PDA

View Full Version : Омразните клишета

Susscrofa
21-03-2013, 09:02
Пускам тази тема с ясното съзнание, че може и да не се развие добре, но все ми е тая.
Тук всеки може да напише своите най-омразни житейски клишета, с които все ще се намери някой да ни размахва пръст и да ни назидава поучително.
Може разбира се и да споделяте и клиширани разбирания за околния свят.

Ето няколко от мен.

"Човекът е единственото същество, което убива, храни се и прави секс за удоволствие".

Напълно невярно и отвратително дразнещо за мен клише.
Всички бозайници правят секс за удоволствие, те търсят своя партньор, за да изпитат удоволствие. А еволюцията отсява и закрепва генетично именно тези, които изпитват удоволствие от секса, останалите не търсят интензивно партньори и логично отпадат, давайки по малко поколения.:)
Убиването определено е удоволствие за много от хищниците, поради същата логика.:)
За храненето дори не ми се коментира............имаме бозайник, при който инстинкта за тъсене на храна е дори по-силен от майчиния инстинкт. Определено плюска с удоволствие.:)

"Бързата кучка слепи ги ражда"

Отвратително тъпо клише, оправдаващо страха на някои хора да вземат бързи и жизненоважни решения в кратки срокове.

"Българите са номадски народ по произход"

Това е тъпотия номер едно в света.
Българинът е ненормален на тема уседналост и свой дом. Колкото по здрав и дълговечен е домът му, толкова по- щастлив е той.
Мрази да сменя дома си, независимо, че пътува до местоработата си с часове.

nikolaaaay
21-03-2013, 09:20
Да, в Бг има много тъпи клишета наистина. Може би повечето са резултат от пропагандата през годините.
Кои бозайници освен човека и делфините правят секс за удоволствие? Доколкото знам останалите животни се клецат само през размножителния период.

Доко
21-03-2013, 09:32
За клецането и аз не съм съгласен, примерно при котките е много болезнено. ;-)

lordliness
21-03-2013, 09:59
На мен не ми харесва думата - евала- италианското- браво звучи къде къде по- добре. Може да предложите и други подходящи думи, понеже май ние нямаме подходяща родна дума- защо ли.

bager
21-03-2013, 10:05
На мен не ми харесва думата - евала- италианското- браво звучи къде къде по- добре. Може да предложите и други подходящи думи, понеже май ние нямаме подходяща родна дума- защо ли.

похвално :)

И тъкмо тук е мястото, от първа ръка да ни се обясни, това за "хубавите ябълки и свинете..." вярно ли е ? :)

myato
21-03-2013, 10:58
На мен "червата ми се обръщат", като чуя "визия" и новопръкналите се: Фидосизъм - "входирам" и Трифонизъм - "зачитам".

За лозунгите, с които говори т.н. "политическа класа", въобще не ми се говори.:sick:

AttilaSL
21-03-2013, 12:12
За мен най-омразното е:"Наведена глава,сабя не я сече".Според мен точно това състояние е виновно за положението на цялата ни нация.

ecotronic
21-03-2013, 12:27
Правете разлика между народни мъдрости и поговорки от една страна и клишета от друга.

Kuku
21-03-2013, 12:29
Българския казан в ада не го пази дявол, защото ако някой надигне глава, друг веднага го дърпа надолу.
Е, как пък все някой друг ни е виновен :?

Стиковам, казус, тийм-билдинг....
Без коментар.

Фейсбуук ме дразни безкрайно много!
Едва ли има по-голямо клише в съвремието от всякаквите видове социални мрежи.
Все едно без тях - край! :?

Съдбата обича смелите.
Пфффффф...... :roll2:

Susscrofa
21-03-2013, 12:37
Правете разлика между народни мъдрости и поговорки от една страна и клишета от друга.

Много от народните мъдрости и поговорки са клишета:)

"Ако не си имотен, бъди баре работен"

"Да ме ритне кон барем, не ще ме е яд, а то ме рита краставо магаре".

Кайо
21-03-2013, 12:51
Има и форумни клишета......."колега"....и любимото ми е "Алфист"..........

bager
21-03-2013, 13:02

Това не е точно така. "Колега" е обръщение и е доста по-смислено от "пич", "приятелю" или "брато" , примерно :) .
А, "Алфист" не сме го измислили ние(българите)...сметам знаеш :) .

Във връзка с това
"Ако не си имотен, бъди баре работен", предполагам се има предвид, че ако е работен, един ден ще стане имотен :) .
Мен по-ме дразни " Залудо работи, залудо не стой" - това вече си е идиотско.

myato
21-03-2013, 13:04

Колега е обръщение, а "Алфист" е форма на ALF.:upsidedwnsmiley:

lordliness
21-03-2013, 13:10
Тази наставка -ст на английски не означава ли принадлежност към някаква професия- например артист.

bager
21-03-2013, 13:13
In Italian, an Alfa Romeo enthusiast is an "Alfista", and a group of them are "Alfisti".

