View Full Version : Евтин вариант за свещи ?
Здравейте Колеги , дойде време да сменям свещи и на моята каляска (145 1.4 ТС) , а чесно казано не разполагам с космически суми от сорта на 50+ лева на свещ (говоря за малките ) Големите не са ми проблем намерих шампиончета по 5 лева едната ,та можете ли да ми препоръчате някакъв компромисен варянт и реално има ли такива на други фирми освен НРГ някакви по-евтинки?
Благодаря ви предварително :flirt:
etrovskii
01-03-2013, 06:22
Здравейте Колеги , дойде време да сменям свещи и на моята каляска (145 1.4 ТС) , а чесно казано не разполагам с космически суми от сорта на 50+ лева на свещ (говоря за малките ) Големите не са ми проблем намерих шампиончета по 5 лева едната ,та можете ли да ми препоръчате някакъв компромисен варянт и реално има ли такива на други фирми освен НРГ някакви по-евтинки?
Благодаря ви предварително :flirt:
Денсо иридиум са много добри и много ще те изкарат ама са много скъпи 260 лева,иначе чух отзиви добри за бриск,евтини и карали до 20,30 хиляди километра.:picnic:
endeavour
01-03-2013, 06:50
Денсо иридиум са много добри и много ще те изкарат ама са много скъпи 260 ...
Темата е за евтини свещи, кво Денсо те гони?
Към колегата, пуснал темата: изписано е много по въпроса и във всяка такава тема всички почват да обясняват на питащия колко не е в час, та търси евтини свещи и как трябвало непременно да сложи НЖК или "Денсо незнам къв пауър", щото били предписани от производителя и карали по 100 000 км... нищо, че след 20-30 000 може и 15-годишната алфа да я няма... Аз доскоро карах с Бош и не съм имал никакви проблеми, но лошото е, че те спряха от производство малките свещи. Сега ползвам това http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=21&subcat=113&prod=4859&numenkl=1&show=1
В крайна сметка решението и колата са си твои. А за Бриск-а питай ivailo rachev или намери и прочети темата му по въпроса, преди да купиш :no:
Бош - около 16-18 лева за бройка.
Е разбира се макс 20-30 хиляди , но е вариант .
Аз 8-те свещи ги смених за около 80 лева с Бош
По-добре си поръчай нжк от ebey. При бош и шампион, вероятноста от фалшива свещ е доста голяма, а след това и главоболията.
Иначе в общ технически има скорошна тема за Денсо, явно и там доста са свалили качеството напоследък...
ivailo rachev
01-03-2013, 08:25
Здравей,както каза колегата по-горе някъде из раздела има тема за Бриск,където аз ги пробвах.Големите са по 2 и нещо бройката,а малките по 8 и нещо,не помня точно,но лично на моята кола изгърмяха на няма и 1000 километра.Сложих си Денсо и забравих за проблема,но там цената е около 33лв. за голямата свещ и 27 за малката.
И аз съм карал с бриск и съм много доволен даже има специални и за газ излезнаха ми 60 лв и 8те
endeavour
01-03-2013, 13:46
Бош - около 16-18 лева за бройка.
Е разбира се макс 20-30 хиляди , но е вариант .
Аз 8-те свещи ги смених за около 80 лева с Бош
Не е лошо да кажеш и откъде, щото пловдивския представител на Бош в пета палата на панаира от две години ми разправя, че не се произвеждат малките свещи.
etrovskii
01-03-2013, 16:59
Темата е за евтини свещи, кво Денсо те гони?
