PDA

View Full Version : Проблем с Парното

A M D
22-01-2007, 17:50
Изкам да ви попитам как мога да си оправя дуxалките на парното че на 3 та степен неще да работи от време на време вклучва и така ! може ли да се оправи и как? :shock:

pr_00f
23-01-2007, 10:30
Oбикновенно проблема е буксата на вентилатора и още една джаджа /нещо по управлението на степените мисля че беше/
Вентилатора се намира в краката на пътника. Ако искащ ще направя снимка с телефона да се ориентираш, но е трудно да го пропуснеш, едно голямо и кръгло. Първо пробвай да раздвижиш кабелите и буксите, ако се оправи, свалят се буксите и се зачиства контактите . Поне при мен е така, иначе е възможно да е заминала тази джаджа която управлява скоростите на вентиалтора. Имаше писано по темата, но дали тук или във форума на Ланча не помня.

A M D
23-01-2007, 15:33
Само немога да се сетя кое да сваля за да я видя тази джаджа ! Сигорно няам да е заминала защото от време на време само си трагва само на 3 та неще :) .Ако не те затруднявам направи снимка :wink:

tonov
24-01-2007, 09:31
Ахамм, то ако е заминал резистора няма да работи хич. Некъде има лош контакт. Малко гъзурчене е, буксата на резистора е под жабката, некъде отзад на мотора за парното, треа да е с 4 жици. Вадиш, чистиш, пръскаш с контактен спрей и си 6 :lol:

A M D
24-01-2007, 11:12
Сега шет видим какво ще направя :wink:

pr_00f
25-01-2007, 13:44
Опитах се да снимам с телефона, но е кошмарно качеството.

Абе това голямото кръглото е кожуха на вентилатора, в краката на пътника отпред се намира.

pesho ot vraca
25-01-2007, 21:33
Проблема ти е в товарните съпротивления на вентилатора , които са завинтени отстрани в кожуха на вентилатора на парнотои в тях влиза буксата. ЗА всяка степен има съпротивление без 4 която е директна. На ман ми бяха изгорели и трите и вентилатора ми работеше само на 4 -та степен. Може да вземеш от Типо, Тсмпра, Дедра те са абсолютно същите.

A M D
26-01-2007, 10:52
Колега не мисля че ще е вав Сапротивленията а по скоро вав Клемите както каза другия колега! казвам така защото Парното от време на време си вклучва на 3та степен ,а ако беше изгоряло сапротивлението нямаше да работи ! Нали така :lol: :wink:

pepo_ludia
29-01-2007, 20:44
Аз имах сащия проблем!Проблема е от реостата под жабката,гори едно съпрпотивление,и изчезват степените на парното!Сменя се за 2 мин.,с ново разбира се!

A M D
30-01-2007, 16:37
Колега как немоя да разбереш намека ми че не е от Сапортивлението а от Клемата както каза по гоорния колега вав изказването си .Не е от сапротивлението ,защото От време на време вклучваше на 3та степен ,а ако е изгоряло сапротивлението за 3 та степен нямаше да работи :wink: