 18:40
Младежи днес 2 пъти щях да разбия алфата поради един и същ проблем.Случва се както на бензин , така и на газ, при рязко завиване когато волана стигне краят! Опре ли до краят оборотите падат и колата изгасва.Когато колата е в покой, навиеш ли пълен десен оборотите пак падат , но не гасне.Имал ли е някои такъв проблем?

На натиснат съединител това ли?

killuminati
07-02-2013, 19:01
В покой е на неутрална както се досещате, а при завиване ми го направи при смяна на предавки , значи на съединител.

Majed_146
07-02-2013, 19:15
това не е зравословно да държиш волана в крайно положение! може да прецакаш помпата на хидравликата!

ivailo rachev
08-02-2013, 10:56
Виж вакума на сервото на смукателния колектор да не би проблема да е там,но както каза колегата не е здравословно да държиш пълен десен.

pisa_misho
10-02-2013, 11:51
аз също го имам този проблем от как съм купил колата но не знам откъде идва но наистина е голям проблем.Ще е добре ако се разбере от къде е!

tonov
10-02-2013, 15:17
Това не е проблем. Коли със серво не трябва да се карат с докрай навит волан. Винаги като завъртиш до крайно положение, връщай една идея волана и няма да ти гасне.

killuminati
12-02-2013, 18:15
Тук не говорим за шофиране в продължение на време с навит волан. Говорим за 1 секунда ,когато волана свигне крайно положение. Почвам да се съмнявам в пистовият ремък , той все пак върти помпата за хидравликата.Ако има промяна след смяната му в поведението на колата ще сигнализирам във форума :) , ако ли не - чакам мнения по въпроса.

ivailo rachev
13-02-2013, 08:13
В предишния ми пост ти писах какво да погледнеш.Виж първо него тогава гледай ремъка.

ivaylo
13-02-2013, 15:42
Не е от хидравликата . Имах преди същия проблем . под капака горе в дясно има 1 кутия черна с релета . Виж някое от релетата да не се е откачило от стойката и опира някъде. Попринцип от там идва този проблем. Поздрави.