View Full Version : Ако изборите бяха днес - АНКЕТА
Грешката е осъзната, голяма глупост беше да се държи бюджетния дефицит толкова нисък. Ще го вдигнат малко и всичко ще си дойде на мястото ;) Ще се развързва кесията няма как пък ако ще и Дянков да си реже вените ритуално.:death::death:
Susscrofa
05-03-2013, 08:34
Грешката е осъзната, голяма глупост беше да се държи бюджетния дефицит толкова нисък. Ще го вдигнат малко и всичко ще си дойде на мястото ;) Ще се развързва кесията няма как пък ако ще и Дянков да си реже вените ритуално.:death::death:
"Късно е либе за китка".
Осраната баня е за ремонт, със замиване на лайната няма да стане.
etrovskii
05-03-2013, 14:03
Колега, мн. число не е с "Й" и е ГребЕнаров, солтА, кОмУнисТ и между думите има интервал хайде пълния член го заеби. Постарай се малко поне да става за четене. :roll::roll::roll::roll:
пп Като пишеш дума с грешка отдолу под нея ти излиза една червена вълнообразна лентичка, само трябва да си я оправиш ;)
Да не си даскъл бе,някъде бях писал че много разбирачи като тебе има в този форум.И си смени свещите,това jtv с ментак не върви,засяках те по улиците в Бургас,и много пуши ,явно и масълце и требва:clap::respect:
Явно е за ремонт или за скраб.
Susscrofa
05-03-2013, 14:30
Да не си даскъл бе,някъде бях писал че много разбирачи като тебе има в този форум.И си смени свещите,това jtv с ментак не върви,засяках те по улиците в Бургас,и много пуши ,явно и масълце и требва:clap::respect:
ДаскАл, засякОх, трЯбва..................:drinking:
Колега, Кодираният не е даскал, ама поне му личи, че си е завършил основното образование. Нещо което не може да се каже за тебе.
Пише се дасАл;засякОх; трЯбва....
Виж, написаното от тебе, как трябва да изглежда:
Да не си даскал, бе?
Някъде бях писал, че има много разбирачи като тебе има в тоя форум.
И си смени свещите! Това jtv с ментак не върви.
Засякох те по улуците на Бургас. Много пуши. Явно и масълце и трябва.
Форумът ни е доста либерален, особено в "Общи приказки", но има приемливи и неприемливи нарушения.
Твоето е от вторите.
По темата:
Примера на Прасчо ми хареса най-много:clap:
Аз JTV нямам, това е някакъв нов модел. :clap:
Susscrofa
05-03-2013, 16:21
Що не го д...ш:respect:
Аз не се заяждам с теб, а ти помагам.
Не те познавам, но във форумите по грамотността те посрещат и по спаменето те изпращат.:clap::drinking:
Да, прекалено либерален е форума ми се струва... За един ден да дойде мод от ХВБГ, ще изпрати доста народ в почивка, някои и в перманентна...
Susscrofa
05-03-2013, 16:36
Да, прекалено либерален е форума ми се струва... За един ден да дойде мод от ХВБГ, ще изпрати доста народ в почивка, някои и в перманентна...
И форумът ще скучае с главоноги като теб.:)
Филмът със строгите модове сме го гледали тук.:clap:
etrovskii
05-03-2013, 16:46
Аз не се заяждам с теб, а ти помагам.
Не те познавам, но във форумите по грамотността те посрещат и по спаменето те изпращат.:clap::drinking:
Не не тънко се заяждаш то си личи,и в живота явно си такъв.Казах ти единпът че не съм българин,коклото съм научил благодарен съм.Апък ти си от онези българи дето много знаят и се отварят,имате един лаф,на гол тумбак чевте пищови,това се однася за тебе.:upsidedwnsmiley::shock:
---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
Ти си от тези българи дето за всичко са съгласни
стига да има далавера за тебе,много си елементарен и доста злобен ама доста:heavy_cry::clap:
Susscrofa
05-03-2013, 16:49
Не не тънко се заяждаш то си личи,и в живота явно си такъв.Казах ти единпът че не съм българин,коклото съм научил благодарен съм.Апък ти си от онези българи дето много знаят и се отварят,имате един лаф,на гол тумбак чевте пищови,това се однася за тебе.:upsidedwnsmiley::shock:
Ок, приемам.
Не помня, че си чужденец. Признавам си.
Но наистина не се заяждам.
Иначе ми е все тая какво мнение имаш. Освен трудностите с писането имаш и трудности с изразяването.
И точно ти да ми говориш за заядливост..........не, не, не, хахаха.:drinking:
---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:48 ----------
Ако си македонец, не те приемам за чужденец.:)
etrovskii
05-03-2013, 16:51
:shocking:
Ок, приемам.
Не помня, че си чужденец. Признавам си.
Но наистина не се заяждам.
Иначе ми е все тая какво мнение имаш. Освен трудностите с писането имаш и трудности с изразяването.
И точно ти да ми говориш за заядливост..........не, не, не, хахаха.:drinking:
---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:48 ----------
Ако си македонец, не те приемам за чужденец.:)
Не несъм ,но си доста зле
Ако се видим на събора ще ти се изразя правилно обещавам.:pizza:
Ето ви алтернатива... Кочинката си е наша - да се запрятаме да я чистим...
http://www.varnabg.info/showthread.php?50-%CF%E0%F0%F2%E8%FF-quot-%CD%EE%E2%E0-%E2%FA%EB%ED%E0-quot
Susscrofa
05-03-2013, 16:57
:shocking:
Не несъм ,но си доста зле
Ако се видим на събора ще ти се изразя правилно обещавам.:pizza:
Ке ме пуцаш ли?
На събори, сборове и митинги не ходя.
Рискът да срещам хора като теб е твърде голям, а аз не желая да пилея времето си по този безумен начин.:drinking:
---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:56 ----------
http://www.varnabg.info/showthread.php?50-%CF%E0%F0%F2%E8%FF-quot-%CD%EE%E2%E0-%E2%FA%EB%ED%E0-quot
Поредната тъпотия.
Селско-провинциален сбор "Надежда".
etrovskii
05-03-2013, 17:03
Ке ме пуцаш ли?
Рискът да срещам хора като теб е твърде голям, а аз не желая да пилея времето си по този безумен начин.:drinking:
Поредната тъпотия.
Ами какво тогава првиш във форума като не пилееш цено време?И какво е тва пуцане?Случайно да не си селски бек.:clap::pizza:
Ке ме пуцаш ли?
Поредната тъпотия.
Провинция, ама и стиска да промени статуквото, както виждаме последните дни :)
Пък твърда бесепарска кратуна, няма какво да и повлияе, то си е ясно :)
Susscrofa
05-03-2013, 17:07
На такива граждански сбирки с провинциално мнозинство се нагледахме при две правителства, айде нЕма нужда повече.
Не съм привърженик на нито една партия, и ако ти стига КПД-то да прочетеш 80 % от написаното от мен в този форум ще се убедиш сам.
---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
Ами какво тогава првиш във форума като не пилееш цено време?И какво е тва пуцане?Случайно да не си селски бек.:clap::pizza:
Ой мамин златен, той мен ще ме пита какво правя тук.:):clap:
etrovskii
05-03-2013, 17:09
Евала ви правя Варналий,показахте как трябва се правят митинги,в София измряха нещо.:clap:
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:07 ----------
На такива граждански сбирки с провинциално мнозинство се нагледахме при две правителства, айде нЕма нужда повече.
Не съм привърженик на нито една партия, и ако ти стига КПД-то да прочетеш 80 % от написаното от мен в този форум ще се убедиш сам.
---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
Ой мамин златен, той мен ще ме пита какво правя тук.:):clap:
Ясно разбрах че не си добре,кой та знае с кви тънки ръчички си и тънко вратле като на скакалец.:drinking::respect:
What is New Wool?
Answer:
New wool is wool that has not been used before. It is also called "virgin wool".
Susscrofa
05-03-2013, 17:13
Евала ви правя Варналий,показахте как трябва се правят митинги,в София измряха нещо.:clap:
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:07 ----------
Ясно разбрах че не си добре,кой та знае с кви тънки ръчички си и тънко вратле като на скакалец.:drinking::respect:
Вълнуваш се от моята визия ли?:):drinking:
etrovskii
05-03-2013, 17:20
Вълнуваш се от моята визия ли?:):drinking:
Не,то живота тее застрелял вече,свършил си.:spell:
Susscrofa
05-03-2013, 17:22
Не,то живота тее застрелял вече,свършил си.:spell:
Да, застрелва ме всеки ден след среща с персони като теб.
Чудя се дали, пък не си сърбин, те притежават уникално самочувствие без нужното покритие.
etrovskii
05-03-2013, 17:24
Да, застрелва ме всеки ден след среща с персони като теб.
Чудя се дали, пък не си сърбин, те притежават уникално самочувствие без нужното покритие.
Не:clap:
Susscrofa
05-03-2013, 17:26
Не:clap:
Еми предавам се.
Но какъвто и да си, все ми е тая.
Празна стая.:drinking:
С това двойно ИИ - нещо от ОНД ще да е :D
Susscrofa
05-03-2013, 17:29
Сигурно души около темата за АЕЦ "Белене".:drinking:
etrovskii
05-03-2013, 17:39
:respect:
С това двойно ИИ - нещо от ОНД ще да е :D
---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:38 ----------
:heavy_cry::no_no_no::clap:
etrovskii
06-03-2013, 17:01
Аз вярвам че в нищо не вярваш,просто си от онези мишлета дето много чатят из нета,и като го видиш някъде се:butt::butt::butt::butt::lsabre::lsabre::smile:
Susscrofa
06-03-2013, 17:29
Аз вярвам че в нищо не вярваш,просто си от онези мишлета дето много чатят из нета,и като го видиш някъде се:butt::butt::butt::butt::lsabre::lsabre::smile:
МолодЕц.
Тия писаници тук в този форум знаеш ли колко съм ги чел за мен.
Ай стига се напинЯ, че Ша се опущиш, като къркана руска свиня.:pimp:
о, etrovskii, капец, ставаме двама... :tooth:
ALFonsOlder
06-03-2013, 20:33
горби, изчетох го, ама много народняшката...
"........
-забранено за финансисти,адвокати и банкери...
-- искам вместо молове да се строят детски градини;
-Стоки от 1-ва необходимост без ДДС. Лекарствата също.
-Горивата и електричеството с ДДС 10%
-Износ на зърно да се облага с двоен данък печалба.
-"депутатите"получават заплата каквато са взимали на предишното си работно място + % инфлация........."
личи си, че набирате екипаж, ама условието е кандидатите никога да не са виждали море.
иначе има и добри хрумвания, ама повечето е в пожелателен падеж. (митингаджийски)
горби, изчетох го, ама много народняшката...
"........
-забранено за финансисти,адвокати и банкери...
-- искам вместо молове да се строят детски градини;
-Стоки от 1-ва необходимост без ДДС. Лекарствата също.
-Горивата и електричеството с ДДС 10%
-Износ на зърно да се облага с двоен данък печалба.
-"депутатите"получават заплата каквато са взимали на предишното си работно място + % инфлация........."
личи си, че набирате екипаж, ама условието е кандидатите никога да не са виждали море.
иначе има и добри хрумвания, ама повечето е в пожелателен падеж. (митингаджийски)
Това са разни идеи на хората които искат да участват... Някои от идеите са осъществими, другите са по детски наивни и невъзможни...
Аз съм реалист, едно е да искаш нещо, друго - да го направиш - имаме си план, изпълняваме си бавно, по точки... Ще видим какво ще стане :)
През юли 2011 г. сам Борисов пристигна във Варна, за да представи един вечен въжеиграч на статуквото като лицето на ГЕРБ в изборите за местна власт, състояли се през октомври същата година. "В ГЕРБ знаят за приятелството ми с кмета Кирил Йорданов и отношението ми към него през последните 10-15 години", каза тогава премиерът.
Дни след него Цветан Цветанов творчески го доразви: "Това (Кирил Йорданов - бел. ред.) е човек, който има съответните качества и всяка една от политическите формации иска той да бъде подкрепеният човек за един кметски пост."
Сега Цветанов мълчи, а Борисов вдига предизборното си налягане, като влиза и излиза от Правителствена болница със същата лекота, с която ровеше в съвестта на протестиращите из страната в търсене на донор за гаснещия си чар.
Борисов отне перспективата на българите, защото самата му партия нямаше бъдеще. Срещнати "на един завой край Търново" или някъде другаде, хората от властта му имаха нужда от нея сега, не утре! По тази причина не виждаха далече. Само че така Борисов свали ниско и хоризонта на гражданите. Вкара ги в режима на собствената си тактика за оцеляване – без принципи, без ясна позиция, без категоричност, злобливо.
Най-накрая – бавно, но самоуверено уби пазара. Направи го неволно, може би от глупост като всеки друг от диктаторите - Мао, Сталин или Хитлер, които веднъж лекомислено беше признал за "велики".
Преди да си тръгне, ГЕРБ плячкоса и последните хилави надежди за нормалност в държавата. Изведе на улицата хора, които поискаха невъзможното, защото живяха невъзможно. За да угоди на политическото си его, Борисов ги беше заблудил, че им носи "генерална промяна".
Вместо това превърна властта си в "Дисниленд" на статуквото – полетя над страната със селските си футболисти, поигра карти с петролните принцове на България, заговорничеше в тайни телефонни разговори с Бирата, другаруваше с Фаса... Материализмът на Борисов беше магистрален, посредствен, уличен, грандомански и самовпечатляващ се.
В името на честността няма как да се премълчи, че с тези "ценности" Варна живя и преди Борисов. Само че за разлика от него Кирил Йорданов ги беше облякъл в оперетност, в надменна лековатост и привидна интелигентност. Може би точно по тази причина човекът-ГЕРБ беше решил, че може да търгува с него. Сега си тръгва почти разорен.
Преди ГЕРБ Варна беше изоставена. Сега се оказа безпризорна. Превърна се в страна, в която няма как да си горд от живота си и затова трябва да го изкрещиш, увит в евтин национален флаг. На улицата винаги има кой да те чуе.
Пламен отказа да вика. Отиде си така, както нито Борисов, нито двойниците му могат да проумеят, че някой може да си отиде. За отмъщение посегнаха на идеята, че може, че е възможно никога да не се подчиниш. Така измислиха траура.
Спас Спасов
alfageorgi
06-03-2013, 21:47
Много кандидат мюлюционери бе!!!
Susscrofa
06-03-2013, 21:50
Много кандидат мюлюционери бе!!!
Знаеш ли какво е "Молуски"?
alfageorgi
06-03-2013, 22:29
Едни неприятни неща,но те са медицински проблем.
etrovskii
07-03-2013, 06:39
A кочина?:bowdown::dark2:
Susscrofa
07-03-2013, 09:00
A кочина?:bowdown::dark2:
Твоят дом.:spell:
etrovskii
07-03-2013, 10:48
Твоят дом.:spell:
то е шес,тарби нямам,но имам една кочина :rotfl:моа те подслоня:spell:
Susscrofa
07-03-2013, 11:05
то е шес,тарби нямам,но имам една кочина :rotfl:моа те подслоня:spell:
Нямаш ли канализация и течаща вода?
Това дава отговор на много от въпросите, които си задавам.
etrovskii
07-03-2013, 11:17
Нямаш ли канализация и течаща вода?
Това дава отговор на много от въпросите, които си задавам.
смятай до къде си стигнал щом си задаваш толкова много въпроси,край свършел си на сланина и пържоли само:heavy_cry::BBQ::on_da_beach::bravo:
Susscrofa
07-03-2013, 11:33
смятай до къде си стигнал щом си задаваш толкова много въпроси,край свършел си на сланина и пържоли само:heavy_cry::BBQ::on_da_beach::bravo:
Да не забравиш да изхвърлиш кофата в спалнята, че ще ти мирише.
etrovskii
07-03-2013, 11:36
Да не забравиш да изхвърлиш кофата в спалнята, че ще ти мирише.
квииик ,квик грух ,грух:respect::rotfl:
ALFonsOlder
07-03-2013, 20:26
а бе хора, не се търкаляйте в калта с него.
на него му доставя удоволствие пък вие се каляте.
просто го подминаваш, и един ден сам ще се пръждоса.
"..убий простака с мълчание!.."
в кавички е, щото беше девиз на един ,мн. свестен човек-мой приятел. Бог да го прости.
dimitar_vd62
07-03-2013, 20:35
Повярвай ми, форума е скучен без прасето.
Susscrofa
07-03-2013, 22:57
а бе хора, не се търкаляйте в калта с него.
на него му доставя удоволствие пък вие се каляте.
просто го подминаваш, и един ден сам ще се пръждоса.
"..убий простака с мълчание!.."
в кавички е, щото беше девиз на един ,мн. свестен човек-мой приятел. Бог да го прости.
Те с преки действия трудно ме пръждосаха веднъж, а тоз гринго с мълчание ще ме гони.:bouncing_smiley:
Еми аз сам ще си цъкам бе мой, аз и шах така често играя.:bouncing_smiley:
etrovskii
08-03-2013, 06:28
Те с преки действия трудно ме пръждосаха веднъж, а тоз гринго с мълчание ще ме гони.:bouncing_smiley:
Еми аз сам ще си цъкам бе мой, аз и шах така често играя.:bouncing_smiley:
То дебила като тебе и в африка си остава дебил,знаем че си нагъл шопар.:dyrvo_v_kenefa:глей някой да не ти се изцъка :bouncing_smiley:в устата като си цъкаш.
endeavour
08-03-2013, 06:49
Ей, направо се изкефих! Не мога да се сдържа и да не изкажа поздравленията си на всички, дето гласуваха за тиквата в тая анкета! След всички излагации за четири години, след двата милиарда от дрога за децата ни, след хилядите ни фалирали фирми, след апартаментите на физкултурника,дарени от баба му и т.н. да продължаваш да поддържаш такива идиоти и да плашиш другите с тройната коалиция направо си е достойно за уважение. Кон-гра-чу-лей-шънс, господа! И бъдете спокойни - на бюрото по труда всички поумняват:waving:
Ей, направо се изкефих! Не мога да се сдържа и да не изкажа поздравленията си на всички, дето гласуваха за тиквата в тая анкета! След всички излагации за четири години, след двата милиарда от дрога за децата ни, след хилядите ни фалирали фирми, след апартаментите на физкултурника,дарени от баба му и т.н. да продължаваш да поддържаш такива идиоти и да плашиш другите с тройната коалиция направо си е достойно за уважение. Кон-гра-чу-лей-шънс, господа! И бъдете спокойни - на бюрото по труда всички поумняват:waving:
Прост народ - слаба държава :knock: и още по-прост министър-председател :roll2:
etrovskii
09-03-2013, 06:33
Прост народ - слаба държава :knock: и още по-прост министър-председател :roll2:
:bravo::bravo:
RUNNING WILD
11-03-2013, 22:27
е сега гледах темата,аз мисля че за 1 година реално се вижда някой иска ли и може ли,Бойче се напъна за магистралите и метрото и пътувания в Щатите да разказва като се върне колко стриктно живеят хората там,обаче не се напъна да вкара пари в тая държава нито да задържи парите тука по някакъв начин,Цветанката може да му е сянка обаче па си воюва с престъпният свят и ще е жалко да му литне главата само щото е от ГЕРБ ако се сменят,кадърните кадри са кадърни трябва да ги оценят и пазят,аз също 2 пъти гласувах за Бойче не виждах алтернатива в никой и не ми се искаше старите играчи пак да ги гледам по празниците,аз лично приключих с ГЕРБ,нека строят и веят знамена но в всяка друга насока национална и социална и икономическа са 0 в развитие,от тия строежи българите не печелят нищо,нима не можахме сами да си построиме магистралата та доидоха турци да ни я строят на двойни и тройни пари.
ALFonsOlder
13-03-2013, 21:07
..........от тия строежи българите не печелят нищо,нима не можахме сами да си построиме магистралата та доидоха турци да ни я строят на двойни и тройни пари.
ок.
айде с цифри-става ли??
* за предния договорен период (2007-2013) сме усвоили 12 милярда от ЕС.
* 20/30% са наше дофинансиране. (около 3 милярда)
* от тях само 1/3 са за инфрастуктурни проекти.
* тези 12 милярда са отишли за суровини,горива,заплати,проекти,администрация... и т.н.
* бачкали са циментови заводи, бетонни възли, произв. на мантинели, ел.стълбове, ел.кабели, бои...... и всичко каквото се сетиш.
* всеки по веригата, каквото е получил е платил ДОД, соц.осигуровки, здравни осигуровки, акциз за горивата, и ДДС върху всичко каквото си е купил със заплатата.
сметни го и ще видиш, че бюджета е взел повече от колкото е дал първоначално.
създадена е работа на хиляди, ИЗГРАДЕНО е нещо и не сме платили нищо за него!
колкото до турците....
не знам колко са турците от турция. да речем-50тина. всички други са българи. пък дори и мюсулмани да има, къде е проблема?
ами те, фирмите подизпълнители са 50тина.
---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:01 ----------
п.п.
за тройните пари...!!??
всичко е с търгове, одобрено от ЕС, и цените можеш да ги съпоставиш с предишните.
публични са.
alfageorgi
13-03-2013, 21:43
А подизпълнителите не взеха нищо за работата си по магистралите , пиха една студена вода и сега заведоха дела , но иначе парите от Европа ги получиха правилните наши хора.Много честно наистина!!!
ecotronic
13-03-2013, 21:48
ок.
айде с цифри-става ли??
* тези 12 милярда са отишли за суровини,горива,заплати,проекти,администрация... и т.н.
* бачкали са циментови заводи, бетонни възли, произв. на мантинели, ел.стълбове, ел.кабели, бои...... и всичко каквото се сетиш.
* всеки по веригата, каквото е получил е платил ДОД, соц.осигуровки, здравни осигуровки, акциз за горивата, и ДДС върху всичко каквото си е купил със заплатата.
колкото до турците....
не знам колко са турците от турция. да речем-50тина. всички други са българи. пък дори и мюсулмани да има, къде е проблема?
п.п.
за тройните пари...!!??
всичко е с търгове, одобрено от ЕС, и цените можеш да ги съпоставиш с предишните.
публични са.
Всичко това е вярно, но реализацията на тези инфраструктурни проекти създават само временна заетост, което не е малко.
Но ако тези средства бяха инвестирани в развитие на селското стопанство, вероятно щеше да е по-добре за всички............освен за евросъюза, защото в близко време щеше да се появи на пазара селскостопанска продукция, която щеше да конкурира други производители.
Тъй че, когато се отпускат средства, хората мислят това да не им нанесе и вреда в даден момент.
etrovskii
14-03-2013, 06:21
Все усвояваме пък народа гладен,и работа няма,икономика нула,до къде ще доведе това?В Бургас гледам един завод няма освен нефто хима където да работят много хора и то един завод.:starwars:
Susscrofa
14-03-2013, 09:15
ок.
айде с цифри-става ли??
колкото до турците....
п.п.
за тройните пари...!!??
публични са.
Ама те откраднали парите Бе.:)
Те не платили на фирмите изпълнители.
Батко и братко ще ни се сторят светци сега.:)
Митът за "строителите на съвременна България" бе окончателно погребан.
ЕС още не се е разплатил с нас, те първо проверяват и после, ако всичко е наред ще възстановят част от парите.
ALFonsOlder
14-03-2013, 20:24
......
Но ако тези средства бяха инвестирани в развитие на селското стопанство, вероятно щеше да е по-добре за всички......
* най-развитият и печеливш бизнес в бг, в момента е зърнопроизводството.
* 2/3 от продукцията се изнася. останалото, за нашия пазар - на борсови цени.
* европарите, обаче бяха дотук. не са за едрия бизнес а за подпомагане на развиващият се.(10% от хората взимаха 90% от парите. най-якият е с 1милион и 200хиляди декара)
* от тази година, субсидиите са само за зеленчуци, животни, тютюн, мед и т.н.....(миналата година б.б. взе 40милиона от едните за да ги даде на другите, и тракторите стояха 5 дена на жълтите павета.)
така е договорено 2007а, така се субсидира сега.
текат и още куп европрограми:
оперативна програма конкурентноспособност, развитие на селските райони земеделски производители, структурни фондове, оперативна програма развитие на човешките ресурси, оперативни програми рибарство, финансова помощ бенефициенти,
http://evroprogrami.com/
---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:19 ----------
Все усвояваме пък народа гладен,и работа няма,икономика нула,до къде ще доведе това?В Бургас гледам един завод няма освен нефто хима където да работят много хора и то един завод.:starwars:
стига бе, и в бургас ако се оплачете?!?
толкова свежи пари влизат от : туризъм, търговски флот, риболов, нефтохим, търговия.....
Susscrofa
14-03-2013, 20:26
* най-развитият и печеливш бизнес в бг, в момента е зърнопроизводството.
* 2/3 от продукцията се изнася. останалото, за нашия пазар - на борсови цени.
* европарите, обаче бяха дотук. не са за едрия бизнес а за подпомагане на развиващият се.(10% от хората взимаха 90% от парите. най-якият е с 1милион и 200хиляди декара)
* от тази година, субсидиите са само за зеленчуци, животни, тютюн, мед и т.н.....(миналата година б.б. взе 40милиона от едните за да ги даде на другите, и тракторите стояха 5 дена на жълтите павета.)
така е договорено 2007а, така се субсидира сега.
текат и още куп европрограми:
оперативна програма конкурентноспособност, развитие на селските райони земеделски производители, структурни фондове, оперативна програма развитие на човешките ресурси, оперативни програми рибарство, финансова помощ бенефициенти,
http://evroprogrami.com/
Селското стопанство е дотирано в цяла Европа.
Това правителство не е направило нищо различно от предходните такива.
Аз ще го запомня с по-малкото километри магистрали пуснати дори и от това на тройната коалиция.
И с една спортна зала, в която тренировъчната зала е покрита с ламинат!
etrovskii
15-03-2013, 16:08
Нормалният бизнес, трябва да стои на няколко ръце разстояние от държавни програми и от държавни пари, независимо дали от собствената държава или от прехвалените европейски програми. Всеки договор с държавата и нейните местни органи и наднационални съюзи е бомба, която може да се взриви ненадейно, години след като договорът е приключил. Даже след като изтекат всички давностни срокове. Лошото е, че риска "държава" не можеш да застраховаш.
Наред с финансовия компонент неравноправните отношения на бизнеса с политическите чудовища крият и наказателни опасности. Т.е. ако се полакомиш да ползваш парите на държавата, поемаш риск 5 години. И след като си получил субсидията, държавата може да те погне да върнеш полученото заедно с лихвите и глобите,и ако не спазиш " уговорката" да се окажеш зад решетките. Има десетки проверки, унизителни процедури на разпити и експертизи, съществуват черни списъци на заподозрени и медийни методи за предварително опозоряване, които чакат всеки захапан от мултинационалната машина за разследване на финансови измами. Тежко на онзи, който си помисли, че понеже не е измамник, за него не е заплаха машината за репресии, направена да гони измамниците".
Изгодни ли са държавните помощи?
Вземете европрограмите, които обещават до 50% подарък от стойността на вашия проект. Възбуждаща е мисълта да съградиш завод за милиони и да получиш един-два милиона подарък от Европа.
778 милиона евро вече са подарени само по САПАРД за субсидии по 2314 проекта. В България има над 100 души евромилионери (хора, получили над 1 млн. евро на глава от европейски субсидии). Сиренцето в капана на САПАРД е сочно. Но преди да го захапеш, трябва да развържеш кесията - разходи по проекти, разходи по консултанти, разходи по държавни такси, след като проекта е завършен, чиновниците го " приемат", одобряват и накрая като притеглиш цялата документация по САПАРД, излиза че бумагите тежат цели 10 -12 кг. Освен изхарчените предварително пари по разни институти, не се знае дали проектът ще бъде " одобрен" от комисията ( банда чиновници) и ще бъде представен на Европа.
Сложете лихвите, разходите и нервите за тичане по ведомства и от забавянето (заради акредитиране, ревизии, замразяване, препроверяване). Пресметнете риска проектът да се окаже "съмнителен", а субсидираният - "заподозрян" и преследван (а през седмица някой напомня, че "Брюксел чака бързи присъди"!).
Кой влиза в " капана"?
Само тези фирми, които не са обвързани с ошфорки, държавни поръчки и частни фирми.
Струва ли си?
Може би, ако кандидатът е многомилионна фирма от "стара" Европа - тя хем има опит, хем буди по-малко "съмнения". Но за българи държавните програми са твърде опасни.
:pancake:
nikolaaaay
15-03-2013, 19:14
Нормалният бизнес, трябва да стои на няколко ръце разстояние от държавни програми и от държавни пари, независимо дали от собствената държава или от прехвалените европейски програми. Всеки договор с държавата и нейните местни органи и наднационални съюзи е бомба, която може да се взриви ненадейно, години след като договорът е приключил. Даже след като изтекат всички давностни срокове. Лошото е, че риска "държава" не можеш да застраховаш.
Наред с финансовия компонент неравноправните отношения на бизнеса с политическите чудовища крият и наказателни опасности. Т.е. ако се полакомиш да ползваш парите на държавата, поемаш риск 5 години. И след като си получил субсидията, държавата може да те погне да върнеш полученото заедно с лихвите и глобите,и ако не спазиш " уговорката" да се окажеш зад решетките. Има десетки проверки, унизителни процедури на разпити и експертизи, съществуват черни списъци на заподозрени и медийни методи за предварително опозоряване, които чакат всеки захапан от мултинационалната машина за разследване на финансови измами. Тежко на онзи, който си помисли, че понеже не е измамник, за него не е заплаха машината за репресии, направена да гони измамниците".
Изгодни ли са държавните помощи?
Вземете европрограмите, които обещават до 50% подарък от стойността на вашия проект. Възбуждаща е мисълта да съградиш завод за милиони и да получиш един-два милиона подарък от Европа.
778 милиона евро вече са подарени само по САПАРД за субсидии по 2314 проекта. В България има над 100 души евромилионери (хора, получили над 1 млн. евро на глава от европейски субсидии). Сиренцето в капана на САПАРД е сочно. Но преди да го захапеш, трябва да развържеш кесията - разходи по проекти, разходи по консултанти, разходи по държавни такси, след като проекта е завършен, чиновниците го " приемат", одобряват и накрая като притеглиш цялата документация по САПАРД, излиза че бумагите тежат цели 10 -12 кг. Освен изхарчените предварително пари по разни институти, не се знае дали проектът ще бъде " одобрен" от комисията ( банда чиновници) и ще бъде представен на Европа.
Сложете лихвите, разходите и нервите за тичане по ведомства и от забавянето (заради акредитиране, ревизии, замразяване, препроверяване). Пресметнете риска проектът да се окаже "съмнителен", а субсидираният - "заподозрян" и преследван (а през седмица някой напомня, че "Брюксел чака бързи присъди"!).
Кой влиза в " капана"?
Само тези фирми, които не са обвързани с ошфорки, държавни поръчки и частни фирми.
Струва ли си?
Може би, ако кандидатът е многомилионна фирма от "стара" Европа - тя хем има опит, хем буди по-малко "съмнения". Но за българи държавните програми са твърде опасни.
Ти няма ли да спреш да насираш всяка тема във форума с твоите простотии. Ходи да ръсиш акъл и дезинформации по руските форуми, не в нашите.
Бумащината по европроектите е такава защото твоят сънародник Сергей Дмитриевич краде най-безогледно. Аз съм кандидатствал лично по конкурентноспособност и знам какво говоря. Пари наистина се дават. В ЕС пари има, за разлика от СССР и ги дават съвсем безвъзмездно. Естествено проектите се гледат под лупа от времето на триглавата коалиция насам. Бенефициенти далеч не са само големи фирми. Дори и микро-предприятие с оборот под милион може да получи солидна субсидия и да развие бизнеса си.
ALFonsOlder
15-03-2013, 19:40
......Може би, ако кандидатът е многомилионна фирма от "стара" Европа - тя хем има опит, хем буди по-малко "съмнения". Но за българи държавните програми са твърде опасни.
ама ти що си мислиш, че проект за 1 милион е за всяка уста лъжица??!
да управляваш големи пари е като да управляваш голям самолет. само с мерак не става.
в русе, по проект "испа" една БГфирма с подизпълнители, за около 170 милиона:
* подмениха цялата водопреносна и канализационна мрежа. от извора на 30тина км.
* пречиствателна станция.
* укрепване на дунавския бряг- около 10тина км.
нали не си мислиш, че всеки може да го направи и да прегъне пачките??!
те, само общините да усвоят техните програми докрай........
говори с някой, който го е нямало няколко години. дали намира разлика в начина по който изглеждат градовета сега. (без варна-за съжаление)
etrovskii
17-03-2013, 07:12
Ти няма ли да спреш да насираш всяка тема във форума с твоите простотии. Ходи да ръсиш акъл и дезинформации по руските форуми, не в нашите.
Бумащината по европроектите е такава защото твоят сънародник Сергей Дмитриевич краде най-безогледно. Аз съм кандидатствал лично по конкурентноспособност и знам какво говоря. Пари наистина се дават. В ЕС пари има, за разлика от СССР и ги дават съвсем безвъзмездно. Естествено проектите се гледат под лупа от времето на триглавата коалиция насам. Бенефициенти далеч не са само големи фирми. Дори и микро-предприятие с оборот под милион може да получи солидна субсидия и да развие бизнеса си.
Ми не го чети бе ,и кво ти пречи ссср,като си кандидадствал голям прас,дръж се малко по тактично,ко се прайш на лумпен:BBQ:
---------- Post added at 07:02 ---------- Previous post was at 07:00 ----------
Сайта да не е на бащати бе селяк:laser:
---------- Post added at 07:12 ---------- Previous post was at 07:02 ----------
ама ти що си мислиш, че проект за 1 милион е за всяка уста лъжица??!
да управляваш големи пари е като да управляваш голям самолет. само с мерак не става.
в русе, по проект "испа" една БГфирма с подизпълнители, за около 170 милиона:
* подмениха цялата водопреносна и канализационна мрежа. от извора на 30тина км.
* пречиствателна станция.
* укрепване на дунавския бряг- около 10тина км.
нали не си мислиш, че всеки може да го направи и да прегъне пачките??!
те, само общините да усвоят техните програми докрай........
говори с някой, който го е нямало няколко години. дали намира разлика в начина по който изглеждат градовета сега. (без варна-за съжаление)
Ми да ти кажа чесно не виждам много разлика като чели има горе долу подобрение,пътищата всяка година ги ремонтират,инфра структурата бива горе долу,прави се само из центъра,из комплексите кучета ги яли.Хубави автобуси са пуснали ама няма с какво да се плаща,май скоро си ги вземат,и най важно хората нямат работа и са гладни,центъра го направиха с хубави турски плочки на безбожна цена,вече се рушът,църквата Кирили Мтоди ще се срути заедно с фил хармонията,заради някакъв подземен паркинк който много страно че не му е мястото там,хората казват че ще бъде мол,с всеки ново отворен мол знаеш умира средния и дребния бизнес и никой не мисли за това,гледам по центъра магазините празни дава се под наем и няма кой да ги вземе,няма движение на пари,големи наеми и т.н.
Брендо знаел твърде много за Цветанов и Борисов
Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов е виновен за отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Аз съм бил в ареста с този човек (Брендо – бел. ред), говорил съм с него и ако той си отвори устата и разкаже това, което знае за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, ще стане лошо. Директните обвинения отправи Алексей Петров преди началото на поредното заседание по делото „Октопод”, информира БТВ.
Според него Брендо е знаел твърде много, което го е „облякло” в амплоато на „кокаинов крал”. По думите на Петров, Цветанов е стигнал до цинизъм тази сутрин, заявявайки, че е без значение, че е отвлечено дете, а кой е баща му.
Бившата барета каза още, че докато е бил в ДАНС до 2009 година, не е имало никакви данни Банев да участва в международен трафик на кокаин.
„Аз съм създаден от службите на МВР, бил съм в службите, занимавал съм се с тероризъм и никога няма да накарам хора да вдигнат камък срещу полицаите”, гарантира Петров.
http://m.novini.bg/news.php?id=123428
Абе и на Алексей Петорв не може да се вярва, не че ББ е нещо по различно-но определено тоя Трактор е голям мошеняга.
Фреди и на теб ли ти харесваше да те управлява нискоинтелегентна мутра?
На тази възраст би трябвало да виждаш backstage!? :nono:
Eстествено Доко, не ми харесва, никога не съм го и харесвал (подрепял съм някои негови действия в политиката).
Но не значи че Тракторът е прав, това ми е идеята:)
В случая много се съмнявам, че ЦЦ е отвлякъл или спомогнал за случая Брендо.
Не е важно Цветанов ли е отвлякъл, не е ли, по-скоро статията доказва за пореден път, че трактора, Бойко, Цецко, Брендо, Маргини, Галеви.....ТИМ......(няма смисъл да продължавам) са престъпници, в една среда виреят, и още по-лошото е че някои от тях се докопаха до управлението на държавата. В момента комисионната на Дуган за Ц. Камък изглежда като жълти стотинки пред кражбите (комисионните) на герберите.
Ето и един хубав анализ, за тези които отделят 5 минути да го прочетат.
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/03/17/2021284_upravlenieto_na_gerb_i_sudebnata_vlast_pob ediliiat/
etrovskii
17-03-2013, 13:52
Не е важно Цветанов ли е отвлякъл, не е ли, по-скоро статията доказва за пореден път, че трактора, Бойко, Цецко, Брендо, Маргини, Галеви.....ТИМ......(няма смисъл да продължавам) са престъпници, в една среда виреят, и още по-лошото е че някои от тях се докопаха до управлението на държавата. В момента комисионната на Дуган за Ц. Камък изглежда като жълти стотинки пред кражбите (комисионните) на герберите.
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/03/17/2021284_upravlenieto_na_gerb_i_sudebnata_vlast_pob ediliiat/
Само забрави за Бургаските мутри да споменеш:clap::upsidedwnsmiley:ко ше кажеш за бургаските гербаджий?
---
------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:51 ----------
Мда, тука това е така.
уффф а колко хора са се облажили и блажат и то с години наред покрай бивши комунисти - настоящи български социалисти... И нормално, дойде нова партия и поиска да си плащат всичко както е редно. Имаш бизнес плащаш си данъци, плащаш си за всичко. И (не)ноормално бизнеса скочи - Бойко ни взе парите, той ни изгони работниците. Абе бай чеп, Бойко ли ти е виновен за това, че ядеш цялата торта, инвестираш само в едно парче, а едно още по - малко даваш на хората които работят за теб? На другия дедо му и баща му били милиционери преди 90та сега са с хотели в Сл. бряг и карат бентлита, а персонала им работи за минималната заплата (е тва е еб*ти българския бизнесмен) :)))) И тези хора да ме прощават, обаче да говорят как някой краде, ае да ме извините.
Накратко .. пИрфектните, ае малко успокойте топката!
Във всяка нормална държава в която комунизъм и комунистическо мислене липсват няма нито един собственик на малък бизнес с автомобил за над 100 000. И това с автомобила е най-малкото...
ALFonsOlder
18-03-2013, 18:31
пък аз какви работи знам за папата.......ама си трая, щот и аз дъщеря имам :rotfl:
Susscrofa
19-03-2013, 08:56
уффф а колко хора са се облажили и блажат и то с години наред покрай бивши комунисти - настоящи български социалисти... И нормално, дойде нова партия и поиска да си плащат всичко както е редно. Имаш бизнес плащаш си данъци, плащаш си за всичко. И (не)ноормално бизнеса скочи - Бойко ни взе парите, той ни изгони работниците. Абе бай чеп, Бойко ли ти е виновен за това, че ядеш цялата торта, инвестираш само в едно парче, а едно още по - малко даваш на хората които работят за теб? На другия дедо му и баща му били милиционери преди 90та сега са с хотели в Сл. бряг и карат бентлита, а персонала им работи за минималната заплата (е тва е еб*ти българския бизнесмен) :)))) И тези хора да ме прощават, обаче да говорят как някой краде, ае да ме извините.
Във всяка нормална държава в която комунизъм и комунистическо мислене липсват няма нито един собственик на малък бизнес с автомобил за над 100 000. И това с автомобила е най-малкото...
Това, което приказваш са бабини трънки.
Когато имаш държава с тепърва прохождаща капиталова икономика всяко едно прибързано действие за строга регулация убива всичко.
Ето тази грешка направи ББ, за да се хареса на баба Меркел.
За корупционните схеми през последните 4 години тепърва ще се говори, можеш да извадиш големия тефтер и да си записваш.
Нелинче, казваш имаш стабилен бизнес? Разкрила си ХХХХ работни места? Работниците ти просперират и са гръбнака на средната класа? Плащаш данъци редовно? Доволна си от здравната, съдебната, образователната и т.н. системи? Спокойна си понеже "нашата полиция ни пази"? Корупция и шуробаджанащина никъде не виждаш?
Един безплатен съвет:
Спри с упойващите вещества!
аз и преди 4 години пробвах с упойващи, ама не става. Спряха едни евро пари, караха ме да бачкам на 4 часа по договор ;)) ... След 4 години аз исках на 4 часа ама те не та не, имало проверки и актове. Е ... кофти За бизнеса верно не е добре сега. Преди както казах можеше да откраднеш от осигуровките на работника и да ги заредиш в джипа, сега се наложи да плАтиш осигуровката му. Кво да правиш пълно щастие нЕма.
Ааа и е там горе онея цветове ме радват, че и тук си личи колко хора биха гласували за ГЕРБ ОТНОВО :)
Мен ми е добре бе :) :devil:
Susscrofa
21-03-2013, 08:50
аз и преди 4 години пробвах с упойващи, ама не става. Спряха едни евро пари, караха ме да бачкам на 4 часа по договор ;)) ... След 4 години аз исках на 4 часа ама те не та не, имало проверки и актове. Е ... кофти За бизнеса верно не е добре сега. Преди както казах можеше да откраднеш от осигуровките на работника и да ги заредиш в джипа, сега се наложи да плАтиш осигуровката му. Кво да правиш пълно щастие нЕма.
Ааа и е там горе онея цветове ме радват, че и тук си личи колко хора биха гласували за ГЕРБ ОТНОВО :)
Този форум не е представителна извадка.
Тук са се събрали наивници и идеалисти. Само такива могат да си купят кола среден клас с цена за поддръжка равна на луксозна немска лимузина.:afro:
Фанатизма ти пречи да си обективна. Манталитета на недооценен служител те е вкарал в една рамка, от която няма излизане без да се понапънеш умствено и да се поогледаш безпристрастно.
Според някои Сократ навремето е казал "ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα", а ти си с претенциите, че знаеш и разбираш всичко ...
Отдавна не бях отварял тази тема и не ми се и чете, но ако се реализира резултата от анкетата, аз напускам тази територия. Нямам желание да изгледам от вътре загиването на България.
Susscrofa
21-03-2013, 10:58
За опростачването на БГ-населението вина имат основно предходните правителство.
Това опростачване изби каймака накрая и логично стигнахме до тук.
Дано са научили поне този политически урок.
ecotronic
21-03-2013, 11:07
Отдавна не бях отварял тази тема и не ми се и чете, но ако се реализира резултата от анкетата, аз напускам тази територия. Нямам желание да изгледам от вътре загиването на България.
Това, че отново герб или бсп ще спечелят изборите, поради липса на друга алтернатива и на мен никак не ми е приятно. Но с това не идва краят на света. Така както идва на власт една партия, я може и да падне, ако народът е недоволен. Просто борбата продължава.
Susscrofa
21-03-2013, 11:10
Прибирам си коментара:)
Това, че отново герб или бсп ще спечелят изборите, поради липса на друга алтернатива и на мен никак не ми е приятно. Но с това не идва краят на света. Така както идва на власт една партия, я може и да падне, ако народът е недоволен. Просто борбата продължава.
Да де, но във фейсбук. На улицата сме един файтон :devil:, въпреки че лично аз мога да си лежа спокойно, защото не съм финансово притеснен. Това обаче не е причина да бъда и социално безчувствен и да се правя, че не виждам безобразията във всички сфери на живота.
ecotronic
21-03-2013, 12:33
Да де, но във фейсбук. На улицата сме един файтон :devil:, въпреки че лично аз мога да си лежа спокойно, защото не съм финансово притеснен. Това обаче не е причина да бъда и социално безчувствен и да се правя, че не виждам безобразията във всички сфери на живота.
Както видяхме в изминалите месеци протестите бяха реални а в това, че се организират във виртуалното пространство няма нищо лошо.
Това е една от добрите страни на интернет - елиминирането на информационното затъмнение, като средство за подтискане на масите.
Този форум не е представителна извадка.
Тук са се събрали наивници и идеалисти. Само такива могат да си купят кола среден клас с цена за поддръжка равна на луксозна немска лимузина.:afro:
A прости ме, о0обаче за мен представителна немска лиму е примерно една еС класа ;) там поддръжката уеко отива на умножено по две (при това още с маслото), за хАмортисьори не говорим изобщо. :rotfl:
Квото е у форума същото ходи и да гласува :))
---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:05 ----------
Фанатизма ти пречи да си обективна. Манталитета на недооценен служител те е вкарал в една рамка, от която няма излизане без да се понапънеш умствено и да се поогледаш безпристрастно.
Според някои Сократ навремето е казал "ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα", а ти си с претенциите, че знаеш и разбираш всичко ...
А не колега, Вие по-разбирате.... оценен служител съм спокойно. Говоря по горе за служителки от шивашки фабрики, от фабрики за обувки, сладкарски цехове, барове-рестРанти-дискотЯки,МАГАЗИНИ В РАЗНИ МОЛ-ОВЕ.
На всички тези места, колега, работят хора които да прав си за едно не са оценени. И ти обясних защо. А по нагоре от тях също има не добре оценени.
Въпроса е, че масаво (оп пропуснах строителите, да ме прощават) та масово в тези среди в които работят и повечето хора заплащането е колкото... ммм разхода за гориво на шефа им. Е има едни 10% от бизнесмените в тези сфери които плащат нормално. И за щастие в трудовата книжка имам стаж при такива. Но ми е малко жалко за повечето колеги. И да ти кажа точно тези сфери бяха доста прилично натиснати от това правителство да си платщат всичко както е по закон, а подкупи напоследък доста трудно взеха да се искат...що ли при другаря СерГей беше по-различно?
Всеки знае себе си, това е истината. Нито аз ще гласувам някога за Костов, Царя или нЕкой от 3ката която ни плясла в дипетата, нито ти и разни други колеги ще изберат ГЕРБ :) жив и здрав ;)
Нелина, извини просташкия ми тон, но ми се струва, че говориш пълни глупости :!:
Susscrofa
22-03-2013, 08:47
A прости ме, о0обаче за мен гласувам някога за Костов, Царя или нЕкой от 3ката която ни плясла в дипетата, нито ти и разни други колеги ще изберат ГЕРБ :) жив и здрав ;)
Калинка - Малинка си ти.
Все си мисля, че грешно използвате женски род, вместо мъжки :) .
A прости ме, о0обаче за мен представителна немска лиму е примерно една еС класа ;) там поддръжката уеко отива на умножено по две (при това още с маслото), за хАмортисьори не говорим изобщо. :rotfl:
А не колега, Вие по-разбирате.... оценен служител съм спокойно. Говоря по горе за служителки от шивашки фабрики, от фабрики за обувки, сладкарски цехове, барове-рестРанти-дискотЯки,МАГАЗИНИ В РАЗНИ МОЛ-ОВЕ.
На всички тези места, колега, работят хора които да прав си за едно не са оценени. И ти обясних защо. А по нагоре от тях също има не добре оценени.
Въпроса е, че масаво (оп пропуснах строителите, да ме прощават) та масово в тези среди в които работят и повечето хора заплащането е колкото... ммм разхода за гориво на шефа им. Е има едни 10% от бизнесмените в тези сфери които плащат нормално. И за щастие в трудовата книжка имам стаж при такива. Но ми е малко жалко за повечето колеги. И да ти кажа точно тези сфери бяха доста прилично натиснати от това правителство да си платщат всичко както е по закон, а подкупи напоследък доста трудно взеха да се искат...що ли при другаря СерГей беше по-различно?
Всеки знае себе си, това е истината. Нито аз ще гласувам някога за Костов, Царя или нЕкой от 3ката която ни плясла в дипетата, нито ти и разни други колеги ще изберат ГЕРБ :) жив и здрав ;)
Е, колко си оценен/а, бе колега/жке (не се разбира мъж ли си или жена от ника ти)? Ако получаваш по-малко от 4690 лв. бруто на месец няма от какво да си доволна/лен ;-)
Остави nelina, на всички вече ни е ясно, че си в цветарския бизнес и предпочиташ един, строго определен вид цвете!
А претендираш за безпристрастност ...
БезпристрастЕНОСТ :tooth:
Като гледам ядките на протестиращите почвам да се питам, дали няма да дойде момент в който e по добре да се подкрепи БСП, сакън да не дойдат още по големи идиоти.:devil:
Susscrofa
23-03-2013, 19:19
Като гледам ядките на протестиращите почвам да се питам, дали няма да дойде момент в който e по добре да се подкрепи БСП, сакън да не дойдат още по големи идиоти.:devil:
Фреди, да нямаш висока температура или да си прекалил с алкохола, кви ги пишеш бре човек?:on_da_beach:
Забавно четиво за "гербави" антикомунисти : http://offnews.bg/index.php/177740/evgenij-dajnov-po-kakvo-razbirame-che-nyakoj-e-komunist
Или защо не излизаме от пещерата.:innocent:
alfageorgi
03-04-2013, 13:16
Евала докторе! !!За съжаление мислещите са малко, а наивниците много.
dimitar_vd62
04-04-2013, 21:36
Мъка, мъкаа...кой ще отреже ся лентичката като отворят стария булевард с новия асфалт.Няма ни Бойко ни Кирчо.
etrovskii
07-04-2013, 14:43
Мъка, мъкаа...кой ще отреже ся лентичката като отворят стария булевард с новия асфалт.Няма ни Бойко ни Кирчо.
Колегата от Тамбукту може да се пробва:rotfl:Няма тема на коя да не е шпец,разбирачев,но съм сигурен че е бил член на ЦК,такива са най опасни.:razz::holiday2:
"Забавно" икономико-социално четиво.
http://www.antipropaganda.comxa.com/ZastProm.html
Наистина е забавно, научих че печатането на пари например не било зло.Другите печатали, а ние сега не можем, мдааа. Явно са забравили Беров и Виденов :)
Приватизацията също е лоша, говори се износ на капитал от банките, а къде е капиталът от тия банки до 1997 г., като накрая пак ние, обществото плати масрафа на уж "частните банки", финансирани обилно от държавата и т.н.
Да, това донякъде е така, но не значи, че е вярно.Четивото има някои верни неща, има и истини и полуистини, но най вече бъка от грешни изводи и внушения!
Ако искате добро четива търсете тук:
http://www.investor.bg/
http://ime.bg/
http://www.cls-sofia.org/bg/cls-partners/institute-for-market-economics-ime-sofia-140.html
Сайтовете на Капитал, Дневник и всякакви други разбира се.
Въпросът е не е кой е написал статията, а истината. Тя разбира се винаги е относителна, но тук пък е необходимо читателят да отсее зърното от плявата.
ecotronic
10-04-2013, 20:39
Не знам дали сте наясно с това, че реалните пари в обръщение представляват около 3% от виртуалните пари, които се въртят. А "печатането" на виртуални пари става натискане на бутона "enter".
Susscrofa
10-04-2013, 20:45
Наистина е забавно, научих че печатането на пари например не било зло.Другите печатали, а ние сега не можем, мдааа. Явно са забравили Беров и Виденов :)
Приватизацията също е лоша, говори се износ на капитал от банките, а къде е капиталът от тия банки до 1997 г., като накрая пак ние, обществото плати масрафа на уж "частните банки", финансирани обилно от държавата и т.н.
Да, това донякъде е така, но не значи, че е вярно.Четивото има някои верни неща, има и истини и полуистини, но най вече бъка от грешни изводи и внушения!
Ако искате добро четива търсете тук:
http://www.investor.bg/
http://ime.bg/
http://www.cls-sofia.org/bg/cls-partners/institute-for-market-economics-ime-sofia-140.html
Сайтовете на Капитал, Дневник и всякакви други разбира се.
Въпросът е не е кой е написал статията, а истината. Тя разбира се винаги е относителна, но тук пък е необходимо читателят да отсее зърното от плявата.
Да бе, ще чета аз Дневник.........ти си луд.:)
Не знам дали сте наясно с това, че реалните пари в обръщение представляват около 3% от виртуалните пари, които се въртят. А "печатането" на виртуални пари става натискане на бутона "enter".
Наясно съм и не е така.Виртуалните пари, електронните, всъщност улеснявам обръщението и не са въображеми, макар, че ги няма реално-те произлизат от общата парична маса.
Ето начално четиво:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D 0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8
ето и тук също, но не е начално :)
http://www.bnb.bg/PaymentSystem/index.htm
визирам цялата страница, а не само конкретната препратка към платежните системи.
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:48 ----------
[/COLOR]
Да бе, ще чета аз Дневник.........ти си луд.:)
Е ти може и Дума да четеш, а Дневник си има доста добри статиии, много по добри от тия в Дума, 24 Часа, Труд и т.н.
Не бъркай собственика с анализите :big_money:
Susscrofa
10-04-2013, 20:53
Наясно съм и не е така.Виртуалните пари, електронните, всъщност улеснявам обръщението и не са въображеми, макар, че ги няма реално-те произлизат от общата парична маса.
Ето начално четиво:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D 0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8
[/COLOR]
Е ти може и Дума да четеш, а Дневник си има доста добри статиии, много по добри от тия в Дума, 24 Часа, Труд и т.н.
Просто не чета вестници, освен за новини.
Ако има 40 % вероятност една книга да е поръчкова, то статиите са с 98 % поръчков характер.
Не е точно така, не ми се и спори-говоря за анализи, за теми, които се дискутират и може да се прочетат и сравнят навсякъде, а не дали Огнян Донев е еди какъв си, има разлика.Една статия може да бъде поръчана, 10 и 20 да, а всичко се поръчваше при Тошо Тошев в Труд навемето :)
Но в специализираните вестници има постоянна сериозна линия-това имам предвид.
ecotronic
10-04-2013, 21:11
Ето начално четиво:
ето и тук също, но не е начално :)
http://www.bnb.bg/PaymentSystem/index.htm
[/COLOR]
Ти не ме замеряй с линкове от които да разбера какво са електронни и реални пари, а намери малко информация за тяхното съотношение.
За щатския долар примерно информация - цък (http://money.howstuffworks.com/how-much-money-is-in-the-world.htm)
Съотношението е различно, в различните държваи, но не значи, че това нереални и безконтролни пари.
Най общо:
По повод това многообразие от смисли Милтън Фридман казва следното. "Абстрактното понятие за пари ясно: парите са всяко нещо, което се приема по принцип в замяна на стоки и услуги - приема се не като предмет на потребление, а като предмет, представляващ временно обиталище на покупателна способност, която ще бъде използвана за закупуването на други стоки и услуги. Емпиричното съответствие на това абстрактно понятие е далеч по-неясно. В продължение на векове, докато основните средства за обръщение са били златото и среброто, икономистите и другите хора са считали само монетите за пари. По-късно прибавили и банкнотите, които при поискване можели да бъдат обменяни срещу златни или сребърни звонкови пари. Още по-късно, преди малко повече от век(10) , приели и банковите влогове, платими при поискване и прехвърлими с чек. В момента ... редовно се съставят редица парични агрегати и всеки от тях може да се разглежда като емпирично съответствие на определението на парите."(11) Парите, казва Фридман, могат всъщност да се разглеждат като "позиция в баланс".(12)
Накрая можем да дадем още едно определение на парите, което позволява известно обобщение: пари са всичко, което, в някакъв относително широк мащаб, служи за размяна на стоки и услуги и плащане на дългове. Това широко определение позволява на икономистите да говорят за "тясно" и "широко" предлагане на пари, за "тесни" и "широки" пари. Към първите ("П-1", "М-1") те отнасят монетите и банкнотите в обръщение, разплащателните влогове и чекове. Към вторите ("П-2", "М-2") най-често спадат: самите тесни пари (М-1) плюс всички инструменти, които лесно и бързо могат да бъдат заменени за М-1.
Източник на цитата + допълнителна литература:
http://www.easibulgaria.org/money.php
ecotronic
10-04-2013, 21:31
Съотношението е различно, в различните държваи, но не значи, че това нереални и безконтролни пари.
Никой не казва, че е еднакво. За щатския долар съотношението е около 1:10. (10%) Вземи молива и го сметни.
Глобално за целия свят е вече изчислено:
между 2 и 3 %
И не съм казал, че са нереални.
Казах само, как се "печатат".
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Ето малко интересно четиво:
Какво е частичен банков резерв
По дефиниция частичният банков резерв (fractional banking reserve) е практика, при която банките могат да “произвеждат” пари, като за обезпечение се използват депозити. Трикът е, че “произведената” сума може да е 10 пъти повече от стойността на депозитите. Това е разгърнат вариант на схемата с лихварите и златото от по-горните редове. Може би сте чували някой да казва: “Ако всички хора си изтеглят парите от банките едновременно, няма да има толкова банкноти”. Реалността е че банкнотите са около 2-3% от съществуващите на компютър пари.
Какво се случва на практика – ако аз съм банка и имам 1 лев капитал, на база на този лев мога да “произведа” (разбирай да въведа едни цифри в един компюрът, в който се води счетоводството) 10 лева, които мога да дам като кредит срещу лихва, условието е просто да запазя 1/10 част от първоначалната сума като резерв. След което някой идва и взима кредит на стойност тези 10 лева (генерирани от нищото), за които ми дължи и лихва. Той отива и вкарва 10-те лева в депозит в друга банка, която на база на тези 10-лева може да “произведе” 100 лева. Друг човек отива и взима 100 лева кредит и ги депозира в друга банка, която банка на база на тези 100 лева, може да “произведе” 1000 лева и да ги отдаде. И така на база на 1 левче в края на деня има 1000 виртуални лева, които чакат да се умножат и завъртят в същия омагьосан кръг. Същата е схемата и с всяко левче, което минава по какъвто и да било начин през банка. Ако например си купя принтер на изплащане, всяко левче от кредита, който съм взел за принтера, има легална основа да се умножи по 10 и да се използва от банката, от която съм го взел, по описаната по-горе схема. Всяко левче от заплатата ми, което работодателя ми превежда по сметка, зад сцената се използва по този начин. Всяко левче, което издърпам от кредитната си карта, се използва по същия размножителен метод.
Преписано от тук (http://blog.pixelmind.org/archives/2021)
Ами така е, но в крайна сметка и те си имат дъно.Принципно колко е по развита една икономика, толкова по малко кешови разплащания се използват.
На всяка една операция в банката съотвестват две съответните счетоводни записвания - дебит и кредит, излизайки пари отнякъде, те се взимат от другаде.Това, което ти говориш-ликвидността е каква част от парите могат бързо да се обърнат в разплащателни средства.
Та в примера е така, но това означава, че банката трябва да поддържа определени параметри и показатали, като:
капиталова адекватност, съотношение между раздадените кредити, привлечените средства и собствения капитал.Общо взето собствения капитал е около 10%, останалото е привлечени срества-депозити и т.н. Раздадените кредити пък трябва да прави класификация, в зависимост от вероятността да бъдат изплатени и състоянието на кредитополучателя.Съответно да ги провизира-тоест да заделя от печалбата си и в случай на загуба от невръщане на кредита да ги покрие и т.н. Естествено тези пропорции могат да бъдат нарушавани по различни причини, най вече при липса на финаснова дисциплина или слаба такава, както и прекаленото превъртане на парите, с цел по-големи доходи.
Така дойде и ипотечната криза-кредити, отпуснати за закупуване на жилища с ипотека, са залагани пред банки, като обезчепение срещу нови кредити, съответно сконтирани и т.н.Но в един момент балонът може да се спука, иде криза и тя регулира пазара.Тези кризи си имат цикличен характер и като цяло не могат да бъдат избегнати окончателно.Могат да бъдат отложени, могат да бъдат смекчени, но ще се появят.Но те са и естествен регулатор, пак повтарям на икономиката-възстановяват нарушените пропорции в крайна сметка, един вид необходимо зло.
Та примерът е отчасти верен, но не казва всичко, казва много малко.
Е това, което си показал източника - чувал съм за него, не съм достатъчно запознат да го коментирам.Но в тая връзка, писаното е цел човек да се присъедини към тази услуга.
ecotronic
11-04-2013, 10:28
..........
Е това, което си показал източника - чувал съм за него, не съм достатъчно запознат да го коментирам.Но в тая връзка, писаното е цел човек да се присъедини към тази услуга.
Моето мнение относно bitcoin паричната единица е, че системата е измислена от злонамерени индивиди а хората, които се хващат на това хоро, без да разбират за какво иде реч, стават съучастници в престъпна схема.
Тук спор нямаме :thumbup:
http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/10/2037625_poredni_ili_posledni_izbori/
ecotronic
13-04-2013, 20:04
http://www.youtube.com/watch?v=EwlLuf-R1d0&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=EwlLuf-R1d0&feature=player_embedded)
"Забавно" икономико-социално четиво.
http://www.antipropaganda.comxa.com/ZastProm.html
Много верни неща има в тази статия.
Susscrofa
12-05-2013, 21:08
Проверявайте бързо, дали сме представителна извадка.:)
Червените бабички Алфи не карат бе. :-)
Много верни неща има в тази статия.
Тоя сайт е на червените комуняги и пише основно глупости.
Червените бабички Алфи не карат бе. :-)
Червените бабички са онези 18 души, които са дали отговора "още не съм решил" ;-)
dimitar_vd62
13-05-2013, 10:20
Бъркаш, решил съм,остават 17.Не е ГЕРБ, не е БСП, за ДПС да не говорим, отгатни.Макар че беше безмислено защото нямаше шанс да управлява сам, и дефакто при едно коалиране вота ми ще отиде за една от първите две.Надявам се да не се коалира.Затова когато няма за кого да гласуваш по добре си стой в къщи.Един път гласувах в началото на "демокрацията", втори път за царя, а това вероятно ще ми е последното гласуване.При около 41% избирателна активност,като изключим ДПС и ГЕРБ, които разчитат на мангалите и ако не бяха те едва ли щяха да имат и 10 %,останалите са гласували за БСП.За народ който упорито си избира комунистите няма си мръдна пръста повече.
Бъркаш, решил съм,остават 17.Не е ГЕРБ, не е БСП, за ДПС да не говорим, отгатни.Макар че беше безмислено защото нямаше шанс да управлява сам, и дефакто при едно коалиране вота ми ще отиде за една от първите две.Надявам се да не се коалира.Затова когато няма за кого да гласуваш по добре си стой в къщи.Един път гласувах в началото на "демокрацията", втори път за царя, а това вероятно ще ми е последното гласуване.При около 41% избирателна активност,като изключим ДПС и ГЕРБ, които разчитат на мангалите и ако не бяха те едва ли щяха да имат и 10 %,останалите са гласували за БСП.За народ който упорито си избира комунистите няма си мръдна пръста повече.
Е па ако не си го мръднеш, утре ще те управляват мангали.........:native:
Евала павя на Арлин Антонов и Богомил Бонев, че в зората на демокрацията им насадиха страх на тия цигани.....иначе щеше да стане лошо....нека си спомнят у Пазарджик махалата Токайто...мамка им циганска....
Митак, с безразличие сме за никде.....
Нищо общо с хората :tooth: Баси алфистите само мутри, гласуват за ББ. :tooth: 34.64%+13.41% - ББ+Костов щеше да е перфектно. Твърда ръка с мозък.
dimitar_vd62
14-05-2013, 12:25
Е па ако не си го мръднеш, утре ще те управляват мангали.........:native:
Евала павя на Арлин Антонов и Богомил Бонев, че в зората на демокрацията им насадиха страх на тия цигани.....иначе щеше да стане лошо....нека си спомнят у Пазарджик махалата Токайто...мамка им циганска....
Митак, с безразличие сме за никде.....
По новините даваха една варненка дето броила гласовете.Та тя се дивеше жената - не мога да ги разбера тия хора,броя и купчинката на ГЕРБ нараства.Излизаха на протести, палеха се, свалиха ГЕРБ и пак гласуваха за ГЕРБ.
Не е само от купените цигани.Виж анкетата по-горе.Като няма за кой друг можеше да се направи бойкот на изборите.Не да ми разправя оня от Бобовдол че ги заплашвали цялото предприятие от уволнени ако не гласуват за ГЕРБ, ами цялото предприятие да не отиде на работа и да застанат на портала да не пускат измекяри дето ще се насадят на местата им за по-малко пари и да видим дали няма да клекнат.Ма тва няма как да стане, в гърция може, в Испания може, но не и тук, както беше казала една баба, не помня повода, мъжете измряха във войните.
alfageorgi
14-05-2013, 22:24
Нищо общо с хората :tooth: Баси алфистите само мутри, гласуват за ББ. :tooth: 34.64%+13.41% - ББ+Костов щеше да е перфектно. Твърда ръка с мозък.
Не всички алфисти са изкукали, че да гласуват за умственодефицитните.Сега какво имате -твърда ръка , но без мозък!!!Ха-ха!!!
Нищо лично.
Не всички алфисти са изкукали, че да гласуват за умственодефицитните.Сега какво имате -твърда ръка , но без мозък!!!Ха-ха!!!
Нищо лично.
Хах то остава и да е лично ББ да не ми е баща :tooth: Всеки си има някакво мнение.
Susscrofa
14-05-2013, 23:04
Хах то остава и да е лично ББ да не ми е баща :tooth: Всеки си има някакво мнение.
Абе вас бургазлии ви разбирам донякъде, ама варненци са изкукали да гласуват толкова за ГЕРБ.:)
alfageorgi
14-05-2013, 23:56
Абе вас бургазлии ви разбирам донякъде, ама варненци са изкукали да гласуват толкова за ГЕРБ.:)
Едва ли са гласували.Вече излезе информация ,че хванатото количество от 350000бр. фалшиви бюлетини е било за Видин , Плевен и Кюстендил,където ГЕРБ загуби.Като се вържат нещата и с другите 140000 бр.наречен технологичен брак явно предишните експедиции са стигнали където трябва , включително във Варна.
Не знам започват ли някои да разбират Цецо и компания какви "избори" ни бяха организирали.
Вместо обаче останалите тикви -БСП , ДПС и Атака , а и всички други т.н.български политици да искат касиране на изборите точно защото е налице отвратителна манипулация те тръгнали консултации за правителство да правят.Момчета и момичета , държавата отиде в канала и ни остават няколко месеца до истинския взрив на недоволството на хората.Тоя път обаче края няма да е особенно цивилизован , а това не е добре.Дано не съм прав.
По новините даваха една варненка дето броила гласовете.Та тя се дивеше жената - не мога да ги разбера тия хора,броя и купчинката на ГЕРБ нараства.Излизаха на протести, палеха се, свалиха ГЕРБ и пак гласуваха за ГЕРБ.
Не е само от купените цигани.Виж анкетата по-горе.Като няма за кой друг можеше да се направи бойкот на изборите.Не да ми разправя оня от Бобовдол че ги заплашвали цялото предприятие от уволнени ако не гласуват за ГЕРБ, ами цялото предприятие да не отиде на работа и да застанат на портала да не пускат измекяри дето ще се насадят на местата им за по-малко пари и да видим дали няма да клекнат.Ма тва няма как да стане, в гърция може, в Испания може, но не и тук, както беше казала една баба, не помня повода, мъжете измряха във войните.
А...нарства и знаеш ли защо нараства???....имаше една групировка "ТИМ"...добре облечени момчета...играеха с бившият ви кмет...а по времето на Бойко доста се кутивираха...нито дума за тях не чух....е сега си връщат жеста със самосвали...затуй купчината нараства...и наште момчета от София...къде отидоха....знае ли някой?....ами как къде инвистират в момента, за да си развяват коня след това и да жънат....елементарно и просто политика = мафия.....Ти да не мислиш, че Бойко е бил в СИК....не, не е бил...той е прост пожарникар подчинен на пашата......не ме карай да ти обеснявам кой е пашата....
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:26 ----------
А бе ти откъде познаваш варненци???...товаа, че си ровил муцунка на варненският плаж ....незначи нищо....вече не ходиш на "Свети Коннстантин и Елена" защото Мултигруп се разпадна...може на Албена да идеш...там са старите муцуни от Петрол......но за мен си сух статистик и си потропвай с шпицариките на ул. Алабин....не ги разбираш тия неща...
Едва ли са гласували.Вече излезе информация ,че хванатото количество от 350000бр. фалшиви бюлетини е било за Видин , Плевен и Кюстендил,където ГЕРБ загуби.Като се вържат нещата и с другите 140000 бр.наречен технологичен брак явно предишните експедиции са стигнали където трябва , включително във Варна.
Не знам започват ли някои да разбират Цецо и компания какви "избори" ни бяха организирали.
Много прозорливо - всичко е фалшиво. Аз пък ти казвам, че манипулациите са запазена марка на БСП - ДПС. Точно обратното на твоето твърдение. ;) Като не ви изнася - нагласено. Аз пък не мога да си обясня БСП как събраха тия %. Я виж анкетата по-горе или и тя е нагласена. Събрали сте се тука 5 човека и си пригласяте, това че останалите не ви връзват да си пишете глупости (с изкл. на мен :tooth:) не означава, че са съгласни. ;)
Susscrofa
15-05-2013, 08:47
А...нарства и знаеш ли защо нараства???....имаше една групировка "ТИМ"...добре облечени момчета...играеха с бившият ви кмет...а по времето на Бойко доста се кутивираха...нито дума за тях не чух....е сега си връщат жеста със самосвали...затуй купчината нараства...и наште момчета от София...къде отидоха....знае ли някой?....ами как къде инвистират в момента, за да си развяват коня след това и да жънат....елементарно и просто политика = мафия.....Ти да не мислиш, че Бойко е бил в СИК....не, не е бил...той е прост пожарникар подчинен на пашата......не ме карай да ти обеснявам кой е пашата....
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:26 ----------
А бе ти откъде познаваш варненци???...товаа, че си ровил муцунка на варненският плаж ....незначи нищо....вече не ходиш на "Свети Коннстантин и Елена" защото Мултигруп се разпадна...може на Албена да идеш...там са старите муцуни от Петрол......но за мен си сух статистик и си потропвай с шпицариките на ул. Алабин....не ги разбираш тия неща...
Добре де, Бобка, откъде ги измисли всички тези тъпотии?:)
alfageorgi
15-05-2013, 09:00
Много прозорливо - всичко е фалшиво. Аз пък ти казвам, че манипулациите са запазена марка на БСП - ДПС. Точно обратното на твоето твърдение. ;) Като не ви изнася - нагласено. Аз пък не мога да си обясня БСП как събраха тия %. Я виж анкетата по-горе или и тя е нагласена. Събрали сте се тука 5 човека и си пригласяте, това че останалите не ви връзват да си пишете глупости (с изкл. на мен :tooth:) не означава, че са съгласни. ;)
Добре бе ,помисли малко.Има ли значение кой е лъгал -ГЕРБ или БСП след като резултата е манипулиран т.е. не е верен.Кой е излъгания -партийните тарикари или хората?И бъди малко по-коректен , и цитирай всичко което съм казал, защото аз за разлика от тебе не съм заблуден , най-малко пък по БСП.
Гебрерастията е психично заболяване и явно лечението трябва да е принудително.
А ако си мислиш , че твойте любимци са някъква алтернатива на БСП си още по-заблуден.Те са просто отбора от неудачници на БСП.
Добре бе ,помисли малко.Има ли значение кой е лъгал -ГЕРБ или БСП след като резултата е манипулиран т.е. не е верен.Кой е излъгания -партийните тарикари или хората?И бъди малко по-коректен , и цитирай всичко което съм казал, защото аз за разлика от тебе не съм заблуден , най-малко пък по БСП.
Гебрерастията е психично заболяване и явно лечението трябва да е принудително.
А ако си мислиш , че твойте любимци са някъква алтернатива на БСП си още по-заблуден.Те са просто отбора от неудачници на БСП.
Аз любимци нямам. Ако приемем, че всички са крадливи гъзове(условно) гледам покрай всичкото крадене кой си е направил труда да свърши нещо ;) "Гебрерастията е психично заболяване и явно лечението трябва да е принудително." - никога не изключвай възможността ти самият да си за Лепонекс ;) Тя съществува. :spiteful: В нашата държавица всеки, който има възможност краде затова сме я втасали отвсякъде. ;) Докато всеки се кефи как го е нахакал на останалите няма да прокопсаме.
Susscrofa
15-05-2013, 09:54
Аз любимци нямам. Ако приемем, че всички са крадливи гъзове(условно) гледам покрай всичкото крадене кой си е направил труда да свърши нещо ;) "Гебрерастията е психично заболяване и явно лечението трябва да е принудително." - никога не изключвай възможността ти самият да си за Лепонекс ;) Тя съществува. :spiteful: В нашата държавица всеки, който има възможност краде затова сме я втасали отвсякъде. ;) Докато всеки се кефи как го е нахакал на останалите няма да прокопсаме.
Паразитът никога не убива своя гостоприемник!:)
Толкова за краденето от мен:)
dimitar_vd62
15-05-2013, 09:57
Бобка, та ТИМ и при Станишев се котираха добре, всъщност не днам някой да ги е закачал.Всъщност те си постлаха в североизточна България много преди Бойко.
Ето малко теми за размисъл:
http://www.pernik1.com/%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D 0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D 1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81.html
Ето и още - писмо от възмутени прокурори до медиите с приложени документи:
http://www.dnes.bg/izbori-2013/2013/05/15/dostoini-prokurori-nishto-viarno-niama-v-skandala-v-kostinbrod.188079
Някои още не могат да разберат какво се случва последните няколко месеца, откакто се развали рахатлък за 20млрд. с отказа от строеж на Белене.
Susscrofa
15-05-2013, 12:46
Ето малко теми за размисъл:
http://www.pernik1.com/%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D 0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D 1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81.html
Ето и още - писмо от възмутени прокурори до медиите с приложени документи:
http://www.dnes.bg/izbori-2013/2013/05/15/dostoini-prokurori-nishto-viarno-niama-v-skandala-v-kostinbrod.188079
Някои още не могат да разберат какво се случва последните няколко месеца, откакто се развали рахатлък за 20млрд. с отказа от строеж на Белене.
Пресконференция на ВКП има.:clap:
Добре де, Бобка, откъде ги измисли всички тези тъпотии?:)
Ами няма ги в учебниците бе Суска......:pimp:
Нали ти казах, стига се осланя на статистиката....погледни какво става в задният двор
Глупости, глупости ама си е самата истина... като жълт вестник съм:))))......докато ти гледаш и слушаш Бареков, аз съм ги преживял тия неща....
Susscrofa
15-05-2013, 16:44
Ами няма ги в учебниците бе Суска......:pimp:
Нали ти казах, стига се осланя на статистиката....погледни какво става в задният двор
Глупости, глупости ама си е самата истина... като жълт вестник съм:))))......докато ти гледаш и слушаш Бареков, аз съм ги преживял тия неща....
Хаха, "едни прости хора убедиха други прости хора"
chakurov
22-03-2017, 10:06
Аз все още не съм решил.. Всичките са ми толкова неприятни, че не знам кого да избера. Ще отида да гласувам все пак, защото ако не гласуваме, ще стане още по-зле.
dimitar_vd62
22-03-2017, 17:22
Тази анкета не е актуална понеже е от предишни избори и резултатите се наслагват.Иначе и аз се чудя за кого да гласувам.
ecotronic
22-03-2017, 20:09
Тази анкета не е актуална понеже е от предишни избори и резултатите се наслагват.Иначе и аз се чудя за кого да гласувам.
Ми гласувай си пак за Атака. Нали сте единомисленици?
Нали всите сте русофили и противници на ЕС. Нали евроскептиците сте много?
А това, че се превръщате в деветата дупка на кавала, са подробности :)
dimitar_vd62
23-03-2017, 00:03
Ти къде са слагаш, в началото на дудука ли.Какво си мислиш че ще спечелиш.Авантюрист.
ecotronic
23-03-2017, 13:32
Ти къде са слагаш, в началото на дудука ли.Какво си мислиш че ще спечелиш.Авантюрист.
Никъде не се слагам. Но където и да съм, това е в резултат единствено на мен самият.
А ти орева вселената, че някой все ти е виновен.
Баси - сигурно в предишен живот си бил тъща.
Никъде не се слагам. Но където и да съм, това е в резултат единствено на мен самият.
А ти орева вселената, че някой все ти е виновен.
Баси - сигурно в предишен живот си бил тъща.
Това пък, "демократите", га че ли не ревете все от "сушата, кишата и Гришата". Все комунисти ви пъкат под всеки "камък".
"Обективно погледнато", ГРОБ и рИформаторите са най-големите болшевики на политическата сцена. Все за "лошата държава" говорят, пък все за държавна служба и държавни поръчки драпат. Б*си и "честните частници".
От друга страна, партията на едрия капитал пък ми се прави на социална.
Пълна психиатрия.:crazy:
ecotronic
23-03-2017, 16:25
Това пък, "демократите", га че ли не ревете все от "сушата, кишата и Гришата". Все комунисти ви пъкат под всеки "камък".
"Обективно погледнато", ГРОБ и рИформаторите са най-големите болшевики на политическата сцена. Все за "лошата държава" говорят, пък все за държавна служба и държавни поръчки драпат. Б*си и "честните частници".
От друга страна, партията на едрия капитал пък ми се прави на социална.
Пълна психиатрия.:crazy:
Тая партия е най-дъртата мастия. За разлика от Сергейчо, който залагаше на Евро социализЪма, сега Нинова и сие се усетиха, че у нас има бая евроскептици и решиха, че могат да ги пригъбаркат на своя страна.
https://news.plovdiv24.bg/712299.html
Тъй че баш-евроскептикът на форума да пуща червената бюлетина и да не се чуди.
mirchozo
23-03-2017, 16:58
Аз пък ще гласям за ДА България, понеже познавам 2-3-ма чиляка оттам (свестни при това). После с чиста съвест да си ги псувам докат си пия ракийката вечер. Тия дърти курви от другите партий са за трепане, не за гласуване.
Еййй,аз също се чудя за тях,един прЕател също е вътре.
Сега е задължително да се гласува в града, където се водим по постоянен адрес, нали?
Alfa User
24-03-2017, 06:19
Гледам, и не вярвам на ушите си ... два мандата герберастите влачат България към дъното, не спряха да лъжат и крадат по най-нагъл начин ... И въпреки това овце-масата ПАК ще гласува за тях ?!?
Е верно нема толкоз тъп народ като нас...
alfa racer GTA
24-03-2017, 07:47
А бре я недей обиждай бре! !!!
И не обобщавай -казвай "тъп като мен", а не като нас.
И аз не съм и няма да гласувам за тях, ама то и за БСП ситуацията е същата и важи същото като за ГЕРБ ...???!
За тези гласували за БСП няма ли да споменеш нещо "овче", "краве", "козе" или друго от този род?
А за "реформаторските" пръчове и крави които разнасяха даденият им мандат до последно белким се закрепят на държавна субсидийка партийките им още 2 години, а дупетатите на заплатка от 5 000 левчета ?
Ами за Радан - който се изявяваше едновременно в две кочини - на властимащите и на опозиционерите? Нещо "свинско" няма ли да споменеш за него?
Ами за "перхидролената златка" ???
Ами за онзи "Патриота" -евродепутат -АТАКист и настоящ ДПС-аро Патриот и заслужил АРХОНТ Слави Бинев ???
mirchozo
24-03-2017, 10:04
Пичуи, мача е свирен, сещате се нали...?
Въпроса е че пак е по-добре да гласуваме за някой отколкото за никой. Сега, всеки сам преценя за себе си кой ще е неговия избор, но е факт че много мюслюмани ще направят своя избор и той ще е единен. Това само по себе си означава че определена партия ще се намеси с немалък брой депутати и ще решава съдбата на маса народ. Така че в неделя гласувайте, без значение за кой, но гласувайте...
Пс То е ясно че всички са един дол дренки, поне да не станем турска провинция.
dimitar_vd62
24-03-2017, 17:05
Правителството и полицията защитиха изборните туристи като разпръснаха блокадата на границата.Затова ще гласувам за обединените патриоти и много моля радетелите на евроценостите да не ми нареждат къв цвят бюлетина да пускам, ма така е като използват думи чието съдържание не познават.Въпроса сега е да гласуваме, за да не позволим турски депутати в парламента.
Правителството и полицията защитиха изборните туристи като разпръснаха блокадата на границата.Затова ще гласувам за обединените патриоти и много моля радетелите на евроценостите да не ми нареждат къв цвят бюлетина да пускам, ма така е като използват думи чието съдържание не познават.Въпроса сега е да гласуваме, за да не позволим турски депутати в парламента.
А бе Митак, тези първи ще се гушнат с ГРОБ след изборите. От как на Волен му дадоха "правата" линия и се "сдружиха" с ПФ, умре Мара. Тва, на границата сега е само пара в свирката. За голямо мое съжаление, ще имаме парламент, лишен от стойност. Направо съм се видял в чудо, като гледам какво се задава:horror:
ivan dimitrov
24-03-2017, 22:14
Тъй както обобщаваш, ще трябва да ти отговоря че радетелите на евроценностите не само че няма да ти нареждат за кого да гласуваш, ами биха ти дали съвет точно за тях да пуснеш бюлетина. Приказките ти се припокриват с тия на Волен, та изборът е съвсем логичен.
dimitar_vd62
24-03-2017, 22:23
А бе Митак, тези първи ще се гушнат с ГРОБ след изборите. От как на Волен му дадоха "правата" линия и се "сдружиха" с ПФ, умре Мара. Тва, на границата сега е само пара в свирката. За голямо мое съжаление, ще имаме парламент, лишен от стойност. Направо съм се видял в чудо, като гледам какво се задава:horror:
Мерси за съвета, евроценностите ви ми дават право да избирам между тези или онези бивши комунисти и агенти, ако това може да се нарече избор де.
Мерси за съвета, евроценностите ви ми дават право да избирам между тези или онези бивши комунисти и агенти, ако това може да се нарече избор де.
За "евроценностите" си объркал влака. Аз в него не се "возя".
Ако някой е истински комунист, той никога няма да е бивш. Такива са само "партийците", като Боко, Цеко, Цеца и т.н.
Да си бил агент на ДС, не значи задължително че си "лош човек". Бъркаш се с доносниците.
Избор има, но няма да бъде направен. Отново ще спретнем "театър" на марионетки.
Че то още когато махнаха Член Първи стана ясно ,че е необходимо да имат поне три-четири други Партии за да останат на власт .
Момци, не виждам защо спорите, карате се и изостряте тона за кого ще гласувате. Всички сте грамотни хора с глави на раменете, спокойно можете да кажете: ше гласувам за еди кой си защото ...... Не забравяйте, че изборите са временно явление и после ще живеем пак заедно, няма нужда от разделения. А всички големи партии по същество са еднакви с еднакви цели, различията им са за пред хората. Идеята е правим правителство, идват пари от европа, разпределяме ги по наши фирми, получаваме подкупи и комисиони, разни хора печелят евро проекти на определена цена. Финансовите потоци в БГ са единствено европейски средства, почти нямаме производство, нямаме износ, всъщност единствения ни износ ценен за запада са българите - евтина работна ръка, двигател за икономиката им. И това е с протекцията на нашите правителства от 1990 година насам, знаете много добре колко хора са на запад не защото не им харесва тук, а защото нямат избор. Толкова правителства никой не иска да приближи български работник по заплащане до западно европейският. Другото хубаво нещо е, че никое правителство, независимо от многото реплики , че държат на образованието, не държи на него, а напротив, прекрасно е да управляваш необразовани хора, те са послушни и не задават въпроси. Всички правителства до момента харесват циганите, те са прекрасен електорат, прости и податливи на внушения, за двайсетачка глауват или па защото циганския бос е решил така. Всички правителства харесват да подгъзуват на Америка, Европа, Русия и турция, но па не си го признават, всъщност колкото по си натискат дупетата към батковците, толкова по обясняват, че няма такова нещо. Вътрешното управление на нашите партии е далеч от демокрацията, близо е до тоталитаризъм, от където са тръгнали всички наши политици В резюме всички партии:
1. Обичат Европа и нейните пари;
2. Обичат ниските доходи;
3. Харесват циганите;
4. Обожават неграмотните;
5. Харесват да се дупят;
6. Всичко за пари, ние сме капиталисти;
7. Всички говорят за демокрация, ценности, национални интереси но... всъщност се интересуват от пари;
8. Реформи - никой не ги обича;
И накрая 9. Корупция - че за къде без нея?
Малък светъл лъч е, че във всяка партия има по няколко човека, които, се опитват да се сещат, че в държавата има и други хора. Партиите няма да ни оправят, трябва грамотни, мислещи хора, които не харесват пари и ей така за спорта се опитват да са добри.
Лично аз ще гласувам за Патриотите, че нещо много ме дразнят претичващите из БГ набедените бежанци, хората живеещи в турция идващи да гласуват в България, отсъствието на патриотизъм и национални интереси. Бих искал и малко протекционизъм за малкото родни продукти.
dimitar_vd62
24-03-2017, 23:36
Точно.
Хехе ,аз пък съм фен на Голямото Зелено Чудовище,а то както знаем е надпартийно!
Момци, не виждам защо спорите, карате се и изостряте тона за кого ще гласувате. Всички сте грамотни хора с глави на раменете, спокойно можете да кажете: ше гласувам за еди кой си защото ...... Не забравяйте, че изборите са временно явление и после ще живеем пак заедно, няма нужда от разделения. А всички големи партии по същество са еднакви с еднакви цели, различията им са за пред хората. Идеята е правим правителство, идват пари от европа, разпределяме ги по наши фирми, получаваме подкупи и комисиони, разни хора печелят евро проекти на определена цена. Финансовите потоци в БГ са единствено европейски средства, почти нямаме производство, нямаме износ, всъщност единствения ни износ ценен за запада са българите - евтина работна ръка, двигател за икономиката им. И това е с протекцията на нашите правителства от 1990 година насам, знаете много добре колко хора са на запад не защото не им харесва тук, а защото нямат избор. Толкова правителства никой не иска да приближи български работник по заплащане до западно европейският. Другото хубаво нещо е, че никое правителство, независимо от многото реплики , че държат на образованието, не държи на него, а напротив, прекрасно е да управляваш необразовани хора, те са послушни и не задават въпроси. Всички правителства до момента харесват циганите, те са прекрасен електорат, прости и податливи на внушения, за двайсетачка глауват или па защото циганския бос е решил така. Всички правителства харесват да подгъзуват на Америка, Европа, Русия и турция, но па не си го признават, всъщност колкото по си натискат дупетата към батковците, толкова по обясняват, че няма такова нещо. Вътрешното управление на нашите партии е далеч от демокрацията, близо е до тоталитаризъм, от където са тръгнали всички наши политици В резюме всички партии:
1. Обичат Европа и нейните пари;
2. Обичат ниските доходи;
3. Харесват циганите;
4. Обожават неграмотните;
5. Харесват да се дупят;
6. Всичко за пари, ние сме капиталисти;
7. Всички говорят за демокрация, ценности, национални интереси но... всъщност се интересуват от пари;
8. Реформи - никой не ги обича;
И накрая 9. Корупция - че за къде без нея?
Малък светъл лъч е, че във всяка партия има по няколко човека, които, се опитват да се сещат, че в държавата има и други хора. Партиите няма да ни оправят, трябва грамотни, мислещи хора, които не харесват пари и ей така за спорта се опитват да са добри.
Лично аз ще гласувам за Патриотите, че нещо много ме дразнят претичващите из БГ набедените бежанци, хората живеещи в турция идващи да гласуват в България, отсъствието на патриотизъм и национални интереси. Бих искал и малко протекционизъм за малкото родни продукти.
Точно.
Ми тогава, ползвайте преференциите и изберете стойностните хора от листата, щото много "мърша" има в тях.
Някога, когато Атака не беше беззъб коалиционен партньор, всички викаха: Уууу, нацисти. Много са радикални и т.н. И гласуваха за тикви, дето да ни "оправят".
Сега, в тая .... коалиция, незнам какво ви харесва. Нещо, проява на късопаметност ли е?
Тъй че, умната. Да няма после: каква стана?
ecotronic
25-03-2017, 10:18
И аз съм категорично против изборния туризъм и поради това оправдавам блокадата на границата.
От друга страна съм съгласен и с това, че трябва да има законност и ред.
Не разбирам едно. Защо, по дяволите, водещият Хекимян не попита снощи Бойко, след като проучване показва, че 80% от анкетираните считат, че законът не е наред, този закон продължава да го има и не е ли редно след като управляващите претендират за това, че работят за хората, да го променят?
И аз съм категорично против изборния туризъм и поради това оправдавам блокадата на границата.
Не разбирам едно. Защо, по дяволите, водещият Хекимян не попита снощи Бойко, след като проучване показва, че 80% от анкетираните считат, че законът не е наред, този закон продължава да го има и не е ли редно след като управляващите претендират за това, че работят за хората, да го променят?
И аз съм категорично против "изборния туризъм", но ако някой имаше желание, щеше да промени така закона, че да ликвидира "явлението". ПФ, нали пърдяха в едни гащи с ГРОБ? Щом не е премахнато нещо, значи устройва "някого".
Що ни е да признаваме двойно гражданство?
А като бивш граничар, няма да споделям, какво бих направил с мигрантите.
Ти наистина ли вярваш, че управляващите работят за хората?
За конкретни "хора", да...
Alfa User
25-03-2017, 14:04
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17498743_10210976805210360_6447800608877163336_n.j pg?oh=94d8ec93c386661c794488e4087ecf43&oe=595B1D7B
Това обяснява ли поне донякъде почудата ми, че толкова много българи все още се канят да гласуват за тия боклуци???
И аз съм категорично против "изборния туризъм", но ако някой имаше желание, щеше да промени така закона, че да ликвидира "явлението". ПФ, нали пърдяха в едни гащи с ГРОБ? Щом не е премахнато нещо, значи устройва "някого".
Що ни е да признаваме двойно гражданство?
А като бивш граничар, няма да споделям, какво бих направил с мигрантите.
Ти наистина ли вярваш, че управляващите работят за хората?
За конкретни "хора", да...
Абе как е така си променяте некъв си там закон.Нали има Конституция и разните там закони дето се приемат в Обикновено НС трябва да са списани според нея. Щом някой е българин,има и съответните права,пък бил той ако ще и нубиец да е по произход. Може да си влиза обратно в България когато си иска и да гласува за когото си ще. Ай по-сериозно,моля!;)
dimitar_vd62
25-03-2017, 20:22
Е, вдяна най после тва дет се опитвам да ти набия в картуната, ай ся честито - Европа е единна.... ако можеш си позволиш по висока скорост.Ама няма да ти позволят.Може би някой ден и това ще проумееш че не Русия ти пречи.Сега не закопаха там откъде почнахме - чакалнята.Приятен престой.
ecotronic
25-03-2017, 20:30
Е, вдяна най после тва дет се опитвам да ти набия в картуната, ай ся честито - Европа е единна.... ако можеш си позволиш по висока скорост.Ама няма да ти позволят.Може би някой ден и това ще проумееш че не Русия ти пречи.Сега не закопаха там откъде почнахме - чакалнята.Приятен престой.
Аз никога не съм казвал, че Русия ми пречи.
Казвал съм и винаги ще казам, че СССР попречи на България сега да е вече напълно интегрирана в ЕС държава, движеща се на еднакви скорости с всички останали.
А що се касае до днешна Русия - не ми дреме дали си произвеждат картофи или картечници. Искам просто да не се занимават с мен.
Ей това си го набий ти в тиквата!
dimitar_vd62
25-03-2017, 21:02
Абе как е така си променяте некъв си там закон.Нали има Конституция и разните там закони дето се приемат в Обикновено НС трябва да са списани според нея. Щом някой е българин,има и съответните права,пък бил той ако ще и нубиец да е по произход. Може да си влиза обратно в България когато си иска и да гласува за когото си ще. Ай по-сериозно,моля!;)
Начи викаш кат е с двойно гражданство хем гласува за султанат в Турция, хем после приижда в България да гласува за .....ами те не знаеха за кого ще гласуват, на място щели да им кажат.И тия хора ще ми определят бъдещето.Това че са родени в България не означава че са българи.Той и камикадзето от лондонския мост бил роден в Англия ама по произход бил чалма и такъв си остана.Няма български турчин, има турски турчин.Конституцията ще се промени в интерес на България, която е източно православна, официален език е българския.Стига с тази толерантност че в Европа вече само пингвини няма по улиците и утре ще направят Колизея на джамия.
---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
Аз никога не съм казвал, че Русия ми пречи.
Казвал съм и винаги ще казам, че СССР попречи на България сега да е вече напълно интегрирана в ЕС държава, движеща се на еднакви скорости с всички останали.
А що се касае до днешна Русия - не ми дреме дали си произвеждат картофи или картечници. Искам просто да не се занимават с мен.
Ей това си го набий ти в тиквата!
СССР е история, и аз искам САЩ да не се занимават с европейските и нашите дела ама сами си поканихме за туй ще живеем в санитарния коридор около Русия докато тя и САЩ не се разберат, после нас няма да ни има, затуй ни е отредена чакалнята.Май още не разбираш че Русия вече не е в уведомителен тон и не можеш да и казваш какво да прави.Не разбираш ли че вече никой не ни разглежда като партньор а като средство.Русия ни предложи няколко икономически проекта, САЩ - танкове.
ecotronic
25-03-2017, 21:11
И САЩ и Русия се стремят да прокарват влияние в ЕС.
Голямата разлика помежду им е в това, че за разлика от САЩ, които могат да си служат с икономически лостове за въздействие, Русия не може. Много не и достига.
dimitar_vd62
25-03-2017, 21:40
С което признаваш че САЩ се месят във вътрешните работи на други държави и дет има пари за тях викаме, демек ако Русия имаше тази възможност сега можеше и да си русофил.Ей тва признание чаках.И като гледам какво стана в Югославия,Украйна, Ирак, Сирия, Либия заради "икономическата" намеса на САЩ и какво се очертава на Балканите и Прибалтика като цяло....
ecotronic
25-03-2017, 22:05
С което признаваш че САЩ се месят във вътрешните работи на други държави и дет има пари за тях викаме, демек ако Русия имаше тази възможност сега можеше и да си русофил.Ей тва признание чаках.И като гледам какво стана в Югославия,Украйна, Ирак, Сирия, Либия заради "икономическата" намеса на САЩ и какво се очертава на Балканите и Прибалтика като цяло....
Точно така. Ако държавата, която на 9 9 44 ни е била стъпила на врата и ни е държала 45 г. под политически похлупак, не се казваше СССР а беше САЩ, сега щях да съм САЩофоб. Което не означава, че щях да съм русофил, както и сега не означава, че съм САЩофил.
Много ли е трудно за разбиране?
Гражданството не се определя от Конституцията, а от "Закон за Българското гражданство" от от 20.02.1999 г.
Обн. ДВ. бр.136 от 18 Ноември 1998г., изм. ДВ. бр.41 от 24 Април 2001г., доп. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.52 от 29 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.109 от 20 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.33 от 30 Април 2010г., изм. ДВ. бр.11 от 7 Февруари 2012г., изм. ДВ. бр.21 от 13 Март 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.16 от 19 Февруари 2013г., изм. ДВ. бр.66 от 26 Юли 2013г., изм. ДВ. бр.68 от 2 Август 2013г., изм. и доп. ДВ. бр.108 от 17 Декември 2013г., изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г., изм. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г., изм. ДВ. бр.22 от 24 Март 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.103 от 27 Декември 2016г.
---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
Точно така. Ако държавата, която на 9 9 44 ни е била стъпила на врата и ни е държала 45 г. под политически похлупак, не се казваше СССР а беше САЩ, сега щях да съм САЩофоб. Което не означава, че щях да съм русофил, както и сега не означава, че съм САЩофил.
Много ли е трудно за разбиране?
На врата ни бяха стъпили местните дерибеи, а се оправдаваха със СССР.
Българинът трябва да е само Българофил. За останалите трябва да има единствено трезва преценка.
Сега изборния закон или закона за гражданството ша редактираме?
Фактите са следните- има български граждани които не са с български произход,но не са с нищо по различни от останалите и имат право да избират коя регистрирана в България политическа партия да ги представлява в НС.
ecotronic
25-03-2017, 22:20
Гражданството не се определя от Конституцията, а от "Закон за Българското гражданство" от от 20.02.1999 г.
Обн. ДВ. бр.136 от 18 Ноември 1998г., изм. ДВ. бр.41 от 24 Април 2001г., доп. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.52 от 29 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.109 от 20 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.33 от 30 Април 2010г., изм. ДВ. бр.11 от 7 Февруари 2012г., изм. ДВ. бр.21 от 13 Март 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.16 от 19 Февруари 2013г., изм. ДВ. бр.66 от 26 Юли 2013г., изм. ДВ. бр.68 от 2 Август 2013г., изм. и доп. ДВ. бр.108 от 17 Декември 2013г., изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г., изм. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г., изм. ДВ. бр.22 от 24 Март 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.103 от 27 Декември 2016г.
---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
На врата ни бяха стъпили местните дерибеи, а се оправдаваха със СССР.
Българинът трябва да е само Българофил. За останалите трябва да има единствено трезва преценка.
Мога да приема това за (донякъде) вярно само до отстраняването на В. Червенков.
По повод закона за българското гражданство........питам се, дали примерно във Великобритания съществува някой закон, който за 18 г е бил поправян 18 пъти.
Сега изборния закон или закона за гражданството ша редактираме?
И двата има какво да се редактират, но премахвайки двойното гражданство, решаваме кардинално проблема. Който иска да е Българин, ще е само Българин.
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Мога да приема това за (донякъде) вярно само до отстраняването на В. Червенков.
По повод закона за българското гражданство........питам се, дали примерно във Великобритания съществува някой закон, който за 18 г е бил поправян 18 пъти.
Ми хората си обмислят законите, за да работят в техен интерес.
Тук идва нечие лоби и влачи "чергата" на там.
И двата има какво да се редактират, но премахвайки двойното гражданство, решаваме кардинално проблема. Който иска да е Българин, ще е само Българин.
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Ми хората си обмислят законите, за да работят в техен интерес.
Тук идва нечие лоби и влачи "чергата" на там.
Конституцията си е ок.Законите също. Проблема е в прилагането
Ако етническите партии можеше да бъдат обявени за незаконни без да се притесняваме от ответна реакция която да доведе до ескалация и развитие на сценарии подобни на тези които видяхме в западните Бакани щеше да е лесно,ама лесно нема.Засега те си избират техните хора,политическите им лидери нямат сепаратиски мераци,участват в управлението даже и като членове на коалиции,депутатите им дисциплинирано гласуват в парламента подобно на останалите според както намерят за добре партийните им централи ,а те не са по-различни от останалите ,т.е. всичко е нормално.
Жалко ,че Доган вече го дава пенсионерски ,но явно хидроинжинерството го влече повече.А като гледам Местан с какви политически колоси се е обградил,сигурно е ,че ще има нужда и занапред от подкрепа от вън ,което пък означава ,че ще бъде игнориран от останалите играчи,а когато никой не иска да си партнира с него ще си остане сам.
Колкото до Ердоган ,тези опити да увеличи влиянието си на верска основа са толкова нелепи,че накрая може палачинката да се обърне.
ecotronic
25-03-2017, 22:34
Мда. Хората дълго обмислят законите си а у нас власт имащите оправдават некадърните си действия с тяхната липса.
Колят старци по селата и на това дори и не се прави опит да се противодейства...........защото още не бил изкован точния закон.
Какви закони, какви 5 лева?
Конституцията си е ок.Законите също. Проблема е в прилагането
Ако етническите партии можеше да бъдат обявени за незаконни без да се притесняваме от ответна реакция която да доведе до ескалация и развитие на сценарии подобни на тези които видяхме в западните Бакани щеше да е лесно,ама лесно нема.Засега те си избират техните хора,политическите им лидери нямат сепаратиски мераци,участват в управлението даже и като членове на коалиции,депутатите им дисциплинирано гласуват в парламента подобно на останалите според както намерят за добре партийните им централи ,а те не са по-различни от останалите ,т.е. всичко е нормално.
Жалко ,че Доган вече го дава пенсионерски ,но явно хидроинжинерството го влече повече.А като гледам Местан с какви политически колоси се е обградил,сигурно е ,че ще има нужда и занапред от подкрепа от вън ,което пък означава ,че ще бъде игнориран от останалите играчи,а когато никой не иска да си партнира с него ще си остане сам.
Колкото до Ердоган ,тези опити да увеличи влиянието си на верска основа са толкова нелепи,че накрая може палачинката да се обърне.
Доколкото си спомням, България е еднонационална държава по Конституция и нямаме етнически малцинства.
Доколкото си спомням, България е еднонационална държава по Конституция и нямаме етнически малцинства.
Май имам сериозни пропуски по отношение на Конституцията...
ivan dimitrov
26-03-2017, 01:16
КОНСТИТУЦИЯ (http://www.parliament.bg/bg/const) в днешно време не се налага да "помните".
Има там един член 36........
Абе то и чл.6 и чл.11 ги има,ама айде да не ставаме дребнави.
И тъй като изборния туризъм вече се утвърди като традиционен ,най-добре е държавата да поеме и този разход,поне за българските граждани с финансови затруднения от съседните нам страни и да се спре с тези зависимости от определени спонсори на демократичния процес,. Както и да има ваучери за кебапчета,щото много партии станаха за смях с недостатъчна подготовка в това отношение и така само се излагаме пред чужденците.;)
Не виждам какъв е проблема да се гласува по адресна регистрация. Имаш постоянен адрес в Бг - гласуваш, не - много ти здраве.... Веднага ще се реши проблема с "туризма"...
ivan dimitrov
26-03-2017, 11:42
Не виждам какъв е проблема да се гласува по адресна регистрация. Имаш постоянен адрес в Бг - гласуваш, не - много ти здраве.... Веднага ще се реши проблема с "туризма"...
А сега можеш или не, да гласуваш, ако нямаш адресна регистрация в бг?
Преди време по тв. показаха как 5-6 човека, могат да живеят на 1кв/м.
Абе то и чл.6 и чл.11 ги има,ама айде да не ставаме дребнави.
И тъй като изборния туризъм вече се утвърди като традиционен ,най-добре е държавата да поеме и този разход,поне за българските граждани с финансови затруднения от съседните нам страни и да се спре с тези зависимости от определени спонсори на демократичния процес,. Както и да има ваучери за кебапчета,щото много партии станаха за смях с недостатъчна подготовка в това отношение и така само се излагаме пред чужденците.;)
Хм, хитро, само дето пак в конституцията пише че не може само за определен тип граждани. И аз искам кебапче. Ако може и бириШка към него, моля.
А сега можеш или не, да гласуваш, ако нямаш адресна регистрация в бг?
Преди време по тв. показаха как 5-6 човека, могат да живеят на 1кв/м.
Хм, хитро, само дето пак в конституцията пише че не може само за определен тип граждани. И аз искам кебапче. Ако може и бириШка към него, моля.
Е ти направо ми четеш мислите! Да не използваш някоя марсиянското технология?
Alfa User
26-03-2017, 21:02
И каква стана тя сега ... пак с тикви ще се занимаваме ...
DiStefano
26-03-2017, 21:35
От почти 30 години само с тикви се занимаваме.
Целият театър, сценарий си проработи и заработи като по релси. Оставка на правителството, неколко десетки милиона похарчени за избори и продължаваме пак. Сефте !
Кой ебал .. ебал .. кака вече се ожени !
dimitar_vd62
26-03-2017, 21:38
Ми то за който и да гласуваш борбата е за евросредствата.Както и да го погледнеш който и да дойде статуквото ни няма да се промени.Ако сравниш Европа с кой да е град, ще видиш че централната част е най представителна там се влагат най много средства, а периферията е като Максуда и Столипиново, демек бедна, непривлекателна в най добрия случай посредствена.Това я и България за Европа и затова сме обречени на вечно чакане за светло бъдеще.Няма да стане с тези политици от който и цвят да са.Изобщо не намеквам за радикален завой към Русия, просто предпочитам да сме в добри отношения и с едните и с другите.Направим ли чупка в кръста в някоя посока винаги сме от е*аната страна.
@
Ми то за който и да гласуваш борбата е за евросредствата.Както и да го погледнеш който и да дойде статуквото ни няма да се промени.Ако сравниш Европа с кой да е град, ще видиш че централната част е най представителна там се влагат най много средства, а периферията е като Максуда и Столипиново, демек бедна, непривлекателна в най добрия случай посредствена.Това я и България за Европа и затова сме обречени на вечно чакане за светло бъдеще.Няма да стане с тези политици от който и цвят да са.Изобщо не намеквам за радикален завой към Русия, просто предпочитам да сме в добри отношения и с едните и с другите.Направим ли чупка в кръста в някоя посока винаги сме от е*аната страна.
Абсолютно съм съгласен с теб,наште политици само позабърсват по някоя кинта от закръгляне на сметката,докато чуждите направо гледат как да ни заровят.
ivan dimitrov
26-03-2017, 21:56
Crystal Ball (https://www.youtube.com/watch?v=9b-i0XknSnM)
Е ти направо ми четеш мислите! Да не използваш някоя марсиянското технология?
Разделението богат беден след всяко ново правителство става по голямо......на какво се дължи това...:calc:
Няма как да е друго, щом някой си продава гласа за 20-50 лв....а други лапат милиони от злоупотреби и корупция....
И каква стана тя сега ... пак с тикви ще се занимаваме ...
От почти 30 години само с тикви се занимаваме.
Целият театър, сценарий си проработи и заработи като по релси. Оставка на правителството, неколко десетки милиона похарчени за избори и продължаваме пак. Сефте !
Кой ебал .. ебал .. кака вече се ожени !
Га си сял тиквени семки, тикви ще ручаш.
Га Баце си "фърли" оставката, казах ви, че на бяло магаре че се върне, ма некой не слуша.
Разделението богат беден след всяко ново правителство става по голямо......на какво се дължи това...:calc:
Няма как да е друго, щом някой си продава гласа за 20-50 лв....а други лапат милиони от злоупотреби и корупция....
Па тъй е с "демокрацията". Едни зяпат, други лапат. Капитализъм е туй. Нещо комунизъм ли искаш;-)?
Продават. И гласове и деца и квот може. Бедняшка чест няма.
dimitar_vd62
26-03-2017, 22:56
Ебати парадокса, чета коментарите за изборите, даже по бтв в нюз бара имаше само един положителен коментар за победата на ГЕРБ....ако не е било избирателно, не моа го разбера тоз народ хем недоволен, хем гласува пак за същите, после пък недоволен от резултата.....
п.п. Ако БСП бяха издигнали Николета Лозанова да речем, а не тая Курнелия, ГЕРБ нямаха шанс, според една статистика 56% от гласувалите за ГЕРБ са жени.
Га си сял тиквени семки, тикви ще ручаш.
Га Баце си "фърли" оставката, казах ви, че на бяло магаре че се върне, ма некой не слуша.
Па тъй е с "демокрацията". Едни зяпат, други лапат. Капитализъм е туй. Нещо комунизъм ли искаш;-)?
Продават. И гласове и деца и квот може. Бедняшка чест няма.
Значи за комунизъм на мене не ми говори......баща ми, дядо ми бог да ги прости, бяха репресирани от него.....но сега комунизма у нас е по голям....преди в политбюро бяха 40 човека и ги събираха макс два пъти в годината, а сега в народното събрание са 240 и са всеки ден, ако ме разбираш.....
Ебати парадокса, чета коментарите за изборите, даже по бтв в нюз бара имаше само един положителен коментар за победата на ГЕРБ....ако не е било избирателно, не моа го разбера тоз народ хем недоволен, хем гласува пак за същите, после пък недоволен от резултата.....
п.п. Ако БСП бяха издигнали Николета Лозанова да речем, а не тая Курнелия, ГЕРБ нямаха шанс, според една статистика 56% от гласувалите за ГЕРБ са жени.
Нема верно в тая работа. Поредната уйдорма.
:)))).......женска злоба Митак.
Значи за комунизъм на мене не ми говори......баща ми, дядо ми бог да ги прости, бяха репресирани от него.....но сега комунизма у нас е по голям....преди в политбюро бяха 40 човека и ги събираха макс два пъти в годината, а сега в народното събрание са 240 и са всеки ден, ако ме разбираш.....
Бе, аз те разбирам, ма много не ме разбират.
Бе, аз те разбирам, ма много не ме разбират.
Е то ако имаше разбиране....нямаше да сме на тоя хал...
ecotronic
27-03-2017, 12:27
Моето кълбо се оказа истинско:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1503843&postcount=197
---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:24 ----------
В грешка си. Ако БСП бяха разкарали Мазен Миков Овреме....
dimitar_vd62
27-03-2017, 12:53
Продължаваме с митичната руска заплаха за да се прикрие тъпченето на едно място.Всъщност това беше и целта, Европа никога не е имала за цел икономическия просперитет на Източна Европа.Беше една голяма заблуда за гладните шаранчета.
---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
Моето кълбо се оказа истинско:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1503843&postcount=197
---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:24 ----------
В грешка си. Ако БСП бяха разкарали Мазен Миков Овреме....
БСП само яхват некви настроения, после нямат разлика от настоящите.Проблема е че никой не се бори реално за българските интереси пред когото и да било, всички обещават светло бъдеще с някой голям брат докато не захапе кокала.После винаги има някой който ни пречи.
ecotronic
27-03-2017, 12:57
Митак, някой и някак успешно е вкарал в тиквата ти тезата, че ситуацията у нас зависи само от действията на великите сили и по никакъв начин не зависи от нас самите.
Ей това аз наричам шарани. И то големи.
dimitar_vd62
27-03-2017, 13:06
Митак, някой и някак успешно е вкарал в тиквата ти тезата, че ситуацията у нас зависи само от действията на великите сили и по никакъв начин не зависи от нас самите.
Ей това аз наричам шарани. И то големи.
Разбира се че зависи от нас, затова и тъпчем на едно място.След като нямаш армия и имаш чужди войски на територията си освен да правиш каквото ти казват друго не ти остава и го пришиваш като всенароден интерес.То батка само с анцуг и ададидаски не се става.
ecotronic
27-03-2017, 13:19
Разбира се че зависи от нас, затова и тъпчем на едно място.След като нямаш армия и имаш чужди войски на територията си освен да правиш каквото ти казват друго не ти остава и го пришиваш като всенароден интерес.То батка само с анцуг и ададидаски не се става.
Стига с тая армия бе. В кой век живееш? Швейцария и без армия прекрасно си е запазила цялостта и интересите по време на ВСВ.
След като ГЕРБ до момента на 2 пъти абдикираха от властта, а в последния си мандат натвориха една камара неща срещу народа и то срещу най-бедната му част, защо пак си ги избираме?
САЩ, ЕС, Русия, евреите, масоните или звездите са ни виновни???
Ние сме си виновни, че толкова пъти настъпваме все същата мотика.
И като е така, няма на кого да се сърдим и с кого да оправдаваме състоянието си.
Прост народ - слаба държава.
Това единственото вярно обяснение.
dimitar_vd62
27-03-2017, 14:11
Да, ама Швейцария няма стратегическото положение на България...пък и всички си държат парите там....сега и да искаш да промениш нещо не можеш, чатала е на врата и гащите са събути...щото еще в началото ако бяхме използвали ресурсите си и геополитическото си положение на картата с акъл, ся щяхме да сме най ухажваната страна...добре че поне десните са извън парламента.
alfa racer GTA
27-03-2017, 14:19
ГЕРБ :
1. купуваха гласове и най-вече преференциален "вот".
2. 3 дни преди изборите и най-вече последният ден петък "обиколиха" всички големи фирми в които работодателите-собственици бяха събрали работниците за по 2-3 часа, "да им говорят" водачите на листи.Това е станало, след като на работодателите са им били изпратени "пощальони" които са има казали, че ако не направят това, "няма да видят бял ден" и "няма да спечелят и половин обществен поръчка"(за тези които участват в такива) и това е пренасяне на ректьорския опит на Тиквочев от мутренските времена в политиката ...
Та, не се сърдете на хората.И аз имам такива познати които ги "нахоках" за този им начин на гласуване, защото преди това бяха казали че ще гласуват за "Да България".
Ама след това като размислих и те като ми казаха, че ги е "хванало страх за работата им" ме хвана жал за тях и им се извиних.
Те ми казаха "Теб никой не може да те принуди и затова не ни разбираш - ти си имаш твоите причини, ние нашите".
Така, че донякъде не сте прави. Всеки си "пази" хляба.
Вярно на мен никой нищо не може да ми каже, а и да ми каже не ми пука, ако е настоятелен, не мога да се отърва от неговото присъствие и ми досажда ще го пратя на м@йната му ... но не всички са като мен и не всички имат този избор ...
Така че не обвинявайте хората.Страх ги.За много неща.
Та ей затова отново Винету ще ни управлява.
Аз се надявам да се появи Олд Шетърхенд, който единствен е побеждавал Винету и да го просне на политическата сцена с един удар...
И този момент ще дойде рано или късно, защото "Всеки си намирай майстора" ...
ecotronic
27-03-2017, 14:22
Да, ама Швейцария няма стратегическото положение на България...пък и всички си държат парите там....сега и да искаш да промениш нещо не можеш, чатала е на врата и гащите са събути...щото еще в началото ако бяхме използвали ресурсите си и геополитическото си положение на картата с акъл, ся щяхме да сме най ухажваната страна...добре че поне десните са извън парламента.
За други сериозни ресурси, освен селското ни стопанство, което бе унищожено в резултат от насилствената експроприяция и некадърната реституция, аз не знам.
А - да... и туризмът. Той стана такъв, че за чужденците сме евтина туристическа дестинация а за много от нас, икономически неприемлива.
ivan dimitrov
27-03-2017, 14:30
Стига с тая армия бе. В кой век живееш? Швейцария и без армия прекрасно си е запазила цялостта и интересите по време на ВСВ.
След като ГЕРБ до момента на 2 пъти абдикираха от властта, а в последния си мандат натвориха една камара неща срещу народа и то срещу най-бедната му част, защо пак си ги избираме?
И като е така, няма на кого да се сърдим и с кого да оправдаваме състоянието си.
Няма стига! Оня ден 5 американски танка бяха заградили пътя, спряха ме за проверка на документите и ме предупредиха че има вечерен час. А' съм мтъднал, а' са ме гръмнали. Прибирам се и гледам - в общината се настанили рота американски пехотинци, докато ме видяха и ме взеха на прицел. Викам си - ех, предупреди ме Митака, ама на, като не чета м/у редовете......
Като се събудих, осъзнах че на човека хич не му е леко. Няма стига! Това е полужението.
ecotronic
27-03-2017, 14:30
ГЕРБ :
1. купуваха гласове и най-вече преференциален "вот".
2. 3 дни преди изборите и най-вече последният ден петък "обиколиха" всички големи фирми в които работодателите-собственици бяха събрали работниците за по 2-3 часа, "да им говорят" водачите на листи.Това е станало, след като на работодателите са им били изпратени "пощальони" които са има казали, че ако не направят това, "няма да видят бял ден" и "няма да спечелят и половин обществен поръчка"(за тези които участват в такива) и това е пренасяне на ректьорския опит на Тиквочев от мутренските времена в политиката ...
Та, не се сърдете на хората.И аз имам такива познати които ги "нахоках" за този им начин на гласуване, защото преди това бяха казали че ще гласуват за "Да България".
Ама след това като размислих и те като ми казаха, че ги е "хванало страх за работата им" ме хвана жал за тях и им се извиних.
Те ми казаха "Теб никой не може да те принуди и затова не ни разбираш - ти си имаш твоите причини, ние нашите".
Така, че донякъде не сте прави. Всеки си "пази" хляба.
Вярно на мен никой нищо не може да ми каже, а и да ми каже не ми пука, ако е настоятелен, не мога да се отърва от неговото присъствие и ми досажда ще го пратя на м@йната му ... но не всички са като мен и не всички имат този избор ...
Така че не обвинявайте хората.Страх ги.За много неща.
Та ей затова отново Винету ще ни управлява.
Аз се надявам да се появи Олд Шетърхенд, който единствен е побеждавал Винету и да го просне на политическата сцена с един удар...
И този момент ще дойде рано или късно, защото "Всеки си намирай майстора" ...
Да допуснем, че си прав. Да допуснем, че оправдаваме поведението на тези гласоподаватели.
Знаеш ли колко хора просто не си направиха труда да идат до урните поради простата причина, че не знаят, за кого да гласуват?
Е - ако дори и половината от тези хора си бяха направили труда да гласуват "срещу" ГЕРБ, тези за които говориш щяха да са капка в морето.
dimitar_vd62
27-03-2017, 18:51
Да се извинявам....на тези ли - https://www.youtube.com/watch?v=TRiT2t1U6Uo
.......
Знаеш ли колко хора просто не си направиха труда да идат до урните поради простата причина, че не знаят, за кого да гласуват?
........
Абе ако се вкара едно глсуване с СМС в стил "Биг Брадър" кой да бъде изгонен от къщата що пара може да се събере.....
И кой остане последен го обявяваме за Велик и Любим Вожд и за награда печели доживотна ваканция .
Абе ако се вкара едно глсуване с СМС в стил "Биг Брадър" кой да бъде изгонен от къщата що пара може да се събере.....
И кой остане последен го обявяваме за Велик и Любим Вожд и за награда печели доживотна ваканция .
Те на това му викам: "Избори до ГРОБ":devil:
Стига с тоя песимизъм,все някога може и ще се получи и по-лицеприятен резултат.Понякога и с демократични средства е възможно.Това вече и управляващите са го проумели. Или поне си дават вид.
Гадното е ,че фактора време е решаващ в случая,а засега я караме в стил "Водата дълбае камъка".
Crystal Ball (https://www.youtube.com/watch?v=9b-i0XknSnM)
Благодарско Ванчо,това парче не го бях слушал не помня откога.
И като сме на вълна Стикс е ти нещо друго:
https://www.youtube.com/watch?v=h4Kc_mB9N_M
ЕВАЛА!!!
Наскоро гледах с бебока по един от детските канали как едно настъпи една мотика, тя го удари по главата и то падна. След малко стана и настъпи отново мотиката и т.н. всичко се повтаряше докато това чадо не стана грохнал старец и вече не можеше да стане за да настъпи мотиката отново. Та и ние, БЪЛГАРеТЕ сме явно така, пълни мазохисти. Какво направи ББ? Магистрали? Дааааа, ама с долнопробно качество. Москов ограби здравеопазването отново, ...... Всички псуват Марешки, ама аз си зареждам на неговата бензиностанция и колата ми върви перфектно
ivan dimitrov
31-03-2017, 20:59
ЕВАЛА!!!
Наскоро гледах с бебока по един от детските канали как едно настъпи една мотика, тя го удари по главата и то падна. След малко стана и настъпи отново мотиката и т.н. всичко се повтаряше докато това чадо не стана грохнал старец и вече не можеше да стане за да настъпи мотиката отново. Та и ние, БЪЛГАРеТЕ сме явно така, пълни мазохисти. Какво направи ББ? Магистрали? Дааааа, ама с долнопробно качество. Москов ограби здравеопазването отново, ...... Всички псуват Марешки, ама аз си зареждам на неговата бензиностанция и колата ми върви перфектно
Москов направи друга поразия, за която не бих му простил. Но като казваш че е ограбил здравеопазването, ми става свръх любопитно - как точно я е свършил тая.
Москов направи друга поразия, за която не бих му простил. Но като казваш че е ограбил здравеопазването, ми става свръх любопитно - как точно я е свършил тая.
Лесно. Ма няма да се чуе нищо пак.
dimitar_vd62
31-03-2017, 22:01
Аз пък се чудех що липсваха руските хакери на нашите избори, пък те почивали - http://www.pan.bg/view_article-58-380219-Zaharova-za-izborite-v-Bylgariya-Ruskite-hakeri-byaha-v-pochivka.html
Аз пък се чудех що липсваха руските хакери на нашите избори, пък те почивали - http://www.pan.bg/view_article-58-380219-Zaharova-za-izborite-v-Bylgariya-Ruskite-hakeri-byaha-v-pochivka.html
Курортният сезон в Крим трябва на се открива. Хората спечелиха изборите в САЩ и сега е редно да си починат:on_da_beach:
ivan dimitrov
31-03-2017, 22:26
Лесно. Ма няма да се чуе нищо пак.
Предполагаш или можеш да го докажеш? Щото има разлика, едното е клевета, за което може да се носи и съдебна отговорност, другото е свобода на словото и мисълта(когато я има, мисълта..).
Предстои да платим, за свободата на словото(и действията) на "патриотите". Взе да ми омръзва, да плащам чужди сметки.
dimitar_vd62
31-03-2017, 22:32
Ти чекай да видиш бакшиша към сметката....
mirchozo
31-03-2017, 23:16
Момци, каква мотика, какви 5 леа ?
"Аз мисля", че пак си напазарихме избирателите. Отделно половината българи предпочетиха да не гласуват, като с това бойкотираха собственото си бъдеще. Отделно бяха съставени няколко партийки в които потънаха около 10-15% от избитателите. То и малоумник би се сетил че с 30-40-50млн лева инвестиция на правилното място ще се осигурят 1млн верни гласоподаватели, при това с добре режисиран сценарий, в стил "по-доре да гласувам за него щото инак ставаме провинция на съседите". Аз лично продължавам да нямам нито един познат който да е гласувал за вожда.
ivan dimitrov
31-03-2017, 23:44
"Аз мисля", че пак си напазарихме избирателите. Отделно половината българи предпочетиха да не гласуват, като с това бойкотираха собственото си бъдеще. Отделно бяха съставени няколко партийки в които потънаха около 10-15% от избитателите. То и малоумник би се сетил че с 30-40-50млн лева инвестиция на правилното място ще се осигурят 1млн верни гласоподаватели, при това с добре режисиран сценарий, в стил "по-доре да гласувам за него щото инак ставаме провинция на съседите". Аз лично продължавам да нямам нито един познат който да е гласувал за вожда.
Вероятно се движим в еднаква среда. И моята статистика това показва. Допускам обаче и изкривяване, предизвикано от срамът че не знаем какво искаме. Ако при изборите за президент, гласувахме "щото кака Нела каза че така ще гласува". То сега ...... "ау, ма аз нищо не разбрах от тая бюлетина". И те така.
С нагласени търгове за определени фирми. Ваксините също
ТУК (http://www.alarmanews.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BC/) е само едно от многото и много добре описано. За едната част от този търг сме сезирали дори и прокуратурата, ама ...
Предполагаш или можеш да го докажеш? Щото има разлика, едното е клевета, за което може да се носи и съдебна отговорност, другото е свобода на словото и мисълта(когато я има, мисълта..).
Предстои да платим, за свободата на словото(и действията) на "патриотите". Взе да ми омръзва, да плащам чужди сметки.
Не предполагам. Документите обаче никой "любезно" не ми е предоставил, за това и не казвам нищо конкретно, иначе ще се квалифицира като клевета, както сам каза. Ти едва ли можеш да докажеш всичко, което знаеш.
Имаш "свобода" да си "чешеш езика", а не свобода на словото.
Тъй като съм "мислопрестъпник", нямам проблем в този аспект. За "правилните" мисли, нищо не мога да кажа.
И не ми става ясно, какъв ти е проблема с "патриотите"? Не се притеснявай, те ще "калкулират" по сметката на досегашните, които ми се струва, че припознаваше като "по-правилните". Значи "сметката" не е чужда.
Е, аз познавам няколко, но определено недостатъчно за "изборна победа".
Както се казва: "Докато "отвратените" не гласуват, отвратителните ще ни управляват."
Както се казва: "Докато "отвратените" не гласуват, отвратителните ще ни управляват."
То пък отвратените за кого да гласуват, ако решат да гласуват?
mirchozo
01-04-2017, 17:18
То пък отвратените за кого да гласуват, ако решат да гласуват?
Ами този път имаше няколко партийки които не си правиха огромна реклама и антиреклама на другите. Т.е. нямаха пари за тази дейност, следователно никой не е платил и няма да обслужват неговите интереси. Сам се сети кои са. От всичкото зло се търси най-безобидното. Лошото в случая и огромен минус за България е навлизането на още един олигарх на пазара, дано не съм прав но времето ще покаже.
Ами този път имаше няколко партийки които не си правиха огромна реклама и антиреклама на другите. Т.е. нямаха пари за тази дейност, следователно никой не е платил и няма да обслужват неговите интереси. Сам се сети кои са. От всичкото зло се търси най-безобидното. Лошото в случая и огромен минус за България е навлизането на още един олигарх на пазара, дано не съм прав но времето ще покаже.
Е то и Тръмп е олигарх. Ма то нямало картел на горивата, а само обмен на информация, ВИДИШ ЛИ? А този сега го разследва прокуратурата за дъмпинг на цените. Е те това е правова държава!!! Слагаш ниска цена и оп - престъпник! Откъде взима толкова пари за дъмпинг? С неговия дизел колата ми лети и е с 30ст. на литър по-евтина. Една проста сметка показва, че той печели яко от оборот - 50 колонки по 5ст. на литър печалбда кажем, по средно 30 литра за 3 мин. прави колко? По 24 часа в денонощието .... Пука ми, че няма кафе на неговата безинджийница. Кенеф има, банкомат - също. И защо по другите градове големите вериги също свалиха цените до неговите? И с техния дизел колите пушат и не палят като хората
alfa racer GTA
01-04-2017, 20:45
Една немалка част от горивата ги е купувал от САКСА ОИЛС .По думите на собствениците на САКСА -баща и син, Марешки е продавал закупените от тях горива с надценка от 1 стотинка за дизела, до максимум 3 стотинки за бензина.
И двамата пред комисия на Народното събрание са категорични, че с този марж не може да има печалба, а само продажба на себестойност.
==========================================
А дали гласуваш за няколко "безплатни" кебапчета, или няколко стотинки по-евтино гориво разлика няма.
Тези кебапчета/стотинки за бензина/дизела на практика решават бъдещето на твоите деца и внуци ...
ecotronic
01-04-2017, 20:53
Една немалка част от горивата ги е купувал от САКСА ОИЛС .По думите на собствениците на САКСА -баща и син, Марешки е продавал закупените от тях горива с надценка от 1 стотинка за дизела, до максимум 3 стотинки за бензина.
И двамата пред комисия на Народното събрание са категорични, че с този марж не може да има печалба, а само продажба на себестойност.
==========================================
А дали гласуваш за няколко "безплатни" кебапчета, или няколко стотинки по-евтино гориво разлика няма.
Тези кебапчета/стотинки за бензина/дизела на практика решават бъдещето на твоите деца и внуци ...
Да не забрявяме лекарствата, които Марешки продава на по-ниски цени и то доста преди да се заговори за влизането му в политиката.
За мен това е човек, който може и малко да е, но все нещо е направил. За разлика от кухите обещания на останалата паплач.
dimitar_vd62
01-04-2017, 22:34
Пелени и политици трябва да се сменят често, по разбираеми причини, но явно на нас ни харесва усещането ....отзаде.
Колкото до Марешки, във Варна знам поне още три аптеки които продават на неговите цени, също не от вчера.Предубеден съм към този човек....
Да не забрявяме лекарствата, които Марешки продава на по-ниски цени и то доста преди да се заговори за влизането му в политиката.
За мен това е човек, който може и малко да е, но все нещо е направил. За разлика от кухите обещания на останалата паплач.
Ами започни работа в някоя от аптеките му и пак ще говорим ... там и заплатите са им като цените
ivan dimitrov
01-04-2017, 23:59
С нагласени търгове за определени фирми. Ваксините също
ТУК (http://www.alarmanews.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BC/) е само едно от многото и много добре описано. За едната част от този търг сме сезирали дори и прокуратурата, ама ...
А дали прочете това което пише там!? Или ми внушаваш че година преди Борисов 2 да стане факт, делфийският оракул е предрекъл че Москов ще стане министър?
А дали прочете това което пише там!? Или ми внушаваш че година преди Борисов 2 да стане факт, делфийският оракул е предрекъл че Москов ще стане министър?
Аз съм го и чел, а и съм се сблъсквал и продължавам да се сблъсквам с това. Най съм запознат с търга за интраоперативната радио терапия. Той си беше явно организиран за апаратите на XOFT. Първо те не вършат ИЗОБЩО кой знае какво, но пък консумативът им е 1200 EUR за една операция. И за да елиминират ZEISS в търга са записали - КОНСУМАТИВИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА. А сега сметни колко операции на гърдата се правят, умножи по 1200 и .....
Политиците са продукт на компаниите и групировките. Има хора, които знаят какво ще стане. Ако политик стане неудобен - сбогом (Луканов за пример)
ecotronic
02-04-2017, 09:58
Ами започни работа в някоя от аптеките му и пак ще говорим ... там и заплатите са им като цените
По-добре малко недоволни и много доволни отколкото обратното.
Не познавам Марешки. На този етап съдя за него единствено по направеното от него. Иначе в политиката може да се окаже и той нефелен, но това още не го знаем. И като е така, предлагам да не бързаме да поставяме всички под (над) един знаменател. Това последното, обикновено не носи нищо добро.
Като не ти изнася ставаш и си тръгваш. Никой не те е вързал
alfa racer GTA
02-04-2017, 10:57
По-добре малко недоволни и много доволни отколкото обратното.
Не познавам Марешки. На този етап съдя за него единствено по направеното от него. Иначе в политиката може да се окаже и той нефелен, но това още не го знаем. И като е така, предлагам да не бързаме да поставяме всички под (над) един знаменател. Това последното, обикновено не носи нищо добро.
По-добре недоволни родители, отколкото недоволни деца и внуци.
Децата и внуците когато са недоволни емигрират и оставят тези които са направили грешен избор сами да си сърбат попарата която са надробили с политиците които са избрали в държавата която са направили...
2 милиона българи емигрираха.В западни държави.
=====================================
На марешки аптеките след като завладеят пазара с дъмпинг чрез продажба на себестойност увеличават цените и цените им достигат тези на другите аптеки, та в някои случаи ги и надхвърлят.
ecotronic
02-04-2017, 12:12
Дъмпингът си е законен бизнес подход.
Питам се, какви щяха да са цените на горивата сега, ако не бяха бензиностанциите на Марешки.
Не обичаме да се увеличават цените, но явно не обичаме и да се намаляват.
Какво изобщо искаме?
alfa racer GTA
02-04-2017, 12:56
Не ми следиш мисълта.
Дъмпингът си е законен бизнес подход.
Питам се, какви щяха да са цените на горивата сега, ако не бяха бензиностанциите на Марешки.
Не обичаме да се увеличават цените, но явно не обичаме и да се намаляват.
Какво изобщо искаме?
Дъмпингът не е "законен бизнес подход".Забранен е в чл.36, ал.4 от Закона за защита на конкуренцията.
При спад на цената на петрола сигурно щяха да задържат цените по-високи, а при повишаване щяха да предкомпенсират и да увеличават предварително цените.
И наистина не ми следиш мисълта.Струва ми се че не ти се мисли.
Не може да жертваш средносрочни и дългосрочни цели за сметка на краткосрочните.
Накрая не получаваш нищо.
Пенсионерите 28 години гласуваха за високи "достойни" пенсии.
(Е, имат ли високи пенсии?!!!)
Сега нито имат високи пенсии, нито децата и внуците им са при тях в България.
Разбираш ли какво казвам.
==============================================
Специално за цените на горивата -да намалят регулациите, да позволят по този начин по-свободен внос и продажба на горива и вместо регулации да усилят едно 150% контрола на вноса, производството и качеството на горивата.
Това е начинът за намаляване на цената и повишаване на качеството на горивата.
================================================== =========
В този мисъл пенсионерите сега нито имат високи пенсии, нито децата и внуците им са при тях.
Защото мислиха само за себе си, не помислиха за децата и внуците си когато гласуваха не помислиха в каква държава искат да живеят техните деца и внуци и не ги попитаха изобщо, тоест прехвърлиха цената за високите пенсии на децата и внуците си, те емигрираха, защото не получиха това което искат = да живеят в държава каквото искат и заслужават да живеят.Емигрираха в западните държави, в държави където животът е уреден така както на тях им харесва.
Сега след 2 милиона емигрирали българи няма кой да заплаща вноски за пенсии на пенсионерите и те логично са с ниски пенсии.
Ама са и без деца и внуци.Няма ги в България...
Нито пенсии, нито деца, нито внуци ...
И пенсионерите които тогава взимаха решенията като гласуваха са недоволни и децата им останаха недоволни от избора на пенсионерите и емигрираха.
Така никой не получи това което иска - пенсионерите са с ниски пенсии, а българските имигранти не получиха хубав живот в България.
А можеше да е обратното и пенсионерите с прилични пенсии и българите с живот в България какъвто искат.
---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:39 ----------
==============================================
Твоята ниска цена на бензина/дизела днес ще я заплатят утре децата и внуците ти.
Само че няма да се разправят с теб и да ти обясняват "защо" и "как", а просто ще направят това което смятат че е добро за тях, а ти подобно на много други в този и други форуми ще философстващ "Кое", "какво", "как" и "защо" се е случило...
Когато взимаш решение, не се води само и единствено от личният си интерес.Мисли и за интересите и желанията на децата и внуците си.
В противен случай ще станеш един от многото недоволни погрешно взели решение пенсионери ...
ecotronic
02-04-2017, 18:27
Не ми следиш мисълта.
Дъмпингът не е "законен бизнес подход".Забранен е в чл.36, ал.4 от Закона за защита на конкуренцията.
При спад на цената на петрола сигурно щяха да задържат цените по-високи, а при повишаване щяха да предкомпенсират и да увеличават предварително цените.
И наистина не ми следиш мисълта.Струва ми се че не ти се мисли.....
Цитираш някакъв закон, но умишлено изпускаш важни думички, като "продължително време".
А това продължително време, колко е всъщност?
Посочи ясна дефиниция за това и ще ти следя иначе бая дългата мисъл. :)
А и самото име на този закон е един абсурд.
"Закон за защита на конкуренцията"
Самата конкуренция е един похват, който води до това по-способният да оцелява а по-неспособният да отпада от играта.
От какво да го защитаваме този похват?
Все едно в хода на един боксов мач, да кажа, че трябва да защитаваме бокса.
Какво точно да му защитаваме на бокса?
Има си правила, които регламентират неизползването на непозволени похвати в бокса.
Така че бих приел "закон за защита на бизнеса от нелоялна конкуренция"
Накратко - ако имаше нещо наистина незаконно в действията на Марешки, досега да са го разчекнали.
Е - сега точно това се опитват.
За водещите партии не е никак добре, когато се появи на сцената играч, който застрашително набира скорост. Който и да е той.
За какъв дъмпинг става въпрос? В щатите продават бензина на лев с. Сложи и акциза в България 0.70 и какво се получава?
dimitar_vd62
02-04-2017, 21:13
Доходите са малки, не е проблема в цените.В България бедността е политика.Най лесно е да спечелиш избори като обещаваш на гладния и да го вържеш с некое кило брашно, кус кус и тем подобни, безплатно саниране, и т.н.Ся някъде четох че щели да вдигат данък смет с 29%, ми те ти го безплатното саниране.Ако някой се сети да намали цената на ракията ще стане пожизнен премиер с рекордна избираемост.Всички ни убеждават как не можели да се вдигнат доходите.....що, България някакво изключение ли е от другите икономики.Ми некъф оная вечер се жалва че производителноста на българина била 45-50% по-ниска от западняка.Чудно как тоя българин като отиде назапад и си повишава производителността.Ма никой не му направи впечатление че цехчето на "работодателя" е на гол газобетон и дърводелските му машини са от някое приватизирано соц предприятие.Нямало специалисти....ами има ама са на години вече и не се лъжат да работят за заплащане според "постигнатите резултати"....не знам що примерно Енерго про имат "дежурна" обява за специалисти ниско средно и високо напрежение, дори за отчетници на електромерите, от две три години ги гледам не могат си намерят специалисти.Колко хора познавам дето работят на 4 часа пък реално са 8-12 часа, ем отде пари за пенсии, и какви пенсии ще вземат изобщо.Кадърните избягаха щото нямат 9 живота като котките да слушат безкрайни обещания....то това беше целта, да останат послушковците дет работят за едни 5 лв и едната ракия.Можеш ги видиш пред всеки денонощен магазин след 18 часа и сутрин рано преди работа.Сиреч тука останаха предсказуеми лесно манипулативни хора и статуквото няма да се промени.И без външни фактори ще си седим на тоя хал.И децата ни с право ще ни съдят.
Ае бе ,верно ли? И кво викаш,че следва да напраим са? Нещо като да си пуснем бай Брус от ютуб да ни попее например "Сълзите на Дракона" ,щот естествено е да нямаме кинти да си купим диска.
Чак се разревах от самосъжаление. И за Брус ми е мъчно.
Коалиция "Обединени Патриоти и ГЕРБ" или за краткост ОПГ:rotfl:
ivan dimitrov
05-04-2017, 12:02
Коалиция "Обединени Патриоти и ГЕРБ" или за краткост ОПГ:rotfl:
Или, ползвайки малко литературен език - "В очакване на Борисов4".
Колега alfa racer GTA - за коя верига бензиджийници работиш?
До бензиностанцията на Марешки в Сф има една частна. Там цените са под тази на Марешки.
Колкото до горивото на Марешки - колата ми върви прекрасно с неговия дизел
А колкото до Боко-4, ще чакам да видим поредните изцепки на Бате Воленчо, накъде ще избие лицемерието на Каракачана, и на Валката каква ведра мисъл ще му набразди сивото у кратуната
Колега alfa racer GTA - за коя верига бензиджийници работиш?
До бензиностанцията на Марешки в Сф има една частна. Там цените са под тази на Марешки.
Колкото до горивото на Марешки - колата ми върви прекрасно с неговия дизел
А колкото до Боко-4, ще чакам да видим поредните изцепки на Бате Воленчо, накъде ще избие лицемерието на Каракачана, и на Валката каква ведра мисъл ще му набразди сивото у кратуната
Сега Валерко е сега баш "патриота". Воленчо са му стиснали "орехчетата" и пее, каквото му свирят.
dimitar_vd62
08-04-2017, 15:04
Патриотите клекнаха за минималната пенсия....В България минималната пенсия е 80 евра, в Македония 200, в Албания 150...другия път ще гласувам за ДОСТ, явно българското семе не може да роди нищо добро.Но пък пуашим Русия.... с гладни пенсионери....то си е за страх де.