PDA

View Full Version : Какво става ако ...

burgazliqta
15-03-2013, 21:13
Момчета много тъпо постъпка като цяло .... Но да ви попитам ... днес отидох и ми казаха ,че ми взимат книжката за 3 месеца + 600 лева глоба :О И тя ми вика , докато не си платиш , няма да ти върнем книжката ... Има ли такова нещо , и имат ли такова право да ми задържат книжката , след изтичането на тези 3 месеца :? И има ли някакъв вариант да не си я дам :D Пък и нали имаше нов закон , по който от тези камери има само електронен фиш , без отнемане правото на управление на мпс ?

BO
16-03-2013, 00:15
Момчета много тъпо постъпка като цяло .... Но да ви попитам ... днес отидох и ми казаха ,че ми взимат книжката за 3 месеца + 600 лева глоба :О И тя ми вика , докато не си платиш , няма да ти върнем книжката ... Има ли такова нещо , и имат ли такова право да ми задържат книжката , след изтичането на тези 3 месеца :? И има ли някакъв вариант да не си я дам :D Пък и нали имаше нов закон , по който от тези камери има само електронен фиш , без отнемане правото на управление на мпс ?
Точно там, където са те снимали, в града ли се води или извън градът.

Доко
16-03-2013, 00:37
Градски мисля, че в другата тема бях точен, оттърване няма както и да го мислиш, не се подвеждай по "умниците", сега ще почнат съвети за едни жалби, едно чудо, а ти ще си платиш 600 кинта и след 3 месеца пак ще шофираш законно.
И участъка се води градско, подминал си с няколко километра табелата с надпис "Бургас", Ветрен е квартал на Бургас от много години. ;-)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=76828&page=4

code
16-03-2013, 01:02
На тоя участък съм минавал с 230 по времето когато още нямаше камера :) Иначе като я сложиха се обърках и минах със 115 та голямо ослушване падна после :) ама май се размина :Bolt::Bolt:

Доко
16-03-2013, 01:04
На тоя участък съм минавал с 230 по времето когато още нямаше камера :) Иначе като я сложиха се обърках и минах със 115 та голямо ослушване падна после :) ама май се размина :Bolt::Bolt:
Настроена е за книжки с толеранс 30км. ;-)

ShoxXx
16-03-2013, 01:37

За малко да минеш с 200 и след като сложиха камерата...

Mury
16-03-2013, 07:53

Ти ми кажи какъв жител си на Бургас,че минаваш оттам дето има камери с 80 км отгоре. :crazy::crazy::crazy::crazy:
Праите се на гъзета,па после ма що така,сори брато ма си направил нарушение,снимали са те,сега ще си платиш-няма начин.Така трябва да е,иначе няма оправия с малоумните шофьори,всички под ножа.Аз като бях по млад бях същия-абе кво ще им плащам на тия,ма в един хубав момент ме накараха да си платя всичко иначе нямаше да си видя талона.Не мога да те разбера що мрънкаш,тва все едно аз ся да отида и да мина на телевизионната кула със 130,ами ще ме снимат и после нагъзят.

gorbi
16-03-2013, 09:52
Карай по-спокойно за в бъдеще, че тия дърти таралясници ако загубиш управление с тази скорост и трябва да те сглобяват по инструкция после....

Иначе за глобата - не трябваше да ходиш в ПП. Седиш си и си траеш. До 6 месеца ако не ти връчат НП, то после отпада още преди да бъде разгледано по същество ако напишеш жалба. Ако пък си взел НП - пиши жалба в 7 дневен срок - до като тече делото ще ти върнат книжката и ще си караш. Ако имат нередности по техниката и намериш обигран адвокат ще платиш 1/3 на него и няма да вземат книжката. В най-лошия случай, ще ти я вземат след делото и трябва да платиш освен 600 лева и хонорар + разноски, което не е особено много...

Успех и карай внимателно !

Jivko7777
16-03-2013, 11:21
Настроена е за книжки с толеранс 30км. ;-)

Еее по принцип са на +10 вече стационарните мина времето на +30 :)

За малко да минеш с 200 и след като сложиха камерата...

хохохо ми бързо jtd-to :flirt:

Бобби
16-03-2013, 12:49
А бе, кой Ви кара да ходите до пощата и да взимате препоръчани писма..:brickwall:
Ако чакате богат роднина да пукне зад океана и да ви известят за наследство е друг въпрос.....ама иначе си вкарвате автогол......срока за известие е 2 години....и ако не го разпишеш до този период отпада:lol_sign:

fred
16-03-2013, 13:01
И аз това се чудя-никога не стъпвам на такива места, като и не приемам подобни покани, говоря по принцип, не че оправдавам да се кара 180 км или нещо от сорта де :flirt:
И тая снимка вече сме я виждали в една друга тема май,,дали пак не те съветвахме, да не ходиш в КАТ не помня вече...

jorko
16-03-2013, 13:45
Очевидно наказанието е наложено като за В населено място, но поразгледах из стриит вю-то и мисля, че камерата е извън населено място - Ветрен е далече, Бургас също... аз лично бих обжалвал

Liminat
16-03-2013, 14:58
Очевидно наказанието е наложено като за В населено място, но поразгледах из стриит вю-то и мисля, че камерата е извън населено място - Ветрен е далече, Бургас също... аз лично бих обжалвал
На акта му пише, че при допустима скорост 90 км е преминал с ... колкото пише там. Не знам защо го колят толкова яко, при това положения глобата не е ли около 350-400 лв максимум?
Ако си наказан погрешно - завждай дело и акта е паднал.
Какво мисля за автора и за такива като него, ще го спестя, няма с нищо да допринесе за облагородяването на нацията.

burgazliqta
16-03-2013, 15:36
Те катаджиите дойдоха в къщи и няма не искаш .... Казаха разписвай тука и това е ... ПЪк и аз се надявах да се води извън населено място , но уви :) Пък там какво населено има ?

jorko
16-03-2013, 16:35
На акта му пише, че при допустима скорост 90 км е преминал с ... колкото пише там. Не знам защо го колят толкова яко, при това положения глобата не е ли около 350-400 лв максимум?
Ако си наказан погрешно - завждай дело и акта е паднал.
Какво мисля за автора и за такива като него, ще го спестя, няма с нищо да допринесе за облагородяването на нацията.

Това с колко е минал го пише на снимката, нито акт сме видяли, нито наказателно ...
Размера си е сметнат като за нарушение в населено място, каквото според мен не е там
Далеч не всички актове на погрешно наказани падат...
А кой какво мисли за автора е доста далеч от темата, освен ако не се забрани всякакво обсъждане на актове и НП-та и т.н...

Доко
16-03-2013, 17:33
Момчета не умувайте излишно, камерата се води в населено място, и поради това глобата е 600лв, до 50км/ч над ограничението е 400лв, на всеки следващи 5км/ч + 50лв, сметнете си сами. . ;-)

jorko
16-03-2013, 17:48
Момчета не умувайте излишно, камерата се води в населено място, и поради това глобата е 600лв, до 50км/ч над ограничението е 400лв, на всеки следващи 5км/ч + 50лв, сметнете си сами. . ;-)

И защо да е излишно ?
Кое точно я "води" в населено място ?
А и ти май хич не четеш, защото в другата тема вече ти казах че е глобата за в населено място започва от 350 за превишаване над 50 / а не до /, а не от 400 ... сега смятай ти да видим какви сметки ще изкараш :calc:

Liminat
16-03-2013, 18:06
Те катаджиите дойдоха в къщи и няма не искаш .... Казаха разписвай тука и това е ... ПЪк и аз се надявах да се води извън населено място , но уви :) Пък там какво населено има ?
Е то вече на всеки е ясно, че с криене не става, ако не във вас щяха да те сгащят на излизане някоя сутрин, но така е, ако повярваш, че правилната мярка е да се криеш и не приемаш писмото, те намират и ти го дават, само че тогава вече дължиш цялата сума. Гадното е, че макар при допустима скорост от 90 км, се води населено място, ако е след табела за населено място.

Доко
16-03-2013, 18:38
И защо да е излишно ?
А и ти май хич не четеш, защото в другата тема вече ти казах че е глобата за в населено място започва от 350 за превишаване над 50 / а не до /, а не от 400 ... сега смятай ти да видим какви сметки ще изкараш :calc:

Ами ти като един голям разбиратор ми кажи от къде са си измислили в КАТ 600лв бе Жорко? Аман от "умници", бургазлията казва, че са му нашили 600 лв глоба за превишаване на скороста в градски условия, а ти продължаваш да твърдиш, че тия в КАТ не знаят къде се намират.
Жорко пак ти повтарям, не си наясно със закона и фактическите обстоятелства, не подвеждай с невежите си теореми.

jorko
16-03-2013, 18:44
Е то вече на всеки е ясно, че с криене не става, ако не във вас щяха да те сгащят на излизане някоя сутрин, но така е, ако повярваш, че правилната мярка е да се криеш и не приемаш писмото, те намират и ти го дават, само че тогава вече дължиш цялата сума. Гадното е, че макар при допустима скорост от 90 км, се води населено място, ако е след табела за населено място.

Сега по-малко ли дължи ?

Susscrofa
16-03-2013, 18:55
Катастрофите в България са 2,5 пъти по-смъртоносни от тези в Европа

Войната на пътищата в България взема 2,5 пъти повече жертви в сравнение с други европейски страни, сочи доклад на Световната здравна организация, цитиран от БТА.

По официални данни на МВР за инцидентите по пътищата на страната през 2012 г. жертвите на катастрофи у нас са близо 600. Според статистиката между 2000 г. и 2010 г. по пътищата на страната живота си са загубили 10 627 българи, а близо 100 000 са били сериозно ранени, като част от тях са останали с трайни увреждания за цял живот, предаде Новини.бг.

Между 2009 г. и 2012 г. са били спасени 1135 човешки живота, изтъква в статистиката си КАТ. Независимо от регистрирания спад на жертвите броят на загиналите при пътни произшествия в България е 102 на 1 000 000 души население, което е между два и три пъти по-високо съотношение в сравнение с държави като Англия, Холандия, Швеция, се отбелязва в доклада на СЗО.

През миналата година в България са регистрирани 6 714 тежки пътнотранспортни инцидента, при които са били ранени 8 191 души.

http://novinar.bg/news/katastrofite-v-balgariia-sa-25-pati-po-smartonosni-ot-tezi-v-evropa_NDIyMjs5.html

Май обърках темата, нищо, сефте.:pancake:

jorko
16-03-2013, 18:58
Ами ти като един голям разбиратор ми кажи от къде са си измислили в КАТ 600лв бе Жорко? Аман от умници, бургазлията казва, че са му нашили 600 лв глоба за превишаване на скороста в градски условия, а ти продължаваш да твърдиш, че тия в КАТ не знаят къде се намират.
Жорко пак ти повтарям, не си наясно със закона и фактическите обстоятелства, не подвеждай с невежите си теореми.

Първо не ми дръж такъв тон все едно сме на пазара и не ми приписвай мнения, които не съм изказвал, нали :yes:
- на снимката пише превишение 166/редакция- това е скоростта, ограничението е 90/, сметката е 350 за превишение над 50 км и по 50 лв. за всеки 5 км над отгоре - 350+/ 5х50/ = 600.
Що се касае за това дали е в града или не, аз си имам своите съображения, предполагам и ти имаш твои... но сигурно това е без значение за автора...