Не мислех, че някой в тоя форум не го знае това!

ecotronic
21-03-2013, 13:13
Тази наставка -ст на английски не означава ли принадлежност към някаква професия- например артист.

По скоро човек, съпричастен към някаква идеология или кауза.
хитлерист, комунист.......... art-ist.......

Кайо
21-03-2013, 13:26
Това не е точно така. "Колега" е обръщение и е доста по-смислено от "пич", "приятелю" или "брато" , примерно :) .
А, "Алфист" не сме го измислили ние(българите)...сметам знаеш :) .

Във връзка с това
"Ако не си имотен, бъди баре работен", предполагам се има предвид, че ако е работен, един ден ще стане имотен :) .
Мен по-ме дразни " Залудо работи, залудо не стой" - това вече си е идиотско.

Колега,мн.ч. колеги. Лице, което има същата професия, длъжност или следва същата специалност по отношение на друго лице.*
......аз не използвам обръщения от сорта....."брато"...."баце"....."пич".......едно "здравей","здрасти" е достатъчно.
Алфист-не сме го измислили ние но ние придаваме някакъв особен смисъл на тази дума.

---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:21 ----------

Колега е обръщение, а "Алфист" е форма на ALF.:upsidedwnsmiley:

Тогава и аз съм ALF-ист!:rotfl:

---------- Post added at 13:26 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

...пиян става пиянист.
....а може и онан-ист.

Susscrofa
21-03-2013, 13:27
Колега,мн.ч. колеги. Лице, което има същата професия, длъжност или следва същата специалност по отношение на друго лице.*
.

Важно е да добавим, че думата няма женски род.

Демек думата колеЖКА и обръщението колеЖКЕ не са правилни.

Кайо
21-03-2013, 13:30
Важно е да добавим, че думата няма женски род.

Демек думата колеЖКА и обръщението колеЖКЕ не са правилни.

.....тъй вярно г-н.Свински!
Ма аз мислех,че се казва колеШка.....:rotfl:

ecotronic
21-03-2013, 13:43
...пиян става пиянист.
....а може и онан-ист.

Сигурно може да се каже пиянист, особено ако си на няколко ракии. :)
Но пианист е друго.

Susscrofa
21-03-2013, 14:09

Състояние на духа също.

Идеалист, сексист, оптимист, песимист и т.н.

Та според мен Алфист е състояние на духа, докато алфаджия е голфаджия по душа, който харесва бмв и мерц.

bager
21-03-2013, 14:28
Не знам всеки от вас лично какво влага в "Алфист", аз просто изтъквам факта, че това - "исти" е абсолютно случайно съвпадение с окончанието "исти" в българския език.
Напишете "alfisti" в гугъл и ще видите, че всички фенове(привърженици) на Алфа Ромео по света се наричат alfisti.
alfisti.gr
alfisti.hr
alfisti.rs
alfisti.cz
alfisti.uk
....

С една дума - всички. А щом някои от вас държат да са "алфаджии", няма никакъв проблем....
драги съфорумници :) ...

ecotronic
21-03-2013, 14:33
Поради факта, че от една страна се казва, метач, чистач, лизач, носач................ а от друга - ректор, директор............ Лингвистите сериозно обмислят трансформацията на думата e*ач в е**тор :)

bager
21-03-2013, 14:52
Поради факта, че от една страна се казва, метач, чистач, лизач, носач................ а от друга - ректор, директор............ Лингвистите сериозно обмислят трансформацията на думата e*ач в е**тор :)

Правилно! И във връзка с по-горната колеЖКа, няма и ДиректорКА. Та излиза, че ще си е*ем колегите...
Не ми харесва идеята...:no:

Kuku
21-03-2013, 14:53
Много са - адвокатКА, шофьорКА, докторКА.... :hmm:

Susscrofa
21-03-2013, 16:00

Професорка, министърка, депутатка, съдийка, адвокатка............

И сега внимание, що е то кметица?

bager
21-03-2013, 16:15
Професорка, министърка, депутатка, съдийка, адвокатка............

И сега внимание, що е то кметица?

