View Full Version : Реглаж преден мост
Дайте съвет за добър сервиз за реглаж на преден мост ,от известно време взе да дърпа наляво .
Аз останах доволен от този сервиз. Имат добра техника. Мисля, че и цената не е толкова зле. Също дават и разпечатка за състоянието на колата преди и след реглажа.
http://www.autoexpress-2.com/contacts.html
Още един глас за тях. Имай предвид, че трябва да се обадиш да си запишеш час предварително.
Furious 155
08-02-2013, 00:14
+1 и от мен! Даже утре пак съм там.
Благодаря за отзивите ,ще ги имам предвид .Дали си внушавам или не ,но като карам по "Сливница" м/у "Раковски" и "Хр.Ботев" волана направо не се удържа ,колебае се ляво-дясно като побъркан ,дърпането вляво си е едно на ръка ,та се замислям дали съм за реглаж или няма нещо друго ,гума ,джанта или Бог знае какво .
cobra_11
09-02-2013, 10:58
"Дърпането" с реглаж на сходимостта ,няма да се оправи . Провери си как е ходовата част и тогава реглаж .
Аз бях наскоро в Маргел на Ботевградско точно срещу караулката. Минах бързо, пичовете са с нова техника, разпечатки, всичко както си трябва и даже минах с 20 кинта на преден и заден мост. колега, все пак имай предвид, че има значение каква е пътната настилка. Не може да чакаш колата да върви право, когато отдолу са кърпежи, неравности, бабуни, вълни, шахти и т.н. Отделно самите улици и булеварди имат некадърни наклони, поради което като завали малко и става аквапланиг. Намери си някое гладко място с нов асфалт като например бул. Брюксел, макар, че и там има лек наклон и виж там какво става, пак ли дърпа така. Ако е качествен реглажа, ще ти кажат къде има отклонение и с колко. Може да си изкривил шенкел, носач, амортисьор, ако си удрял бордюр, голяма дупка, прочее ...
Аз бях наскоро в Маргел на Ботевградско точно срещу караулката. Минах бързо, пичовете са с нова техника, разпечатки, всичко както си трябва и даже минах с 20 кинта на преден и заден мост. колега, все пак имай предвид, че има значение каква е пътната настилка. Не може да чакаш колата да върви право, когато отдолу са кърпежи, неравности, бабуни, вълни, шахти и т.н. Отделно самите имат некадърни наклони, поради което като завали малко и става аквапланиг. Намери си някое гладко място с нов асфалт като например бул. Брюксел, макар, че и там има лек наклон и виж там какво става, пак ли дърпа така. Ако е качествен реглажа, ще ти кажат къде има отклонение и с колко. Може да си изкривил шенкел, носач, амортисьор, ако си удрял бордюр, голяма дупка, прочее ...
Благодаря за изчерпателния отговор ,най-вероятно има някакъв проблем в предния мост ,едва ли така отведнъж ще му се наруши геометрията .Питам се ,там където правят реглажи дали ги откриват тези проблеми или само нагласят моста за да ти вземат парите ?
Благодаря за изчерпателния отговор ,най-вероятно има някакъв проблем в предния мост ,едва ли така отведнъж ще му се наруши геометрията .Питам се ,там където правят реглажи дали ги откриват тези проблеми или само нагласят моста за да ти вземат парите ?
На мен ми дадоха доста изчерпателна разпечатка с всички възможни стойности и отклонението от заводските настройки. Като цяло е точно това, което ти трябва, за да видиш има ли нещо криво и къде е проблема. Отиваш, замерват предния мост и с разпечатката отиваш при доверения си майстор, който лесно ще разбере какво трябва да се смени и чак след това отиваш да ти регулират волана и да правят малки настройки. Аз поне така действам, след среща с една мантинела. Успех!
Предна лява гума се оказа крива .