View Full Version : Alfa Romeo 145 1.9JTD или Fiat Bravo 1.9JTD ?
Здравейте. Твърдо съм решил да купувам италианска красавица с такъв мотор, дайте съвет към коя да се насоча ?
сега да не кажеш че съм сектант :) ама алфата е пъти за предпочитане.
естествено има значение състоянието и на 2та конкретни автомобила.
НО ... возил съм се при приятели с браво и с ръка на сърцето казвам че пластмасите и сглобките в Бравото изглеждат евтини.
поне мен това би ме дразнило... но това е лично мнение :)
късмет с търсенето
santo_traficante
22-01-2007, 11:01
Алфата е по хубава от Бравото :D и на вид и вътре... :D
Знам, че има и 145 2.0ТD, този двигател по-добър ли е от 1.9JTD
santo_traficante
22-01-2007, 11:18
Знам, че има и 145 2.0ТD, този двигател по-добър ли е от 1.9JTDне е по добър :D има си 145 99год 1.9жтд също
Мисля, че 1.9JTD е Comon rail, а 2.0TD си е обикновен дизел с турбина. Това значи, че 1.9JTD трябва да гори по-малко и да бяга повече, така ли е ? :?:
Мисля, че 1.9JTD е Comon rail, а 2.0TD си е обикновен дизел с турбина. Това значи, че 1.9JTD трябва да гори по-малко и да бяга повече, така ли е ? :?:
Точно така! :)
trustworthy
22-01-2007, 11:52
Tочно ;)
А, колеги да кажете читав автосалон във Варна или ще трвбва да се обикаля Бг :?:
trustworthy
22-01-2007, 12:16
А, колеги да кажете читав автосалон във Варна или ще трвбва да се обикаля Бг :?:
Не си ли говорихме във фиат-форума с теб ;)
Да говорихме си, ама от тогава никакъв напредък. Търсех Bravo
1.9JTD, сега според вас (алфистите) 145 1.9JTD е по-добра и се чудя какво да правя, лошото е, че изборът на коли с този двигател - двуврати е много малък и това е голяма пречка. Все пак не мога да купя кола от Пазарджик, Дупница или Кюстендил, защото няма къде да направя добра диагностика на този мотор. Проблема наистина е голям, защото без да я закача на компа няма да купя кола. :cry:
Добре си се ориентирал към този двигател. :D Естествено че тук ще ти хвалят повече алфата пък във форума на Фиат Фиат-а. Според мен трябва да гледаш състоянието на конкретната и това която на теб повече ти харесва. Защото моторите им са еднакви а маи и окачването е доста сходно.
Колега, какво ще кажеш за тая http://i.mobile.bg/, направо ме грабна.
Грешка, това е http://i.mobile.bg/photos/1/big/11168384627713493_1.pic
trustworthy
22-01-2007, 14:19
Тая я прескочИ ;)
По какво разбра, че да ги разбирам и аз без да питам :?:
trustworthy
22-01-2007, 14:56
По какво разбра, че да ги разбирам и аз без да питам :?:
По думите на един, който е ходил да я гледа тая :)
//offtopic
@trustworthy
Ей спамер, ти PhotoShop ли вкара или смени джантите без да се обадиш/почерпиш ???
trustworthy
22-01-2007, 15:31
//offtopic
@trustworthy
Ей спамер, ти PhotoShop ли вкара или смени джантите без да се обадиш/почерпиш ???
8) Познай ;)