View Full Version : Браво ІІ 1.4 Т-Jet -120 к.с.впечатления
alfageorgi
29-03-2013, 15:46
Моля споделете впечатления за автомобила с този мотор.Плюсове ,минуси , поддръжка , слаби места ,консумативи , разход , и т.н.Особенно важни са мненията на собственици/ако има естествено/за което предварително им благодаря.
Моля споделете впечатления за автомобила с този мотор.Плюсове ,минуси , поддръжка , слаби места ,консумативи , разход , и т.н.Особенно важни са мненията на собственици/ако има естествено/за което предварително им благодаря.
Питай е темата за Браво във Фиат форума,там има няколко собственика на такива коли.:wow::wow:
alfageorgi
29-03-2013, 18:09
То ясно , че и там ще питам ,но не вярвам баш пък ти да не знаеш нещо за тоя ФИАТ .Все пак поддържате сервиз за италианки .Да беше за някоя КИА по бих повярвал , ма като си толкова таен ...
RoMeO_156_GTA
29-03-2013, 18:44
Наистина добре те е насочил там да погледнеш , защото има много интересни мнения . Само където темата вече е станала 300 стр и ще трябва много време да се отсяват мненията :?
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16338
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78655
Преди време бях тествал едно такова Браво 1.4T и от тогава следя мненията . Като цяло има доста положителни впечатления от автомобила :) Mury знае доста наистина , ще го издам , че беше хвърлил око на Бравото 2 :wow:
Най-готиното Браво, което съм карал (а съм карал всичките модификации почти) бе 1.6 JTD (120 к.с.) с автоматизирана кутия (май Dualogic се казваше). Голем кеф, пъргаво, и много икономично.
А как стоят нещата при бензиновите двигатели?
Мога да споделя за 150 - те магарета ако ти върши работа....
nikolaaaay
30-03-2013, 12:52
Сподели, интересно ще е.
Мога да споделя за 150 - те магарета ако ти върши работа....
Давай :)
То ясно , че и там ще питам ,но не вярвам баш пък ти да не знаеш нещо за тоя ФИАТ .Все пак поддържате сервиз за италианки .Да беше за някоя КИА по бих повярвал , ма като си толкова таен ...
Аз знам някои неща за тази кола,но нали каза че искаш мнения от собственици от първа ръка.Иначе като кола е хубава,здрава,бензиновите двигатели с турбо са пъргави и икономични/сравнително/,някои от тях понякога имат проблем със студения старт в студено време/проблем даже още неустановен от Фиат/ :coolio::coolio::coolio::coolio:
alfageorgi
30-03-2013, 20:51
Айде бе момчета давайте акъл , кой каквото знае за тая кола с такъв мотор ,че жената ми извади душата откакто видя едно такова.Уж беше мерака за ГТ , ма сега Браво , та Браво.Интересува ме точно тази модификация защото такова има интересно ,но предполагам принципно и т-джет мотора със 150 к.с. е идентичен , е като изключим спорт режима и разликата в мощността.Поне така си мисля от това което вече изчетох.
Айде бе момчета давайте акъл , кой каквото знае за тая кола с такъв мотор ,че жената ми извади душата откакто видя едно такова.Уж беше мерака за ГТ , ма сега Браво , та Браво.Интересува ме точно тази модификация защото такова има интересно ,но предполагам принципно и т-джет мотора със 150 к.с. е идентичен , е като изключим спорт режима и разликата в мощността.Поне така си мисля от това което вече изчетох.
Хубава кола,закарай я в серивз ако е на добра цена и километри скачай и тва е -ще останеш доволен :balloon::balloon::balloon:
Хубава кола,закарай я в серивз ако е на добра цена и километри скачай и тва е -ще останеш доволен :balloon::balloon::balloon:
И аз така мисля
alfageorgi
31-03-2013, 23:17
Ей как ме засилвате само към фиата.Не ми стига домашната атака ами и тука никаква "трезва" мисъл да ми дръпне ръчната.Не , че ще е нещо ново за мен , преди алфите имах Типо , две Темпри и Брава.Май верно ще се предам.Просто към малките бензиновите мотори нещо съм загубил тръпка след 7 години с две добри ЖТД-та.А колата наистина е чудна.
