View Full Version : Антена на оператор на покрива ,да или не ?:-)
Колеги,имам нужда от помощ :-)
Отправено ни е предложение от Булсатком ,за поставяне на антена на покрива на блока ,срещу наем.
След няколко дни ще имаме събрание на входа,а аз нямам твърда позиция по въпроса .
Предварително се извинявам за идиотската тема,но ми е необходима информация ,а
нещата ,който намирам в нета са противоречиви ( в двете крайности :
много са вредни (облъчват,ще ти излезе трето ухо и т.н или
напълно са безопасни (замерени,одобрени и т.н ))
Зная,че тук има доста технически грамотни хора и ще се радвам,ако споделите мнение :-)
Благодаря предварително !:-)
п.п.
Само да вметна,че не съм параноичка на тема "облъчване",защото съвсем ясно съзнавам в какъв свят живея :-)
По-добре на вашия покрив и съответен наем, отколкото на съседния, но без наем и пак до вас :) .
По-добре на вашия покрив и съответен наем, отколкото на съседния, но без наем и пак до вас :) .
точно така. а и да се съгласите, първо ще си правят замервания и чак тогава ще решат там ли ще монтират.
хубавото е че пари повече за нищо няма да събирате.
Антените излъчват много по-малко точно под себе си.
Та на вашия покрив и наем, за вас е отвсякъде по-добре от колкото ако я боднат на някой от околните покриви.
Mind_Control
05-03-2013, 16:11
Та на вашия покрив и наем, за вас е отвсякъде по-добре от колкото ако я боднат на някой от околните покриви.
Абсолютно :)
Само да внимават, като пробиват хидроизолацията на покрива.
old alfist
05-03-2013, 16:11
Откакто сложиха на един познат такава антена се раждат само мъжки бебета във входа.
Mind_Control
05-03-2013, 16:15
Откакто сложиха на един познат такава антена се раждат само мъжки бебета във входа.
Е, и? В нашия вход няма антена и пак са само мъжки 6-7 и едно женско, проблем?
Надявам се не вярваш, че антената има нещо общо?
old alfist
05-03-2013, 16:20
Е, и? В нашия вход няма антена и пак са само мъжки 6-7 и едно женско, проблем?
Надявам се не вярваш, че антената има нещо общо?
Не вярвам естествено, но дори да е така ще сложат антена на конкурентен оператор, от който излизат само женски, за да не се обърква популацията.
ама те 4 оператора бе. пък половете само 2 /3/ :D
sasho_n2
05-03-2013, 16:44
Колеги,имам нужда от помощ :-)
Отправено ни е предложение от Булсатком ,за поставяне на антена на покрива на блока ,срещу наем.
След няколко дни ще имаме събрание на входа,а аз нямам твърда позиция по въпроса .
Предварително се извинявам за идиотската тема,но ми е необходима информация ,а
нещата ,който намирам в нета са противоречиви ( в двете крайности :
много са вредни (облъчват,ще ти излезе трето ухо и т.н или
напълно са безопасни (замерени,одобрени и т.н ))
Зная,че тук има доста технически грамотни хора и ще се радвам,ако споделите мнение :-)
Благодаря предварително !:-)
п.п.
Само да вметна,че не съм параноичка на тема "облъчване",защото съвсем ясно съзнавам в какъв свят живея :-)
Моят съвет определено е "За". Както колега по-горе е писал, антената излъчва сигнала си настрани, а не надолу. Ние бяхме пред подобна дилема преди няколко години, голяма част от живущите бяха съгласни, но се появиха едни дървени фолософи, които обясняваха колко вреден бил сигнала. Резулатата беше, че оператора поставиха клетката си на съседния вход, оправиха безплатно изолацията на покрива им и започнаха да им плащат наем, парите от които са им достаъчни, за да си правят периодични ремонти и обновявания. За сметка на това, ние в момента се облъчваме много повече и събираме постоянно пари за ремонти, които се случват едва-едва...
lordliness
05-03-2013, 17:26
Ние имаме, не съм забелязал някой да е мутирал сериозно, сега изтичах до огледалото добре изглеждам. Малко съм наддал на кг. Покрива всички разходи, дори направихме ремонт на входа.
Те това е истината.
По-добре е ти да държиш пушката, че и да ти плащат, отколкото да ти насочат дулото между очите:grin:
Глупаците от нашия вход подскачаха, че има антена на покрива, докато не я махнаха и не я боднаха на отсрещния покрив. Сега хем пари няма, хем се пържат в микровелето:upsidedwnsmiley:
old alfist
05-03-2013, 22:49
Ефекта на въздействие върху човека не е много ясен, но факта може да се използва за различни цели - един роднина така лъжеше една негова ухажорка, че не може да има деца, защото е работил в казармата на радиолокационна станция, а той всъщност си имаше две.
lordliness
05-03-2013, 23:07
Помните ли онези клипове където пукаха пуканки с телефони :) не трябва да държите царевица в кухнята.
Alfa User
05-03-2013, 23:27
Подкрепям това мнение с двете ръце - кат' един виден комуникационен специалисТ.
ivan dimitrov
06-03-2013, 08:27
---
Благодаря много за отговорите !:-)
Дано успеем да стигнем до консенсус със съседите(някои от тях са "видни" ЕнтЕлектуалци,чийто мироглед се формира от вестник "Уикенд" и няколко ракийки преди кафето http://www.pic4ever.com/images/4chsmu1.gif,но всички знаете какво представлява феноменът "етажна собственост" )http://www.pic4ever.com/images/tauruss.gif
абе никой не иска да плаща асансьор,осветление и чистачка така че.......
абе никой не иска да плаща асансьор,осветление и чистачка така че.......
Таке е, но разправял ли си се с олигофрени, дето държат по пет GSM по джобовете си и накичени хендсфрита по ушите, но антената на покрива видиш ли ги облъчвала. То му се спарушило всичко между ушите, но държи да го раздава на другите :Suicide:
ecotronic
06-03-2013, 12:09
Таке е, но разправял ли си се с олигофрени, дето държат по пет GSM по джобовете си и накичени хендсфрита по ушите, но антената на покрива видиш ли ги облъчвала. То му се спарушило всичко между ушите, но държи да го раздава на другите :Suicide:
Някога Айнщайн е казал, че развитието на технологиите вероятно ще доведе до появата на поколения от идиоти.
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.”
И май ще се окаже прав:
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Having-Coffee.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Having-Dinner-w-friends.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Enjoying-a-museum.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Special-Occassion.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Day-at-the-beach.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/enjoying-a-game.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Date-with-a-grilfriend.jpg
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/nj1015.com/files/2012/10/Enjoying-a-convertible.jpg
Говорил съм часове по телефона, спал съм близо до Wi-Fi рутер, спя с лаптоп на главата... Е още не са ми пораснали два х*я... Има къде по-опасни работи.
dimitar_vd62
06-03-2013, 17:33
Има едно неудобство за което се сещам. Ще трябва да осигурите достьп на групите по поддрьжка. И това 24/7.
А за да избяга от обльчване в днешно време, човек трябва "да хваща Балкана".
И там не става, по-високо си и по-близо до Космоса, а спътниците как облъчват....
Говорил съм часове по телефона, спал съм близо до Wi-Fi рутер, спя с лаптоп на главата... Е още не са ми пораснали два х*я... Има къде по-опасни работи.
Двата чепа не са проблем, нова дупка да не се отвори само.
От 6 години сме с антени на покрива, плащат си и още не сме почнали да светим в тъмното и извънземни не сме срещали.
Не е много по темата,ама е подобно.Ние пък имахме друг казус,като купувахме апартамента разбрахме че под нас ще има зъболекарски кабинет/така пише в нотариалния АКТ/.В последствие се оказа,че кабинета щял да бъде за зъбни снимки,това вече ни дойде в повече,все пак ще спим над рентгенов апарат,не искам детето след 10г. да свети нощем,разучихме закона и разбрахме,че без подписите на всички под,над,отляво и отдясно не може да стане- и така 2 години,до преди 1 месец.Видяхме раздвижване във въпросния кабинет и разбрахме че щели да отварят :shock::shock::shock::shock:.Съответно звъним в агенциата за ядрено регулиране и тинтири минтири/те седяха твърдо зад нас/ и от тях разбрахме,че тея нещастници в народното събрание гласували промяна в закона,и сега вече не се искало разрешение от съседите.:shock::shock::shock::shock: Ся се чудим какво да правим,да продаваме ли,да чакаме да заработи и да викнем от комисията екип да мери-направо не знам.Ако има някой запознат с тези нови и модерни рентгени/били безопасни посред собственичката,а и тези в комисията казаха така/колко всъщност са опасни.Тя твърди,че е правила специална изолация с оловни плоскости в стените.
Mind_Control
06-03-2013, 20:42
Не е много по темата,ама е подобно.Ние пък имахме друг казус,като купувахме апартамента разбрахме че под нас ще има зъболекарски кабинет/така пише в нотариалния АКТ/.В последствие се оказа,че кабинета щял да бъде за зъбни снимки,това вече ни дойде в повече,все пак ще спим над рентгенов апарат,не искам детето след 10г. да свети нощем,разучихме закона и разбрахме,че без подписите на всички под,над,отляво и отдясно не може да стане- и така 2 години,до преди 1 месец.Видяхме раздвижване във въпросния кабинет и разбрахме че щели да отварят :shock::shock::shock::shock:.Съответно звъним в агенциата за ядрено регулиране и тинтири минтири/те седяха твърдо зад нас/ и от тях разбрахме,че тея нещастници в народното събрание гласували промяна в закона,и сега вече не се искало разрешение от съседите.:shock::shock::shock::shock: Ся се чудим какво да правим,да продаваме ли,да чакаме да заработи и да викнем от комисията екип да мери-направо не знам.Ако има някой запознат с тези нови и модерни рентгени/били безопасни посред собственичката,а и тези в комисията казаха така/колко всъщност са опасни.Тя твърди,че е правила специална изолация с оловни плоскости в стените.
Стига глупости. Мобилният ти телефон те облъчва в пъти повече отколкото модерен ренгенов апарат. Консултирай се с някой физик преди да убиеш бизнеса на хората.
