View Full Version : Обжалване на акт
burgazliqta
29-03-2013, 09:35
Предстои ми обжалване на акт пред съда , и тези дни трябва да напиша жалба в кат . И да попитам дали някой ,който се е занимавал може да обясни как стоят нещата + от кой се покриват разходите по делото или е безплатно ? Ще се представлявам сам в съда , и ще си представя аргументите ! Актът ми е за снимка , но искат и да ми взимат книжката при ограничение 90 ,защото го водят населено място , а има много провокации , като например 2 табели за начало на града , надпис винетка на асфалта , и че пътят е част от магистрала .. Говорим за камерата на ромпетрола в Бургас :) И си спестете постовете , които не са по темата :) ! Благодаря !
П Пишете само по поста и си спестете смешните изказвания ! Благодаря !
Моля !?
С този ултимативен тон ,не знам какво очакваш.
И нужно ли е да пускаш нова тема за всяка своя "болежка"?
Въпросът е риторичен .
burgazliqta
29-03-2013, 10:33
Моля !?
С този ултимативен тон ,не знам какво очакваш.
И нужно ли е да пускаш нова тема за всяка своя "болежка"?
Въпросът е риторичен .
Ми в миналата тема си писаха къде ходят децата им на градина и някакви работи , съвсем не по темата :) За това смешни изказвания ;) Очаквам ,че има много смешни многознайковци , но и че има компетентни хора ,които наистина ще напишат 2 3 реда и няма да е извън темата ;) Пък колко теми ще си пускам ... има си модератори , ако нещо има да ТРИЯТ !!!! И това го написах точно за такива като теб , които нямат какво да правят и пишат само да се заяждат с хората в ИНТЕРНЕТ ! Пък на живо си е друго да се заяждаш нали се сеш ;)
О,поласкана съм от вниманието :wow:
Някой знае ли добра фризьорка в Бургас(да използвам темата):gayfight: ?
burgazliqta
29-03-2013, 10:41
То пък ти си била ЖЕна , не видях хах.... Вече всичко ми стана ясно :) :D
Опитах се да ти кажа,че ако използваш думи като "моля " и "благодаря",шансът да ти отговорят сериозно е доста по-голям :-)
п.п.
Успех в борбата :-)
rossenvn
29-03-2013, 11:52
Фризьорка не знам, но знам къде има хубаво кафе ;) Откога се каня да им отида на гости.
ecotronic
29-03-2013, 12:17
Предстои ми обжалване на акт пред съда , и тези дни трябва да напиша жалба в кат . И да попитам дали някой ,който се е занимавал може да обясни как стоят нещата + от кой се покриват разходите по делото или е безплатно ? Ще се представлявам сам в съда , и ще си представя аргументите ! Актът ми е за снимка , но искат и да ми взимат книжката при ограничение 90 ,защото го водят населено място , а има много провокации , като например 2 табели за начало на града , надпис винетка на асфалта , и че пътят е част от магистрала .. Говорим за камерата на ромпетрола в Бургас :) И си спестете постовете , които не са по темата :) ! Благодаря !
Колега, не се плащат разноски по делото.
Фризьорка ти уреждам с предимство, а знам и една специална маникюристка...:static:
Фризьорка не знам, но знам къде има хубаво кафе ;) Откога се каня да им отида на гости.
Лелеее тва е по моята специалност, а и кака Вики от кога се кани, хайде, че да не ви преварим.:cheers:
Фризьорка ти уреждам с предимство, а знам и една специална маникюристка...:static:
Лелеее тва е по моята специалност, а и кака Вики от кога се кани, хайде, че да не ви преварим.:cheers:
Кака Вики трябва да я посрещнете със специален ескорт от алфи още от Поморие, заслужава :)
Не е за всеки да съди катаджии. За много хора е добре да разберат за какво е правилника.
И за мен запази един час http://s3.rimg.info/87f0d621b85923482a1b11b99c0a23f7.gif
KaloianIvanov
29-03-2013, 14:34
За писането на жалбата има срок , мисля че беше 3 дни от получаването .:book:
burgazliqta
29-03-2013, 15:21
И също така при съставянето на актa , полицаите се позволиха да влязат в къщи , което мисля ,пак че е незаконно ....
---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:21 ----------
За писането на жалбата има срок , мисля че беше 3 дни от получаването .:book:
7 Дневен срок !
Linkestis
29-03-2013, 18:26
И също така при съставянето на актa , полицаите се позволиха да влязат в къщи , което мисля ,пак че е незаконно ....
---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:21 ----------
7 Дневен срок !
Имаш ли свидетели на влизането?
3 дни е обжалването на акта пред шефа на КАТ,и 7 дни на излязло вече постановление на акт,пред Районен съд.
Има табела за край на града ОК !
А табела за начало на МАГИСТРАЛА има ли ?
Разликата е едни 50 Км/ч ;)
А по спомени снимката ти беше и с доста над скоростта дори и за магистрала .
Такси по делото Не плащаш ако съдът отсъди в твоя полза (което малко ме съмнява) но за сметка на това ще ги плати държавата в лицето на КАТ - респективно данъкоплатците т.е. аз , ти и останалите знайни и незнайни спамери ;)
Но пък ако не спечелиш делото (което е по-вероятно в случая) ще си платиш акта + разноските по делото които няма да са малко ама дерзай де ;)
Ветрен е квартал на Бургас от 2009г., преди това е село. Затова има стара табела Бургас преди караулката и надпис винетка на асвалта които не са премахнати след като става квартал ветрен. А слагат табелка Бургас при пътния възел защото по ОУП пътят между ветрен и Бургас вече се води градска магистрала, както е цариградско шосе в София.
По принцип не са си свършили съвсем работата, но идвайки от София имаш табела Бургас с която си информиран че влизаш в градска зона. Та си мисля файда от обжалването надали ще има, най много да отечеш с още пари.
Ветрен е квартал на Бургас от 2009г., преди това е село. Затова има стара табела Бургас преди караулката и надпис винетка на асвалта които не са премахнати след като става квартал ветрен. А слагат табелка Бургас при пътния възел защото по ОУП пътят между ветрен и Бургас вече се води градска магистрала, както е цариградско шосе в София.
По принцип не са си свършили съвсем работата, но идвайки от София имаш табела Бургас с която си информиран че влизаш в градска зона. Та си мисля файда от обжалването надали ще има, най много да отечеш с още пари.
Даже има автобусни спирки на градския транспорт, също така изходите от обектите като сервизи и Джъмбо включително и бензиностанция Еко където е камерата са без престроителни ленти като на магистрала. Не е много разумно да караш със 170км/ч и някой да се включи в движението буквално потегляйки от 0км/ч пред теб, това си е абсолютно градско.
Stoyan Georgiev
30-03-2013, 16:22
Даже има автобусни спирки на градския транспорт, също така изходите от обектите като сервизи и Джъмбо включително и бензиностанция Еко където е камерата са без престроителни ленти като на магистрала. Не е много разумно да караш със 170км/ч и някой да се включи в движението буквално потегляйки от 0км/ч пред теб, това си е абсолютно градско.
ааа шом виждаме поляни наоколо, нач не мои да и градску батка
ааа шом виждаме поляни наоколо, нач не мои да и градску батка
Еко ли беше или Ромпетрол бензиностанцията, че ги бъркам? :-)
Stoyan Georgiev
30-03-2013, 16:26
ромпетрол
burgazliqta
30-03-2013, 17:34
Но аз идвам от Джъмбото , и тази табела от София , въобще не мога да я видя :)Така че не са си свършили работата пак нашите хубостници :) Като не са я свършили , няма да ми взимат книгата !
Тия дела се водят но административния ред (ГПК май, ама провери) и не знам какви разноски да има.Аз съм обжалвал така акт, сам, без адвокат никакви разноски нямаше и акта беше отменен.
burgazliqta
30-03-2013, 18:05
Тия дела се водят но административния ред (ГПК май, ама провери) и не знам какви разноски да има.Аз съм обжалвал така акт, сам, без адвокат никакви разноски нямаше и акта беше отменен.
И аз така мисля ,че не би трябвало да има разноски :)
Но аз идвам от Джъмбото , и тази табела от София , въобще не мога да я видя :)Така че не са си свършили работата пак нашите хубостници :) Като не са я свършили , няма да ми взимат книгата !
Не можеш да видиш табелата защото не си излизал от града, табелите обозначават начало и край на едно населено място, а този край е след разклона за Ветрен по магистралата и след Ветрен по стария път. Нямаш шанс, незнанието на закона не те уневинява.
Добре а ти по пътя някъде имаш ли табела край на Бургас??
Добре а ти по пътя някъде имаш ли табела край на Бургас??
Гиги това е все едно да караш със 170 между караулката и Горубляне и да спориш, че не си в града. ;-)
ital_fen
30-03-2013, 21:10
Колега burgazliqta, не мисля че си прав.
Това че някой не си е свършил работата не е оправдание да се нарушават законите. В БГ има много кръстовища с откраднати знаци. Значи ли че трябва да караш с пълна газ оттам защото някой не си е свършил работата да ги постави наново??? А и в крайна сметка да караш не е само да следваш знаци и маркировка, малко и мислене иска.
Мисля че нямаш никакъв шанс да падне акта при тези обстоятелства.
Linkestis
30-03-2013, 21:30
Моралистите да го дават по-спокойно.
Мисля че в неговата предишна тема казах че не става дума за това дали е нарушил закона,а за това как е представено нарушението и как е заснето.
Още повече ЧЕ: той познава закона но Изпълнителна Агенция Пътища не му дава възможност да го спазва.Това дали се е обесил циганин на табела,или я е предал в Надин не означава че мисловно всеки водач на МПС трябва да знае къде е имало или ще има табели за край/начало на град/село.
Няма табела-няма нарушение на закона в частност движение в населено място!
Няма табела указваща начало/край на населена местност,но има маркировка за задължителен винетен стикер.Които пък означава автоматично че си напуснал неселено място и си длъжен да спазваш ограниченията на първокласен/второкласен на между градски или междуселски път.
На първа инстанция акта и произлязлото от него наказателно постановление ще бъде потвърдено от съда.На втора инстанция си наеми адвокат и оспорвай решението на наказващия орган.
Моралистите да го дават по-спокойно.
На първа инстанция акта и произлязлото от него наказателно постановление ще бъде потвърдено от съда.На втора инстанция си наеми адвокат и оспорвай решението на наказващия орган.
Остави морала, не кешира ли правилно, втората част от прогнозата ти няма да се сбъдне. :-)
Linkestis
30-03-2013, 21:51
То е ясно че кешовицата играе главната роля.Има адвокати които те свалят от бесилото.Но трябва да претеглиш нещата преди да тръгнеш за главната роля :)
То е ясно че кешовицата играе главната роля.Има адвокати които те свалят от бесилото.Но трябва да претеглиш нещата преди да тръгнеш за главната роля :)
Чуй сега моята прогноза: на първа, и на последна инстанция губи, защото като чуе таксата кеш, ще си плати акта, освен ако не е хванат с 1.67 промила, и не минава по бързата... ;-)
burgazliqta
31-03-2013, 12:58
Не можеш да видиш табелата защото не си излизал от града, табелите обозначават начало и край на едно населено място, а този край е след разклона за Ветрен по магистралата и след Ветрен по стария път. Нямаш шанс, незнанието на закона не те уневинява.
Не виждаш ли ,че има две табели ... Едната е в началото на града , а другата след разклона за Ветрен ? Как ще има две табели за начало на града , нещо не ми звучи логично ? А на теб ?
Аз пък все си мислих, че като си от Бургас няма как да не знаеш за точно тази камера и че там има ограничение 90. Ако беше от друг град можеше и да те оправдая по някъв начин , че не си внимавал заблудил си се и т.н., но при тази ситуация постъпката ти е леко ....... :)
Не виждаш ли ,че има две табели ... Едната е в началото на града , а другата след разклона за Ветрен ? Как ще има две табели за начало на града , нещо не ми звучи логично ? А на теб ?
Добре де верно ли не разбираш?? Табела за край на града имаш ли по пътя до джъмбото???
burgazliqta
31-03-2013, 22:15
Добре де верно ли не разбираш?? Табела за край на града имаш ли по пътя до джъмбото???
Ми трябва да видя ...
Сега видях НП ,че е сгрешен адресът ми ... Това може ли да се води като аргумент за обжалване също ? Вместо к-с или жк Меден Рудник , то пише улица Меден Рудник хах :D
Ми трябва да видя ...
Сега видях НП ,че е сгрешен адресът ми ... Това може ли да се води като аргумент за обжалване също ? Вместо к-с или жк Меден Рудник , то пише улица Меден Рудник хах :D
Веселяк си ти, градски... :?
И на мен ми е смешно... :crazy:
Alexanderbb
01-04-2013, 15:40
Aз пък си мисля че понякога човек когато е виновен трябва да си замълчи и да си понесе наказанието. Ама може да съм в грешка нещо де
burgazliqta
01-04-2013, 18:36
Веселяк си ти, градски... :?
И на мен ми е смешно... :crazy:
Да е веселяк съм маняко :) Меден Рудник улицата стана малко като Ханко Брат :D