PDA

View Full Version : Времето е чалга и ние сме във времето

Pages : 1 [2]

mordohy
14-04-2013, 17:57
Чалгата е само част от проблема.
Основният проблем е, че се налага консуматорско поведение.
То е навсякъде.
като се почне от цици у джуки, та се стигне до маркови дрехи, пафюми, обуща. та дори и до презервативи и дамски превръзки.
Има едно филмче:"Деца консуматори"
Не е ново, но има какво да се види в него и да даде отговор на много въпросчета.
Важното е всяко следвао покление да е колкото се може по видиотено и окретенено.
На някой, който ме е чел и преди това по една друга тема, сигурно ще му стана банален, но ето две неща, които плъзнаха като чума в обществото ни.
Първото е патравата походка на младите момичета. Даже от постери на известни групи ни гледат разкрачени и опатравени млади жени.
Няма да ходите в час по физическо, а на шопинг и всевъзможните промоцийки и маркетингови помии.
В резултат, стъпалата и сухоижилията не се развиват и като се качат на някой висок ток и пръстите на краката се събират, задника щръква на зад и гледката е отврат!
Няма проблем! Веднага показваме някой временен идол, като "Бонд" например или постера на "Умна и красива", та да видят, че и звездите ходят като шатки и готово.
Снощи попаднах на една книга на Богомил Райнов, за баща му. Професор Райнов.
Разтворих я на посоки и попаднах на следното. Цитирам по памет:
Когато научехме някой тарикатски израз от улицата, баща ни само ом го чуеше и ни даваше да се разбере, че товяа е нео скверно и отвратително. Чистотата на езика не включва само определени думи, а и употребата на всички останали.
Ето така той ни пресичаше всеки опит да се позаиграем на някой моден уличен израз.
Това е още преди девети септември.
Ое тогава опошляването е било в ход, както и е имало хара с авторитет, които са се борили с това явление:
Модните и тарикатски изрази.
Знаете ли ги, коиса сега!?
Пак е ви ги припомня, а пък вие си правете изводи, кой колко и какво образование има, особено като слушате радио и телевизия.
Ето ви ги:
"В смисъл?"
"Искам да кажа"
"Какво се случва"
"Очакваме да се случи" и всичките вариации на замяната на глагола "става" със "случва"
Изяждането на букви и так дале.
Ето това е много по-страшно от факта, че някой е отишъл да хвурли няколко ракии, до като цицеста певачка му гали ушето.
Сина ми подчертано не слуша чалга.
Ха сега ми обяснете, като никой в къи не пуска такова нещо, защо щерка ми като чуе музика и започва да танцува и да щрака с пръстчета.
Сигурно баба и тайничко я учи:crazy:

dimitar_vd62
14-04-2013, 21:18
http://www.youtube.com/watch?v=ASO_zypdnsQ

old alfist
15-04-2013, 00:17
Понеже виждам, че трудно вникваш в понятието културна и национална идентичност, ще ти задам малко краен върпос.

Считаш ли, че канибализмът е част от културна идентичност?
Считам, че помиярщината завладя нашето общество, както считам, че си твърде объркан - не се опитвай да ми внушаваш, че е нещо нормално, докато се храня или си говоря с приятели да ми дрънкат дайрета, да вият зурли, както и някакви каки да ми тръскат мазни телеса.
Ходи си чалготеките и не се опитвай да внушаваш на хората, че в тази пародия на музика има нещо българско - това може да бъде само извращение с Българската Народна Музика.
За един човек можеш да съдиш, по предпочитанията му за музика, когато е в добро настроение.

Susscrofa
15-04-2013, 08:47
Считам, че помиярщината завладя нашето общество, както считам, че си твърде объркан - не се опитвай да ми внушаваш, че е нещо нормално, докато се храня или си говоря с приятели да ми дрънкат дайрета, да вият зурли, както и някакви каки да ми тръскат мазни телеса.
Ходи си чалготеките и не се опитвай да внушаваш на хората, че в тази пародия на музика има нещо българско - това може да бъде само извращение с Българската Народна Музика.
За един човек можеш да съдиш, по предпочитанията му за музика, когато е в добро настроение.

Не очаквах да ми отговориш.
Просто исках а ти кажа, че белезите определящи някаква културна идентичност не винаги са нещо положително за останалите култури.

Я сега помисли българските хОра като танц от коя култура са най-силно повлияни?

---------- Post added at 05:47 ---------- Previous post was at 05:46 ----------

Колегите, които твърдят, че масовото набиване на чалгата, включително по националната телевизия, не било виновно за затъпяването на поколенията, искам да ми отговорите на един въпрос: ако имате дете - тийнейджър, за което в тази възраст най-важно е да се наложи в средата си и да не е аутсайдер, как по-точно ще го възпитате, след като в средата му 90% от връстниците са възприели чалга културата и останалите минават за аутсайдери?

Кога по националната телевизия са давали чалга или поп-фолк?:sleepy:

mordohy
15-04-2013, 09:32
Старуха,ония ден пред двореца в Перник , пак имаше някакво мероприятие. Дечурлига тропкаха шопски хорца.
Да ти е драго да ги гледаш.
Лош привкус ми оставиха джазбана дето блъскаше вътре в музиката, както и мангалските прекъсвания на тактовете с музикални джувки, но общо взето се ядваше.
В един момент шопската музика определено се джазира и излязоха момичета, облечени с черни трика и символични полички.
Няма спор!
Друснаха едно яко шопско хоро, но не знам на кой сбърканяк беше хореографията. Тоя е за публично озлочестяване въпреки, че май ще му хареса.
Хорото беше с мъжка стъпка, което означава, че мометата вдигаха яко крака и шопското хоро приличаше досущ на нашенски кан кан.
Мулен Руж от Радомир.
Ако ги бяха облекли с традиционните литаци, резила щеше да е пълен.
Абе мила родна картинка!
Вие с чалгата се заяждате!
Да допълня идеята на Прасчо.
Знаете ли, какво е индонезиец традиционалист?!
Индонезия е най-голямата мюсюлманска страна. Освен това е страната на даяките.
Та той , понеже е мюсюлманин не яде свинско, но традоционално не се отказва от човешко!:cheers:

bager
15-04-2013, 10:16
http://vbox7.com/play:321d182553

viki
15-04-2013, 11:24
Сложих си го за тапет на декстопа :)
:notworthy:

112183

Аз ще взема малките тигАриhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
Гледам обложките и не спирам да се чудя какви наркотици са употребявали създателите им...?http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
Не знам колко умствено изостанал трябва да си,за да сложиш за корица същества с вид на току-що изпълзели от казана...http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/582482.gif

Bekich
18-04-2013, 08:36
Това е било заложено в учебник по музика за ТРЕТИ клас на издателство "Булвест", одобрен със заповед на Министъра на образованието и науката Нр. РД 09-1318/ 31.08.2004

И после нямало чалговизация и никой не я налагал никъде .... пълни глупости. Чудят се как да направят още някой калъп за кифли и кифлари.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/424948_2520338458918_22086133_n.jpg

Susscrofa
18-04-2013, 08:38
Това е било заложено в учебник по музика за ТРЕТИ клас на издателство "Булвест", одобрен със заповед на Министъра на образованието и науката Нр. РД 09-1318/ 31.08.2004

И после нямало чалговизация и никой не я налагал никъде .... пълни глупости. Чудят се как да направят още някой калъп за кифли и кифлари.

[-ak-snc7/g[/IMG]

Пълна глупост, ти след малко ще извадиш наяве световна конспирация.

old alfist
18-04-2013, 23:32
Пълна глупост, ти след малко ще извадиш наяве световна конспирация.
Нищо конспиративно, това си е промиване на мозъци от ранна детска възраст - джипове, мадами и др.екстри на всяка цена.

rossenvn
19-04-2013, 15:32
Нищо конспиративно, това си е промиване на мозъци от ранна детска възраст - джипове, мадами и др.екстри на всяка цена.

А сигурно ли е, че този учебник наистина съществува? Или пак някой си прави шоу? Някъде беше дискутирано това, не е хубаво веднага да се скача на бой, трябва и мисъл преди това.

Susscrofa
19-04-2013, 15:56
А сигурно ли е, че този учебник наистина съществува? Или пак някой си прави шоу? Някъде беше дискутирано това, не е хубаво веднага да се скача на бой, трябва и мисъл преди това.

Точно това имах предвид и аз, но останах неразбран.

Даже има и правописни грешки в стихчето.

"със яка броня"
"изпреваря"

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

В стремежа си псевдоЕнтелЕгентите да се изкарат умни, а те не са такива, често манипулират истината.

dimitar_vd62
17-05-2013, 22:47
Направо онемях.Това е от нашия форум.Първо си помислих че си прави майтап, но намерих и други постове, същата работа :

Дата на производство:1999г
Екстри:abs ел стакла,огледала климатик и много други

Местонахождение.враца праштам с куриер

алфа 156 глава уборудвана ,динамо ,стартер,блок с ботала и биели ,врати уборудвани,задна броня има забелешки,салон ,железни джанти ,компресор климатик,волан с аербек ,супроти ,стопове ,перка радиатори с дифозиор ,клиуч ,колони комплект предни задни ,оправление климатик ,киломертаж и другите уреди ,саединител комплект саединитела е нов ,бобини 4броя ,диузи 4броя,и много други части на много ниски цени
За контакти: 0876****** 10% ОТСТАПКА ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ НА ВСИЧКО

Доко
17-05-2013, 23:07
Мите, че тоя си е надарен полиглот бре...:rotfl:

etrovskii
18-05-2013, 07:07
To цялата държава ви е чалга,нали това изкахте

lordliness
18-05-2013, 07:58
Точно това имах предвид и аз, но останах неразбран.

