View Full Version : Новак
DimoBocha
28-03-2013, 16:41
Здравейте!!! От скоро имам алфа Ромео 146 1.7 боксер 129кс. и ми прави впечатление че на 100 км на 5-та скорост се движи с 3000 оборота и на горе! Това нормално ли е или има някакъв проблем?
Мерси предварително
Нормално е!
Боксерите са късоходови и бързооборотни!
За това и работят на по-високи обороти, но си изпълват и оборотомера!
С една дума свиквай и не се притеснявай!
Добре дошъл във форума ни!
Успех!
Здравейте!!! От скоро имам алфа Ромео 146 1.7 боксер 129кс. и ми прави впечатление че на 100 км на 5-та скорост се движи с 3000 оборота и на горе! Това нормално ли е или има някакъв проблем?
Мерси предварително
Поздрави колега! Със здраве да си я караш. За 1.7 боксьора само хубави неща съм слушал. :boxing::drive:
shagrath
29-03-2013, 10:06
Поздрави и много да и се радваш на колицата!!! Едно хубаво обслужване ти трябва, да не стане грешка, сменяш маслото и, ако всичко е на ред много ще ти хареса колата. Пък и този мотор доста добре се развърта във високите обороти. Аз мойта си я карах в обороти винаги- не е много икономично, но винаги разполагаш със запас от мощност и, ако потрябва само натискаш газта и излиташ :) . Поздрави и със здраве да си я караш!!!
Celestrial
29-03-2013, 13:48
Честито и от мен, да я караш със здраве.
Въпреки че не вдявам много от автомобили, моята върви на 3500 rpm точно на 100 км/ч на пета скорост.
Реално погледнато, след 3000 оборота една алфа си показва зъбите, така че карай, без да се тормозиш.
От друга страна, ама веднага отивай да я види майстор, защото ако не е поддържана като хората и някоя част реве за смяна, вместо 50 лева след някой и друг дне ще се бръкнеш поне 400. Казвам ти го от опит.
Успех отново и много безаварийни километри.