Нещо като царица, но в по-малък мащаб.

ecotronic
21-03-2013, 16:18

....хлебарКА :)

Пак добре, че в българския език думата "мъж" е от мъжки род, за разлика от руския език.

lordliness
21-03-2013, 16:46
Алфисти ми звучи като арфисти, а алфаджии, като ловджии или склададжии :)

RUNNING WILD
21-03-2013, 16:50
като цяло всички поговорки са верни,най големи "мъдрости" им раждат главите на тия хора дето са работи 35-40 години до пенсия на едно и също място правил е отливки в некъв завод например и е имал 24 хубави дни в годината -аванс и заплата,от тия професионални тъпанари са произлезли половината народни мъдрости,винаги си мислят че виждат всичко прозрачно и хванат го разтълкуват по техният си начин и народа го захапе и стане хит от уста на уста,мене кво ме дразни
орташката кобила бла бла
сговорна дружина слепи ги ражда
на вълка врата му е голем щото си яде агнето сам
по-добре пръв на село от колкото последен в града-селска чест
тия неща идват от супер тъпи и блудкави хора които не могат да се преборят с елементарни неща за тях това е отговора.
всеки в бизнеса си има ортак дори най големите и богати компании
вълците ловуват на глутница и не си яде сам агнето
сговорна дружина-сам човек е за клозета
пръв на село-нема как да знаеш дали си последен в града неизмеримо е

Кайо
21-03-2013, 17:07
Не знам всеки от вас лично какво влага в "Алфист", аз просто изтъквам факта, че това - "исти" е абсолютно случайно съвпадение с окончанието "исти" в българския език.
Напишете "alfisti" в гугъл и ще видите, че всички фенове(привърженици) на Алфа Ромео по света се наричат alfisti.
alfisti.gr
alfisti.hr
alfisti.rs
alfisti.cz
alfisti.uk
....

С една дума - всички. А щом някои от вас държат да са "алфаджии", няма никакъв проблем....
драги съфорумници :) ...

Tова съфорумници ми хареса.......много е по-правилно от "колеги"........;)
За алфист-и пак казвам,дразни ме изкривеното значение,смисъла,който някои влагат.
Почнал си с alfisti.gr та там всеки с Алфа,член на клуба или участник във форума е Алфист,тук сме алфаджии,алфисти,по-алфисти,най-алфисти......

ecotronic
21-03-2013, 17:11
Редно е да проявяваме малко повече уважение към народната мъдрост.
Лично аз уважавам много повече човека, който 30 години е правил не-кви отливки в не-къв цех, отколкото градския тарикат, който през живота си реално не е изкарал и 1 стотинка за тая страна.

RUNNING WILD
21-03-2013, 18:31
не мога да уважавам боксуващи хора,виждал ли си шкафче на някой работник,имаше кисело мляко газирана вода и голи жени изрязани и налепени от вътре,не виждам как от такива как ще струй ква и да е мъдрост,и какво общо има градският тарикат с поговорките,обикновенно градските тарикати викат чужди инвеститори в България и правят какво ли не,не си ли забелязал?простолюдието винаги се забавлява по техен си начин,в петък вечер взимаш аванс и ръсиш мозъци по кварталните кръчми.

fred
21-03-2013, 19:32

Родна не знам, ама "ашколсун" ми звучи добре :) Eвала и аз не го харесвам, може би и начина по който се употребява е допринесъл за това, някак просташки.
Мен лично ме дразнят най-вече тези от неграмотните български журналисти, както и многото нови чуждици, използвани повсеместно пак от тях - "от тук насетне", "гасне" - някой умирал, "скочи" - еди кой си скочи на нещо си.....

ecotronic
21-03-2013, 20:07
не мога да уважавам боксуващи хора,виждал ли си шкафче на някой работник,имаше кисело мляко газирана вода и голи жени изрязани и налепени от вътре,не виждам как от такива как ще струй ква и да е мъдрост,и какво общо има градският тарикат с поговорките,обикновенно градските тарикати викат чужди инвеститори в България и правят какво ли не,не си ли забелязал?простолюдието винаги се забавлява по техен си начин,в петък вечер взимаш аванс и ръсиш мозъци по кварталните кръчми.

Не можеш да очакваш от един човек, който полага тежък и непривлекателен труд, да бъде същевременно интелектуалец с изискани маниери.
Както не можеш да виниш един миньор затова, че не е чист и спретнат на работното си място.
Не можеш и да гледаш с лошо око на начина по който тези хора прекарват свободното си време, защото именно тежкият труд е формирал и техния манталитет.
Напротив - тези хора трябва да бъдат уважавани, защото именно те изкарват хляба на народа.
Не банкерите, не застрахователите, не тарикатите с изисканите маниери а именно те - отрудените прости хорица.

fred
21-03-2013, 21:10
Редно е да проявяваме малко повече уважение към народната мъдрост.
Лично аз уважавам много повече човека, който 30 години е правил не-кви отливки в не-къв цех, отколкото градския тарикат, който през живота си реално не е изкарал и 1 стотинка за тая страна.