Даже има и правописни грешки в стихчето.

"със яка броня"
"изпреваря"

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

В стремежа си псевдоЕнтелЕгентите да се изкарат умни, а те не са такива, често манипулират истината.
В мерената реч това е позволено, за пореден път се убеждавам, че ти липсват фундаментални знания, сега може да решиш, че съм учител по български език и литература, освен другите предположения, които направи

Susscrofa
18-05-2013, 11:35
В мерената реч това е позволено, за пореден път се убеждавам, че ти липсват фундаментални знания, сега може да решиш, че съм учител по български език и литература, освен другите предположения, които направи

Позволено е на Вазов и Ботев:)
Извинявай, гениален агрономе и литературоведе, допускането еднакво ли е с разрешеното и позволеното.)

В това стихче необходимо ли е това допускане според теб:)
Това "стихотворение" си е чиста партенка.

BLUE1
18-05-2013, 12:01
Извинявай, гениален агрономе и литературоведе, допускането еднакво ли е с разрешеното и позволеното.)

Стиховете са с грешки, но ако това е текст за песен са допустими!

mordohy
18-05-2013, 12:48
Спора ви прилича на спор, кои лайна са по-качествени!:dyrvo_v_kenefa:

koolio
18-05-2013, 14:08

Това се нарича художествена неология и не е нужно да си Вазов и Ботев, за да я използваш. О, специалисте по всичко ...:big_bow_down:

etrovskii
18-05-2013, 14:24
И двамата се правят на умни,ама попринцип са тъпички,научили тва онова и атака във форумите,а на живо са като мишленца,то така всеки може да цитира и казва:knock::roll2:

Susscrofa
18-05-2013, 14:44
Това се нарича художествена неология и не е нужно да си Вазов и Ботев, за да я използваш. О, специалисте по всичко ...:big_bow_down:

Каква Урология, казваш било?

Не е важно кой какво казва, а дали казаното хваща "декиш" и свършва работа в дадения момент.:)
Изобщо не е важно, дали аз съм специалист по-всичко.:)

Да, прав си, "изпреваря" е един страхотен резултат от приложението на художествената неология.
Бах ти колко тъпо.

Иначе аз си нося кръста и знам, че дори и нещо незначително да объркам ще се вихрят заядливи и отмъстителни "бабета" като теб.:)

Кайо
19-05-2013, 08:52

....е то промиването на мозъци е част от конспирацията.

---------- Post added at 08:52 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

Иначе аз си нося кръста и знам, че дори и нещо незначително да объркам ще се вихрят заядливи и отмъстителни "бабета" като теб.:)

Сусе къв кръст бе?
Ти кръстоносец ли си или свински Христос?

Susscrofa
19-05-2013, 09:32
....е то промиването на мозъци е част от конспирацията.

---------- Post added at 08:52 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

Сусе къв кръст бе?
Ти кръстоносец ли си или свински Христос?

Хахахахаха, браво Кайо, тук много добре ти се получи:)
Прав си, поизхвърлих се с този коментар, понякога се "оливам", на всички ни се случва.:)
:picnic:

fred
19-05-2013, 16:49
Темата е за ключ, пу за пръв път смятам, че трябва да се заключи нещо :big_beer:

Stoyan Georgiev
20-05-2013, 13:47
специалист по-всичко.

точно-така

Susscrofa
20-05-2013, 13:59
точно-така

Остър поглед.
Прав си, това е недопустима грешка.:)
Вземам си бележка.:biggrin:

Просто когато пиша "по" и "най" понякога инстинктивно чуквам тиренцето.:)

Stoyan Georgiev
20-05-2013, 17:41
:P :)

ivan dimitrov
22-02-2019, 18:16
---

Бобби
23-02-2019, 00:15
Разгадах те Иване...:)))...прайш го с неква умисъл.....стари муцуни в темите, но имат подход и знаят как да водят диалог, макар и да засягат.....:roll:

mordohy
23-02-2019, 08:44
Да!
Много падна нивото!