Susscrofa
06-03-2013, 21:47
Ще ти го купя на половин цена този апартамент.:tooth:
През 25 санта бетон голЕмо облъчване пада:tooth:
Ще станеш още по грозноват:tooth:
---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Според мен спиш с тоалетна дъска на главата.
Това, което си написал звучи като казано от устата на ония умници дето се съмняват в еволюционната теория, защото седели три часа пред клетката на маймуната и тя не станала човек.:tooth:[COLOR="Silver"]
Според мен спиш с тоалетна дъска на главата.
Това, което си написал звучи като казано от устата на ония умници дето се съмняват в еволюционната теория, защото седели три часа пред клетката на маймуната и тя не станала човек.:tooth:
Още в съседната тема ти казах да не се напъваш, ти взе да ми развиваш теории за секс с животни. Със зоофили не общувам, не се напъвай пак да ми отговаряш.
Susscrofa
06-03-2013, 22:02
Стига глупости. Мобилният ти телефон те облъчва в пъти повече отколкото модерен ренгенов апарат. Консултирай се с някой физик преди да убиеш бизнеса на хората.
Ще променя този коментар щот си ми слабост.
При ГСМ-а нямаме радиоктивност.:picnic:
При ренгена има.
За снимка на един зъб си прав, но при панорамните доста се надвишава естествената радиация, която получаваме от бате райко /слънцето/
Като рентгенолог ти казвам, дишай спокойно. Дори без друга изолация плочата е достатъчно дебела, за да няма никакво облъчване при вас. Аз съм постоянно под лъчите и още не светя.:pimp:
Susscrofa
06-03-2013, 22:07
Още в съседната тема ти казах да не се напъваш, ти взе да ми развиваш теории за секс с животни. Със зоофили не общувам, не се напъвай пак да ми отговаряш.
Ти я започна тази тема.:picnic:
Аз мисля, че ти си фруктофил, харесваш динята от хладилника.:tooth:
---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:05 ----------
Като рентгенолог ти казвам, дишай спокойно. Дори без друга изолация плочата е достатъчно дебела, за да няма никакво облъчване при вас. Аз съм постоянно под лъчите и още не светя.:pimp:
Ахаааааа, имаме си оловен войник, елечето добре ли ти стои?:tooth:
ecotronic
06-03-2013, 22:09
Ще променя този коментар щот си ми слабост.
При ГСМ-а нямаме радиоктивност.:picnic:
При ренгена има.
За снимка на един зъб си прав, но при панорамните доста се надвишава естествената радиация, която получаваме от бате райко /слънцето/
Това не е вярно. Не си наясно що е това радиоактивност.
А относно влиянието от елекромагнитни вълни, виж какво гласи правилото на Ленц.
Ти я започна тази тема.:picnic:
Аз мисля, че ти си фруктофил, харесваш динята от хладилника.:tooth:
Да, обичам да похапвам диня, ама нищо повече ;)
Ахаааааа, имаме си оловен войник, елечето добре ли ти стои?:tooth:
Ни позна. Ода с оловна "тога" шот съм по-учен:upsidedwnsmiley:
Имам си и якичка, ма не съ ший, на`м дали са сещаш за кво. Имам си и фешУн цайси:devil:
Благодаря твоето мнение е много ценно,иначе за другите коментари нямам думи :laser::laser::laser::laser:
Susscrofa
07-03-2013, 08:57
Благодаря твоето мнение е много ценно,иначе за другите коментари нямам думи :laser::laser::laser::laser:
E, аз да не би да ти казах нещо различно?:)
Все забравям, че си чуВствителен.
---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:38 ----------
Това не е вярно. Не си наясно що е това радиоактивност.
А относно влиянието от елекромагнитни вълни, виж какво гласи правилото на Ленц.
Не ми се прави на умник.
Обясни ми къде попадат в електромагнитния спектър радиочестотите и къде са ренгеновите, които са с "наноразмери"?
Не желая да ми цитираш закони, пиши разбираемо.:spell:
ecotronic
07-03-2013, 10:41
---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:38 ----------
Не ми се прави на умник.
Обясни ми къде попадат в електромагнитния спектър радиочестотите и къде са ренгеновите, които са с "наноразмери"?
Не желая да ми цитираш закони, пиши разбираемо.:spell:
Щом не щеш да четеш закони и дефиниции, ще ти го обясня на прост език:
1 - При наличие на радиоактивност има излъчване на алфа, бета и гама лъчи. Първите 2 представляват потоци от честици. Гама лъчите са електромагнитни колебания с висока честота и поради това са и високоенергийни. На това се дължи йонизиращото им действие. Ако трябва допълнително ще ти обясня що е това.
2 - Рентгеновите лъчи са електромагнитни колебания чиято честота (спектър) се намира между ултравиолетовия и гама спектъра.
Т.е. при рентгеновите лъчи няма потоци от елементарни частици.
Това означава, че рентгените не са радиоактивни.
3 - Радио сигналите, светлинните сигнали и рентгеновите лъчи имат един и същи характер - електромагнитни колебания. Разликата между тях е в честотния спектър.
Спектърът на радиочестотите се намира под този на видимата светлина (с по-ниска честота са)
Спектърът на рентгеновите лъчи се намира над този на видимата светлина.
Колкото по-висока е честотата на електромагнитните колебания, толкова по-висока енергия носят те при една и съща амплитуда. Поради това рентгеновите лъчи са по-опасни за живата материя отколкото радиочестотните сигнали.
Важното в случая е това, че според законите на електромагнитната индукция и правилото на Ленц, във всеки затворен контур, поставен в електомагнитно поле се индуцира електрически ток, чиято честота е същата но посоката е такава, че полученото от него поле се противопоставя на полето, което го поражда.
В човешкият организъм затворени контури има милиарди само в мозъка.
Тъй че кой каквото и да си говори, истината е че всички електромагнитни колебания около нас водят до появата на електрически колебания преминаващи през живите клетки и не е ясно как това им влияе.
Общо взето на същия принцип работят и микровълновите фурни.
Susscrofa
07-03-2013, 11:02
Щом не щеш да четеш закони и яе.
Общо взето на същия принцип работят и микровълновите фурни.
Ти си уникално зле.:)
И миналия път пак ми изнасяше тъпите си и никому ненужни лекции копнати откъде ли не.
КАКВО Е РАДИАЦИЯ????????
В нейното определение не участват ли и гама лъчите.
Нали това написах и аз с едно изречение, всичко зависи от позицията в спектъра.
Ренгеновите лъчи са "нано-къси" и нямат нищо общо с радиочестотите.
Имат изключително силна проникваща способност поради факта, че са без маса.
Та нима радиоактивните материали не са тези, които излъчват гама лъчите?
Тук не говорим само за поток от протони и електрони.
Помолих те да не ми четеш тъпанарските си лекции.
Аман от научни сътрудници.:heavy_cry:
Писахте много хубави работи, но забравяте, че мощността на излъчване на тия антени е от порядъка на няколко вата.
За сравнение, радиолокационните станции от среден тип имат импулсна мощност в границите на 200-450 КВата.
Тоест, стотици хиляди пъти повече.
И там имаше легенди, как се изпържвали котките, ама такава никой не беше виждал.
И малко математика:
Силата на полето, образувано от един заряд, зависи от заряда, разделен на диелектричната константа на вакуума, четири пъти ПИ и радиуса на квадрат.
Като махнеш константите се вижда ясно, че силата намалява в квадратична прогресия.
Тоест, телефона до главата облъчва десетки хиляди пъти повече от антената на покрива.
Какво да кажат пожарникарите, полицаите , докторите от БМП и изобщо всички, които имат радиостанции в колите. Те са равни или по-мощни от станциите на джи-ес ем операторите.
С една дума, Вики: Слагайте смело!
Susscrofa
07-03-2013, 11:07
Писахте много хубави работи, но забравяте, че мощността на излъчване на тия антени е от порядъка на няколко вата.
За сравнение, радиолокационните станции от среден тип имат импулсна мощност в границите на 200-450 КВата.
И там имаше легенди, как се изпържвали котките, ама такава никой не беше виждал.
И малко математика:
Силата на полето, образувано от един заряд, зависи от заряда, разделен на диелектричната константа на вакуума, четири пъти ПИ и радиуса на квадрат.
Като махнеш константите се вижда ясно, че силата намалява в квадратична прогресия.
Тоест, телефона до главата облъчва десетки хиляди пъти повече от антената на покрива.
Какво да кажат пожарникарите, полицаите , докторите от БМП и изобщо всички, които имат радиостанции в колите. Те са равни или по-мощни от станциите на джи-ес ем операторите.
Ок, но какво се случва когато си на 24 часова експозиция-постоянна.
Телефонът ми е доглавата 20 минути дневно.
Пилотът е в кабината определено време.
Тъпото е, че именно подрастващите стоят постоянно у дома, а те са най-уязвими.
ivan dimitrov
07-03-2013, 11:09
---
ecotronic
07-03-2013, 11:12
Ти си уникално зле.:)
И миналия път пак ми изнасяше тъпите си и никому ненужни лекции копнати откъде ли не.
КАКВО Е РАДИАЦИЯ????????
В нейното определение не участват ли и гама лъчите.
Нали това написах и аз с едно изречение, всичко зависи от позицията в спектъра.
Ренгеновите лъчи са "нано-къси" и нямат нищо общо с радиочестотите.
Имат изключително силна проникваща способност поради факта, че са без маса.
Та нима радиоактивните материали не са тези, които излъчват гама лъчите?
Тук не говорим само за поток от протони и електрони.
Помолих те да не ми четеш тъпанарските си лекции.
Аман от научни сътрудници.:heavy_cry:
Направих си труда да ти обясня някои фундаментални неща от живота във връзка с това, което си написал в пост №28:
"При ГСМ-а нямаме радиоктивност.:picnic:
При ренгена има."
Ти правиш ли разлика между радиоактивност и радиация???
Очевидно не!
Както винаги, така и сега жалкият ти интелект, съчетан с викоко-заядливият ти нрав, само потвърждава за пореден път това, което е написано в библията:
"Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат"
Това е последното нещо, което държах да ти кажа преди отново да те тикна в черния списък.
мисля че това ти трябва
http://rkplovdiv-bzs.com/norm/content/law/zapoved_RD09-325.pdf
какво са гласували в народното събрание няма никакво значение докато не се обнародва в държавен вестник.