Доко
16-03-2013, 19:13
Жорко не се превъзбуждай, в София сте безсмъртни...:sick: :sheep:

jorko
16-03-2013, 19:28
Жорко не се превъзбуждай, в София сте безсмъртни...:sick: :sheep:

Не се лигави, ако ще казваш нещо, поне да е по същество...

Доко
16-03-2013, 19:37
Не се лигави, ако ще казваш нещо, поне да е по същество...

Ми какво да ти кажа, изобщо ми е на онаЯ раУта, нарушителите да си плащат глобите, а на съветниците как да мине метър някой нарушител ще се въздържа да казвам каквото и да е, че съм пиперлив. ;-)

Doomguy
16-03-2013, 19:52
Камерите по магистралите са най-големия кур капан. Нали има ограда и мантинела, каква разлика има дали минава през населено място или не? Бодвайте по един анти-радар и си карайте, аз си ползвам телефона за тая работа.

jorko
16-03-2013, 19:52
а на съветниците как да мине метър някой нарушител ще се въздържа да казвам каквото и да е, че съм пиперлив. ;-)
Обичам подправките:pancake:, обаче аз не съветвам автора да мине метър, доста тясно гледаш на нещата ;)

Susscrofa
16-03-2013, 20:46
Камерите по магистралите са най-големия кур капан. Нали има ограда и мантинела, каква разлика има дали минава през населено място или не? Бодвайте по един анти-радар и си карайте, аз си ползвам телефона за тая работа.

Оградата и мантинелата няма да попречат на празната ти тиква да се натресе в някой с 200.

Doomguy
16-03-2013, 21:49
Ти по цялата магистрала може да се натресеш в някой, не само там ,където има камери...

Liminat
17-03-2013, 11:55
Сега по-малко ли дължи ?
На който му е на главата, той си знае какво дължи, просто си има разни срокове, в които дължимото е по-малко, но само ако се спазят.

burgazliqta
17-03-2013, 14:08
Ей вижте малко ... Исках само да ми се обясни , защо ми се води населено място , след като ограничението е 90 и там няма , нищо населено ... Заради тъпата табела , която е 200 300 метра по-напред ... ще ми вземат книжката и ще платя по-голяма глоба ;) Взел съм си поука и всичко , не сте ми нито баща , нито нищо ;) Опарил съм се и това е , ако някой иска да ми се прави на модерен да дойде и да ми го каже в очите ;) И точно Jorko , е този който ме разбра , защото вие си пишете вашите глупости , защото нямате какво да правите ли не знам :) Но точно той ме разбра и му благодаря за което :) И нали това е снимка ... би трябвало да се води електронен фиш , и да мога си платя глобата с 30 % намаление , но те и това право ми отнеха ;) Може би поради голямата скорост , така е преценил шефа на КАТ ... Но според мен не е правилно , там да се води населено място , и ако наистина го има някъде в закона , и причината не е само табелата ... Съм съгласен , но само заради една табела ... и 3 месеца без книжка е много несправедливо ;) Просто тъпата държава иска да си вземе парите и това е ... книжката можеше и да не ми я взимат , ама иначе нямам как да ме накарат да си платя по-бързо! Обичам страната и МРАЗЯ държавата !

Jivko7777
17-03-2013, 14:24
Точно там, където са те снимали, в града ли се води или извън градът.

Градски мисля, че в другата тема бях точен, оттърване няма както и да го мислиш, не се подвеждай по "умниците", сега ще почнат съвети за едни жалби, едно чудо, а ти ще си платиш 600 кинта и след 3 месеца пак ще шофираш законно.
И участъка се води градско, подминал си с няколко километра табелата с надпис "Бургас", Ветрен е квартал на Бургас от много години. ;-)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=76828&page=4

И защо да е излишно ?

Абсолютно си е населено място, сега прегледах клипа в който показвах че до морето няма да мръдне стрелката на горивото :)

Таа на 31 сек може да видите че още при големия десен завой доста преди Ром петрол е табелта бургас...

http://www.youtube.com/watch?v=uKjFWO5GqtI

rusiq86
17-03-2013, 14:38
Бате Живко за пръв път виждам изминал 172км и стрелката не е мръднала...да не е счупена нещо :) ?

burgazliqta
17-03-2013, 14:41
Абсолютно си е населено място, сега прегледах клипа в който показвах че до морето няма да мръдне стрелката на горивото :)

Таа на 31 сек може да видите че още при големия десен завой доста преди Ром петрол е табелта бургас...

ТАКА СЕ КАРА ! БАВНО И СЛАВНО И ИКОНОМИЧНО най-вече :D

jorko
17-03-2013, 15:12

ТАка е, има табела ... поставена без всякаква връзка с останалите пътни знаци почти до първото кръгово в Бургас и доколкото проверих без съответната табела за край на населеното място в обратна посока... Всъщност виновника е Пътното управление или както се води там ... хмм, жалбата би била интересна :flirt:

ivo_red
17-03-2013, 17:23
Първо не ми дръж такъв тон все едно сме на пазара и не ми приписвай мнения, които не съм изказвал, нали :yes:
- на снимката пише превишение 166/редакция- това е скоростта, ограничението е 90/, сметката е 350 за превишение над 50 км и по 50 лв. за всеки 5 км над отгоре - 350+/ 5х50/ = 600.
Що се касае за това дали е в града или не, аз си имам своите съображения, предполагам и ти имаш твои... но сигурно това е без значение за автора...

Колега, там ограничението е 90, но е в градски условия, защото има спирки на градския транспорт там. Ветрен и Банево са малко по-натам а те също са квартали на Бургас. Правилно му е написан акта. Тва е положението. Аз, че съм Софианец вече ги знам наизуст там всички камери и радари около Бургас. Смисъл от обжалване нема много голям. Ако бяха с патрулка и да са му писали на ръка акта шанса да са го оплескали е голям. Ама сега със снимка и всичко само ще се занимаваш с глупости и накрая не само глобата ами и разноски по делото ще плати, без да броим обикаляне по адвокати, съдилища и прочее.

RUNNING WILD
17-03-2013, 17:55
вижте,извън градско разрешената скорост е 90 км в час,няма населено място в което можеш да караш с 90 км в час,това че има спирки на рейсове не значи че е населено място ако няма други знаци обозначение и те ще са 50-70,дори в София на Цариградско ограничението е 80 км и на бул.България,няма в населено място "градска скорост 90" това е извънградско, как искате го гледайте

Jivko7777
17-03-2013, 17:57
Бате Живко за пръв път виждам изминал 172км и стрелката не е мръднала...да не е счупена нещо :) ?

ТАКА СЕ КАРА ! БАВНО И СЛАВНО И ИКОНОМИЧНО най-вече :D

Не е счупена споко :)

Ето и кога мръдна :)

http://www.youtube.com/watch?v=hty-2TGHQuQ

Иначе минах 1183км с около 61-2 литра, като има много градско бургас + няколко гонки там с мои хора :)

---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:55 ----------

ТАка е, има табела ... поставена без всякаква връзка с останалите пътни знаци почти до първото кръгово в Бургас и доколкото проверих без съответната табела за край на населеното място в обратна посока... Всъщност виновника е Пътното управление или както се води там ... хмм, жалбата би била интересна :flirt:

Еми какво да кажа туй и клип има за невярващите така си е в Стара ЗАгора също е така като почнат двойните ленти...

jorko
17-03-2013, 18:25
Еми какво да кажа туй и клип има за невярващите така си е в Стара ЗАгора също е така като почнат двойните ленти...

Клипа го видях, видях и табелата в посока Бургас, но за мен тази табела няма място там и от това се възползва местния КАТ . Всички останали знаци и табели почти до първото кръгово / повтарям се нарочно/ са такива, каквито се поставят извът населени места, което създава впечатление у водачите, че са извън града. А това, че Ветрен било квартал на Бургас не значи че пътя до там е в рамките на населено място, да не говорим че ограничение 90 в градски условия е меко казано неразумно, но пък в този участък няма град ... нито дори село или махала ... а и защо в началото на Ветрен има табели за начало и съответно край на населеното място ? Не знам към днешна дата как е, но в обозримо минало време ако пътуваш от Бургас към Ветрен все си в Бургас ... докато не видиш че навлизаш във Ветрен :online2long: хем не си излезнал от едно населено място, хем влизаш в друго :dunno:

ivo_red
17-03-2013, 18:28
вижте,извън градско разрешената скорост е 90 км в час,няма населено място в което можеш да караш с 90 км в час,това че има спирки на рейсове не значи че е населено място ако няма други знаци обозначение и те ще са 50-70,дори в София на Цариградско ограничението е 80 км и на бул.България,няма в населено място "градска скорост 90" това е извънградско, как искате го гледайте

Има изрични знаци колко е ограничението и къде започва населеното място. Има и знак, че има радар. От там нататък всеки може да си прави свободни съчинения и после да се оплаква що са му взели книжката. Доколкото знам малко по-надолу в посока Бургас е имало доста сгазени хора, смъртни случаи и т.н. така че не е случайно.

Susscrofa
17-03-2013, 19:37
Катастрофите в България са 2,5 пъти по-смъртоносни от тези в Европа

Войната на пътищата в България взема 2,5 пъти повече жертви в сравнение с други европейски страни, сочи доклад на Световната здравна организация, цитиран от БТА.

По официални данни на МВР за инцидентите по пътищата на страната през 2012 г. жертвите на катастрофи у нас са близо 600. Според статистиката между 2000 г. и 2010 г. по пътищата на страната живота си са загубили 10 627 българи, а близо 100 000 са били сериозно ранени, като част от тях са останали с трайни увреждания за цял живот, предаде Новини.бг.

Между 2009 г. и 2012 г. са били спасени 1135 човешки живота, изтъква в статистиката си КАТ. Независимо от регистрирания спад на жертвите броят на загиналите при пътни произшествия в България е 102 на 1 000 000 души население, което е между два и три пъти по-високо съотношение в сравнение с държави като Англия, Холандия, Швеция, се отбелязва в доклада на СЗО.

През миналата година в България са регистрирани 6 714 тежки пътнотранспортни инцидента, при които са били ранени 8 191 души.

http://novinar.bg/news/katastrofite-v-balgariia-sa-25-pati-po-smartonosni-ot-tezi-v-evropa_NDIyMjs5.html

Май пак обърках темата, нищо, сефте.:pancake:

Jivko7777
17-03-2013, 20:37
Има изрични знаци колко е ограничението и къде започва населеното място. Има и знак, че има радар. От там нататък всеки може да си прави свободни съчинения и после да се оплаква що са му взели книжката. Доколкото знам малко по-надолу в посока Бургас е имало доста сгазени хора, смъртни случаи и т.н. така че не е случайно.

Абсолютно има си знаци, пак казвам в Стара Загора е пак така...

Георги Живков
17-03-2013, 22:23
Като гледам как се е наклонила табелата.... за 20мин. я местя на 20м. след радара :sniper:

jorko
17-03-2013, 22:44
Като гледам как се е наклонила табелата.... за 20мин. я местя на 20м. след радара :sniper:

За това си има глоба...

ZaRoo
17-03-2013, 23:41
Моята работа е свързана с това да присъствам на последиците от такива скорости Никак не е прияно Със такава Алфа бяха убити трима човеа на околовръстно за М рудник Бургазлий знаят Не си правети експерименти

Jivko7777
17-03-2013, 23:44
Моята работа е свързана с това да присъствам на последиците от такива скорости Никак не е прияно Със такава Алфа бяха убити трима човеа на околовръстно за М рудник Бургазлий знаят Не си правети експерименти

бургазлии са гонкаджии все пак има 3-4 групи за орг. на гонки :)

ZaRoo
17-03-2013, 23:52
Дано не карат Алфи Ние се славим като сериозни хора

Jivko7777
18-03-2013, 00:58
Дано не карат Алфи Ние се славим като сериозни хора

няма нито една алфа... но от итал сектата има :)

rusiq86
18-03-2013, 01:34
Абе хубаво е да се внимава...аз напоследък имам някакъв панически страх да карам с висока скорост...като вдигна 160-170 дори ан превъзходен магистрален път нещо ми претреперват краката...а преди не беше така. Нито ми се е случвал инцидент, просто явно остарявам.

Liminat
18-03-2013, 08:37
... просто явно остарявам.
Не, помъдряваш. Не е нужно да знаеш как боли в болницата после, за умния човек е достатъчно да е чувал. Примерно от болка да не можеш да заспиш 14 дни - зверски болки денонощно, отделно страха, че можеш да останеш на инвалидна количка цял живот.

Доко
18-03-2013, 08:59
няма нито една алфа... но от итал сектата има :)

Много са бавни... :-)

Не, помъдряваш. Не е нужно да знаеш как боли в болницата после, за умния човек е достатъчно да е чувал. Примерно от болка да не можеш да заспиш 14 дни - зверски болки денонощно, отделно страха, че можеш да останеш на инвалидна количка цял живот.

Не е от мъдрост, от старост е... :-)

ecotronic
18-03-2013, 10:13

Имам един приятел, който се занимаваше с инвалидни колички и покрай това често ходеше в ортопедията, където има и много хора пострадали от автомобилни злополуки.
Та този човек, впредвид на това, което е видял там предлагаше за тежки нарушения на пътя наказанието да бъде само принудителен труд като санитар в такова отделение.
Аз също мисля, че от подобна мярка би имала положителен резултат.

fred
18-03-2013, 21:41
Няма лошо да има такава мярка, както и подобни за други нарушения (не само от Закона за движение по пътищата).
Но все пак -има разлика между бързо каране и безопасно каране.Аз също не карам бързо, но не значи, че тук таме няма да наруша някой знак, от тази позиция изхождам.Едно е превишиш скорост, друга е да караш с висока скорост необмиселно, при пътна обстановка в която застрашаваш освен себе си разбира се и околните.
За 30 години стаж нямам нито една опасна ситуация, която да е предизвикана от мен, да чукам на дърво.

Susscrofa
19-03-2013, 08:52
Браво, темата най-накрая тръгна в правилната посока.
Според мен за подобно превишение на скоростта трябва да се конфискува колата и да се взема книжката за минимум 2 години.

Liminat
19-03-2013, 10:23
Според мен за подобно превишение на скоростта трябва да се конфискува колата и да се взема книжката за минимум 2 години.
И аз мисля, че само такива мерки ще ни възпрепятстват да мрем по пътищата като някакви едноклетъчни.

Jivko7777
19-03-2013, 13:28
Е ако въведът конфискуване на колата вярвайте никой няма да кара бързо вече... но това няма и как да стане

ivo_red
19-03-2013, 14:50
Е ако въведът конфискуване на колата вярвайте никой няма да кара бързо вече... но това няма и как да стане
чак конфискуване няма как да стане, ама в Испания са такива глобите, че направо ти се реве. За такова превишение с 80км над ограничението в градски условия такава глоба ще ти одрусат - като нищо между 1000 и 2000 ЕВРО, а при повторно, двойно. Правиш го 2 пъти и хоп едни 2-3 бинки си заминават, а пък ти си се прави на пилот. Естествено книжката ще ти я приберат поне за година. Европейците не са по-цивилизовани от нас, просто там има правила, а тук е Дивия Изток

Susscrofa
19-03-2013, 16:16
чак конфискуване няма как да стане, ама в Испания са такива глобите, че направо ти се реве. За такова превишение с 80км над ограничението в градски условия такава глоба ще ти одрусат - като нищо между 1000 и 2000 ЕВРО, а при повторно, двойно. Правиш го 2 пъти и хоп едни 2-3 бинки си заминават, а пък ти си се прави на пилот. Естествено книжката ще ти я приберат поне за година. Европейците не са по-цивилизовани от нас, просто там има правила, а тук е Дивия Изток

Защо да няма как да стане това с конфискуването, тогава да я спира КАТ от движеие за 5 години.
Защо пък да не се взема книжка за 2 години?
Тази голяма глоба от малоумник, който няма собственост няма как да се вземе, какво ще промени това в тъпата му тиква?

Stoyan Georgiev
19-03-2013, 17:33
тапет, как ще конфискуват колата, ако е рент-а-кар или е служебна и т.н.

говорете реални неща - пари, яко пари, ако те хванат с над определена скорост - арест/принудителен обществено-полезен труд

ivo_red
19-03-2013, 20:15

говорете реални неща - пари, яко пари, ако те хванат с над определена скорост - арест/принудителен обществено-полезен труд

...или караш само с пълномощно за ползване и т.н. :smoke: А не виждам къв е смисъла, при положение, че повечето коли в БГ не струват повече от 1000-2000евро. Праскат ти една такава глоба и никва книжка докато не платиш и гледай кво става.:tank:

fred
19-03-2013, 22:45

Принципно може, но у нас това ще се изроди основно в по-големи подкупи за катаджиите, а всички мутри, бизнесемени и прочеее ще си карат безнаказано. Я ми кажи какво стана с пияния Йоско който уби два-трима души?Да не би да е осъден и по сегашните правила?Или пък да си чул как пияният Ники Михайлов катастрофира с джипа на БСФС и това се покри от почти всички органи и медии (някои пуснаха по едно две плахи статийки, но и те спряха бързо).Е какво излиза- достатъчно е да се прилагат и досегашните наказания в Закона по пътищата, но безкомпромисно и ще се реши бързо въпросът.
Не тежеста на наказанието а неговата неизбежност са превенцията.

