PDA

View Full Version : Мъж разстреля съседи......

Susscrofa
19-03-2013, 09:01
Починаха още двама след стрелбата в столичен квартал

67-годишният бивш военен Иван Калуков, който вчера застреля двама души в столичния квартал "Димитър Миленков", почина тази нощ във Военномедицинска академия. В същата болница тази сутрин е починала и тежко ранена при стрелбата 56-годишна жена.
Oколо 17.00 часа вчера Калуков влязъл в двора на съседите си и стрелял, като убил на място 26-годишен мъж. Други трима – две жени на 28 и 56 години и 22-годишен мъж, бяха ранени и откарани в болница. По-късно същата вечер 28-годишната жена почина в "Пирогов".

Прибирайки се в къщи, 67-годишният мъж се е самопрострелял. Лекарите не успяха да го спасят.

Тази сутрин е починала и 56-годишната жена, съобщи "Фокус" по информация от ВМА. Тя е майка на двете жертви. С огнестрелна рана в главата Еленка Борисов бе приета във ВМА в критично състояние.

Живеещи наблизо разказаха, че вчера между Калуков и негови съседи, сред които и част от простреляните, е възникнал спор, тъй като те са били запалили една автомобилна гума, предаде БГНЕС. Калуков се ядосал на постъпката им и заплашил един от простреляните – Кирил, че ще се разправи с него по другия начин, твърдят очевидци на случилото се.

По-късно Калуков застрелял в присъствието на петима възрастни и шест деца Кирил Борисов и Веселка Георгиева, които са брат и сестра. Ранил тежко Еленка Борисова, прострелял и Бисер – приятел на Кирил.

Стрелецът Иван Калуков бе описан от съседите си като агресивен човек. Приятели и роднини на пострадалите настояват семейството на стрелеца да напусне квартала.

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-13395899?nt=4

Цяла сутрин гледам новините, вчера също, но не разбрах, тук има ли някакво етническо напрежение?:drinking:

Има ли някой от този квартал?

Liminat
19-03-2013, 10:20
Цяла сутрин гледам новините, вчера също, но не разбрах, тук има ли някакво етническо напрежение?:drinking:

Има застреляни цигани, ако питаш за това.

Susscrofa
19-03-2013, 10:50
Има застреляни цигани, ако питаш за това.

Да де, ама някак си странно се поднася тази новина по медиите.

Liminat
19-03-2013, 11:03
Да де, ама някак си странно се поднася тази новина по медиите.
Eми сега, преди избори 'секи внимава с циганята, нали собственика на медията ше чака гласове от тях.

Kuku
19-03-2013, 11:19
Аз пък вчера гледах катастрофиралия моторист Боби, който моли за помощ и е спретнал дарителска кампания - това медиите са си мамката еб@ли, могат да те накарат да повярваш, че земята е плоска :!:
Та нищо чудно няма и в таз новина.....

Susscrofa
19-03-2013, 11:28
Аз пък вчера гледах катастрофиралия моторист Боби, който моли за помощ и е спретнал дарителска кампания - това медиите са си мамката еб@ли, могат да те накарат да повярваш, че земята е плоска :!:
Та нищо чудно няма и в таз новина.....

Много зачестиха тези масови разстрели, я на семейства, я на съседи...........бах мама му. :drinking:

Какво за този моторист?

RUNNING WILD
19-03-2013, 12:10
просто чаках темата да се пренесе тука и бях сигурен кои ще я побликува :big_bow_down::big_bow_down:
в четвъртък ще знам какво е станало Суска и щи кажа,не ги чети много внимателно медиите щото ще прочетеш 5 различни версии и 5 объркани имена и години за едно и също нещо.

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 10:01 ----------

а иначе бивши военни и бивши полицай редовно си правят поразии за страниците на Нощен Труд,застреляни съпруги от ревност и деца и кво ли не си е по устав при тях,то по време на служба нема война и сега като се пенсионираш ако не гръмнеш некои егати и военния живот скучна работа.

Kuku
19-03-2013, 12:21
Лошото е, че жертвите не са само от малцинствата. То не бе разтрел, то не бе самозапалване, то не бе скок....

Знам, че не е хубаво да говоря така, защото колелото на живота се върти и не е ясно аз къде ще бъда утре, но безкрайно много се дразня на тъпите журналисти и манията им за сензации, за състрадание и за печалби, най-вече :?
Боби го познавам задочно - живее в блока на най-добрия ми приятел. Работеше контрольор в 'Паркинги и гаражи' - тия с жилетките, дето ни глобяват по центъра. Редовно си пафкаха тревица из квартала с приятели.
Катастрофира преди няколко години.
Нямаше сигурно два-три месеца, откакто си беше купил мотора и очеизвадно му личеше, че все още не може да кара. Даже не съм сигурен, дали има и категория.
За сметка на това редовно возеше всякакви хора на задната седалка, както и в злощастния ден зад него на мотора имаше едно момче без каска.
Блъсна се в една възрастна жена, тръгнала да си изхвърля боклука - в следствие на удара почина на място.
Момчето возещо се на мотора се завря под една кола с разбита глава и почина в болницата.
Единствено Боби оцеля от тази катастрофа и сега е парализиран.
В медиите и публичното пространство се лансира версията, че той не помни нищо, че е карал с под 60км/ч и се е блъснал в паркиралите коли! Хубуу де, той не помни нищо, ама хората около него много добре заят, какво се е случило, но безочливо лъжат пред камерата!!! Още се водело разследване.....
Всъщност, мотора се беше влачил нам-си-колко метра след удара, което при движение с 60км/ч е невъзможно да се случи. При удар с 60км/ч момчетата на мотора щяха да са с много сериозни охлузвания, но нямаше да са с разбити глави и счупени прешлени.

Ето ги точно едни от радетелите на кампанията - помиярите от бТВ, дето сега набират средства.
http://btvnews.bg/1640486722-Tejka_katastrofa_v_Sofia_vze_dve_jertvi.html

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=593608

18+

http://news.ibox.bg/news/id_1993316523

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=593594

RUNNING WILD
19-03-2013, 19:44
искам само да ти кажа че при удар с 60 км в час от задната седалка на мотор излита човек и чупи предното стъкло на бус -влиза през него,с 40 км удар с мотор огъва врата на гараж и я вади от пантите, мой познат падна на България с мотор хлъзна се и се затича като нинджа от скоростта и мотора го настигна като шейна се въртеше и му строши двата крака,така че не се знае реално с 60 ако се треснеш дали ще си жив-колана на колата пази до 65 км в час след това има наранявания може и кръвоизливи и охлузвания-за сравнение го давам.

lordliness
19-03-2013, 20:44
Защо обикновените хора като ги гръмнат и винаги умират, а така наречените мутри повечето оживяват.

Jivko7777
19-03-2013, 20:48
Защо обикновените хора като ги гръмнат и винаги умират, а така наречените мутри повечето оживяват.

щото са маймуни :)

Kuku
19-03-2013, 21:03
искам само да ти кажа че при удар с 60 км в час от задната седалка на мотор излита човек и чупи предното стъкло на бус -влиза през него,с 40 км удар с мотор огъва врата на гараж и я вади от пантите, мой познат падна на България с мотор хлъзна се и се затича като нинджа от скоростта и мотора го настигна като шейна се въртеше и му строши двата крака,така че не се знае реално с 60 ако се треснеш дали ще си жив-колана на колата пази до 65 км в час след това има наранявания може и кръвоизливи и охлузвания-за сравнение го давам.Не знам, защо се хвана за скоростта :?
Добре, приемаме, че са се движели с под 60км/ч!
Ама, защо лъжат за всичко останало?
А щом лъжат за толкова много неща, дали пък не лъжат и за скоростта?

RUNNING WILD
19-03-2013, 21:19
веднага ще ти кажа-винаги е скорост ама винаги,адреналина те възбужда това е наркотик който тялото и мозъка ти искат,при моторите се отделя при скорост,точно не мога да приема че са се движили с 60 км в час защото ще са имали време за реакция да заобиколят и да спрат,хубава машина ако се движи с 60 км в час спира за 10-12 метра,ако караш с 60 км в час погледа ти трябва да гледа на 60 метра пред теб,возил съм се на доста мотори иначе не карам мотор добре но ходя за риба с рокерите от Редута и Слатина и вися в един сервиз на Бени та съм се наслушал и нагледал,ходя в клуба на Райдерс мс и ходя на мотосъборите на Брадърс фром Хелл,мога да ти сложа колкото искаш снимки ако не вярваш.

Kuku
19-03-2013, 21:42
Вярвам, защо да не вярвам :)
Въпроса ми беше - защо с помощта на медиите, лъжат за всичко около катастрофата?

RUNNING WILD
19-03-2013, 22:28
медите не лъжат те пишат по-просто с повече картинки,колкото по кърваво и отблъскващо толкова по-привличащо,тия интервюта дето четеме съседите казали това...оня казал онова...са съчинени в редакцията на място,тебе какво не ти харесва в тая статия какво е изкривено от събитието?аз не видях нищо нереално.

fred
19-03-2013, 22:37

Защото ги гърмят при поръчка може би, но въпросът е основателен.

[B]http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-13395899?nt=4

Какво етническо напрежение ?Аз не го оправадам тоя, ама ако живееш дълги години до цигани съм сигурен, че може и това да се случи.Какво значи толерантност, след като циганите правят каквото си искат, вдигат шум, горят гуми и тн, а съседа им бил "агресивен" според тях.Другаде пък бяха писали, че в били прекрасни отношения, ама така се случило..

RUNNING WILD
19-03-2013, 22:43
това е криминално деяние и е в мирно време,предполагам че циганите са български граждани по паспорт и няма как да има етническо напрежение.

fred
19-03-2013, 22:49
Криминално е разбира се, но е провокирано от битовизми, които са оставяни без последствия.

BLUE1
19-03-2013, 22:57
Проблема е, че законите не важат еднакво за цигани и за българи, това създава напрежение!

RUNNING WILD
19-03-2013, 23:06
Проблема е, че законите не важат еднакво за цигани и за българи, това създава напрежение!

КАЖИ ВЕРНО?що циганите спазват и ги съди мешарето ли?

BLUE1
19-03-2013, 23:36
КАЖИ ВЕРНО?що циганите спазват и ги съди мешарето ли?

не ти разбирам въпроса?

RUNNING WILD
20-03-2013, 11:31
Не знам, защо се хвана за скоростта :?
Добре, приемаме, че са се движели с под 60км/ч!
Ама, защо лъжат за всичко останало?
А щом лъжат за толкова много неща, дали пък не лъжат и за скоростта?

това момче по думите на негов познат днес се засякох с него и се сетих да питам,казва че тъкмо си е взел мотор и се е понаучил да кара,карал е с над 150 км в час,това чух това ти казвам.

Kuku
20-03-2013, 19:39
Е, чак със 150км.ч. няма как да се е движил - всичко щеше да е на парчета от такъв удар!
А и на света няма шосеен мотор, който да може да развие 150км.ч. за 100м.
Но не това ми беше идеята, по принцип.... просто ме подразни наглата лъжа :!:

fred
20-03-2013, 20:10
По принцип у нас това си е от край време, но засяга и българите, но това е основния проблем.
А относно медииите - лъжат, не говоря за конкретния случай, а когато трябва.Например-за сина на Боби Михайлов набързо млъкнаха, много, много не се разбра.Слуховете е че татето е платило 50 хилади насам-натам.

RUNNING WILD
20-03-2013, 21:18
Е, чак със 150км.ч. няма как да се е движил - всичко щеше да е на парчета от такъв удар!
А и на света няма шосеен мотор, който да може да развие 150км.ч. за 100м.
Но не това ми беше идеята, по принцип.... просто ме подразни наглата лъжа :!:

ами на 400 метра 1000 кубика е с 240-260 давам ти гаранция,на 1-ва скорост си с 120 км в час на 12 000 оборота примерно,не съм бил там и не я знам улицата но ако това момче е спазвало правилника нямаше да е така,имам предотвратени доста катастрофи от засичащи ме хора просто защото съм имал време за реакция от по-ниската скорост,остави ги да си лъжат има си съдилища за лъжи и тн.

RUNNING WILD
30-03-2013, 12:33
историята е-човека вика 2 пъти полиция за една вечер да се изгаси огъня,циганите му паркират бус пред вратата пред тях да не може да излезе,той излиза и отива при тях и удря с тас от кола един циганин,от там му се нахвърлят и го пребиват,той е извикал утре вие нема да сте между живите,връща се и почва да ги стреля