Log in

View Full Version : Странен проблем с фаровете на 145

maksi
10-02-2013, 19:05
Здравейте.
Имам странен проблем с късите светлини на 145.Сложих ксенон 35W 6000К преди 3-4 месеца,но в последно време забелязвам много странен проблем.Колата се кара 95% градско и за това не съм обърнал внимание на проблема досега.
Когато колата е спряла на място или се движи с ниска скорост фаровете си светят чудесно(даже светят една-две идеи по-високо),но когато тръгна с по-висока скорост извънградско фаровете сякаш се забиват в земята и няма как да се кара на къси светлини.Ел.реглажа на фаровете си работи.Когато карам извънградско свалям фаровете още надолу,но положението става още по-зле.
Днес за проба сложих обикновените крушки от халогените,но проблема си е същия.
Утре ще демонтирам фаровете да изчистя лупите да не би проблема да е от тях.

Zafo_84
10-02-2013, 19:13
Колега най-вероятно са ти счупени пластмасите за реглажа на фаровете това е голям филм при 145/6,успех,сваляш стъклото от фара и ако са счупени има един колега който ги предлагаше или си хващаш един стругар за ушите и действате,иначе и аз бях с 35в ксенон 6000к,ненормална е светлината и видимостта с тези лупи,но без реглаж не става.,успех,ако това е проблема пиши ще ти предложа решение.

maksi
10-02-2013, 22:44
По принцип ел.реглажа си ми работи.Значи ли това,че въпросните водачи са здрави?

PE4E
10-02-2013, 23:31
Колега реглажа може да работи но водачите да са счупени и да ти правят мизерии и да светят където си искат!:horror:

Zafo_84
11-02-2013, 09:16
Колега реглажа може да работи но водачите да са счупени и да ти правят мизерии и да светят където си искат!:horror:

да така е!

Sprinta46
16-02-2013, 14:49
И аз преди седмица сложих ксенон,но не светеше където трябва фара и се наложи да правя процедурата с водачите.резултата е доста -по добър :) успех

ivo_red
18-02-2013, 16:13
наскоро правих процедурата по отваряне на фара..2 пъти, така че ако имаш питания, казвай. Като цяло аз заебах филма с монтирането на алтернативни водачи (макар да ги имах изработени вече, ама монтирането се оказа доста пипкаво), защото го застопорих рефлектора във възможно най-висока позиция, че иначе ми светеше в краката. сега фара си свети нормално и се вижда добре.

vlado_iv
18-02-2013, 18:44
И според мен са водачите,те се разбират само като махнеш капачките.И внимавай щом ще чистиш,рефлекторите само със сух и чист парцал

killuminati
19-02-2013, 19:15
не знам какви сухи парцали го съветвате човека , ама аз лятото напълних целият фар с вода и веро и сега блести и рефлектор и стъкло и всичко ..... удрии :bg:

tonov
19-02-2013, 23:43
не знам какви сухи парцали го съветвате човека , ама аз лятото напълних целият фар с вода и веро и сега блести и рефлектор и стъкло и всичко ..... удрии :bg:

То хватката е да не се търка рефлектора с мокър парцал, че му пада покритието. Ако само си го изплакнал, нищо няма да му стане.