ако става въпрос за кабинет който се намира на стандартен жилищен етаж, можеш да ги порежеш. светлата височина на жилищен етаж обикновено е ~2,60м , но в помещения където се използват източници на йонизиращи лъчения изискването е минимум 3м светло.
освен това им трябва съгласие от общо събрание.
Susscrofa
07-03-2013, 11:21
Направих си труда да ти обясня някои фундаментални неща от живота във връзка с това, което си написал в пост №28:
"При ГСМ-а нямаме радиоктивност.:picnic:
При ренгена има."
Ти правиш ли разлика между радиоактивност и радиация???
Очевидно не!
Както винаги, така и сега жалкият ти интелект, съчетан с викоко-заядливият ти нрав, само потвърждава за пореден път това, което е написано в библията:
"Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат"
Това е последното нещо, което държах да ти кажа преди отново да те тикна в черния списък.
"Радиацията е сбор от разнородни по вид частици и електромагнитни излъчвания с йонизиращо действие. Най-значими са следните типове йонизиращо излъчване: късовълново електромагнитно излъчване (рентгеново и гама излъчване), потоци от заредени частици: бета частици (електрони и позитрони), алфа частици (ядра на изотопа 4He), протони, други йони, мюонов и др., а също и неутрони. Основни източници на радиация са: радиоактивни елементи, космическата радиация, изкуствени радиоактивни източници (напр. ядрени реактори). Радиацията е един от главните мутагенни фактори."
"Радиоактивност или още радиоактивен разпад (от латински radio — излъчвам, и activus — действен) се нарича способността на атомните ядра на нестабилни изотопи на химични елементи да се превръщат спонтанно в ядра на други химични елементи, при което се излъчва енергия във формата на електромагнитно лъчение или частици - например алфа-частици, бета-частици или гама-лъчи".
Радиацията е резултатът от радиоктивността.
Обясни ми ти разликата.
Много си зле, смешно зле.
Приличаш ми на слабоподготвен асистент от БАН.
Ползвам Уикито, щот там очевидно плуваш в свои води.
Е, радиоактивен ли е рентгенЪТ, ъъъъъъъъъъъъъ?
мисля че това ти трябва
какво са гласували в народното събрание няма никакво значение докато не се обнародва в държавен вестник.
ако става въпрос за кабинет който се намира на стандартен жилищен етаж, можеш да ги порежеш. светлата височина на жилищен етаж обикновено е ~2,60м , но в помещения където се използват източници на йонизиращи лъчения изискването е минимум 3м светло.
Ами представи си,че е на партера с 1-ия етаж заедно,имат 3 м.светло май,демек имат вход отвън на блока,и във входа на 1-ия етаж,граничещ с апартамента до тях,ние сме над тях,демек втори жилищен етаж :sad::sad::sad:
old alfist
07-03-2013, 11:31
мисля че това ти трябва
Колев, разбирам желанието ти блеснеш с познания в строителството, но чети малко по-внимателно и ако не знаеш нещо - питай.
Мъри е написал, че в нот.акт за собственост е записано като съсед стом.кабинет, от което следва, че кабинета е законен по тогавашните норми в строителството - явно е фигурирал в проекта, който проект е одобрен от всички инстанции, включително и бившето ХЕИ.
щом са на партерен етаж, там обикновено светлата височина е 3,20. остава ти да провериш нещата с общото събрание в случай че не ги искаш.
а това дали е вредно е друг въпрос. със сигурност не е полезно обаче :D хората които са работили дълго на такива апарати обикновено имат проблеми със жлезите , но става въпрос за стари апарати все пак. от друга страна не се засичате по едно и също време в блока.
old alfist
07-03-2013, 11:47
щом са на партерен етаж, там обикновено светлата височина е 3,20. остава ти да провериш нещата с общото събрание в случай че не ги искаш.
а това дали е вредно е друг въпрос. със сигурност не е полезно обаче :D хората които са работили дълго на такива апарати обикновено имат проблеми със жлезите , но става въпрос за стари апарати все пак. от друга страна не се засичате по едно и също време в блока.
Общото събрание да събере пари и да купи друг кабинет, като толкова държи да го няма в блока.
Колев, разбирам желанието ти блеснеш с познания в строителството, но чети малко по-внимателно и ако не знаеш нещо - питай.
Мъри е написал, че в нот.акт за собственост е записано като съсед стом.кабинет, от което следва, че кабинета е законен по тогавашните норми в строителството - явно е фигурирал в проекта, който проект е одобрен от всички инстанции, включително и бившето ХЕИ.
ша мъ прощаваш, но стоматологичен кабинет и лаборатория са различни неща. в първото имаш компресори които да бръмчат на съседите, във втория - рентгенови апарати. заблудил си се че искам да "блесна" пред тебе или други спамери. просто си говорим с мъри ;)
Susscrofa
07-03-2013, 11:52
ша мъ прощаваш, но стоматологичен кабинет и лаборатория са различни неща. в първото имаш компресори които да бръмчат на съседите, във втория - рентгенови апарати. заблудил си се че искам да "блесна" пред тебе или други спамери. просто си говорим с мъри ;)
И какво като бръмчат. Има си норми за шум в жилищни сгради. Влизат при съседа мерят при работещ компресор и ако всичко в нормите, край.
old alfist
07-03-2013, 11:55
Не може да знаеш повече от хората, които се занимават с това - дори да е правен в последствие/променено предназначение на имота/ има издадено Удостоверение за въвеждане в експлоатация или Разрешение за ползване, които пак са със съгласието на компетентните органи.
В нотариалния акт пише зъболекарски кабинет,но после е сменено предназначението на помещението за рентгенов кабинет,без наше знание,даже строителя като и е продавал помещението е обещал всички да се подпишат по тогавашния закон/това са нейни думи/,обаче с това уцелиха греда-3-ма души не се подписахме......................:idea::idea::idea: :idea:
Уф... Ай стига моля ви се.
Радиация/ излъчване/ и радиоактивност са съвсем различни физични явления. Рентгеновата тръба е източник на йонизираща радиация, но не е радиоактивна.
Нямам намерение да изнасям лекции по въпроса, щот и без това ми е писнало от подобни. Който има желание, да чете.
Радиовълните, светлината и гама-лъчението са с еднаква природа - електромагнитни върни с различна дължина на вълната. Колкото дължината на вълната е по-малка, толкова по-малка е и прониквателната им способност.
Екранировката на помещение с източник на йонизираща радиация трябва да е равна на 0,5мм оловен еквивалент. Плочата на един блок е с много по-висок еквивалент. Който иска, може да провери. Има таблици по въпроса. Изискването за размерите на помещението се свежда до това, че трябва да има 2м отстояние на източника на йонизираща радиация от стените и трябва да има триобемна вентилация.
Ако някой го интересуват конкретните нормативи, има ги на сайта на АЯР.
Susscrofa
07-03-2013, 13:05
Уф... Ай стига моля ви се.
Радиация/ излъчване/ и радиоактивност са съвсем различни физични явления. Рентгеновата тръба е източник на йонизираща радиация, но не е радиоактивна.
Нямам намерение да изнасям лекции по въпроса, щот и без това ми е писнало от подобни. Който има желание, да чете.
Радиовълните, светлината и гама-лъчението са с еднаква природа - електромагнитни върни с различна дължина на вълната. Колкото дължината на вълната е по-малка, толкова по-малка е и прониквателната им способност.
Екранировката на помещение с източник на йонизираща радиация трябва да е равна на 0,5мм оловен еквивалент. Плочата на един блок е с много по-висок еквивалент. Който иска, може да провери. Има таблици по въпроса. Изискването за размерите на помещението се свежда до това, че трябва да има 2м отстояние на източника на йонизираща радиация от стените и трябва да има триобемна вентилация.
Ако някой го интересуват конкретните нормативи, има ги на сайта на АЯР.
Това е подвеждаща информация.
Гама лъчението е радиоактивно.
"Радиоактивност или още радиоактивен разпад (от латински radio — излъчвам, и activus — действен) се нарича способността на атомните ядра на нестабилни изотопи на химични елементи да се превръщат спонтанно в ядра на други химични елементи, при което се излъчва енергия във формата на електромагнитно лъчение или частици - например алфа-частици, бета-частици или гама-лъчи".
Гама лъчението е изключително вредно за живите организми за разлика от по-дългите над 1мм каквито са радио лъчите.
Лъчите с дължина под 0.3 нм са изключително вредни.
Не мога да сравнявам едното с другото.
---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
Йонизиращо лъчение-това е всяко лъчение,което при взиомодействие със среда води до образуване на електрически заряди с различни знаци.
При ядрен взрив,аварии на АЕЦ и други ядрени првръщания се появяват и действат не видими и не усещащи се от човека лъчения.По своята природа ядреното лъчение може да бъде електомагнитно,например гама-лъчението, или да представлява поток от бързо движещи се елементарни частици- неутрони,протони,бета и алфа-частици.Всички ядрени излъчвания , взимодействащи с различни матеряли,йонизират техните атоми и молекули.Йонизацията на средата е по-силна, когато мощноста на проникващата радияция или радиоктивност е голяма и колкото е по-продължително въздействието.
Като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на рентгенолог.:nuke:
Това е подвеждаща информация.
Гама лъчението е радиоактивно.
Гама лъчението е изключително вредно за живите организми за разлика от радио лъчението.
Лъчите с дължина под 0.3 нм са изключително вредни.
Не мога да сравнявам едното с другото.
:heavy_cry::horror::sick::Suicide::death: :guillotine: :goodnight:
Susscrofa
07-03-2013, 13:16
:heavy_cry::horror::sick::Suicide::death: :guillotine: :goodnight:
Съжалявам, че точно ти написа това, наистина.
Радиоктивността не е свързана само с поток от частици имащи маса.
Радиоактивното лъчение може да бъде и електромагнитен лъчев поток.
Разбирам те защо няма какво да кажеш.:nuke:
Не може да знаеш повече от хората, които се занимават с това - дори да е правен в последствие/променено предназначение на имота/ има издадено Удостоверение за въвеждане в експлоатация или Разрешение за ползване, които пак са със съгласието на компетентните органи.