А, чекай сега, селски тарикати също има много, да не обобщаваме. :devil:По селата е пълно с лентяи, дето само седят в кръчмата на площада и мрънкат.А друга част от тия селски тарикати са в града и са се кръстили "градски", понеже си мислят, че щом не живеят на село.То по тоя причина едно време имаше студетнски и всякакви бригади, понеже на село останаха само баби и виетнамци до някое време.
Националният доход се изкарва с принадения продукт, който носиш на обществото, а не само или единствено с тежкия труд.Тежкия труд е характерен за по неразвитите общества.Значи ли, че в Етиопия, където почти всички се трудят от зори до мрак са нещо повече, от шведите или японците примерно?
В едно общество тежкия труд на практика отдава стойността си, на високо технологичния.Има си наука за това, нещата са известни от векове, стига да се познават разбира се.
Тая логика е доста сбъркана и невярна.
Отделно човек може да е беден и спретнат, както може и да е беден и мърляч-тия неща се възпитават и създават в семейството и обществото.

ecotronic
21-03-2013, 21:21
А, чекай сега, селски тарикати също има много, да не обобщаваме. :devil:
Хлябът се изкарва с печалбата, която носиш на обществото, а не само или единствено с тежкия труд.Тежкия труд е характерен за по неразвитите общества.Значи ли, че в Етиопия, където почти всички се трудят от зори до мрак са нещо повече, от шведите или японците примерно?
В едно общество тежкия труд на практика отдава стойността си, на високо технологичния, тия неща са известни от векове, стига да се познават разбира се.
Тая логика е доста сбъркана.

Не знам, дали всъщност съзнаваш, че в момента сме на този хал (и не само ние), именно защото прекалено малко хора пряко произвеждат нещо и прекалено много хора паразитират на техен гръб. Не стига това, ами нещата са така вързани, че паразитите убиват тези, които ги хранят.
Накратко, един народ забогатява и живее добре тогава, когато произвежда стоки и услуги. У нас една стока по пътя си от производителя до потребитля пълни гушите на една сюрия тарикати, които са се наредили по трасето.

code
21-03-2013, 21:29
Сещам се за 2-3 омразни клишета, поговорки - все тая, омразни фрази да ги нарека:
"Преклонена главица сабя не я сече." - типична Бг простотия, философията на овцата.:notify:
"Тарикат мъж не писка." - следващата простотия, тук философията се изразява в това, че тарикатът един вид е някакъв тежък темерут и не го е.е:notify:
"Аз можеше да му кажа някои работи" - ами да му ги беше казал е смотан, не сега да ги казваш на мен.:notify:
И много такива други има - скапан народ скапани фрази ..

fred
21-03-2013, 21:41
Не знам, дали всъщност съзнаваш, че в момента сме на този хал (и не само ние), именно защото прекалено малко хора пряко произвеждат нещо и прекалено много хора паразитират на техен гръб. Не стига това, ами нещата са така вързани, че паразитите убиват тези, които ги хранят.
Накратко, един народ забогатява и живее добре тогава, когато произвежда стоки и услуги. У нас една стока по пътя си от производителя до потребитля пълни гушите на една сюрия тарикати, които са се наредили по трасето.

Много добре съзнавам защо сме на тоя хал-най главната причина е, че дълги години беше градена икономика построена на идеология, а не на икономически закони.та няма как народът да забогатее по този начин.Тая верига, за която казваш принципно у нас е създадена доста отдавна, но не е тя основната причина, пак повтарям.Много хора от тия никога не са работили но точно те непрекъснато говореха за ползата от труда и този труд, който ти подчертаваш.
Разбирам какво искаш да кажеш, да има доза истина в това, но не е цялата истина.
В развитите общества един фермер например обработва 10 000 дка с малко хора, но благодарение на използването на науката и техниката.Отделно доходи се преразпределят-туризмът може да създаде повече национален доход от много технологични производства, а чуждите туристи пък отдават част от техния национален доход-просто пример ти давам.
Не значи, че ако 10 000 човека обработват 10 000 дка ще е по добре, това имам предвид.Също така и не само трудът в материалната сфера е "полезен" и т.н, но тия въпроси не се решават по форумите.
Не ми се спори толкова, колкото целя да помислим малко извън клишетата с които сме израснали най често :) В крайна сметка то стана по темата.
---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:35 ----------

Сещам се за 2-3 омразни клишета, поговорки - все тая, омразни фрази да ги нарека:
"Преклонена главица сабя не я сече." -

Но не можеш да отречеш че е истина.В самата поговорка "главица" е казана умалително и изразява според мен, че тая "главица" е "малка" за други дела.Та мъдростта народна е и дала оценка

Lei-chery
21-03-2013, 21:57
Аз пък най-много се влудявам от "модерните" чуждици, като....фейс, екстеншън, хепи, кууул.......и т.н. и т.н......

fred
21-03-2013, 22:00
А и аз това го писах по горе :) отврат са

Lei-chery
21-03-2013, 22:07
А и аз това го писах по горе :) отврат са
Фредииии...остаряли сме вече за тях...хи хи хи...Я виж младежите...всички до един ги използват :):):)

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Tова съфорумници ми хареса.......много е по-правилно от "колеги"........;)
За алфист-и пак казвам,дразни ме изкривеното значение,смисъла,който някои влагат.
Почнал си с alfisti.gr та там всеки с Алфа,член на клуба или участник във форума е Алфист,тук сме алфаджии,алфисти,по-алфисти,най-алфисти......

Хе хе...а по другите автомобилни форуми дали се наричат: мерцедисти, опелисти,фолцвагенисти,ренисти, бемвисти....:::):):):)

fred
21-03-2013, 22:10
Фредииии...остаряли сме вече за тях...хи хи хи...Я виж младежите...всички до един ги използват :):):)[COLOR="Silver"]

):)

Е, не сме първа младост, ама все ставаме още :devil:
А тия младежи ги повтарят, защото друго не са и чували :dunno:

lordliness
21-03-2013, 22:15
А уикенд? Много фешън звучи. Езика ни е пълен с турцизми, русизми и други чуждици налагани от медиите. Хлапетата не могат да пишат защото използват латински букви и на никого не му дреме.

Lei-chery
21-03-2013, 22:21
Е, не сме първа младост, ама все ставаме още :devil:
А тия младежи ги повтарят, защото друго не са и чували :dunno:
Абе ...мода..какво да се прави.
Вероятно и ние сме използвали разни думички в младежките си години...но не помниме вече..:)
И все пак ме влудяват и мразя да ги чувам..;)

fred
21-03-2013, 22:35
Абе ...мода..какво да се прави.
Вероятно и ние сме използвали разни думички в младежките си години...но не помниме вече..:)
И все пак ме влудяват и мразя да ги чувам..;)

Да, така е.Но все пак езиковата култура се формира и от четене, ТВ, преса и прочее, а у нас тия неща също допринесоха за това.

А уикенд? Много фешън звучи. Езика ни е пълен с турцизми, русизми и други чуждици налагани от медиите. Хлапетата не могат да пишат защото използват латински букви и на никого не му дреме.
То във всеки език има такива думи, нормално е, ама както казах и на Шерката, а и ти отбелязваш-много много в тоя момент не му дреме на никой по отговорен, както и на много журналисти и тн, да не ги повтарям от по-горе .

RUNNING WILD
21-03-2013, 22:39
Не можеш да очакваш от един човек, който полага тежък и непривлекателен труд, да бъде същевременно интелектуалец с изискани маниери.
Както не можеш да виниш един миньор затова, че не е чист и спретнат на работното си място.
Не можеш и да гледаш с лошо око на начина по който тези хора прекарват свободното си време, защото именно тежкият труд е формирал и техния манталитет.
Напротив - тези хора трябва да бъдат уважавани, защото именно те изкарват хляба на народа.
Не банкерите, не застрахователите, не тарикатите с изисканите маниери а именно те - отрудените прости хорица.

отрудените прости хорица са най-големите тарикати на дребно,не напразно има селски хитрец а не градски хитрец,,физическият труд няма нищо общо с това ако е така културистите щяха да са тъпи,никой не изкарва хляба на народа,виждал ли си манталитета на Северозападна България?там нема да ти помогнат никви поговорки да разгадаеш кво и да е,

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

ето от Ссеверозапада една поговорка
Кой предвари он завари-демек зимай бързо кво има на момента че другия нема да те чака

Lei-chery
21-03-2013, 22:42
Да, така е.Но все пак езиковата култура се формира и от четене, ТВ, преса и прочее, а у нас тия неща също допринесоха за това.

То във всеки език има такива думи, нормално е, ама както казах и на Шерката, а и ти отбелязваш-много много в тоя момент не му дреме на никой по отговорен, както и на много журналисти и тн, да не ги повтарям от по-горе .

Е как да им дреме..то и между тях има "китки" .
Аз редовно виждам правописни грешки в пресата и в информационните сайтове.Какво да кажем повече???

RUNNING WILD
21-03-2013, 22:45
а сега като се стопли времето и жените тръгнат с късите поли какви клишета ги чекат нема да им се верва....като ми видят дебелата зурла и мазната усмивка и се потрисат като възприемат заканата...

fred
21-03-2013, 22:50
Е как да им дреме..то и между тях има "китки" .
Аз редовно виждам правописни грешки в пресата и в информационните сайтове.Какво да кажем повече???