Към колегата, пуснал темата: изписано е много по въпроса и във всяка такава тема всички почват да обясняват на питащия колко не е в час, та търси евтини свещи и как трябвало непременно да сложи НЖК или "Денсо незнам къв пауър", щото били предписани от производителя и карали по 100 000 км... нищо, че след 20-30 000 може и 15-годишната алфа да я няма... Аз доскоро карах с Бош и не съм имал никакви проблеми, но лошото е, че те спряха от производство малките свещи. Сега ползвам това http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=21&subcat=113&prod=4859&numenkl=1&show=1
В крайна сметка решението и колата са си твои. А за Бриск-а питай ivailo rachev или намери и прочети темата му по въпроса, преди да купиш :no:
Абе аз имам познати които карат с такива бриск и нямат ядове,първо си купи и след това драскаи ,за мене лично не е проблем да дам 500 лева за кабели и свещи но съм зимал и такива много са добри ,нещо си в грешка:on_da_beach::punk:
endeavour
01-03-2013, 18:07
Абе аз имам познати които карат с такива бриск и нямат ядове,първо си купи и след това драскаи ,за мене лично не е проблем да дам 500 лева за кабели и свещи но съм зимал и такива много са добри ,нещо си в грешка:on_da_beach::punk:
Абе ти какви познати имаш и с какво карат си е твой проблем. А това, че ти правя забележка да бъдеш по-адекватен към въпроса, поставен в конкретната тема, е всичко друго, но не и драскане. Едва ли някого в тая точно тема го интересува колко лева можеш да дадеш и за какво при положение, че дискутираме евтини свещи. Аз за разлика от тебе нямам познати и на познатите познати, а споделям личен опит, за да опитам да помогна на колегата. И не е лошо да укротиш малко топката. Всички сме били новобранци в тоя форум и сме си мислели, че разбираме от всичко.
etrovskii
01-03-2013, 18:19
Абе ти какви познати имаш и с какво карат си е твой проблем. А това, че ти правя забележка да бъдеш по-адекватен към въпроса, поставен в конкретната тема, е всичко друго, но не и драскане. Едва ли някого в тая точно тема го интересува колко лева можеш да дадеш и за какво при положение, че дискутираме евтини свещи. Аз за разлика от тебе нямам познати и на познатите познати, а споделям личен опит, за да опитам да помогна на колегата. И не е лошо да укротиш малко топката. Всички сме били новобранци в тоя форум и сме си мислели, че разбираме от всичко.
mod edit: колега etrovskii, моля спазвай добрия тон във форума!
Денсо иридиум са много добри и много ще те изкарат ама са много скъпи 260 лева,иначе чух отзиви добри за бриск,евтини и карали до 20,30 хиляди километра.:picnic:
чети
Благодаря ви колеги точно бриск гледах и аз но не им знам каталожния номер на малките някой може ли да ми го каже благодаря :]
Не е лошо да кажеш и откъде, щото пловдивския представител на Бош в пета палата на панаира от две години ми разправя, че не се произвеждат малките свещи.
Официален представител , но не и единствен вносител Освен това Киров бош вкарва свещи специално от турските заводи на БОШ Моите ги взех от ЕВРОСЕРВИЗ магазин за авточасти един на ул.Родопи другият им е на Бул България .Преди 2 месеца декември 2012 . В момента са ми на колата :)
Ако не вярваш кажи къде да дойда за да видиш :)
Благодаря ви колеги точно бриск гледах и аз но не им знам каталожния номер на малките някой може ли да ми го каже благодаря :]
http://www.brisk.biz/catalogue
Тук може да си видиш номерата на малките и големите.
badmadafaka
02-03-2013, 19:27
И колко много ще изкарат "Денсо Иридиум"..? :wow:
Аз точно теб дадох за пример по-напред в темата. :)
Понякога се случва да набараш единствения х*й от торбата с п*тките, но доста хора около мен взеха да се оплакват от Денсо, също и такива които не карат Алфа. Явно са "пожълтели" и те.
http://www.brisk.biz/catalogue
Тук може да си видиш номерата на малките и големите.
Да но излизат само големите ...
Колегата правилно е дал проблемните за намиране малки свещи са OE092 на Шампион, аз съм с такива 2-ра година и нямам проблеми, само да ви светна, че в Евро 07 цената им е над 2 пъти по-ниска отколкото в AXM ;) - 7лв/бр
Колегата правилно е дал проблемните за намиране малки свещи са OE092 на Шампион, аз съм с такива 2-ра година и нямам проблеми, само да ви светна, че в Евро 07 цената им е над 2 пъти по-ниска отколкото в AXM ;) - 7лв/бр
Благодаря ти Много ОЩЕ УТРЕ СЪМ ТАМ !!!
http://www.picvalley.net/u/1960/107950596116171886621362297291HthTVtCn1QCK4xt2vkSM .JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1960/107950596116171886621362297291HthTVtCn1QCK4xt2vkSM .JPG)
AR14YS
А ето и малките на Шампион:
http://rudy96.zakolite.bg/item/zapalitelna-svesht-za-alfa-romeo-145-94-00-champion-oe092-t10/pid_82992-211_346301-110_278
5,75лв.
