View Full Version : Ланча Тезис.
dimitar_vd62
14-02-2013, 23:03
Колата е 2003 година, 2.4 JTD.Около 7000 лв.Един приятел много я харесва и се е навил да си купи такава.И аз бих си купил но не бих могъл да я поддържам.Моли ме за съвет и помощ, но за ланчиите нищо не знам и не знам какво да му кажа.Освен че изразих съмнение относно възможностите му да я обслужва, но се е зарибил яко и не чува.Та ще помоля разбиращите да кажат нещо за модела.Не са необходими съвети да си вземе Ауди,Мерц и тем подобни.Той иска точно това.Иначе кара Ситроен С4.
old alfist
14-02-2013, 23:18
Коментирали сме я тази кола - много е гот, но е рядък екземпляр и подръжката е като на екзотичен автомобил.
Предишният папа и шефа на една голяма италианска банка се возеха преди 10-на години в тази кола.
Linkestis
14-02-2013, 23:58
Окачване,ремонт на скоростна кутия/ако е автоматик/,дори и собственика,джамбазина да твърди че е ремонтирана...около 6-7 000лв.Ако може да го понесе на първия месец да я взима :)
Какви автоматици им слагат на тия животни?
Linkestis
15-02-2013, 00:37
Какви автоматици им слагат на тия животни?
Чупещи се най-образно казано :) За по няколко хиляди.
Спор няма,автомобила е невероятен..просто невероятен!
Ама е непосилна поддръжката за това и паднаха на такива цени за няма и година и половина.
Твоя човек да бяга далеч,ако няма солиден доход за поддръжка! Интересувал съм се доста от колата,защото имаше опция баща ми да вземе такава. Ремонтите са ужасно трудни и скъпи,а да не говорим,че една шепа майстори ще се навият да я пипнат. Автоматика на Тезис е много чуплив и скъп! Иначе колата е много изискана и елегантна,но определено не е за всеки.:th_up::whistle:
sasho_n2
15-02-2013, 09:20
Колега, прочети моля те мненията в този раздел на Ланча форума: http://lancia-bg.com/forum/viewforum.php?f=53
Има доста изписано от хора, собственици на такъв автомобил. Аз също много сериозно се интересувах от този модел и бях на ръба да взема една за около 8 000 лв. По двигател, мога спокойно да ти кажа, че поддръжката не е в никакъв случай по-различна от тази на Либра ( или 156 ). Проблем е когато се налага да се ремонтира окачването, което е адаптивно. Скоростните кутии, които монтират, доколкото знам за японски и зависи на какъв екземпляр ще попаднеш. Дали ще ремонтираш свтоматична скоростна кутия на Тезис или на БМВ или на Ситроен е все едно - ремонта при всички случай не е евтин, независимо от марката.
Но пък от друга страна не трябва да се забравя, че това лимузина от висок клас, с уникална визия и возия. Моят съвет е, ако човека има средства да поддържа такъв клас автомобил, да се хвърля съвсем спокойно.
Чупещи се най-образно казано :) За по няколко хиляди.
Спор няма,автомобила е невероятен..просто невероятен!
Ама е непосилна поддръжката за това и паднаха на такива цени за няма и година и половина.
Аз затова викам, че автоматик в България е само за баби и то реститутки. :)
Значи да търсят с ръчна. И да събират за окачване.
lordliness
15-02-2013, 17:53
Е, на вас като ви разправяха преди да си купите първата алфа, че са чупливи и със скъпа поддръжка - пак си купихте нали :)
Ама Тестиса е три пъти по-скъп :)
dimitar_vd62
15-02-2013, 19:37
Ми не се включвам в разговора понеже нямам наблюдения върху колата.Че ми харесва харесва ми, ако имах възможност до я поддържам бих си я купил...може би.Щото за мен избора е ясен - 159.Той обаче много ме изненада, понеже имаше мнение за италянките, няма ви казвам какво и сега изведнъж е много зарибен и не си прави сметка за подръжката.Кара си Ситроена като такси, няма друга работа и се съмнявам че е във възможностите му да я обслужва.Ма както казах е яко зарибен.Лично аз няма да го убеждавам в нищо, просто ще му предам отзиви за колата.Той най-добре си знае, не е малък къде 40 годишен е.
Реално, поддръжката на Тезис спокойно може да се конкурира с поддръжката на S-класа, с тази разлика, че за S-класата има части!
Най-добре му кажи да не се надъхва повече :idea:
Горе-долу поддръжката е на кантар със 159. Или S както каза Kuku. Части вече има за всичко, разбира се за Тесис пада малко търсенка. Иначе има в мобилето 7-8 разпарчетосани.
Знам хора с тезис, не съм чул някой да се оплаква от колата си. Не мисля обаче, че е с нещо повече от конкуренцията. С V6 харчи доста. Дизела е по-добре в това отношение, но динамиката му е посредствена (все пак тежи 1800 кг). Предницата мен лично не ми харесва, но дизайна е въпрос на личен вкус. Аз бих се ориентирал към друг модел.
Знам хора с тезис, не съм чул някой да се оплаква от колата си. Не мисля обаче, че е с нещо повече от конкуренцията. С V6 харчи доста. Дизела е по-добре в това отношение, но динамиката му е посредствена (все пак тежи 1800 кг). Предницата мен лично не ми харесва, но дизайна е въпрос на личен вкус. Аз бих се ориентирал към друг модел.
Ебаси кита тежи колкото 166 със 4 възрастни, това ще гори нафта като ламя, то по-добре ще му е бензин на газ:screwy: а и бензин може да вземе доста по-изгодно.
Ебаси кита тежи колкото 166 със 4 възрастни, това ще гори нафта като ламя, то по-добре ще му е бензин на газ:screwy: а и бензин може да вземе доста по-изгодно.
Даже модификацията от 2007г тежи 1896 кг!
За повече инфо - http://www.carinf.com/bg/f020416735.html
DiStefano
15-02-2013, 21:18
Реално, поддръжката на Тезис спокойно може да се конкурира с поддръжката на S-класа, с тази разлика, че за S-класата има части!
Най-добре му кажи да не се надъхва повече :idea:
Ндам ... и аз съм на тва мнение. Гледам доста S-ки напоследък с изтървали еърматици ... ама си ги бръмчат .. бавничко и предпазливо
Е, има си хас да правят въздушно окачване :)
По-добре да продават колата на части и да купуват друга.
Linkestis
15-02-2013, 21:38
140-ката ми тежи 1750 та няма да се учудя ако тестиса подминава даденото по каталог,както се получава при 166-те :)
Кажи му да се насочи към 166FL, ще я вземе за същите пари, с 2,4 тежи към 1,5т (колкото 159 с 1,9) поддръжката е наполовина, визията е х2 и разходът на гориво е по-малък:screwy: Динамиката също е по-добра, за окачване да не говорим - на Ланча е доста лигаво, поне на тия, които съм карал.
140-ката ми тежи 1750 та няма да се учудя ако тестиса подминава даденото по каталог,както се получава при 166-те :)
Въх :screwy:
Не сравнявайте Тезис-а с 166. Тезиса е много по автомобил от 166.Интериорът и обурудването на Тезиса е светлинни години напред. За външният еид е относително. Всеки си има вкус. Пак ще повторя думите на един колега. Тезиса е да се возиш на задната седалка, не да го караш.
Единственото хубаво нещо в тая кола е двигателя...
Личен опит:duel:
Не сравнявайте Тезис-а с 166. Тезиса е много по автомобил от 166.Интериорът и обурудването на Тезиса е светлинни години напред. За външният еид е относително. Всеки си има вкус. Пак ще повторя думите на един колега. Тезиса е да се возиш на задната седалка, не да го караш.
Егати светлинните години в сравнение със 166 все едно си седнал в Пасат, таблото е равно открай докрай, да не говорим за средната конзола дето гледа към задния прозорец или за китениците покрай нея, квадратните духалки, километража като стенен часовник и воланът дето прилича на медена питка. "Всеки си има вкус." - ей тук си прав :yes:
http://auto.dmir.ru/logo/1/3017/lancia-thesis-3017.jpg
http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2004-166/800x600/wallpaper_2b.htm
А сега си направи сметката, че при Тезис-а е мултимедия и че трябва да се вижда и от другите в колата, а не само от шофьора. И май само на снимка си виждал Тезис. Нищо лично.
А сега си направи сметката, че при Тезис-а е мултимедия и че трябва да се вижда и от другите в колата, а не само от шофьора. И май само на снимка си виждал Тезис. Нищо лично.
Не, има тука 2-3 из квартала не са лоши, ама ти го изкара ебаси совалката :)
Ужасен интериор, който толкова дървено се прелива с вратата пък и с тая баси гадната кожа
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=222705453&cd=634864206910000000&asrc=st|fs
сори ама не се сдържах
А джантата мисля, че няма нужда да е коментираме - произведение на изкуството.
Имаше една в Мобилето същата като тази от линка, 2009-та (от последните произведени) на 95 000км за 12к лв. ама явно са я отнесли...
Ще изразя само несъгласие с колегата nicks1, че е създадена за возене отзад - диванчето отзад на предшественика е по-удобно от това на тезис.
Предишният папа и шефа на една голяма италианска банка се возеха преди 10-на години в тази кола.
И италианския президент, както и цялото правителство както в Италия, така и в Полша са се возили в такава. Даже след като свалиха Берлускони и в длъжност встъпи Монти той разкара аУдитата и изкараха старите Ланчи за икономия.
Е повечето са зле тезиси ,ама ако си имат бая готини екстри ,ако набараш с такива.
Като шибидаха с соларния панел дето охлажда вътре ;)
Има си и масажиращи седалки и отзад.
За джантите гледайте тоя специалния модел дето отвъре е и с червена кожа.Има и с 2цвята :)
Бре имаш ли пари да си я стегнеш си е доста добре колата - никфи с-класи и 7ци и а8ци не ми трябват :Д
Е повечето са зле тезиси ,ама ако си имат бая готини екстри ,ако набараш с такива.
Като шибидаха с соларния панел дето охлажда вътре ;)
Има си и масажиращи седалки и отзад.
За джантите гледайте тоя специалния модел дето отвъре е и с червена кожа.Има и с 2цвята :)
Бре имаш ли пари да си я стегнеш си е доста добре колата - никфи с-класи и 7ци и а8ци не ми трябват :Д
Точно с тия се сравни, дето не трябваше, по-скоро щеше да е правилно "много луксозна кола като за 7хил.лв" ;-)
Ми просто повечето модели са не са с всичките екстри дето може да предлага тезис-а :)
Ако си намериш кола с тия екстри тогава няма да ти трябват немските - така да го кажа.
Имаш возия лукс и кола дето не се среща под път и над път - за малко пари и повече пари за подръжка евентуално.Демек пак излиза по-ефтино от немските.
А ,че не е много кола да се кара ,а да те возят е отделно :Д
Не е баш така. Тестиса е конкурентен на Е-класа, 5-ца и А6, т.е. горния клас лимузини на немците със сигурност ще бъдат по-по-най.
Освен това, в немските конкуренти на Тезиса може да има екстри, които италианците даже на са и сънували преди десетина години :?
На всичкото отгоре, немските лимузини май се оказват по-евтини за поддръжка, в сравнение с Тезис - скъпото окачване, строшения автоматик, липсата на мощност и прочие.....