Няма какво :) Освен да учим децата да не се влачат по течението

lordliness
21-03-2013, 23:14
Руснаците много отдавна май забраниха да се ползва латиница.

viki
22-03-2013, 08:50
"Роди ме мамо тъпа,аз сама ще се изруся ":naughty:http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

или казано иначе "БлондорЪ не прощава !"http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/582482.gif

Какво клише само ....http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif

Susscrofa
22-03-2013, 08:57
"Роди ме мамо тъпа,аз сама ще се изруся ":naughty:http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

или казано иначе "БлондорЪ не прощава !"http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/582482.gif

Какво клише само ....http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif

От тази серия най ме дразни това:

Знаете ли кой измисля вицовете за блондинки?
Брюнетките в самотните си нощи.

viki
22-03-2013, 09:08
Нищо не ме дразни,искрено се забавлявам .Не може да се отрече,че има жестоки попадения http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

Ако трябва да съм сериозна,
не ми харесва общоприетият модел за щастлив живот ,горе-долу това е образът :
"Гимназия -Университет-Брак- RIP...;-)
Не ми харесва заклеймяването на всичко,което е дори леко различно от "нормалното" за обществото:-)
Не ми харесва,обобщаването на нечий мироглед (различен от собствения ) с комплекси и т.н

bager
22-03-2013, 09:37
...
Не ми харесва заклеймяването на всичко,което е дори леко различно от "нормалното" за обществото:-)
Не ми харесва,обобщаването на нечий мироглед (различен от собствения ) с комплекси и т.н

А ние в тая тема какво правим :) ?
На някой му били омразни някакви клишета. За друг са абсолютната истина, синтезирана в кратки фрази.
Съфорумника с грешното латинско име защо не направи тема любимите ми клишета, а направи с омразните? Да не говорим, че някой може да го дразни самата дума "клише", можеше да е "банален израз" или "изтъркана фраза". Както сам обича да казва на хората пуснали теми, които не му харесват - "темата е безсмислена и тъпа" :) .

...
И той пак не каза, има ли нещо верно за ябълките и прасетата...? Това от омразните или от любимите "клишета" е на автора на темата?

Интересна и ветровита сутрин, хехе...

Susscrofa
22-03-2013, 09:47
А ние в тая тема какво правим :) ?
На някой му били омразни някакви клишета. За друг са абсолютната истина, синтезирана в кратки фрази.
Съфорумника с грешното латинско име защо не направи тема любимите ми клишета, а направи с омразните? Да не говорим, че някой може да го дразни самата дума "клише", можеше да е "банален израз" или "изтъркана фраза". Както сам обича да казва на хората пуснали теми, които не му харесват - "темата е безсмислена и тъпа" :) .

...
И той пак не каза, има ли нещо верно за ябълките и прасетата...? Това от омразните или от любимите "клишета" е на автора на темата?

Интересна и ветровита сутрин, хехе...

Само не разбрах защо да ми е грешно латинското име? Само деТ е слято, родовото с видовото.
Темата си е точно за омразните клишета, животът ни е пълен с тях и именно с тях ни набиват в границите, за които Вики пише.
п.п. А ти определено си мрънкало.:yes:

---------- Post added at 07:47 ---------- Previous post was at 07:41 ----------

Какво да коментирам за хубавите ябълки и прасетата?
Свинята има обоняние за трюфели, това нали ти е ясно.
Свинята е ценител, за разлика от много от останалите животни.
Свинята се храни чисто, свинята е изключително умна, хитра и находчива.
Свинята е красива, силна и борбена.

Та отношението към свинята е поредното клише.:)
Мърлявият уличен помияр ни е по -ценен.

viki
22-03-2013, 09:54
Багерони,
говорим си само .Не видях някой да учи останалите как да живеят :-)
За да не стане грешка,разбрах какво казваш :-)
Сетих се за още нещо,
изреченията започващи с "трябва да " са ми любими...:-)
"Трябва да се държиш еди как си,за да те приемат еди как си,за да постигнеш еди какво си..."
:no_no_no:

п.п.
Темата за свинята и ябълката е дълга :-)
Първо, какво значи "хубава" ябълка ?!:-)
Хубавото за мен,теб може да те прати на успокоителни (примерно ) :naughty:

bager
22-03-2013, 10:17
Само не разбрах защо да ми е грешно латинското име? Само деТ е слято, родовото с видовото.
Хаха, "Благоев град" вярно или грешно е? Смешен си вече, винаги извърташ всичко.

Темата си е точно за омразните клишета, животът ни е пълен с тях и именно с тях ни набиват в границите, за които Вики пише.

п.п. А ти определено си мрънкало.:yes:

---------- Post added at 07:47 ---------- Previous post was at 07:41 ----------

Може, но със сигурност не колкото теб :) .

Какво да коментирам за хубавите ябълки и прасетата?

Как какво - вярно ли е казаното в "клишето", ти ядеш ли хубавите ябълки ;) ? И ...съответно ние - не :)

Свинята има обоняние за трюфели, това нали ти е ясно.
Свинята е ценител, за разлика от много от останалите животни.
Свинята се храни чисто, свинята е изключително умна, хитра и находчива.
Свинята е красива, силна и борбена.

Тук не споря и ти пак излишно философстваш.

Та отношението към свинята е поредното клише.:)
Мърлявият уличен помияр ни е по -ценен.
Това не е вярно. Хората не са толкова глупави, колкото си мислиш. Предполагам, ТИ много добре знаеш за какво става въпрос, когато се говори за "проблема" с помиярите ;) . И..защо, нали? :)

viki
То е ясно, че само си говорим. :)
Аз много обичам такива разговори...на маса с питие .
Просто да "помрънкам" на "диватасвиня" :) .

Susscrofa
22-03-2013, 11:16
Хаха, "Благоев град" вярно или грешно е? Смешен си вече, винаги извърташ всичко.
[/COLOR]
Може, но със сигурност не колкото теб :) .

Аз много обичам такива разговори...на маса с питие .
Просто да "помрънкам" на "диватасвиня" :) .

Правилното изписване е SUS SCROFA.
Трябвало е да сложа долна черта, празно май не допуска форумният софт.
sus е отделно от scrofa.
Не ти разбрах сравнението с "Благоев град".

bager
22-03-2013, 11:21
Правилното изписване е SUS SCROFA.
Трябвало е да сложа долна черта, празно май не допуска форумният софт.
sus е отделно от scrofa.
Не ти разбрах сравнението с "Благоев град".

Продължаваш да ме разсмиваш! На мен ли ми казваш как е правилно?
Я виж датата на този пост и даже можеш да видиш как се беше написал в началото, ако си забравил, хаха
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=322434&postcount=20

Susscrofa
22-03-2013, 11:25
Продължаваш да ме разсмиваш! На мен ли ми казваш как е правилно?
Я виж датата на този пост и даже можеш да видиш как се беше написал в началото, ако си забравил, хаха
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=322434&postcount=20

Тогава едно S липсваше. Не мога сам да променя ника си. А технически грешки се допускат.
Впросът е, че ти сега се заяде, без да си видял, че вече е оправено. Все пак старите модератори не бяха отзивчиви към мен.
Та днес написаното от теб - :"грешно латинско име" е неактуално.:yes:

Кайо
22-03-2013, 11:30
Тогава едно S липсваше. Не мога сам да променя ника си. А технически грешки се допускат.
Впросът е, че ти сега се заяде, без да си видял, че вече е оправено. Все пак старите модератори не бяха отзивчиви към мен.
Та днес написаното от теб - :"грешно латинско име" е неактуално.:yes:

http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD% D1%8F
Sus scrofa.....пише се разделено а не слято.....ти не си оригинална свинкя май......

Susscrofa
22-03-2013, 11:32
http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD% D1%8F
Sus scrofa.....пише се разделено а не слято.....ти не си оригинална свинкя май......

Айде прочети всичките постове бе!

Ебати неадекваното включване,:humpx:

Кайо
22-03-2013, 11:35
Айде прочети всичките постове бе!

Ебати неадекваното включване,:humpx:

Ти луд ли си бре....мързи ме да чета всичките постове.....харесват ми неадекватните включвания.:big_flowers:
....и стига се оправдаваш с технически грешки,признай си мъжки,че си менте прасе.

Susscrofa
22-03-2013, 11:41
Ти луд ли си бре....мързи ме да чета всичките постове.....харесват ми неадекватните включвания.:big_flowers:
....и стига се оправдаваш с технически грешки,признай си мъжки,че си менте прасе.

Двойното SS знам, че ти допада, но аз явно съм го пропуснал.

Кайо
22-03-2013, 11:51
Двойното SS знам, че ти допада, но аз явно съм го пропуснал.

......пак си клише......измисли нещо ново,всички знаят,че съм наци с портрети на Хитлер вкъщи и слушам по цял ден "Лили Марлен" в изпълнение на Марлене Дитрих.
http://vbox7.com/play:c98666b5

Susscrofa
22-03-2013, 11:57
......пак си клише......измисли нещо ново,всички знаят,че съм наци с портрети на Хитлер вкъщи и слушам по цял ден "Лили Марлен" в изпълнение на Марлене Дитрих.

Не е задължително да сушаш Лили и да имаш портрети, за да бъдеш наци, но нека не се увличаме в този спор.

Кайо
22-03-2013, 12:10
Не е задължително да сушаш Лили и да имаш портрети, за да бъдеш наци, но нека не се увличаме в този спор.

.....КЛИШЕ....КЛИШЕ.........:big_flowers:

old alfist
23-03-2013, 17:30
Мен ме кефи крилатата фраза :

Миг невнимание - цял живот умрял.

