Log in

View Full Version : Лукойл и Лукойл-Петрол

koolio
21-01-2007, 23:45
Каква е разликата между двете бензиностанции? В Младост 3 има една Лукойл-Петрол- някой знае ли дали е читава?

EvgeniiM
21-01-2007, 23:55
Преди една година не беше читава , ако е тази след поликлиниката вдясно, поне литър разлика в разхода

koolio
21-01-2007, 23:58
Преди една година не беше читава , ако е тази след поликлиниката вдясно, поне литър разлика в разхода
Точно за нея питам :? .

Venci
22-01-2007, 05:11
Разликата е, че "чистия" Лукойл си е на Лукойл. Лукойл-Петрол е собственост на Петрол, обаче зареждането със стоки и други глупости минава през Лукойл. И двата вида бензиностанции са "червени". Номерацията на Лукойлите е Б-01 например - това е тази до летището. Номерацията на Лукойл-Петрол-ите е 7229, примерно. Има и "чисти" "Петроли" те са си синьо-бели на цвят и повечето нямат магазин вътре защото са си със сградите от време оно.

Alexanderbb
22-01-2007, 08:51
Тази в Младост 3 е много непрепоръчителна.

EvgeniiM
22-01-2007, 10:33
Почти колкото ОМВ след люлинския тунел

Pinky
22-01-2007, 10:49
а иначе, какви бензиностанции препоръчвате? За момента ползвам Еко-елда (до софияленд), но вчера успяха да ме ядосат подобаващо. Освен, че и два пъти ми отдуваха една гума, докато уж ги проверяват. Та, какви са добрите алтернативи?

trustworthy
22-01-2007, 10:53
Та, какви са добрите алтернативи?

Ето ти една: не си помпи гумите на Еко-Елда :)

lyuli
22-01-2007, 10:58
то тея с малките компресор4ета не струват, и на ОМВ е така, трябва си як компресор, от големите. Онея малките ги зареждата х5 пъти на една гума и то какъв може да е ефекта, освен накрая да е спаднала?! :evil:

търтей
22-01-2007, 11:00
иии дедо ви се на бензиностанция си е помпал гумите
а малко физзарядка сутрин :tongue:

pent
22-01-2007, 11:03
алтернативи ... трудно е да се каже, аз лично сипвам където ми е удобно. кофти е да ходя през 10 светофара, само за да заредя на хвалената Еко.

Сипвам най-често 95 В пауър от Шела на бул. Възкресение, срещу него пък има Лукойл...

Alexanderbb
22-01-2007, 11:42
Аз лично сипвам само на Shela срещу Деница в Младост

JORDANGT
22-01-2007, 19:45
алтернативи ... трудно е да се каже, аз лично сипвам където ми е удобно. кофти е да ходя през 10 светофара, само за да заредя на хвалената Еко.

Сипвам най-често 95 В пауър от Шела на бул. Възкресение, срещу него пък има Лукойл...Аз сипвам на Лукоил на бул.Въскресение срещу Shell.Ти някъде в района ли живееш :?:

Lucky
23-01-2007, 08:39

Ти помпа имаш ли в Алфата бре :twisted: :lol: аз такова нещо не съм виждал от доста време :wink:

Pinky
23-01-2007, 09:18
то двете отдувания едно на ръка, продължих да ходя там, но успяха за друго да ме ядосат. Уотевър, сега, гледам, няма голямо значение на коя верига ще се зарежда. Да кажете къде _не_ трябва да се зарежда евентуално?

PEPI-2ALFA
23-01-2007, 16:49

Ти помпа имаш ли в Алфата бре :twisted: :lol: аз такова нещо не съм виждал от доста време :wink: Откакто направиха бензиностанции на всяка крачка , даже и компресорчето не си нося. :D Само инструмента за лепене на гуми за всеки случай :wink:

търтей
23-01-2007, 16:53

Ти помпа имаш ли в Алфата бре :twisted: :lol: аз такова нещо не съм виждал от доста време :wink:

откак ми се беше преебал един вентил и заварих колата на джанта имам компресорче :tongue:

Mury
23-01-2007, 18:08
Аз лично не препоръчвам Лукойл защото старата ми Алфа даваше 2 литр отгоре в разхода с техния 95. Аз си зареждам на Екото на Вапцаров и съм супер доволен дреме ми че не могат да помпат гуми,па тя бензиностанцията не е за тва :wink: има си гумаджийници за тая работа :idea: :wink:

lyuli
24-01-2007, 09:22
Аз лично не препоръчвам Лукойл защото старата ми Алфа даваше 2 литр отгоре в разхода с техния 95. :wink:

имам същите наблюдения за Лукойл.....

ferkata
27-01-2007, 17:40
Лукойл и Лукойл-Петрол се зареждат от Лукойл Нефтохим Бургас,така че горивото им е напално еднакво.Просто чистите Лукойлски бензиностанции дават 5 стотинки пониска цена.Повечето други вериги бензиностанции вкарват румънско гориво,което е по-некачествено от това на Лукойл и затова цената му наповечето бензиностанции е по-ниска.За Shell знам,че слагат добавки.А на OMV незареждаите,особенно зимата.В резержоарите си имат нагреватели и продават горивото на 20 градуса и като заредите,а на вън температурите са ниски,а на ниски температури горивото се стеснява и си мислиш,че колата харчи много.(ако при температура на горивото 25 градуса 1 kg.benzin = 1.25 литра,то при -5 градуса 1kg.=1.1 литра.

niki-25
31-01-2007, 09:41
Хора когато карах моята алфа 155-1.7T.S. един път я напълних с 95 от лукойла до горе и като минах 100км ми даде 14л на 100км,ходих къде ли не и накрая бобо и муру ме светнаха,е има сяра в бензина,и аз отидох следтова да заредам на Еко-то и топливо,колата даде с 2л по-малко за зимата.Направете си саими извода.Онзи ден бях с братми и шефа му който преди нова година си поръча новият Мерцедес ГЛ,и при инструкциите му казаха излишно да не сипва НАФТА на Шел защото му отпадала гаранцитаако стане нещо по-вина на горивото и можело да се докаже от къде е сипана навтата.На него му препоръчаха Еко елада и след това ОМВнаправете си сметката за качеството на горивото в Шел.

Alexanderbb
31-01-2007, 17:00
На въздухарите от балканстар вяра нямам. Искам да го видя това с гаранцията смеят ли да го напишат и ако смеят дали имат достатъчно пари да платят съдебните претенции на тези дето са почти в една и съща сграда с тях.