Не е баш така. Тестиса е конкурентен на Е-класа, 5-ца и А6, т.е. горния клас лимузини на немците със сигурност ще бъдат по-по-най.
Освен това, в немските конкуренти на Тезиса може да има екстри, които италианците даже на са и сънували преди десетина години :?
На всичкото отгоре, немските лимузини май се оказват по-евтини за поддръжка, в сравнение с Тезис - скъпото окачване, строшения автоматик, липсата на мощност и прочие.....
Я кажи какви екстри повече имат немците в една Ауди А6 2002 г. например.Моля ти се не ми хвали автомобилна индустрия,която до каря на миналия век слагаше 4 степенни ръчни кутии,стига.Когато италианците са слагали елстри,немците не са знаели какво е ел.джам,електронен инжекцион,и т.н..За поддръжката на Тезиса,нека не се изказват хора,които не са имали допри до това нещо,вярно е че няма части/поръчват се от Италия/ но един носач струва малко над 100 лв.,единственото което е доста скъпо са амортисьорите,фаровете и предния капак.:comphits::comphits::comphits::comphits::com phits:
old alfist
20-02-2013, 15:38
Я кажи какви екстри повече имат немците в една Ауди А6 2002 г. например.Моля ти се не ми хвали автомобилна индустрия,която до каря на миналия век слагаше 4 степенни ръчни кутии,стига.Когато италианците са слагали елстри,немците не са знаели какво е ел.джам,електронен инжекцион,и т.н..За поддръжката на Тезиса,нека не се изказват хора,които не са имали допри до това нещо,вярно е че няма части/поръчват се от Италия/ но един носач струва малко над 100 лв.,единственото което е доста скъпо са амортисьорите,фаровете и предния капак.:comphits::comphits::comphits::comphits::com phits:
Колкото и да не разбира човек от автомобили може да си направи сметка, че при да речем 50бр. от тези автомобили в страната подръжката е мнооого по-различна.
Недей да съдиш по себе си за другите - ти си в бранша и си изкарваш хляба с коли, имаш контакти и т.н., но повечето хора работят друго и за тях подръжката е много по-различна.
Колкото и да не разбира човек от автомобили може да си направи сметка, че при да речем 50бр. от тези автомобили в страната подръжката е мнооого по-различна.
Недей да съдиш по себе си за другите - ти си в бранша и си изкарваш хляба с коли, имаш контакти и т.н., но повечето хора работят друго и за тях подръжката е много по-различна.
Аз не говоря за мен,аз никога няма да си купя Тезис,не мога да превъзмогна грозната му мутра,но вутре за мен няма по хубава и комфортна италианска кола през последните 20г. :noooo::noooo::noooo:
П.С.Хората са казали,който има брада да си носи гребенче :photo::photo::photo:
old alfist
20-02-2013, 15:50
П.С.Хората са казали,който има брада да си носи гребенче :photo::photo::photo:
Точно това искат да казат повечето хора тук, а не да се вишкаме колко сме велики и, че хората не разбирали.
Мъри, А6 от 2002г. е модел 1997г. - да го сравня с Тема? :?
Както и да е....
Немците се предлагат с 4х4 и два пъти по-мощни двигатели. Подгряване на волана, нещо, дето в Алфа Ромео и през 2013 го няма ;)
Мазажи и обдухване на седалките, гласови команди и прочие.
Всичките имат безброй настройки на седалките. Добре, че на Тестиса са му сложили поне памет ;)
Кеф ти спортна седалка, кеф ти луксозна седалка, кеф ти обикновена седалка.
Същата работа и с воланите - два-три модела.
Кеф ти стъклопакет, кеф ти обикновени стъкла.
Външни електрохроматични огледала има ли в италианска кола?
Измерване на налягането в гумите?
Ами 'Курвенлихт' ? ;)
old alfist
20-02-2013, 16:40
Не е добре някои хора да използват форума за да блеснат в очите на другите - просто не е професионално.
Ако иска някой да помогне оттук - да го прави ей така безкористно и да не се опасява, че ще остане без хляб, защото оттук могат само да се дадат насочващи съвети.
Не е добре някои хора да използват форума за да блеснат в очите на другите - просто не е професионално.
Ако иска някой да помогне оттук - да го прави ей така безкористно и да не се опасява, че ще остане без хляб, защото оттук могат само да се дадат насочващи съвети.
Няма смисъл да говориш за хора,които не познаваш ;-);-);-);-) Просто споменах,че поддръжката не е чак толкова скъпа,един носач е 100 и лева,за 156 пак е толкова,за 166 и 159 няма да говорим.Не знам защо и от къде е насадено това,че Тезиса е мега скъп за поддръжка ?????????
Бях чел, но не съм сигурен дали в Ланча форум, че окачването на Тезис успешно се заменя с такова от 166, или по-точно амортисьорите. Не знам дали е така, но ако е вярно това означава, че има и ефтина алтернатива за тази "ахилесова пета". ;-)
Мъри, А6 от 2002г. е модел 1997г. - да го сравня с Тема? :?
Както и да е....
Немците се предлагат с 4х4 и два пъти по-мощни двигатели. Подгряване на волана, нещо, дето в Алфа Ромео и през 2013 го няма ;)
Мазажи и обдухване на седалките, гласови команди и прочие.
Всичките имат безброй настройки на седалките. Добре, че на Тестиса са му сложили поне памет ;)
Кеф ти спортна седалка, кеф ти луксозна седалка, кеф ти обикновена седалка.
Същата работа и с воланите - два-три модела.
Кеф ти стъклопакет, кеф ти обикновени стъкла.
Външни електрохроматични огледала има ли в италианска кола?
Ами 'Курвенлихт' ? ;)
И пропускаш малката подробност, дето даже Аутобилд се възмутиха - че с тези екстри крайната цена става два пъти колкото базовата.
От базовата - да. Но в сравнение с Тезис разликата не е голяма.
Освен това, Е-класа след 2002г. е средно два пъти по-скъпа от Тезис на вторичния пазар.
Susscrofa
20-02-2013, 17:25
Не разбирам защо тук постоянно подценявате цената на един автомобил на пазара втора ръка?
Една кола като не държи цена е очевадно, че има конкретна причина за това.
Ако визираш мен - аз точно това казах.
Тезис 2003г. е 7000лв.
Е-клас 2003г. е 13000лв.
dimitar_vd62
20-02-2013, 18:10
Мерси за мненията, с човека ходихме, гледахме питахме каза че ще мисли и ще вземе решение.Само не мога да разбера защо все се намесват немски коли.Ма имали масаж, чесане на пети...е чудо голямо.Честно казано от всичките умопомрачаващи екстри на едно ауди А8 ползвахме само слушането на музика и пушенето.А, и топлото на дупито.Аз на този приятел повече не мога да му помогна, а темата нямам нищо против да я използвате както намерите за добре.
Честно казано от всичките умопомрачаващи екстри на едно ауди А8 ползвахме само слушането на музика и пушенето.
То и в Ланчата ще е същото, за мен колата не е само екстри - няма да живея в нея. Такива "луксозни" коли се купуват за имидж и тук идва най-смешното в Тесиса - имиджът му е кръгла нула, изглежда претенциозно и смешно. :bored: Дизайнът му е все едно някой си е направил майтап, отпред прилича на китайска лимузина, нещо като голям Грейтуол:noooo: Сещам се за една такава подобна недооценена "премиум" лимузина. http://ford.freebg.eu/files/2009/08/ford-scorpio-recenze-2.jpg
Тезиса има масаж и отпред и отзад - само е трябвало да си го поръчват повече... :Д
Минус на тезисите дето съм ги гледал е ,че за такава кола вътрешното огледало не е ел затъмняващо се....
А иначе страничните се прибират :Д
И ако ги имам парите ще си купя тезис - както и ще си купя и втора кола когато не искам да се мъкна едвам едвам ;)
И всичкото това щото ми харесва италянския дизайн
http://www.youtube.com/watch?v=JbkL_BwBmm8&list=PL08D7F552F101E21A&index=111 и малко подкрепа с видео материал :)
А иначе ако имам пари повече ест ,че ще е нещо от немските след 2011-2г ама само ако имам :Д
[QUOTE=Kuku;1182505
[/QUOTE]
Deutschland,Deutschland uber alles........
.....те тва с налягането го има.........
То и в Ланчата ще е същото, за мен колата не е само екстри - няма да живея в нея. Такива "луксозни" коли се купуват за имидж и тук идва най-смешното в Тесиса - имиджът му е кръгла нула, изглежда претенциозно и смешно. :bored: Дизайнът му е все едно някой си е направил майтап, отпред прилича на китайска лимузина, нещо като голям Грейтуол:noooo: Сещам се за една такава подобна недооценена "премиум" лимузина.
За теб може и да е грозен и смешен, за мен неговото ретро излъчване го прави различен и дори странен, но не и грозен. В този автомобил има повече елегантност и стил от всички немски лимузини, които можеш да изброиш взети заедно. А задницата? Първата изцяло LED задница, която е може би най-изчистената и елегантна в съвременното автомобилостроене. Всичко това обаче е субективно и важи лафа за кучето - за теб немците може да са красиви, за мен са дървени без нито един детайл, който да хване окото.
Аз ако мога ли да си позволя автомобил от този клас няма да е нито А6, нито Е-клас, нито 5', а Тезис. Също както не бих взел 7, S или 8 пред Quattroporte, примерно, и знам, че за мен това е правилният избор.
Deutschland,Deutschland uber alles........
.....те тва с налягането го има.........
Абе манете го Киро,той не се качвал в Тезис.................:waving::waving::waving:
Аз ако мога ли да си позволя автомобил от този клас няма да е нито А6, нито Е-клас, нито 5', а Тезис. Също както не бих взел 7, S или 8 пред Quattroporte, примерно, и знам, че за мен това е правилният избор.
На Куатропорте и аз не се дърпам :waving: 400 коня на кажи речи същото тегло и същия разход като на Тезис v6 - 22л градско !!?? странно.
dimitar_vd62
21-02-2013, 11:15
Ако ще ми го подаряват на нищо не се дърпам ако ще и розово с панделка да е.
Абе манете го Киро,той не се качвал в Тезис.................:waving::waving::waving:Напр отив - щях да купувам даже :?
Ходих по автокъщи, гледах, много ми хареса, обаче няколкостотин лева за един амортисьор, задно окачване по-скъпо от '166', 3000лв. ремонт на автоматика, 200лв. за вътрешна дръжка на вратата.... нЕкакси ми идва множко :?
Susscrofa
21-02-2013, 15:09
Напротив - щях да купувам даже :?
Ходих по автокъщи, гледах, много ми хареса, обаче няколкостотин лева за един амортисьор, задно окачване по-скъпо от '166', 3000лв. ремонт на автоматика, 200лв. за вътрешна дръжка на вратата.... нЕкакси ми идва множко :?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11360509736275240&f1=details&slink=260fjh
Това е изборът.
По-бързо, по-икономично и по красиво.
Недостатък е донякъде автоматът, но пак е по здрав от този на тезиса.
Една идея седалката е по неудобна, но пък усещането вътре е уникално. Поддръжката е като на 156.:) Само данъкът ще е висок, но докато стане на 14 год. има малко време.
Заеби тоя тезис.:bouncing_smiley:
:shocking: :shocking: :shocking: :shocking: :shocking: :shocking:
Потече ми лига.... :drool:
Обясни де :)
Ти някога бил ли собственик на БМВ ????? :shocking::shocking::shocking:
Susscrofa
21-02-2013, 16:06
Ти някога бил ли собственик на БМВ ????? :shocking::shocking::shocking:
Сподели, да чуя, че ми е интересно.:)
Точно за тази седмица.:drinking:
Не, не съм бил собственик на БМВ, НО средно около 300 дни в годината контактувам с двама такива собственици, в продължение на вече 7-8 години, като лично съм ходил и с двамата да купуваме колите от Германия :)
Мога смело да кажа, че имам ясна представа за модела и още по-смело мога да кажа, че ме притесняват единствено скоростите :)
Отделно, че аз моите коли ги поддържам в сервиз, къде на почит е именно БМВ и там няма тайни за марката!
Сподели, да чуя, че ми е интересно.:)
Точно за тази седмица.:drinking:
Теб никой не те пита,ти си олигофрен и се вреш на всякъде :wow::wow::wow:
---------- Post added at 16:31 ---------- Previous post was at 16:29 ----------
Не, не съм бил собственик на БМВ, НО средно около 300 дни в годината контактувам с двама такива собственици, в продължение на вече 7-8 години, като лично съм ходил и с двамата да купуваме колите от Германия :)
Мога смело да кажа, че имам ясна представа за модела и още по-смело мога да кажа, че ме притесняват единствено скоростите :)
Отделно, че аз моите коли ги поддържам в сервиз, къде на почит е именно БМВ и там няма тайни за марката!
Тва на брат ми тъща му има БМВ не е меродавно,всчики собственици на БМВ си имат тайни,щот ги е срам.Аз пък мога да те запозная с мой познат приемчик в Камор,с него ще си говорите на дълго и широко. :bg::bg::bg: Точно този модел дето ти го е постнал свинята,е със стария мотор и харчи като ламя :wow::wow::wow:
Мъри, те хубаво ще си мълчат от срам, ама има неща дето няма как да ги скрият, нали разбираш :)
Освен това аз с единия се познавам от 25 години, с другия от около 15 години - едва ли биха си премълчали, при положение, че си знаем и кътните зъби, а и всеки ден сме заедно :)
Най-малкото, като ходим в един сервиз, там момчето не си премълчава ;)
Susscrofa
21-02-2013, 16:45
Теб никой не те пита,ти си олигофрен и се вреш на всякъде :wow::wow::wow:
---------- Post added at 16:31 ---------- Previous post was at 16:29 ----------
Тва на брат ми тъща му има БМВ не е меродавно,всчики собственици на БМВ си имат тайни,щот ги е срам.Аз пък мога да те запозная с мой познат приемчик в Камор,с него ще си говорите на дълго и широко. :bg::bg::bg: Точно този модел дето ти го е постнал свинята,е със стария мотор и харчи като ламя :wow::wow::wow:
Проблемът с наднорменото ти тегло ти пречи да мислиш и те кара да пърдиш по-често.:)
Я му сравни разхода с 240 коньовата 3.2 литрова чекия на АР.:drinking:
Мъри, те хубаво ще си мълчат от срам, ама има неща дето няма как да ги скрият, нали разбираш :)
Освен това аз с единия се познавам от 25 години, с другия от около 15 години - едва ли биха си премълчали, при положение, че си знаем и кътните зъби, а и всеки ден сме заедно :)
Явно често ходите в сервиза :metal::metal:
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:47 ----------
Проблемът с наднорменото ти тегло ти пречи да мислиш и те кара да пърдиш по-често.:)
Я му сравни разхода с 240 коньовата 3.2 литрова чекия на АР.:drinking:
С наднормено тегло са майка ти и жена ти,иначе за Бусото или добро или нищо,смешник :metal::metal:
Susscrofa
21-02-2013, 16:50
Явно често ходите в сервиза :metal::metal:
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:47 ----------
С наднормено тегло са майка ти и жена ти,иначе за Бусото или добро или нищо,смешник :metal::metal:
Хахаа, дебелак, как е тумбака?
Срам те е дори да напишеш колко е тъп тоя двигател в сравнение с осмака на БМВ.
А за разхода дори не ми се говори.
Това е кола, а моята алфа 156 е ташак, ама си ме кефи.:drinking:
Явно често ходите в сервиза :metal:Да де, ама не за ремонти ;)
Хахаа, дебелак, как е тумбака?
Срам те е дори да напишеш колко е тъп тоя двигател в сравнение с осмака на БМВ.
А за разхода дори не ми се говори.
Това е кола, а моята алфа 156 е ташак, ама си ме кефи.:drinking:
Смел си,ма на живо седиш на 60 м. от тълпата,де не те изяде някой :drool::drool::drool:Не е лесно да се кефиш на най-смотания модел на Алфа за последните 20 г.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:16 ----------
Да де, ама не за ремонти ;)
Знам,че Грандето е здраво :metal::metal:
Susscrofa
21-02-2013, 17:21
Смел си,ма на живо седиш на 60 м. от тълпата,де не те изяде някой :drool::drool::drool:
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:16 ----------
Знам,че Грандето е здраво :metal::metal:
Аз не бих разходвал физическа сила да се занимавам с хипопотами.
Не съм смел.
Заради намесването на майката в БГ сигурно на доста места би хапнал паве в тила.
Физическата сила не означава нищо, от личен опит го знам.:)
Мислиш, че си страшен ли?
Аз не бих разходвал физическа сила да се занимавам с хипопотами.
Не съм смел.
Заради намесването на майката в БГ сигурно на доста места би хапнал паве в тила.
Физическата сила не означава нищо, от личен опит го знам.:)
Мислиш, че си страшен ли?
Някой да те е заплашвал,ма гузен не гонен бяга :wow::wow::wow::wow: Виждал съм те 1 път,това ми е впечатлението,седеше на голямо разстояние от групичката с която лафехме,явно те е било страх от нещо................:screwy::screwy::screwy:
Ще ме извинявате...тезиса нее лоша на пръв поглед, има нещо завладяващо в нея...ако бях с 20 години по възрастен, бих я заглеждал.
В тази тема и някои други, забелязвам много хора се опитват да си мерят пишките..или показват недоизживяната детска мечта да караш кола 300+ коня и да слагаш вс на чертата...в това ли се изразява живота... Ебаси смисъла на живота!
Е, Рус, нали уж гаргата трябваше да е рошава, батка?
Пък сега, защо колата била 300к.с. :?
Ти защо не купи 1.9 с 8 клапана и много екстри?
Знам,че Грандето е здраво :metal::metal:Да ти кажа, за сега (да чукна на дърво) на 156-цата само рейката се обажда и искрено се надявам да мина с един втулки от лявата страна, но това ще се разбере в най-скоро време.
Тааааа, с която и кола да отида в сервиза - все тая.
И с БМВ пак ще е същото :wow:
Susscrofa
21-02-2013, 17:30
Някой да те е заплашвал,ма гузен не гонен бяга :wow::wow::wow::wow: Виждал съм те 1 път,това ми е впечатлението,седеше на голямо разстояние от групичката с която лафехме,явно те е било страх от нещо................:screwy::screwy::screwy:
Аз не съм написал никъде, че ме заплашваш бе мой.
Не знам къде си ме виждал:):drinking:
Това е загадка за мен и до ден днешен.
Не зная дори и за коя групичка става дума.
Аз не съм написал никъде, че ме заплашваш бе мой.
Не знам къде си ме виждал:):drinking:
Това е загадка за мен и до ден днешен.
Не зная дори и за коя групичка става дума.
Те загадките за теб са доста споко :screwy::screwy::screwy:Ти започна да говориш за физическа сила,питаш ме дали съм страшен.Интересно ми е,като се чудиш къде съм те виждал,от къде знаеш,че съм дебелак
Susscrofa
21-02-2013, 17:34
Единственото място където са ме виждали хора от форума е при Румен, най-добрия сервиз в БГ.:):drinking:
Не помня да съм заобикалял групички.
---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:33 ----------
Те загадките за теб са доста споко :screwy::screwy::screwy:
За мен няма загадки, освен една.
Какво кара един човек да се държи като маймуна?
Единственото място където са ме виждали хора от форума е при Румен, най-добрия сервиз в БГ.:):drinking:
Е добре е,трябваха ти около 5 мин. да помислиш,оп да размърдаш тинята в кратуната си,за да се сетиш :drool::drool::drool:
Susscrofa
21-02-2013, 17:35
Те загадките за теб са доста споко :screwy::screwy::screwy:Ти започна да говориш за физическа сила,питаш ме дали съм страшен.Интересно ми е,като се чудиш къде съм те виждал,от къде знаеш,че съм дебелак
Не знам дали си дебелак, просто се заигравам, а шарани като теб лесно се връзват.:bouncing_smiley:
---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:33 ----------
За мен няма загадки, освен една.
Какво кара един човек да се държи като маймуна?
За държанието на маймуните питай друг аз не знам,не на мен ми викат прасенце :bg::bg::bg:
Susscrofa
21-02-2013, 17:37
Е добре е,трябваха ти около 5 мин. да помислиш,оп да размърдаш тинята в кратуната си,за да се сетиш :drool::drool::drool:
Не съм те виждал там, а и не помня да съм стоял далеч.
Но имай предвид, че възпитанието ми не позволява да досаждам на непознати групи.
Да беше дошъл да се запознаем.:drinking:
Не знам дали си дебелак, просто се заигравам, а шарани като теб лесно се връзват.:bouncing_smiley:
Аз не съм се вързал,просто питам,като теб.............:metal::metal::metal: явно само аз съм те виждал 1 път :flower::flower:
---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
Не съм те виждал там, а и не помня да съм стоял далеч.
Но имай предвид, че възпитанието ми не позволява да досаждам на непознати групи.
Да беше дошъл да се запознаем.:drinking:
Не благодаря :bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :При Румен всички се познават,явно само ти правиш изключение
Susscrofa
21-02-2013, 17:40
Аз не съм се вързал,просто питам,като теб.............:metal::metal::metal: явно само аз съм те виждал 1 път :flower::flower:
А аз не знам дали съм те виждал.:drinking:
---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:38 ----------
---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
Не благодаря :bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :
Е, от нас двамата ти си знаел, че съм аз.
Занчи ти си се притеснил да дойдеш, а не аз.
---------- Post added at 15:40 ---------- Previous post was at 15:39 ----------
Аз там ходя да си оправям колата, а не да създавам социални контакти.:drinking:
А аз не знам дали съм те виждал.:drinking:
---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:38 ----------
Е, от нас двамата ти си знаел, че съм аз.
Занчи ти си се притеснил да дойдеш, а не аз.
Аз не съм знаел,казаха ми,а и ми е против възпитанието да разговарям с хора като теб :screwy::screwy:Ти сам ли си оправяш колата ????
П.С.Айде модовете,чистка....................
Искате ли да си говорим за нещо друго? :hmm:
Искате ли да си говорим за нещо друго? :hmm:Скучно ли ти е?:)
Искате ли да си говорим за нещо друго? :hmm:
Давай да продължаваме за Тестиса,изолирбанд на свинята и тва е.............:wow::wow: Аудито има ли такива екстри ???
