View Full Version : Мога ли да мина граница ако колата не е на мое име.
SilentlyLoud
25-03-2013, 17:19
Та в следната ситуация съм. Човека който е карал преди мен колата не е плащал последния данък и има санкция която трябва да я платя аз. И отивам в КАТ да си прехвърля талоните и там ми го казват това. Въпроса ми и следния. Мога ли без платен данък и без прехвърляне на талоните да мина граница.
Susscrofa
25-03-2013, 17:28
Та в следната ситуация съм. Човека който е карал преди мен колата не е плащал последния данък и има санкция която трябва да я платя аз. И отивам в КАТ да си прехвърля талоните и там ми го казват това. Въпроса ми и следния. Мога ли без платен данък и без прехвърляне на талоните да мина граница.
Сега остава да напишеш, че в багажника ще имаш два мастербокса цигари.:)
Ако нямаш пълномощно не знам как ще стане. :pig:
SilentlyLoud
25-03-2013, 17:30
Ясно.
Турската граница категорично не можеш да я минеш, Гръцката ще я минеш без проблем, не би трябвало да имаш проблем и с полицията ако те спре, но ако решат могат да се направят на интересни.
Georgi Sartliyski
25-03-2013, 17:56
И аз смятам че Гръцката ще минеш без проблем, правил съм го многократно.За другите ни граници не мога да ти помогна.
Susscrofa
25-03-2013, 18:19
И аз смятам че Гръцката ще минеш без проблем, правил съм го многократно.За другите ни граници не мога да ти помогна.
Това не би ме накарало да тръгна да минавам границата без пълномощно поне.:sleepy:
Гръцката, Македонската, Сръбската и Румънската граници ще ги минеш без абсолютно никаква грижа.
Турската няма начин да я минеш без пълномощно!
lordliness
25-03-2013, 18:44
Като става въпрос за граници искам да попитам дали мога да отида в Турция със затъмнени задни странични стъкла.
и турската ще минеш, ако не ти се досвидят 20 евро... За другите няма проблем. За Молдова, Украйна, Русия - 20 евро тоже, задължително :)
AttilaSL
25-03-2013, 19:49
През Сърбия ще минеш само ако имаш големият и малкият талон.Миналата седмица минавах от там и специално се поинтересувах за това.
Е и аз миналата седмица ходих на кръчма в Димитровград, с кола регистрирана на фирма, пък никой не ме пита нищо за голям талон и пълномощно :?
adv_petrov
25-03-2013, 20:09
и турската ще минеш, ако не ти се досвидят 20 евро... За другите няма проблем. За Молдова, Украйна, Русия - 20 евро тоже, задължително :)
Абсолютно. За ЕС-съседите и Македония не правят проблем и никога не са ми правили. Че се влиза мъчно в Турция без пълномощно - влиза се, това ми е най-веселия спомен от граница :D :D А имам и случай, когато на излизане от Македония за Албания, македонеца ми иска пълномощно (??) Дето се вика, знае къде е границата ;)
Но информация тука - само прасето е гуруто - правно образован, дипломиран правист и компетентен по темата, вещ дето се вика, пътувал из държавите, шофирал, врял и кипял из ЕС и не само... Разбира ги пълномощните, още от една друга тема раздава компетентно акъл по материята. Сипвам си количка и сядам да чета с интерес :D
През Сърбия ще минеш само ако имаш големият и малкият талон.Миналата седмица минавах от там и специално се поинтересувах за това.
Е и аз миналата седмица ходих на кръчма в Димитровград, с кола регистрирана на фирма, пък никой не ме пита нищо за голям талон и пълномощно :?
Може и да има промени, но последно преди около година минавах през Калотина и не искаха нищо, просто гледаха паспорта...
митака-пловдив
25-03-2013, 21:13
И турската ще минеш,зависи по кое време и дали смяната е "уморена" и дали ще дадеш някой долар или изобщо няма да ти погледнат талона че и пък на кое име е.За всички останали,нямаш никакъв проблем.Преди месец се наложи да нося ремонтен комплект за компресор на камион,със служебната кола (на името на шефа) и никой нищо изобщо не ми потърси като документ,освен унгарците,зелената карта.
AttilaSL
25-03-2013, 23:01
Може и да има промени, но последно преди около година минавах през Калотина и не искаха нищо, просто гледаха паспорта...
Просто ви се е разминало,за последните 3 месеца съм минавал през Сърбия 4-ри пъти и всеки път ми искаха документите на колата заедно със паспорта и пак ме питаха дали колата е моя.:cheers: