PDA

View Full Version : Нещо генерално се счупи

ivo_red
15-03-2013, 03:08
Колеги, :brickwall: тази нощ си се прибирам кротко от работа към 02:30 сутринта, давам газ по Цариградско и съм надул Judas Priest:band: когато изведнъж усещам сериозни вибрации и силен шум- тропане по колата. Все едно някой ми е наврял метален прът в спиците. 1 час по-рано и нямаше нищо, че я местих в паркинга на Мола. Аварийки и слизам, понеже реших, че пак съм спукал гума, поне отначало на тва ми приличаше, ама не. Огледах и доколкото бе възможно в тъмницата нещо да не виси или да опира някъде - нъцки. Пълен шах. Ей така от нищото. Снимах с Айпода клип и след малко ще го кача да чуете звука от тва тропане, но аз направо имам чувството, че ще се разпадне колата всеки момент. Усетих, че се засилва при десен завой и малко утихва при ляв. Няма значение дали е на скорост, или не, колкото по-бързо караш, толкова повече се усеща. Прибрах се едва едва на аварийки и те така....Не съм скачал в дупки, при спряла кола не се чува нищо...
Колата е 146ТИ

---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 00:58 ----------

http://vbox7.com/play:b50b9ebbc3 Тва е линка за видеото, накрая се чува най-ясно и отчетливо

Tonimir
15-03-2013, 05:28
Каре, лагер главина ... от това започни. :-/

И щом на десен по се усеща, най вероятно проблема е някъде в лявата част.

to6ko
15-03-2013, 08:28
Аз залагам на счупен диференциал :band:

Majed_146
15-03-2013, 08:33
Колега, някой Баланс да не опира в апаратите? провери пластмасите, които пазят от кал скоростната кутия и вътрешните карета! да не се откачило нещо и да опира в полуоската!

поздрави

boosy
15-03-2013, 08:53
Същия проблем преди 1 седмица на 156...оказа се разбито вътрешно каре

stelt
15-03-2013, 09:34
Разхлабени болтове на джантата ?

ivailo rachev
15-03-2013, 13:00
На мен ми прилича на вътрешно каре.Я пробвай като подадеш газ дали се засилва тракането.Ако е така се готви с еътрешно каре.

ivo_red
15-03-2013, 14:10
На мен ми прилича на вътрешно каре.Я пробвай като подадеш газ дали се засилва тракането.Ако е така се готви с еътрешно каре.

Оказа се, че някой педер@$т ми е развил болтовете на джантите на Паркинга в Мола. Единият го нямаше, а другите се кряпяха на по 2-резби. Момчетата от Радиал казаха, че няма поражения по самите болтове и резбата им и че няма как и 4-те сами да се развият изведнъж. Още повече, че колата е карана около 1000 км след последната намеса, когато изправяха джантите и оправиха баланса. Цяло чудо е, че не се убих снощи по Цариградско:guillotine::bowdown: Снощи в тъмното не съм го видял, но днес като слязох да огледам, а и Румбата ме насочи преди тва по телефона да ги огледам добре, направо изпаднах в шок. Един съвет от мен - внимавайте като спирате в Мола на Цариградско и изобщо по такива паркинги! Сега на дневен ред са едни секретни болтове, поне да не ме пречукат някъде.

stelt
15-03-2013, 14:22
Пак познах :)
Но е възможно да се саморазвият.

phoenix
15-03-2013, 14:25
пък как ме изпревари... само като зачетох поста и направо дадох отговор да си провери болтовете и ... видях че си писал.... куче си ти ей, ама пък кой бяга от една почерпка...
п.с.
Стелко, заформя се едно парно в Русе, може дас се видим скоро :)

ivo_red
15-03-2013, 14:42
Пак познах :)
Но е възможно да се саморазвият.
и 4-те?? И каква би била причината? по-рано през деня всичко си беше ток и жица. За 8 часа на паркинга да се развият сами и 4-те доста съмнително ми се вижда, но сподели все пак, за да обмислим всички възможности....по резбата нямаше видими поражения...

nikolchoni
15-03-2013, 15:06
И аз имах абсолютно същия проблем. Всичките ми болтове бяха развити включително и секретния. Такъв ужасен шум имаше, че и аз чаках всеки момент колата да се разпадне. Съмнявам се развиването да е от човешка намеса, заради секретния, освен ако няма начини да се развие и той.