At the 2004 Geneva Motor Show, a 60 centimetres (24 in)[7] stretched limousine version (5.49 m (216 in)) prototype was shown, made by Stola S.p.A. and named as the "Stola S85" to celebrate the Stola company's 85 years. The car is equipped with beige leather interior and electrically adjustable rear seats. The car has also a minibar with refrigerator, multimedia system with GPS navigation system, internet access, fax machine and a DVD player.[7] With 230 PS (170 kW; 230 hp) and all these extra features the converted car weight 2,030 kilograms (4,500 lb) and can accelerate from 0 to 100 km/h (62 mph) in 9.2 seconds, while its top speed is 230 km/h (140 mph).
---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:46 ----------
Concerning the design, Lancia´s chief designer said "People will be looking for excuses not to buy this car. So, we wanted to be damn sure we didn´t give them anything to hook onto." [4] To that end the car was intended to match the substance of the Audi A6 and Mercedes E-class. It was fitted with more technology and "more style".[4] To convince buyers it was also priced to be 15% cheaper than the competition. In the view of motoring writer Paul Horrell of UK´s CAR magazine the shape was "controversial, but certainly regenerates an authentic Italian alternative to the po-faced approach" of the competition. "Look at that extravagant front end, like a row of chrome-decorated sand dunes. The whole form is plump and carries telling details of bi-xenon headlights and multi-LED blades of tail-lamp - a comfortably fed and well-jewelled car like the folk who´ll drive it."[4] Discussing the interior, Horrell went on to say: "The effect is redoubled within. The cabin is truly rich, and walks the right side of that line in Italian style dividing the perfectly proportioned minimalism from their bling-bling rap-star Versace vulgarity.".[4] A notable feature of the interior was the use of high quality, lightly varnished wood trim and cast magnesium for the centre console."I can´t tell you," wrote Horrell [4] "how much more satisfying it is to use a cupholder or ashtray that glides out of solid metal than some clacky plastic lid." After describing the engraved glassware of the instruments which were notable for their needles "floating at depth" CAR concluded that "it felt expensive
Поставки за чаши от истински метал,истинско дърво и хром,нещо което в Ауди е обикновенна евтина пластмаса.
Е, чакай сега - изложбени експонати ли ще си показваме?
И защо все с Ауди я сравняваш?
А ВАГ ако паркират едно Бентли до Тезис? :hmm:
Е, чакай сега - изложбени експонати ли ще си показваме?
И защо все с Ауди я сравняваш?
А ВАГ ако паркират едно Бентли до Тезис? :hmm:
Ти започна да сравняваш немските казани с Тезиса,за годините си,за парите си е бил с най богато оборудване,Аудито например като цена е било в небесата,няма смисъл да сравняваме.Казахме вече,Тезиса е хубава кола,но си трябват пари за поддръжка,като за нормална италианка,или айде малко отгоре заради шибаното немско въздушно окачване :wow::wow::wow:Само първия цитат важи за експоната,другото което е описано по долу е във всеки сериен Тезис,мнението е на един небезизвестен ингилизки журналя
santo_traficante
21-02-2013, 18:17
Аз там ходя да си оправям колата, а не да създавам социални контакти.:drinking:
Точно в сервизите собст. на талянски коли създават най добрите контакти и приятелства:bouncing_smiley:
п,с.майтапче:bouncing_smiley:
..... Ааааа, Мъри, никъде не съм казвал нищо пари ;)
Казах, че по принцип в немските казани можеш да си поръчаш екстри, които нито една италианска кола ги няма тогава, а както се вижда и днес ;)
Ясно е, че тия екстри струват повече пари, ама тук въпроса е принципен - италианеца изобщо не ги е монтирал :)
Ааааа, Мъри, никъде не съм казвал нищо пари ;)
Казах, че по принцип в немските казани можеш да си поръчаш екстри, които нито една италианска кола ги няма тогава, а както се вижда и днес ;)
Ясно е, че тия екстри струват повече пари, ама тук въпроса е принципен - италианеца изобщо не ги е монтирал :)
Колега, не ги е монтирал, защото няма пазар за тях, или е много ограничен, за да си струва. Нищо не им пречи на италианците да сложат същите екстри като в немските лимузини. Така или иначе, ел джаджите не се произвеждат от Ауди или Мерцедес. Който си поръча, в негови модели монтират.
С моя най-добър,най-стар приятел се познаваме баш от 31 години та преди четри години,когато аз си купих бъгава Алфа произведена 2001 година той си купи шукаритетен Хопел на три годин.....мноу яка,мноу здрава кола.....един собственик,реални километри,сервизна история и разни други путки-майни екстри и докат аз си карах Алфата неговия Хопел изчезна.
Неговата версия тогава беше,че го е оставил временно на бащата на жена му.....истината бе,че шукаритетния Хопел е скрап.....съединител,климатик,скорости и две дюзи КАПУТ.
.....та мисълта ми е,че и добри приятели премълчавата някои истини особенно,когато се касае за коли и жени.:bouncing_smiley:
Ааааа, Мъри, никъде не съм казвал нищо пари ;)
Не батко,ти не разбираш,целта на Тезиса е била,да е конкурентен на Ауди А6 и Мерц Е класа,но,има едно но,да е различен от тях,по евтин с 15% и т.н. :bg::bg::bg:
Susscrofa
21-02-2013, 21:01
Не батко,ти не разбираш,целта на Тезиса е била,да е конкурентен на Ауди А6 и Мерц Е класа,но,има едно но,да е различен от тях,по евтин с 15% и т.н. :bg::bg::bg:
Е, голЕм успех е пожънал този конкурентен модел.
Разсмях се.:drinking:
п.п. Не пипвам нищо сам по колата.
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:57 ----------
С моя най-добър,най-стар приятел се познаваме баш от 31 години та преди четри години,когато аз си купих бъгава Алфа произведена 2001 година той си купи шукаритетен Хопел на три годин.....мноу яка,мноу здрава кола.....един собственик,реални километри,сервизна история и разни други путки-майни екстри и докат аз си карах Алфата неговия Хопел изчезна.
Неговата версия тогава беше,че го е оставил временно на бащата на жена му.....истината бе,че шукаритетния Хопел е скрап.....съединител,климатик,скорости и две дюзи КАПУТ.
.....та мисълта ми е,че и добри приятели премълчавата някои истини особенно,когато се касае за коли и жени.:bouncing_smiley:
Цената втора ръка никога не лъже.
Отново даваш за пример частен и единичен случай.
---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:58 ----------
Точно в сервизите собст. на талянски коли създават най добрите контакти и приятелства:bouncing_smiley:
п,с.майтапче:bouncing_smiley:
Прав си, ходи се често там.
---------- Post added at 20:01 ---------- Previous post was at 19:59 ----------
Аз не съм знаел,казаха ми,а и ми е против възпитанието да разговарям с хора като теб :screwy::screwy:Ти сам ли си оправяш колата ????
П.С.Айде модовете,чистка....................
Абе щом дори не съм те забелязал, заеВи.
Другият път застани на два крака та да те видя.:bouncing_smiley:
Мога да ти звънна преди да ходя при адаша.:drinking:
Ама след запознанството едва ли ще има какво да си кажем.:drinking:
Свински имам такива случаи и с Крайслер и с прословуто БМВ.....БМВ-то скина коляновал........а човека не го е юркал.....единствено той си призна на момента.
Susscrofa
21-02-2013, 21:10
Свински имам такива случаи и с Крайслер и с прословуто БМВ.....БМВ-то скина коляновал........а човека не го е юркал.....единствено той си призна на момента.
Обезценяването никога не случайно.
dimitar_vd62
21-02-2013, 21:15
Малеее, някой път ще си направя майтапа че търся жена на някой приятел, представям си вече препоръките, предимствата и недостатъците на блондинки, брюнетки, червенокоси и травестити.
Малеее, някой път ще си направя майтапа че търся жена на някой приятел, представям си вече препоръките, предимствата и недостатъците на блондинки, брюнетки, червенокоси и травестити.
За червенокоси и травестити не мога да ти дам акъл :drinking: малък жизнен опит ко да прайш :drinking:
Обезценяването никога не случайно.
......така е но не говорим за обезценяването.
Всички коли се трошат просто феновете на немските ги е срам да си признаят.....има набито едно тъпо мнение в българските глави,че немско не се троши.....
За разлика от някои тук за мен Алфа не е най-колата.....да има си кусури в някои отношения е ряхава.....днес рециклирах даже носачи......:bouncing_smiley:
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
За червенокоси и травестити не мога да ти дам акъл :drinking: малък жизнен опит ко да прайш :drinking:
Червенокосите ги бива.....стига да не са травестити.:):):)
DiStefano
21-02-2013, 22:15
Според мен Тезиса не си заслужава въпреки, че ми харесва. Ниската му цена е ясно защо е такава, но определено не е адекватна за такава лимунина. За железо да се дават толкова пари за поддръжка наистина е грехота. За жалост това е истината около този автомобил.
А немски машини с подобна участ има - Фаетонът на Фолксваген например.
lordliness
21-02-2013, 22:29
Италианските коли са на двата полюса, а германците са си маниаци във всяко отношение, може само да се учим от тях ред , дисциплина, безкомпромисност що се отнася до качество и колите им са такива.
Според мен Тезиса не си заслужава въпреки, че ми харесва. Ниската му цена е ясно защо е такава, но определено не е адекватна за такава лимунина. За железо да се дават толкова пари за поддръжка наистина е грехота. За жалост това е истината около този автомобил.
Аз се сетих и за една френска топ лимузина, останала неразбрана :bionic:http://gomotors.net/pics/Renault/renault-vel-satis-02.jpg и за една корейска http://www.motorstown.com/images/hyundai-xg-300-06.jpg последната като, че ли най-разбраната от неразбраните ..
Не батко,ти не разбираш,целта на Тезиса е била,да е конкурентен на Ауди А6 и Мерц Е класа,но,има едно но,да е различен от тях,по евтин с 15% и т.н. :bg::bg::bg:Чеки бре, как ше е по-евтин Тестиса, като дизела беше 130'000лв. у АутоИталия? :?
Баш си заслужава, стига да знаеш какво искаш и да можеш да си го позволиш.
С парите, с които ще изплащаш нова Шкода Фабия с климатик и ел стъкла, можеш да поддържаш Тезис, ако имаш късмет и да ти остават. :)
Ако имаш 5 бона за Астра G и вземеш още 3 назаем, за да си купиш Тезис, тогава вече ще плачеш.
Баш си заслужава, стига да знаеш какво искаш и да можеш да си го позволиш.
С парите, с които ще изплащаш нова Шкода Фабия с климатик и ел стъкла, можеш да поддържаш Тезис, ако имаш късмет и да ти остават. :)
Ако имаш 5 бона за Астра G и вземеш още 3 назаем, за да си купиш Тезис, тогава вече ще плачеш.
Всичко това са празни приказки. Пазарът си е казал думата- Тезиса е поредният боклук на Фиат!
Поредният "тесен" специалист.
dimitar_vd62
22-02-2013, 23:02
Не мога да разбера какво толкова изисквате от колите си и какво ги правите та все сте недоволни.Два фиата и една алфа има в семейството ми и не мога да се оплача от нито една.Е идва един момент в който трябва да смениш някой друг тампон, ремък или друг консуматив.Все някой ден ресурса на двигателя и другите чаркове изтича.Това при положение че купуваме втора ръка на незнайно колко километри и от незнайно колко съвестен собственик.Малко като една позната дето на 40 години най-после си избра мъж и почна - ма той пърдял, ма все мама готвела по-хубаво, имало косми в банята...Бол марки и модели на пазара, изберете си кола според изискванията и точка.
безкомпромисност що се отнася до качество и колите им са такива.
Аре стига вече с тия заучени фрази, които нямат нищо общо с реалността. Я питай някой собственик на Ауди А4 колко здраво и безкомпромисно му е окачването.
Марките с най-надеждни двигатели според "Уорънти дайрект":
1. Хонда (повреди 1:344)
2. Тойота (1:171)
3. Мерцедес (1:119)
4. Волво (1:111)
5. Ягуар (1:103)
6. Лексус (1:101)
7. Фиат (1:85)
8. Форд (1:80)
9. Нисан (1:76)
10. Ленд Роувър (1:72)
Марките с най-ненадеждни двигател според "Уорънти дайрект":
1. Ем Джи Роувър (1:13)
2. Ауди (1:27)
3. Мини (1:40)
4. СААБ (1:40)
5. Воксхол/Опел (1:41)
6. Пежо (1:44)
7. БМВ (1:45)
8. Рено (1:46)
9. Фолксваген (1:52)
10. Мицубиши (1:59)
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5461751
Я виж ти, къде са се наредили всички безкомпромисни немски колоси. Да не говорим за новината от преди 4 дни, че BMW привиква над половин милион автомобила в Щатите заради 2 различни проблема.
Това, което липсва на италианците е пазарна политика. До 80те никой не е знаел какво е Ауди, днес немцита са извоювали да бъдат една от най-големите марки въпреки, че както се вижда от класацията далеч не предлагат най-високото качество. После хвърляме поглед към Алфа и Ланча - титани в автомобилната индустрия с по над 100 славни години история, създатели на повечето най-значими иновации, а виж в какво състояние са в момента. От върха в DTM/WRC до ръба на оцеляването... тъжно... ама така става като се опитваш да ги откъснеш от традициите им - губиш пазара и изобщо интереса на хората.
Аз нищо не изисквам и не твърдя, не съм "тесен" специалист. Брандовете Алфа и особено Ланча на Фиат са абсолютно не конкурентно способни и това са фактите от пазара!
RUNNING WILD
22-02-2013, 23:26
днеска бях да си взимам части от Италсервиза дето го преместиха срещу караулката на Панчарево сега е Темпо Сервиз,та там от пред точно на входа има 2 тезиса един до друг с свалени номера и днеска докато чаках ги разглеждах,по натам имаше и още един,от доста време седят там не знам защо,не е моята кола от вън като дизайн ми е меко казано като отмъщение към феновете,от вътре става предполагам е комфортна,а за това БМВ дето говорите 7ма серия преди много години се търкаляхме с едно 740L 4.4 литра беше голяма баровия на времето,на ден да се возиш в София да направиш няколко кръгчета беше 50 лева бензин,стъпва ужасно тежко на пътя усеща се тежеста на колата никво подскачане по пътя и вървеше много прилично,от зад е широко по широко от от A8 и w140,от тия 3 немски дарака Бмв е най сполучливото на интериор и визия,Аудито е гадно от волана до задните седалки от вънка голямо а вътре е тясно дори задният подлакътник е гаден,ес класата си я бива ама като седнеш да караш от пред не е много широка и пожарогасителя те бие по краката а таблото е като на 123 от 76 година само дето пише 260 на него,от зад пасат 3 комби е по широк от нея,не знам какво им стана на тия хора откачиха по лимузини и тъмни стъкла.
Ма какви пазарни анализатори има в милицията!!!
Ако визираш мен, нещо си се объркал, но това по никакъв начин не променя факта, че продажбите на Ланча са в стотици пъти по-малки от на лидерите в автомобило строенето... и то какви лидери Пежо/Ситроен например :Tease: а иначе дребни пари, мека пишка и общи приказки без съмнение можеш да изкараш.
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:36 ----------
ще му свикнеш,е питай го за психология и за законите на МВР ако си немаш работа,като го хванеш на тясно и нема къде да бега ти отговаря с пренебрежителното-да пич прав си успокой се,сега гледам анализира пазара и потреблението на Ланчия как се котира.
Ти това на каква база го пишеш? Знаеш повече от мен, хващал си ме на тясно?? Нещо не се сещам, може и да съм забравил, но ако ти помниш дай линк да видим, или си просто клеветник и лъжец!
Ми тя и Алфа продава толкова. Ама ние всички ли сме тъпи, че сме си купили такива "кошници", а не продаваните в милиони екземпляри немски "совалки"?
Ми тя и Алфа продава толкова. Ама ние всички ли сме тъпи, че сме си купили такива "кошници", а не продаваните в милиони екземпляри немски "совалки"?
Колега, давам ти за пример една не немска марка- Пижо Ситроен, продават през 2010 близо 2 000 000 автомобила и те не са лидери, преди тях са ВАГ, а за Тойота изобщо няма да говоря. Нямам нищо против фенщината, но Ланча Тезис е тотално компрометиран автомобил! Най-високият клас на марката с най-нисък ръст на продажби и най-голямо обезценяване при автомобилите втора употреба....трябва много да мразиш човека на който би му препоръчал да си купи такава кола.
......ми мое да не сме тъпи ама не сме от най-умните.
С теб със сигурност не сме от най-умните, щом караме селета. :cheers:
С теб със сигурност не сме от най-умните, щом караме селета. :cheers:
Хахаха......аз вече съм на q-tronic.........:):):)
Селето си е супер!
Много го обичам.....сигурно защото съм тъп.:)
lordliness
23-02-2013, 01:57
Аре стига вече с тия заучени фрази, които нямат нищо общо с реалността. Я питай някой собственик на Ауди А4 колко здраво и безкомпромисно му е окачването.
Ти майна, работил ли си в Германия, работил ли си с немци, работил ли си в немската автомобилна промишленост за да ми говориш за заучени фрази, защото аз имам съвсем преки впечатления, колите се правят с някакъв ресурс за километри или примерно 10 години и после си купуваш нова, така е белите страни и не правиш ремонти нон стоп. Колко годишни са А4- вече са за скрап, ама ние като сме бедни ги караме и си мислим, че имаме супер коли на 15 години.Предполагам и че освен нашите пътища не си виждал други, защото на немски път окачването не се скапва за 10 000 км.
Това което цитираш се дължи единствено на инженерни недомислици, но един инженер никога не може да предвиди всичко, което би могло да се случи.
Истината е че немските коли нямат и никога няма да имат истинска конкуренция.
Богатите си купуват немски коли- това е истината.
Всичко това са празни приказки. Пазарът си е казал думата- Тезиса е поредният боклук на Фиат!
Смешник.
Пайнерките се продават доста повече от ФСБ. Трябва ли да слушам тях вместо ФСБ, щото пазарът си е казал думата?
Смешник.
Пайнерките се продават доста повече от ФСБ. Трябва ли да слушам тях вместо ФСБ, щото пазарът си е казал думата?
Грубият тон не те прави по-убедителен, но очевидно възпитанието ти е такова. Сравнението което правиш е абсолютно погрешно!
Колега, давам ти за пример една не немска марка- Пижо Ситроен, продават през 2010 близо 2 000 000 автомобила и те не са лидери, преди тях са ВАГ, а за Тойота изобщо няма да говоря. Нямам нищо против фенщината, но Ланча Тезис е тотално компрометиран автомобил! Най-високият клас на марката с най-нисък ръст на продажби и най-голямо обезценяване при автомобилите втора употреба....трябва много да мразиш човека на който би му препоръчал да си купи такава кола.
Има една приказка,каквото и да става,пиче,борче и маче в къщата не !!!!!!!!!!!!!!! Брато ти май не си пиеш хапчетата,верно се изврати темата,ама какво от това че Пежо/Ситроен продават,след като колите им са 3 пъти по големи боклуци от тези на Фиат,седни прочети малко колко коли им влизат в сервизите/имам и инфо от първа ръка,брат ми 6 години работи в Ситроен,3 години подред механик на годината/от него знам истината,и той караше Пежо но завинаги го хвърли.Тея френски чикиии недей ми ги хвали,имам доста познати с такива чикиики и само мрънкат,страдат и висят в сервизите :wow::wow::wow::wow::wow:
П.С.Имай предвид,че твоят Ситроен не е никакъв Ситроен,а жива Тойота-ама точно за това е най-надеждния Ситроен от всчики/сметай най-дребния кенеф в гамата да е най-надеждната кола/ :wow::wow::wow::wow:
Мъри не си ме разбрал правилно, не хваля френските "чекии" просто ги давам като пример, че даже и те имат по-добра търговска стратегия от Фиат. А С2 като оставим факта, че е просто тенекиена кутия със седалки и моторче всъщност се оказа доста непретенциозен градски автомобил (като разход и поддръжка)
Susscrofa
23-02-2013, 08:36
Марките с най-надеждни двигатели според "Уорънти дайрект":
1. Хонда (повреди 1:344)
2. Тойота (1:171)
3. Мерцедес (1:119)
4. Волво (1:111)
5. Ягуар (1:103)
6. Лексус (1:101)
7. Фиат (1:85)
8. Форд (1:80)
9. Нисан (1:76)
10. Ленд Роувър (1:72)
Марките с най-ненадеждни двигател според "Уорънти дайрект":
1. Ем Джи Роувър (1:13)
2. Ауди (1:27)
3. Мини (1:40)
4. СААБ (1:40)
5. Воксхол/Опел (1:41)
6. Пежо (1:44)
7. БМВ (1:45)
8. Рено (1:46)
9. Фолксваген (1:52)
10. Мицубиши (1:59)
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5461751
Я виж ти, къде са се наредили всички безкомпромисни немски колоси. Да не говорим за новината от преди 4 дни, че BMW привиква над половин милион автомобила в Щатите заради 2 различни проблема.
Това, което липсва на италианците е пазарна политика. До 80те никой не е знаел какво е Ауди, днес немцита са извоювали да бъдат една от най-големите марки въпреки, че както се вижда от класацията далеч не предлагат най-високото качество. После хвърляме поглед към Алфа и Ланча - титани в автомобилната индустрия с по над 100 славни години история, създатели на повечето най-значими иновации, а виж в какво състояние са в момента. От върха в DTM/WRC до ръба на оцеляването... тъжно... ама така става като се опитваш да ги откъснеш от традициите им - губиш пазара и изобщо интереса на хората.
Ама моля те, то е достатъчно да отвориш капака на алфата си и после този на някое бмв, за да разбереш, че в твоята алфа има лего конструктор.
lordliness
23-02-2013, 08:54
Ама моля те, то е достатъчно да отвориш капака на алфата си и после този на някое бмв, за да разбереш, че в твоята алфа има лего конструктор.
Той дори Алфа няма.
Ама моля те, то е достатъчно да отвориш капака на алфата си и после този на някое бмв, за да разбереш, че в твоята алфа има лего конструктор.Това не го разбрах, а ми е интересно какво имаш предвид.
И в БМВ има доста недоразумения ;)
Какъв е обема на "недоразуменията" при БМВ спрямо цялата им гама автомобили и какъв е при Фиат?!
Susscrofa
23-02-2013, 09:43
Това не го разбрах, а ми е интересно какво имаш предвид.
Чисто визуалното ми възприемане на моя тс е за нещо крехко и чупливо.
Какъв е обема на "недоразуменията" при БМВ спрямо цялата им гама автомобили и какъв е при Фиат?!
Не мога да ти отговоря, ама не са от тия дето оставят по 20лв в сервиза ;) Може да има много недоразумения по едно Пунто примерно и да смениш половината кола за по-малко пари отколкото струва на 7-ма серия 1чарк примерно, т.е. такива обобщения са елементарни и грешни. Имат си техните издънки и не са никак малко :wow:
Susscrofa
23-02-2013, 10:02
Не мога да ти отговоря, ама не са от тия дето оставят по 20лв в сервиза ;) Може да има много недоразумения по едно Пунто примерно и да смениш половината кола за по-малко пари отколкото струва на 7-ма серия 1чарк примерно, т.е. такива обобщения са елементарни и грешни. Имат си техните издънки и не са никак малко :wow:
Да не се окаже, че на седмицата окачването е по евтино от това на 156 и това на 166.
Не ме разбра. Спрямо обема на производство "издънките" при Фиат са в пъти по-големи отколкото при БМВ и това е една от причината за 2011 година състоянието на Фиат да е най-лошото от 30 години на сам, спад на продажбите и нарастване на дълговете. От другата страна гледаме БМВ ръст на продажбите от 14.2% и близо 2 000 000 продадени автомобила само за една година....
В общи линии тезата ми е, че ако марката Алфа Ромео не бъде придобита от читав собственик в близките години форума ни ще премине в графата любители на ретро автомобили!
Грубият тон не те прави по-убедителен, но очевидно възпитанието ти е такова. Сравнението което правиш е абсолютно погрешно!
Ти първо виж себе си и тогава говори за моето възпитание.
А сравнението ми е много точно, ама требе да вкараш малко мисъл. Това, че един продукт е масов, не означава, че има повече качесва - говоря за качества на самия продукт, не за качество на изработка.
Безумната маркетингова стратегия на концерна Фиат е една съвсем отделна тема и в случая няма общо с това дали е добре или не да си купищ Тезис.
Не ме разбра. Спрямо обема на производство "издънките" при Фиат са в пъти по-големи отколкото при БМВ и това е една от причината за 2011 година състоянието на Фиат да е най-лошото от 30 години на сам, спад на продажбите и нарастване на дълговете. От другата страна гледаме БМВ ръст на продажбите от 14.2% и близо 2 000 000 продадени автомобила само за една година....
В общи линии тезата ми е, че ако марката Алфа Ромео не бъде придобита от читав собственик в близките години форума ни ще премине в графата любители на ретро автомобили!
Общо взето не ти трябва да знаеш финансовите отчети на производителя, за да си купиш кола. Не ти трябва даже да харесваш марката, а определен модел от нея. А и непопулярни модели от непопулярни марки се купуват изгодно, ако искаш да ти е интересен живота рискуваш :)
Да не се окаже, че на седмицата окачването е по евтино от това на 156 и това на 166.
Не съм ги гледал скоро, но съм слагал на БМВ 3-ка китайски носачи по желание на собственика, по спомен бяха по 130лв. На Алфа е скъпо щото не са масова марка - нормално. Макар, че и на Алфа няма проблеми да си вземеш перфектни носачи на половин цена(и по-малко) от оригиналните. :) Да не говорим за рециклажа какви пари е. Каквато и кола да си вземеш поддръжката все зависи от това какви пари ти се дават в момента. Имаш - даваш, нямаш(или не ти се дават грешни пари) - търсиш евтино, намаш изобщо - правиш цигании и т.н. Мен много повече ме кефи запазено Рено Клио отколкото грохнала 166-ца, примерно.
Общо взето не ти трябва да знаеш финансовите отчети на производителя, за да си купиш кола. Не ти трябва даже да харесваш марката, а определен модел от нея. А и непопулярни модели от непопулярни марки се купуват изгодно, ако искаш да ти е интересен живота рискуваш :)
Не съм ги гледал скоро, но съм слагал на БМВ 3-ка китайски носачи по желание на собственика, по спомен бяха по 130лв. На Алфа е скъпо щото не са масова марка - нормално. Макар, че и на Алфа няма проблеми да си вземеш перфектни носачи на половин цена(и по-малко) от оригиналните. :) Да не говорим за рециклажа какви пари е. Каквато и кола да си вземеш поддръжката все зависи от това какви пари ти се дават в момента. Имаш - даваш, нямаш(или не ти се дават грешни пари) - търсиш евтино, намаш изобщо - правиш цигании и т.н. Мен много повече ме кефи запазено Рено Клио отколкото грохнала 166-ца, примерно.
Е за това говорех.
Ти първо виж себе си и тогава говори за моето възпитание.
А сравнението ми е много точно, ама требе да вкараш малко мисъл. Това, че един продукт е масов, не означава, че има повече качесва - говоря за качества на самия продукт, не за качество на изработка.
Безумната маркетингова стратегия на концерна Фиат е една съвсем отделна тема и в случая няма общо с това дали е добре или не да си купищ Тезис.
Може ли да ми посочиш поста в които съм ти лепнал обидна квалификация за да ти се извиня веднага пред всички???
От трите 'водещи' немски марки, единствено бих заложил на някои модели на мерцедес.
Какво му е здравото на бмв...на 80к км веригите им се късат...ебаси веригата.
Като влезеш въ форума им четеш някакви странни ремонти на почти нови коли...за по няколко хиляди лв...странно счупели се части...като отидеш за масло + филтрите дерат 500лв...ебаси филтрите...Частите им хич не са евтини...нито са вечни...
За мерцедес няма да говорим...те са здрави някой модели..но случи ли се нещо...те боли цяла година. В семейството има два мерцедеса...и имам преки наблюдения. Един тъп кантар за еърбег пасажер 350 лв на ц-класа.
VW не смятам даже да ги коментирам...те си умряха с голф 2.
Имам едно аверче мн хвали ауди...вика ми ей баси наведнъж се случи съединителя да е за смяна, маховика, турбината и тя заминала...и нещо по окачването...ма това не са ремонти бе!
п.с. И стига все говорихте за някакви стари бмв...селската мечта...щото сега са по 7-8к лв...а някога са били една чанта пари. В момента нокиа 3310 ли ще си купите или някое модерно телефонче, което предлага доста повече екстри.
Сиго старите седмици са арни, ма са на 14 лазарника...
Някой съдят за мотора по пластмасовия му капак, други ми сравняват със Ситроени и разни там други недоразумения...
Спрете се беее... Съжалявам, че парите не са ви стигнали за нещо различно от Алфа, разбирам болката ви, но престанете да занимавате целия форум с това. Алфа и Ланча никога не са били масови автомобили, няма и да бъдат. Което не ги прави по-лоши от по-масовите марки, като КИА и Хюндай, да речем... В класа и годините където има Алфа модел, той винаги е бил конкурентен като качества на колата, въпреки слабите продажби.
Не можеш да съдиш за един продукт по продажбите му. Риана продава повече от Айрън Мейдън, но това значили, че "музиката" и е по-качествена? Пазара се определя от масите, а ако Алфа стане масова, според мен вече няма да е Алфа :).
Пазара се определя от масите, а ако Алфа стане масова, според мен вече няма да е Алфа :).
Зависи за кой пазар говорим,ако говорим за пазара на коли втора ръка то Алфа в България си е масовка.......ако говорим за световния пазар на нови автомобили.......е там е пълна скръб,силно е застрахована да стане масовка с тия цели два модела от които единия го бъркам с нова КИА.
Някой съдят за мотора по пластмасовия му капак, други ми сравняват със Ситроени и разни там други недоразумения...
Спрете се беее... Съжалявам, че парите не са ви стигнали за нещо различно от Алфа, разбирам болката ви, но престанете да занимавате целия форум с това. Алфа и Ланча никога не са били масови автомобили, няма и да бъдат. Което не ги прави по-лоши от по-масовите марки, като КИА и Хюндай, да речем... В класа и годините където има Алфа модел, той винаги е бил конкурентен като качества на колата, въпреки слабите продажби.
Не можеш да съдиш за един продукт по продажбите му. Риана продава повече от Айрън Мейдън, но това значили, че "музиката" и е по-качествена? Пазара се определя от масите, а ако Алфа стане масова, според мен вече няма да е Алфа :).
И ти ли не виждаш очОвадните разлики в продукта автомобил и продукта музика и тоталната липса на база за сравнение??? ДА за естетическите и културни стойности на изкуството като продукт не може да се съди по продажбите, но автомобила не е такъв продукт, това да задоволява естетическите ти възприятия съвсем не е важно за масата потребители. Ако за теб това е най- важно, моите уважения имаш свободата да харчиш парите си както намериш за добре. Но да твърдиш, че ръста на продажби респективно печалба и избора направен в очакване на по-високо качество (във всяко едно отношение) не е от значение за една фирма е меко казано- напълно невярно твърдение!
Тезиса ми харесва много като дизайн... Особено отзад. Хубава машина е, да отидеш с нея неделя на църква или на екскурзия по Европа. Да си я купиш за да я караш из някой от нашите селски градове не е удачно...
В момента нашата бивша мис "Черноморие" - Варна е в такова състояние, че една тежка лимузина ще е през ден на ремонт - ту съединител, ту надрани брони и врати, ту крива джанта и спукана гума, ту окачване... Какъв е смисълът да си купиш такава кола за единствена - за мен смисълът е никакъв. Ако е трета кола в семейството - ОК. Това и е ролята - лимузина за екскурзии по Европа и за неделна разходка със семейството до МОЛ-а.
Същото е с 7 серия на БМВ, S класа и другите лимузини. Не е кола за всеки ден.
А това каква марка да е - въпрос на кеф. Кефи ме Тезис - карам Тезис и се радвам на живота. Кефи ме 7 -ца - карам си седмица. Тоя спорове са за детската градина - кой е по по най.. Винаги има по-най.. :)
Аз съм имал двайсет марки коли, всички са ми харесвали с нещо и нещо не ми е харесвало... Дори ладата 1500 S си имаше своя чар, макар сравнена с 318 акула да беше смешна като кола. С всички съм обикалял България надлъж и на шир, само ладата и едно рено 12 ме оставиха на пътя... :) Имал съм даже и Таврия - както си карах и и падна човката на карбуратора...:))) Разглобих един химикал, отрязах пълнителя, избих сачмата отпред, изчистих с бензин мастилото, надянах го там къдете беше старата чурка и ме прибра.... Със 124 ката, която принципно беше и си остава най-доброто което съм имал също съм имал приключение - на ферибота който пренася колите между Силистра и Кълъраш ми се цепна капачката на термостата. Съответно водата си отиде, точно между двата бряга...:) НЯмам пари за пътна помощ в румънско, българска няма как да извикам... Отрязах едно парче от кората на вентилатора, отидох пеш до България, купих си поялник, върнах се в Кълъраш, свалих капачката и я запоих с пластмасата от вентилатора... Успях да отида до Украйна и да се върна така...:)
Какво искам да кажа, че се увлякох - всички коли имат своя чар... Просто трябва да намериш своята марка и модел и да и се кефиш максимално, няма значение как се казва, колко струва, коя година е и колко екстри има... :) :cheers:
Зависи за кой пазар говорим,ако говорим за пазара на коли втора ръка то Алфа в България си е масовка.......ако говорим за световния пазар на нови автомобили.......е там е пълна скръб,силно е застрахована да стане масовка с тия цели два модела от които единия го бъркам с нова КИА.
Пазара на коли втора ръка не носи пряк приход на концерна, за това не го коментираме.
И ти ли не виждаш очОвадните разлики в продукта автомобил и продукта музика и тоталната липса на база за сравнение??? ДА за естетическите и културни стойности на изкуството като продукт не може да се съди по продажбите, но автомобила не е такъв продукт, това да задоволява естетическите ти възприятия съвсем не е важно за масата потребители. Ако за теб това е най- важно, моите уважения имаш свободата да харчиш парите си както намериш за добре. Но да твърдиш, че ръста на продажби респективно печалба и избора направен в очакване на по-високо качество (във всяко едно отношение) не е от значение за една фирма е меко казано- напълно невярно твърдение!
Всичко е въпрос на маркетинг и реклама, нещо, което италианците явно не умеят добре, което не прави колите им по-лоша стока от другите, които продават повече. Така или иначе, преди да притежаваш колата, няма как да разбереш нейните качества и слаби страни, а се водиш от други фактори, като реклама, някое ревю (често платено), собствени и чужди вътрешни убеждения, предубеждения и т.н.
Аз не робувам на малки, Алфа ми харесва и не ми пука кой какво мисли за нея. Ако Алфа няма какво вече да ми предложи, ще си взема автомобил от друга марка, но си оставам фен и ще чакам по-добри времена за нея. Кой колко продал ми е през крачола.
Пазара на коли втора ръка не носи пряк приход на концерна, за това не го коментираме.
......ми кометирай пазара на нови Кии.....пардон....Алфи......
......ми кометирай пазара на нови Кии.....пардон....Алфи......
Ми аз него коментирам, къде съм засегнал пазара на старо?
Ми аз него коментирам, къде съм засегнал пазара на старо?
Пазара на старо го дадох като пример и посочих конкретно България......въпреки,че за да има коли втора-пета употреба е в следствие на това,че тези коли някога са напуснали магазина като нови.....оп забравих това е технологично чудо Алфите се клонират излизайки от магазина.
Казваш,че Алфа никога не е била масов автомобил аз пък казвам,че 145,156,147,159......си са масови автомобили но няма нищо лошо в това.
Времето когато Алфа не е била масовка отдавна е отминало.
lordliness
23-02-2013, 12:39
Обикновено журналистите слагат пред името Алфа Ромео- легендарната, което не употребяват често за други марки, може да се тълкува както искате
Пазара на старо го дадох като пример и посочих конкретно България......въпреки,че за да има коли втора-пета употреба е в следствие на това,че тези коли някога са напуснали магазина като нови.....оп забравих това е технологично чудо Алфите се клонират излизайки от магазина.
Казваш,че Алфа никога не е била масов автомобил аз пък казвам,че 145,156,147,159......си са масови автомобили но няма нищо лошо в това.
Времето когато Алфа не е била масовка отдавна е отминало.
Сравнено с Голф, Ауди а4/6, БМВ 3/5 и подобните, Алфа не е масов автомобил. Данните за продажбите ги има в нета, който се интересува ще си ги намери.
Абе хора - какво значение имат за вас, цените като нови, вторичния пазар, маркетинг мениджърите на фирмите и подобни тъпотии...
Една кола или е фетиш, или е средство да си мърдаш гъза насам - натам...
Вие сте седнали дисертации да пишете за успехите на марките...
Мен предната решетка на 166-цата ми ме хвърля в такъв кеф, в какъвто всички пасати които съм имал никога не са ми доставяли...
Ако колата ви е фетиш - отнасяйте се с нея като фетиш, като нещо ценно, извънредно - това е вашата бройка, това е вашата неповторима, красива Алфа.
Ако колата ви е за да имате кола - наливайте бензин и масло и газ...
Като ви чета повечето, сякаш имате поне 10% акции в марката ... :)
Сравнено с Голф, Ауди а4/6, БМВ 3/5 и подобните, Алфа не е масов автомобил. Данните за продажбите ги има в нета, който се интересува ще си ги намери.
Това е така, но не защото от Фиат са искали да произвеждат уникален автомобил , а защото не са успели да създадат конкурентно способен модел. Говоря конкретно за Алфа и Ланча. Наивно е да вярваме в някакви алтруистични чувства в собствениците на Фиат.
Обикновено журналистите слагат пред името Алфа Ромео- легендарната, което не употребяват често за други марки, може да се тълкува както искате
Някога и България са я наричали Велика.......това,че марката е имала легендарни модели не значи,че последните десетилетия не е масов автомобил,след като моделите са масово производство и са предназначени за масовия потребител значи,че моделите поне като замисъл са масовки......а какви продажби са реализирани е друга бира.........
Абе хора - какво значение имат за вас, цените като нови, вторичния пазар, маркетинг мениджърите на фирмите и подобни тъпотии...
Мен предната решетка на 166-цата ми ме хвърля в такъв кеф, в какъвто всички пасати които съм имал никога не са ми доставяли...
Ако колата ви е фетиш - отнасяйте се с нея като фетиш, като нещо ценно, извънредно - това е вашата бройка, това е вашата неповторима, красива Алфа.
Прав си. Просто хора купуващи автомобил по емоционални подбуди няма да намерят общ език с тези при които практицизма е водещ.
Никога не съм бил фен на тази марка...даже напротив преди 5 год...когато се оглеждах за първият лично закупен автомобил се бях спрял на ауди...но заради добър късмет ли да го нарека (отивах да плащам ауди а3 2004 год...новото купе, щяха да ми го носят по поръчка от Италия...забравих парите с раницата на задната седалка и беше направен опит за кражба...всичко завърши благополучно за мен, но реших че е знак от съдбата).
И така месец по-късно пред мен премина моята 156-ца и ме грабна веднага...
Мн съм доволен след толкова мн време...не съм видял никакви сериозни проблеми...едиснтвено ходова част и коснумативи.
Преди повече от година започнах да се оглеждам за следващата каляска...имах няколко избора пред мен...единия беше бмв 3-ка след 2006г...гледах. четох...и един денпак видях една 159 Ти да минава пред мен в Русе с разградска регестрация...догоних момчето..поисках да я разгледам..седнах в нея...след това просто знаех какво искам.
Не съм фен на алфа...нямам календари в нас...нито артикули...аз просто имам две прекрасни коли АР. Повече от доволен от интериора/ екстериора/ динамиката/ поведението/ надеждността.
Мисля, че немските имат повече продажби не означава, че са по надеждни...всичко е реклама...хората си купуват немско, защото са с имидж на вечните машини, умрял с голф 1 и 2. Имам доста приятели с бмв...няколк с аудита...и хич не са вечни...
Другото е че в Б-я се внасят алфи от Италия, известно е че там и масло рядко се смяна...само доливане. Идват кошове с мн проблеми...
Имам съсед който се занимава с внасяне на коли...последно ми разправя за кола браво..98 год мисля...взел я за 150евро в пакетната цена..с ударен калник и проблем...както си караш изгасвала..палиш и нямало проблем.
Ето такива евтини коли от Италия се внасят и после реномето на марката е страда.
Влезте в alfaowner.com, и почетете...всички собственици там са бивши такива на немски марки...отказали се от тях заради 'здравината си'.
Пак се отнесох!
dimitar_vd62
23-02-2013, 15:15
.След като два пъти си "залитнал" мисля че си фен.
Защо трябва да е в двете крайности? Не може ли да бъде средство за вършене на работа, което да ти доставя и удоволствие?
Колегите ме съжаляваха миналата година, че имах през седмица дела в провинцията и командировки съответно, викаха: "Ще се убиеш от път!" А на мен това ми беше отпуската и почивката.
Какво ще рече фен...това че имам АР, не означава че не харесвам и други автомобили. В момента след като ми омръзне 159, АР няма да има какво да ми предложи..и ще търся другаде.
dimitar_vd62
23-02-2013, 16:08
Защо трябва да е в двете крайности? Не може ли да бъде средство за вършене на работа, което да ти доставя и удоволствие?
Колегите ме съжаляваха миналата година, че имах през седмица дела в провинцията и командировки съответно, викаха: "Ще се убиеш от път!" А на мен това ми беше отпуската и почивката.
Точно, най-добре си почивам зад волана.Едва ли тези които имат акций в АР са фенове.
Susscrofa
23-02-2013, 18:02
Всичко е въпрос на маркетинг и реклама, нещо, което италианците явно не умеят добре, което не прави колите им по-лоша стока от другите, които продават повече. Така или иначе, преди да притежаваш колата, няма как да разбереш нейните качества и слаби страни, а се водиш от други фактори, като реклама, някое ревю (често платено), собствени и чужди вътрешни убеждения, предубеждения и т.н.
Аз не робувам на малки, Алфа ми харесва и не ми пука кой какво мисли за нея. Ако Алфа няма какво вече да ми предложи, ще си взема автомобил от друга марка, но си оставам фен и ще чакам по-добри времена за нея. Кой колко продал ми е през крачола.
КОЛКО Е ЗДРАВА ЕДНА кола показва цената и втора ръка.
Безспорен факт.
---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------
DEKRA посочи най-надеждните употребявани коли
Германската асоциация за инспекция на превозните средства DEKRA публикува ежегодната си класация на най-надеждните употребявани автомобили за 2013-а. Данните в доклада са основани на резултатите от техническите прегледи на 15 млн. коли, разделени по класове.
Сравнявани са возила със съпоставим пробег, групирани в категориите от 0 до 50 000 км, от 50 000 до 100 000 км и от 100 000 до 150 000 км. Надеждността се измерва по индекс (DEKRA Fault Index, DFI), който отразява съотношението между автомобили без съществени дефекти и такива с тежки повреди.
Класацията се съставя въз основа на неизправности, които са специфични за употребяваните коли - например на спирачната система или окачването. Статистиката не взема под внимание недостатъци, които се дължат на немарлива поддръжка от страна на собственика - износени гуми, чистачки и т.н.
Средната стойност на индекса DFI за категорията от 0 до 50 000 км е 83.0, от 50 000 до 100 000 км - 61.2, а от 100 000 до 150 000 км - 39.1. Броят на автомобилите със сериозни технически проблеми в трите категории са съответно 19.2%, 11.6% и 4.8%.
Според DEKRA най-надеждният модел при най-малките е Audi A1 (DFI 97.1). Ford Focus печели в компактния клас с резултат 97.3, а BMW 3er оглавява класацията в средния.
С DFI 97.4 победител в бизнес категорията е Mercedes-Benz E-Klasse, а с DFI 97.7 BMW Z4 излиза начело сред спортните модели. BMW X1 триумфира при автомобилите с повишена проходимост (DFI 96.2), а Ford C-MAX печели при вановете (DFI 97.7).
DEKRA връчва титлата "Най-добър във всички класове" на Audi A4 с DFI 87.4. Инголщадският модел показва най-добър среден резултат в трите категории от 0 до 50 000 км, от 50 000 до 100 000 км и от 100 000 до 150 000 км. По този показател на второ място се класира Mercedes-Benz C-Klasse (DFI 86.7), а на Volvo S80/V70 (DFI 86.3).
За трета поредна година DEKRA съставя и класация на най-надеждните бусове. С DMI 77.6 в тази категория печели VW Crafter. Негови подгласници са Mercedes-Benz Sprinter (DMI 73.6) и Peugeot Boxer (DMI 71.2).
http://fakti.bg/avto/59914-dekra-posochi-nai-nadejdnite-upotrebavani-koli?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
Аз им вярвам, а и пазарът потвърждава класацията.
Нищо, че са немци.
..........................................
Пълни глупости и швабска реклама.
Защо ли американците са на друго мнение в подобна класация?
"Започваме с уговорката, че статистиката, която ви представяме се базира на отзиви от собственици на автомобили в САЩ. Много от посочените марки и модели обаче присъстват и на европейските пазари и поради тази причина решихме, че своеобразната класация за най-надеждни автомобили ще предизвика интерес.
Рейтингът е съставен от изданието Consumer Reports и се базира на 1.2 млн. мнения на хора, които оценяват личните си автомобили. Оказва се, че според янките най-надеждни са японските автомобили. От 90 участващи в класацията японски модела 86 получават много добра оценка, а 35 са удостоени с максималната.
От американските автомобили с най-малко жалби се разминава купето Cadillac CTS, но като цяло американците предпочитат японски, след това европейски и корейски коли и най-накрая обръщат поглед към родното си автомобилостроене. Това доказва и факта, че последните места в списъка са за марките Ford и Lincoln.
Най-много подадени жалби има срещу модели на Ford. По-конкретно става дума за Fiesta и Focus. Ето и първите десет марки според класацията на Consumer Reports за най-надеждните автомобили на 2012-а. В последната графа е показано придвижването на марката спрямо миналогодишното класиране."
Място Марка Динамика
1. Scion –
2. Toyota +4 позиции
3. Lexus -1 позиция
4. Mazda –
5. Subaru +3 позиции
6. Honda -1 позиция
7. Acura -4 позиции
8. Audi +18 позиции
9. Infiniti -2 позиции
10. Kia +2 позиции
http://fakti.bg/avto/51728-vijte-koi-sa-nai-nadejdnite-avtomobili-spored-amerikancite
http://fakti.bg/avto/59371-j-d-power-opredeli-koi-sa-nai-nadejdnite-avtomobilni-marki?page=3
Безспорен факт.
Ще си позволя да оспоря безспорния ти факт. Здравината е само 1 от критериите при покупка на кола втора ръка ;)
Кой ще ти купи 10г кола 2тона горяща 20 бензин? Примерно. Или кола с морално остарели системи(или липсата им) за пасивна и активна безопасност? И още много фактори има .. 2.0tdi на VW като е най-големия боклук А4 2007г да не е много евтино?
В авто билда си го казаха последната здрава кола е мерцедес 124 - след това шарнирите стават от тънки по-тънки.от 2 носача и 4 тампона се стига до последното а4 с 8 носача и 14 тампона отпред само ;)
Зле са с маркетинга фиат така е.
Макар ,че като влезнеш в италянски автомобил отвътре си запленен.Отвън си пак са хубави като изключим либра тезис и 166 дето си е въпрос на вкус.
Но последните години немските марки много дръпнаха в технологийте ,че и в дизайн и интериор имат добри попадения.
как да си купиш италянски автомобил като новата тема на дизела е с 5степенен автоматик - е какъв ти е кефа от нисък разход на дизела като от тоя автоматик ти се върне пак в ебати цифрите...
Фиат взеха крайслер и добре ги пипнаха ,ама и там бяха зле в тва отношение - 8 степеннен автоматик тепърва вкарват ,а бмв го имат отдавна...
Но за сметка на това отвътре с тия алкантри и кожи дето може да си направиш колата ,че чак да ти се иска да имаш няколко коли от един модел :Д
Според мен като не могат да заложат на някакви голями двигатели с много коне на италянските им трябва - добри коне в двигателя с 8 степенен автомат да се доближи до разход на немските.От екстрите дето в немските се доплаща да ги пускат повече в цената на автомобила - която да не е по-малко от немските.
И с хубав дизайн отвън и да предлагат хубави цветове кожи и алкантра отвътре.
тезиса за 100годишнината с червената кожа просто те разбива и ти се иска да си живееш в колата.
Такъв маркетинг им трябва - е кия и хюндай как пробиха ,а сега са на същите цени като немски модели...
Безспорен факт.
---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------
DEKRA посочи най-надеждните употребявани коли
Германската асоциация за инспекция на превозните средства DEKRA публикува ежегодната си класация на най-надеждните употребявани автомобили за 2013-а. Данните в доклада са основани на резултатите от техническите прегледи на 15 млн. коли, разделени по класове.
Сравнявани са возила със съпоставим пробег, групирани в категориите от 0 до 50 000 км, от 50 000 до 100 000 км и от 100 000 до 150 000 км. Надеждността се измерва по индекс (DEKRA Fault Index, DFI), който отразява съотношението между автомобили без съществени дефекти и такива с тежки повреди.
Класацията се съставя въз основа на неизправности, които са специфични за употребяваните коли - например на спирачната система или окачването. Статистиката не взема под внимание недостатъци, които се дължат на немарлива поддръжка от страна на собственика - износени гуми, чистачки и т.н.
Средната стойност на индекса DFI за категорията от 0 до 50 000 км е 83.0, от 50 000 до 100 000 км - 61.2, а от 100 000 до 150 000 км - 39.1. Броят на автомобилите със сериозни технически проблеми в трите категории са съответно 19.2%, 11.6% и 4.8%.
Според DEKRA най-надеждният модел при най-малките е Audi A1 (DFI 97.1). Ford Focus печели в компактния клас с резултат 97.3, а BMW 3er оглавява класацията в средния.
С DFI 97.4 победител в бизнес категорията е Mercedes-Benz E-Klasse, а с DFI 97.7 BMW Z4 излиза начело сред спортните модели. BMW X1 триумфира при автомобилите с повишена проходимост (DFI 96.2), а Ford C-MAX печели при вановете (DFI 97.7).
DEKRA връчва титлата "Най-добър във всички класове" на Audi A4 с DFI 87.4. Инголщадският модел показва най-добър среден резултат в трите категории от 0 до 50 000 км, от 50 000 до 100 000 км и от 100 000 до 150 000 км. По този показател на второ място се класира Mercedes-Benz C-Klasse (DFI 86.7), а на Volvo S80/V70 (DFI 86.3).
За трета поредна година DEKRA съставя и класация на най-надеждните бусове. С DMI 77.6 в тази категория печели VW Crafter. Негови подгласници са Mercedes-Benz Sprinter (DMI 73.6) и Peugeot Boxer (DMI 71.2).
http://fakti.bg/avto/59914-dekra-posochi-nai-nadejdnite-upotrebavani-koli?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
Аз им вярвам, а и пазарът потвърждава класацията.
Нищо, че са немци.
....ти не си Прасе а Плъх.....интернетен Плъх.....всичко ти е класации и мнения от нета....нямаш свое мнение а и си турчин с вонящи нозе.:):):)
---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:08 ----------
В авто билда си го казаха последната здрава кола е мерцедес 124 - след това шарнирите стават от тънки по-тънки.от 2 носача и 4 тампона се стига до последното а4 с 8 носача и 14 тампона отпред само ;)
Зле са с маркетинга фиат така е.
Макар ,че като влезнеш в италянски автомобил отвътре си запленен.Отвън си пак са хубави като изключим либра тезис и 166 дето си е въпрос на вкус.
Но последните години немските марки много дръпнаха в технологийте ,че и в дизайн и интериор имат добри попадения.
как да си купиш италянски автомобил като новата тема на дизела е с 5степенен автоматик - е какъв ти е кефа от нисък разход на дизела като от тоя автоматик ти се върне пак в ебати цифрите...
Фиат взеха крайслер и добре ги пипнаха ,ама и там бяха зле в тва отношение - 8 степеннен автоматик тепърва вкарват ,а бмв го имат отдавна...
Но за сметка на това отвътре с тия алкантри и кожи дето може да си направиш колата ,че чак да ти се иска да имаш няколко коли от един модел :Д
Според мен като не могат да заложат на някакви голями двигатели с много коне на италянските им трябва - добри коне в двигателя с 8 степенен автомат да се доближи до разход на немските.От екстрите дето в немските се доплаща да ги пускат повече в цената на автомобила - която да не е по-малко от немските.
И с хубав дизайн отвън и да предлагат хубави цветове кожи и алкантра отвътре.
тезиса за 100годишнината с червената кожа просто те разбива и ти се иска да си живееш в колата.
Такъв маркетинг им трябва - е кия и хюндай как пробиха ,а сега са на същите цени като немски модели...
....не за друго но щото спомена автоматик......не,че Selespeed е автоматик ама виж кога го използват Алфа и кога БМВ.......да има и БМВ-та със Селе.......технологии,екстри и путки майни............
Susscrofa
24-02-2013, 08:21
Пълни глупости и швабска реклама.
Защо ли американците са на друго мнение в подобна класация?
"Започваме с уговорката, че статистиката, която ви представяме се базира на отзиви от собственици на автомобили в САЩ. Много от посочените марки и модели обаче присъстват и на европейските пазари и поради тази причина решихме, че своеобразната класация за най-надеждни автомобили ще предизвика интерес.
Рейтингът е съставен от изданието Consumer Reports и се базира на 1.2 млн. мнения на хора, които оценяват личните си автомобили. Оказва се, че според янките най-надеждни са японските автомобили. От 90 участващи в класацията японски модела 86 получават много добра оценка, а 35 са удостоени с максималната.
От американските автомобили с най-малко жалби се разминава купето Cadillac CTS, но като цяло американците предпочитат японски, след това европейски и корейски коли и най-накрая обръщат поглед към родното си автомобилостроене. Това доказва и факта, че последните места в списъка са за марките Ford и Lincoln.
Най-много подадени жалби има срещу модели на Ford. По-конкретно става дума за Fiesta и Focus. Ето и първите десет марки според класацията на Consumer Reports за най-надеждните автомобили на 2012-а. В последната графа е показано придвижването на марката спрямо миналогодишното класиране."
Място Марка Динамика
1. Scion –
2. Toyota +4 позиции
3. Lexus -1 позиция
4. Mazda –
5. Subaru +3 позиции
6. Honda -1 позиция
7. Acura -4 позиции
8. Audi +18 позиции
9. Infiniti -2 позиции
10. Kia +2 позиции
http://fakti.bg/avto/51728-vijte-koi-sa-nai-nadejdnite-avtomobili-spored-amerikancite
http://fakti.bg/avto/59371-j-d-power-opredeli-koi-sa-nai-nadejdnite-avtomobilni-marki?page=3
Това струва ми се, че е за нови коли, аз постнах класация относно надеждност при покупка втора ръка, а и ние живеем в Европа.
Това струва ми се, че е за нови коли, аз постнах класация относно надеждност при покупка втора ръка, а и ние живеем в Европа.
А новите след като бъдат закупени и употребени известно време какви стават бе сусо - Стари, в статистиката това е посочено - "оплаквания след употреба". Тази класация която си постнал е поръчкова и толкова националистическа, че направо мирише на швабски прасета, спрягат коли от 50-100000, 100-150000км, ами това са нови коли за българина, сигурно нямат и 2-3 години. :-) И как пък една Хонда няма в тая класация, или едно Субаро Аутбек :-) ? Само Ауди, Форд, БМВ, Мерцедес... :puke:
Виж американците колко са самокритични, направо да им повярва човек. :-):death:
Смея да се доверя повече на Английската класация...по меродавна ми се вижда...
Тая немската е толкова платена...как всичките немски возила са в топ...като в вс. чуждестранни форуми чета точно обратното за хора отказали се от тях!