View Full Version : Алфа 166 2,4 JTD изгасва при подаване на газ!!!
Здравеите колеги имам проблем с една алфа 166 2,4 JTD 136 кс пали работи на ниски обороти при най малкиа опит за подаване на газ изгасва след това пали без проблем и пак същото!това се повтаря няколко пъти и след това ве4е само припалва и изгасва веднага! налягане от помпата в резервоара 2,8 бара,налягане в реила 230-300 бара(при палене и ниски обороти)!сензора на коляновия вал е ок,дат4ика на разпределителния вал също е добре! агр-а е затворен,не знам на каде да хващам моля за помощ!!!
Росен Желев
01-04-2013, 07:51
Не съм експерт ама налягането в рейла ми се струва ниско регулатор, помпа.
Не съм експерт ама налягането в рейла ми се струва ниско регулатор, помпа.
1+
Около 300Br е на тихи обороти.
Според вас налягането е ниско така ли?
samokov69
02-04-2013, 07:01
166 2.4 jtd 175к.с.,При мен проблема беше подобен...., на ниски обороти работи без проблем - повече от 3000 об.., не искаше да вдига и когато е студена от началото при подаване на газ - гаснеше , няколко пъти така и после оправяше....Изчистих с компресор регулатор високо налягане и оправи , но беше временно за няколко дни и пак същото , поръчал съм същия датчик и в близките 1-3 дена ще го сменя.....
Jivko7777
02-04-2013, 16:08
или ниско или високо, заради друго няма да ти изгасне 2,4 136кс ;)
samokov69
03-04-2013, 07:23
Здравеите колеги имам проблем с една алфа 166 2,4 JTD 136 кс пали работи на ниски обороти при най малкиа опит за подаване на газ изгасва след това пали без проблем и пак същото!това се повтаря няколко пъти и след това ве4е само припалва и изгасва веднага! налягане от помпата в резервоара 2,8 бара,налягане в реила 230-300 бара(при палене и ниски обороти)!сензора на коляновия вал е ок,дат4ика на разпределителния вал също е добре! агр-а е затворен,не знам на каде да хващам моля за помощ!!!
Малко след като писах по темата на колегата се случи абсолютно сьщото и при мен - изгасна в движение .....след това пьтна помощ , сервиз, смяна на регулатор високо налягане и горивен филтьр(вьпреки че беше сменен преди 5000км) и всичко си дойде нк мястото...
Опитах.смених горивен филтър и регулатора за налягане на горивото за сега без резултат мъките продължават!!!
samokov69
04-04-2013, 07:45
за този датчик ли говорим..
Колкото и тъпо като предположение - с изключен дебитомер пак ли е така?
lordliness
04-04-2013, 19:19
мисля, че започва да гасне, когато се замърси помпата за високо налягане
ecotronic
04-04-2013, 20:07
Опитах.смених горивен филтър и регулатора за налягане на горивото за сега без резултат мъките продължават!!!
След смяната на регулатора мерихте ли отново налягането?
Добре е да се премери и това преди помпата за ВН. Ако там е в норми - вероятно проблемът е в помпата за ВН.
за този датчик ли говорим..
Да този и сензора на реила смених няма напредък!!!
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:03 ----------
И с изключен дебитомер пак така!!!
---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:05 ----------
След смяната на регулатора налягането не се променя
Ве4е ме е страх да пробвам но 6те опитам и с помпа за високо налягане!!!
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:08 ----------
Колко трябва да е налягането преди помпата за ВН? при мен е 2,8 бара!
ecotronic
06-04-2013, 12:05
Налягането преди помпата е ОК. Насочи вниманието си към помпата за ВН. Може да е въпрос на замърсяване, както каза лорда.
А това почистване как се прави ?
Сваляш и разглабяш. Измиваш с чиста нафта и продухваш. Сменяш износените уплътнители и така. ...