Log in

View Full Version : Някой компютърджия?

roshaf
24-03-2013, 14:44
Имам проблем с едно старо pc. Значи дъното е старо с AGP слот а видеото Радеон х1650 на сапфир. Имам го от една година радеона и до сега всичко си работеше нормално. Докато компа спря да пали - смисъл завърта вентилаторите и до там нито бийп нито нищо. Таа пробвах картата на друго дъно - тръгна без проблем. Пробвах на моето дъно други карти от рода на х800 и 9600 - тръгна.
Направих и един експеримент - пуснах моето дъно без видео, изпиука един път вкарах видеото рестартирах и тръгна без проблем но ако го изключа не пали :D. Таа видео, дъно или направо ново pc? :D
PS: Забравих да спомена - след експеримента при буут ми изписва "Unknown Flash Type".

ivan dimitrov
24-03-2013, 15:20
---

lordliness
24-03-2013, 16:49
Моят има същия проблем, съвсем същия, след консултации с най- добрите- нов компютър. Просто на този след години работа всичко е на края на ресурса. Ако не го изключвам няма проблем, но ме е страх да не се запали, веднъж блокира вентилатора на захранването :)

myato
24-03-2013, 18:21
Нулиране на биоса и проба.
Пробвай картата и на друго дъно.

roshaf
24-03-2013, 19:00
Гледах кондензаторите по дъното по видеото и захранването. Пробвах я картата на друго дъно - тръгва. И ресет на cmos правих. Май ще направя като lordliness :(. Но като последен опит - ще флашна биоса пък да видим кво ше стане. :)

siniqtzmey
24-03-2013, 19:03
Слабо ти е вече захранването, пробвай с по-запазено дали ще стартира. С времето стареят компонентите на захранването и максималната му мощност пада.

lordliness
24-03-2013, 19:55
Две седмици стоя моя при един от най- добрите, сменя разни неща, опита всичко ( каза, че е от дъното, но не намери подходящо за смяна, а и каза, че няма голям смисъл). Сега понякога тръгва веднага, друг път за да тръгне го изключвам от мрежата, пак го включвам и някога по 15- 20 пъти докато тръгне. Тръгва когато пожелае. Вентилаторите въртят и до там. Червената лампичка отпред или свети постоянно или не свети, видя ли че премигне- значи тръгва :).

Doomguy
24-03-2013, 19:56
Пробвай да смениш батерийката на БИОС, едни копчета по 3 волта са. Кофти захранване също може да е вероятна причина. Масово обаче се продават разни китайски боклуци по 30лв, но не отговарят на параметрите на етикета и при повреда завличат цялата система със себе си.

Две седмици стоя моя при един от най- добрите, сменя разни неща, опита всичко ( каза, че е от дъното, но не намери подходящо за смяна, а и каза, че няма голям смисъл). Сега понякога тръгва веднага, друг път за да тръгне го изключвам от мрежата, пак го включвам и някога по 15- 20 пъти докато тръгне. Тръгва когато пожелае. Вентилаторите въртят и до там. Червената лампичка отпред или свети постоянно или не свети, видя ли че премигне- значи тръгва :).

И при теб може да е захранването. Дъното обикновено дава и други признаци когато умира, започва да дава сини екрани или да се рестартира без причина...

lordliness
24-03-2013, 20:06
И с батерийка и без, все е тая.

Doomguy
24-03-2013, 20:16
И с батерийка и без, все е тая.

Това за батерийката беше за колегата, който е пуснал темата. ;)
А ти ако имаш някакви проблеми, може да ми докараш някой път щайгата. :)

lordliness
24-03-2013, 20:52
Това за батерийката беше за колегата, който е пуснал темата. ;)
А ти ако имаш някакви проблеми, може да ми докараш някой път щайгата. :)

моя има същите симптоми, все още успявам да го пускам и се ослушвам да купя нов и когато спре напълно ще го направя музеен експонат :)

ivan dimitrov
24-03-2013, 21:03
---

lordliness
24-03-2013, 21:37
Аз вече съм решил- ще сменя това нещо до десния ми крак с ново :) стига му толкова, време е за почивка, чувам как дори харда претропва. копирах цялата информация на преносимия диск и да спре тотално загубата няма да е голяма.

ivan dimitrov
24-03-2013, 22:06
---

lordliness
24-03-2013, 22:22
Ми мьдро решение. Особено частта с копирането на данните.
Има преносим диск 1 ТВ и периодично копирам там, не го използвам за друго, само за хранилище.

roshaf
24-03-2013, 23:02
Опит за локален презапис на биос на нестабилна машина.... вие си знаете.
Това че кондензаторите не са видимо бременни, сьвсем не значи че вече не са се окотили.
Сменете захранването за проба, или поне изключете всички останали консуматори. Да остане дьното и видеото само.

Имаш предвид да пробвам дали ще запали само с видеото?
Трябва ли да махам процесора? :)
Пробвах с друго захранване Фортрон по мощно от моето. Същата работа.

ivan dimitrov
24-03-2013, 23:32
---