благодаря че ми разясни! както винаги, много говориш, но нищо не казваш. добавям те в игнор листата ;)
Susscrofa
07-03-2013, 13:44
благодаря че ми разясни! както винаги, много говориш, но нищо не казваш. добавям те в игнор листата ;)
Целта е накрая да си пишеш и да си отговаряш сам, берачо на круши.:blah:
ecotronic
07-03-2013, 13:58
И малко математика:
Легендите не са само легенди.
Служил съм като радиотелеграфист по време на занятието Щит - 82. Тогава имах възможността да се запозная с екипажа на една съветска станция за тропосферна връзка и да разгледам подробно и самата станция. Няма да изпадам в подробности, но ще кажа, че имаше на вратата една табела с една диаграма на която бяха обозначени зоните в които НЕ трябва за стъпва човешки крак в момент в който антената излъчва, поради сериозен риск от необратими последици върху здравето.
Другото интересно е това, че екипажът се състоеше от свръх срочно-служещи (не войници отбиващи редовната служба) Всички тези хора бяха подбрани такива, които нямат намерения за в бъдеще да създават поколение.
Изводите си правете сами.
Susscrofa
07-03-2013, 14:08
Легендите не са само легенди.
Служил съм като радиотелеграфист по време на занятието Щит - 82. Тогава имах възможността да се запозная с екипажа на една съветска станция за тропосферна връзка и да разгледам подробно и самата станция. Няма да изпадам в подробности, но ще кажа, че имаше на вратата една табела с една диаграма на която бяха обозначени зоните в които НЕ трябва за стъпва човешки крак в момент в който антената излъчва, поради сериозен риск от необратими последици върху здравето.
Другото интересно е това, че екипажът се състоеше от свръх срочно-служещи (не войници отбиващи редовната служба) Всички тези хора бяха подбрани такива, които нямат намерения за в бъдеще да създават поколение.
Изводите си правете сами.
Кво ми се правиш на потаен.
И аз съм служил в ПВО и осигурявахме техническото обслужване на едни старички ракети.
Понеже стояхме близо до тях и слагахме едни щитове върху излъчвателите. Стигат до гигахерцове. Нормално е.
Пазят те.
В радиостанциите са още по мощни излъчвателите.
Но не знам защо се отклони от темата, която осра.:nuke:
etrovskii
07-03-2013, 14:17
:BBQ::goodnight:
Кво ми се правиш на потаен.
И аз съм служил в ПВО и осигурявахме техническото обслужване на едни старички ракети.
Понеже стояхме близо до тях и слагахме едни щитове върху излъчвателите. Стигат до гигахерцове. Нормално е.
Пазят те.
В радиостанциите са още по мощни излъчвателите.
Но не знам защо се отклони от темата, която осра.:nuke:
Първо не е осра а това го направи ти кюфте мазно.Само за кифтаци и пържоли си квии квиии,крух грух:hump::rotfl:И имали тема кадето да не влезеш ,и все ти да си правия, и все ти да е осереш?
Susscrofa
07-03-2013, 14:26
:BBQ::goodnight:
Първо не е осра а това го направи ти кюфте мазно.Само за кифтаци и пържоли си квии квиии,крух грух:hump::rotfl:И имали тема кадето да не влезеш и все ти да си правия.
Обясних на уважемите ни колеги, единият, от които образован, нЕкои общи постановки.
п.п. Личи ти, че си нов тук, щом ми обръщаш толкова внимание.
Молодец, Чибурашка.
etrovskii
07-03-2013, 14:33
Обясних на уважемите ни колеги, единият, от които образован, нЕкои общи постановки.
п.п. Личи ти, че си нов тук, щом ми обръщаш толкова внимание.
Молодец, Чибурашка.
Нети обръщам внимание бе кюфте,просто гледам как се заяждаш с хората,и все си компетентен,знаеш много и все си прав,ама само си за луканки свиня миризлива,квии,грух,грух:BBQ::rotfl:
Susscrofa
07-03-2013, 14:35
Нети обръщам внимание бе кюфте,просто гледам как се заяждаш с хората,и все си компетентен,знаеш много и все си прав,ама само си за луканки свиня миризлива,квии,грух,грух:BBQ::rotfl:
Хахаха, внедрен агент си ти.
Или руска пиянка.:tv:
Съжалявам, че точно ти написа това, наистина.
Радиоктивността не е свързана само с поток от частици имащи маса.
Радиоактивното лъчение може да бъде и електромагнитен лъчев поток.
Разбирам те защо няма какво да кажеш.:nuke:
Обяснявам елементарно.
Радиоактивността е свойство на конкретно материално вещество.
Радиацията е поток от частици или кванти.
Надявам се, че най-накрая ме разбра.
Това се две съвсем различни физични явления.
Ако искаш ми отговори на следния въпрос: Къде в рентгеновата тръба се намира радиоизотопа?:screwy:
Susscrofa
07-03-2013, 14:38
Обяснявам елементарно.
Ако искаш ми отговори на следния въпрос: Къде в рентгеновата тръба се намира радиоизотопа?:screwy:
Сега започна да се въртиш:)
В какви мерни единици се измерва погълнатата доза йонизиращо лъчение при рентгенографията?
etrovskii
07-03-2013, 14:41
Обяснявам елементарно.
То нереза не разбира ,какво му обясняваш,свинята си знае неговото да квичи и грухти:hump::goodnight:време е да се самозакопае
---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:38 ----------
В какви мерни единици се измерва погълнатата доза йонизиращо лъчение при рентгенографията?
Измерва се в 10 литра топла вода и 2 кила комбиниран фураш за нерези като тебе:hump::bouncing_smiley:
Gy/sm2 и производни.:kissy:
Susscrofa
07-03-2013, 15:08
Gy/sm2 и производни.:kissy:
И.............това не ти ли е достатъчно.
Защо считаш, че трябва да има тръба с уран, за да имаме радиоактивно лъчение???????
Резултатът е на лице.
Лъчението е със същия характер, защо източникът да променя картината.
Тук няма движение на масови частици.
И.............това не ти ли е достатъчно.
Защо считаш, че трябва да има тръба с уран, за да имаме радиоактивно лъчение???????
Резултатът е на лице.
Лъчението е със същия характер, защо източникът да променя картината.
Тук няма движение на масови частици.
Извинявай, но по-лесно ме разбира арабски студент.
Между другото в рентгеновите тръби няма радиоизотоп. Това е закачка за студенти. Рентгеновото лъчение в диагностичните и терапевтични уредби е спирачно.
Susscrofa
07-03-2013, 15:17
Извинявай, но по-лесно ме разбира арабски студент.
Между другото в рентгеновите тръби няма радиоизотоп. Това е закачка за студенти. Рентгеновото лъчение в диагностичните и терапевтични уредби е спирачно.
Знам добре какво означава спирачно.
Не знаех, че си расист.
Определено обаче виждам, че си наУчен сътрудник:)
Нищо не работиш, но много говориш.:)
Шегата настрана.
За мен рентгеновите лъчи са активни, при това радио...активни.
Характера им е същия като гама лъчите отделени при ядрен разпад на радиоктивен елемент.
Говорим само за гама лъчението.
Знам добре какво означава спирачно.
Не знаех, че си расист.
Определено обаче виждам, че си наУчен сътрудник:)
Нищо не работиш, но много говориш.:)
Шегата настрана.
За мен рентгеновите лъчи са активни, при това радио...активни.
Характера им е същия като гама лъчите отделени при ядрен разпад радиоктивен елемент.
И в момента работя. Разчитам изследвания от няколко работни места през виртуален интерфейс. В промеждутъците си чеша пръстите за спорта.
В същност арабите са от бялата раса, така че няма как да съм расист. Националист, може би.
Примерът е от раздел - "загубени в превода".
Не съм наУчен сътрудник, щот и от тях получавам главоболие, но това вече са дефекти в образователната система. Като видях навремето каква академична общност имаме и отебах наУката. Студентите обаче все пак идват в болницата на упражнения и трябва някой да им обясни нещата, защото утре ще те лекуват, и теб и мен.
ecotronic
07-03-2013, 15:35
И в момента работя. Разчитам изследвания от няколко работни места през виртуален интерфейс. В промеждутъците си чеша пръстите за спорта.
В същност арабите са от бялата раса, така че няма как да съм расист. Националист, може би.
Не съм наУчен сътрудник, щот и от тях получавам главоболие, но това вече са дефекти в образователната система. Като видях навремето каква академична общност имаме и отебах наУката. Студентите обаче все пак идват в болницата на упражнения и трябва някой да им обясни нещата, защото утре ще те лекуват, и теб и мен.
Щом имаш нерви да комуникираш със свинята, значи си готов и за психиатър :)
Щом имаш нерви да комуникираш със свинята, значи си готов и за психиатър :)
Е не. Психиатър е по-скоро диагноза, отколкото специалност.:yes:
Susscrofa
07-03-2013, 15:52
Има директива в ЕС, която отхвърля изцяло съществуването на човешки раси.:)
Расова принадлежност, често е синоним на етническа такава.:)
Аз не мога да се съглася с това, но предложенията за расово разделяне при видът Хомо:) са доста.
etrovskii
07-03-2013, 16:11
Аз не мога да се съглася с това, но предложенията за расово разделяне при видът Хомо:) са доста.
Бингоооо,само коментаръти за диериктивите ме убива колко си кух мен,евро съюза за мене е шибана организация която нищо не ви е дала и няма да ви даде,само един среден пръст ще вземете от този съюз.И след време такива като тебе ще твърдят че няма раси сигурен съм,то вече е почнало,а относно великите ти изказвания,спри да четеш и преписваш и след това да пишиш тук,странен си как може да приписваш от теми и да се прайш на велик?:butt::lol_sign::big_bow_down::boost:
Susscrofa
07-03-2013, 16:33
Бингоооо,само коментаръти за диериктивите ме убива колко си кух мен,евро съюза за мене е шибана организация която нищо не ви е дала и няма да ви даде,само един среден пръст ще вземете от този съюз.И след време такива като тебе ще твърдят че няма раси сигурен съм,то вече е почнало,а относно великите ти изказвания,спри да четеш и преписваш и след това да пишиш тук,странен си как може да приписваш от теми и да се прайш на велик?:butt::lol_sign::big_bow_down::boost:
Е щот майка Русия много ни е дала, та за туй.:)
Добре, че сме им дали писмо и култура, че още щяха да търчат из сибирските степи с гащи от кожа на нутрия и мех от дебело черво на свиня пълен с водка.
То се видя, че отиде козата у бъзето и в тая тема.
Та... Ако някой евро идиот го е написал това, то той явно има сериозно ментално увреждане. От друга страна, къде отива "Европа на нациите". Ако ще се цепим на етноси, да се връщаме в пещерите.
Колкото до това колко Хомо ет хоминис, нещо хич и неща да го зачеквам.;-)
Susscrofa
07-03-2013, 16:57
То се видя, че отиде козата у бъзето и в тая тема.
Та... Ако някой евро идиот го е написал това, то той явно има сериозно ментално увреждане. От друга страна, къде отива "Европа на нациите". Ако ще се цепим на етноси, да се връщаме в пещерите.
Колкото до това колко Хомо ет хоминис, нещо хич и неща да го зачеквам.;-)
Директива 2000/43/ЕО на Съвета на Европейския съюз
Темата си стана много добра, екотроника си би камшика, само ти излишно упорстваш.:baby:
Директива 2000/43/ЕО на Съвета на Европейския съюз
Темата си стана много добра, екотроника си би камшика, само ти излишно упорстваш.:baby:
Като и без това ми е залепен з*ка пред компютъра, поне да го ползвам/ компютъра де :lol:/.
Нямам възможност да се запозная с всички евроидиотии, но от толкос свободясала администрация, какво да очаква човек. Трябва и там да ги заритат по тлъстите з*дници, то не че тук истинското ритане тепърва не предстои.:smackbum:
Susscrofa
07-03-2013, 17:09
Като и без това ми е залепен з*ка пред компютъра, поне да го ползвам/ компютъра де :lol:/.
Нямам възможност да се запозная с всички евроидиотии, но от толкос свободясала администрация, какво да очаква човек. Трябва и там да ги заритат по тлъстите з*дници, то не че тук истинското ритане тепърва не предстои.:smackbum:
Създават илюзия за народна власт, това успокоява масите. Хранят ги, така ханят и журналята. Виж как всичко утихва лекичко. Този филм е с ясен край.:band:
Създават илюзия за народна власт, това успокоява масите. Хранят ги, така ханят и журналята. Виж как всичко утихва лекичко. Този филм е с ясен край.:band:
Трилър с елементи на хорър и некадърни артисти.
Ако оставим нещата така .... тъжна ни майка.
А забравих - нискобюджетен.
etrovskii
08-03-2013, 06:22
Е щот майка Русия много ни е дала, та за туй.:)
Добре, че сме им дали писмо и култура, че още щяха да търчат из сибирските степи с гащи от кожа на нутрия и мех от дебело черво на свиня пълен с водка.
Неблагодарна сволач,не стига че ви освободихме от османско иго че и отгоре натова и отворен,благодарение на наз още говорите на този език,ако не бяхме ние щеше да се казваш мюмюн,и алката ти вечно щеше да е с вазелин,и щеше да говориш на някакъв арабски диалект,писането ти дотука показва колко си елементарен и злобен нерез,злоботийката и простотията наделяват почваш да се осираш като свиня.:static::dyrvo_v_kenefa:
Susscrofa
08-03-2013, 08:32
Неблагодарна сволач,не стига че ви освободихме от османско иго че и отгоре натова и отворен,благодарение на наз още говорите на този език,ако не бяхме ние щеше да се казваш мюмюн,и алката ти вечно щеше да е с вазелин,и щеше да говориш на някакъв арабски диалект,писането ти дотука показва колко си елементарен и злобен нерез,злоботийката и простотията наделяват почваш да се осираш като свиня.:static::dyrvo_v_kenefa:
Мъка, на него вярвам, не на теб или на друг продажен историк.
Шапка свалям на всеки един загинал руски войник на наша земя, но Руската империя във всичките и урудливи форми е нанесла доста вреди на България.
Чети.................
Няма по-свято нещо на света освен милото Отечество всякому
Георги Раковски
Человек де е първи път видял небесната светлина, привързан е на него място като от някоя си очарователна сила, която го тегли непрестанно тамо, щото може се каза, че тая сила става в него като един единствен нагон. Всеки, който се е за малко време отдалечавал от месторождението си, познава тая сладка наклонност, която с никакви речи не може се изказа пристойно.
Человеците, доде са още живели в диво състояние и са се преселили от един предел на други, скитающи се, не са усещали толкова тая наклонност към месторождението си; но откак са почнали да се заселват и да живеят постоянно на едно място, да си правят къщи и покъщнина, да зидат храмове, да се молят Богу, да си сеят лозя, градини, ниви и пр., оттогава тая наклонност се е преобърнала веке в силна любов и в техните сърца е станала една страст, щото всеки да предпочита да жертвува и живота си, отгдето да пропусти другиго да потъпче милото му месторождение и Отечеството му.
Человек же, който се скита от едно място на друго, оставя месторождението си пусто и не ще да знай нищо за общото си Отечество, той е подобен на едно безсловесно животно, което живей на света само и само да се прехрани. Такива человеци са укорени от сичкия свет и назовават се с презрение скитници!
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!
Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!
Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.
Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.
Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.
До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!
Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото всичкото войнство и него самого.
От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!
От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда!
В 1812 г., кога бяха минали руските войски в България и бяха достигли до Шумен, от една страна, Русия издаде прокламация на български език (печатана в Букурещ) и възбуждаше Българите да станат против Турчина, а от друга страна, гореше градищата и селата им и насила прекарваше няколко си хиляди челяди през Дунава!… В тех времена са изгорени от Русите Разград, Арбанашко велико село, Свищов, Русчук и други много градове и села, които развалини и разсипни още до днес се виждат!Много же старци помнят и проповядват с кървави сълзи тях времена.
В 1828 г., когато Дибич премина Балкана и достигна до Одрин, пак същото последва. От една страна, подбудиха някои си Българи да вземат участие в боя и да се смразят с Турци, а от друга – немилостивите Руси си свършиха работата, опустошиха като скакалци тия места, отдето поминаха, отвлякоха пак няколко хиляди домородства Българи в пуста си Русия.! Множество от тях разорани села в Руманя* (Романя, Руманя – Тракия, Южна България, Румелия. Бел. ред.) и от тая страна на Стара планина се още и до днес се виждат в бурен и трънак обрасли!
В 1854 г., пак щом минаха Силистра, не забравиха да издадат прокламация, подписана от Паскевича, и искаха да побуждат Българите да се дигнат против Турчина, а от друга страна, бяха приготвили и закони, по които да владеят Българя, ако черна съдбина бе я покорила тям. Но щом се видяха победени, не забравиха да се ползуват от обичайния си лов и тъй отвлякоха пак със себе си тринайсет хиляди домородства в Бесарабия.
Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител!* (Ами днес какво правят? Всеки човек, българин, който мисли надалеч и разсъждава, бил изменник според тях. “С нас е народът”, казват те, т.е. онези, които не знаят руския камшик. З.С.)
Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва.
Сега веке, откак я победиха Европейците под Севастопол и й откриха слабостите пред цял свет, тя обърна веке друга политика и с пари и лъжи мами простодушните Българи в мирни и тихи времена да се преселят в нейните омразни пустини, да ги зароби вечно!
Българите, кои се излъгаха и отидоха в 1828 лето, като усетиха какво робство ги чака, по-голямата част останаха във Влашко и Богданско и оттамо се върнаха назад още преди танзимата* (Танзимат – реформи, започнати от султан Махмуд) в Турско, во время султана Махмуда, който изпроводи тогава и едного си чиновника с пари да им помогне. Това бе издействувал покойний нняз Стефан Богориди* (Княз Стефан Богориди, 1770-1859 г., – голям български благодетел от Котел. Внук на Софроний Врачански и историк на самия Георги Раковски. С изключителни заслуги по българския църковен въпрос. На негово собствено място и с негова помощ е построена желязната църква “Свети Стефан” в Цариград. Бел. ред.). Също и ония, които бяха минали в 1854 лето, подпомогнати от Парижкия мир. Къде отивате вие, мили братя, Видински Българи! Знайте ли вие Русия каква е? Знайте ли какво робство и вечни мъки ви чакаттамо? Защо се не посъветувахте с ония Българи, които са били тамо, да ви разкажат къде и в каква яма искате да се хвърлите? Ето какви злини ви чакат тамо:
Като се преселите от този въздух (хава), на когото сте родени и научени, с вашите жени и малки дечица, доде идете на онова място, половината ви ще измря и погина по пътя, а доде привикнете на тез блудкави и горчиви пустинни води, Бог знае колко ще останете! Това е веке знайно от цял свет, че кога человеци или животни си менят въздуха, на когото са се родили и научили, трябва непременно да пострадаят с живота си. Земете за пример татарите, които са пред очи ви, и вижте колко са измрели и колко още мрат откак са се преселили! А те са дошли на добър и здрав въздух, на плодовита и весела земя; ама вие, като идете в ония диви пустини, дето няма ни вода студена, ни шума зелена, ни трева цветовита, на едно пусто от бозалък* (Бозалък – вид едра трева. Бел. ред.) покрито диво поле, дето не може человек нито една трънка да види израсла! Сички в такова едно място ще се разболейте и повечето от вас ще измрат! Какъв тежък грях вие, мили Българи, земате огторе си? Можете ли да понесете вий този грях? Вие ставате убийци на децата си, на домородствата си! Можете ли вие в тех голи и диви пустини тутакси да направите къщи, да набавите покъщнина и да се закриляте от оная свирепа и люта зима, която става по тех диви места и ще ви найде без покрив? Я! Смислете за колко години и с какви разноски и трудове можете направи ония къщи, покъщнина и потребни прегради, които сте тук нашли от баба и дядо, или сте сами с толкова мъки направили? Ами отде ще земете и вещество (кересте) за тях, като тамо е пуста и страшна пустиня и не растат нито тръне, както казахме? Тамо не ви остава друго, освен да изкопайте дупки в земята и да живейте като къртици (слепи мишки), или да си изкопайте гробове и да се закопайте живи! Де остават вашите хубави лозя, ливади, ниви и райски градини? Де остава оная зелена и гъстолистна шума, оная гъста гора и прохладните й сенки? Няма веке да видите, не ще ги сънувате насъне и ще си оплаквате дните!
Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те са твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си? А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана? Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде!
Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследова дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:
“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте! Ние сме ви родили и отхранили, оставили сме ви домове, лозя, ниви и други домашни потребности, а вие, о, неблагодарни синове, оставяте сичко да запустей и отивате в оная пуста и омразна земя, за да си пъхнете вратовете в железен ярем! Каква нужда, какви насилия ви накарват на това скитничество? Знайте ли вие, че ние сме претърпели повече от четиристотин години, от Делии, от Кърджалии, от Капсъзи* (Капсъзин – безделник, нехранимайко, разбойник. Бел. ред.), от убийства и грабежи – и пак сме увардили бащино си свято огнище. А вие днес, кога веке сичко се преобърна в мир и тишина и настанаха добри времена, за голи само обещания, що ви прави Русия, бягате и се преселяте, ставате убийци на сами себе си, на жените и децата си! О! Вашите души и на онзи свят щат ся казни за това във вечните мъки и в пъкъла! А телата ви ще теглят на тойзи свят от руското робство и с кървави сълзи ще прекарате злочестий си живот”.
Не е ли срамота за вас, о видински Българи! Да ви заменят с Татарите и да правят с вас трампа, като с някои си коне или волове! Я! Вижте ги тех Татари в какво бедно състояние ги е докарала немилостива Русия! Те, мислите, от добрина ли са се преселили от тамо? Не можете ли, окаяни, да разсъдите дотолкова и да разберете, че и вас ще ви докарат още в по-жалостно и по-окаяно от тях състояние! Те, като ги гледате, просят и чакат други да ги прехранят и досега са измрели половината им! Не ще ли изпатите и вие същото? Но те се намериха между вас, народ земеделски и работлив, ами вие в руските диви и голи пустини, при кого ще прибегнете и от кого ще поищете нещо си?…
От каква неволя се преселявате? Я размислете, преди петнайсе години какво е било в България, а сега какво е. В царстването на Султана Абдул-Меджида от ден на ден се ублажава състоянието на раите и ако по негде си още са останали некои злоупотребления, тия не стават по царска воля, но тия полека-лека щат се изтреби и изглади. В кое же царство не се нахождат злоупотебления, чинени от чиновници? В Русия чиновниците най-големи свирепства и варварщини чинат над бедния народ и мислите ли че то сичко дохожда до царските уши? Никога!
А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!
Можете да кажете, че ви заплашват и вие затова се преселяте: това е една ваша най-голяма слабост, ако вие с едно голо и просто заплашване оставите бащино си свято огнище, къщи и покъщнини, имане и добитък, такава плодовита и благоразтворена земя, която нашите онези храбри и славни праотци с толкова кърви са добили и бранили и преславно име оставили – да оставите сичко това блаженство и да идете на пусти места, дето ви чака най-голяма бедност и още вечното робство! Тая ваша постъпка, ако я направите, от всякого ще се укори и вие ще бъдете укорени и поругани от цял свят.
Никакво заплашване, никакво насилие не треба да ви поколебай от местата ви, на които сте се родили и отхранили, на които сте нашли толкова добрини от славните си прадеди и на които лежат и почиват нихните кости. Никой не може да ви насили да оставите имането си, но и ако такова нещо си се опитат да ви направят, което никога не вярваме да бъде, вие треба като юнаци да предпочетете да пролейте кръвта си над гробовете на дедите и бащите си, а не да бегате като жени и мършави человеци.
Треба да знайте още, че Н.В.Султана не допуща, а и европейските сили не оставят такива насилия да станат над християните; тия времена веке минаха, когато се допущаха такива беснила. Примерът нека бъде на това нам Сирия, дето щом се появи такова нещо, Султана и европейските сили тутакси изпратиха войски в помощ бедним Християнам, умириха сичко и наказаха с най-люта смърт убийците християнски. А що треба Сирия за пример, и вие сами, Видинските Българи, знайте и помните още, че преди няколко години, щом се появиха и между вас размирици, Н.В.Султана и другите сили не оставиха необузданите некои си Турци да ви изколят и мъчат, тутакси се сичко умири и оттогаз насам не можете го отказа, във ваша видинска област много по-добре стана и не ви веке тъй мъчат спахии и други Турци, както е било от по-преди.
Ние се надейме че ще дойдете в съзнание и щете послуша гласа на един ваш съотечественик, който ви казва и съветова сичко това от чиста българска душа, и ако сте се някои си записали да идете в пуста и варварска Русия, ще се откажете от тая лудост, която ще ви зароби с децата ви и жените ви вечно. А ония, които са ви на това излъгали и наклонили, ще ги изгоните из помежду си, като подкупени оръдия руски и като черни предатели милаго ни Отечества*.
С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.
Първо издание, Букурещ, 1861 г.
Второ издание, София, 1886 г.
:on_da_beach:
etrovskii
08-03-2013, 08:52
Начало (http://blog.bg/)
Акаунт (http://blog.bg/account.php)
Помощ (F.A.Q.) (http://blog.bg/faq.php)
Класации (http://blog.bg/ranks.php)
Спечели от блога си! (http://blog.bg/adsense.php)
-Русия, руски народе, ако тогава знаехте какви предатели, безверници и измекяри сме, в по-голямата си част-Българите, щяхте ли да ни освободите и да оставите костите на 200,000 убити Руснаци, Румънци,Сърби, Българи-опълченци, Финландци и др.
Не вярвам и с право! Не я заслужаваме, тази саможертва и за това , поредно доказателство е на какъв Хал сме в момента! Отново в Съюз със Скрититите Врагове на Русия!
Ха, сега Честит ви 3-ти Март!!!
Категории
Новини (http://blog.bg/novini)
Забавление (http://blog.bg/zabavlenie)
Лайфстайл (http://blog.bg/lifestyle)
Бизнес (http://blog.bg/biznes)
Хоби (http://blog.bg/hobi)
Технологии (http://blog.bg/technology)
Музика (http://blog.bg/muzika)
Спорт (http://blog.bg/sport)
Видео (http://blog.bg/video)
Изкуство (http://blog.bg/izkustvo)
Лични дневници (http://blog.bg/lichni-dnevnici)
Политика (http://blog.bg/politika)
Тя и той (http://blog.bg/tq-i-toi)
Регионални (http://blog.bg/regionalni)
Туризъм (http://blog.bg/turizam)
Други (http://blog.bg/drugi)
Поезия (http://blog.bg/poezia)
История (http://blog.bg/history)
Рецепти (http://blog.bg/recepti)
Календар
« (http://internationalist.blog.bg/?month=2-13) Март, 2013 ПВСЧПСН123 (http://internationalist.blog.bg/?month=3-13&day=3)45678910111213141516171819202122232425262728 293031
Постинг
Обратно към блога (http://internationalist.blog.bg/) | Предишен постинг (http://internationalist.blog.bg/history/2011/02/19/rusko-kitaiskiiat-voenen-konflikt-1969-g-hiliadi-izpareni-ki.689828) | Следващ постинг (http://internationalist.blog.bg/history/2011/03/03/quot-bylgari-v-rusiia-stanislav-dospevski.698140)
01.03.2011 21:36 - Русия, защо ни освободи?! Нима, днес го заслужаваме?!
Автор: internationalist (http://internationalist.blog.bg/) Категория: История (http://blog.bg/?cat=19) http://blog.bg/images/1/11/rss.gif (http://internationalist.blog.bg/rss.php)
Прочетен: 1225 Коментари: 4 Гласове: 5
Последна промяна: 02.03.2012 20:15
http://internationalist.blog.bg/photos/28658/original/TURKS%20WOMEN.jpg (http://internationalist.blog.bg/photos/28658/original/TURKS%20WOMEN.jpg)
1800 г.- пътуват с волска каруца млади българин и българка семейство, за съседното село,ще ходят на сватба.По пътя внезапно изскачат десетина въоръжени до зъби турци,местни бабаити,от съседно турско село.
Знаят кои са тези българи, принадлежат на еди кой си, местен бей .Пък и не им мислят злото по принцип.Хващат ги, дърпат ги в местната горичка, изреждат се повечето на жената, мъжа с кама на гърлото да не шава.Пускат ги и тръгват по други ишарети или на банкет някъде, доволни. Българите, смазани психологически,се пооправят, нямало свидетели, отиват на сватбата и си мълчат.Роби...
------------------------------------------------------------------------------
Да си припомним, какво пише най-великият ни поет и писател,Титана-Вазов:
http://ivan-vazov.freebg.eu/files/2010/03/ivan-vazov.jpg (http://ivan-vazov.freebg.eu/files/2010/03/ivan-vazov.jpg)
РУСИЯ
"Бях - малък аз, но още помня:
във стаята ни бедна, скромна
висеше образ завехтел
до божата света икона.
Над него имаше корона,
под него пък - двуглав орел.
И често майка ми тогази
ме вдигаше да видя ази
отблизо тоз лик свят и стар
и нежно думаше ми: "Чадо,
целуни тоя хубав дядо,
целуни българския цар!"
И оттогаз го аз обикнах.
Кога на възраст попристигнах,
от моя тейко аз узнах,
че руский цар родей се с нази,
че турците той гони, мрази,
че той ще ни спаси от тях.
Кога ни псуваше тиранът,
"Московци!" - викаше ни с гняв.-
Разбрах, че тейко беше прав.
И вярвах, че да ни отбранят,
ще хвъркнат бърже къмто нас,
все колчем плачехме със глас.
.................................................
О, здравствуй ти, Русийо мощна,
света трепнa от твоя глас,
скокни, царице полунощна, з
овем те ний, ела при нас!
България сега те вика.
Часът настана: твой завет
и твойта мисия велика
да ги изпълниш в тоя свет!
Затуй си ти прочута, славна
и друга нямаш с тебе равна;
затуй обхващаш полусвет -
царства, народи, океани -
и нямаш изглед, край и чет;
затуй те бог до днес отбрани
от толкова беди, душмани;
затуй можа да съкрушиш
Мамая-хан и Бонапарта,
затуй врага си ти страшиш,
кога те гледа и на карта,
затуй зовеш се ти Света,
затуй те любим кат баща
и чакаме като Месия:
Затуй си ти Русия!'