Susscrofa
20-03-2013, 09:13

Амфорке, в България рентакарЪТ е уникално широко разпространено явление.
50 % от колите са на рента.:biker:
Държавата може да прави всичко, когато има съответната воля за това.:)
Ако е служебна, губи този, който я е предоставил на съответния "негоден служител", който после ще си я плати с удръжки от заплатата.
Да, знам, че частната собственост е неприкосновенна, и че предприемаческия дух така ще бъде унищожен и, че това ще бъде държавен произвол. Не ми ги разказвай тези неща.:)

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:08 ----------

...или караш само с пълномощно за ползване и т.н. :smoke: А не виждам къв е смисъла, при положение, че повечето коли в БГ не струват повече от 1000-2000евро. Праскат ти една такава глоба и никва книжка докато не платиш и гледай кво става.:tank:

Знаеш ли какъв е процента на несъбраните глоби?
Ако този с голямата глоба няма нищо на негово име а само кола и жилище, какво ще му вземеш, за да усети наказанието?

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

Принципно може, но у нас това ще се изроди основно в по-големи подкупи за катаджиите, а всички мутри, бизнесемени и прочеее ще си карат безнаказано. Я ми кажи какво стана с пияния Йоско който уби два-трима души?Да не би да е осъден и по сегашните правила?Или пък да си чул как пияният Ники Михайлов катастрофира с джипа на БСФС и това се покри от почти всички органи и медии (някои пуснаха по едно две плахи статийки, но и те спряха бързо).Е какво излиза- достатъчно е да се прилагат и досегашните наказания в Закона по пътищата, но безкомпромисно и ще се реши бързо въпросът.

600 лева са джобни пари за доста джигити.
Понеже знам, че това с конфискацията ще възмути много "демократ капиталисти" бивши комсомолци и партийни секретари или техни отрочета, предложих и вариантът с отнемането на книжката.
Аз не разбирам, как за убийство на пътя могат да ти отнемат книжката само за две години например?
Има рецидивисти пияндета, на които спокойно могат да им отнемат книжките за 50 години например.:)

Stoyan Georgiev
20-03-2013, 11:31
Амфорке ....

Ако е служебна, губи този, който я е предоставил на съответния "негоден служител", който после ще си я плати с удръжки от заплатата.
Да, знам, че частната собственост е неприкосновенна, и че предприемаческия дух така ще бъде унищожен и, че това ще бъде държавен произвол. Не ми ги разказвай тези неща.

петко тапетко, говориш глупости пак

само че това ще създаде климат на крайно недоверие сред бизнеса и служителите, едни безкрайни проверки, дебнене и накрая до загуба на пари за всички

нарушителят трябва да бъде глобяван, дали за пари, дали с труд... конфискации на коли могат да се случват само в един случай - нарушителят кара собствената си кола

аз съм за строгите наказания, просто да са реално приложими, т.е. принципно съм съгласен с теб, само частта с конфискацията на автомобили я изплю необмислено ама ти е трудно да си признаеш :)

Susscrofa
20-03-2013, 11:44
петко тапетко, говориш глупости пак

само че това ще създаде климат на крайно недоверие сред бизнеса и служителите, едни безкрайни проверки, дебнене и накрая до загуба на пари за всички

нарушителят трябва да бъде глобяван, дали за пари, дали с труд... конфискации на коли могат да се случват само в един случай - нарушителят кара собствената си кола

аз съм за строгите наказания, просто да са реално приложими, т.е. принципно съм съгласен с теб, само частта с конфискацията на автомобили я изплю необмислено ама ти е трудно да си признаеш :)

Признавам, прав си. Това наистина е адски трудно реализируема практика, но не е невъзможна.

RUNNING WILD
20-03-2013, 11:44
Абе хубаво е да се внимава...аз напоследък имам някакъв панически страх да карам с висока скорост...като вдигна 160-170 дори ан превъзходен магистрален път нещо ми претреперват краката...а преди не беше така. Нито ми се е случвал инцидент, просто явно остарявам.

ха ха така и и аз си мисля така :) като бяхме млади и неразумни беше друго,вече мислиш за себе си и за хората около тебе и тръпката от скоростта я няма и по-добре,възприятието е по-друго и реално няма нищо общо с старостта,с фолксваген поло зелено старо 1.1 един старец съм го задминавал с 155 на магистралата,ама старец озъбен с очила с грапава кожа погледа му беше като на вампир,от зад имаше мотика на задната седалка явно бързаше да си прекопа да не го изпревари смъртта...викам си тоя ако е с моята кола сметай...

ivo_red
20-03-2013, 12:28
Амфорке, в България рентакарЪТ е уникално широко разпространено явление.
50 % от колите са на рента.:biker:
Държавата може да прави всичко, когато има съответната воля за това.:)
Да, знам, че частната собственост е неприкосновенна, и че предприемаческия дух така ще бъде унищожен и, че това ще бъде държавен произвол. Не ми ги разказвай тези неща.:)

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:08 ----------

Знаеш ли какъв е процента на несъбраните глоби?
Ако този с голямата глоба няма нищо на негово име а само кола и жилище, какво ще му вземеш, за да усети наказанието?

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

Понеже знам, че това с конфискацията ще възмути много "демократ капиталисти" бивши комсомолци и партийни секретари или техни отрочета, предложих и вариантът с отнемането на книжката.
Аз не разбирам, как за убийство на пътя могат да ти отнемат книжката само за две години например?
Има рецидивисти пияндета, на които спокойно могат да им отнемат книжките за 50 години например.:)

Колега, ти как виждаш некой мустакат шишко от КАТ да конфискува колата на синчето на някой партиен секретар???:yes: Пак ще гърбят обикновените хора. Едно е да си говорим приказки за лека нощ, друго е сериозни неща. Колкото за това колко хора си плащат глобите, естествено, че няма да го правят, като има шанс да не го правят. В другите страни хората са си измислили начини да ги накарат. Казах ти и преди - прибират ти книжката докато си платиш глобата и тва е. Ако искаш си я плащай. А за каране без книжка - затвор - тва си е непредумишлено убийство. Иначе и за мен е скандално, че и 20 пъти да те хванат със 150 в град, ще ти я вземат за 3 месеца. То имаше наскоро някъв такъв с 40 и кусур акта за една година и никой не го пипа. Или Ставийски дето мъртъв пиян куките му казали да внимава и той на 200 метра убива :gruebel:

ecotronic
20-03-2013, 13:20
Казвали са ми (не знам колко е вярно), че в Италия кола хваната без застраховка ГО бива конфискувана.

Susscrofa
20-03-2013, 13:29
Колега, ти как виждаш некой мустакат шишко от КАТ да конфискува колата на синчето на някой партиен секретар???:yes: Пак ще Или Ставийски дето мъртъв пиян куките му казали да внимава и той на 200 метра убива :gruebel:

Хаха, колата няма а ти я вземе катаджията бре, хахахаха........
Във Франция се конфискуват коли движещи се с 50 км над допустимата скорост. Мярката е дала изключително положителен резултат. Така знам аз.:)
Ако имаш само жилище на твое име, как ще си платиш глобата, какво ще ти вземат?
Ще изчакаш да изтече по давност.

п.п. Съгласих се с амфорката Стоянчо, за да спре да се излага.:)

etrovskii
20-03-2013, 18:20
Ей вижте малко ... Исках само да ми се обясни , защо ми се води населено място , след като ограничението е 90 и там няма , нищо населено ... Заради тъпата табела , която е 200 300 метра по-напред ... ще ми вземат книжката и ще платя по-голяма глоба ;) Взел съм си поука и всичко , не сте ми нито баща , нито нищо ;) Опарил съм се и това е , ако някой иска да ми се прави на модерен да дойде и да ми го каже в очите ;) И точно Jorko , е този който ме разбра , защото вие си пишете вашите глупости , защото нямате какво да правите ли не знам :) Но точно той ме разбра и му благодаря за което :) И нали това е снимка ... би трябвало да се води електронен фиш , и да мога си платя глобата с 30 % намаление , но те и това право ми отнеха ;) Може би поради голямата скорост , така е преценил шефа на КАТ ... Но според мен не е правилно , там да се води населено място , и ако наистина го има някъде в закона , и причината не е само табелата ... Съм съгласен , но само заради една табела ... и 3 месеца без книжка е много несправедливо ;) Просто тъпата държава иска да си вземе парите и това е ... книжката можеше и да не ми я взимат , ама иначе нямам как да ме накарат да си платя по-бързо! Обичам страната и МРАЗЯ държавата !

Градски ко ги питаш тези тука ,не виждаш ли че са правежи,тегли им по една и твае,човека ги пита те чупят стойки:clap2:бати и форума,че и нервни.

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:15 ----------

Пич земи се кандидатирай за премиер,върви ти мисълта:dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::naughty:

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

Казвали са ми (не знам колко е вярно), че в Италия кола хваната без застраховка ГО бива конфискувана.
Да така е

nikolaaaay
20-03-2013, 18:57
Хаха, колата няма а ти я вземе катаджията бре, хахахаха........
Във Франция се конфискуват коли движещи се с 50 км над допустимата скорост. Мярката е дала изключително положителен резултат. Така знам аз.:)
Ако имаш само жилище на твое име, как ще си платиш глобата, какво ще ти вземат?
Ще изчакаш да изтече по давност.

п.п. Съгласих се с амфорката Стоянчо, за да спре да се излага.:)
Как да се конфискуват колите когато в Бг има коли за по 1000 лв. и такива за по 400к лева. Няма как да се приложи една и съща санкция за едно и също нарушение. Солените глоби са доброто решение. Който не плаща - просто му взимат книжката и я държат докато си плати. Който кара без книжка - затвор. Като се знае това всеки ще си прави сметката как ще кара и дали може да си плати глобата.
Иначе напоследък жертвите от катастрофи са намаляли драстично, но според мен КАТ няма нищо общо с това. Просто навлизат по-нови коли, които са много по-сигурни и влизат в експлоатация магистрали, които са много по-безопасни от двупосочните пътища. После БСП феновете се чудете защо сме против да се строи язовир преди да са готови магистралите. Ами за да умират едни 400 човека на година по-малко например. Мисля, че дори само това е основателна причина.

Susscrofa
20-03-2013, 20:09
Как да се конфискуват колите когато в Бг има коли за по 1000 лв. и такива за по 400к лева. Няма как да се приложи една и съща санкция за едно и също нарушение. Солените глоби са доброто решение. Който не плаща - просто му взимат книжката и я държат докато си плати. Който кара без книжка - затвор. Като се знае това всеки ще си прави сметката как ще кара и дали може да си плати глобата.
Иначе напоследък жертвите от катастрофи са намаляли драстично, но според мен КАТ няма нищо общо с това. Просто навлизат по-нови коли, които са много по-сигурни и влизат в експлоатация магистрали, които са много по-безопасни от двупосочните пътища. После БСП феновете се чудете защо сме против да се строи язовир преди да са готови магистралите. Ами за да умират едни 400 човека на година по-малко например. Мисля, че дори само това е основателна причина.