ivo_red
15-03-2013, 15:13
Тъкмо мислех да слагам секретни болтове. Моля някой да каже възможни причини освен човешка намеса, ако има такива, че това е нещо, което е добре да се отстрани, за да не стане някоя беля. Принципно досега никога не ми се беше случвало.

ivailo rachev
15-03-2013, 15:13
Има вариант да се развият от самосебе си.Видях го преди седмица на приятел на колата и сме сигурни,че няма човешка намеса.

ivo_red
15-03-2013, 15:21
:dunno::info:Възможна причина? Болтове, главина, фланец?

myato
15-03-2013, 16:02
Чужда ръчица момчета. Пробвано на няколко коли и все на едно место. Ако го хвана, ще ме съдят за убийство :furious::jason2::torch:

stelt
15-03-2013, 17:42
Случва се, алуминиеви джанти да се саморазвият. И на мен ми се случи това нещо след като си сложих зимните джанти. След като ги затегнах повторно - няма проблеми и не са се охлабвали.

ivo_red
15-03-2013, 19:50
Случва се, алуминиеви джанти да се саморазвият. И на мен ми се случи това нещо след като си сложих зимните джанти. След като ги затегнах повторно - няма проблеми и не са се охлабвали.
В случая смятам, че е слабо вероятно сами да се развият безпричинно за една седмица и то отведнъж и 4те болта. На отиване на работа нямаше никакви вибрации, никакъв шум, а покарах доста. Ако се разхлабват сами, би трябвало да отнеме известно време, а не да се развият от натегнати докрай до почти развити за 100 метра. На 99,9% съм сигурен, че е интервенция в паркинга на Мола, понеже не е за първи път. Преди време ми изкъртиха капачето на резервоара там, а после ми откраднаха и винтилите,а ми казаха, че видео от камерите можело само с прокурорска заповед...Един бакшиш пък ми разказа, как на него някъв от охраната там му предлагал да му намери за 10 кинта огледало къвто цвят си избере за Корсата му. Видях с очите си как на един пич му бяха откраднали акумулатора :horror::shock: пак там. Ама ще я видим тая работа. Ще говоря с шефовете ми да съдействат да ми дадат видеото и всичко ще стане ясно, понеже бях спрял точно пред камерата. Явно са решили, че съм си заебал колата там за през нощта и ще имат време да ми гепят джантите, ама не са познали. :hehe:

angelovi69
15-03-2013, 20:05
А на другите джанти стегнати ли са болтовете? А някакви чуканчета, трупчета, тухли или някакви приспособления за вдигане колата и тогава сваляне на джантите обърна ли внимание - около колата? Записите ще покажат на 100 процента, какво се е случило.

ivo_red
15-03-2013, 20:40
...мърляч, който последно е свалял колелото и не ги е дозатегнал като го е слагал... :unsure:

Това може и много лесно да стане "от самосебеси" ако примерно джантите са боядисвани и бояджията се е престарал и в дупките на болтовете да има боя - тогава и да скъсаш болта от пренатягане, пак ще се развият... При такава ситуация можеш да затегнеш и развиеш няколко пъти всеки болт за да надере и свали боята там, където конуса му допира джантата и всичко ще е 6+.

И в коя част на паркинга точно е била колата..?
Не е някой мърляч, защото това винаги се прави пред очите ми. Научил съм се с времето, че ако сам не се грижиш за себе си и вещите си, не можеш да очакваш някой друг да го прави вместо теб. Последно Румен сваля джантите и знам, че ги затегна, защото бях до него и ги чух с ушите си как прищракват. В останалите случаи ходя само на едно доверено място и им седя на главата през цялото време. Джантите не са боядисвани. Оригинални Спийдлайн за ТИ. Дупките са чисти, няма боя в тях. Всички други болтове са здраво затегнати на другите колела. Досега никога не съм имал подобен проблем. Гумите отпред са чисто нови и явно затова са тръгнали отпред назад. Другият вариант е да са го направили нарочно, за да спра някъде да го оправя и да ме оберат. Разказаха ми за няколко такива случая вече.

shagrath
17-03-2013, 10:54
Колега, заеби го тоя паркинг, специално за нощно време можеш да спираш пред Борика. Само, че не навътре в гората, ами точно пред входа. Колегите, на които не им се плаща паркинг си държат колите от пред и охраната ни ги наглежда. имало е случаи да се види нещо и излизаме всички...смятай колко бързо изчезват всякакви боклуци. Аз мойта си я прибирам във вътрешния паркинг, но си изгубих дистанционното от бариерата и сега и мойта спи от вънка, та поне ще си гукат нощно време :) . Поздрави на всички!!!