AnastasKOSTOV-REX
03-03-2013, 11:02
И колко много ще изкарат "Денсо Иридиум"..? :wow:
Ми ако са истински....-много наистина.
Васил Петров
03-03-2013, 19:42
Ми ако са истински....-много наистина.
Моето Денсо изкара доста (2 мотора избутаха) и като ги свалих бяха като нови.Сега някой колега ги кара и си свирка.
На времето 2007г пробвах бош и шампион......... Ако имам отново ТС-16в никога няма да си сложа от тея марки.
Majed_146
04-03-2013, 00:41
Здравей,както каза колегата по-горе някъде из раздела има тема за Бриск,където аз ги пробвах.Големите са по 2 и нещо бройката,а малките по 8 и нещо,не помня точно,но лично на моята кола изгърмяха на няма и 1000 километра.Сложих си Денсо и забравих за проблема,но там цената е около 33лв. за голямата свещ и 27 за малката.
Подкрепям! колегата на 150% два пъти ядох курката със свещи- Бриск Мриск! сребърни! спорт, какви ли не! така също с НЖК купени от БГ пълен ташак! та единият вариант от Ебай - търси английски продавачи с рейтинг 190лв комплект оригиналните платинум 50к км на Патладжанката и са още добре -кара се на газ предимно- на Алфета изкарах един комплект денсо иридим на газ 60к км цена 165 лв! от един колега от Щатите поръчват се по пощата и пристигат по еконт с наложен платеж с опция "зърни преди да платиш", два пъти съм вземал денсо
и ако мотра е жив ще потретя :) Пиши ми на лично ако искаш да ти дам адреса на мейла! Поздрави
etrovskii
04-03-2013, 08:37
Подкрепям! колегата на 150% два пъти ядох курката със свещи- Бриск Мриск! сребърни! спорт, какви ли не! така също с НЖК купени от БГ пълен ташак! та единият вариант от Ебай - търси английски продавачи с рейтинг 190лв комплект оригиналните платинум 50к км на Патладжанката и са още добре -кара се на газ предимно- на Алфета изкарах един комплект денсо иридим на газ 60к км цена 165 лв! от един колега от Щатите поръчват се по пощата и пристигат по еконт с наложен платеж с опция "зърни преди да платиш", два пъти съм вземал денсо
и ако мотра е жив ще потретя :) Пиши ми на лично ако искаш да ти дам адреса на мейла! Поздрави
Аз съм с нжк от бг и нямам ядове вече 5 година ,в алфа ромео ми ги сложиха за 280 лева.:noooo:
А за бриск явно има колеги доволни и недоволни,ама са хубава алтернатива заедно с бош но временна.
Темата е за евтини свещи т.е. така или иначе, този който пита няма да сложи скъпи. Всичко останало е спам и пречи на човек да си намери инфото. Хубавите ги знаем Дензо и НЖК и да се спре. :bounce8:
etrovskii
04-03-2013, 14:30
Темата е за евтини свещи т.е. така или иначе, този който пита няма да сложи скъпи. Всичко останало е спам и пречи на човек да си намери инфото. Хубавите ги знаем Дензо и НЖК и да се спре. :bounce8:
Колега за кога последно си сменял свещи и какви са ,ако нее тайна,ими дай съвет :pp:за 156 144к.с какви да сложа?
Majed_146
04-03-2013, 18:46
Аз съм с нжк от бг и нямам ядове вече 5 година ,в алфа ромео ми ги сложиха за 280 лева.:noooo:
А за бриск явно има колеги доволни и недоволни,ама са хубава алтернатива заедно с бош но временна.