По добре язовир, отколкото да се подпишат за 4 години толкова договори за соларни паркове, колкото ЕС изисква да имаме до 2099 година.:) /годината е измислена/
Ама този балон се спука, не разбрали, че са построили доста по-малко магистрали, или се кефиш на ББ на бицепсите. Мислех, че само лели се подмокрят заради тях.
Българинът е влюбен в колата си, това е част от манталитета му, там ще го заболи най-много.:Yoda:

fred
20-03-2013, 20:12
........

Да, но проблемът е друг-едни се оправят с връзки, други с пари, както и в другата тема-не е толкова проблемът в закона, а в неспазването му.

Susscrofa
20-03-2013, 20:14
Да, но проблемът е друг-едни се оправят с връзки, други с пари, както и в другата тема-не е толкова проблемът в закона, а в неспазването му.

Искаш да кажеш, че проблемът е в контрола по спазването му.

fred
20-03-2013, 20:19
Да и въобще в цялостното му прилагане.От целия си житейски и професионален опит винаги съм наблюдавал тоя "принцип" у нас-винаги има изключения, връзки, далавери.Това докато не се прекрати и смъртно наказание да се въведе все тая :)

ivo_red
20-03-2013, 20:28
[QUOTE=etrovskii;1193459]Градски ко ги питаш тези тука ,не виждаш ли че са правежи,тегли им по една и твае,човека ги пита те чупят стойки:clap2:бати и форума,че и нервни.[COLOR="Silver"]

Батка, кво са му виновни колегите от форума на пича? Има ли табела, че влиза в населено място? Има! Има ли ограничение? Има! Има ли табела, че има радар? Има! Е какво трябва да му обяснят колегите "правежи"? колко е велик, че е минал с двойно на допустимата скорост ли? И какъв акт да му напишат? Да си затворят в КАТ очите, понеже той не смятал, че на табелата и било там мястото? :yes: :clap2: Ако иска да обжалва, ама е крайно невероятно да падне актът. Първо, че радарът е стационарен и си има всичко необходими означения и знаци, второ снимката е чиста и в неговото платно няма друга кола. В София на влизане от Тракия къде е табелата?Колко населено е там? Какво ще стане ако минеш със 130 на караулката?:naughty:

nikolaaaay
20-03-2013, 21:03
По добре язовир, отколкото да се подпишат за 4 години толкова договори за соларни паркове, колкото ЕС изисква да имаме до 2099 година.:) /годината е измислена/

Е стига с тия социалистически прийоми де. Вече не вървят.
Кой казва, че трябва да избираме само между язовир и соларни паркове?! Има хиляди неща по приоритетни от язовира и ВЕИ. Магистралите са едно от тях - умират по-малко хора при ПТП, привличат се инвестиции и една солидна част от р-дите идват от ЕС. Е, за какво да строиш язовир високо в планината, когато пътят до Варна е двулентов и минава през 50 села.

Susscrofa
20-03-2013, 21:07
Е стига с тия социалистически прийоми де. Вече не вървят.
Кой казва, че трябва да избираме само между язовир и соларни паркове?! Има хиляди неща по приоритетни от язовира и ВЕИ. Магистралите са едно от тях - умират по-малко хора при ПТП, привличат се инвестиции и една солидна част от р-дите идват от ЕС. Е, за какво да строиш язовир високо в планината, когато пътят до Варна е двулентов и минава през 50 села.

Казах ПО– ДОБРЕ, демек сравнявам две неща, никъде не споменах магистралите.
А и тези дето ти направиха язовир ти направиха и 130 км магистрали, а и ти сложиха 4 млрд. във фиска.
А следващите построиха към 100 км магистрали, опоскаха фиска, а и разбиха енергийната система с безумен процент договори за ВЕИ, ай стига с тия полицейско-физкултурни номера:)

nikolaaaay
20-03-2013, 21:20
130 км. хубаво, ама някой от тях нещо им се губеше слой асфалт. За язовирите те разбрах - те са най-големият приоритет на страната. Фискалният резерв е една глупост и поддържането му носи единствено разходи на страната. Особено пък при най-голямата икон. криза от 70 години насам да държиш голям резерв е супер глупост.

Susscrofa
20-03-2013, 21:24
130 км. хубаво, ама някой от тях нещо им се губеше слой асфалт. За язовирите те разбрах - те са най-големият приоритет на страната. Фискалният резерв е една глупост и поддържането му носи единствено разходи на страната. Особено пък при най-голямата икон. криза от 70 години насам да държиш голям резерв е супер глупост.

Започна да пишеш глупости.:)
Позната ми е тази твоя фаза:)
Те пък сега са едни качествени магистрали:)
Когато трупаха фиск доходите паралелно се актуализираха, а и инвестициите бяха доста повечко.:)
И това е лесно доказуемо, а ти нямаш доводи.

nikolaaaay
20-03-2013, 21:41
Започна да пишеш глупости.:)
Позната ми е тази твоя фаза:)
Те пък сега са едни качествени магистрали:)
Когато трупаха фиск доходите паралелно се актуализираха, а и инвестициите бяха доста повечко.:)
И това е лесно доказуемо, а ти нямаш доводи.
Качеството на магистралите е отделен въпрос.
До 2009 нямаше криза и всичко беше цветя и рози. Нормално е тогава да е имало повече приходи, но вместо за важни неща, те построиха язовир, понеже от него можеха да си крадат на воля. Даже и Доган си осигури 1-2 милиона изпрани пари, за да си оправдае високия стандарт сега.
Още си спомням как през 2008 някои разправяха, че кризата била само по вестниците. Само след няколко месеца запяха друга песен.

Стига сме цапали темата.

Jivko7777
23-03-2013, 15:11
http://www.manager.bg/news/168-chasa-kat-mozhe-da-manipulira-snimkite-ot-kameri?fb_action_ids=537172499661445&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22537172499661445%22%3A57890 7965454273%7D&action_type_map=%7B%22537172499661445%22%3A%22og.l ikes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D