-------------------------------------------------------------------------------
Susscrofa
08-03-2013, 08:55
Начало (http://blog.bg/)
Затуй си ти Русия!'
-------------------------------------------------------------------------------
Поезията за романтици моето момче.
Публицистика ни трябва тук.
Поезията пали сърца, но замъглява съзнанието,
поезията създава емоция, но заслепява разума,
поезията не може да бъде езикът на историята.
Така, че не ми я пробутвай.
etrovskii
08-03-2013, 08:58
Поезията за романтици моето момче.
Публицистика ни трябва тук.
Поезията пали сърца, но замъглява съзнанието,
поезията създава емоция, но заслепява разума,
поезията не може да бъде езикът на историята.
Така, че не ми я пробутвай.
Русия, руски народе, ако тогава знаехте какви предатели, безверници и измекяри сме, в по-голямата си част-Българите, щяхте ли да ни освободите и да оставите костите на 200,000 убити Руснаци, Румънци,Сърби, Българи-опълченци, Финландци и др.
Не вярвам и с право! Не я заслужаваме, тази саможертва и за това , поредно доказателство е на какъв Хал сме в момента! Отново в Съюз със Скрититите Врагове на Русия!
Точно и ясно е написано :on_da_beach::Yeeeehaaa:за национални предатели като тебе
Susscrofa
08-03-2013, 09:03
Русия, руски народе, ако тогава знаехте какви предатели, безверници и измекяри сме, в по-голямата си част-Българите, щяхте ли да ни освободите и да оставите костите на 200,000 убити Руснаци, Румънци,Сърби, Българи-опълченци, Финландци и др.
Точно и ясно е написано :on_da_beach::Yeeeehaaa:
О, милата руска империя, трогна ме направо.:on_da_beach:
Свиня ти си страшен нещастник брато,наистина не знам как не си изял дървото още от някой мил съфорумник.Винаги съм бил на мнение,че на живо си мишок,няма как да се дървиш така на хората,просто защото нямаше да те има .........................:waving::waving::waving:
Susscrofa
08-03-2013, 13:18
Свиня ти си страшен нещастник брато,наистина не знам как не си изял дървото още от някой мил съфорумник.Винаги съм бил на мнение,че на живо си мишок,няма как да се дървиш така на хората,просто защото нямаше да те има .........................:waving::waving::waving:
Защо, защото пръв в темата те успокоих за проблема ти и ти казах, че през 25 санта бетон можеш най-спокойно да се радваш на семейството си, вместо да се заимаваш с глупости като събрание на етажната собственост.
Не виждам защо реагира така, аз винаги се отнасям така с простотията, дразни ме на генетичо ниво.
Дървото е лесна работа, ама после??????
Защо, защото пръв в темата те успокоих за проблема ти и ти казах, че през 25 санта бетон можеш най-спокойно да се радваш на семейството си, вместо да се заимаваш с глупости като събрание на етажната собственост.
Не виждам защо реагира така, аз винаги се отнасям така с простотията, дразни ме на генетичо ниво.
Дървото е лесна работа, ама после??????
Ето,че явно не си запознат с модерното строителство в любимата ни столица,кой строител прави 25 санта плоча не знам.Просто ме дразни държанието ти,и че си като малките деца,някой захапе ли нещо и ти не пускаш макя му.......................Също така осираш всяка тема брат,хората търсят мнения,а ти винаги зараждаш спор.....................
Susscrofa
08-03-2013, 13:57
Ето,че явно не си запознат с модерното строителство в любимата ни столица,кой строител прави 25 санта плоча не знам.Просто ме дразни държанието ти,и че си като малките деца,някой захапе ли нещо и ти не пускаш макя му.......................Също така осираш всяка тема брат,хората търсят мнения,а ти винаги зараждаш спор.....................
Да, защото именно в спора се ражда истината.
Дори и твоят пост в тази тема не беше по темата.
И по тънка плоча пак ти върши работа.
Не разбирам от строителство, но тези плочи трябва да са поне 20 санта.
Това е раздел общи приказки.
Когато участвам в другите раздели пиша по съвсем различен начин.
old alfist
08-03-2013, 17:18
Днес бях при стоматолог, който ми е дългогодишен приятел и видях устройството му което прави снимки.
Кабинета му също е в жилищна сграда и няма никакви проблеми със съседи, както и органите одобряващи дейността му.
Излъчването е безобидно и не представлява опастност на околните.
Mind_Control
08-03-2013, 17:20
Днес бях при стоматолог, който ми е дългогодишен приятел и видях устройството му което прави снимки.
Кабинета му също е в жилищна сграда и няма никакви проблеми със съседи, както и органите одобряващи дейността му.
Нали знаеш- "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле!". Та тука е същата история...
Нали знаеш- "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле!". Та тука е същата история...
Tи от къде знаеш как е ????? Поинтересувах се сериозно от въпроса,видях 3-4 сериозни мнения,другото плява,както и твойто мнение :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:29 ----------
Твоят приятел до преди нова година е твърде вероятно да е работил незаконно :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
old alfist
09-03-2013, 03:54
Твоят приятел до преди нова година е твърде вероятно да е работил незаконно :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Безкритичното невежество с претенции е най-големия бич за народите.
etrovskii
09-03-2013, 06:29
:big_heat::-)
Никога не трябва да се допуска антена в близост до хора, който иска да си я сложи на неговия покрив (ако има къща).То ДДТ е било супер безвредно, както и много други неща:big_beer:
rossenvn
09-03-2013, 16:38
Никога не трябва да се допуска антена в близост до хора, който иска да си я сложи на неговия покрив (ако има къща).То ДДТ е било супер безвредно, както и много други неща:big_beer:
То няма лошо да ги сложим в гората тия антени, там обаче много работа няма да вършат:throw:. Защо тогава не си изхвърлите микровълновите печки и мобилните телефони /има хора с по 2-3 телефона/ - те са доста по-вредни от една антена, монтирана на покрива?
Така.В крайна съседите се съгласиха (без "бой"):lol_sign:
Както каза един съсед,
щом аз съм била съгласна,така или иначе антената щяла да бъде факт,така че нямало смисъл да упорстватhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/715356.gifhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/582482.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
ivan dimitrov
09-03-2013, 18:57
---
И без друго няма спасение от облъчването (знайно и незнайно),поне някаква полза да има за входа.:roll:
Ще видим в крайна сметка кога и как ще се осъществи този проект,доколкото разбрах отнема доста време :-)
Добре че служебните домоуправители ще се занимават с цялата бумащина:-D
То няма лошо да ги сложим в гората тия антени, там обаче много работа няма да вършат:throw:. Защо тогава не си изхвърлите микровълновите печки и мобилните телефони /има хора с по 2-3 телефона/ - те са доста по-вредни от една антена, монтирана на покрива?
Защото микровълновата печка "излъчва" най много до 0,50 см, когато работи (а в повечето случаи нищо, тестът се прави точно с GSM вътре в нея, набира се и ще разбереш дали е "изолацията" е добра, когато не се свържиш), а антената непрекъснато.А телефоните нямат мощността на антената.Освен това GSM сигналът е най мощен когато набира и след това в режим на разговор.Но и той е вреден разбира се, препоръчва се да се избягват дълги разговори, както и да не се държи в близост до човека, когато спи и т.н.
Абе и раковите болнцици тряба да ручат хляб.Както казах-аз няма да допусна на нашия покрив, ти си я сложи на твоя :roll: покрив имам предвид.
Ето малко за размисъл:
http://forum.predavatel.com/viewtopic.php?f=7&t=3386&hilit=%D0%B5%D0%BC%D0%BB+%D0%BE%D1%82+%D0%B0%D0%BD %D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0
http://bratcheda.blogspot.com/2011/05/vredniluchimitilirealnost.html
Mind_Control
09-03-2013, 20:43
Tи от къде знаеш как е ????? Поинтересувах се сериозно от въпроса,видях 3-4 сериозни мнения,другото плява,както и твойто мнение :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:[COLOR="Silver"]
Първо, тия твойте деца ще тръгнат на училище и по цял ден няма да ги има у вас, а през нощта кабинета не работи. Второ, човек работещ с ренгенов апарат ти обясни, че няма проблеми, обаче пак упорстваш.... Та как било викаш?
ecotronic
09-03-2013, 21:04
Защото микровълновата печка "излъчва" най много до 0,50 см, когато работи (а в повечето случаи нищо, тестът се прави точно с GSM вътре в нея, набира се и ще разбереш дали е "изолацията" е добра, когато не се свържиш), а антената непрекъснато.А телефоните нямат мощността на антената.Освен това GSM сигналът е най мощен когато набира и след това в режим на разговор.Но и той е вреден разбира се, препоръчва се да се избягват дълги разговори, както и да не се държи в близост до човека, когато спи и т.н.
Абе и раковите болнцици тряба да ручат хляб.Както казах-аз няма да допусна на нашия покрив, ти си я сложи на твоя :roll: покрив имам предвид.
Ето малко за размисъл:
http://forum.predavatel.com/viewtopic.php?f=7&t=3386&hilit=%D0%B5%D0%BC%D0%BB+%D0%BE%D1%82+%D0%B0%D0%BD %D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0
Мощността на излъчване на телефона се регулира автоматично с цел да покрие разстоянието до базовата станция. Това се прави с цел да се пести енергията от батерията.
Следователно колкото е по-далеч от базова станция един телефон, толкова по-голяма мощност излъчва.
Ако си забелязал батерията ти пада доста по-бързо, когато си в район със слабо покритие, отколкото в града.
Да, има нещо вярно в това.Но все пак едно е малко GSМ-че дет се вика, друго е цяла антена, която покрива някакъв там параметър.
ecotronic
09-03-2013, 21:38
Да, има нещо вярно в това.Но все пак едно е малко GSМ-че дет се вика, друго е цяла антена, която покрива някакъв там параметър.
Поради това, че една антена обслужва голям брой телефони, нейната мощност е по-голяма от тази на един апарат. Но ако тя обслужва 1000 абоната, то мощността и не е 1000 пъти по-голяма.
Mind_Control
09-03-2013, 21:41
Поради това, че една антена обслужва голям брой телефони, нейната мощност е по-голяма от тази на един апарат. Но ако тя обслужва 1000 абоната, то мощността и не е 1000 пъти по-голяма.
В това дето го казваш няма никаква логика. Антената е малко по мощнта от всеки един мобилен телефон. Няма мисъл да е много мощтна при положение, че телефонният апарат не може да прати толкова далече сигнал. Пък дали обслужва 1 или 1000 телефона няма отношение към мощността.
ecotronic
09-03-2013, 22:17
В това дето го казваш няма никаква логика. Антената е малко по мощнта от всеки един мобилен телефон. Няма мисъл да е много мощтна при положение, че телефонният апарат не може да прати толкова далече сигнал. Пък дали обслужва 1 или 1000 телефона няма отношение към мощността.
Мощността, с която излъчва една базова станция варира в зависимост от броя едновременно провеждани разговори през нея. Ако се води само един разговор, то излъчваната и мощност ще е приблизително същата като тази на телефонния апарат. Но поради алгоритмите за уплътняване на радио-каналите, мощността на базовата станция не е право пропорционална на броя разговори. Обикновено не надвишава 20 вата.
Мощността, с която излъчва една базова станция варира в зависимост от броя едновременно провеждани разговори през нея. Ако се води само един разговор, то излъчваната и мощност ще е приблизително същата като тази на телефонния апарат. Но поради алгоритмите за уплътняване на радио-каналите, мощността на базовата станция не е право пропорционална на броя разговори. Обикновено не надвишава 20 вата.
20 вата бяха ЛЕН, дето при много по-ниска честота и друга модулация имаха обхват от 120 километра с майката!
Не вярвам тия антени да излъчват повече от 5-8 вата.
Ама както по-горе поясних и в киловати да е мощността, пак няма проблеми!
Въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!
Само при резонанс може да усетиш излъчването!
ecotronic
09-03-2013, 22:42
20 вата бяха ЛЕН, дето при много по-ниска честота и друга модулация имаха обхват от 120 километра с майката!
Не вярвам тия антени да излъчват повече от 5-8 вата.
Ама както по-горе поясних и в киловати да е мощността, пак няма проблеми!
Въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!
Само при резонанс може да усетиш излъчването!
Леновете за които говориш покриват това разстояние с тази мощност при един разговорен канал с лента на нискочестотния сигнал около 3 KHz. В случая, който дискутираме полезната информация, която се носи от радиоканалите е хиляди пъти по-голяма. Колкото по-голяма е честотната лента на полезния сигнал, толкова по-голяма трябва да е и мощността на носещата за да може да се пренесе на едно и също разстояние при една и съща честота на носещата.
Но при GSM - мите, както казах поради ползването на цифрово кодиране, зависимостта на мощността от броя разговори не е в права пропорция.
Първо, тия твойте деца ще тръгнат на училище и по цял ден няма да ги има у вас, а през нощта кабинета не работи. Второ, човек работещ с ренгенов апарат ти обясни, че няма проблеми, обаче пак упорстваш.... Та как било викаш?
не е така. ако ти беше на негово място, никак нямаше да приказваш така уверено. затова закона дава възможността на всички засегнати от промяната лица да възразят. грешките са на собственика на кабинета. първо искал кабинет, после решил рентген. ако още в началото е писал това отреждане , въпроса нямаше да седи изобщо. и второ- не е събрал всички подписи.
между другото стоматологичния кабинет е по-лошия вариант за съсед.
даже в момента другите 3 оператора продължават да поставят клетки. целта е да се сгъсти мрежата за да се поемат повече абонати и в същото време клетките да работят на по-ниска мощност.
преди да поставят клетката на колежката ще си направят проучване дали ще си съберат оборудването на покрива, той на каква височина е и каква е видимостта от него.
кой упорства бре????
я прочети внимателно мненията ми и покажи къде точно упорствам ???? Съгласих се с всички сериозни мнения най вече с това на Myato. За мен темата приключи, защото става пишкомерска вече
rossenvn
10-03-2013, 12:14
Ето малко за размисъл:
За съжаление и в двата линка, които си дал няма някаква съществена информация. Във форума една жена задава въпрос, на който никой не отговаря и темата тръгва като тази:drinking:. Започват разгори за яйца /такъв опит и аз съм правил с два телефона за около 2 часа/ и други глупости. В блога пък съвсем нищо - само общи приказки. За микровълновата не знам каква ти е идеята, но аз гледах как човек с апаратура, не помня от коя институция, може и от трудова медицина да е бил, направи измервания на различни електроуреди, в това число микровълнова печка, плазмен или лсд телевизор и др. Печката беше най- зле. На разстояние около 20-30 см /а не 0,5 см/ излъчванията бяха с пъти над допустимата норма, десетки пъти. Естествено с увеличаване на дистанцията и показанията намаляваха. И разбира се говорим за включена печка. За да допринеса към общия спам, ще споделя, че имам набдения над военни кораби, антени бол, екранировка - 5 мм алуминии - толкова е дебела ламарината. Мощността на някои е в киловати. Засега няма документирани заболявания, причинени от тях, при положение, че има хора със стаж над 20-30 г.
За съжаление и в двата линка, които си дал няма някаква съществена информация. Във форума една жена задава въпрос, на който никой не отговаря и темата тръгва като тази:drinking:. Започват разгори за яйца /такъв опит и аз съм правил с два телефона за около 2 часа/ и други глупости. В блога пък съвсем нищо - само общи приказки. За микровълновата не знам каква ти е идеята, но аз гледах как човек с апаратура, не помня от коя институция, може и от трудова медицина да е бил, направи измервания на различни електроуреди, в това число микровълнова печка, плазмен или лсд телевизор и др. Печката беше най- зле. На разстояние около 20-30 см /а не 0,5 см/ излъчванията бяха с пъти над допустимата норма, десетки пъти. Естествено с увеличаване на дистанцията и показанията намаляваха. И разбира се говорим за включена печка. За да допринеса към общия спам, ще споделя, че имам набдения над военни кораби, антени бол, екранировка - 5 мм алуминии - толкова е дебела ламарината. Мощността на някои е в киловати. Засега няма документирани заболявания, причинени от тях, при положение, че има хора със стаж над 20-30 г.
Имах предвид половин метър, 0,5 м-за микровълновите печки.
За другото-пуснал съм блогове в които хората изказват мнения по тоя въпрос.Не разбирам от тия работи, но ще ви разкажа една случка.Спяхме в хотел, под такава антена /на покрива, ние бяхме под нея./, после забелязах, че е имало (в Павликени).Е и мен и жената ни боляха главите.Айде жените ги болят главите постоянно, но при мен това е много рядко явление (да чукам на дърво).Като цяло имах едно неприятно усещене и то точно в хотела.
Много неща се изкарват безвредни, докато не се натрупат огромни доказателства за обратното.Да, може и да няма-ами да ги слагат по президенството, народното събрание, над главите на кметовете, областните управители и прочее :machinegunner:
Аз лично съм против.Много вредни неща се прикриват, заради огромните икономически интереси по веригата и се омаловажават фактите.
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=4&b=160
Кумът ми е физик, цял живот се занимава с тая наука, доцент, ще го питам и ще дам допълнителни сведения, щом държите и на по компетентни мнения ;)
firedragon
10-03-2013, 12:32
Антените не са безвредни,както всяко нещо,което излъчва. Тук обаче става въпрос,че по-малко вредния вариант е антената да е над главата ти,защото излъчват настрани и последствията ще са по-малки. Обикновенно антените са около 2-3 вата,но това може да варира в зависимост къде се намира тази антена. И като толкова много се притеснявате от излъчванията, на каква честота излъчва wi-fi и на каква работи микровълновата?
Имах предвид половин метър, 0,5 м-за микровълновите печки.
За другото-пуснал съм блогове в които хората изказват мнения по тоя въпрос.Не разбирам от тия работи, но ще ви разкажа една случка.Спяхме в хотел, под такава антена /на покрива, ние бяхме под нея./, после забелязах, че е имало (в Павликени).Е и мен и жената ни боляха главите.Айде жените ги болят главите постоянно, но при мен това е много рядко явление (да чукам на дърво).Като цяло имах едно неприятно усещене и то точно в хотела.
Много неща се изкарват безвредни, докато не се натрупат огромни доказателства за обратното.Да, може и да няма-ами да ги слагат по президенството, народното събрание, над главите на кметовете, областните управители и прочее :machinegunner:
Аз лично съм против.Много вредни неща се прикриват, заради огромните икономически интереси по веригата и се омаловажават фактите.
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=4&b=160
Кумът ми е физик, цял живот се занимава с тая наука, доцент, ще го питам и ще дам допълнителни сведения, щом държите и на по компетентни мнения ;)
От целия ти пос разбрах, че когато сте спали с жена ти на хотел, после са ви болели главите!:wow:
Я си помисли, да не би да е от нещо, дето сте го пили в ресторанта на хотела:drinking:.:bouncing_smiley:
Завършил съм съобщителна техника и трябва да разбирам от уплътнителни системи.
Освен това и съм първи клас старши оператор на два типа РЛС.
Предполага се , че знам как да се пазя от излъчването на антената, което на едната станция е над 240 киловата.
Още Никола Тесла открива , че не високочестотния,а нискочестотния ток е по-опасен за живите организми.
И пак ви връщам към факта, че силата на въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!:pfbbt::pfbbt::pfbbt:
Да, това беше-за главите де. Ходихме и в една механа в центъра, не беше лоша, ама и от пиене ме боли трудно глава, понеже си пия горе долу едно и също :)
Не изключвам и тая версия, обаче има нещо гнило:wow:
Да, това беше-за главите де. Ходихме и в една механа в центъра, не беше лоша, ама и от пиене ме боли трудно глава, понеже си пия горе долу едно и също :)
Не изключвам и тая версия, обаче има нещо гнило:wow:
Винаги има!:drinking:
Ако не друго,то поне мушмули!:pfbbt:
:)То мушмулите тогава са вкусни.А в механата имаше интересно меню помня, накрая пишеше (цените не помня), но горе долу -счупена чаша -2 лв, счупена чиния - 5л,...обръщане на маса - 200 лв.,... бой - безплатно.
А по темата-като седна с кума ще проуча въпросът, да видим кога де