PDA

View Full Version : Имам вапрос за педала на съединителя нещо скарца

konstantin
16-01-2007, 12:39
Колата варви нямам никакви проблеми само когато пускам педала на съединителя чувасе някакъв шум като скърцане някой може ли да ми помогне да ми каже какво е и как да го оправя. Чува се при включен двигател и при изключен също само при пускане на педала не при натискане .

Благодаря ви предварително :lol:

Lucky
16-01-2007, 14:14
Да и аз го имам същият проблем с долният ляв педал :twisted: :twisted: :wink: при отпускане скърца.
Трябва да се разглоби и смаже ма сега не ми се дупи на пролет :lol: инак пръсках с панацеята :D WD-то ма явно не достига до точното място :roll: :idea:

virusalfa
16-01-2007, 18:36
е па смажете си пружините на педала,бре!

vamfan
16-01-2007, 21:03
Да и аз го имам същият проблем с долният ляв педал :twisted: :twisted: :wink: при отпускане скърца.
Трябва да се разглоби и смаже ма сега не ми се дупи на пролет :lol: инак пръсках с панацеята :D WD-то ма явно не достига до точното място :roll: :idea:
и при мен е така, явно само боксерите го правят. не е проблем. не намерих пружина и си го оставих така, но го прави само по някога :wink:

Crusader
16-01-2007, 23:46
Тцъ, не е само при boxer-ите, ма Вируса е прав!

gigi
17-01-2007, 00:38
Не винаги е пружините. Валъо да каже какво стана с неговия скърцащ педал. :?

konstantin
17-01-2007, 08:11
Моят скарца само когато го натисна до край до половината не скарца

valjo
17-01-2007, 11:17
ми при мен се оказа от вилката... .а тва се оправя със смяната на съединителя

vamfan
17-01-2007, 21:03
ми при мен се оказа от вилката... .а тва се оправя със смяната на съединителя
моито скърца някаде в купето , не е отдолу звука, и само при отпускане на педала :D

DerMeister
24-09-2008, 14:26
Да попитам тука... От днес започна да ми скърца нещо педала на съединителя. От самия педал е, в смисъл, като се наведа и го натисна до половината с ръка и почна да го натискам и отпускам леко и проскърцва. Нещо не можах да определя от къде идва звука. Та въпроса ми е, да не би да е от помпата? Или скърца от другите механизми?

Признак за заминаване на помпата ли е това скърцане или просто трябва да се смаже? Нямам загуба на спирачна течност. Питам, защото ако има вариант да е от помпата, да ходя направо да я сменям, не ми дреме колко още може да изкара. :Bolt:

П.П. След консултация с Алфа гурото Lisan: "помпите понякога имат такъв шум". Демек, нема страшно, а и така си спомням за старото ми Опелче със скърцащо жило.:tooth:

LeoVin4i
24-09-2008, 16:00
И при мене скърцаше и си мислех, че е помпата и накрая падна педала на земята и стана интересноооо. Оказа се некви там втулки по самия педал се счупили и тъй. Ама поне само 30 кинта ми излезе ремонта. Тва без да смятам пътната помощ :boxed:

Nyte
24-09-2008, 16:52
моито скърца някаде в купето , не е отдолу звука, и само при отпускане на педала :D
Да не ти е т'ва скърцане при отпускане от обущата, колега? :D Че аз сутринта като си карах Алфинката и по едно време ми се стори, че ми скърца съединителя и се оказа, че причината е силиконовата подмекта на маратонките ми :D

kilara8
25-09-2008, 13:02
колеги, може да е и от пружините на феродовия диск на съединителя, защото и моя така скърцаше, и беше за смяня. Та след като си смених съединителя и скърцането изчезна. Та ако съединителя ти е за смяна може и от това да е.

konstantin
03-04-2009, 20:19
Здравейте всички какво стана със скърцането на педала на съединитела някой намерили къде е проблема че моя скърца при отпускане

ves_v8
04-04-2009, 02:10
еми то тогава и аз да се похваля и моят скърца :gayfight:
извинявам се за офф-а ама да попитам като ми е студена колата и скоростите мн трудно влизат, а през зимата не ми се коментира какво е.....синхронизатори или масло дайте идея моля:book:
и ако са синхронизатори какви пари излиза ремонта

soldier
04-04-2009, 17:03
И моя скърцаше един ден и се оказа, че "спортния" накрайник, който е допълнително монтиран на педала преискърцва. Поразместих го и се оправи :gayfight:

konstantin
04-04-2009, 17:26
Какъв е този "спортния" накрайник ???

soldier
04-04-2009, 17:42
Абе тия железата дето си ги слагаш да ти изглежда спортно колата :biggringift:

mordohy
05-04-2009, 12:16
Скърцащият педал си е кофти работа и за това ще споделя,как аз реших проблема.Пръскането със спрей за ръжда го оправяше за около седмица.Положението малко се подобри,когато започнах да използвям спрей грес за пищови и мотоциклетни вериги.Около половин година нещо ми се мотаеше в главата и се сетих за една стара технология за справяне със скърцането.Просто свалих пластмасовите втулки и добре ги надрах там,където лагерува оста на педала.От две години не ми е проскърцало.Тази "технология" използвам и за скърцащите части по таблото.

alfapz
05-04-2009, 12:33
И моят скърца от време на време , не постоянно :devil::jason2:...

Sergey_gigov
05-04-2009, 13:10
е па смажете си пружините на педала,бре!

хахахахах опри мене се маже добре със спирачна течност най редовно и не му оставая време да скърца :stretcher: