Log in

View Full Version : Времето е чалга и ние сме във времето

Pages : [1] 2

viki
26-03-2013, 10:40
Не намерих подходящо място където да постна това,а мисля че си заслужава да се прочете:-)
Текстът е силен .И истински.
Тъжната истина събрана в няколко изречения.

Времето е чалга и ние сме във времето (http://solunska16.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html?spref=fb)

bager
26-03-2013, 11:48
Поредното писание на(и за) някой, който има време за губене. Кое точно не знаем от това написаното? Кой точно въпрос не сме си задали? Аман от въпроси!
И аз мога да ги задавам - искам отговори!
Но и "автора", изскочил в началото на темата с претенциите си за интелигентност:

Но клишираната критика е по-тъпа и от обектите си. Дежурната реплика „То това държава ли е?!” ме информира за капацитета на един човешки мозък по-вярно от всеки тест за интелигентност.

накрая се проваля на "теста":

" А спасение не дебне отникъде."
Това ли искаше да ни каже? Край - предаваме се, всичко е чалга и няма спасение?!? Слабо, много слабо!

Doomguy
26-03-2013, 11:53
Душевна диария, с нищо не успя да ми грабне вниманието...

Mind_Control
26-03-2013, 12:06
Уж приканва да видим хубавото в живота ни, а само помия има написана....

Susscrofa
26-03-2013, 14:36
Текстът ми хареса.
Доста различно е написан.

Интересен поглед върху случващото се в милата ни родина.
Чалгата като начин на мислене.
Но това е простичко.
Чалгата е повърхностна музика, музика за разтоварване и правене на простотии, в което няма нищо лошо.
Но когато това стане начин на мислене, когато животът ни стане повърхностен, то всичко отива на майната си.

Чудя се само, чалгата ли прави хората такива, или те са си такива и за това слушат чалга:)

п.п. Аз също слушам чалга по кръчми и заведения и това не ме притеснява.

Mind_Control
26-03-2013, 15:47
Чудя се само, чалгата ли прави хората такива, или те са си такива и за това слушат чалга:)

Този въпрос няма отговор... Чалгаджията и чалгата са това, което са, защото са израстнали в симбиоза помагайки си един на друг. Но това е задънена улица в еволюцията.

bager
26-03-2013, 16:44
...

Щом храниш помиярите, не се оплаквай че ги има и хапят хората.

Susscrofa
26-03-2013, 17:26
Щом храниш помиярите, не се оплаквай че ги има и хапят хората.

Момент.

Чалгата е просто музика.:)
Нейното място е в кръчмите.
Там влизат зрели и осъзнати индивиди, на които тя едва ли ще повлияе.
У дома не слушам чалга.
Свързвам я само с кръчма и обичам да я слушам на живо.
На концерти не ходя.
Проблем е когато чалгата налази масмедиите, училищата и домовете.
Но чалгата е най-малкия ни проблем, когато говорим за морал и духовност.
Чалгата не ни променя, когато сме зрели, тя не променя и децата когато в домовете им я няма и цари друг вид морал, но ние определно можем да променим чалгата и това се слува междудругото.:)

п.п. Епископът дава свещниците на Жан ВълЖан, той нахранва крадеца от състрадателност. Опитва се да му покаже правилния път по този начин.
Примера с уличните кучета не е удачен, най-малкото защото гладното куче е в пъти по-опасно от нахраненото.

bager
26-03-2013, 17:56
Момент.
...
Чалгата е просто музика.:)

Това за мен не е така! Чалгата не е просто музика(всъщност мнението ми е, че даже не е и музика), а е всичко това описано в статийката, дадена от Вики. Затова и така остро реагирах. До болка познато е всичко написано там и нищо ново не виждам в констатацийките.
Ако чалгата беше "просто музика", аз нямаше да имам проблем с нея, игнорирам я и готово. Култура е или по-скоро - липса на култура е. Гнус ме е от чалгата...и от чалгарите. Излизам от заведение, пуснат ли чалга, слизам от такси, пусне ли шофера чалга и им давам да се разбере защо го правя - аз чалгари не храня!
Това ми е мнението и не е от вчера. Мое си е и не задължавам никого с него. Поне не и по форумите :) .

ФЕРАРИСТ
26-03-2013, 18:37
Добре де, какво е това чалга, чета че доста го коментирате това.....

gorbi
26-03-2013, 18:38
Залитането в една или друга крайност говори за липса на въображениеи е лишено от смислени аргументи.

Чалгата като музика - да, лека, разтоварваща, често глупава и досадна. Чалгата като манталитет и начин на поведение - това е липса на духовност, принизяването на хората до консуматори на първични физически импулси.

Да не слагаме знак за равенство между едното и другото, защото всяко обобщаване с неясни аргументи априори - е погрешно.

Яростно да отричаш нещо, означава да не го познаваш и да не го разбираш. Има прекрасна музика, сложена в обобщеното "чалга", има и тонове посредствена такава.

Много е модерно да кажеш - аз не харесвам чалга, аз съм античалгар.
Обаче отваряш прозореца на колата и хвърляш фаса на улицата, говориш на децата си на "ма" и "бе", пишеш неграмотно или на шльокавица, псуваш държавата че за всичко ти е виновна - това примерно е лицемерие, защото ти може да се разграничаваш от чалгата, но тя си наднича от тебе... И въобще "чалга" е празна дума, лишена от смисъл. Всеки си я интерпретира както му дойде... И най-много се дистанцират от нея хора, които са и податливи, в контекста на чалга - бездуховност. Ще и мине модата да я говорят... :)

Аз, без да чета текста, че нямам време в момента, бих перифразирал автора:

Много от нас не са вече на село, но селото е до гроб вътре в нас :)

Liminat
26-03-2013, 19:20
Никва чалга! Само U2 !!!
http://www.youtube.com/watch?v=25TdnwKwtQo

GALIN4O
26-03-2013, 21:22
Никва чалга! Само U2 !!!
http://www.youtube.com/watch?v=25TdnwKwtQo
А, стига бе!! Колко ли са им платили? Или е монтажче?!

dimitar_vd62
26-03-2013, 21:26
На Обама ли

GALIN4O
26-03-2013, 22:19
Той Обама си е там, ама звука е монтиран, даже има и доста харесвания:sad2:

Mind_Control
26-03-2013, 22:29
Сръбската музика само да ви кажа, няма нищо общо с чалгата или чалга кулутрата в БГ!!! Единственото общо е, че чалгарите ни крадат сръбските мелодии на песните.

Примерно на Горан Брегович, чалгар ли ще му кажете? Който го казва, това е просто ненормален.

mordohy
26-03-2013, 22:30
Май такива нравоучителни текстописци са омръзнали на всички!

gorbi
26-03-2013, 22:31
Музиката бива хубава и лоша. Песента е - текст+мелодия.

Ако ти харесва текста а не ти харесва музиката - не ти харесва песента

Ако ти харесва музиката а не ти харесва текста - става песента

Ако не ти харесва нито музиката, нито текста - не става песента

Ако ти харесва и музиката и текста - супер е песента

Това е. Няма чалга, няма метъл, няма рап, няма дъбстеп, няма класика...

Музика и текст.

Другото са празни приказки и лицемерно маниернечене.

Има чудесна балканска музика. Йълдъз Ибрахимова беше разказвала, как отива на фестивал на древна тематика в Гърция с българска песен, много стара... Оказва се - турците и гърците с почти същите песни..:) Всички - изкопани от древността на земите ни.

Не харесваш етно музика, пята от руса кифла с фалшив глас - чудесно, но това не поставя всичката етно и поп - фолк музика под един знаменател. Има чудесни изпълнения - хубава, талантлива музика, изпълнявана от талантливи изпълнители с глас. На мен може и да не ми харесва, на теб ти харесва - няма лошо...

Нека сме по-добри и толерантни към хората около нас и техните вкусове, да не ги съдим и да не ги учим кое е хубаво и кое лошо, според нашите собствени предстви... ;)

undy
26-03-2013, 22:33
Ако Ю2 свиреха наистина,то Обама щеше да снима с телефона си...........кой кретен би се сетил да направи тая глупост и цял монтаж даже........

fred
26-03-2013, 23:20
Уж приканва да видим хубавото в живота ни, а само помия има написана....
Ами точно така е.На практика самата статия се превръща във вид чалга, особено във финала.

rossenvn
26-03-2013, 23:55
Музиката бива хубава и лоша. Песента е - текст+мелодия.

Ако ти харесва текста а не ти харесва музиката - не ти харесва песента

Ако ти харесва музиката а не ти харесва текста - става песента

Ако не ти харесва нито музиката, нито текста - не става песента

Ако ти харесва и музиката и текста - супер е песента

Това е. Няма чалга, няма метъл, няма рап, няма дъбстеп, няма класика...

Музика и текст.

Другото са празни приказки и лицемерно маниернечене.

Има чудесна балканска музика. Йълдъз Ибрахимова беше разказвала, как отива на фестивал на древна тематика в Гърция с българска песен, много стара... Оказва се - турците и гърците с почти същите песни..:) Всички - изкопани от древността на земите ни.

Не харесваш етно музика, пята от руса кифла с фалшив глас - чудесно, но това не поставя всичката етно и поп - фолк музика под един знаменател. Има чудесни изпълнения - хубава, талантлива музика, изпълнявана от талантливи изпълнители с глас. На мен може и да не ми харесва, на теб ти харесва - няма лошо...

Нека сме по-добри и толерантни към хората около нас и техните вкусове, да не ги съдим и да не ги учим кое е хубаво и кое лошо, според нашите собствени предстви... ;)

Ако ги имаше още ония зелените грахчета да съм ти дал поне 10-20. Не знам как имаш търпение да обясняваш докато всички наоколо ти обясняват колко гадна е чалгата. Хем написано в блога им било претенциозно, хем чалгата е гадна - абе важно е да се плюе, ама да е от по-височко, че да може да нахрани повече хора. Няма как да не се съглася с теб обаче. Хубавата музика си е хубава, независимо кой я изпълнява. Кофти държането си остава кофти, та ако ще и да е самия папа.

BiTurbo
27-03-2013, 00:17
Не чалгата е проблема. Проблема е, че обществото си мисли, че чалгата е проблема ;)
Музиката (или песен или там както искате го наричайте) сама не може да навреди на никой. Самата чалга култура може, но колко зле трябва да е човек, за да слуша простотия и това да го направи прост? В ранна детска възраст разбирам, но тогава има родители. Ако детето стане прост чалгарин значи родителите блеят. Просто не виждам начин как самата чалга би могла да се отрази негативно на здраво мислещ човек, на добре възпитано дете. А и кажете една модерна музика, която да не корени в себе си нещо негативно?
Техно - наркотици
Рап - коли, жени, престрелки, наркотици
Метъл - само като видите обложките на албумите и ви става ясно - трупове, зомбита
Но не всички техно маняци друсат, не всички рападжии се стрелят и се занимават с нелегални дейности, не всички метъли ходят облечени с фланелки с трупове и хейтят господ.
Просто народа си изтъпя яко поради ред причини, някои обвиняват чалгата, други безпаричието, трети българския манталитет. Аз откакто нямам радио в колата не слушам почти нищо, а преди това на флашката имах рап, чалга, народна музика, RnB, House... Това какъв ме прави? Тъп, умен? :D
Не искам да влизам в спорове с никой, няма и да го правя. Просто споделям мнение.

bager
27-03-2013, 10:01
Хаха, веднага чалгаслушащите се засегнаха :) .
За един било модерно да го кажеш, за друг е мощно плюене, хехе.
Слушайте си спокойно, но определено нищо не разбирате от музика.
И стига с тоя поп-фолк, няма нищо фолк в чалгата. Вие слушате ли български фолклор? Къде видяхте приликата?
Чалгата е музика, колкото "Мераклийското вино" е вино :) .
Единствено напоследък станаха малко по-добри в копирането на добри идеи и фрагменти в някоя и друга песен. Никакво творчество или поне стойностно такова. Яко кражби и фалш. И новите ценности, естествено, хаха.
Ето ви "пищов", изберете си стил, в който да позиционирате чалгата.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D 0%BD_%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB
И да направим сравнение с друг представител :) .
Чалгата е жалка, а още по-жалки са слушащите я :) .
Просто нямате поглед за да го разберете :) .

Кайо
27-03-2013, 10:36
....чалгата е необходимост.
Българите винаги сме били чалгари,българите имат нужда от кючеци....гюбеци.....едно време,когато нямаше чалга масово се слушаше ''сръбск-О'',''гръцк-О'' та даже и ''турск-О'',''циганск-О" и ''индйск-О''.
......бе сбъркан народ сме от край време,мразим сърби,гърци,турци,мангали но се кефим яко на тяхната музика.
Чалгата не е поп-фолк но е поп,по-поп музика от нея в момента няма,а фолклорна музика отдавна в България няма.

....аз лично слушам таджикистанск-О.:rotfl:

---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:30 ----------

Не чалгата е проблема. Проблема е, че обществото си мисли, че чалгата е проблема ;)
Музиката (или песен или там както искате го наричайте) сама не може да навреди на никой. Самата чалга култура може, но колко зле трябва да е човек, за да слуша простотия и това да го направи прост? В ранна детска възраст разбирам, но тогава има родители. Ако детето стане прост чалгарин значи родителите блеят. Просто не виждам начин как самата чалга би могла да се отрази негативно на здраво мислещ човек, на добре възпитано дете. А и кажете една модерна музика, която да не корени в себе си нещо негативно?
Техно - наркотици
Рап - коли, жени, престрелки, наркотици
Метъл - само като видите обложките на албумите и ви става ясно - трупове, зомбита
Но не всички техно маняци друсат, не всички рападжии се стрелят и се занимават с нелегални дейности, не всички метъли ходят облечени с фланелки с трупове и хейтят господ.
Просто народа си изтъпя яко поради ред причини, някои обвиняват чалгата, други безпаричието, трети българския манталитет. Аз откакто нямам радио в колата не слушам почти нищо, а преди това на флашката имах рап, чалга, народна музика, RnB, House... Това какъв ме прави? Тъп, умен? :D
Не искам да влизам в спорове с никой, няма и да го правя. Просто споделям мнение.

....право мнение....защо трябва да си мислим,че метъли,рапъри и разни други психясъли са все интелектуалци.
Чалгата не е проблем,проблем е необходимоста от нея.

rossenvn
27-03-2013, 18:29
Хаха, веднага чалгаслушащите се засегнаха :) .
За един било модерно да го кажеш, за друг е мощно плюене, хехе.
Слушайте си спокойно, но определено нищо не разбирате от музика.
И стига с тоя поп-фолк, няма нищо фолк в чалгата. Вие слушате ли български фолклор? Къде видяхте приликата?
Чалгата е музика, колкото "Мераклийското вино" е вино :) .
Единствено напоследък станаха малко по-добри в копирането на добри идеи и фрагменти в някоя и друга песен. Никакво творчество или поне стойностно такова. Яко кражби и фалш. И новите ценности, естествено, хаха.
Ето ви "пищов", изберете си стил, в който да позиционирате чалгата.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D 0%BD_%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB
И да направим сравнение с друг представител :) .
Чалгата е жалка, а още по-жалки са слушащите я :) .
Просто нямате поглед за да го разберете :) .

Не знам дали мен имаш предвид, че съм се засегнал. Във форума има хора, които ме познават и знаят колко слушам чалга, но това не означава, че в тоя стил няма хубави песни. Това беше идеята, а не че няма пошли и глупави текстове или музика. Това го има във всички стилове в една или друга степен. Каква е целта на това противопоставяне? Като бях ученик за мен имаше само Метъл, е оказа се, че съществуват и други стилове, които с времето започнах да слушам и ценя.

old alfist
27-03-2013, 18:32
Много съм пропаднал и в момента слушам това :

АС/DC - Who Made Who (http://www.youtube.com/watch?v=msmzXBLVJEg)

rossenvn
27-03-2013, 18:50
HEAVEN SHALL BURN - Land Of The Upright Ones (https://www.youtube.com/watch?v=ochrScjsc7Q)
Аз слушам това, но на някой може да му е по-противно и от чалга...

fred
27-03-2013, 20:25
Слушам всякаква музика, най вече хубава-поп, рок, класика, джаз и какво ли не, харесвам и няколко чалга парчета в крайна сметка.

Bobi_33
27-03-2013, 20:39
Аз не слушам чалга, но това го отдавам на семейството, още от дете вкъщи не се е слушало нито сръбско, нито гръцко, нито нещо подобно. Израсъл съм без тези неща и без по-късно появилата се чалга. Гордея се с това. През 90-те се появи чалгата, всички знаем как и за каква аудитория. Първо беше насочена към така наречените "мутри". Те си бяха тъпи до безумие, изхвърлени от нормалното общесто неприятни комплексирани дебелаци. Но за сметка на това, тогава, през 90-те в българия положението си беше джунгла, доста нормални хора се възхищаваха на скапаните мутри и се опитваха и да им подражават. Така чалката от прост стил музика се превърна във вид култура, та до днес. Беше създадена и насочена към хора с пари, а както знаем, пари при пари отиват. Приз това време западна нашата нормално българска музика и така....

Но колкото и да съм краен, колкото и да кажат някои че не съм прав, кажете ми нормално ли е да имаме индивиди като Азис, и нормално ли е да има хора (които не са от малцинствата) които да го слушат тоя УРОД и да му се радват? Затова в БГ сме на това дередже, защото е възможно да се радваме и подражаваме на УРОДИ!!!

fred
27-03-2013, 20:45
Прав си Боби и в моето семейство е така, ама аз все пак харесвам няколко парчета, да уточня.
Ако съм пийнал си пускам италианско, рок, шансони или канцонети, държа да подчертая :) Никога не съм харесвал сръбското, нито съм ги слушал, въпреки, че имах един съученик, който само това слушаше.
Разбирам какво искаш да кажеш, нито харесвам мазния Азис, или нацицорените певеци с едно малко име.У нас никой не слуша чалга, имам плочи около 150 касети, 300 диска, имам опери и класика, и т.н, без нито един с чалга, но дъщеря ми, голямата слуша и чалга (естествено разните там негри и прочее), просто това е масовата музика в наши дни.По малката засега май не слуша това.
Наистина проблемът не е в чалгата, а в манталитета на чалгаджиите.Според мен чалга има във всяко едно общество по света, просто у нас и тая музика е твърде елементарна, като звучене.
ПП хубавата гръцка музика няма нищо общо с гръцките маанета звучащи често у нас, които по същество са си турски, ама там понеже са националисти, на всичко викат гръцко.

Susscrofa
27-03-2013, 20:47
Аз не слушам чалга, но това го отдавам на семейството, още от дете вкъщи не се е слушало нито сръбско, нито гръцко, нито нещо подобно. Израсъл съм без тези неща и без по-късно появилата се чалга. Гордея се с това. През 90-те се появи чалгата, всички знаем как и за каква аудитория. Първо беше насочена към така наречените "мутри". Те си бяха тъпи до безумие, изхвърлени от нормалното общесто неприятни комплексирани дебелаци. Но за сметка на това, тогава, през 90-те в българия положението си беше джунгла, доста нормални хора се възхищаваха на скапаните мутри и се опитваха и да им подражават. Така чалката от прост стил музика се превърна във вид култура, та до днес. Беше създадена и насочена към хора с пари, а както знаем, пари при пари отиват. Приз това време западна нашата нормално българска музика и така....

Но колкото и да съм краен, колкото и да кажат някои че не съм прав, кажете ми нормално ли е да имаме индивиди като Азис, и нормално ли е да има хора (които не са от малцинствата) които да го слушат тоя УРОД и да му се радват? Затова в БГ сме на това дередже, защото е възможно да се радваме и подражаваме на УРОДИ!!!

А нормално ли е да има хора като Мерилин Менсън?

Чалгата не създава мутри, а мутрите просто слушат чалга.:rotfl:
Мутрите карат и Г-класа на мерцедес, но това не я прави скапана кола, нали?

Doomguy
27-03-2013, 20:51

Що пък не? Свят широк, хора всякакви. За всеки има място, да не е престъпник?

Susscrofa
27-03-2013, 20:53
Що пък не? Свят широк, хора всякакви. За всеки има място, да не е престъпник?

Абе ти четеш ли, вникваш ли в диалога?
Виж поне в какъв смисъл задавам този въпрос.:rotfl:

viki
27-03-2013, 20:55
Текстът изразява само една лична позиция,без претенции да е "последна инстанция ":-)
Радвам се ,че не останахте безразлични към написаното:-) Хубаво е че не сме стадо и имаме различни гледни точки :-)

. Във форума има хора, които ме познават и знаят колко слушам чалга,
Не само че слуша,ами през уикендите ходи да свири по цигански сватби http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/355437.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif

Susscrofa
27-03-2013, 20:57
Текстът изразява само една лична позиция,без претенции да е "последна инстанция ":-)
Радвам се ,че не останахте безразлични към написаното:-) Хубаво е че не сме стадо и имаме различни гледни точки :-)

Не само че слуша,ами през уикендите ходи да свири по цигански сватби http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/355437.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif

Абе добре ти се разви темата:)
Но ми се струва, че музиката чалга не бе точно смисълът тук.:)

fred
27-03-2013, 21:06
]
Така е Вики, аз визирам тесктта, а не позицията де, да уточня

viki
Не беше,но какво от това :-)
Чета с интерес,ще пиша повече тези дни,като ми остане повече време :-)
Както казваш ти(не претендирам за точност ),всяко нещо,което те кара да си размърдаш мозъка е добро(дори първоначално да те "нервира",понеже не съвпада с твоите възгледи :):):):)
Мерси,Прасчо :-)

Bobi_33

Чалгата не създава мутри, а мутрите просто слушат чалга.:rotfl:
Мутрите карат и Г-класа на мерцедес, но това не я прави скапана кола, нали?

Да, ама Мерилин Менсън е модел за поведение на много по-малък процент слушатели по света от общата аудитория, отколкото Азис у нас, като процент от общослушаемата музика. В повечето малки села у нас не са чували за Мерилин Менсън, но най-вероятно знаят повече неща за Азис, отколкото той самият помни.

Аз също не харесвам Мерилин Менсън, нямам нито една негова песен, да не кажеш, че съм пристрастен.

Лошото е, че щеш не щеш, чалата ни залива отвсякъде.

Елементарен пример, връзваш си Булсатком, половината, да не кажа и повече, от музикалните канали са чалга или нещо подобно, а това е само 1 стил срещу всички останали. Ами ако ми се слуша примерно примерно кънтри, просто няма откъде да си го пусна, трябва да ровя из нета. А едно време на някаква люлинска кабеларка имахме кънтри мюзик телевижън, по-късно подменен с чалга канал.

Въпроса е, че чалгата ни залива, а тя ни залива защото има потребност от нея. Цяло едно поколение израсна с нея, от нея се правят пари, а в БГ всичко се случва само там където има много пари - демек в чалгата.

fred
27-03-2013, 21:11
Мда и затова проблемът не е в музиката чалга, а в тия които направиха тая музика най слушана, тоест българския народ.Това е масовият манталитет.
Ако не беше чалгата, можеше да е нещо друго, но простотията нямаше как да ни убегне, просто защото количествените натрупвания водят до качествени изменения, един от законите на диалектиката.

Susscrofa
27-03-2013, 21:18
Да, ама Мерилин Менсън е модел за поведение на много по-малък процент слушатели по света от общата аудитория, отколкото Азис у нас, като процент от общослушаемата музика. В повечето малки села у нас не са чували за Мерилин Менсън, но най-вероятно знаят повече неща за Азис, отколкото той самият помни.

Аз също не харесвам Мерилин Менсън, нямам нито една негова песен, да не кажеш, че съм пристрастен.

Лошото е, че щеш не щеш, чалата ни залива отвсякъде.

Елементарен пример, връзваш си Булсатком, половината, да не кажа и повече, от музикалните канали са чалга или нещо подобно, а това е само 1 стил срещу всички останали. Ами ако ми се слуша примерно примерно кънтри, просто няма откъде да си го пусна, трябва да ровя из нета. А едно време на някаква люлинска кабеларка имахме кънтри мюзик телевижън, по-късно подменен с чалга канал.

Въпроса е, че чалгата ни залива, а тя ни залива защото има потребност от нея. Цяло едно поколение израсна с нея, от нея се правят пари, а в БГ всичко се случва само там където има много пари - демек в чалгата.

Чакай малко, нали това искахме, това е западния модел, това е презокеанският културен модел.
Там 90 % от клиповете са клатещи задници и впити в тутките сребристи бЕкини!
Там 80 % не могат да пеят,но добре клатят цици и задници.
Там от 100 филма излизащи от ХолибЛУД само два не са "чалга".
Това е когато принципите на свободния пазар действат в КУЛТУРАТА!

mordohy
27-03-2013, 21:18
Някога, когато Орхан Мурад се опита да създаде един що годе приличен поп-фолк, а Тони Дачева с "Кристал" излязоха от кръчмата и се опитаха и те да не пеят вулгаризми, Големият Вили Кавалджиев каза нещо, на което не обърнаха достатъчно внимание или не им се искаше.
Цитирам го доста точно:
" Ако някой иска, някоя цицеста певачка да му пее, а той да хвърли две ракии, нямам нищо против. Но там долу!"
Имаше в предвид механите, които имаше във всеки град и те бяха там "долу" където не пречеха на никой и влизаха само закоравяли пиячи и пиячки!
Разбрахте ме!
Благодаря!

Bobi_33
27-03-2013, 21:26
Чакай малко, нали това искахме, това е западния модел, това е презокеанският културен модел.
Там 90 % от клиповете са клатещи задници и впити в тутките сребристи бЕкини!
Там 80 % не могат да пеят,но добре клатят цици и задници.
Там от 100 филма излизащи от ХолибЛУД само два не са "чалга".
Това е когато принципите на свободния пазар действат в КУЛТУРАТА!

Това е така, но и там в оная култура има малко повече разнообразие, отколкото тук в момента. За пример: Повече от 80% от софийските радиа в момента разполагат с максимум 300 песни в своя плейлист. Те се извъртат за 1 ден, утре пак същото, евентуално в малко по-различна подредба. Никакво разнообразие.
Е не вярвам да са забили толкова зле и ония за които говориш. В България единствените радиа с голям архив от песни са Хоризонт и JAZZ FM, ма кой ги слуша тях? 2 от общо колко радиа?

Susscrofa
27-03-2013, 21:38
Това е така, но и там в оная култура има малко повече разнообразие, отколкото тук в момента. За пример: Повече от 80% от софийските радиа в момента разполагат с максимум 300 песни в своя плейлист. Те се извъртат за 1 ден, утре пак същото, евентуално в малко по-различна подредба. Никакво разнообразие.
Е не вярвам да са забили толкова зле и ония за които говориш. В България единствените радиа с голям архив от песни са Хоризонт и JAZZ FM, ма кой ги слуша тях? 2 от общо колко радиа?

Важното е, че ги има.
Може да са малко, но ги има.
И само да добавя, че има повече радиа с поп, денс и т.н. музика, от колкото тези с чалга.

mordohy
27-03-2013, 21:40
То Хоризонт май беше с втора по големина фонотека в Европа!
Ама и те се изелявиха!

Bobi_33
27-03-2013, 21:47
....И само да добавя, че има повече радиа с поп, денс и т.н. музика, от колкото тези с чалга.

Е то оставаше и да е обратно, все пак всички останали стлове спраямо само един единствен. Реално ако радиата бяха всяко отделно само в един стил, щеше да е в пъти по-добре и щеше да има повече музика като цяло. Ма и радиата са като всичко българско. Смижави стотинки с хуя напред да правят кинти. Купуват някакъв пакет евтин с някакви масови песничики, щото така излиза евтино и хайде, вече сме значима медия. То реално за да направиш радио, най-скъпото вложение са правата за песните, техниката не е скъпа.

Susscrofa
27-03-2013, 21:50
Е то оставаше и да е обратно, все пак всички останали стлове спраямо само един единствен. Реално ако радиата бяха всяко отделно само в един стил, щеше да е в пъти по-добре и щеше да има повече музика като цяло. Ма и радиата са като всичко българско. Смижави стотинки с хуя напред да правят кинти. Купуват някакъв пакет евтин с някакви масови песничики, щото така излиза евтино и хайде, вече сме значима медия. То реално за да направиш радио, най-скъпото вложение са правата за песните, техниката не е скъпа.

Чисти чалга радиа има едно-две.
Останалите са смесени, пускат и фолк, пускат и поп.
Ама те дори чалгиите свършиха вече, те звучат като поп-денс парчета.
Времената на Сашо Роман, Тони Дачева и Баровеца свършиха отдавна.

Bobi_33
27-03-2013, 21:57

Викаш и чалгистите вече гладат на запад:razz: явно се интересуват от съвременните течения...

Susscrofa
27-03-2013, 22:03
Викаш и чалгистите вече гладат на запад:razz: явно се интересуват от съвременните течения...

Да, защото колкото и да твърдиш, че чалгата ни залива, тя според мен умира!
И това лично за мен е проблем.
Комунистите я бяха забранили, резултатът е налице.
Сега имаме гръцко-сръбско-цигански мутант, който еволюира към денс -поп.
Тъпо!
Всичко забранявано някога от някой, при последващо освобождаване мутира и се изражда в нещо ненормално.

Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко.

Bobi_33
27-03-2013, 22:07
Да, защото колкото и да твърдиш, че чалгата ни залива, тя според мен умира!
И това лично за мен е проблем.
Комунистите я бяха забранили, резултатът е налице.
Сега имаме гръцко-сръбско-цигански мутант, който еволюира към денс -поп.
Тъпо!
Всичко забранявано някога от някой, при последващо освобождаване мутира и се изражда в нещо ненормално.

Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко.

Е да ма аз не свързвам ракията, шопската салата и киселото мляко с чалга. Може с македонски народни песни примерно, ма не и с чалга. Тя не е българската идентичност. Тя е израждането на нашата идентичност или нещо подобно.

gorbi
27-03-2013, 22:09
... дали чалга = поп фолк или не е равно - няма никакво значение... Има си музиковеди - да го мислят...

Лошото е, когато някой сочи другите с пръст и им казва какво да правят, какво да НЕ правят, какво да слушат, какво да НЕ слушат, как да си направят колата или как да НЕ я направят.... Менторски, арогантно, безпардонно, от позицията на вожд и учител...

rossenvn
27-03-2013, 22:18
ракията, шопската салата и киселото мляко.

баси националната идентичност - това са продукти, които са идентични за още поне 10 националности...

Susscrofa
27-03-2013, 22:21
Е да ма аз не свързвам ракията, шопската салата и киселото мляко с чалга. Може с македонски народни песни примерно, ма не и с чалга. Тя не е българската идентичност. Тя е израждането на нашата идентичност или нещо подобно.

В Гърция и Сърбия имаше естествена еволюция, при нас тя не се състоя.

И все пак има доста добри песни и доста добри изпълнители.
Поп-фолкът има място сред българската музика.
В никакъв случай не е заплаха.
Аз пия уиски, мезя с луканка и слушам чалга.

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

баси националната идентичност - това са продукти, които са идентични за още поне 10 националности...

Кои?
Все балкански.

rossenvn
27-03-2013, 22:22
... дали чалга = поп фолк или не е равно - няма никакво значение... Има си музиковеди - да го мислят...

Лошото е, когато някой сочи другите с пръст и им казва какво да правят, какво да НЕ правят, какво да слушат, какво да НЕ слушат, как да си направят колата или как да НЕ я направят.... Менторски, арогантно, безпардонно, от позицията на вожд и учител...

Е как, тук сме най-най-елитния форум! С Бах стваме, с Вагнер си лягаме - избрах ги произволно, да не почне спор сега, че и тия са чалгари.

Susscrofa
27-03-2013, 22:25
Е как, тук сме най-най-елитния форум! С Бах стваме, с Вагнер си лягаме - избрах ги произволно, да не почне спор сега, че и тия са чалгари.

Няма нищо елитарно в слушането на споменатите от теб класици.

rossenvn
27-03-2013, 22:28
В Гърция и Сърбия имаше естествена еволюция, при нас тя не се състоя.

И все пак има доста добри песни и доста добри изпълнители.
Поп-фолкът има място сред българската музика.
В никакъв случай не е заплаха.
Аз пия уиски, мезя с луканка и слушам чалга.

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

Кои?
Все балкански.

Мързи ме да ровя откъде са киселото мляко и ракията, освен балканите, тръгват от арабите някъде. А Балкантуристическата салатка няма да я коментирам.

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Няма нищо елитарно в слушането на споменатите от теб класици.

Аз съм чалгаджия, да кажат тия, които слушат класика. Въпросът не е кои са класиците.

bager
27-03-2013, 22:30
Менте, разбирате ли?!? Чалгата е менте! Менте на денс, менте на гръцка, турска, циганска, арабска и каквато още там музика копира и краде. Всичко свързано с нея е менте - русите кичури, силикона, тена, салфетките, пачките и целия този псевдо хай-лайф.
С тия силиконови цици дете ли ще кърмиш, с тая силиконова зурла детето си ли ще целунеш. Това е фрийк шоу и трябва да се приема като такова, не като пример за подражание.
Подарък цици за абитуриентски бал, нова мощна кола за същото и какво ли още не...
Това са тези, които имат възможност.По- интересни са останалите. Там вече чалгата руши яко. В стремежа си да подражават на "идолите" си, но притиснати от незавидно финансово положение, са готови на всичко за нещо лъскавко, нещо което да ги направи да изглеждат фешън т.е. курвенски. И стават точно такива - курви без амбиции. Всъщност не без всякакви амбиции :) .
Първото поколение на тая "култура" са вече част от "елита" - разни златки, тризначки... Следващите пикли вече искат на тях да приличат, защото разбраха, че всяка певачка я стане я- не, но виж плеймейтка(по-елитна курва дмек) може и да стане.
Болна работа...

Susscrofa
27-03-2013, 22:33
Мързи ме да ровя откъде са киселото мляко и ракията, освен балканите, тръгват от арабите някъде. А Балкантуристическата салатка няма да я коментирам.

Няма нужда да ровиш бе пич.:)
Аз никъде не съм казал, че сме ги открили.:rotfl:
Просто се идентифицираме с някои неща.
Разпознаваме се!
Киселото мляко с тази ферментация си е тукашно.
Бактерията естествено се среща тук, но това не означава, че няма друг тип бактерия водеща млякото до кисела ферментация.

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:31 ----------

Менте, разбирате ли?!? Чалгата е менте! Менте на денс, менте на гръцка, турска, циганска, арабска и каквато още там музика копира и краде. Всичко свързано с нея е менте - русите кичури, силикона, тена, салфетките, пачките и целия този псевдо хай-лайф.
С тия силиконови цици дете ли ще кърмиш, с тая силиконова зурла детето си ли ще целунеш. Това е фрийк шоу и трябва да се приема като такова, не като пример за подражание.
Подарък цици за абитуриентски бал, нова мощна кола за същото и какво ли още не...
Това са тези, които имат възможност.По- интересни са останалите. Там вече чалгата руши яко. В стремежа си да подражават на "идолите" си, но притиснати от незавидно финансово положение, са готови на всичко за нещо лъскавко, нещо което да ги направи да изглеждат фешън т.е. курвенски. И стават точно такива - курви без амбиции. Всъщност не без всякакви амбиции :) .
Първото поколение на тая "култура" са вече част от "елита" - разни златки, тризначки... Следващите пикли вече искат на тях да приличат, защото разбраха, че всяка певачка я стане я- не, но виж плеймейтка(по-елитна курва дмек) може и да стане.
Болна работа...

Музиката не е виновна за това.

rossenvn
27-03-2013, 22:36
Няма нужда да ровиш бе пич.:)
Аз никъде не съм казал, че сме ги открили.:rotfl:
Просто се идентифицираме с някои неща.
Разпознаваме се!
Киселото мляко с тази ферментация си е тукашно.
Бактерията естествено се среща тук, но това не означава, че няма друг тип бактерия водеща млякото до кисела ферментация.

Как да не сме - ако питаш повечето хора ще кажат, че сме - ама в хладилника си. Иначе бактерии има много. Даже ги внасяме, щото сме достатъчно глупави да купуваме активия, а българския бацил да заминава за Япония. Но се отплеснах... И може ние българите да си мислим, че с това се разпознаваме, но навън хората имат интернет също...и ни разпознават, но по други неща.

mordohy
27-03-2013, 22:39
Когато дъщеря ти започне да бяга от часовете по физкултура, в следствие на което започне да ходи патрава като гъска, с надути джуки от силикон, за да върти по-добри минети, а сина ти пикае клекнал и ти води зет, чак тогава ще разбереш за какво говорим и търпимостта ти ще вземе други посоки.
Чалгата доведе до такова опошляване, че децата започнаха да не могат да се изразяват!.......

rossenvn
27-03-2013, 22:43
Когато дъщеря ти започне да бяга от часовете по физкултура, в следствие на което започне да ходи патрава като гъска, с надути джуки от силикон, за да върти по-добри минети, а сина ти пикае клекнал и ти води зет, чак тогава ще разбереш за какво говорим и търпимостта ти ще вземе други посоки.
Чалгата доведе до такова опошляване, че децата започнаха да не могат да се изразяват!.......

А твоята вина, че дъщеря ти ги прави тези неща къде е? Или пак другите са виновни? Както винаги...

Susscrofa
27-03-2013, 22:45

Стига бе!
Защо винаги търсим виновен за нещо, за което почти винаги сме виновни самите ние.

gorbi
27-03-2013, 22:46

Не знам за чии деца говориш, но ако тези деца имат родители, то това няма да се случи. Моите деца слушат всякаква музика и са си много нормални, добри и възпитани симпатяги.
Измислили сте си един удобен виновник - нарекли сте го някак си - примерно чалга и хопа - за всико е виновен универсалният виновник.
Ако дъщеря ти е курва, това означава, че е усвоила този модел на поведение от някой от родителите си или не е получила достатъчно умствено наследство на генетино ниво...... Ако синът ти пикае клекнал, значи е твърде възможно някой да се е отнесъл сексуално агресивно към него от семейството, близките и приятелите на семейството и трябва да се търси специализирана помощ, а не да се търси евтино обяснение... :)

mordohy
27-03-2013, 22:59
Стига бе!
Защо винаги търсим виновен за нещо, за което почти винаги сме виновни самите ние.

Не знам за чии деца говориш, но ако тези деца имат родители, то това няма да се случи. Моите деца слушат всякаква музика и са си много нормални, добри и възпитани симпатяги.
Измислили сте си един удобен виновник - нарекли сте го някак си - примерно чалга и хопа - за всико е виновен универсалният виновник.
Ако дъщеря ти е курва, това означава, че е усвоила този модел на поведение от някой от родителите си или не е получила достатъчно умствено наследство на генетино ниво...... Ако синът ти пикае клекнал, значи е твърде възможно някой да се е отнесъл сексуално агресивно към него от семейството, близките и приятелите на семейството и трябва да се търси специализирана помощ, а не да се търси евтино обяснение... :)
Ами аз това и казвам!
Ако държиш децата ти да ходят на училище, а ти ги водиш на опера, театър , в зоологическата градина или в природонаучния музей, вероятността да израстнат като нормални хора е значително по-голяма, от колкото ако ги водиш по чалготеки и кръчми, поръчваш им силиконови цици за абитуриентския бал или се караш с даскала им, че ги е изгонил от час, защото са се боцкали с някоя гадост в час.
Лошото е, че когато родителският контрол отслабне, неговото място се заема от чалгата! Когато по наше време отслабваше контролът, ние набивахме по гори и язовири. Сега се набива по шопинг, дупинг, духинг, пластична хирургия и изобщо консумацията на каквото и да било!

Те тука е проблема, драги другари!

Писна ми!:Topic-is-closed-bg:

BiTurbo
28-03-2013, 02:15
Ами аз това и казвам!
Ако държиш децата ти да ходят на училище, а ти ги водиш на опера, театър , в зоологическата градина или в природонаучния музей, вероятността да израстнат като нормални хора е значително по-голяма, от колкото ако ги водиш по чалготеки и кръчми, поръчваш им силиконови цици за абитуриентския бал или се караш с даскала им, че ги е изгонил от час, защото са се боцкали с някоя гадост в час.
Лошото е, че когато родителският контрол отслабне, неговото място се заема от чалгата! Когато по наше време отслабваше контролът, ние набивахме по гори и язовири. Сега се набива по шопинг, дупинг, духинг, пластична хирургия и изобщо консумацията на каквото и да било!

Те тука е проблема, драги другари!

Писна ми!:Topic-is-closed-bg:

Ти сам го каза, проблема не е в чалгата, а в родителите ;) А като няма родителски контрол децата може да станат и груби сектанти, зависи къде ги отвее вятъра, лоши изкушения бол...

Doomguy
28-03-2013, 09:14
То си е до човек. Ако някой е прост и безмозъчен, все ще намери начин да кривне от правия път, независимо от родителите. Средата е много важна, но на улицата нямате контрол над децата си, там ги контролират други неща. Повечето които слушат чалга го правят на стадния принцип, заради страха, да не бъдат отхвърлени. Изобщо прост народ расте, ще трябва да минат години докато се успокои балканския манталитет.

bager
28-03-2013, 09:47
Музиката не е виновна за това.

Ако не можеш да свържеш едното с другото, значи си сляп и глух, или просто не искаш да признаеш връзката.
Това е "музиката" на днешния псевдоелит, а не някоя друга, не е италианската естрада, не е рока, не е латино, нито хип-хоп, за класическа музика даже не говорим или дори за наш истински фолклор!
Това слушат "героите" на нашето време, самите те героизирани в текстовете на тая помия.
Музиката е вид пропаганда, официална или - не. И винаги някой се възползва от нея :) .
Пак повтарям - това е интелектуална помия, сервирана в лъскави( и не дотам) опаковки. И простия народ лапа ли лапа...

Susscrofa
28-03-2013, 09:56
То си е до човек. Ако някой е прост и безмозъчен, все ще намери начин да кривне от правия път, независимо от родителите. Средата е много важна, но на улицата нямате контрол над децата си, там ги контролират други неща. Повечето които слушат чалга го правят на стадния принцип, заради страха, да не бъдат отхвърлени. Изобщо прост народ расте, ще трябва да минат години докато се успокои балканския манталитет.

Клишета.
Стадният принцип работи и при снобите слушащи джаз и мислещи си, че така стават по-хай, разбираш ли.
С хип-хопа и хаУса е същото.
Говориш като бабе от краен квартал.
Никакво просто поколение не расте, раздухва се твърде много този мит. Има си деца и деца.
Няма нищо лошо в балканския манталитет, хайде стига с тези парвенющини тип Алеко Константинов.
Винаги съм твърдял, че Алековщината е по-вредна в много отношения от Ганьовщината.

---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:51 ----------

Ако не можеш да свържеш едното с другото, значи си сляп и глух, или просто не искаш да признаеш връзката.
Това е "музиката" на днешния псевдоелит, а не някоя друга, не е италианската естрада, не е рока, не е латино, нито хип-хоп, за класическа музика даже не говорим или дори за наш истински фолклор!
Това слушат "героите" на нашето време, самите те героизирани в текстовете на тая помия.
Музиката е вид пропаганда, официална или - не. И винаги някой се възползва от нея :) .
Пак повтарям - това е интелектуална помия, сервирана в лъскави( и не дотам) опаковки. И простия народ лапа ли лапа...

Пълни глупости.
Това е комерсиален продукт, който следва желанията на пазара, масовият човек иска тази музика, онзи който дори си купува дискове с нея, защото е неспособен да си я даунлоУдне, разбираш ли.:)
Тази музика следва манталитета, а не манталитетът да следва музиката.
Аз смятам, че западната култура от САЩ, унищожава и вреди много повече на манталитета на подрастващите, но това е проблем на цяла Европа, която се глобализира, за да противодейства на онази, по-голямата глобализация, асимилираща я културно.
Не виждам нищо лошо в поп-фолка.

bager
28-03-2013, 10:09
...

Пълни глупости.
...

Ясно ... :) , музикален инвалид :) .

old alfist
28-03-2013, 10:23
Народа вече се е очалгарил яко и не виждам как в близко бъдеще може да стане нещо що годе нормално.
Все по-често вече за да успее някой трябва да е брутален, нахален, самоизтъкващ се, избутващ по всякакъв начин околните, мазен към хората от които зависи и всякакви други гадости, които не се сещам в момента.
Кратко казано - настана голяма гнус.

Doomguy
28-03-2013, 10:53
Клишета.
Стадният принцип работи и при снобите слушащи джаз и мислещи си, че така стават по-хай, разбираш ли.
С хип-хопа и хаУса е същото.
Говориш като бабе от краен квартал.
Никакво просто поколение не расте, раздухва се твърде много този мит. Има си деца и деца.
Няма нищо лошо в балканския манталитет, хайде стига с тези парвенющини тип Алеко Константинов.
Винаги съм твърдял, че Алековщината е по-вредна в много отношения от Ганьовщината.

Как намеси джаза не знам, но продължаваш да пишеш глупости. Говоря от гледната точка на връстник на поколението, в което са и вашите деца, виждайки, как се превръщат в тотални курви и наркомани, без собствено мнение, следващи някакви селски модни течения, каквото е и чалгата... Човека с клишетата в момента си ти, защото наблюдението ти върху нещата е супер повърхностно и от далече. Ясно е, че има деца и деца, но и да има нормални, те бързо се претопяват на фона на общата простотия, защото в противен случай ще си стоят сами вкъщи. Хора, в които до вчера съм се клел стават наркомани и отрепки, а родителите им даже и не предполагат за какво става въпрос, защото всеки може да философства как трябва да се възпитава дете, но малко го умеят.

Народа вече се е очалгарил яко и не виждам как в близко бъдеще може да стане нещо що годе нормално.
Все по-често вече за да успее някой трябва да е брутален, нахален, самоизтъкващ се, избутващ по всякакъв начин околните, мазен към хората от които зависи и всякакви други гадости, които не се сещам в момента.
Кратко казано - настана голяма гнус.

Именно. В държава в която няма закони властва този на джунглата. Или се нагаждаш, или гориш...

Liminat
28-03-2013, 11:08
И по помалко да пиете, ей :)
http://www.youtube.com/watch?v=R28uHmq399Y

fred
28-03-2013, 19:56

Да де, ама това е най продаваната музика у нас, па колко радиа е пускат е друг въпрос.

Кайо
28-03-2013, 21:03
Аз смятам, че западната култура от САЩ, унищожава и вреди много повече на манталитета на подрастващите, но това е проблем на цяла Европа, която се глобализира, за да противодейства на онази, по-голямата глобализация, асимилираща я културно.

.....ти смяташ...ти Прасе ли си или ЕЛКА?????
Не виждаш нищо лошо в поп-фолка....и аз така само,че аз не виждам поп-фолк в България.
......и защото ''западната култура от САЩ'' вреди аз слушам британска музика.:lol_sign:

Прасе излагаш се.....изчерпан си,не се напиняй...........

Susscrofa
28-03-2013, 22:21
Не виждаш нищо лошо в поп-фолка....и аз така само,че аз не виждам поп-фолк в България.
......и защото ''западната култура от САЩ'' вреди аз слушам британска музика.:lol_sign:

Прасе излагаш се.....изчерпан си,не се напиняй...........

Пийни си мастичката, отново си с изкривени представи.

BLUE1
28-03-2013, 22:30

Титана на икономиката, на българската литература и на всичко, дава акъл! Това ли успя да измислиш троле? Аууу издишаш...

old alfist
28-03-2013, 22:32
Все по-рядко се срещат фини хора - да си кажат нормално мнението, както и такива които да ги изслушат и да се опитат да влезат в гледната им точка, човешки да коментират - в крайна сметка да стигнат до някакво сходно мнение или компромисно решение.
Преобладават хората със супер мнение, запленени от своето великолепие и всички неподкрепящи го са некомпетентни, идиоти, селяни, врагове и др.

Susscrofa
28-03-2013, 22:34
Титана на икономиката, на българската литература и на всичко, дава акъл! Това ли успя да измислиш троле? Аууу издишаш...

Това е закачка с подписа му.

Кайо няма нужда от адвокат.
Писах достатъчно в тази тема:), добре се получи.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Все по-рядко се срещат фини хора - да си кажат нормално мнението, както и такива които да ги изслушат и да се опитат да влезат в гледната им точка, човешки да коментират - в крайна сметка да стигнат до някакво сходно мнение или компромисно решение.
Преобладават хората със супер мнение, запленени от своето великолепие и всички неподкрепящи го са некомпетентни, идиоти, селяни, врагове и др.

Гордост, труден за овладяване грях.

BLUE1
28-03-2013, 22:35
Това е закачка с подписа му.

Кайо няма нужда от адвокат.
Писах достатъчно в тази тема:), добре се получи.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Гордост, труден за овладяване грях.

Стига си клинчил прасе! Отдавна ти казах, че се дъниш....

Susscrofa
28-03-2013, 22:40
Стига си клинчил прасе! Отдавна ти казах, че се дъниш....

Дъня се тук от 5 години.
Приемам оценки от равни:)

BLUE1
28-03-2013, 22:43
Дъня се тук от 5 години.
Приемам оценки от равни:)

Разбрах те! Ще се пробвам да се принизя още!

Susscrofa
28-03-2013, 22:44
Разбрах те! Ще се пробвам да се принизя още!

Дай за чалгата.

Кайо
28-03-2013, 22:45

Днес съм на бърбан.....:big_beer:

Susscrofa
28-03-2013, 22:47
Днес съм на бърбан.....:big_beer:

жим бим?

BLUE1
28-03-2013, 22:56
Дай за чалгата.

Момче,не слушам чалга, даже и като се напия. Нищо против нямам стила музика, но просто не ме кефи....

old alfist
28-03-2013, 23:15
Не знам защо, но като чуя чалга ми се разваля настроението и гледам по най-бързия възможен начин да се изнеса от такова място - не мога да си го обясня логически, но изпитвам отвращение от тази псевдо музика.

Кайо
28-03-2013, 23:27
жим бим?

4 рози........

viki
29-03-2013, 11:18
Аз също мисля,че не музиката е причина за "чалгализирането".
Светът в който живеем се опитва да наложи стандартизирани представи за това, какъв трябва да е човек ,каква кола да кара и изобщо как трябва да протича животът му.Гледаме манипулиращи филми и телевизия,"възхищаваме се " и подражаваме на изкуствени хора, ядем евтина и фалшива храна.Ценностите станаха други.Простотията е издигната в култ.Факт.Отварям една скоба,понеже това ме подсети за ситуацията в много от училищата (с изключение на елитните ).Имам две близки приятелки,които са учителки.Едната преподава класически балет,другата математика.Та,на тях им е забранено да пишат двойки ,защото има опасност да останат без ученици,съответно да намалят броя на паралелките,от което пък доста хора ще останат без работа.http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gifСлучайно ако се скарат на някой ученик,има реален шанс да ги уволнят .Налагат им още куп условности ,които няма смисъл да изброявам .
С тези ограничения,как човек да има самоуважение и съответно,как да се очаква ,че другите (учениците ) ще го уважават или пък ще имат респект.Завършват неграмотници,който след време ще са в администрацията,ще учат децата ни,ще ни лекуват и ще управляват страната ни.Темата е много дълга,може да я обсъдим отделно,ако искате :-)Да се върнем на "чалгата"
Понякога имам усещането,че толкова са ни закърнели чувствата, емоциите и рецепторите , с които възприемаме света, че истински красивото и важното, вече не ни прави впечатление.Изборът между "лъскавото" и "ценното " става все по-труден.

rossenvn
29-03-2013, 15:15
Румен Белчев:
- През 90-те години станахте известен с лафа си „Малко се пие в тази държава!” Промени ли се банкетната култура на българина?

- Не, напротив. Лошото е, че българинът все по-малко пие. Това е една от основните причини за провала на прехода и за мизерията, в която се намираме. Трезвеният човек винаги е съобразителен и предпазлив, а почерпеният – искрен, свободен и мисли повече. От тези съображения сме на този хал. Хората, които пият, се поддават по-трудно на манипулация. След две големи всеки нормален човек се изрепчва и казва: „Ти ли ще ми кажеш”?! Цялата закачка с този лаф беше, че България тогава (а и днес) е като една кръчма, в която никой не знае кой пие и кой плаща.

Кайо
29-03-2013, 15:27
Румен Белчев:
- През 90-те години станахте известен с лафа си „Малко се пие в тази държава!” Промени ли се банкетната култура на българина?

- Не, напротив. Лошото е, че българинът все по-малко пие. Това е една от основните причини за провала на прехода и за мизерията, в която се намираме. Трезвеният човек винаги е съобразителен и предпазлив, а почерпеният – искрен, свободен и мисли повече. От тези съображения сме на този хал. Хората, които пият, се поддават по-трудно на манипулация. След две големи всеки нормален човек се изрепчва и казва: „Ти ли ще ми кажеш”?! Цялата закачка с този лаф беше, че България тогава (а и днес) е като една кръчма, в която никой не знае кой пие и кой плаща.

.......аз казвам пийте ама вие не ме слушате.

rossenvn
29-03-2013, 16:04
Оптимист - Поза 69 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XAABXkpmyI) качеството не е много високо....червения анцуг е нумеро уно...

Susscrofa
29-03-2013, 17:24

СМЯТАМ..........

смяташ, несв. и сметна, св.
1. Какво. Изчислявам, пресмятам. Смятам си печалбата за днес. Сметнах си разходите.
2. Мисля, допускам, вярвам. Смятам, че ще вали.
3. Възнамерявам, мисля, каня се. Смятам да чета до късно.
4. Вземам под внимание, зачитам. Смяташ ли и моето участие в домакинската работа?
5. Кого. Мисля, имам мнение. Не го смятат за човек. – смятам се/сметна се. Мисля се, имам мнение за себе си. Смята се за голям авторитет в медицината.
:smoke::smoke::smoke:

fred
29-03-2013, 20:16
Мисля, следователно съществувам е казал един математик философ, ама не е смятал и съществува :wow:

Susscrofa
29-03-2013, 20:32
Мисля, следователно съществувам е казал един математик философ, ама не е смятал и съществува :wow:

Просто показах, че употребата на "смятам" от моя страна е била правилна.

fred
29-03-2013, 20:49
Майтап, ок.

Кайо
30-03-2013, 00:19
Просто показах, че употребата на "смятам" от моя страна е била правилна.

......не можеш да покажеш,че неправилното е правилно.....но ти си смятай Елке.

undy
30-03-2013, 01:51
.......чалгата е кофи мислене....още повече музика.......
жалко им на човеците идолопоставящи я..........аз съм .....явно слаб в тая тема...щото не ми се грам занимава.......а и няма кой знае какво да кажа......но определено не ме кефи......всичко свързано с това "нещо"....
..съжалявам,че на Вики не мога в момента да и напиша нещо адекватно......наистина нямам какво.....просто съм далече.......мисля бях разбран,което не е задължително....

Susscrofa
30-03-2013, 09:34
......не можеш да покажеш,че неправилното е правилно.....но ти си смятай Елке.

Аз не показвам на теб нищо.
Показвам го на останалите.
Това е съвсем легално тълкуване на думата "смятам".

mordohy
30-03-2013, 09:46
Вържи попа, да е мирно селото!
Да кажеш, че чалгата не е виновна, а начина и на употребе е все едно да кажеш, че не алкохола в кръвта, а личните качества на човека, който го е пил.
По тая логика няма нишо лошо да се продава и хероин в училиата, както и да се организират публични домове там , та да могат подрастваите вместо да онанират, да им врътнат по една свирка на момчетата и по една....
Схващате нали...

Susscrofa
30-03-2013, 09:50
Вържи попа, да е мирно селото!
Да кажеш, че чалгата не е виновна, а начина и на употребе е все едно да кажеш, че не алкохола в кръвта, а личните качества на човека, който го е пил.
По тая логика няма нишо лошо да се продава и хероин в училиата, както и да се организират публични домове там , та да могат подрастваите вместо да онанират, да им врътнат по една свирка на момчетата и по една....
Схващате нали...

Оръжия, наркотици, алкохол са просто предмети и вещества.
Без човек със сбъркана психика те са нищо, едно голямо нищо.
Тъпо сравнение.
Чалгата не ни е виновна, че изпростяхме, напротив, изпростяването ни е причина да я има.
Тя е една разпускаща, повърхностно действаща, лека музика, отваряща глътка и деколтета.

RUNNING WILD
30-03-2013, 12:45
половината свят пропищя от Осама Бин Ладен и го търсеха и кво ли не и нашите манагали направиха кючек Осама Бин Ладен да го величаят,е прост пример нищо повече,масово по провинцията и тука като почнат гюбеците 20 годишни напудрени се изнасят на групички посока мероприятието,само вижте какви побои колко наръгани има пред чалготеките,а пред джаз клубовете?рок клубовете?сравнете мероприятията само с проценти простащината агресия и криминални деяние -резултата е налице,такива са им феновете такава е и музиката нормално.

mordohy
30-03-2013, 14:49
Оръжия, наркотици, алкохол са просто предмети и вещества.
Без човек със сбъркана психика те са нищо, едно голямо нищо.
Тъпо сравнение.
Чалгата не ни е виновна, че изпростяхме, напротив, изпростяването ни е причина да я има.
Тя е една разпускаща, повърхностно действаща, лека музика, отваряща глътка и деколтета.
Нищо подобно!
Когато няма наркотици, оръжие и алкохол, няма и възможност да се използуват. Не случайно само притежанието на определени неща е вече престъпление: оръжие, наркотици, отрови, радиоактивни вещества.....
Или предлагаш всички да запашем пищови и саби, с по две бомби на кръста, пакетчета дрога, по малко рецин или цианкалий и да влезем като учители в час по нотно пеене!:choice:

fred
30-03-2013, 15:31
половината свят пропищя от Осама Бин Ладен и го търсеха и кво ли не и нашите манагали направиха кючек Осама Бин Ладен да го величаят,е прост пример нищо повече,масово по провинцията и тука като почнат гюбеците 20 годишни напудрени се изнасят на групички посока мероприятието,само вижте какви побои колко наръгани има пред чалготеките,а пред джаз клубовете?рок клубовете?сравнете мероприятията само с проценти простащината агресия и криминални деяние -резултата е налице,такива са им феновете такава е и музиката нормално.
Е тук съм съгласен с теб за втори път

Susscrofa
30-03-2013, 16:07
Нищо подобно!
Когато няма наркотици, оръжие и алкохол, няма и възможност да се използуват. Не случайно само притежанието на определени неща е вече престъпление: оръжие, наркотици, отрови, радиоактивни вещества.....
Или предлагаш всички да запашем пищови и саби, с по две бомби на кръста, пакетчета дрога, по малко рецин или цианкалий и да влезем като учители в час по нотно пеене!:choice:

Няма как да ги няма.
Наркотиците са лекарство, оръжието е защита, а радиоктивните вещества са наука и енергия.
Те са без дух:)
Човекът и неговото съзнание са всичко.

---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

В затвора има наркотици:)
Как ще ги ограничиш навън?

---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 13:58 ----------

Глупости.
Цинично е да говориш в тази посока.
Най много деца загинаха при меле не пред чалготека.
Музиката не ходи при никой, а определен тип хора слушат тази музика.
Великият Синатра, кой го е слушал?
Това не означава, че той е създавал гангстери.
Извинявай, но на рок концерт съм гледал уриниране върху публиката:)
Хиподил са страхотни, нищо, че там е пълно със скинове и отрепки, слушащи песни с текст " на джуджанка отзад".
Ту пак е страхотен, но си е бандит отсякъде.
Най-готино се чувствам накъркан с готина мацка слушащ цвете мое в изпълнение на Сашо Роман. С Мадона не ми се получава.
Същата се чукаше на олтар в един клип, но предполагам това дечицата на античалгарите може да го гледат.

ivan dimitrov
30-03-2013, 21:03
---

Susscrofa
30-03-2013, 21:13
Я помисли пак! Дали пьк това не е порочен крьг?
Аз си изпростях без да слушам чалга, но наблюдавайки как подрастващи (иначе инелигентни и вьзпитани младежи) се преврьшат в полускотове, само щото модата им го налага, си мисля че няма да е само в мен проблемьт.
Сьгласен сьм че простотията може да сьществува и без чалгата, а чалгата без простотия - не. Обаче когато простотията се превьрне в мода и започне да се "излива" от всички масмедии - нищо друго не може да оцелее. Напоследьк (понеже като всичко модно взе да се "губи" чалготията) печелещите от нея се активизираха.И тия "излияния"(от линка в началото на темата) не са изключение според мен.
Много си ми сложен, ведньж се застьпваш за християнски ценности, ведньж за чалга КУЛТУРАТА.

Понятие "Чалга култура" нЕма.
Не са от двете страни на барикадата с християнските ценности.:)
Това е просто лека, повърхностна, неангажираща музика.
Всяка вечер ли искаш да гледаш филми като "седем души", "21 грама" или "красив ум", аз понякога искам да гледам филми като "професия блондинка".
Това няма да промени моята ценностна система, защото тя е кована на друго място и с правилните инструменти.
Не твърдя, че е най-доброто, разбира се.
Аз имам нужда понякога от нещо елементарно за смилане, нещо неангажиращо, нещо повърхностно, нещо което не ме кара да зациклям разсъждавайки върху живота.:)
Чалгата не е причина за нищо, тя е следствие от нещо, чиито корени са много по-дълбоко и много по-сериозни от някаква си музика.

ivan dimitrov
30-03-2013, 21:43
---

Susscrofa
30-03-2013, 22:08
Твьрдо - не. Напротив, изобщо не искам да ги гледам.
Само дето тук не става вьпос за мен, теб или някой друг с изградена ценностна система.
ВЕрно нЕма такова нещо като чалга култура, тя вече е "официална" за населеното място което обитаваме.
Надявам се няма да ме убеждаваш, че медиите не са от най мощните инструменти,за изграждане на ценностна система.

По коя медия те заливат с чалга, от тези, за които не си плащаш абонамент?
Навън в кое заведение пускат чалга, в макдоналтс, в КФС, в кой МОЛ дънят чалга, в кой детски клуб пускат Галена?
Има концерти на Пайнер, на които можеш да не пускаш детето си.:)

mordohy
30-03-2013, 22:29
Понятие "Чалга култура" нЕма.
Не са от двете страни на барикадата с християнските ценности.:)
Това е просто лека, повърхностна, неангажираща музика.
Всяка вечер ли искаш да гледаш филми като "седем души", "21 грама" или "красив ум", аз понякога искам да гледам филми като "професия блондинка".
Това няма да промени моята ценностна система, защото тя е кована на друго място и с правилните инструменти.
Не твърдя, че е най-доброто, разбира се.
Аз имам нужда понякога от нещо елементарно за смилане, нещо неангажиращо, нещо повърхностно, нещо което не ме кара да зациклям разсъждавайки върху живота.:)
Чалгата не е причина за нищо, тя е следствие от нещо, чиито корени са много по-дълбоко и много по-сериозни от някаква си музика.
Свиньо, не говоря за твоята, моята или за половината пишещи тука ценностна система, а за неукрепналите ни деца!

old alfist
30-03-2013, 23:07
Аз моите съм ги закърмил с Pink Floyd, Dire Straits, Deep Рurple и други величия, не защото съм го искал, а защото съм си ги слушал кефейки се в тяхно присъствие.
При положение, че тези хора/децата/ са слушали тази музика, някак си им си струва изкуствено и отвратително изпълнението на фолк-дивите.

ivan dimitrov
30-03-2013, 23:07
---

rossenvn
30-03-2013, 23:42
По коя медия те заливат с чалга, от тези, за които не си плащаш абонамент?
Навън в кое заведение пускат чалга, в макдоналтс, в КФС, в кой МОЛ дънят чалга, в кой детски клуб пускат Галена?
Има концерти на Пайнер, на които можеш да не пускаш детето си.:)

Макар че съм на твоята позиция, хвърли един поглед Деца танцуват на хит на Азис в училище (http://fakti.bg/show/33860-deca-tancuvat-na-hit-na-azis-v-uchilishte-video):smackbum:

п.п. всъщност като се зачетох - родителите, които присъствали на мероприятието, нямали нищо против...пак там е заровено кучето...

old alfist
30-03-2013, 23:50
Ужас - явно не съм за този Свят.
Баси извращението - децата в училище да танцуват на тази чалготия.

morfius
31-03-2013, 13:44
Това чалгата стана като империализма едно време :)
Умреме някой / нещо (други) да са ни виновни... и с чалгата така.
А тя е следствие, не първопричина... причините ги търсете в разпада на ценностите през последните години (края на предния строй и междувремието след него).

ivan dimitrov
31-03-2013, 14:23
---

Susscrofa
31-03-2013, 17:35
Свиньо, не говоря за твоята, моята или за половината пишещи тука ценностна система, а за неукрепналите ни деца!

Уточнихме вече, че това е грижа на семейството.

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Макар че съм на твоята позиция, хвърли един поглед Деца танцуват на хит на Азис в училище (http://fakti.bg/show/33860-deca-tancuvat-na-hit-na-azis-v-uchilishte-video):smackbum:

п.п. всъщност като се зачетох - родителите, които присъствали на мероприятието, нямали нищо против...пак там е заровено кучето...

На колко детски тържества си присъствал?
В БГ сме царе на упражнението да вадим общовалидни изводи от изключения.
Набие един ученик своя учител и вече аууууууу всички ученици са побойници, аууууууу ама никакъв морал нямат, ауууууу ние бяхме по-възпитани.

---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:32 ----------

Аз моите съм ги закърмил с Pink Floyd, Dire Straits, Deep Рurple и други величия, не защото съм го искал, а защото съм си ги слушал кефейки се в тяхно присъствие.
При положение, че тези хора/децата/ са слушали тази музика, някак си им си струва изкуствено и отвратително изпълнението на фолк-дивите.

Това е клише.
Никога не бих налагал кой каква музика да слуша.
Какво значи закърмени с определена музика.
В България ли живеят?

old alfist
31-03-2013, 17:51
Това е клише.
Никога не бих налагал кой каква музика да слуша.
Какво значи закърмени с определена музика.
В България ли живеят?
Както винаги, мисълта ти върви след движението на пръстите.
Прочети внимателно какво съм написал и ще си отговориш сам на въпроса.
За теб може да е клише - за мен живата истина.
Едно време имаше предимно истинска музика, а сега преобладават бозите.
В България живеят, но си подбират приятелите и с чалгари много, много си нямат взимане-даване.

rossenvn
31-03-2013, 19:15
На колко детски тържества си присъствал?
В БГ сме царе на упражнението да вадим общовалидни изводи от изключения.
Набие един ученик своя учител и вече аууууууу всички ученици са побойници, аууууууу ама никакъв морал нямат, ауууууу ние бяхме по-възпитани.

Айде сега, без вина виновен...просто показах един случай, нямам за цел да заклеймявам училището, те хората сами са си го искали. Просто някой трябва да стане и да каже, че така не може, ама на никой не му стиска. Даже и тогавашния министър беше смрънкал нещо.

Susscrofa
31-03-2013, 21:21
Както винаги, мисълта ти върви след движението на пръстите.
Прочети внимателно какво съм написал и ще си отговориш сам на въпроса.
За теб може да е клише - за мен живата истина.
Едно време имаше предимно истинска музика, а сега преобладават бозите.
В България живеят, но си подбират приятелите и с чалгари много, много си нямат взимане-даване.

Ти за моите пръсти не се притеснявай.
Хубавата музика винаги е под ръка, въпрос на цъкване на плея с подходящия диск или намиране на подходяща честота.
Проява на тежък снобизъм е да съдиш за качествата на един човек по стила музика, който слуша.

old alfist
31-03-2013, 22:09
Проява на тежък снобизъм е да съдиш за качествата на един човек по стила музика, който слуша.
Изключения има, но затова са изключения.
От скромния си, но дългогодишен опит съм се убедил, че има взаимовръзка между типа музика и характера на човека.

Susscrofa
31-03-2013, 22:28
Изключения има, но затова са изключения.
От скромния си, но дългогодишен опит съм се убедил, че има взаимовръзка между типа музика и характера на човека.

Толкова колкото има връзка и между марката автомобил и характера.:bouncing_smiley:

RUNNING WILD
31-03-2013, 23:46
музиката и за мен определя характера,хора който слушат всякаква музика са непостоянни в личният си живот и несериозни,хора който не разбират и не долавят от никаква музика са пълни амеби и слабохарактерни в личният си живот,класическа музика и опера слушат психопатите за мен,чалгата си е запазена марка на агресивни изтрещеняци и на плиткоумни кифли без морални ценности-това виждаш и чуваш такъв искаш да си,аз като слушам хеви метъл от дете не съм наркоман дори бира не понасям и цигарите спрях,селяндурите си мислят че като ти кажат-я му не разбирам нищо на тоа къде пее -рок на английски,е добре де а на цигански и турски и арабски и сръбски и гръцки всичко им разбираш така ли?значи 1 селяндур разбира 5 езика но 1-английски не,бушменските ритми са ти по дифолт вградени в кратуната и почваш да се тресеш в свински тръст и да подскачаш неистово,имал съм 3 гаджета който слушаха "фолк" не ми оставиха нищо ценно което да ме тегли към тях като присъствие,загледайте се от провинциалните коли или софийски такива каква агресия и простащина се излъчва и с туннинг и поведение и на пътя и изобщо само като чуеш зурлите извиването и маанетата от вътре.

fred
01-04-2013, 00:18
Дяда Фройд и бай Юнг си намериха наследник..., па аз все си мислех, че секса е най важен, явно понеже съм полово неудовлетворен :spam_laser:
Не е ясно само какви са тия, дето не слушат музика например (освен глухите) А иначе за зурлите си прав, спор няма :)

old alfist
01-04-2013, 00:21
Руменчо, напипваш нещата.
На мен ми харесва музиката на протеста, трите R - Rock, Reggae и R&B.

morfius
01-04-2013, 08:52
Напьлно в духьт на внушението от линка.
Един вид - трай си, щото причината е в теб. Хубаво, ама като си трая, как ще се промени полужението. Не е ли време, като изпростея някой да ме "срита", та да си имам "едно наум" преди следваща изцепка.

Идеята не е - трай си, а е да не се бъркат причина и следствие.
Чалгата просто запълва вакуума оставащ след разпада на ценностите, а не го създава.

Susscrofa
01-04-2013, 11:12
музиката и за мен определя характера,хора който слушат всякаква музика са непостоянни в личният си живот и несериозни,хора който не разбират и не долавят от никаква музика са пълни амеби и слабохарактерни в личният си живот,класическа музика и опера слушат психопатите за мен,чалгата си е запазена марка на агресивни изтрещеняци и на плиткоумни кифли без морални ценности-това виждаш и чуваш такъв искаш да си,аз като слушам хеви метъл от дете не съм наркоман дори бира не понасям и цигарите спрях,селяндурите си мислят че като ти кажат-я му не разбирам нищо на тоа къде пее -рок на английски,е добре де а на цигански и турски и арабски и сръбски и гръцки всичко им разбираш така ли?значи 1 селяндур разбира 5 езика но 1-английски не,бушменските ритми са ти по дифолт вградени в кратуната и почваш да се тресеш в свински тръст и да подскачаш неистово,имал съм 3 гаджета който слушаха "фолк" не ми оставиха нищо ценно което да ме тегли към тях като присъствие,загледайте се от провинциалните коли или софийски такива каква агресия и простащина се излъчва и с туннинг и поведение и на пътя и изобщо само като чуеш зурлите извиването и маанетата от вътре.

Ти някога замислял ли си се защо се смята, че слушащите класическа музика са "психопати"?
Не си, щот рядко мислиш.:)
Хитлер слушал Вагнер, и вече дай да лепнем етикета.
Стига тъпотии, че ми пИснА.:humpx:

ivan dimitrov
01-04-2013, 13:08
---

morfius
01-04-2013, 19:27
Едва ли някой не е наясно каква е причинно следствената врьзка. Тьнкият момент е че се зароди цяла индустрия, занимаваща се сьс запьлване на тоя вакуум. И го прави добавяйки още от него.

Все едно МТВ запълва нещо друго... макар, че те вече не могат да се нарекат музикална телевизия.
Като чета множеството коментари, явно има и такива дето не са наясно.

old alfist
01-04-2013, 21:37
Чалгата просто запълва вакуума оставащ след разпада на ценностите, а не го създава.
Точно така, но за съжаление успя да създаде някакви полуидиоти, мелези и други самораслеци, които все пак си го усещат, че нещо не е наред.

За класическата музика - не мога да я разбера, но ми харесва, защото ме успокоява и почти винаги когато я слушам ми се приспива.

Susscrofa
01-04-2013, 21:40
Точно така, но за съжаление успя да създаде някакви полуидиоти, мелези и други самораслеци, които все пак си го усещат, че нещо не е наред.

За класическата музика - не мога да я разбера, но ми харесва, защото ме успокоява и почти винаги когато я слушам ми се приспива.

E, има класически произведения, на които ще искаш и един кютек да врътнеш.
Шегата на страна, поредното клише, класическата музика, далеч само не успокоява, нито пък успива само.:crazy:

old alfist
01-04-2013, 21:50
E, има класически произведения, на които ще искаш и един кютек да врътнеш.
Шегата на страна, поредното клише, класическата музика, далеч само не успокоява, нито пък успива само.:crazy:
Суско, самото звучене, тембър и др., произлизащо от инструментите и изпълнението на живо на този тип музика е такова, че дори и да има динамика и по-високи децибели, музиката успокоява.

Susscrofa
01-04-2013, 22:04
Суско, самото звучене, тембър и др., произлизащо от инструментите и изпълнението на живо на този тип музика е такова, че дори и да има динамика и по-високи децибели, музиката успокоява.

Може и да те запича.
Успокоявала..........
Класическата музика вдъхновява и възбужда не по-рядко отколкото успокоява.:)
Просто слушаш твърде малко и твърде рядко класическа музика.
Нека не забравяме, че тя е първоизточника на всички останали стилове.

old alfist
01-04-2013, 22:18
Може и да те запича.
Успокоявала..........
Класическата музика вдъхновява и възбужда не по-рядко отколкото успокоява.:)
Просто слушаш твърде малко и твърде рядко класическа музика.
Нека не забравяме, че тя е първоизточника на всички останали стилове.
Класическа музика на живо слушам само безплатно, може би затова заспивам, но чалга не бих слушал дори и да ми плащат.

Susscrofa
01-04-2013, 22:21
Класическа музика на живо слушам само безплатно, може би затова заспивам, но чалга не бих слушал дори и да ми плащат.

Аз слушам всичко, пълна свиня, всеядна.:)
Нали знаеш, кои са всеядните животни. Човек, плъх и свиня. Е, някои добавят и мечката.
В поп-фолка и чалгата има и хубави песни.

old alfist
01-04-2013, 22:48
В поп-фолка и чалгата има и хубави песни.
Мани ги тия хубави песни - преобладава орнаментиката, както се изразяват самите чалгаджийки, както и някаква мнима чувственост.
Направо им се чудя на самочувствието на тези твари.

fred
01-04-2013, 23:34

Класическата музика просто трябва да се възприема, по сложна е и е необходимо дет се вика музикална култура, докато при чалгата е точно обратното-лесно се възприема и е необходимо да нямаш никаква култура :busted_cop:.
Навремето класическата музика, както и викаме си е била просто музика и е слушана от богати и бедни еднакво.Нищо че е създавана често пъти в дворовете на крале и така нареченото висше общество.

old alfist
01-04-2013, 23:40
Класическата музика просто трябва да се възприема, по сложна е и е необходимо дет се вика музикална култура, докато при чалгата е точно обратното-лесно се възприема и е необходимо да нямаш никаква култура :busted_cop:.
Навремето класическата музика, както и викаме си е била просто музика и е слушана от богати и бедни еднакво.Нищо че е създавана често пъти в дворовете на крале и така нареченото висше общество.
Фреди, вместо да ми пишеш за историята на класическата музика, вземи си кажи своето мнение - и ние знаем за подреждането на социалните слоеве в Ла Скала в Милано.

fred
01-04-2013, 23:41
За класическата ли?Започнах да слушам и такава, като прекарах в ученически години няколко сезона в операта, статист, там му викат миманс.Трябва да ти кажа, че като висиш по репетиции и представления няма как да не ти хареса.Най вече операта визирам, не толкова концертни изпълнения, но има и там хубави парчета.:)
В наши дни си падам много по произведенията на Андрю Уебър, имам си бая любими от него на дискове и ДВД.

old alfist
01-04-2013, 23:49
За класическата ли?Започнах да слушам и такава, като прекарах в ученически години няколко сезона в операта.Трябва да ти кажа, че като висиш по репетиции и представления няма как да не ти хареса разбира се.Най вече операта визирам, не толкова концертни изпълнения, но има и там хубави парчета.
В наши дни си падам много по произведенията на Андрю Уебър, имам си бая любими от него на дискове и ДВД.
Истината е на живо, но толкова е хубаво, че заспивам, при положение, че страдам от безсъние.

fred
01-04-2013, 23:54
Ами един спи, друг не спи-разни хора.На теб явно ти действа и успокояващо.
Но може и да е годините, аз вече позадрямвам в киното :crazy:

old alfist
01-04-2013, 23:59
А, бе дейба чалгарите - да вървят майната си/меко казано/.

morfius
02-04-2013, 08:44

Мелезите не ги създава чалгата, това се опитвам да обясня, липсата на ценности не се поражда от някаква си музика, колкото и пошла да е тя.
На автомобилен жаргон, голфаджийския манталитет не се придобива ако караш голф, тия с манталитета вече сдобит си накупуваха голфове.

fred
02-04-2013, 09:39
Така си е.

Susscrofa
02-04-2013, 10:10
Мелезите не ги създава чалгата, това се опитвам да обясня, липсата на ценности не се поражда от някаква си музика, колкото и пошла да е тя.
На автомобилен жаргон, голфаджийския манталитет не се придобива ако караш голф, тия с манталитета вече сдобит си накупуваха голфове.

Следя с интерес, за да видя дали теб ще те послушат и разберат.:bath:

JAMAL
02-04-2013, 13:37
Както бе казал Професор Вучков:
"Не мога да разбера, защо когато една чалга певица излезе пред пълен с публика стадион и пита...Тука ли стеее".

rossenvn
02-04-2013, 18:03
Я ми кажете, това чалга ли е (https://www.youtube.com/watch?v=l12Csc_lW0Q) или е по-добро?

Доко
04-04-2013, 00:36
Е т'ва е истината, ши станИ човек от негУ...:smackbum::rotfl: (http://vbox7.com/play:29713e8ac5)

fred
04-04-2013, 07:40
Я ми кажете, това чалга ли е (https://www.youtube.com/watch?v=l12Csc_lW0Q) или е по-добро?
Е, то глупости винаги можеш да намериш.Някаква боза си е
Това на Доко по ми харесва :)

...:smackbum::rotfl: (http://vbox7.com/play:29713e8ac5)

viki
04-04-2013, 10:00
Е т'ва е истината, ши станИ човек от негУ...:smackbum::rotfl: (http://vbox7.com/play:29713e8ac5)

Хаха,откъде го изкопа този забравен варненски примат ?http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/615720.gif

rossenvn
04-04-2013, 11:04
Хаха,откъде го изкопа този забравен варненски примат ?http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/615720.gif

Ако отвориш топ 40 във Вебокс7 ще го видиш ;)

viki
04-04-2013, 11:21
Няма !:-)
Ще отида на кафе в "Costa" ,за да видя Иво Димов,другата градска легенда:noooo::roll2:

rossenvn
04-04-2013, 20:06
Няма !:-)
Ще отида на кафе в "Costa" ,за да видя Иво Димов,другата градска легенда:noooo::roll2:

Може да, великан е той:
"Почти не помня мач на нашия стадион, в който да съм се срамувал от себе си. Но вечно ще остане в мен болката, че съм можел да дам много повече. Както е казал мъдрецът обаче: "Правя каквото мога, макар че могат да ме съдят и негодяи." Така е в живота."
"Ще бъде хубаво да не се отнема удоволствието на публиката и на аудиторията около футбола да ме наблюдава в игра още известно време. Защото както римляните са казали - хлябът и зрелищата са смисълът на живота. А аз смятам, че моите изяви са зрелище."
"Нужно е не само да притежаваш някакъв футболен талант, но и житейска самобитност, индивидуално усещане за нещата. А и да имаш стил на експониране, изразяване и мислене. Голяма част от неосъзнатата маса се подсмива зад гърба ми, но аз гледам отвисоко на такъв вид мерзост. Предполагам, че всички по-различни индивиди мислят така. Човешката завист и комплексарщина заливат всички по-силно, отколкото морските вълни варненския бряг. И в такива моменти се сещам за думите на Гьоте: "От низостта човешка не се оплаквам, в силата е тя, друго не очаквам." Но животът е моментно усещане, не мога да затормозявам божественото си мислене с простосмъртни приливи на глупост."
"Футболното ми присъствие създава един вид пъблик рилейшън, който позволява на околните да те съдят, възхваляват или ругаят. По този начин намирам място в съвремието, така както философските трактати ни позволяват да намираме отговор на личните и душевните тегоби, възцарени по една или друга причина в човешките души. За разлика от спорта, където физическата годност е определяща за евентуалния успех, от философска гледна точка основният психологически резерв на индивида прокламира апогей на нещата."
"Бих се определил като емоционален, естетичен и паметлив. Последното е в толкова ярка доза, може би сравнима само със силата на философското слънце, което грее в душите на осъзнатите."
"Не считам за нужно да се преекспонирам в медиите. Какво да обяснявам и говоря, и да си хвърлям бисерите на свинете?" - "7 дни спорт"; 2006
"Футболът ще се развива в смисъл на хегемонизация и балансираност. Личността ще остава на заден план. Който успее да бъде силен комбинатор, да пречупи играта през колективната призма, ще бъде футболен диктатор. Във футбола нищо странно не се случва. Това е проява, породена от новия начин на мислене, подчинена на глобализма."
Иво Димов за хомосексуализма:

"За мен тази житейска дестинация е и една символика на много изтънченост и на много изкуствоведски моменти в живота. Аз, по принцип, аплодирам и апелирам към всички членове на нашето общество да бъдат снизходителни към хора, които желаят да направят нашите дни по-красиви и нашите усещания по-тънки по простата причина, че филмът на живота има една единствена серия! Тези хора, всичко друго може да се каже за тях, но не и, че не са индивиди, които държат на изяществото и на естетиката. Те са носители на една много специфична красота, дори и нещо, което помага на обществото да върви напред. Много от тях са еталони за подражание в начина си на експониране като маниери и като поведение."

айде и едно интервю: 20 ВЪПРОСА КЪМ...ИВО ДИМОВ (http://www.sportal.bg/news.php?id=65665)

LeoVin4i
08-04-2013, 20:44
Бях го забравил тоя титан на интелектуалната мисъл :roll2:
Който не е ходил на мач на Спартак през 90-те години не знае какво е чалга. Няколкостотин човека (повече се събираха само ако е свободен входа) наблюдават "зрелището" и в абсолютен синхрон чоплят семки а собственика на отбора гледа мача от мерцедеса спрян директно на пистата...

fred
08-04-2013, 20:45
Мдааа, то винаги такива са били на мода, като се замисля, но винаги за кратко...

old alfist
08-04-2013, 23:23
Като стана въпрос за варненска чалга - тази ми харесва :

Мишо Шамара и Антибиотика (http://www.youtube.com/watch?v=d805UQrdfi0)

viki
09-04-2013, 10:12
За град, в който като ти трябват официални дрехи отиваш в "Адидас"http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gif ,е напълно нормално да "произвежда" палячовци като този...:biggrin:
Много неща са чалга тук,не ми се подхваща темата :death:
п.п.
Иво Димов наскоро се беше изказал " Добре че са жените на Варна да правят градът хубав, а аз съм мъжът който прави центъра европейски ....http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/539368.gifhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

mordohy
09-04-2013, 10:21
Не мога да разбера, защо се занимавате толкова с някакъв педераст, който е такъв не поради сбърканост на гените, а от поза!
Щом за него да е в поза с вирнат задник, в който някой манаф блъска осрания си *уй е изтънчено изживяване и много естетична форма.....:cussing:

viki
09-04-2013, 10:29
Ревнуваш ли ?http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/793886.gifhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/557763.gif

mordohy
09-04-2013, 11:10
Ревнуваш ли ?http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/793886.gifhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/557763.gif

Еиий!
Разкри ме!
Тъкмо се самоопознах...:wazuuup:

Bekich
09-04-2013, 11:45

Ех, колегата как хубаво го е казал ... само дето имам да добавя, че даже може би и да оборя няколко твърдения.

Като начало тия, дето казват, че слушат "сяква" музика ... в 90% от случаите разбират под "сяква" чалга, мтв звезди и "баладите на Металика/Скорпиънс" ... т.е. тичат по стадото. Също така някои от тях може би дори ги е срам да си признаят, че са чисти чалгари.

Относно езикознанието и полиглотите ... колега, ми то как да не знаят 4-5 езика хората (колкото да си слушат "музиката"), като в текстовете (когато изобщо присъстват, а не са само нечленоразделни звуци и възклицания) общия сбор на лексемите от всички произведения е ... колко ? 100-200 ? Но ... стига с иронията - аз лично като един нормален човек с гоооре-долу прилични познания по английски ще кажа, че първо ми е харесала музиката в даден стил (рок, метъл, поп-рок) и от там е дошъл и интереса да се науча да разбирам текстовете, което пък от своя страна още повече ми разкри красотата на тая музика и честно да си призная може би около 80% от речниковия ми запас на английски думички идва от интереса ми към музиката. Това, че някой обича да си тресе разни части от тялото, пък друг обича да се наслаждава на тази гледка ... ами не става въпрос за чужди езици.

Обаче ... въпреки всичкия "хейт" , който мога да излея срещу тези "балкански" ритми ... основните неща, които наистина ме дразнят не са в самата музика, нито в текстовете, а в манталитета и "чалговизацията"

Както прочетох малко по-горе из темата "дъжд от сълфетки" и т.н. ...

Фразите, които обаче ще ви подметна, колкото да има върху какво да дискутираме са следните:

- Секса продава.
- Прост народ по-лесно се бута с гегата.
- Защо чалга звездите започнаха да намаляват и/или да се преориентират в стила си? Има ли надежда, че идва края на "чалговизацията"?

Поздрави,
Бекич (Един заклет фен на твърдата музика!):rockon:

rossenvn
09-04-2013, 14:20
Ех, колегата как хубаво го е казал ... само дето имам да добавя, че даже може би и да оборя няколко твърдения.

Като начало тия, дето казват, че слушат "сяква" музика ... в 90% от случаите разбират под "сяква" чалга, мтв звезди и "баладите на Металика/Скорпиънс" ... т.е. тичат по стадото. Също така някои от тях може би дори ги е срам да си признаят, че са чисти чалгари.

Относно езикознанието и полиглотите ... колега, ми то как да не знаят 4-5 езика хората (колкото да си слушат "музиката"), като в текстовете (когато изобщо присъстват, а не са само нечленоразделни звуци и възклицания) общия сбор на лексемите от всички произведения е ... колко ? 100-200 ? Но ... стига с иронията - аз лично като един нормален човек с гоооре-долу прилични познания по английски ще кажа, че първо ми е харесала музиката в даден стил (рок, метъл, поп-рок) и от там е дошъл и интереса да се науча да разбирам текстовете, което пък от своя страна още повече ми разкри красотата на тая музика и честно да си призная може би около 80% от речниковия ми запас на английски думички идва от интереса ми към музиката. Това, че някой обича да си тресе разни части от тялото, пък друг обича да се наслаждава на тази гледка ... ами не става въпрос за чужди езици.

Обаче ... въпреки всичкия "хейт" , който мога да излея срещу тези "балкански" ритми ... основните неща, които наистина ме дразнят не са в самата музика, нито в текстовете, а в манталитета и "чалговизацията"

Както прочетох малко по-горе из темата "дъжд от сълфетки" и т.н. ...

Фразите, които обаче ще ви подметна, колкото да има върху какво да дискутираме са следните:

- Секса продава.
- Прост народ по-лесно се бута с гегата.
- Защо чалга звездите започнаха да намаляват и/или да се преориентират в стила си? Има ли надежда, че идва края на "чалговизацията"?

Поздрави,
Бекич (Един заклет фен на твърдата музика!):rockon:

Много метълисти в тоя форум, ей?! И какво като слушате твърда музика? Големи текстове, много смисъл има в тях? Да, ама не. Слушам и такава и тъпите, лигавите, гадните и текстовете подклаждащи към насилие, омраза, убийства хич не са малко - не искам да давам линкове, че може да има хора със слаби сърца. Пред тях предпочитам едрогърдата блондинка да тресе меса и да пее за водомера ;). Явно има нужда от още английски... ;). Навсякъде има плява, лично решение е на всеки да я определи и махне.

п.п. Стана ми интересно под "сяква" какво трябва да се слуша? Има ли задължителен списък?

Bekich
09-04-2013, 14:45
Ми вземи един Iron Maiden примерно и прегледай текстовете през годините - история, литература, политика, книги, религия, злободневие, митология и др. Абсолютно разнообразие. В тия с кръв и насилие ... ,според незаинтересувания, има доста история ... не винаги от приятната и част, но ... историята рядко е "розова". Аз също няма да ти търся линкове, щото ще залеем форума ;) Само ще спомена един пример - Slayer - Angel Of Death ... хората ще кажат "Айде пак смърт и глупости" , ама песента е за една историческа личност ... вярно неприятна историческа личност, ама ... (говорим за д-р Менгеле) ... и все пак не съм срещал текстове, в които директно и откровено да не се търси сексуален подтекст .... ако изобщо мога да ползвам "под" в случая. И да не говорим, че на наградите на порноиндустрията са по-облечени от тия на наградите на Пайнер. От цялата тая работа лъха на примитивна пошлост и разврат ... не че имам против разврата, ама той е за у дома, не е за по телевизия, радио, дискотеки. Пък да питам на един интелигентен човек дали ще му е приятно дъщеря му да се облича и държи като курва, още преди да са и излезнали младежки пъпки? Дали ще му е приятно и после, че лапа инструмента на чичко паричко в чалготеката, щото я е черпил две водки?

Инак си прав, че навсякъде има плява, ама процентното съотношение е мааааалко различно.

Колкото до "сяква" ... е вярвай ми, че не съм срещал човек, който наистина да слуша всичко - от чалга, през рап, метъл, дъбстеп, та до класическа музика, без пропуски.

П.С. Не се заяждам, между другото. Просто представям една гледна точка, за която доста голяма част от българския народ не се замисля.

Susscrofa
09-04-2013, 15:05
Ми вземи един Iron Maiden примерно и прегледай текстовете през годините - история, литература, политика, книги, религия, злободневие, митология и др. Абсолютно разнообразие. В тия с кръв и насилие ... ,според незаинтересувания, има доста история ... не винаги от приятната и част, но ... историята рядко е "розова". Аз също няма да ти търся линкове, щото ще залеем форума ;) Само ще спомена един пример - Slayer - Angel Of Death ... хората ще кажат "Айде пак смърт и глупости" , ама песента е за една историческа личност ... вярно неприятна историческа личност, ама ... (говорим за д-р Менгеле) ... и все пак не съм срещал текстове, в които директно и откровено да не се търси сексуален подтекст .... ако изобщо мога да ползвам "под" в случая. И да не говорим, че на наградите на порноиндустрията са по-облечени от тия на наградите на Пайнер. От цялата тая работа лъха на примитивна пошлост и разврат ... не че имам против разврата, ама той е за у дома, не е за по телевизия, радио, дискотеки. Пък да питам на един интелигентен човек дали ще му е приятно дъщеря му да се облича и държи като курва, още преди да са и излезнали младежки пъпки? Дали ще му е приятно и после, че лапа инструмента на чичко паричко в чалготеката, щото я е черпил две водки?

Инак си прав, че навсякъде има плява, ама процентното съотношение е мааааалко различно.

Колкото до "сяква" ... е вярвай ми, че не съм срещал човек, който наистина да слуша всичко - от чалга, през рап, метъл, дъбстеп, та до класическа музика, без пропуски.