Ей как ме засилвате само към фиата.Не ми стига домашната атака ами и тука никаква "трезва" мисъл да ми дръпне ръчната.Не , че ще е нещо ново за мен , преди алфите имах Типо , две Темпри и Брава.Май верно ще се предам.Просто към малките бензиновите мотори нещо съм загубил тръпка след 7 години с две добри ЖТД-та.А колата наистина е чудна.
Щом е чудна,кво го мислиш толкова ебаси,няма да съжаляваш здрава,безпроблемна и красива кола.В крайна сметка е добър вариант сред конкурентите си,и пак взимаш най-нова година на добри километри,на най-ниска цена,тва е Фиата :busted_cop::busted_cop::busted_cop:
alfageorgi
01-04-2013, 11:39
Щом е чудна,кво го мислиш толкова ебаси,няма да съжаляваш здрава,безпроблемна и красива кола.В крайна сметка е добър вариант сред конкурентите си,и пак взимаш най-нова година на добри километри,на най-ниска цена,тва е Фиата :busted_cop::busted_cop::busted_cop:
Вече спрях да мисля , просто чакам да се уредят формалностите.Дано котка не ми мине път!!!
Вече спрях да мисля , просто чакам да се уредят формалностите.Дано котка не ми мине път!!!
Евала,аз мисля че няма да съжаляваш :busted_cop::busted_cop:
Една хубава нова Делта на уж 72 000 км се продава за 13 бона в мобилето - 120 коня дизел.
alfageorgi
01-04-2013, 17:02
Видях я,но нещо не ми вдъхва доверие макар ,че това и според мен е по добрата кола и мотор.Виж ръчната.Фиата е проверен и напълно реален.
Една хубава нова Делта на уж 72 000 км се продава за 13 бона в мобилето - 120 коня дизел.
Тази кола няма как да е на 72 000 км. :crazy::crazy::crazy:
Явно безвъзвратно съм закъснял с отговора, за което се извинявам, но както виждам колегата е взел правилното решение. :flowers: Все пак няколко думи - за парите си е повече от добра кола, особено в сравнение с голяма част от конкурентите си. Двигателят похарчва доста сякаш като за 1.4. пък бил той и с турбина... в София чисто градско е стигала до 16 / 100 :shocking: и то спокойно шофиране. Смесено из провинцията 8 -9, извънградско рекорда ми е около 5 / 100. Возия - стегната, но не твърда, по мое мнение вози по-добре от пасат същите години например, дори и в спорт версията. Въпреки че не е с независимо окачване отзад е достатъчно стабилна в завой. ESP - то е с "айляшки" настройки - първия и последния път, когато ми е сработвало беше след като се завъртях на почти 90 градуса. :tooth: Материалите в купето и сглобката като цяло са доста добри и нямат нищо общо с по-старите фиати. За 3.5 години все още нищо не тропа или скърца. За цени на части не мога да кажа освен тези при обслужването, които са си на нормални цени - филтри от порядъка 10 - 20 лв, масло под 4 литра, грубо 80 лв... Единствените "проблеми", които съм имал с нея са си обичайните - електрониката. :D Изгаснал мултифункционален дисплей, забило blue&me, я блутута, я USB-то, отказали бутони по волана... Но всичко се оправя или от само себе си, или с ъпдейт на софта. За друго в момента не се сещам сякаш... Воланът е малко странен с тия електроусилватели в началото, но се свиква... Та така... Поздравления за избора колега и дано не ти мине котка път! :flirt: П.П. не мисля че ще съжаляваш за избора си!
alfageorgi
13-04-2013, 21:08
Айде пичове да се похваля.Взех Бравото преди два дни.За съжаление не мога да кача сега снимки , че до 21 съм на лечение извън Плевен .Колата я кара жената и вече и врътна към 400км.извънградско.Много е доволна и съм склонен да и вярвам.Все пак макар и жена не е от неориентираните патки-има книжка , даже С категория обича да шофира и усеща колите.Казва , че не е като алфата -тежка и стабилна , но пък е по-маневрена и се управлява с лекота дори и без включен сити режим.Нямам търпение да се прибера и да му скъсам трътката на фиатчето , че освен една обиколка при пробата /преди да почнем пазарлъците, дето продължиха 2 седмици с тия идиоти от лизинговата компания /изобщо не съм го карал.Колицата е черна перла с лети джанти -16-ки и почти всички екстри.Била е демонстрационна на Ауто Италия в Плевен преди да закрият представителството-1.4 турбо бензин -120к.с. 6 -скорости-юли -2009г. пробег 60000км.Благодаря на всички за мненията които дадоха.Бяха ми от полза.
Да ви е честито! И да ми го покажеш по Великден! :D
alfageorgi
13-04-2013, 23:30
Даже и ще почерпя.
alfageorgi
21-05-2013, 15:41
Ето снимки
Евала,красавици :Yeeeehaaa::Yeeeehaaa::Yeeeehaaa:
old alfist
22-05-2013, 23:47
Ето снимки
С това Фиатче сме се гонили по баирите към Радишево - Бойко, собственика на Автостил я караше.
alfageorgi
23-05-2013, 11:52
С това Фиатче сме се гонили по баирите към Радишево - Бойко, собственика на Автостил я караше.
Да и колицата си върви много добре , като за 1.4.
old alfist
23-05-2013, 12:05
Да и колицата си върви много добре , като за 1.4.
Определено - Да.
Иначе съм карал едно такова служебно с двигател М-JET и е като осичка.
Определено - Да.
Иначе съм карал едно такова служебно с двигател М-JET и е като осичка.
Мани го Мжета-не става,друго си е ТС-а :smoke::smoke::smoke::smoke:
old alfist
23-05-2013, 14:14
Мани го Мжета-не става,друго си е ТС-а :smoke::smoke::smoke::smoke:
Eй, ама не спираш да се заяждаш - дай не цапаме темата..
Честит много радост да ви носи :) Страхотен е мултиволан , климатроник и мяркам вход за мп3 плеъри и телефони . Какви други екстри има ?
alfageorgi
23-05-2013, 23:29
Не съм много наясно още , но май само темпомат , сензора за дъжд и ел.задвижване на седалките няма , става въпрос за възможното с този мотор.Иначе наистина е с пълния мултиволан , двузоналния климатроник , хладилна жабка , пълен ел.пакет на 4-те врати,там разните екстри за телефона , USB-входа дето имал незнам си какви приложения- музика от флашка и други глезотии-гласов контрол , Blue&me , все неща които сигурно са много полезни и приятни , но аз лично рядко ще ползвам и са радост за хлапетата.Мен лично ме вълнува шофирането , не возенето.
dimitar_vd62
24-05-2013, 20:17
От всички екстри на една А8-ца, ползвахме само пепелника и музиката.:-)
old alfist
25-05-2013, 16:58
От всички екстри на една А8-ца, ползвахме само пепелника и музиката.:-)
Ползването на екстрите отвлича водача и го прави непълноценен на пътя - когато карам, предпочитам да слушам двигателя, а за пушене няма време.
Понякога се кефя когато има колони на пътя и знам, че скоро няма възможности за изпреварания, както и когато влеза в населено нясто - тогава има време човек да запали една цигара.
niki_future
02-08-2016, 14:56
Здравейте колеги,
Млако да възродя темата. :-)
Нещо се загледах доста в модела напоследък. Главната дилема е между 1.4 Tjet 120 к.с. или 1.4 Mjet 120 к.с., като за момента клоня към бензина поради, това че в последните години само дизели карам и ми се иска малка промяна.
Моля за мнения, впечатления, препоръки и общо взето всякаква информация. :-)
Това са техническите характеристики на двата модела:
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7177 (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7177) TJET
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7179 (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7179) MJET