300лв с за оригинални и не изкараха и 30к км, сигурен съм, че в бг има и оригинални, но както каза един колега има много ментета :( вече не пробвам свещи купени от БГ :( за това има ебей и цената от 165 лв за денсо Иридиум за 60к минимум според мен е поносима. Брискове за 45 лв комплекта за 15-20к км, което ме съмнява да изкарат на газ!
за това мисля, че да вземеш иридума:) като пари излиза долу горе еднакво поне е добро и колата работи перфектно:) а другото е на вноски :):smile:. Явно съм попаднал на Бриск менте :)
поздрави!
ivailo rachev
04-03-2013, 21:19
И аз явно попаднах на Бриск менте,въпреки че ги взех от официалния вносител.Фирмата,в която работя е вносител на Денсо и съм сигурен,че е истинско и за това дадох толкова пари за свещи,но не съжалявам.Както каза Majed парите са същите,но за евтините ги даваш на няколко пъти.
etrovskii
05-03-2013, 06:36
300лв с за оригинални и не изкараха и 30к км, сигурен съм, че в бг има и оригинални, но както каза един колега има много ментета :( вече не пробвам свещи купени от БГ :( за това има ебей и цената от 165 лв за денсо Иридиум за 60к минимум според мен е поносима. Брискове за 45 лв комплекта за 15-20к км, което ме съмнява да изкарат на газ!
за това мисля, че да вземеш иридума:) като пари излиза долу горе еднакво поне е добро и колата работи перфектно:) а другото е на вноски :):smile:. Явно съм попаднал на Бриск менте :)
поздрави!
Съгласен съм,то мойти са надути в цена защото нали ги знаете колко наценка слагат оторезираните сервизи:bowdown:
Аз съм с Шампионки от ТиН кар, понеже нямаше други като я взех. Засега вече 40 хил. не съм имал грижи с тях, ама вече май се насочват към края на жизнения си път
И аз от вчера съм със Champion-8 броя,и за сега ми харесва поведението им!
И аз от вчера съм със Champion-8 броя,и за сега ми харесва поведението им!
А преди това с какви?
Колко като пари излизат комплекта?
А преди това с какви?
Колко като пари излизат комплекта?
NGK беха преди,сигурно са си и били оригиналните,защото бяха много зле-над 200++ хиляди км. предполагам.
А Шампионките са 100лв комплекта от Евро07
20лв. малките
5лв.големите
Някой ползвал ли е подобни свещи:
http://www.picvalley.net/u/1884/2130963160327548221362853428bHoJorP67fuq7hMwXUaH.J PG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1884/2130963160327548221362853428bHoJorP67fuq7hMwXUaH.J PG)
От ebay.co.uk за 80 лв малките NGK. Значително по евтини от България. На 30 000 км са от както съм ги сложил, тези дни направих проверка да ги видя как са. А големите си ги купих от един търг пак там за 23 лв 4-те. NGK и те не са мръднали на 30к
Както си прецениш и аз не бих дал много пари, но и прекалено малко си е компромис. Действително карат по 80-100к км.
killuminati
20-03-2013, 14:20
Веднага ти казвам евтиният варянт , които не е никак лош. Зарежи кво ти говорят , че трябва да дадеш 300 лева за свещи. Слагаш псевдо свещите на Bosch (големите) и псевдо свещи Champion (малки) на стойност 49 лева и си караш като пич. Аз съм с такава комбинация вече 2 години и при това съм с АГУ! Кофтито при тази ситуация е ,че трябва да ги сменяш през 2 години има - няма , но пак излиза по-тънкана. Скъпите свещи са за скъпи коли. Точка.
didkoldihno
20-03-2013, 18:46
От ebay.co.uk за 80 лв малките NGK. Значително по евтини от България. На 30 000 км са от както съм ги сложил, тези дни направих проверка да ги видя как са. А големите си ги купих от един търг пак там за 23 лв 4-те. NGK и те не са мръднали на 30к
Както си прецениш и аз не бих дал много пари, но и прекалено малко си е компромис. Действително карат по 80-100к км.
онзи ден смених свещи всички сложих тези нжк цената ми беше 238лв вичко