П.С. Не се заяждам, между другото. Просто представям една гледна точка, за която доста голяма част от българския народ не се замисля.

Не, ти определено се заяждаш, и доста снобееш.
Тези, които се наричат рокаджии са ми най-забавни.:)
Никой не те кара да слушаш поп-фолк, денс и чалга.
Рокът за мен е отживелица, носталгия по едни бунтовно-младежки времена.
Нито кожените гащи, нито мазните опършавели коси, нито кожените гривни ме вълнуват.
Музиката не те прави никакъв. Музиката влияе само на все още неориентираните и изграждащи се индивиди, духовно незрели, неосъзнати.
Не разбирам защо трябва да изпитвам вина от това, че ме побиват тръпки когато слушам Шабан Шаулич, Сашо роман или Цеца Величкович, а не когато слушам Металика, Дииииййй ПърплЕ или всякаква друга подобна музика.
Не ме е срам и не считам, че музиката определя моите познания, възпитание и вътрешен свят.
Първото рок поколение е било силно оплювано като аморално и пошло от предходното поколение, а и от сноби като някои от тук пишещите. Това е начин на мислене, да се лепваме като овци за някакъв Фешън, някакъв модерен стил. Така както рокаджиите се идентифицират само с рок и кожени гащи, така и хип-хоперите се идентифицират само с хип-хоп и смъкнати дънки, а чалгаджиите го правят с чалга и версаче тениска. Всички тези хора са с един и същ манталитет, те за мен са музикални сноби. Само пуберите слушат фанатично само един стил, ама на тях им е простено, развиват се все пак, осъзнават се.
Аз слушам ВСЯКАКВА хубава музика.
На една музика ми се пие, на друга ми се яде, на трета ми се ака, на четвърта ми се еве.:)
И те така.....

Доко
09-04-2013, 23:26
Чалгата е бизнес, не се заблуждавайте, че има творци, най-вече таланти, това са най-големите плагиати, някои от тях с платени права, но основно са интелектуална кражба. Има няколко талантливи певци и толкова.
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1409037

mordohy
09-04-2013, 23:39
На една музика ми се пие, на друга ми се яде, на трета ми се ака, на четвърта ми се еве.:)
И те така.....

Като се изключи, че като ям и ева не желая нещо да ме разсейва, останалото е точно!:toilet:

Bekich
10-04-2013, 09:34
Никой не те кара да слушаш поп-фолк, денс и чалга.
Рокът за мен е отживелица, носталгия по едни бунтовно-младежки времена ....

Лошото е, че ме карат .... в градския транспорт, такситата, 95% от заведенията ... тая гняс ни залива от всички страни.

Рокът е отживелица викаш ... след 60 години влияние, той само се развива и разклонява, пък ... да видим след още 60 (да сме живи и здрави дотогава)

Не се заяждам, колега ;) Споделям гледната си точка или не може?

bager
10-04-2013, 09:43
Лошото е, че ме карат .... в градския транспорт, такситата, 95% от заведенията ... тая гняс ни залива от всички страни.

Рокът е отживелица викаш ... след 60 години влияние, той само се развива и разклонява, пък ... да видим след още 60 (да сме живи и здрави дотогава)

Не се връзвай твърде много на прасето. Той разбира от всичко, защо да не се изкаже и за музиката :) .
Всъщност често с изказванията си доказва, че нищо не разбира, но за сметка на това пък е много настоятелен и упорит.
Така е и в тая тема. Той слушал "всякаква хубава" музика, ама хубава според него естествено :), но даже не знае, че е един "музикален помияр".
Остави го да си "джавка" ;) .

Doomguy
10-04-2013, 09:58
Не разбирам защо трябва да изпитвам вина от това, че ме побиват тръпки когато слушам Шабан Шаулич, Сашо роман или Цеца Величкович, а не когато слушам Металика, Дииииййй ПърплЕ или всякаква друга подобна музика.

Щото душата ти е свинска и проста и се радва на лесно попиваеми дебилни ритми, за това. Музиката е вид изкуство, не може духовен инвалид да разбира от нея. За това настръхваш на нещо просто и лесно запомнящо се, защото такава ти е душата - елементарна. А тези клишета за мазните коси, кожени якета и гривни може да си ги завреш от там, където излиза преработената ярма... Има и такива, но повечето които слушат рок са си съвсем нормални хора, изглеждащи нормално, които няма как да различиш от масите по улиците. Музиката е огледало на душата, каквото и да ми обяснявате... Аз не познавам някой интелигентен и ерудиран човек да се кефи на чалга, може да слуша, но в никакъв случай да се кефи на нея...

Bekich
10-04-2013, 10:20
@ bager, Doomguy

Благодаря за адекватната подкрепа, колеги :)

Susscrofa
10-04-2013, 10:51

Напротив, радвам се, че изразяваш своята позиция.
Рокът е част от глобализацията. Част от онази унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности, но това е друга тема.:)
Аз често ползвам таксита, често съм слушал Рамщайн, Пантера и Сепултура дори. Тази музика плаши детето:) и предизвиква разстройства в моята лирична душа, но това не ме дразни, защото приемам РАЗЛИЧНИТЕ, за разлика от теб, и за разлика от музикалните сноби и първенюта. Аз приемам, че хората имат различни вкусове.

---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:35 ----------

Не се връзвай твърде много на прасето. Той разбира от всичко, защо да не се изкаже и за музиката :) .
Всъщност често с изказванията си доказва, че нищо не разбира, но за сметка на това пък е много настоятелен и упорит.
Така е и в тая тема. Той слушал "всякаква хубава" музика, ама хубава според него естествено :), но даже не знае, че е един "музикален помияр".
Остави го да си "джавка" ;) .

Писал съм доста за музика, имам изградена теория за така наречените музикални сноби. Това са парвенюта робуващи на клишета, такива има и при хората слушащи чалга. Това е определена порода, те са скотове, тесногърди и ограничени. Хора не приемащи различните вкусове.

---------- Post added at 07:43 ---------- Previous post was at 07:38 ----------

Щото душата ти е свинска и проста и се радва на лесно попиваеми дебилни ритми, за това. Музиката е вид изкуство, не може духовен инвалид да разбира от нея. За това настръхваш на нещо просто и лесно запомнящо се, защото такава ти е душата - елементарна. А тези клишета за мазните коси, кожени якета и гривни може да си ги завреш от там, където излиза преработената ярма... Има и такива, но повечето които слушат рок са си съвсем нормални хора, изглеждащи нормално, които няма как да различиш от масите по улиците. Музиката е огледало на душата, каквото и да ми обяснявате... Аз не познавам някой интелигентен и ерудиран човек да се кефи на чалга, може да слуша, но в никакъв случай да се кефи на нея...

Ооооооо, ако знаеш само какви запомнящи се балкански песни има.
Нямам нищо против тези, които слушат рок, имам против тези, които ми размахват пръст и съдят за мен по музиката, която слушам.
Бедни хора са това, празни хора, които нямат дух, нямат идентичност и опитват да изградят своята личност само около клишета като музикалните предпочитания.
Опазил ме Господ от хора, които съдят за личните качества на един човек по дрехите, храната, колата и музиката.:prison:

---------- Post added at 07:51 ---------- Previous post was at 07:43 ----------

@ bager, Doomguy

Благодаря за адекватната подкрепа, колеги :)

О, колко мило, ще се просълзя.:lol:

rossenvn
10-04-2013, 11:07
Ей, да не заколите прасето посред лято! Чакайте да качи некое кило, та да има повечко суджуци и сланинка зимата:roll2:. Хубаво сте се събрали сектанти ;). Само ми е странно, че за повечето от вас рок е някакви групи от старци свирили преди 50-60 г., които изглеждат меко казано нелепо и повечето от тях вече са изгубили и възможностите си да пеят - някой да е слушал как звучат актуалните Кинг Даймънд, Джудас, Пърпъл - плаче ми се като ги сравнявам с едно време...ама не искам да накърнявам чувствата на толкова много фенове тук :). Има толкова много стилове, особено в по-тежките жанрове, че листа няма толкова по дърветата. И повечето не пеят за социална справедливост, мир и любов, но не искам да пиша, че правилата на форума не позволяват да използвам такива думи. Да изкарваш рок/метъл за елитарна и едва ли не класическа музика е смешно, защото това е музиката на бунтарите и ъндърграунда. Захаросаните помии които се дават по МТВ и другите телевизии не ги броя. Музиката е бизнес от много отдавна и са единици които свирят само за идеята. Което се купува това се и предлага. Специално за България в чалгата има много пари и затова и качеството и се повишава. Да не говорим, че нито един друг стил в България не може да си позволи парите да снима такива скъпи клипове като тях. Можещите певици от тоя стил могат да пеят и друго, но то не се търси и затова си стоят там. Колко от претенциозните нечалга псевдо звезди могат да пеят? Ако не броим останките от соца - Една Мария Илиева и Мариана Попова, за други ми е трудно да се сетя, а чалгарки има десетки. Знам, че плюенето е народен спорт в България, но отричането на другите не прави по-велики вашите идеи и интереси. Музиката всеки я разбира по-своему и това, че на някого му се слушат претенциозните композиции на Петручи, Лабрий и Портной е хубаво, но с какво прави по-ниско стоящ човек, който слуша Нирвана? Дори не е задължително да разбираш и за какво се пее, даже в повечето случай това си един минус - защото рап музиката е по-зле и от нашата чалга, ама феновете са милиони, ако не и милиарди. Всеки да суша, което му е на душа, а тези пози за елитарност - ами смешно е.

bager
10-04-2013, 11:07
...

О, колко мило, ще се просълзя.:lol:

Ама как ще се просълзиш, като на песен на някой чалгаджия ли? :roll2:
Страшна гледка - свиня размазана от умиление и жал, на някоя мазна чалга, подсмърчаща и бършеща си очичките с ...копитце. :roll2:
Или пък друга гледка - същата тази свиня подскачаща и тресяща се на някой гнусен кючек и щракаща с пръсти(тук вече въображението леко ме предава, защото щракането с копитце не знам как става) ...
Тесногръд скот и първеню, хахаха....айде жив и здрав :) .

Bekich
10-04-2013, 11:08
@ Susscrofa

Talk to the hand !

@ rossenvn

Слушам рок и метъл (в почти всичките му разновидности) от 50-те до ден днешен и много добре знам разклоненията му. Не деля феновете на Нирвана и Дрийм Тиътър, не наблягам на бунтарското ... темите са достатъчно разнообразни за да не може рок музиката да се определя само и единствено като "бунтарска"

Впрочем, понеже гледам, че много обичате да лепите етикета "тесногръд" на всички, които не харесват чалгата, за протокола ще отбележа, че не - не съм тесногръд, не - не слушам само рок.

Слушам също така изпълнители като АББА, Бони М, Лиса Стенсфийлд, Бевърли Крейвън, Стинг, Лара Фабиан, Арета Франклин .... и т.н. да не изброявам нататък - схванахте идеята за стиловото разнообразие, надявам се!

mordohy
10-04-2013, 11:08
Не знам защо се запъвате като магарета на мост и бягате от очевидното.
Чалгата е част от културата на Балканите.
Навсякъде, когато хората сядят на маса, независимо от класата , която представляват, те си слушат тяхната поп музика.
С едно изключение.
У нас!
В нито една страна, чалгата не е с толкова пошли послания и толкова циничен текст.
Да не признаваме проблема, а да го отричаме е все едно да замитаме боклука под килима.
Все едно да съберем хромите и недъгавите и да ги пратим в някой концлагер.
Щраусът не е символ на ума!
Има една сюрия органи и институции, които се грижат за чистотата на езика ни и недопускане на пошлости и некоректни неща от медиите в обеството.
Започвайки от СУ "Климент Охридски", СЕМ та се стигне до последния даскал в основното Училище.
"Напипай го!" на Азис, сутрин рано на път за работа си е неуместно нещо, подминавам и българския рап, заото с някои изключения е съставен главно от псувни и анални въжделения. Пускам някаква , що-годе прилична песен по едно от националните ни радия. Горе-долу всичко си върви нормално, до като келеша не изревава: " нещата да се случааааат!".
Е няма текст в чалгата, от който да ми се преобърнат чак толкова червата.
Къде дремат институциите.
Тука нямаме цинизъм.
Тука имаме поругаване на езика ни, а това е вече престъпление!
Ето как, чичковците и какичките с по две-три дипломи и с огромни претенции показват, че нямат дори и основно образование.
За това- бой по чалгата!
Ама като шопа.
Я не знам как е , ама и така не е!
Та нещата, които се преписват на чалгата не са нейно изобретение.
Тя само ги показва!:crazy:

Susscrofa
10-04-2013, 11:26
@ Susscrofa
Talk to the hand !!

Бях убеден, че си поредният интернационализиран и глобализиран индивид.
Говори и пиши на Български, това няма да отнеме титлата ти "фешън" или "кУУУл".[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:24 ----------

Bekich
10-04-2013, 11:29
@ Susscrofa

Огледай се, ослушай се, прочети пак 3-4 пъти за какво иде реч, осмисли го малко и пак пробвай ... тоя път с по-адекватен коментар! И ако ти е във възможностите, дай да запазим добрия тон, щото в противен случай просто затвърждаваш написаното от мен.

Susscrofa
10-04-2013, 11:38
Ама как ще се просълзиш, като на песен на някой чалгаджия ли? :roll2:
Страшна гледка - свиня размазана от умиление и жал, на някоя мазна чалга, подсмърчаща и бършеща си очичките с ...копитце. :roll2:
Или пък друга гледка - същата тази свиня подскачаща и тресяща се на някой гнусен кючек и щракаща с пръсти(тук вече въображението леко ме предава, защото щракането с копитце не знам как става) ...
Тесногръд скот и първеню, хахаха....айде жив и здрав :) .

Не плача.
Казах, че настръхвам. Поне така помня.
Не танцувам също.
И с пръсти не щракам.
Никога не съм ходил на концерти, без значение на кой са.
Седя и пия, ям и разговарям.
Уточних кога и къде харесвам да слушам тази музика.
Възможно е като се напия да викна или да размърдам някой крайник в ритъма на музиката.
Това е!

---------- Post added at 08:38 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

@ Susscrofa

Огледай се, ослушай се, прочети пак 3-4 пъти за какво иде реч, осмисли го малко и пак пробвай ... тоя път с по-адекватен коментар! И ако ти е във възможностите, дай да запазим добрия тон, щото в противен случай просто затвърждаваш написаното от мен.

Виж сега, Не знам мъж ли си жена ли си.
Знаеш ли коя е една от любимите ми поговорки.
"Истинският джентълмен е този, който знае кога да престане да бъде такъв."

Така, че ич няма да ми дреме и една майна да ти тегля или да ти кажа, че си бастун.

Не ми давай наклон на оня работа къде да се оглеждам и какво да осмислям.
Появяваш се тук кат неква даскалица по литература и ми развяваш снобския си задник, друсащ се само на рок ритми и ми обясняваш как някой, който слуша различна музика е тъп, прост и невъзпитан.
През оная работа ми е.

Bekich
10-04-2013, 11:44
От всеки твой коментар си личи, че си тъп, прост и невъзпитан.

Susscrofa
10-04-2013, 11:48
От всеки твой коментар си личи, че си тъп, прост и невъзпитан.

Възмутен ли си?

Може да съм прост, но за сметка на това съм грозен.

Научи се да приемаш различните вкусове на хората, хората са различни и няма сила, която може да ги оеднакви.
Радвай се на себе си, това ти се отдава.

rossenvn
10-04-2013, 12:10
В нито една страна, чалгата не е с толкова пошли послания и толкова циничен текст.

Това, че ти не си чувал означава ли, че наистина е така? Не знам дали си слушал рап и колко добре разбираш английски, но тогава "Напипай го" ще бъде като невинна детска приспивна песничка. Или някоя по-екстремна дет/грайд или подобна група? Игривите намеци на Васко Педераса са нищо пред откровените изблици на омраза, закани за избиване на хиляди хора, разчленяване, използване на първичните органи не по преднанзачение. Концерт на Рамщайн гледал ли си? На сцената се имитира изнасилване на мъже от мъже, а публиката е обливана с урина - предполагам не натурална.

@ Bekich - радвам се, че слушаш разнообразна музика - макар и леко намирисваща на нафталин ;). Като бях ученик за мен имаше само метъл и нищо друго. Висях по магазинчета и пазари и презаписвах "класики", но с времето започнах да слушам аутсайдери като Ник Кейв, прослушах рап, по-късно джаз, блус... Установих, че има много красива музика и извън метъла/рока. Колкото и да е странно дори в чалгата се намират такива песни.

bager
10-04-2013, 12:43
Мнението на некои люде слушащи чалга, за хора НЕслушащи чалга, никога не е било важно за мен. Предполагам и обратното е в сила, т.е. чалгарите никога не са се интересували от мнението на презиращите ги :) .
И не се опитвайте да приравнявате чалгата с рок, рап, джаз, блус, латино и др. СТИЛОВЕ МУЗИКА . Аз с тях проблеми нямам и уважавам творците и изпълнителите им. :)
Чалгата е помия, бълвоч и в най-добрия случай буламач от цигански,сръбски, гръцки, арабски и всякакви ориенталски ритми, вкарани в по-съвременно денс звучене.
п.п.
Най-малкото е несериозно да спонемеш Ник Кейв, наравно с някой чалгар :) , ама що не се пробваш да назовеш един :) .

mordohy
10-04-2013, 13:10
Това, че ти не си чувал означава ли, че наистина е така? Не знам дали си слушал рап и колко добре разбираш английски, но тогава "Напипай го" ще бъде като невинна детска приспивна песничка. Или някоя по-екстремна дет/грайд или подобна група? Игривите намеци на Васко Педераса са нищо пред откровените изблици на омраза, закани за избиване на хиляди хора, разчленяване, използване на първичните органи не по преднанзачение. Концерт на Рамщайн гледал ли си? На сцената се имитира изнасилване на мъже от мъже, а публиката е обливана с урина - предполагам не натурална.

@ Bekich - радвам се, че слушаш разнообразна музика - макар и леко намирисваща на нафталин ;). Като бях ученик за мен имаше само метъл и нищо друго. Висях по магазинчета и пазари и презаписвах "класики", но с времето започнах да слушам аутсайдери като Ник Кейв, прослушах рап, по-късно джаз, блус... Установих, че има много красива музика и извън метъла/рока. Колкото и да е странно дори в чалгата се намират такива песни.
Не разбирам защо ме цитираш, като точно това и аз казвам. Чети ме внимателно!:crazy:
Бил съм на концерти на Рамащайн, Металика и АС/ДС. Не съм си го поставял за цел, а така се е случвало. Просто съм бил на точното място в точното време. на концерт на Кисс се късаха главите на пиленца, а Секс Пистълс направо опикаваха публиката, до като бас-китариста онанираше.
Както виждаш , мога да описвам доста гадости.:dyrvo_v_kenefa:

Susscrofa
10-04-2013, 13:12
Мнението на некои люде слушащи чалга, за хора НЕслушащи чалга, никога не е било важно за мен. Предполагам и обратното е в сила, т.е. чалгарите никога не са се интересували от мнението на презиращите ги :) .
И не се опитвайте да приравнявате чалгата с рок, рап, джаз, блус, латино и др. СТИЛОВЕ МУЗИКА . Аз с тях проблеми нямам и уважавам творците и изпълнителите им. :)
Чалгата е помия, бълвоч и в най-добрия случай буламач от цигански,сръбски, гръцки, арабски и всякакви ориенталски ритми, вкарани в по-съвременно денс звучене.
п.п.
Най-малкото е несериозно да спонемеш Ник Кейв, наравно с някой чалгар :) , ама що не се пробваш да назовеш един :) .

Ама моля ти се.
Аз нямам нищо против тази музика, но не смятам за нормално тя да се анатемосва или да и се придава толкова огромна роля за социалните проблеми в БГ.
Ти дори не знаеш какво е чалга.
Ти си преднамерен и безумно страхлив, случайно някой да не те хване по гол задник да слушаш Азис, защото ще ти рухне измисления имидж на рокаджия.
Няма страшно, ако един човек е заел своята роля в социалното пространство, хората знаят какво може той, познават неговите морални и всякакви други стойности, то това, че той слуша И чалга, не би трябвало да се отрази негативно на имиджа му.
Ти явно не си създал всички тези ценности и имиджа ти се гради основно на това, че мразиш Голф и мразиш Чалга.
Страхотно, ето това е стил.
Радвай се на афроамерикански цици и задници и на уриниращи върху публиката потни, мазни и надрусани рок вокали. Това е твоят избор и аз нямам нищо против него.

Doomguy
10-04-2013, 13:39
Концерт на Рамщайн гледал ли си? На сцената се имитира изнасилване на мъже от мъже, а публиката е обливана с урина - предполагам не натурална.

Тук направо ме изгуби като читател, честно... Рамщайн са известни, че в текстовете ползват игра на думи, а във въпросната песен не се споменава нищо за хомосексуални актове... Споменатата сценка може да видите тук - http://www.youtube.com/watch?v=z7nR_ggQEic, вие преценете колко "неморално" е пръскането на публиката с маркуч, завършващ с гумена пишка. Ако сте били на концерта им в София, щяхте да бъдете опръскани от пяна, изхвърлена от топ, имитиращ мъжки полов орган. И какво от това, целта е да става шоу.

Като си намерил по-красива музика от метъла, слушай си я. Защо трябва да убеждаваш хората слушащи "тежка" музика, колко са заблудени и какви неосъзнати пубертети са... Що не се научите да спорите БЕЗ да налагате вашето мнение като единствено?

Susscrofa
10-04-2013, 13:47
Тук направо ме изгуби като читател, честно... Рамщайн са известни, че в текстовете ползват игра на думи, а във въпросната песен не се споменава нищо за хомосексуални актове... Споменатата сценка може да видите тук - http://www.youtube.com/watch?v=z7nR_ggQEic, вие преценете колко "неморално" е пръскането на публиката с маркуч, завършващ с гумена пишка. Ако сте били на концерта им в София, щяхте да бъдете опръскани от пяна, изхвърлена от топ, имитиращ мъжки полов орган. И какво от това, целта е да става шоу.

Като си намерил по-красива музика от метъла, слушай си я. Защо трябва да убеждаваш хората слушащи "тежка" музика, колко са заблудени и какви неосъзнати пубертети са... Що не се научите да спорите БЕЗ да налагате вашето мнение като единствено?

Да, именно, когато Азис се омъжва за себе си на концерт, целта е да става ШОУ.:lol::lol::lol:
Кви заблудени сноби сте.:lol:

bager
10-04-2013, 13:56
Да, именно, когато Азис се омъжва за себе си на концерт, целта е да става ШОУ.:lol::lol::lol:
Кви заблудени сноби сте.:lol:

ЧалгарЮ, слушай си любимеца и си му гледай концертите.
Явно те облагородяват, о noble !
Смешник си ти, смешник :) .

А относно моят имидж и ценности в социалното ми пространство не се притеснявай :) . Себе си гледай ;)...

Susscrofa
10-04-2013, 14:17
ЧалгарЮ, слушай си любимеца и си му гледай концертите.
Явно те облагородяват, о noble !
Смешник си ти, смешник :) .

А относно моят имидж и ценности в социалното ми пространство не се притеснявай :) . Себе си гледай ;)...

Никъде не съм написал, че слушам Азис.
Използвах го, защото съм убеден, че изпитваш страх от него.:)

Никой от Вас не се гнуси от "съпругата" Елтън Джон, от Бой Джордж, или от Филип Киркоров, който скоро на едно ревю се разходи с булченска рокля, но всички се гнусите от Азис. Ето за този двоен стандарт трябва да поговорим.
Аз не защитавам чалгата, а заставам против нейното отричане и очерняне. Не ми заигравай с принципа кой не скача е червен.
Казах, че слушам всякаква музика и не се срамувам, че сред тази музика попадат и песни от така наречената от снобите чалга.

rossenvn
10-04-2013, 14:30

Фен съм на Рамщайн от самото им излизане и имам всичките има албуми - не само пиратски от Замунда, а на касети с обложки и дискове. Да съм казал някъде, че не слушам такава музика? Имат и по-истински клипове, предполагам си ги гледал - нецензурираната версия си беше чисто порно - буквално, а не изиграно, не ми се търси дали още стои в Ютюб. Това, че в момента на плейъра ми има Drowning Pool, Zatreon, Stone Sour, Volbeat, Gary Jules, Venom in Veins, Schlafes Bruder, Bitter Sweet, Fink, One Morning Left...., не означава, че непременно слушам чалга, нали, но не ми пречи и да чуя някоя чалга - Деси Слава, Преслава, че и други имат много добри и приятни песни. Не е хубаво да се слага всичко под един знаменател....и не чалгата е виновна, че има много необразовани и прости, а наличието на много необразовани и прости е виновно чалгата да е толкова масова.

@mordohy - не съм ти разбрал идеята?

п.п. Doomguy - не съм казал, че изнасилването и урината е от една и съща песен.

Susscrofa
10-04-2013, 14:52
Маркуч с накрайник пенис........хахахахахахаха
Тва е смЕх.:roll2:

bager
10-04-2013, 15:06
Никъде не съм написал, че слушам Азис.
Използвах го, защото съм убеден, че изпитваш страх от него.:)
...

Хаха, а аз съм убеден, че слушаш азис ;) , страшилището хахаха...
Мисля че знаеш какво предизвикват в мен, изброените от теб извратеняци, все пак отдавна "комуникираме" в тоя форум.

Ето ти линк с един адаш на твоя любимец, него го слушам с удоволствие :).
Haggard - Awaking The Centuries (http://www.youtube.com/watch?v=2iTlu3STCdI)

Susscrofa
10-04-2013, 15:26
Хаха, а аз съм убеден, че слушаш азис ;) , страшилището хахаха...
Мисля че знаеш какво предизвикват в мен, изброените от теб извратеняци, все пак отдавна "комуникираме" в тоя форум.

Ето ти линк с един адаш на твоя любимец, него го слушам с удоволствие :).
Haggard - Awaking The Centuries (http://www.youtube.com/watch?v=2iTlu3STCdI)

Изброих горе част от изпълнителите, които харесвам в този музикален стил.
Не слушам Азис.
Не съдя за теб по музиката, която слушаш.
Съветът ми е да не го правиш и ти.:)
Това е, простичко е за разбиране.

bager
10-04-2013, 15:58
Изброих горе част от изпълнителите, които харесвам в този музикален стил.
Не слушам Азис.
Не съдя за теб по музиката, която слушаш.
Съветът ми е да не го правиш и ти.:)
Това е, простичко е за разбиране.

Лъжеш :) . Готов си всякак да извъртиш нещата, само и само да изглеждаш прав и много мъдър. Даже си позволяваш и съвети да даваш.
Факт е, че от висенето ти по форумите си станал доста добър в защитата на тезите ти( които често са грешни). Не винаги с аргументи, по-скоро с настоятелно и дразнещо повтаряне и провокиране до отказване от страна на опонентите ти. Това явно оставя в теб вкус на наслада от лъжливата победа.
Имаш проблем със себе си, нещо си доказваш явно.
Продължавай в същия дух, дано се откриеш :) .
И аз не съдя за теб от музиката ти ;) .
Това може да не е толкова простичко за разбиране, но ти можеш...нали? :)

Susscrofa
10-04-2013, 16:05
Лъжеш :) . Готов си всякак да извъртиш нещата, само и само да изглеждаш прав и много мъдър. Даже си позволяваш и съвети да даваш.
Факт е, че от висенето ти по форумите си станал доста добър в защитата на тезите ти( които често са грешни). Не винаги с аргументи, по-скоро с настоятелно и дразнещо повтаряне и провокиране до отказване от страна на опонентите ти. Това явно оставя в теб вкус на наслада от лъжливата победа.
Имаш проблем със себе си, нещо си доказваш явно.
Продължавай в същия дух, дано се откриеш :) .
И аз не съдя за теб от музиката ти ;) .
Това може да не е толкова простичко за разбиране, но ти можеш...нали? :)

Айде нЕма нужда да си упражняваш слабите познания върху психоанализата с мен.
Нищо не желая да доказвам, нито пък настоявам да доказвам правотата на тезите си.
Тук е пълно с хора, които са съгласни с мен, но просто не им се занимава да защитават позицията си и може би са прави.
Е, аз съм упорит и си отстоявам тезата до край.
И тя е:
ЧАЛГАТА НЕ Е ВИНОВНА ЗА НИСКАТА КУЛТУРА, А НИСКАТА КУЛТУРА ДАВА ШИРОКО ПОЛЕ НА ДЕЙСТВИЕ НА ТОЗИ СТИЛ МУЗИКА.
Така започна този спор.
Но е смешно да се твърди, че чалгата е виновна за ниския културен статус на населението.
Както и, че чалга стила е по деградивно действащ от презокенаския бълвоч от филми и музика, който ни залива.
Да не говорим, че в този стил има доста добри и качествени произведения.
Проблемът на снобите е, че този стил става все по-добър.

Bekich
10-04-2013, 16:16
Грух, грух! Джаф, джаф ... Бла-бла

:BBQ:

Susscrofa
10-04-2013, 16:21
:BBQ:

Не е етично да поставяш в цитат нещо, което не съм написал аз.
Противоречи на правилата.

Радвам се, че вече няма какво да кажеш, това е добра новина за мен.
И друг път не започвай диалог без да си достатъчно подготвен за него.:clap2:

Bekich
10-04-2013, 16:25
:rotfl: Ти да не си комик случайно?

Susscrofa
10-04-2013, 16:27
:rotfl: Ти да не си комик случайно?

Е, нали не очакваш да се засегна по някакъв начин.:)
Не се захващай с работа, която няма да доведеш до положителен за теб изход.:lol:

Doomguy
10-04-2013, 16:29
То да спориш с трол е като да сереш в черна дупка... Ще има да чакаш, ама няма да пльокне...

bager
10-04-2013, 16:30
Не е етично да поставяш в цитат нещо, което не съм написал аз.
Противоречи на правилата.

Радвам се, че вече няма какво да кажеш, това е добра новина за мен.
И друг път не започвай диалог без да си достатъчно подготвен за него.:clap2:

Току-що си призна, че не уважаваш правилата и ти, както и че етиката ти куца:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1201944&postcount=174

Сложил си мнение ,излязло НЕ изпод моите пръсти, но пак ще се измъкнеш, нали?

А относно психоанализата навярно си прав, сигурно съм слаб психоаналитик. Но в интерес на истината, въобще не съм си поставял за цел да те анализирам, просто написах какво виждам. :)

Bekich
10-04-2013, 16:34
Е така е, колега! Правилата важат за всички, освен за г'сина.

Susscrofa
10-04-2013, 16:38
Току-що си призна, че не уважаваш правилата и ти, както и че етиката ти куца:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1201944&postcount=174

Сложил си мнение ,излязло НЕ изпод моите пръсти, но пак ще се измъкнеш, нали?

А относно психоанализата навярно си прав, сигурно съм слаб психоаналитик. Но в интерес на истината въобще не съм си поставял за цел да те анализирам, просто написах какво виждам. :)

Ти си като тъща.:)
Има разлика между умишлено действие и такова, което е плод на техническа грешка от моя страна.

пп. Сега ще го поправя.

---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:35 ----------

Е така е, колега! Правилата важат за всички, освен за г'сина.

А ти си форумец с 16 поста.:)
Хахахахаха
:lol:

Имаш късмет, че не се броят тези.
Аз съм гонен по устав, ти не се притеснявай за мен.
Имах предвид, че не е по правилата на спора, не е по правилата на етиката, а не на форума.

Bekich
10-04-2013, 16:41
По-добре с 16, отколкото с 1800 плоски.

Susscrofa
10-04-2013, 16:43
То да спориш с трол е като да сереш в черна дупка... Ще има да чакаш, ама няма да пльокне...

Красивата мацка, която отказва да си легне с мазник като теб винаги е курва, нали?
ххахахахаха

Това е като клишето, че мъжът с обръснати крака и изскубани вежди е гей.

bager
10-04-2013, 16:43
... но пак ще се измъкнеш, нали?
...

Ето как:

...
Има разлика между умишлено действие и такова, което е плод на техническа грешка от моя страна.

пп. Сега ще го поправя..

:lol:

Не си го поправил, направо го омаза. Прочети си отговора под цитата ми, който просто пльосна там. Направо подменяш разговора. Просто трябваше да махнеш ник-а ми и да сложиш ник-а на човека, чиито думи беше използвал.
Типично за теб .
:dyrvo_v_kenefa:

Susscrofa
10-04-2013, 16:44
По-добре с 16, отколкото с 1800 плоски.

Мои са си.
А дали са плоски има кой да оценява.

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:44 ----------

Ето как:

Не си го поправил, направо го омаза. Прочети си отговора под цитата ми, който просто пльосна там. Направо подменяш разговора. Просто трябваше да махнеш ник-а ми и да сложиш ник-а на човека, чиито думи беше използвал.
Типично за теб .
:dyrvo_v_kenefa:

Аз отговарях на теб. Ти си наглия!

Doomguy
10-04-2013, 16:49
Красивата мацка, която отказва да си легне с мазник като теб винаги е курва, нали?
ххахахахаха

Това е като клишето, че мъжът с обръснати крака и изскубани вежди е гей.

Мне, метросексуален е, не е гей. Има някои с нормална лична хигиена сусе, не всички се въргалят по кочини като теб.

п.п. Сусе, ти да не си спал с мен та да знаеш дали съм мазник или не, бе?

bager
10-04-2013, 16:49
Прасе, много си зле, честно! Помня какво и на кого отговаряше.
Ето този цитат използва:

@ Susscrofa

Talk to the hand !

@ rossenvn

Слушам рок и метъл (в почти всичките му разновидности) от 50-те до ден днешен и много добре знам разклоненията му. Не деля феновете на Нирвана и Дрийм Тиътър, не наблягам на бунтарското ... темите са достатъчно разнообразни за да не може рок музиката да се определя само и единствено като "бунтарска"

Впрочем, понеже гледам, че много обичате да лепите етикета "тесногръд" на всички, които не харесват чалгата, за протокола ще отбележа, че не - не съм тесногръд, не - не слушам само рок.

Слушам също така изпълнители като АББА, Бони М, Лиса Стенсфийлд, Бевърли Крейвън, Стинг, Лара Фабиан, Арета Франклин .... и т.н. да не изброявам нататък - схванахте идеята за стиловото разнообразие, надявам се!
Признай си като "сговниш" нещо. Няма чест в теб, няма.

Susscrofa
10-04-2013, 17:02
Ето този цитат използва:

След направения обстоен анализ:
Признавам, че в този случай съм допуснал грешка.
В стремежа си да отговоря на всички:lol: съм прочел коментар на росенвн и съм останал с усещането, че е на багера.

Извинявам се на багера, за грешката.
Оттеглям коментар 147, в частта му към Багера.

Имах нужда да прочета всичко.

Susscrofa
10-04-2013, 19:32
Мне, метросексуален е, не е гей. Има някои с нормална лична хигиена сусе, не всички се въргалят по кочини като теб.

п.п. Сусе, ти да не си спал с мен та да знаеш дали съм мазник или не, бе?

Ти си мустела.:)
Свинята е чисто животно.
Искаш да спиш с мъж ли?
Не съм изненадан.:wierdo:

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

Ето този цитат използва:

Е, усети ли каква е разликата някой да сбърка и някой умишлено да измисли твой цитат.
Явно не си.
Ти за чест не ми говори.
Но определено си честолюбив.

Doomguy
10-04-2013, 19:36
Твоето мнение за мен няма абсолютно никакво значение, защото не ме познаваш. Пиши си каквото ти е на кеф, мажеш с лайна върху самия себе си...

Susscrofa
10-04-2013, 19:41
Твоето мнение за мен няма абсолютно никакво значение, защото не ме познаваш. Пиши си каквото ти е на кеф, мажеш с лайна върху самия себе си...

Мммм, да, чудесна логика.

Doomguy
10-04-2013, 19:48
От всички тук единствено ти обиждаш. Мислиш, че се издигаш в очите на другите ли?

Susscrofa
10-04-2013, 20:37
От всички тук единствено ти обиждаш. Мислиш, че се издигаш в очите на другите ли?

Аз не се стремя към издигане.
Защо реши, че обиждам?
Откъде измисли това?

Doomguy
10-04-2013, 21:08
Аз не се стремя към издигане.
Защо реши, че обиждам?
Откъде измисли това?

Изобщо не обиждаш...

че ич няма да ми дреме и една майна да ти тегля или да ти кажа, че си бастун.

и си преднамерен и безумно страхлив, случайно някой да не те хване по гол задник да слушаш Азис, защото ще ти рухне измисления имидж на рокаджия.

Кви заблудени сноби сте.

Красивата мацка, която отказва да си легне с мазник като теб

Та едно е да спориш и да подкрепяш някаква теза, друго е да ръсиш лични нападки по останалите. Но какво ли се чудя на човек, който настръхва от сръбска чалга... :dyrvo_v_kenefa:

Susscrofa
10-04-2013, 21:22
Изобщо не обиждаш...

Та едно е да спориш и да подкрепяш някаква теза, друго е да ръсиш лични нападки по останалите. Но какво ли се чудя на човек, който настръхва от сръбска чалга... :dyrvo_v_kenefa:

Тук няма обиди.

Първото е "бъдеще пожелателно" време, казвам, че не ми дреме да му го кажа, някъде в бъдещето.

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

Преднамерен и страхлив.........тук не виждам никаква обида.

Заблудени сноби ..... сноб не е обида.

Това за мазника изобщо не се отнасяше до теб, но щом си се припознал......:surrender:

Doomguy
10-04-2013, 21:25
Хайде без такива свински номера... Цитираш ме, след това пишеш

, после казваш, че не се отнасяло за мен? :wierdo:

Susscrofa
10-04-2013, 21:33
Хайде без такива свински номера... Цитираш ме, след това пишеш

, после казваш, че не се отнасяло за мен? :wierdo:

Ти не си добре.
Това е толкова старо като извод.
Най-често готините жени го отнасят. Или са курви или са фригидни, когато откажат на някой мазен пигмей.

Не съм се обърнал към теб.
Може би това "като" малко обърква нещата.:)

old alfist
10-04-2013, 22:14
Не можете да разберете сложните процеси протичащи в главата на Суско - човека слуша всичко на общо основание.

bager
11-04-2013, 11:21
Е, усети ли каква е разликата някой да сбърка и някой умишлено да измисли твой цитат.
Явно не си.
Ти за чест не ми говори.
Но определено си честолюбив.

Прасе, аз разликата я знаех преди да напиша поста си ;) .
Просто се "бъзиках", но след това ти сам се омаза.
Не знам дали съм честолюбив, но ти си нечестен и това е истината. Лъжеш и извърташ постоянно. И самовлюбен, естествено :) . Ще си признаеш ли дали си посягаш, гледайки любимеца ти азис ? ;)

Susscrofa
11-04-2013, 11:30
Прасе, аз разликата я знаех преди да напиша поста си ;) .
Просто се "бъзиках", но след това ти сам се омаза.
Не знам дали съм честолюбив, но ти си нечестен и това е истината. Лъжеш и извърташ постоянно. И самовлюбен, естествено :) . Ще си признаеш ли дали си посягаш, гледайки любимеца ти азис ? ;)

Извратен си.
Защо залитна в някакви перверзии, с които е пълна твоята глава.
Липсва ли ти нещо.
Ще ти дам рецепта.
Отиди в поп-фолк кръчма, диско или клуб, напий се хубаво, набарай някоя лека поп-фолк мацка и се освободи от напрежението.
Бастунът в задника ти не позовлява да разсъждаваш нормално.:biggrin:
Не съм се омазал, просто пиша и отговарям не само в този форум, нормално е да допусна грешка, случва се. :smoke:

Doomguy
11-04-2013, 11:35
Я пиши къде другаде сереш, за да погледаме малко сеир.

Susscrofa
11-04-2013, 11:38
Я пиши къде другаде сереш, за да погледаме малко сеир.

Зависи, на най-различни места.
Имам си и БлоГ.:)
Но не считам за нужно да информирам, който и да било за това.:biggrin:

bager
11-04-2013, 11:46
Извратен си.
Защо залитна в някакви перверзии, с които е пълна твоята глава.
Липсва ли ти нещо.
Ще ти дам рецепта.
Отиди в поп-фолк кръчма, диско или клуб, напий се хубаво, набарай някоя лека поп-фолк мацка и се освободи от напрежението.
Бастунът в задника ти не позовлява да разсъждаваш нормално.:biggrin:
Не съм се омазал, просто пиша и отговарям не само в този форум, нормално е да допусна грешка, случва се. :smoke:

Пак съвети ли даваш? Ти не се ли научи, че не всички сме като теб. И щом ти ходиш с бастун в задника, не е задължително и останалите да го правят :) .

Съветите ти не струват :) .

Susscrofa
11-04-2013, 11:51
Пак съвети ли даваш? Ти не се ли научи, че не всички сме като теб. И щом ти ходиш с бастун в задника, не е задължително и останалите да го правят :) .

Съветите ти не струват :) .

Е, просто ти предлагам лек за перманентния душевен запек, от който страдаш.

Няма как да си като мен.:):biggrin:

bager
11-04-2013, 12:01
Е, просто ти предлагам лек за перманентния душевен запек, от който страдаш.

Няма как да си като мен.:):biggrin:

Ех...благодаря на Бог, че не съм като теб :) . Ако знаех всичко на тоя свят както ти, ако хората ми бяха прозрачни и елементарни, както на теб, ако бях винаги прав... щях да съм се побъркал от скука...
...или щях да съм самия Бог!
Опс...аз на Теб ли благодарих преди малко? ;) :notworthy:

Susscrofa
11-04-2013, 13:00
Ех...благодаря на Бог, че не съм като теб :) . Ако знаех всичко на тоя свят както ти, ако хората ми бяха прозрачни и елементарни, както на теб, ако бях винаги прав... щях да съм се побъркал от скука...
...или щях да съм самия Бог!
Опс...аз на Теб ли благодарих преди малко? ;) :notworthy:

Благодаря за комплиментите.
Никога не съм твърдял, че знам всичко.
Но ти пък в едни теми, които сам създаваше и после само ти си пишеше в тях, твърдеше, че само ти носиш с гордост националното си самосъзнание, а всички, които не пишеха в твоите национал-патриотарско-бунтовнически теми са нихилисти.
Добре, че спря да пускаш такива теми.:wierdo:

bager
11-04-2013, 14:42
Благодаря за комплиментите.
Никога не съм твърдял, че знам всичко.
Но ти пък в едни теми, които сам създаваше и после само ти си пишеше в тях, твърдеше, че само ти носиш с гордост националното си самосъзнание, а всички, които не пишеха в твоите национал-патриотарско-бунтовнически теми са нихилисти.
Добре, че спря да пускаш такива теми.:wierdo:

Интересно ми е колко ниско можеш да паднеш.
В тази тема ревеш против "унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности", наричаш хората интернационализирани и глобализирани индивиди .
А дали това са твои думи:
"Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко."

И наред с музиката, шопската салата, ракията и киселото мляко няма ли място и за някои люде и събития от историята ни, за които можем да споменем? Имат ли някаква роля за нашата идентичност или нямат?
Въртиш се в калта и все повече се увърташ, лошото че цапаш и наоколо.
Имаше едно време едни хора, които не смятаха че е излишно да се пускат и пишат такива теми. Вече не е така, затова и ги няма темите.
Но те има теб...

Susscrofa
11-04-2013, 15:14
Интересно ми е колко ниско можеш да паднеш.
В тази тема ревеш против "унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности", наричаш хората интернационализирани и глобализирани индивиди .
А дали това са твои думи:
"Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко."

И наред с музиката, шопската салата, ракията и киселото мляко няма ли място и за някои люде и събития от историята ни, за които можем да споменем? Имат ли някаква роля за нашата идентичност или нямат?
Въртиш се в калта и все повече се увърташ, лошото че цапаш и наоколо.
Имаше едно време едни хора, които не смятаха че е излишно да се пускат и пишат такива теми. Вече не е така, затова и ги няма темите.
Но те има теб...

Еми аз за разлика от теб ценя в българската история други фигури. Ти се концентрираш върху бунтовническата върхушка от полуинтелигенти, която според теб е изиграла "важна роля" за нашето освобождение.
Уви доста по ценни фигури остават в сянката на тези бунтовници, но не искам да разисквам тази тема към днешна дата. Твърде незрели сме за тази стъпка.:drinking:

LeoVin4i
11-04-2013, 16:19
http://temadaily.bg/publication/9784-%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D 0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0/

fred
12-04-2013, 19:52
Еми аз за разлика от теб ценя в българската история други фигури. Ти се концентрираш върху бунтовническата върхушка от полуинтелигенти, която според теб е изиграла "важна роля" за нашето освобождение.
Уви доста по ценни фигури остават в сянката на тези бунтовници, но не искам да разисквам тази тема към днешна дата. Твърде незрели сме за тази стъпка.:drinking:

Принципно е така.Но и да отбележа, че, прекалено интелигентите почти никъде не вършат нищо, освен да философстват.Та тук например и Ленин е прав, като казва "гнила интелигенция" :) Та често полуинтелигетните вършат работа, а интелигенцията е за други цели...
Това ми направи впечатление още като четях Казандзакис за първи път, някъде преди 30 години :drinking:А "узряване" никъде няма, освен пак при интелигенцията май

http://temadaily.bg/publication/9784-%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D 0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0/

А това е другата страна-простащината, като "изкуство".

viki
12-04-2013, 21:19

Неее,не са истински ...:shocking:http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
Рядко ми се случва да нямам какво да кажа,но сега оставам безмълвна...http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
Сетих се още една подобна щуротия :wow:

цъкl (http://www.ivosiromahov.com/2_article/a12.html)

Коментарите към текстовете са покъртителни !:-)

old alfist
12-04-2013, 23:20
Класическата кафанска музика била въпрос на българската идентичност - това вече е нагло.
Не знам да се смея ли или да плача, като чета на Суско празноглавията.

RUNNING WILD
12-04-2013, 23:49
хора не знам...ама ей тва да го сътвориш къв човек трябва да си?
http://vbox7.com/play:a9a4c33c66
http://vbox7.com/play:45c7bbba

има и една-тръгнал Зайко да се жени...

не ги ли е срам?зор да приличаш на дебил и всичко около тебе да е някак си идиотско?мъже на 50 години да пеят за 3 кила банани?

old alfist
13-04-2013, 00:21
Като има кой да ги слуша, ще процъфтяват тези олигофрении - ти остави, но и пари дават за тази идиотщина.

undy
13-04-2013, 00:33
По-добре Мустафа,от колко Васко Педераса......:boxing:

RUNNING WILD
13-04-2013, 08:51
не мога да кажа кое е по добре не че имам в предвид че единият е турчин другият циганин,оркестрите и на двамата са им еднакви,едно време на рижавата перука му викаха Демир Чаушев и извиваше неистово -ееееееее сине мои сбъднат сън ееееуууу,не знам какво не е естрада не е естрада не е диско няма рими не е джаз ми то си чиста чалга простолюдието кво му трябва 2 куплета и запомнящо се изречение с припев,като бях малък отивам на гости на братовчед ми по Монтанско,и ми вика Румене ние тука трошиме касетки с хеви метъл некои като има....това като деца преди 89 та...няма да забравя Росица Кирилова и Данко Кузовски- МВР които ми е съсед в квартала писаха статия през 1985 та година против хеви метъла у нас и по света какво вредно влияние имал в младежта,мислил съм си един милиционер и една жена дето пее за кончета и Милион и едно желание какво пък разбират от музика естетите на България???що някой професионален музикант не написа това.

Susscrofa
13-04-2013, 16:21
Класическата кафанска музика била въпрос на българската идентичност - това вече е нагло.
Не знам да се смея ли или да плача, като чета на Суско празноглавията.

Понеже виждам, че трудно вникваш в понятието културна и национална идентичност, ще ти задам малко краен върпос.

Считаш ли, че канибализмът е част от културна идентичност?

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:18 ----------

Принципно е така.Но и да отбележа, че, прекалено интелигентите почти никъде не вършат нищо, освен да философстват.Та тук например и Ленин е прав, като казва "гнила интелигенция" :) Та често полуинтелигетните вършат работа, а интелигенцията е за други цели...
Това ми направи впечатление още като четях Казандзакис за първи път, някъде преди 30 години :drinking:А "узряване" никъде няма, освен пак при интелигенцията май

А това е другата страна-простащината, като "изкуство".

Винаги когато интелигентните хора тръгнат да правят промени и да постигат успехи по пътя на духовното съзряване, по пътя на бавните, но устойчиви във времето промени се появяват бунтовно настроени полуинтелигенти, които са жадни за бързи промени поляти с кръв.
Примери в историята за това коооолкото искаш:)

Linkestis
13-04-2013, 16:48
Сложих си го за тапет на декстопа :)
:notworthy:

112183

fred
13-04-2013, 18:05
П

Винаги когато интелигентните хора тръгнат да правят промени и да постигат успехи по пътя на духовното съзряване, по пътя на бавните, но устойчиви във времето промени се появяват бунтовно настроени полуинтелигенти, които са жадни за бързи промени поляти с кръв.
Примери в историята за това коооолкото искаш:)

Няма такива примери.Всички промени са направени от кръвожадни млади полуинтелигентни личности с хъс и стремежи.Интелигетните пишат мемоари и докторантури.:spam:

Susscrofa
13-04-2013, 18:11
Няма такива примери.Всички промени са направени от кръвожадни млади полуинтелигентни личности.Интелигетните пишат мемоари и докторантури,

О, да.
Смешно.
Цар Борис -Михаил е един "полуинтелигент" променил България.

Аз ясно ти казах, че когато полуинтелигентите усетят, че нещо се променя по естествен, по нормален път започват да се бунтуват.
Всички революции са такива, през Френската до Болшевишката.
Полуинтелигентът лесно се манипулира.

fred
13-04-2013, 19:24
Ами не го познавам, но ти явно си беседвал с него :goodnight:, ма ако беше много интелигентен нямаше да е цар, а писар.
Сигурно докато е разпореждал да се избият 50 прабългарски рода е чел Евангилието.....Не е бил определено Херодот или Черноризец Храбър примерно, а и нас не ни интересува дали е знаел латински, гръцки и староеврейски, нали?
Света се управлява от хора на деъствието, а не на лакардиите, съмнението и учеността.Учените пишат трактати, откриват нещо си и т.н, а хората на действието - просто го правят.Те не са прости, но са и най образованите.
Нито Левски е бил най образования, нито Бенковски, Захари Стоянов, Ботев даже, нито Хаджи Димитър, нито Александър Македонски, Хитлер, Сталин, Чърчил, Мусолини, или който и да е.Да, хора някои от тях са учили, ама не са професори, академици и т.н.
Да, може да е имало и много образовани реформатори, но те са се прочули с откритията в своята област, а с реалните си действия.

Susscrofa
13-04-2013, 20:12
Ами не го познавам, но ти явно си беседвал с него :goodnight:, ма ако беше много интелигентен нямаше да е цар, а писар.
Сигурно докато е разпореждал да се избият 50 прабългарски рода е чел Евангилието.....Не е бил определено Херодот или Черноризец Храбър примерно, а и нас не ни интересува дали е знаел латински, гръцки и староеврейски, нали?
Света се управлява от хора на деъствието, а не на лакардиите, съмнението и учеността.Учените пишат трактати, откриват нещо си и т.н, а хората на действието - просто го правят.Те не са прости, но са и най образованите.
Нито Левски е бил най образования, нито Бенковски, Захари Стоянов, Ботев даже, нито Хаджи Димитър, нито Александър Македонски, Хитлер, Сталин, Чърчил, Мусолини, или който и да е.Да, хора някои от тях са учили, ама не са професори, академици и т.н.
Да, може да е имало и много образовани реформатори, но те са се прочули с откритията в своята област, а с реалните си действия.

Еми нали точно това ти обяснявам.
Ти в стремежа да си напишеш "твоето" не вникваш в написаното от мен.

koolio
14-04-2013, 10:42
Колегите, които твърдят, че масовото набиване на чалгата, включително по националната телевизия, не било виновно за затъпяването на поколенията, искам да ми отговорите на един въпрос: ако имате дете - тийнейджър, за което в тази възраст най-важно е да се наложи в средата си и да не е аутсайдер, как по-точно ще го възпитате, след като в средата му 90% от връстниците са възприели чалга културата и останалите минават за аутсайдери?

Доко
14-04-2013, 11:05
Колегите, които твърдят, че масовото набиване на чалгата, включително по националната телевизия, не било виновно за затъпяването на поколенията, искам да ми отговорите на един въпрос: ако имате дете - тийнейджър, за което в тази възраст най-важно е да се наложи в средата си и да не е аутсайдер, как по-точно ще го възпитате, след като в средата му 90% от връстниците са възприели чалга културата и останалите минават за аутсайдери?

Това не е точно така, причините едно дете да не се интегрира в среда и да остане аутсайдер, далеч не е каква музика предпочита. Мога да ти дам пример с моята дъщеря, не слуша чалга и няма проблем с интеграцията, напротив... ;-)

koolio
14-04-2013, 11:20
Това не е точно така, причините едно дете да не се интегрира в среда и да остане аутсайдер, далеч не е каква музика предпочита. Мога да ти дам пример с моята дъщеря, не слуша чалга и няма проблем с интеграцията, напротив... ;-)

Говоря за модела на поведение, не за музиката, въпреки че и тя е част от този модел.
Иначе евалла ако е така. :)

fred
14-04-2013, 11:21
Еми нали точно това ти обяснявам.
Ти в стремежа да си напишеш "твоето" не вникваш в написаното от мен.

Ок тогава, явно не съм вникнал :)

Доко
14-04-2013, 11:30
Говоря за модела на поведение, не за музиката, въпреки че и тя е част от този модел.
Иначе евалла ако е така. :)

Децата са отражение на родителите, модела на поведение не се възприема от музиката а в семейството.

fred
14-04-2013, 11:55
Така е, но има и комплекност-ние не слушаме чалги, ама голяма послушва и това, просто около нея се слушат тая музикка да я наречем, вярно е, слуша и друго.Не става дума за изолация-това просто е масово явление.Е смятам, че след години няма да я слуша.
Та какво е най гледаната песен в тубата - на оня кореец, ами чиста чалга.
Ето сега и друга някаква излезе:
http://www.youtube.com/watch?v=ASO_zypdnsQ

koolio
14-04-2013, 13:43
Децата са отражение на родителите, модела на поведение не се възприема от музиката а в семейството.

По принцип да, ама де факто, ако родителите са читави хора, а средата налага друг модел, детето ще се влияе от средата, за да се наложи в нея. За това говоря.

Доко
14-04-2013, 13:58
По принцип да, ама де факто, ако родителите са читави хора, а средата налага друг модел, детето ще се влияе от средата, за да се наложи в нея. За това говоря.

Ако детето е със силно присъствие, може да си избира средата, а чалгата не присъства навсякъде, и не е определяща. Темата за чалгата ми е малко пошла, това е търговски продукт, а като такъв той си има годност, ще му мине времето. ;-)

koolio
14-04-2013, 16:08
Ако детето е със силно присъствие, може да си избира средата, а чалгата не присъства навсякъде, и не е определяща. Темата за чалгата ми е малко пошла, това е търговски продукт, а като такъв той си има годност, ще му мине времето. ;-)

Дано да си прав, ама лошото е, че го консумират и с изтекъл срок.