PDA

View Full Version : Календар на клуба??

Pages : [1] 2

Vesko84
15-01-2007, 19:11
Момчета и момичета, опитах се да намеря нещо по въпроса в форума но не успях. Един колега с Шкода ме светна че си имат клубен календар и го видях и честно казано смятам че би било много готино и ние да си направим и още не е късно. Ако някой съфорумец се занимава с реклама ще е супер. Скивайте за какво иде реч:

http://snimka.bg/album.php?album_id=82457

Идеята е за много качествени снимки на БГ Алфи :D

emilio
16-01-2007, 11:50
Много яко е станал календара на Шкодаджиите. Мисля,че е много добра идея и ние да си направим. А за снимките,които ще се включат - ами ще си раздели месеците по градове и от всеки град ще си изберат представителна снимка. Ясна работа! :)

raitchev
16-01-2007, 14:41
колеги и приятели, аз съм графичен дизайнер и ако съберете материали с удоволствие сте нарисувам календара:))) и сте го подготва за печат

Vesko84
16-01-2007, 16:36
Eхаа! Супер, колега. Дано само не се изпокараме сега кои ще са снимките. Но вярвам че няма тъй като на една страница в крайна сметка може да има повече от една картинка :D Аз обаче като инициатор смятам че заслужавам поне 1/4 страница и предлагам тази снимка -

http://www.stoyanoff.net/Images/trentatre15.jpg

emilio
16-01-2007, 20:03
Снимката е супер! Важното е да се действа бързо, за да не стане май-юни календара :))

Kostadin
16-01-2007, 21:30
...

абе колега твоя ли е тая алфа бре :?: оня ден те видях на шела, видях и това, че на задното ти стъкло има стикер от италфест 2005 макар, че тогава колкото и да се заглеждах за Пз коли освен аз и Владо и още едно момче с една 75-ца нямаше...обаждай се когато си в Пз, чат пат си правим и срещи на които си добре дошъл, а иначе снимката е супер, ако не е тайна къде си я правил :?:

Vesko84
16-01-2007, 22:28
Благодаря ви и на двамата за думите. Алфата всъщност е на баща ми и стои в Пазарджик. Аз пък уча и работя в София и затова рядко имам възможност да идвам на срещите в Пз, бях само на една :oops:
Иначе на Шел и аз те забелязах но нали не сме се запознавали и не бях сигурен че си ти Костадине :)
Снимката е правена в Лещен което е сравнително близо до Мелник. Там е много красиво. Жалко че тогава не бях сложил накрайника на ауспуха за 8лв дето вдига 20коня :tongue:
А календара мисля че би станал Февруари най спокойно?
А ето и защо не ме видя на италфеста - бях на работа и брат ми от Ланча клуба ме замести, то не че не си личи че е ланчист де...
http://www.stoyanoff.net/Images/italfest.jpg

raitchev
17-01-2007, 13:02
за календара:)

1. размер - 50/70 см, 12 листа + корица или 35/50 см
може да бъде и 6 листа с по два месеца на лист + корица

2. 4 цвята разбира се + още един бих вкарал за разкош:)) мат или гланц?

МАТЕРИАЛИ:
нека тук в темата да се качват всички материали за календара - снимки - текстове - подробна информация, която е добре да има

друго от което сте имам нужда е логото на клуба (.епс файл:)) логото на алфа си го имам
за сега друго не се сещам
ако имам цялата информация и снимки най много за 5 дни сте съм готов с предварителен проект за гледане:)))

Bobo
17-01-2007, 13:08
Са да ви кажа за да стане календар трябва да се направи спец фососесия и аз предлагам да е със мацки :wink: Тва Петко отдавна го беше замислил ма сега да се включи аз съм твърдо ЗА :wink:

raitchev
17-01-2007, 13:24
о рабира се с мацки направо задалжително:))) стига женската част на клуба да няма нищо против:)
както и да е
а за фотосесия си трябва сценарии сюжет:))
стилист, фотограф, осветление, място и т.н
както и кинти за всичко това...

търтей
17-01-2007, 13:32
ако стане профи фотографа смятайте за уреден от мен :idea:

Vesko84
17-01-2007, 14:09
Колеги това за мацките не е лоша идея но задължително трябва да са БГ мацки с БГ Алфи иначе цялата идея отива на кино а и ако сложим чужди снимки календарът няма да е наш. За професионалния фотограф също съм съгласен но ако тепърва започнем да го организираме ще стане календар 2008 което е супер но по скоро трябва да е в отделна тема.

Аз предлагам да пращате на колегата raitchev красиви снимки на вашите алфи а той ще има привилегията да подбира от тях. Ще бъде хубаво да позапретнем ръкавчетата че времето лети....

Vesko84
17-01-2007, 14:16
Малко предложения чакащи одобрение -
снимките от подписите но КГБ и Вальо са супер ако те са съгласни и ги имат с по-висока резолюция??

Също така задължително една снимка на ретро алфата от Италфест? Нека ако собствениците на колите са съгласни до пишат.

Neokill
17-01-2007, 15:26
Идеята за календар е СУПЕР :!: :!: :!: Но нека да помислим и колко време ще отнеме за снимки изработка печат и тн.... Предлагам да се организират нещата като фотосесии за Италфеста. Поне там ще има изобилие от автомобили.

ne0
17-01-2007, 16:08
Аз мога да уредя най-добрия фотограф и най-печения екип в тая област. Само кажете старт.

търтей
17-01-2007, 16:11
Аз мога да уредя най-добрия фотограф и най-печения екип в тая област. Само кажете старт.

кой той ко не е тайна?

Neokill
17-01-2007, 19:29

За кво е тоя професионален фотограф Два три свестни цифрови апарата ще свършат работа. Нали има и Фотошоп :wink: Най добре да помислим за ,,фотографките". 8)

ПП Освен ако не става въпрос за теб :twisted:

lyuli
18-01-2007, 10:03
Са да ви кажа за да стане календар трябва да се направи спец фососесия и аз предлагам да е със мацки :wink: Тва Петко отдавна го беше замислил ма сега да се включи аз съм твърдо ЗА :wink:

на мен ми звучи добре ;) зависи какви ще са снимките ;)

btw може да го направим нестандартен календар юни2007-юни2008, точно ще има време да се подготвите добре ;)

Neokill
18-01-2007, 10:28

на мен ми звучи добре ;) зависи какви ще са снимките ;)

btw може да го направим нестандартен календар юни2007-юни2008, точно ще има време да се подготвите добре ;)

Перфектна идея :Yeeeehaaa:

Z:)m
18-01-2007, 10:49
Това с мацките - ОК... но по-реално е да стане за 2008г. Ако искаме календар за тази година, мисля да се спрем на идеята с вече готови съществуващи снимки от Италфеста или личните архиви на колегите съфорумници. Това е много по-реалистично като проект. За другия проект - с мацките - ще има едно голяяямо организиране.... че да се измисли сюжета, да се съберат всички (коли, мадами, снимачен екип) на едно място...а и само едно място дали ще е достатъчно???
Бе бъдете малко реалисти... ;)

pent
18-01-2007, 11:18
искате реализъм?

календара ще е готов.. когато и новите стикери станат готови :)

хубаво е всяка година да има нов календар на клуба, стария ми писна вече :)

Vesko84
18-01-2007, 12:04
Това с мацките - ОК... но по-реално е да стане за 2008г. Ако искаме календар за тази година, мисля да се спрем на идеята с вече готови съществуващи снимки от Италфеста или личните архиви на колегите съфорумници. Това е много по-реалистично като проект. За другия проект - с мацките - ще има едно голяяямо организиране.... че да се измисли сюжета, да се съберат всички (коли, мадами, снимачен екип) на едно място...а и само едно място дали ще е достатъчно???
Бе бъдете малко реалисти... ;)

Много си прав колега, аз призовавам да започнем да събираме материали в тази тема а другия календар за който говорят колегите ни ми е ясно на модели и фотографи ли ще плащаме ама не смятам че ще стане за 2007 и че ще струва под 30кинта парчето. Нека го започнем но да бъде готов за догодина.

pent, кога ще е готов този нов стикер?

ne0
18-01-2007, 12:29
Несериозно отношение.

raitchev
18-01-2007, 12:31
ето едно проектче:)
идечта е всеки месец различен цвят ж гамата на снимките и по възможност различни модели на голямата снимка на едната малка детайл от колата а на другата общи снимки от срещи и други мероприятия от 2006г
давайте идей какво още да има:))) и какво липсва

Az4o
18-01-2007, 12:51
...

Браво колега! Наистина нещо подобно си го представях и аз ..

Ако се спрем на варианта с вече готови снимки (вместо цялата организация с мацки, коли, фотографи и т.н.) ще трябва дооста да се поровим из архивите, понеже хубави снимки имаме много пък пустата година само 12 месеца ..

Аз лично мога да предоставя мат'рял за 4 години :crazy:

raitchev
18-01-2007, 13:00
може да се направи план по месеци - модели алфи, а пък аз мога да вкарам още място за готини снимки така сте стане по добре.
така че давайте смело снимки аз ще ги свалям и тези който са ок за печат ще ги ползвам:)

lyuli
18-01-2007, 13:05
и аз си мислех че ще е готино за всеки месец да е различен модел, пък може вътре няколко, различни коли от модела ;)
аз още нямам хубави снимки с новата красавица, но може и да наваксам тоя weekend ;)

Mury
18-01-2007, 18:01
Може да се избере жури което избира примерно 20-30 снимки и ги слага в анкета в която гласуват всички и накрая 12-те най-добри печелят :wink:

П.С.Ето моето предложение за някой от есенните месеци например октомври ли ноември :wink:

raitchev
18-01-2007, 18:08
ето предложения от мен

Vesko84
18-01-2007, 19:24
Колеги моля давайте снимки само на БГ Алфи, и да са по големки че иначе стоят размазани и пикселизирани. За алфата на Вальо - супер е снимката ама ни трябва по-голяма от него ако е съгласен :)

Az4o
18-01-2007, 23:13
Ето и една снимка от мен ..

Предлагам всеки да дава снимки на неговата си кола, а вече допълнително ще подберем хубави снимки от срещите и фестовете, за да ги добавим в "конкурса" 8)

Vesko84
19-01-2007, 09:15
Снимката ти е супер, Владо :) Също така много ми хареса идеята да има снимка на V6 :o

Yon
19-01-2007, 09:51
Снимката ти е супер, Владо :) Също така много ми хареса идеята да има снимка на V6 :o

Е тука може да си избереш на кило БГ Алфи :P
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4648

Tinoto
19-01-2007, 10:22
Предлагам в календара да вкараме и малко екшън, тоест колите да са в движение - не като музейни експонати. Все пак става въпрос за Алфа Ромео :D :D :D Размърдайте ги тея Алфи бре! :D

Ето и една снимка от "Тунинг & "Рацинг" / Ne0 vs. ZoЕ23
Пример:

raitchev
19-01-2007, 10:47
Преди да правите конкурси:)) колеги най добре е да се реши какъв ще е размера на календара, така лесно ще се търсат снимки.
ако 50/70см - снимките трябва да са почти в същия размер, което значи много качествена фотография.
и да е жив и здрав фотошопеца да оправи някой неща, но да не разчитаме само на него...

Neokill
19-01-2007, 10:58
Оше едно предложение - темите на месеците да са взаимствани от темите във форума Тунинг и Рацинг, Класически модели, Алфа Ромео 12345678.... , Италфест и тн. :idea:

Vesko84
19-01-2007, 12:33
Предлагам в календара да вкараме и малко екшън, тоест колите да са в движение - не като музейни експонати. Все пак става въпрос за Алфа Ромео :D :D :D Размърдайте ги тея Алфи бре! :D

Супер снимка! Обаче колегата raitchev е прав че снимките са малки за календар. Но и затова си има решение - слагаме по няколко на страница тъкмо повече форумци ще се кефят на календара :) Продължавайте с добрите предложения...

pr_00f
19-01-2007, 13:07
И аз да се включа

ne0
19-01-2007, 13:10
без експонати.........
Движение, движението му е майката....

pr_00f
19-01-2007, 13:14
Сорри за оффф-а .
Нено - Снимката на колата ти е убиец. Кой ти я прави?

ne0
19-01-2007, 13:19
Значи аз предложих да помогна с точните хора. Точните хора бяха тук за снимки на нашия отбор и за майтап на паркинга ми направи снимка в завой, без подготовка, без специален обектив, акапела демек, а мондажа го направи за 2-3 мин и тва е. ТОВА Е ДЕМО... Хората са способни на всичко. Много реклаи дето гледате и чалга певици са излезли от тях. И кво ли още не......
Та така има си професионалисти, а фотошопа..... нямам коментар. Всички се изкараха фотографи.
В ЕС, за всяко нещо си има точни хора,...

MrX
19-01-2007, 13:22
набирате предложения?!?дано несъм прекалил с количеството :oops:

търтей
19-01-2007, 13:22
Та така има си професионалисти, а фотошопа..... нямам коментар. Всички се изкараха фотографи.

кажи едно две имена де :)

ne0
19-01-2007, 13:27

кажи едно две имена де :)

Все се надявам, че между хората от форума и клуба има такива с такава професия, които ще го свършат на преференциални цени.
Имена няма....

търтей
19-01-2007, 13:32
Хората са способни на всичко. Много реклаи дето гледате и чалга певици са излезли от тях.
е за тия питам бре

lyuli
22-01-2007, 10:32
ето предложение и от мен

Alfoso
24-01-2007, 16:36
Аз предлагам,евентуално,ако правите календар(ясно,че моята 'алфа' няма да я има :roll: :wink: ),да се отбелязват рождените дати на форумистите като се пишат никнеймовете върху самата дата.Мисля,че ще е от полза :)

lyuli
24-01-2007, 16:48
Аз предлагам,евентуално,ако правите календар(ясно,че моята 'алфа' няма да я има :roll: :wink: ),да се отбелязват рождените дати на форумистите като се пишат никнеймовете върху самата дата.Мисля,че ще е от полза :)

готина идея. Може също да се отбележат регулярните срещи на Ал. Невски и в др. градове!
само че като гледам ентусиазма замря.....

ne0
24-01-2007, 16:52
То се иска присъствие не ентусиазъм....

Vesko84
24-01-2007, 17:39
Колеги то така всеки втори ден ще е празник по нашия календар и все ще има повод за по чашка :drunk: :D :D

Alfoso, кото гледам колко хора са си дали снимките ще опрем скоро до твойта кола :( Аз мисля че ще е яко колегата по диэайна да направи няколко месеца но в готов вариант с колите дотук и може би така ще събудим ентусиазма?

nikola_n
25-01-2007, 10:47
Колеги то така всеки втори ден ще е празник по нашия календар и все ще има повод за по чашка :drunk: :D :D

Alfoso, кото гледам колко хора са си дали снимките ще опрем скоро до твойта кола :( Аз мисля че ще е яко колегата по диэайна да направи няколко месеца но в готов вариант с колите дотук и може би така ще събудим ентусиазма?

А защо не се използват и многото снимки които има на сайта от проведени срещи. Мисля че там има доста добри, макар че от дизайн нищичко не разбирам :oops:

raitchev
26-01-2007, 11:26
март и април

pr_00f
26-01-2007, 11:28
raitchev,
На мен мично много ми харесва всичко което си показал до сега :)

akula
26-01-2007, 13:11
Само една забележка - сложи буквичка за дните над датите
Иначе календара изглежда доста добре, но май малко ще свърши януари и ще се обезмисли инициативата накрая , а определено си заслужава.... :bravo:

emilio
26-01-2007, 13:20
Браво на raitchev! Последните две предложения са доста добри! За съжаление колегата akula е много прав - времето си лети ли лети....

raitchev
26-01-2007, 13:27
радвам се че ви кефи:)
но с тези снимки мога да го направя в размер А4, както е в момента за по голям размер ми трябва големи ясно на фокус снимки:)

освен това се сещам че тази неделя има среща на клуба и си мислих ако е добро времето може да се снимат малко коли. освен това може и чисто организационно да поговорим... кой ще го печата и т.н.

BatVas
26-01-2007, 13:52
Не се притеснявайте , че е минал януари - може да направим календара от март 2007 до март 2008. :wink:

lyuli
26-01-2007, 15:19
Не се притеснявайте , че е минал януари - може да направим календара от март 2007 до март 2008. :wink:

това и аз го мислех да не е стандартеn календар, ами някакъв пораздвижен. ако е малък настолен според мен също не е зле. Моя апарат е 4MP и май няма да е достатъ`но за календара...ako e голям

търтей
26-01-2007, 15:53
добре де
що не наемем фотограф да си свърши работата като хората?

не е няква невероятна сумата която се иска
аз лично имам с кого да говоря и да даде клубна цена?
ако има интерес ще говоря за конкретна оферта

Vesko84
26-01-2007, 16:59
добре де
що не наемем фотограф да си свърши работата като хората?

не е няква невероятна сумата която се иска
аз лично имам с кого да говоря и да даде клубна цена?
ако има интерес ще говоря за конкретна оферта

Ами защото така само софийски коли ще има. Ако искате софиянци се организирайте така :)

Според мен дните от седмицата се подразбират и без да са надписани. Колега, продължавай в същия дух и с Спринта и 155цата чиито снимки имаме :D

търтей
26-01-2007, 17:04
ше го разходим фотографа до цела бг споко - това не е проблем

Neokill
26-01-2007, 18:59
До Бургас нема нужда да идва :wink: И без това сме само с Нено двамата, а и той има някакъв човек за тая работа. Вече му е позирал :D Виж къв подпис си е спретнал 8)

bager
29-01-2007, 12:36
Пичове, календар Март-Март ще бъде много добър според мен. :D
Ето това е от мен, ако вършат работа.

Alfa User
29-01-2007, 19:18
А не може ли освен клубни коли да сложим малко класики - все пак "Алфа Ромео" = "Епоха в автомобилостроенето" ... ето малко примери :

Alfa User
29-01-2007, 19:19
Пропуснах един подходящ кадър за начало или край на календара (разбирайте обложки)

Vesko84
30-01-2007, 23:04
За обложка на календара предполагам може да се направи изключение :)

lyuli
07-02-2007, 09:49
така като гледам ентусиазма замря и май няма да има календар на клуба :frown: :cry:
а raitchev каква изнанада ви беше приготвил.......

Grigor
07-02-2007, 10:07
Четох темата и според мен също няма да има... или ако има ще е към края на годината :-)

Май ще трябва всеки да се спасява поединично :-)

търтей
07-02-2007, 10:13
Четох темата и според мен също няма да има... или ако има ще е към края на годината :-)

начи поне 5 пъти казах че имам човек и за снимките и за дизайна и че няма да ни отреже главата до кръста

амо искаме без пари и да е като хората - сещате се - нема да стане - ибо сиренето си е с пари

:idea:

Bobo
07-02-2007, 10:19

начи поне 5 пъти казах че имам човек и за снимките и за дизайна и че няма да ни отреже главата до кръста

амо искаме без пари и да е като хората - сещате се - нема да стане - ибо сиренето си е с пари

Аз пък дори го предложих в УС ма оттам нататък глеам нищо се не случва :wink:

търтей
07-02-2007, 10:32

Аз пък дори го предложих в УС ма оттам нататък глеам нищо се не случва :wink:

ако требе мога да си изрекламирам човека - има поне два трима от форума които знаят колко може :)

BatVas
07-02-2007, 11:50
Ами аз не съм запознат какъв е реда и какво трябва да се направи за да стане календара.

Търтей напиши точка по точка какви единични дейности трябва да се направят. Така за всяка операция да видим кой трябва (може) да я свърши за да има нещо черно на бяло. Щото аз така не знам какво е нужно и как се прави.
Например:
1. Снимки (опиши с какви параметри, как, защо и т.н.т )
2. .........
n .........
n . Печат
Накрая приблизителни пари или нещо подобно. :idea:

търтей
07-02-2007, 12:51
@ вас ет ал

единичните дейности са:
1. желание
2. пари (пак повтарям - цената ще е преференциална)
3. човека си свършва цялата работа - ние не правим нищо - е всъщност участваме като модели при желание

примерни пари не мога да кажа защото трябва да уточним какво искаме точно - календар може да е от 1 до 13 страници и т.н. формат, размер и още технически детайли и така
цената също така зависи дали искаме и съответно сме готови да си пратим за мисъл, визуална култура и грамотен предпечат

ама има ли решение да се прави календар или няма?
щото аз оставам с впечатление, че само си говорим на изуст :roll:

BatVas
07-02-2007, 13:10
E добре де Петре как да вземем решение. Не знаеме какви дейности - за да имаме избор, не знаеме какви пари- нямаме оферти.Желание за какво - нали все пак се иска нещо от нас- например коли за снимки от клуба , къде и т.н.т Това лесно ама....
Айде щом го познаваш тогава му искай оферти - няколко вариянта - 13 страници - един по-голям и един по малък. Дай нещо конкретно.

1.Толкоз пари, толкоз голям , с толкова снимки и т.н.т
2................................................. ..............

и пак кажи освен парите какво още ще се иска да се свърши. Щото така например заявявам желание и утре миказваш , нали имаш желание за календар - дай тогава да те е......Разбираш ли какво искам да кажа.

Абе с две думи обади се на човека и го питай за някаква цена и параметри за да се вземе решение. :idea: :wink:

търтей
07-02-2007, 13:14
по парите ли ще решаваме?
не е ли по-добре според това което искаме да ни дадат оферта?

както казах от нас се иска единствено да участват коли и/или хора като модели (при желание)
снимки правени от нас НЕ стават :idea:

но ше питам за неква обща оферта макар че според мен си нема сми

Pinky
07-02-2007, 14:00
е чакай сега, някои от нас (предполагам повечето) не могат и да предполагат каква е евемтуалната цена на нещо такова. Не може да се решава без да се има идея за какво става въпрос. Нали, поне долу-горе.

търтей
07-02-2007, 14:11
така,
това е примерната оферта (без цени за печат - там знаете зависи от бройка медия и т.н.):

за 12 листа:

4 момета по 700 = 2800
фризьори, гримьори и т.н. 4 дена (ако организираме нещата така че да станат за толкова) - 2400 (4 дена 3ма по 200 на човек)
реквизит - че да не са голички мометата (че инак ще искат повече, а и да мислим и за съфорумките) - трябва се види

колко, трябва да говоря със стилист и да видя трябва ли ни изобщо, зависи и от сцените

недай си боже да трябва да се наема осветление - това ще се види като се нагласят сцените точно - ма ще гледам да не се

ако е 6 листа - цената ще падне с 1 момиче и с по 1 ден за тия дето ги пудрят

===

ретуш - 50 лв кадър
дизан+предпечат 200 лв
фтограф - 50 лв на финален кадър - примерно 600 лв за 12 листа

===
няколко бързи идеи:
горичка, полянка и мацка

градско - нощно, за да има светлини от други коли - това може за по-студените месеци

интериор - някой алфо с хубава тапицерия и натокан отвътре - мацката ще я разчекнем

мацка на предния капак - тя да седи като лого

===

колите ще ги гледаме по фотогеничност

ще има ретро - джиджана
тежкарска
женска
спортна
мръсна - ще я снимаме на черен път

===
цена за печат - след като се реши бройката

raitchev
07-02-2007, 14:48
този календар ако стане евентуално някога, как ще се разпространява
ще се продава ли? и колко би струвал?

BatVas
07-02-2007, 14:52
Няколко идеи от мен.

1.Никакви пари за мацки(за тия пари 700 лева трябва да я държа два дни в къщи и да...) - квот намерим без пари - ако не само колите.

2. Намираме добър апарат и що горе човек разбиращ от снимане (търтей нали имаш фотографски наклонности)

3. Разбира ме се да се съберем някъде за снимки - може и на различни места за различни коли (може пък някой ако има хубави снимки с висока резолюцич да ги прати - за събраните снимки ще се гласува и събралите най-много гласове в календара.

4. Виждам че колегата се справя добре и ще направи някакъв дизайн

5. Даваме за отпечатване (там плащаме)Светльо ще каже цени.

Търтей при направеното от теб предложение излиза че ще трябва да платиш 100 лева за да си купиш календара на клуба- ако бройките са за всички членове, ако прибавим и още 100 бройки тогава по 50 лева ще стъпи бройката календар - офертата ти се отхвърля или може би искаш календар за 50 лева бройката (това е КАРБ - не Кока Кола къмпани) :wink: :D

търтей
07-02-2007, 14:57
Нофертата ти се отхвърля

да разбирам, че ти решаваш еднолично или как?

само дето нещо или се прави като хората - което си струва парите - или не се прави изобщо

само за пример - ти що место алфа не си зе лада?

търтей
07-02-2007, 15:08
то принципно и без модели мое

аз затва казах че оферта без ние да имаме концепция кво искаме е глупост ама ...

та да земем да решим кво искаме пък после да търсим оферти :idea:

та цените са си такива - като ще е момичета - махаме се вижда колко остава :idea:

BatVas
07-02-2007, 15:59
Нофертата ти се отхвърля

да разбирам, че ти решаваш еднолично или как?

само дето нещо или се прави като хората - което си струва парите - или не се прави изобщо

само за пример - ти що место алфа не си зе лада?

Добре бе ти кога си купи последно календар за 50 лева.
:?:
Аз не решавам еднолично - това е моето мнение. Не считам че трябва да похарчим за календар толкова пари с колкото тръгнахме да правим Италфест - или да изхарчим абсолютно всички пари в касата и после да си държим непродаваеми календари.

Аз предлагам да го направим по ефтино.
Отхвърлям най-скъпата част в началото. Иначе после нещата са по приемливи , но пак ми се виждат множко. :!:

Виждам постнатите месеци от колегата - ами добре са - ще съберем снимки, ще гласуваме с анкета във форума , ще го направим в електронен вариант (може и два варианта) - избираме един(пак анкета ) И чак тогава за печатане. Ама до момента на печатането смятам да пробваме с желание а не с хиляди левове.

търтей
07-02-2007, 16:02
Иначе после нещата са по приемливи , но пак ми се виждат множко. :!:

щом така мислиш :shock:
не кво да коментирам изобщо ...

BatVas
07-02-2007, 16:04
Иначе после нещата са по приемливи , но пак ми се виждат множко. :!:

щом така мислиш :shock:
не кво да коментирам изобщо ...

Ами и "ЗА" да съм от къде ще извадим 6000 лева. Смятай малко - сетих се продаваме моята и твоята кола и правим календар - пък после като го продадем ще си купим други алфи :D :wink:

търтей
07-02-2007, 16:08
твойта мноо евтино я даваш бре :tongue:

ама цените са такива - или плащаме или получаваме самоделка тип труд и творчество 8и клас - за което аз съм абсолютно против

т.е. или ше е като хората или няма смисъл да се излагаме

а и не мислех че целта на календара е да се изкарат пари от него :idea:

BatVas
07-02-2007, 16:18
а и не мислех че целта на календара е да се изкарат пари от него :idea:

На себестойност да ги даваме при 6000+ разходи пак са си 120 календара по 50 лева. Щото това е реално продаваемата бройка. Ако пък отпечатаме 250 по 25лв да ги даваме пак нямаме шанс да ги продадем в рамките на 2-3 месеца.
Къде видя печалба - опс , само да вметна че тези 6000+ са без печатането :shock:

търтей
07-02-2007, 16:22
а ти къде виде 6000+като се махнат мацките? :shock:

Alfa Mania4ka
07-02-2007, 16:28
иЗвиНЯвам Се, че ПрекъСвам ЗадълбУчениТЕ Ви пЛАн0ВЕ,
н0 т0Зи каЛЕнДАр сАм0 ЗА члЕноВЕ на КлУБа ли ще Е :?:

търтей
07-02-2007, 16:30

не разбира се
мое те снимаме ако искаш:)
макар че по-логиката на васо сичко требе да е без пари ако може :lol:

BatVas
07-02-2007, 16:31

Не е само за членове - а за фенове :wink:

Alfa Mania4ka
07-02-2007, 16:35
зА паРи в0Бще НЕ г0в0Рим. . .
аМА вИЕ НЯмате ЯсНА преДстАва КАкв0 точно ТряБва ДА е.
И СмяТАм че КАкв0т0 И да Се пРАви щЕ тРЯбВА да Е за дог0ДиНА.
Така п0НЕ щЕ иМА д0сТАтъчн0 ВреМЕ ДА съБЕреТЕ мнениЯ и пРеп0РЪКи,каКт0 И маТриАл :lol:

raitchev
07-02-2007, 16:40

извинявай колко време ти отнема да пишеш така,
майе в календара ако има текст да се изписва така

BatVas
07-02-2007, 16:42

извинявай колко време ти отнема да пишеш така,
майе в календара ако има текст да се изписва така

Офф топик.
То това е от образователните реформи последните години. А за календара си има Алфа шрифт :wink:

PEPI-2ALFA
07-02-2007, 16:50
Според мен точно за 2008 сичко ще е ОК.Не се майтапя.Има време да се направят хубави снимки на сбирки и събори и към октомври , ноември да се изберат ,подготвят и за нова година - календари. Всички имат апарати и мисля ,че сами можем да се справим (пример-jyuli). Не ,че отричам професионалните снимки ама от сега до есента се ще се направят 12 или 24 ,които да стават за хубав календар.Така си мисля, а и за тая година вече е късно.Най-много за летния фест некоя брошурка да излезе.

Vesko84
07-02-2007, 16:54
Каква я мислех аз а тя каква стана :no: :big_whoops:
Много ми допада предложението на търтей ама откъде ти толкова пари. Мен ме съмнява че ще излезе дори повече от 50лв. Някой който познава мис италфест не може ли да я пита дали е навита да се снима по принцип? В подобен екип - http://www.bluegt.com/mt2/girls/wallpaper/html/shaun06_1024x768.html

Сигурен съм че има хора с скъпи фотоапарати в клуба също така. Но гадното е че сега е студено и сиво навсякъде и няма добър фон. Аз си мисля че е по добре да направим паралелно двата проекта като този на колегата райчев да стане за 2007 а другия за догодина. Колега давай :bounce8:

Alfa Mania4ka
07-02-2007, 16:55
raitchev нИкакВ0! 0Т пУстиТЕ чаТ0ВЕ и sKyPE-ТАта така СтааТ нещАта че Си СвИКНАх.

BatVas Т0вА с шРиФра е МаИ ЕдиНСтвЕн0т0 Ясн0 оК0л0 КАлеНДАра :roll:

п.п. И Нека Се пАк се ПРидЪржаМЕ кЪм ТЕмата сТиГА сЕ С Т0Ва моИт0 ПИсаНЕ, НЕ ВЯрВАм да Е т0Лк0ВА вАжеН пр0БлеМ, оТ т0ВА да Си НАпРАвим КАлеНдар :!: :!: :!:

Az4o
07-02-2007, 17:05
Тъй тъй .. успях да изчета мненията, изяснихме някой неща с търтейо също .. и да си кажа и моето мнение по въпроса:

Първо - целта е да се направи ХУБАВ календар, който ще бъде за всички фенове - няма членове и т.н. - който иска може да има календар!

За да стане цялата работа според мен са важни няколко неща:
1 - Да се използва професионалист за снимките! Абсурдно е да се мисли, че с любителски фотоапарат ще изкараме подходящи за печат снимки!
2 - Да се спрем всички заедно на някакъв формат на самия календар - както предложиха по-горе чрез анкети или нещо от сорта да се избере ..

След калкулацията стигам до извода, че е възможно да се поберем в 1000 - 1200 лв. примерно (ако не включваме скъпите мацки). Според мен ако се отпечатат едно 200 броя примерно все ще има навити да дадат по 3-4 лв. за един "уникален" така да се каже календар.. Ще се избият част от вложените пари, пък остатъкът да се поеме от клуба - дано могат да се отделят 400 - 500 лв примерно за една такава инициатива.

Аз така ги виждам нещата - няма нищо невъзможно според мен и в един такъв ред на мисли можем да стигнем до добро решение 8)

Да си допиша: относно това, за коя година да е календарът - мисля, че ако го оставим за 2008 всичко ще иде в небитието.. Ако може да се действа по-експедитивно може да се направи нещо от рода юни'07 - юни'08. Ще е новаторско и според мен ще се хареса ..

umax
07-02-2007, 17:14
...

BatVas
07-02-2007, 17:15
Е на Аz4o мнението звучи вече разумно.

търтей
07-02-2007, 17:23
ОФФ топик

...нужната техника...
колега тая фирма зе че фалира бе :wink:

търтей
07-02-2007, 17:28
а не става въпрос само за техниката - тя е лесна - искат се само пари

виждане трябва да има фотографа - а това вече с пари не се купува;)

е стига да искаме свестен календар а не некви снимки пляснати с дати под тях

umax
07-02-2007, 17:45
а не става въпрос само за техниката - тя е лесна - искат се само пари

виждане трябва да има фотографа - а това вече с пари не се купува;)

е стига да искаме свестен календар а не некви снимки пляснати с дати под тях

Ми добре, аз да си кажа ;-)

emilio
07-02-2007, 18:00
колеги, колкото и да ни се иска да си имаме хубави неща за без пари мисля, че 3-4лв ще стигнат за джобно календарче...айде от 3 страници да е - по 4 месеца на страница и една корица :)
Аз мога да намеря един фотограф, който е добър /не колкото на търтея гуруто сигурно/ и при това ще е щастлив да го направи това и без пари. От там нататък нека се предложат няколко концепции за календара и чрез анкета да се определи кой формат ще има най-голяма популчрност сред членовете и ще може съответно да се отпечата в най-голям тираж.
Малко късно виждам цялата дискусия, ама за осветления и мадами ми се струва доста скъпа инициатива. Остава големия въпрос кога и къде ще се правят снимките. Това, което ми се струва реализируемо е във всеки град на няколко от следващите сбирки да се поканят фотографи, които да направи снимки на автомобилите и по този начин да се събере разнообразен материал. Професионалната фототехника снима в т.н. "роу" формат, с който може да се направи каквото му хрумне на дизайнера, който ще оформи финалния вид - с други думи, не е толкова съществено всички снимки да са направени от един човек.

търтей
07-02-2007, 18:03
понеже гледам повечето колежки мълчат
малка зарибявка за тях - всъщност може и мъже да снимаме

Mury
07-02-2007, 18:04
Е тоя тапициран скелет на батерий за кво ние виж нещо като Кики или колегат от Пловдив мое :lol:

koolio
07-02-2007, 18:08
Е тоя тапициран скелет на батерий за кво ние виж нещо като Кики или колегат от Пловдив мое :lol:
Аааре сега! Нали знаеш- кон- бегач и мъж- е..ч трябва да са слаби :naughty:

Mury
07-02-2007, 18:10
Аааре сега! Нали знаеш- кон- бегач и мъж- е..ч трябва да са слаби :naughty:

:Tease: :Tease: :Tease:

П.С.А иначе по темата незнам шо се занимавате с глупоста ама аз вече 3 година съм член на клубо и досега едни свестни фланелки не се направиха па камоли календар :idea: :idea: дет се вика няма стикери за всеки нов член кат си вземе картата да има и стикери за него :wink:

deyan_88
Ае хора,тези мацки много ва мачат бе ,какви са тия космически цени за момичета за снимките.Ае вярно ,че искате профисионалистки за тази работа,но все пак сигурен сам ,че могат да се намерят и достатачно готини мацки и за по евтенко (да не казвам без пари).Де приятелки де гаджета,комшиики,колежки.Аз лично мога да ви домакна и за още 5 календара поне.А и аз мисля ,че по добре е да се задвижат малко нещата и още тази година да се направи,че още една година да се бави няма смисал.

търтей

бе то монж-а беше за колежките бре тонка - ко се буташ у а група :tongue:

Mury
07-02-2007, 18:13

бе то монж-а беше за колежките бре тонка - ко се буташ у а група :tongue:

Въобще не се бутам даже ма тоя си е истински осфиенцин :crazy:Мисля че има по-важни неща за правене от клуба а не календар-например хубави фланелки в които да има поне 20 броя истински хиксел :lol: :lol: както и стикери за новите членове :wink:

търтей
07-02-2007, 18:15
Въобще не се бутам даже ма тоя си е истински осфиенцин :crazy:

бе аз фотографката рекламирам - не модела

а колегата като може да доведе мацки - ми води ги бе бате - нема ги върнем - даже и снимки ще им се направят

Kubert
07-02-2007, 18:31
Еми аз да Ви кажа пък, Вие решаваите.
БелевСтудио - се занимава главно с претпечатна подготовка, дизайн, реклама, въздушни снимки и всичко свързано с рекламта. Работили сме и работим за много известни марки в България. Та да си доидем на въпроса разполагаме с нужната за целта техника Мinolta 7D и Canon 5D, фотофраф има и то добър.
Трябва преди да правите каквото и да е да знаете, че една такава снимка струва около 400лв., но понеже сме както разбирате членове на клуба и фенове на марката Аlfa Romeo сме готови да направим снимките за около 200-250лв в зависимост от броя им, ако са 12 снимки може и за 180лв.. И както разбирам искате качество един наистина хубав календар струва пари такаче хубаво помислете преди да го направите, Вие може да вземете някои да направи снимки и за по 5лв., но бозата Вие гарантирана "но стават и чудеса".
Ето и малко снимки от изложение '05г.

търтей
07-02-2007, 18:36
хехе

8)

ne0
07-02-2007, 18:42
ХАХАХАХХАХАХАХАХ,
аз понеже съм член и съм надървен..... :lol: :lol: :lol:

Kubert
07-02-2007, 18:47
Както съм писал Вие решавате, аз не съм пуснал цените за да се смеете. А да имате реална представа за пазара, и как стоят нещата. Пак казвам може и за без пари да си снимате и с телефоните ако искате ама Ви казах какъв ще е резултата.
Ето още малко снимки от рали България

Kubert
07-02-2007, 18:49
а ти може и да си тъп ама аз какво да направя[/quote]

търтей
07-02-2007, 18:49
куберт - не си ми разбрал нещо - аз цените много добре знам какви са

а по темата - покажи некоя снимка дето да има нещо по-раздвижено де - тия на мен лично са ми скучни :roll:

deyan_88
07-02-2007, 18:58
Ммм,определено ако и за календара ще са някакви такива снимки предочитам да е с "бозяни" снимки.А и аз дълбоко се съмнявям дали снимките за по "5 лв" няма да са конкорентно способни на тези от "БелевСтудио". :wink:

Kubert
07-02-2007, 19:00
Ето малко по раздвижени - Дъждовница 2005

Kubert
07-02-2007, 19:03
Както казах само Ви казвам цени за качествена фотография-за качествен календар, разбира се може да си ги направите и Вие.

Ето и Алфата на UMAX

Neokill
07-02-2007, 19:48
Ето малко по раздвижени - Дъждовница 2005
Абре аз от фотография не разбирам ама имам очи. Тия снимки от раздвижване са се размазали. За мен качествена раздвижена снимка е в подписа на ne0. Едва ли е карал по бавно като е ,,позирал" :idea:

Kubert
07-02-2007, 19:57
има разлика на едната предадено движение като е следен движещия се обект и е снимана от статив, а другата от Дъждовница е снимана средата в покои и е от ръка и е снимана в реална обстановка и нее на фокус, ама все пак е готина. А тази от подписа е снимана с точно определена цел с прецизно заемане на позиция. И със сигорност това не е колата на NEO

Neokill
07-02-2007, 20:26
ХАХАХАХАХАХАХА Поварвай в чудеса щото нито е следено движение ното фотографа се е подготвял - снимката е правена на майтап ......... Ако това е ноговата кола ше направиш ли календара без пари :twisted:
ne0 синко пусни снимката в пълен размер човека да види какво пише отпред в дясно на джама.

Kubert
07-02-2007, 20:39
Пич, ако това е неговата кола значи имате един доста добър фотограф и няма смисъл да търсите друг.

Alfamaniak
07-02-2007, 20:52
Студио Белев са професионалисти, аз ги познавам момчетата и само могат да ни помогнат :idea:

virusalfa
07-02-2007, 22:15
Студио Белев са професионалисти, аз ги познавам момчетата и само могат да ни помогнат :idea:Кире,с тях "шефство" ли имате? :roll: :lol:

deyan_88
08-02-2007, 00:25
Студио Белев са професионалисти, аз ги познавам момчетата и само могат да ни помогнат :idea:

Не се и съмнявам ,че ще помогнат.Тои човека си го каза ,че като за алфисти ще има промоция,от 400 лв на снимка пада на 180. :static: И кво само 12 снимки ли ще има?Ае незнам ама според мене с този календар прекалено се превземате.Ае що не погледнете от 1-ва страница хорицата от Шкода какво календарче са си наравели.Грозотия от всякаде ама пак нещо.А тука планове сметки като че ли календар за Fеrrari ще се прави.Прави се една нова тема в която се събират само снимки за календара.На пролет се гласува кои снимки щв влязат каква ще е темата като цяло.Намира се човек да оформи материалите,намира се печатница и готова.Аз сам сигурен ,че до тогава такива снимки ще се направят ,че на ne0 ряпа ще яде :P .Аз като знам ,че може Алфата ми да попадне в календара такива пози ше и набарам такива пеизажи и светлени че ви е бедна фантазията :crazy: Така ,че да стане по разчупено и такмо ще има оше доста нови и интересни снимки :D

Kubert
08-02-2007, 08:46
Мисля че deyan_88 има най-добрата идея за календар на клуба правят се снимки от самите собственици на колите и после се избират най-добрите от тях. Този календар все пак е за хората от клуба и е хубаво да има повече снимки. А по повод на това което аз Ви казвам се плащат само снимките който влизат в календара-правят се много снимки не една или точно 12 а десетки снимки на една кола и се плащат само избраните.

lyuli
08-02-2007, 10:23
Според мен за 2007-ма година най-реално е да се направи малък настолен календар май 2007-май-2008, със снимки, които са ве4е готови, аз дори бих дала снимката от подписа ми............, ако се организирате ;) нейното ка4ество е достатъчно само за такъв размер на календара....

търтей
08-02-2007, 10:26
колеги не мога да разбера що си мислите че като имате фотоапарат можете да правите снимки дето стават за нещо?
аз също не мога и затва не съм си и помисли да си предлагам услугите да
снимам

а този дето сравнява алфа с шкода ... еми батка - има огромна разлика - едното е красива кола с традиции а другото си е куфар

некой да е чул шкода да се занимава с мода? - щото алфа се занимава

те не може да правим неква боза само щото да било евтино ... :sick:

колите мисля на сички стана ясно че ще са клубните

pent
08-02-2007, 10:29
търтея знае как да печели мнения!

го фор дат! летс шуут съм асес!

Alfamaniak
08-02-2007, 10:32
колеги не мога да разбера що си мислите че като имате фотоапарат можете да правите снимки ...........

Колега в голема грешка си пуни в Гугъл Стефан Белев и поразгледай за труда на човека и наградите които е печелил :D

търтей
08-02-2007, 10:35
колеги не мога да разбера що си мислите че като имате фотоапарат можете да правите снимки ...........

Колега в голема грешка си пуни в Гугъл Стефан Белев и поразгледай за труда на човека и наградите които е печелил :D

мое ко ще и нобелова да е спечелил - тва дето го показва тук не струва ;)
а и не визирах точно него :wink:

а и още нещо - да не си мислите че предлагам фотограф дето не е печелил награди?? :shock:

търтей
08-02-2007, 10:41
аа и една загадка да пусна:)

нали знаете коя е мацката дето й пуснах снимките? :wink:

pent
08-02-2007, 10:44
ооооффф какъв поглед има само...

незнам коя е, ама е идеална за календара... и за март и за април и за всеки друг месец!

дай жокер

търтей
08-02-2007, 10:46
ооооффф какъв поглед има само...

незнам коя е, ама е идеална за календара... и за март и за април и за всеки друг месец!

дай жокер

емиии
жокер след малко
ще оставя и другите колеги да помислят:)

ne0
08-02-2007, 11:03
а ти може и да си тъп ама аз какво да направя[/quote]

Ko ko....
Виж може да сте най-големите професионалисто, но не и хора...
немам нищо против ама да членове на клуба да се рекламират и да искат да спечелят пари на гърба на клуба :) сори.

на снимката е моята кола дори може да се увеличи леко да видиш и моята мутра, фотографа я направиха на майтап от два опита..... и тва е.... не е изполвал обектив по предназначение... ( преди това снимаха статични фотоси).... без никаква подготовка и аранжиране на пейзаж, избор на фон светлина........

наишш!!!!!
:)

BatVas
08-02-2007, 13:30
аа и една загадка да пусна:)

нали знаете коя е мацката дето й пуснах снимките? :wink:

Знам я ама на мен не ми харесва хич :!:

BatVas
08-02-2007, 13:37
:)[quote="ne0"]

Нео снимката ти е екстра и ще стане хубаво , ако се навият твойте хора да обработят събрани от нас снимки , или да снимат клубни коли (ще използваме и пролетния събор във Варна - тъкмо с летни гуми и джанти)

Аз като им разправям , че нямаме излишни клубни пари и да минем възможно най-тънко. Знаете , че парите от членския внос са едва 1/3 от парите нужни за един Италфест и добре че има спонсори (благодарение на хора от клуба) за да има Италфест. Та затова да направим един не толкова скъп и после ще се стремим да го подобряваме и т.н.т. А за фотограф и Петко имаше нещо впредвид за Професионалист-фотограф и то в областа на автомобилите

ne0
08-02-2007, 13:57
:)

Нео снимката ти е екстра и ще стане хубаво , ако се навият твойте хора да обработят събрани от нас снимки , или да снимат клубни коли (ще използваме и пролетния събор във Варна - тъкмо с летни гуми и джанти)

Аз като им разправям , че нямаме излишни клубни пари и да минем възможно най-тънко. Знаете , че парите от членския внос са едва 1/3 от парите нужни за един Италфест и добре че има спонсори (благодарение на хора от клуба) за да има Италфест. Та затова да направим един не толкова скъп и после ще се стремим да го подобряваме и т.н.т. А за фотограф и Петко имаше нещо впредвид за Професионалист-фотограф и то в областа на автомобилите
ай кан хелп

Yon
08-02-2007, 14:56
Идеята за календара е супер но мисля , че трябва да се обмисли много добре :wink:
Сюжета със строени коли , разни врътки и масовки подхожда за календар на квартално магазинче за Авточасти......

Нещо като календара на пирели си струва парите, а и медиен шум може да се вдигне :roll: ..... после по фестовете спонсори бол ще има :lol: :lol:
И аз съм на мнението или нещо се прави както трее или не се почва :!:

п.с.
Профи фотографите отдавна претендират , че това което правят е изкуство нека проверим дали е вярно :lol: :lol:

pent
08-02-2007, 16:07
мда, мацки да има, коли и да няма, мацки да има :)

или ако има коли, загатнати... и тн

това продава... а и после като тръгнете по срещи за спонсори, да не ходите с празни ръце че е смешно :)

търтей
08-02-2007, 16:09
мда, мацки да има, коли и да няма, мацки да има :)

или ако има коли, загатнати... и тн

това продава... а и после като тръгнете по срещи за спонсори, да не ходите с празни ръце че е смешно :)

eйй - имало и тука хора с мисъл бре 8)

akula
08-02-2007, 18:02
Таз идея ми се струва че увисна, но то пък не може на всички да им харесва всичко :roll: :roll: :roll:
Като ще даваме щурави идеи - може да се наеме онзи художник ( извинявам се ама му забравих името), който прави боди -арт....в/у мацки...... и да ги нарисува с различните предници примерно.... Той може и да не иска пари, знам ли го ..... може просто да го изкефи идеята, а пък календара хем ще е новаторски, хем ще си е на Алфа...

А дали не може да се привлекат вносителите на Алфа в идеята ???
То и за тях няма да е малка реклама....

Просто размисли......

Но ми се струва , че това вече отиде на професионални календари и чудесии. А идеята не беше ли нещо по - обикновенно , но с любоффф към марката :roll: :roll: :roll:

Neokill
08-02-2007, 21:09
ай кан хелп

Ми помагай тогава (ААА няма да играя преводач ) :wink: Питай тоя фотоапаратчик колко стотинки ще иска за такваз работа. Ако има взможност пусни малко снимки на вело..... велоооо ...... абе на тия дето ги е снимал 8)

umax
08-02-2007, 23:35
...Виж може да сте най-големите професионалисто, но не и хора...
Аз като един нечовек имам някакви снимчици (http://umax1.hit.bg/nevski/) които мога да предоставя за календара, които съм правил не защото съм искал да изкарам пари, а защото ме кефи идеята. :idea:

нинам!!!

BatVas
09-02-2007, 00:37
...Виж може да сте най-големите професионалисто, но не и хора...
Аз като един нечовек имам някакви снимчици (http://umax1.hit.bg/nevski/) които мога да предоставя за календара, които съм правил не защото съм искал да изкарам пари, а защото ме кефи идеята. :idea:

нинам!!!

Eй мойта пак мръсна - ама въпреки това снимката е супер - тези снимки ако ги обработи на Нео човека , на такива места и с мацки ще са алфите , че има да се чудиме кога е било :D

А вижте и тези - има снимчици които са свурзани с разни събития важни за нас и с проф, обработка може да стане чудно
http://www.clubalfaromeo.com/?Section=3 ... Picture=52 (http://www.clubalfaromeo.com/?Section=3&Entry=54&Picture=52)

само скиф
http://www.clubalfaromeo.com/Media/Img-3-54-367.jpg

Az4o
09-02-2007, 01:48
Eй мойта пак мръсна - ама въпреки това снимката е супер - тези снимки ако ги обработи на Нео човека , на такива места и с мацки ще са алфите , че има да се чудиме кога е било :D

А вижте и тези - има снимчици които са свурзани с разни събития важни за нас и с проф, обработка може да стане чудно
http://www.clubalfaromeo.com/?Section=3 ... Picture=52 (http://www.clubalfaromeo.com/?Section=3&Entry=54&Picture=52)

само скиф
http://www.clubalfaromeo.com/Media/Img-3-54-367.jpg

Мда стават по принцип, но са доста мънички самите снимки за отпечатване ( само 1024х768 ).
Много ме е яд, че тогава нямах възможност да ги направя с по-висока резолюция .. но пък и така си ги харесвам :wub:

Lucky
09-02-2007, 09:50
Така четох,четох :shock: та реших и аз да си кажа мнението :roll: :evil:
Значи вчера си общувахме с Търтеьо на бира, :twisted: :lol: та има възможност този календар да се направи от професионалист за около 1000 и малко лв.
Та първо да попитам хората от УС ще подкрепят ли изобщо идеята за календар и ако е така какви пари може да отпусне клуба за това :?:
Аз лично не карам Алфа щот не съм могъл да си купя Голф примерно :!: карам я защото ми харесва,има стил,разлика от тълпата,тръпка ,емоция и т.н. :idea:
Демек ако ще е календар да е стилен,изискан може да е черно - бял и пак да е стилен и изискан нали?А за това си трябва ИДЕЯ не става да нащракаме колите и айде календара готов.може дори да се снимат само един ,два модела не е нужно да има дори цяла кола това не е каталог за моделите Алфа нали?
Те за туй според мен си требе спец.Също така и за дизайна :idea:
Ко сега правим го квадратен като тези дето ги раздават фирмите по коледа за реклама тъпо.
само за пример една идея за дизайн:Основата на календара да е във формата на решетката на Алфа или приблизително а страниците да са кръгли,начална страница да е емблемата и така.Това само пример :idea:
Та мисълта ми е че ако ще правим календар стандарт като другите клубове с нащракани снимки пред някое дърво мерси :evil:
Мисля че е по добре така да се разчетат сметките и до 20 лв всеки ще даде за нещо стилно и изискано.Но и 5 лв няма да дам за обикновен банален календар. :D

Мале толкоз не съм писал не знам от кога :roll:

umax
09-02-2007, 10:03
...Мда стават по принцип, но са доста мънички самите снимки за отпечатване ( само 1024х768 )...
Отдавна беше когато ги снимах тези снимки, но мисля че ги имам в *.row формат ;-). Тези са само за галерията толкова малки ;-)

P.S.
Ако потрябват ще ги изровя от архивите :-)

pr_00f
09-02-2007, 10:12
...Мда стават по принцип, но са доста мънички самите снимки за отпечатване ( само 1024х768 )...
Отдавна беше когато ги снимах тези снимки, но мисля че ги имам в *.row формат ;-). Тези са само за галерията толкова малки ;-)

P.S.
Ако потрябват ще ги изровя от архивите :-)

Moята ми я беше изпратил на бмп - беше към 4.5 мб някъде.

Vesko84
09-02-2007, 10:37
Демек ако ще е календар да е стилен,изискан може да е черно - бял и пак да е стилен и изискан нали?А за това си трябва ИДЕЯ не става да нащракаме колите и айде календара готов.може дори да се снимат само един ,два модела не е нужно да има дори цяла кола това не е каталог за моделите Алфа нали?

Една кола, половин кола.... Красиви снимки мога винаги да си сваля от Гугъл ама това няма да е календар на клуба. Трябва да си е с наши коли макар и да са малко поостарели някои от тях. Търтей, защо не помолиш познатите си да направят една снимка за календара без пари да видим дали си заслужава парите и така да изберем вариант. Другия вариант е на колегата Райчев. И както сме го започнали на англииски... Ъ литл лес конвърсейшън ъ литл мор екшън :!:

търтей
09-02-2007, 10:41
ма ще направят и 10 снимки ако трябва :)

ама за да може ем да е красиво ем да е с коли от клуба ем да не е дива скука ем като се смени надписа да не стане 1:1 с календара на пежо примерно си трябва човек с визия

@веско - тия снимки дето съм дал за пример не ти ли харесват?

Lucky
09-02-2007, 10:45

Една кола, половин кола.... Красиви снимки мога винаги да си сваля от Гугъл ама това няма да е календар на клуба. Трябва да си е с наши коли макар и да са малко поостарели някои от тях. Търтей, защо не помолиш познатите си да направят една снимка за календара без пари да видим дали си заслужава парите и така да изберем вариант. Другия вариант е на колегата Райчев. И както сме го започнали на англииски... Ъ литл лес конвърсейшън ъ литл мор екшън :!:

Aз не казвам,че требе да сваляме от гугъл,но не е необходимо да го превръщаме в каталог на моделите :idea:

търтей
09-02-2007, 10:48
е ви снимка на кола
за спецовете - няма грам фотомагазин в този кадър

Kubert
09-02-2007, 12:01
Това е последното ми мнение по тази тема, неискам да се карам и споря с никого. Тези цени са, ако снимките се направат от човек който разбира от фотография - Стефан Белев примерно( ето малко инфо за Търтея: баща ми е снимал и продължава да снима за известни фирми в България, още преди ти да си се осъзнал, даже незнам дали си и бил роден тогава, баща ми е снимал на всички ралита в България.) Нарочно не споменах ме името защото винаги ще доиде някой келеш които го интересува какво има на снимката, а не самата снимка и нейните авторски качества. Това че Стефан Белев е печелил различни конкурси не означава наистина нищо, но това че на майтап участва в миналогодишния конкурс на Минолта и спечели първата награда (Минолта 7Д) е друго. Незнам дали твойте познати фотографи си дават снимки от деня да участват в конкурс или се подготвят със седмици преди него?
Ако снима брат ми или аз Ви гарантирам, че пари няма да Ви бъдат взети, защото както разбирате сме членове на КАРБ.

Търтей не е възпитано най-малкото да говориш така за човек който не познаваш или за който неси прочел и ред.

И ще ти кажа че Баща ми има още едно постижение за което само може да си мечтаят твойте познати фотографи и дизайнери: има един плакат на Кодак от 1993 г., който е предпечат и дизайн на Стефан Белев и снимка Зафер Галибов (снимката е на Висоцки), та копия на въпросния плакат са били както на орбитална станция МИР така и на нашата полярна станция в Антрактида.

ИЗВИНЯВАМ се на всички останали членове за тази ми тирада към Търтея.

търтей
09-02-2007, 12:29
@ куберт
първо за баща ти никога не съм говорил и дума, второ дали съм прочел и ред за него няма от къде да знаеш

но тук говорим за снимки не за фотографите - а снимките които си показал са скучни и не стават - съжалявам ако те обиждам но това е моето мнение

а и има различни типове фотографи - снимат различни неща - пенкилер специалисти няма

===
надявам се темата да не прерасне в караница

ne0
09-02-2007, 13:00
:wink:

Alfa User
09-02-2007, 13:40
Така четох,четох :shock: та реших и аз да си кажа мнението :roll: :evil: ...
Та първо да попитам хората от УС ще подкрепят ли изобщо идеята за календар и ако е така какви пари може да отпусне клуба за това :?:
Аз лично не карам Алфа щот не съм могъл да си купя Голф примерно :!: карам я защото ми харесва,има стил,разлика от тълпата,тръпка ,емоция и т.н. :idea:
Те за туй според мен си требе спец.Също така и за дизайна :idea:
Ко сега правим го квадратен като тези дето ги раздават фирмите по коледа за реклама тъпо.
...
Та мисълта ми е че ако ще правим календар стандарт като другите клубове с нащракани снимки пред някое дърво мерси :evil:
Мисля че е по добре така да се разчетат сметките и до 20 лв всеки ще даде за нещо стилно и изискано.Но и 5 лв няма да дам за обикновен банален календар. :D

Мале толкоз не съм писал не знам от кога :roll:

А аз пък откога не съм чел толкова лелеее ... Дискусията се проточи доста ми се струва. Досега вместо да се плюнчим кой фотограф е по-по-най, трябваше да имаме ясни предложения, дори примерни варианти. За да има поне какво конкретно да се обсъжда. Хубава техника във форума има, даже и аз имам - но както вече се каза, само апарата не прави снимката. Имаме и модели във форума, а и дами, които спокойно могат фда сложат доста други модели в малкия си джоб, така че не се измъквайте, а ги хванете за ръчичка, и да правим снимки :twisted:
Така че подкрепям колегата Lucky и призовавам за съвестно действие най-накрая :handshake:

Vesko84
10-02-2007, 14:40
ма ще направят и 10 снимки ако трябва :)

ама за да може ем да е красиво ем да е с коли от клуба ем да не е дива скука ем като се смени надписа да не стане 1:1 с календара на пежо примерно си трябва човек с визия

@веско - тия снимки дето съм дал за пример не ти ли харесват?

Бе харесват ми тези с мацката ама тези на пича не много :roll:
Но мисълта ми беше че не са по темата, нека снимат твойта алфа като за календара та да се гласува и да се действа :)

viki
13-02-2007, 10:01
Хайде и аз да си кажа мнението :)
Първо да кажа,че календар направен просто ей така,мен лично ще ме обиди!Кича и без друго ни превзема почти отвсякъде,и аз доброволно няма да го пусна в дома си :DКалендар,на който да си отбелзявам цикъла неискам :twisted: :twisted: Ако ще се прави изобщо ,то нека се направи нещо наистина стойностно и красиво !Нещо,което като го погледна - да ме зарежда и да ми пълни сърчицето.Да-бих дала повече пари за нещо стилно и хубаво;)
Все пак Алфа Ромео не е просто някаква си кола.....Незнам колко пъти съм чела в форума ,че любовта към Алфа не е просто любов,че страстта към Алфа не е просто страст...Не заслужава ли "любимата " ви нещо повече от просто календар?:D :D :D
Не е въпроса някой да наснима колите с хубаво качество,с добра техника на разни пейзажи-важното е това да се направи от човек с усет!Фотографа е ключовата дума в цялата история!Гледах снимки на фотографката за която Търтея говори-сънувах ги -толкова ме впечатлиха и истински ме трогнаха!Всяка снимка си имаше нейната история и ме караше да не си свалям погледа дълго време,толкова живи снимки не бях гледала никога..Мацката е невероятно добра!Аз лично съм убедена,че тя ще усети духа на Алфа Ромео:) пък и Алфите биха и позирали с удоволствие:twisted: 8) 8)

И накрая да спомена нещо ,едно мото ;)

"Посредствеността е грях.." 8) 8)

Kostadin
13-02-2007, 10:16
11 страници изписани и нищо на лице, имам чувството че и 111 да се изпишат пак резултата ше е съшия :roll:

@viki-имаш почти 500 мнения и така и неразбрах от нито едно, каква алфа караш аджеба :roll: :lol:

viki
13-02-2007, 11:08
@viki-имаш почти 500 мнения и така и неразбрах от нито едно, каква алфа караш аджеба :roll: :lol:

Не карам Алфа :D
ама май ми се е случвало....:twisted:
:roll: :P
Аз пък неразбрах това какво значение има? :D :D

Kostadin
13-02-2007, 11:14
Аз пък неразбрах това какво значение има? :D :D

викат му любопитство :lol:

Lucky
14-02-2007, 10:33
Добре де, 11 страници и :wink: :?: :?: :?:
Може ли да помоля някой от УС да вземе да изрази позция по въпроса,защото в карайна сметка решението е на УС :idea:

Не пренебрегвам мнението на Васко,просто да се вземе решение и да приключим,че така може да си пишем до 2008 :roll: :D :D

BatVas
14-02-2007, 11:23
Ами аз ви казах за УС.
КАжете разумна оферта и кой ще го прави. УС само ще гласува разходите .
Сега ако искате УС да се хване и само да организира , да направи календарите и да каже айде народе.
УС трябва да одобри средства и ако може да помогне и съдейства.
Ама вие искате УС да реши, да намери къде , как, за колко пари и да Ви направи календар - който накрая половината няма да харесват най-вероятно.
Аз ви казах дайте конкретна оферта, кой с коя част се наема, за колко пари и т.н.т Да се знае кой поема отговорност.
Търтея даде оферта за ХХХХ лева. Ама е скъпа - дайте други. Имайте впредвид че УС не прави календари. Може да гласува за разумно предложение дошло от членовете и спрямо възможностите на клуба. :idea: :idea: :idea:

търтей
14-02-2007, 11:26
А
Търтея даде оферта за ХХХХ лева. Ама е скъпа - дайте други.

кое е скъпо бе :shock:
ти колко очакваш да струва 20 лв ????

BatVas
14-02-2007, 11:37
Добре Петре - кажи колко пари ти трябват , колко календара ще направиш и какви ще бъдат, за колко време ще ги направиш и УС до 4 часа след конкретното ти предложение ще гласува. :wink:

KGB
14-02-2007, 12:35
ДО тук като гледам:

Куберт ще помогне с фотографството за без пари...да ме поправи ако нещо не съм разбрал.

Аз имам приятелки които се занимават с реклами и т.н. проститии като календари, ще ни помогнат за визията...ще ги карам за без пари.

Имам приятелки манекенки и други красиви момичета, но срещу какво ще се навият не знам :roll:

Стигнахме до печата и хартията...която трябва да се види какви пари и колко ще ни излезне.

След това да видиме колко пари сме готови да платиме за 1 календар и колко човека биха си купили.

Клуба не може да си позволи да спонсорира Календар за 2000лв. и да остане без пари за ИталФест и други по важни неща.

търтей
14-02-2007, 12:48
начи не говорим за спонсориране и календара да се раздава безплатно - аз съм убеден че за качествен календар колегите ще платят примерно 20 лв докато аз лично и 5 лв не бих дал за нещо дето не е готино

всички знаете че работата дето се върши за без пари си е като за без пари :?

за мисля че е най-добре да се направи анкета и да се гласува - щото за сега май само си чешем езиците

BatVas
14-02-2007, 15:01
......аз лично и 5 лв не бих дал за нещо дето не е готино

Да обаче хубавото за теб, може да не е хубаво за други - сега ще кажеш , че от професионалисти ще е хубаво - е да ама по тая логика пак не става - щото и Пикасо не се харесва на всички.

А понякога и за без пари, когато се прави с желание се получава по-хубаво. А хората които Петко посочва са професионалисти. Манекенките са известни, Куберт - както разбра е професионалист, хората които правят календара също са от рекламни фирми.

До снимките и предпечатната , както Петко каза ще излезе без пари - тогава ще пуснем варианти да се гласува и ако се одобри да даваме пари да се печата.
Как да пусна анкетата:
1. Календар от професионалисти с минимални средства и оставащи пари за Италфест
2 Календар от професионалисти с повече пари и опразване касата и неоставащи пари за следващия Италфест.

търтей
14-02-2007, 15:04
===
изглежда изобщо не четеш кво съм писал
забрави

Lucky
14-02-2007, 15:17
......аз лично и 5 лв не бих дал за нещо дето не е готино

Да обаче хубавото за теб, може да не е хубаво за други - сега ще кажеш , че от професионалисти ще е хубаво - е да ама по тая логика пак не става - щото и Пикасо не се харесва на всички.

А понякога и за без пари, когато се прави с желание се получава по-хубаво. А хората които Петко посочва са професионалисти. Манекенките са известни, Куберт - както разбра е професионалист, хората които правят календара също са от рекламни фирми.

До снимките и предпечатната , както Петко каза ще излезе без пари - тогава ще пуснем варианти да се гласува и ако се одобри да даваме пари да се печата.
Как да пусна анкетата:
1. Календар от професионалисти с минимални средства и оставащи пари за Италфест
2 Календар от професионалисти с повече пари и опразване касата и неоставащи пари за следващия Италфест.

Абе Васе кой каза че Пикасо е професионалист :Tease: :D :devil: :party:

добре де пусни анкета колко хора ще си купят календар и до колко пари:5 лв 10 лв 20 лв.Да се види колко пари и броики ще се съберат.

Нека мацката на Търтеьо да помисли и да каже как според нея ще изглежда цялостната визия и идеята на снимките.
Както и пари разбира се.

Ако може и на Петко хората да кажат за тяхната идея и т.н.,и да гласуваме.

ПП Дано да има безплатна част но нали знаеш че безплатен обяд няма. :roll: :lol: за съжаление :idea: :D :D

ППП Никой не е казал че клуба ще финансира календара 100% и после ще го подари на тези който желаят

BatVas
14-02-2007, 15:50
добре де пусни анкета колко хора ще си купят календар и до колко пари:5 лв 10 лв 20 лв.Да се види колко пари и броики ще се съберат.

Нека мацката на Търтеьо да помисли и да каже как според нея ще изглежда цялостната визия и идеята на снимките.
Както и пари разбира се.

Ако може и на Петко хората да кажат за тяхната идея и т.н.,и да гласуваме.
.......................................
ППП Никой не е казал че клуба ще финансира календара 100% и после ще го подари на тези който желаят

Еми така е разумно.

mim
14-02-2007, 16:36
момчета и момичета :D здравейте
аз таковата - човекът на търтея
скоро може и аз да се сдобия с нещо италианско на 4 гуми (не бързам да обещавам)
но за календара мога да ви обещая това дето мога да го свърша:
:D работя като дизайнер вече не малко годинки - дизайн и ретуш ви ги подарявам, както и предпечата
:D фотографската работа ви я подарявам - за мен това ще е нещо хубаво в портфолиото ми, приемете го като бартер (да не сме съвсем безкористни)
:D колите, които ще присъстват в кадър ги имаме/те налични, те ще присъстват - дали цели или само детайл от тях - по-късно
:o ако ми намерите модели - момичета, които изглеждат добре и знаят как да се държат пред камера - няма да плащаме за модели, не е добре да е само едно, защото това ще стане календар на момичето, за това и преди бях казала 4 момичета за 12-листен календар - по 3 месеца/момиче, но може да се редуцира броя им или да се измислят щури визии - това по-натам
:? колите можем да ги "напудрим" сами, но момичетата не можем - професионалистите в тази област вършат не малко работа, която никак не е за подценяване, вие сте предимно мъже, но надявам се ще ме разберете. хонорарът на гримьорите и фризьорите е по около 150лв. на ден, на стилист е повече, но ако се организираме има и заобиколни пътища - като например да потърсим услуги на завършващи професионалната гимназия в Пловдив - ако някой го направи това - спестявате тези пари, аз не мога
:roll: печатът на тези неща - това е единственото нещо, което не може да не се плати. ако сме до 500 броя - цената на единична бройка ще е солена - защото технологията е различна. ако влезем с 1000 тираж и нагоре - цената ще е доста по-добра

това е, което мога да ви дам, но без помощ - няма да стане ни с пари, ни без
този календар ще е за 2008ма - хубаво би било по-голяма част от нещата да се снимат на открито - т.е. по топло, защото хале за снимане на нещо с размерите на кола в БГ се намира нелесно и за немалка сума. това би ми създало технологични грижи на мен, но мисля, че имам идея как да се справя с тях (от рода на това как да изкарам 220 volta на 10км в гората; и с това може да ми съдействате)

от мен лично ви обещавам да ви дам това, на което съм способна
ще се опитам да ви нарисувам (не съм рисувала от години) концептуални скици за идеите на снимките, за да си имате представа, въртят ми се някои интересни неща в главата.

п.п. разполагам с достатъчно добра техника, за да свърша това нещо, но не ми е в стила да си меря п*... обектива

Yon
14-02-2007, 17:43
но мисля, че имам идея как да се справя с тях (от рода на това как да изкарам 220 volta на 10км в гората; и с това може да ми съдействате)

Позитивно мислене и добра провокация към аудиториата :D :handshake: :notworthy:

BatVas
15-02-2007, 09:33
.................................................. ...............................

Е, това вече ми харесва . Значи остава да се разпредели кой какво ще прави........преди момента на печатане.

Благодаря за точното мнение.

Пуснато е предложение за гласуване от УС за календар. :wink:

emilio
15-02-2007, 11:23
Мед ми капна... :D
Най-накрая НАЙ-НАКРАЯ нещо конструктивно!
Тоя календар ще вземе да стане за най-голяма изненада на всички :)

KGB
15-02-2007, 14:11
момчета и момичета :D здравейте
аз таковата - човекът на търтея
скоро може и аз да се сдобия с нещо италианско на 4 гуми (не бързам да обещавам)
но за календара мога да ви обещая това дето мога да го свърша:
:D работя като дизайнер вече не малко годинки - дизайн и ретуш ви ги подарявам, както и предпечата
:D фотографската работа ви я подарявам - за мен това ще е нещо хубаво в портфолиото ми, приемете го като бартер (да не сме съвсем безкористни)
:D колите, които ще присъстват в кадър ги имаме/те налични, те ще присъстват - дали цели или само детайл от тях - по-късно
:o ако ми намерите модели - момичета, които изглеждат добре и знаят как да се държат пред камера - няма да плащаме за модели, не е добре да е само едно, защото това ще стане календар на момичето, за това и преди бях казала 4 момичета за 12-листен календар - по 3 месеца/момиче, но може да се редуцира броя им или да се измислят щури визии - това по-натам
:? колите можем да ги "напудрим" сами, но момичетата не можем - професионалистите в тази област вършат не малко работа, която никак не е за подценяване, вие сте предимно мъже, но надявам се ще ме разберете. хонорарът на гримьорите и фризьорите е по около 150лв. на ден, на стилист е повече, но ако се организираме има и заобиколни пътища - като например да потърсим услуги на завършващи професионалната гимназия в Пловдив - ако някой го направи това - спестявате тези пари, аз не мога
:roll: печатът на тези неща - това е единственото нещо, което не може да не се плати. ако сме до 500 броя - цената на единична бройка ще е солена - защото технологията е различна. ако влезем с 1000 тираж и нагоре - цената ще е доста по-добра

това е, което мога да ви дам, но без помощ - няма да стане ни с пари, ни без
този календар ще е за 2008ма - хубаво би било по-голяма част от нещата да се снимат на открито - т.е. по топло, защото хале за снимане на нещо с размерите на кола в БГ се намира нелесно и за немалка сума. това би ми създало технологични грижи на мен, но мисля, че имам идея как да се справя с тях (от рода на това как да изкарам 220 volta на 10км в гората; и с това може да ми съдействате)

ще се опитам да ви нарисувам (не съм рисувала от години) концептуални скици за идеите на снимките, за да си имате представа, въртят ми се някои интересни неща в главата.

п.п. разполагам с достатъчно добра техника, за да свърша това нещо, но не ми е в стила да си меря п*... обектива

Другата седмица, може да се разберем да се срещнем и да поговориме, да видиме до къде ще я докараме 8)

пс: Благодаря за мнението

krasyb
15-02-2007, 22:08
Аз ще купя колкото и да струва! Стига разбира се да не е прекалено нахална цената :D

virusalfa
15-02-2007, 22:18
но мисля, че имам идея как да се справя с тях (от рода на това как да изкарам 220 volta на 10км в гората; и с това може да ми съдействате)

Позитивно мислене и добра провокация към аудиториата :D :handshake: :notworthy:Шо му е на позитивното мислене,маани го-тоя краде дървен матрял :idea: :lol:

Vesko84
16-02-2007, 18:23
ще се опитам да ви нарисувам (не съм рисувала от години) концептуални скици за идеите на снимките, за да си имате представа, въртят ми се някои интересни неща в главаta

С нетърпение очаквам да видя скиците :D

Vesko84
26-02-2007, 14:37
Пуснато е предложение за гласуване от УС за календар. :wink:

Гласува ли се нещо по въпроса :?:

Alfa User
26-03-2007, 23:45
Да не би нещо да се замота въпроса с календара ... То верно май ще стане за догодина като гледам :? А времето вече се затопля, и могат да се правят хубави снимки ... ако може скромно да посоча примерен вариант за някоя страница :oops:

mim
27-03-2007, 10:20
мен ме сърбят ръцете да снимам
време е да доуточняваме подробностите :Yoda:

Alfa User
27-03-2007, 17:59
мен ме сърбят ръцете да снимам
време е да доуточняваме подробностите :Yoda:

Колежке, дай да спретнем един екип, че май друг няма да се хване като гледам ... :twisted:

mim
27-03-2007, 18:06
ако си руса, дългокрака и едрог... :P ще те покатерим даже на мойта алфа да те снимам :roll2:

mim
27-03-2007, 18:07
аз писах какво ми трябва за да почна да снимам
а тия дни ще пиша и кои алфи за модели да ми намерите ;)

Vesko84
27-03-2007, 19:20
хубави снимки :D

мим, къде ще ги снимаш алфите, всичко пред Невски ли ще става :?:

Alfa User
27-03-2007, 22:29
мим, къде ще ги снимаш алфите, всичко пред Невски ли ще става :?:
:?: :!: :?:
Гледам ... и не вярвам на ушите си ... :roll:

ако си руса, дългокрака и едрог... :P ще те покатерим даже на мойта алфа да те снимам :roll2:
А това за кой се отнася :gruebel:

pr_00f
27-03-2007, 22:57
Споо бе Алекс не е за теб ,хахахахааааааа

Ти не си едрогърда :)

Bobo
27-03-2007, 23:42
Ако смятате да правите толко "облечени" снимки аз съм против :lol: Тва е алфа отпуснете се малко повече страст :wink: :lol:

Alfa User
28-03-2007, 01:01
E тва е само "apetizer" бе Бобо ... снимки могат да се направят всякакви ... само да не са на Невски :lol:

Споо бе Алекс не е за теб ,хахахахааааааа

Ти не си едрогърда :)

Да, ма съм почти рус ... и дългокрак :strong:

Vesko84
28-03-2007, 09:56
Споко де :!: и аз не искам да са на невски и затова питам та да знам дали да протестирам :)

mim
28-03-2007, 11:50
ами за сега изобщо не се предвижда да са на Невски, дишайте спокойно 8)

търтей
28-03-2007, 12:01
ами за сега изобщо не се предвижда да са на Невски, дишайте спокойно 8)

пууу
пък аз толко исках да вида голи мацки на невски :cry:

ne0
28-03-2007, 12:22
в края на сметка който плаща то поръчва....

Vesko84
29-03-2007, 19:36
Така и не се писа какво решение е взел УС но клуба за календара. Моля ви споделете за непосветените :?

lyuli
08-05-2007, 09:30
интересно ми е има ли развитие по въпроса или с идеята .... :priest:

MONI
08-05-2007, 09:33
Чакам да се върне моята колежка която има ако може така да се каже "оригинален" на Алфа Ромео и ще гледам да пусна снимка за ориентация и идея относно нашият.

mim
09-05-2007, 09:58
аз викам от юни да започна да снимам
дайте ми модели

turbi
12-05-2007, 02:24
аз викам от юни да започна да снимам
дайте ми модели

кайи ми само кога и каде да доида с измита кола :lol:

MONI
15-05-2007, 09:25
Чакам да се върне моята колежка която има ако може така да се каже "оригинален" на Алфа Ромео и ще гледам да пусна снимка за ориентация и идея относно нашият.

Такааа въпросния календар се оказа че е на Милано Моторс и целия е само със Спайдера и всички снимки са на черен фон и са по 2 месеца на лист .....абе по мое мнение за нищо не става

KGB
15-05-2007, 10:53

Такааа въпросния календар се оказа че е на Милано Моторс и целия е само със Спайдера и всички снимки са на черен фон и са по 2 месеца на лист .....абе по мое мнение за нищо не става

Мони, календара не е на Милано Моторс....това е оргиналния календар на Алфа Ромео...само, че всеки дилър си слага "името" на последната страница.

Мога да ви снимам календара на Алфа от 2003 или от 2004 не помня...там има микс жени с коли.

MONI
15-05-2007, 11:53
Мога да ви снимам календара на Алфа от 2003 или от 2004 не помня...там има микс жени с коли.

по-добре че този лично на мен ми беше скучен...

s_romeo
25-05-2007, 12:23
:idea: колеги нестава ли на на всяка збирка в даден грат да се снимат колите с жените даги ка4ат на страницата и после на 1 анкетка да се ре6и кои яки каки и коли ще ни представят.А на парвата и последната страница снимки общ план на вси4ки Алфи от жсеки грат.поне според мен така няма да има сардити :lol:

lyuli
24-08-2007, 11:45
лятото е към края си........ ако ще се прави фотосесия сега е моментът, обаче така като гледам май няма да има календар за 2008...... а мисля че има доста желаещи да си гледат любимите автомобили на бюрото...

mim
24-08-2007, 12:04
ако няма да ми помагате - трайте си, работя по въпроса
ааамаха :twisted:

marian
24-08-2007, 12:11
ако трябва да помагаме

raitchev
24-08-2007, 14:26
На итал феста може да се направят добри сесии на коли от цялата страна
така ще е ок за всички ...
и след това дизайн и печат и ето календарчета :wink:

lyuli
24-08-2007, 14:29
ако трябва да помагаме

и аз бих съдействала ;) обаче сигурно няма да ходя на италфест-а....

raitchev
20-10-2007, 11:34
имали напредък с календара, ето идва ноември после коледа :) да си подарим по един календар ...

mim
21-10-2007, 14:25
има ама няма слънце да снимам последния кадър :shock:

MONI
22-10-2007, 08:50

Накрая ще и правиш снимки на сняг както е тръгнало.... :)

търтей
22-10-2007, 10:46

наш кви яки кадри стават у снего
ама като гледам яко вали дъжд :evil:

MrX
22-10-2007, 11:15

а и някоя Q4 си е само за снежни снимки :wink:

търтей
22-10-2007, 11:17

а и някоя Q4 си е само за снежни снимки :wink:

друго шъ е :wink:

MUROMAN
22-10-2007, 19:21
ко шъ иЕ? :shock:

Neokill
22-10-2007, 20:43
На тва бялото дето пада от небето моа му кажа само едно: В казан си се пекла по тръбичка текла, ракийчице ...... и т.н

raitchev
23-10-2007, 13:36
доколкото разбирам не е ясно кога ще има календар :?:

търтей
23-10-2007, 13:57
аз па разбирам че нищо не разбираш

raitchev
23-10-2007, 14:02
аз па разбирам че нищо не разбираш

а ти пък все много разбираш:)

mim
23-10-2007, 14:02
Райчев, я не ми се прави че не знаеш :D
да не си говорим баш с теб на 4 очи :evil:

raitchev
23-10-2007, 14:09
Райчев, я не ми се прави че не знаеш :D
да не си говорим баш с теб на 4 очи :evil:

ще е добре за всички ако има календар до 20 декември например...
това се опитвам да разбера:))

lyuli
15-11-2007, 19:40
:arrow:

има ли развитие въпроса????

aleksa
16-11-2007, 23:58
ще видим ли календара за 2008 скоро? :wink:

Venci
17-11-2007, 14:12
Не бъдете нетърпеливи! Мим се труди неуморно :) . Макар, че не пожела да включи нито една от моите коли :P .

pe6kata212
19-11-2007, 22:30
да не ме забравите
http://up.drun.net/files/dsc00370.jpg

PEPI-2ALFA
20-11-2007, 06:45
Щом до сега не са те намерили... май са те пропуснали :?

mim
20-11-2007, 10:12
Пешка, като се ослушвах за такива като теб, още беше изкормен и разпарчаливен, оставаш за догодина 8)

сега съм на друг набор и приключвам (уф дано тази седмица, че вече изпуших...)

PEPI-2ALFA
22-11-2007, 14:04
Ако колата му е ОК снимай го още сега за догодишния календар (ако го има) , че не се знае ... Нищо лошо да не и се случва , ама знае ли се - може да не е в кондиция по време на снимките.

pe6kata212
23-11-2007, 16:57
нищо догодина :) тъкмо ще я разкрася още,защото сега си чакам праговете още не са пристигнали
И все пак искам календар за тая година.
как мога да се сдобия и кога ще излезе :?:

Alfoso
25-11-2007, 22:36
Искаме календааар :clown:

PEPI-2ALFA
08-12-2007, 22:22
Време не остана.

elenkov
08-12-2007, 22:32
къде са ни календарите :)

поздрави

nastybg
09-12-2007, 20:55
Тъкмо мислех и аз да се намърдам, но здраве да е ... ще искам и аз един :) !

PEPI-2ALFA
11-12-2007, 00:35
Тъкмо мислех и аз да се намърдам, но здраве да е ... ще искам и аз един :) !
И твойта е готина , особено на фона на "резиденцията"

JORDANGT
16-12-2007, 20:40
Новата година на вратата чука,а пък календари няма тука :?: :?: :?:

Alfa User
17-12-2007, 00:13
Хубавите неща стават бавно, както всички знаем :)
Търпение му е майката !
Но от друга страна, време не остана ...

миро
09-01-2008, 12:59
Ето тази снимка заслужава внимание!

75 2.0 turbo
09-01-2008, 21:21
...................

mim
22-01-2008, 13:57
THIS IS THE END
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19039

Първо специални благодарности на (по хронологичен ред :D ) :
момичетата Аня, Галя и Агата
Van и Цецо от Мездра, както и Мездренско-Врачанската агитка
Botsos, Bouncer и Търтей :wub:
Yon, Stenli и шефа му и специално на Дани
MrX и за съдействието :twisted: в постобработката
Joro166, Moni и колежката му :wink:
също и на Гергана, която ме отмени в неприсъщи за мен дейности и Росен, който ми търпи алфенските брътвежи в 50% от времето :D

много мерси, момчета и момичета, знам че в жертва паднаха 1 табло със следа от токче на 156, капак на спринт и не знам какво още, дано е нямало повече щети :D
имаше доста навъртяни километри, по-малко пек и повече студ, на някои им докарах и световъртеж и премръзване, но бяха много самоотвержени
и преди всичко заниманието беше забавно, трудните моменти се забравят лесно и остават приятните спомени

за съжаление календарът няма да е клубен, но нямаше да бъде осъществен без подкрепата на хора от клуба и форума, персонално

благодаря ви отново, на заслужилите ще има :biggringift: от :love:

превю:
http://mim.cult.bg/other/calendar-1.jpg http://mim.cult.bg/other/calendar-2.jpg
http://mim.cult.bg/other/calendar-3.jpg http://mim.cult.bg/other/calendar-4.jpg
http://mim.cult.bg/other/calendar-5.jpg http://mim.cult.bg/other/calendar-6.jpg
http://mim.cult.bg/other/calendar-7.jpg

AlfaRomeo
22-01-2008, 17:38
Удоволствие беше за мене Мим :wink: Нали знаеш,че винаги можеш да заповядаш отново по каквато и да е тема :D

Mury
22-01-2008, 21:14
И сега как може да се сдобием с тоз убав календар :lol: :lol: :lol:

mim
22-01-2008, 21:24
И сега как може да се сдобием с тоз убав календар :lol: :lol: :lol:
:D ето така: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19039

PEPI-2ALFA
26-09-2008, 03:18
Като видях снимките на mim в новата тема за снимки собствено производство се сетих за календара. Не е ли време да се помисли по-навреме за нов. Предстои Италфест , ще има материал за снимане...

Stoyan Georgiev
19-11-2008, 17:33
UP !

може ли някой да покаже минало-годишния календар, с удоволствие бих съдействал на мим с дизайна :)

Stoyan Georgiev
19-11-2008, 18:00
намерих го :)

за тези, които искат да го видят :

http://mim.cult.bg/alfa-add.html

Mirela
19-11-2008, 20:25
намерих го :)

за тези, които искат да го видят :

http://mim.cult.bg/alfa-add.html

а тази година ще има ли??

mik mik