Stefan Caromov
23-03-2013, 19:25
Кои бозайници освен човека и делфините правят секс за удоволствие? Доколкото знам останалите животни се клецат само през размножителния период.

Чинчилите, намират партньор и се обичат. Правят любов не се чу....т .
Ако разделите двойка чинчили, е много възможно да умрат от мъка една по друга.

dimitar_vd62
23-03-2013, 20:48
Шимпанзетата бонобо, там няма мъжко няма женско, а си се надупил да изровиш някой корен, а си си го заработил. По National Geographic ги даваха, смял съм се със сълзи.http://bg.wikipedia.org/wiki/Бонобо

undy
23-03-2013, 22:30
Шимпанзетата бонобо, там няма мъжко няма женско, а си се надупил да изровиш някой корен, а си си го заработил. По National Geographic ги даваха, смял съм се със сълзи.http://bg.wikipedia.org/wiki/Бонобо
хахааха...няма момиче,няма момче...при всяко положение бонобо е'е......от една песничка на Бичето...

etrovskii
24-03-2013, 09:03
Тайната на пропагандата: клише клише избива.
:roll2:

---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

Коментари,давайте сега.

---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:48 ----------

:roll2:
От тази серия най ме дразни това:

Знаете ли кой измисля вицовете за блондинки?
Брюнетките в самотните си нощи.

Дивата свиня вещае опасност, а много свине предсказват сплетни и интриги.:Yeeeehaaa:

---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:55 ----------

Ако може коментирай цитата.:sleepy:

mordohy
26-03-2013, 22:23
Ето едно клише!
Свате, Лили Марлен е в оригинал на Лале Андерсен. Плочата е под номер 1212 или нещо подобно. На български я изпълнява Ива-Ваня, съпругата на Норберт Шулце. Много интересна личност. Певица актриса и шампион по езда на Германия. Тя никога не забравя, че е българка.
Отплеснах се!:blah:
Много ме дразни, като се замотая в нещо и закъснея, не по моя вина, някой селяндур да ми каже: Не можа ли да тръгнеш по-рано!?
Дразни ме , когато от екрана, във вестниците или по радиото, бъдещите ни надежди говорят много смислени неща с думи като: тва, в*смисъл, искам да кажа, какво се случва, очакваме да се случи, надяваме се да се случи и изобщо вариации на подмяната на става със случи.
Дрязнят ме хора, които явно нямат основно образование, не могат да се изразяват, но акъл леят навсякъде.
Турцизмите някога са били много повече от сега. Лека-полека те изчезват в миналото и това не бива да ни треввожи.
Все пак я ми преведете резил и сеир!:haha:
Те са си чисто турски и ги няма в нито един друг език. Да не бъркаме заемки с чуждици!

Кайо
27-03-2013, 10:47
Ето едно клише!
Свате, Лили Марлен е в оригинал на Лале Андерсен. Плочата е под номер 1212 или нещо подобно. На български я изпълнява Ива-Ваня, съпругата на Норберт Шулце. Много интересна личност. Певица актриса и шампион по езда на Германия. Тя никога не забравя, че е българка.
Отплеснах се!:blah:
Много ме дразни, като се замотая в нещо и закъснея, не по моя вина, някой селяндур да ми каже: Не можа ли да тръгнеш по-рано!?
Дразни ме , когато от екрана, във вестниците или по радиото, бъдещите ни надежди говорят много смислени неща с думи като: тва, в*смисъл, искам да кажа, какво се случва, очакваме да се случи, надяваме се да се случи и изобщо вариации на подмяната на става със случи.
Дрязнят ме хора, които явно нямат основно образование, не могат да се изразяват, но акъл леят навсякъде.
Турцизмите някога са били много повече от сега. Лека-полека те изчезват в миналото и това не бива да ни треввожи.
Все пак я ми преведете резил и сеир!:haha:
Те са си чисто турски и ги няма в нито един друг език. Да не бъркаме заемки с чуждици!

....писъл съм Лили Марлен в изпълнение на Марлене Дитрих а не,че песента е нейна....Дитрих е противник на нацитата,но умното Прасе не го знае.;)
Дитрих популяризира песента Лили Марлен в щатите,песента е била хит,както за немските войници така и за хамериканските.;)

Susscrofa
27-03-2013, 15:34
....писъл съм Лили Марлен в изпълнение на Марлене Дитрих а не,че песента е нейна....Дитрих е противник на нацитата,но умното Прасе не го знае.;)
Дитрих популяризира песента Лили Марлен в щатите,песента е била хит,както за немските войници така и за хамериканските.;)

Аз знам какво знам.:bath:

Доко
27-03-2013, 16:03
Аз знам какво знам.:bath:

Това като: "Мързи ме да ме мързи". :rotfl:

Susscrofa
11-04-2013, 11:59
"Обичам родината. Мразя държавата" :pain: