View Full Version : AlfaRomeo на път да стане Audi
http://fakti.bg/avto/62830-audi-i-fiat-pregovarat-za-alfa-romeo
Какво ще кажете?
Susscrofa
01-04-2013, 14:09
Първоаприлска шега...
http://oppositelock.jalopnik.com/audi-in-negotiations-with-fiat-to-buy-alfa-romeo-coul-462005877
И това ли?:)
santo_traficante
01-04-2013, 14:48
Олеле ще плюете ли после по Гоуфаджиите:crazy: Алфисти и Голфаджии вечна дружба:crazy:
http://oppositelock.jalopnik.com/audi-in-negotiations-with-fiat-to-buy-alfa-romeo-coul-462005877
И това ли?:)
Да, този блог изглежда супер сериозен източник. Особено с публикации като тази:
http://img.gawkerassets.com/img/18j8vpld51613gif/original.gif
Susscrofa
01-04-2013, 14:54
Да, този блог изглежда супер сериозен източник. Особено с публикации като тази:
http://img.gawkerassets.com/img/18j8vpld51613gif/original.gif
Просто ти показах, че не е само в дирЪТ.
Потърси си го сам, излизат доста резултати.
Аз съм за промяна.:)
Беж за един гОУф или а3-ка ,че ше свършат :meeting:
Точно днес не бива да се има вяра на новините.
това е "официална" новина на Волво: http://www.worldcarfans.com/113040155963/volvo-launches-external-airbag-technology
Това бе официално съобщено от BMW: https://www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/pcgl/pressDetail.html?title=feeling-frisky-new-mini-app-connect-us-finds-you-the-perfect-partner-for-a-hot-date&outputChannelId=6&id=T0137957EN&left_menu_item=node__2310#
но с едно уточнение: the Connect Us, ahem, “update” can be downloaded on one day only: 1 April 2013.
Georgi Sartliyski
01-04-2013, 17:27
Първоаприлска шега...
Едва ли?
Това емблемата на новата Q4-ка ли е?
аз съм за, немско качество с италянски дизаин, доста ще дръпне напред алфа ако съумеят да я вкарат при големите играчи, и без тва тоя жабар Маркионе нищо не прави за марката, освен да я дърпа на долу и само концепции по изложенията и нищо което се качва на поточната линия !
:roll2:
аз съм за, немско качество с италянски дизаин, доста ще дръпне напред алфа ако съумеят да я вкарат при големите играчи, и без тва тоя жабар Маркионе нищо не прави за марката, освен да я дърпа на долу и само концепции по изложенията и нищо което се качва на поточната линия !
Сега ще излезат теми за комплект носачи АТЕК заместител на Лемфьордер за Алфа/Ауди/Шкода/Фолксваген/Сеат - иби са ти, аз карам Мерцедес и т.н. :roll2:
боли ма фара за колко марки ще стават 1 и същи части, нали няма да ставам абонат по сервизите, да не би и сега да няма взаимозаменяеми части с Фиат и Ланча ?
Мразя да се повтарям, ама Ауди са собственост на Фолцваген, не виждам логика по която те да купуват каквото и да е, а не марката/фирмата собственик.
А новини за Фолцваген вече не са интересни ... те сигурно 10 пъти вече искаха да купуват.
Susscrofa
01-04-2013, 19:53
Това също е добро:
http://fakti.bg/avto/62826-prezidentat-shte-se-vozi-na-loveshka-kola?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
Най добре е това, Гришата да купи Алфа Ромео, а Стоичков ще е лице на марката:crazy:
Susscrofa
01-04-2013, 20:24
Най добре е това, Гришата да купи Алфа Ромео, а Стоичков ще е лице на марката:crazy:
Е, ти пък, лице на АР ще бъде Костов, и ще се казва "аз мога да ви оправя /финансово/ за 4 години":humpx:
Единствения вариант АР да просъществува е това. В противен случай остава още 20 години с 3 спортни модела ограничена серия и толкоз. Рано или късно ще фалира тотално.
В противен случай остава още 20 години с 3 спортни модела ограничена серия и толкоз. Рано или късно ще фалира тотално.
Ако бъде продадена на въпросните напудрени Холцвагини, Алфа Ромео няма да има дизайн, а само един модел, компресор и чук - също като Алди.
Компресор за надуване на А4 до А8 и на А1 до Ку7, както и тежък чук за спортно сплескване на "купетата".
Баси, разликата между А4, А6 и А8 е само налягането на въздуха в компресора на "дизайнера". А да, вярно, А8 няма комби, но пък се продава и като Файтон или Бентли.
Ако Алфа ще е другарче на Сеат и Шкода, фалита е за предпочитане... Поне ще ги помним с добро.
Ма иначе ви текат лигите по Lamborghini-та и Bentley-та или па Bugatti. Дизайна не пречи на никого да си остане италиански. Аз не виждам нещо лошо в марката да има бъдеще, защото това, което се случва с нея в момента е гавра с историта й.
Поне немеца може да вложи качествен материал в интериора, не да си цапаш пръстите като пипаш пластмасата на 166...
Аз не знам Ауди дали ще купи Алфа, но вече е факт сделката на века: БМВ купи Опел... :-):crazy::ghost2:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21360009389262363&f1=details&slink=2kkozf
Май трябваше още преди години да се фалира тая марка, вместо ФИАТ да се занимават с глупости....
Е, ти пък, лице на АР ще бъде Костов, и ще се казва "аз мога да ви оправя /финансово/ за 4 години":humpx:
А да не вкарваме и тука политиката или футбола, че само те ни липсват.:ghost2:
Бате недей! VAG ще ги купи и съсипе. Виж какво направи със Шкода. Бяха лидери, а след като VAG ги купи сега са на дъното! Немислимо е простия немец да се добере до AR. Ще ги докара сигурно до там да имат поне 4-5 модела в продуктовата гама, което не се е случвало от.........20 години.
бе не че съм фен на ВАГ, ама кога пък Шкода е била на върха.. ? :)
аха... то било ирония....
reloading
01-04-2013, 23:49
Аз не знам Ауди дали ще купи Алфа, но вече е факт сделката на века: БМВ купи Опел... :-):crazy::ghost2:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21360009389262363&f1=details&slink=2kkozf
Ей тея от региона са опасни! :)
Аз се чудя сред толкова заклети фенове на марката защо като има някаква светлина в тунела и сами си затваряте очите. Нима предпочитате сегашната ситуация и гама от модели? Може да не ви кефи нито едно Ауди или ФВ или Сеат, може и Ламбо да не ви кефи грам, но кефи ли ви да няма нови модели, а наличните такива да не са особено конкурентоспособни?
@ fred стига три. Кажи си кво'т ти е на сърце.
Естеееееествено, много по-добре е да имаме смътни спомени, отколкото светло бъдеще :D
siniqtzmey
02-04-2013, 00:23
Това е отговора на въпроса "However, Could VAG support yet another brand? I fail to see where Alfa Romeo would fall in the already existing VAG lineup"
И това http://www.allpar.com/news/index.php/2013/04/vw-denies-buying-jeep
по-добре ауди отколкото фиат, но все си е :hump:
rossenvn
02-04-2013, 10:42
по-добре ауди отколкото фиат, но все си е :hump:
Фиат, фиат, ама Мазерати ;). 4С си е Мазерати, а не Фиат, та ако и следвашите са така, предпочитам да си останат италианска марка, а не поредния гоуф гти...
Furious 155
02-04-2013, 10:51
Положителното е че в следващия модел на Алфа, перата на волана за смяна на скоростите ще са от Ламбо. ;)
Положителното е че в следващия модел на Алфа, перата на волана за смяна на скоростите ще са от Ламбо. ;)
А климатроника от А6, пЪрдон Гаярдо:goodnight:
Бате недей! VAG ще ги купи и съсипе. Виж какво направи със Шкода. Бяха лидери, а след като VAG ги купи сега са на дъното! Немислимо е простия немец да се добере до AR. Ще ги докара сигурно до там да имат поне 4-5 модела в продуктовата гама, което не се е случвало от.........20 години.
Айде да са само 9 годинките ;-) Бившотото ти купе беше 4-ят от общо 5-те модела през въпросният период и продажбите никак не вървяха зле. Спада започна с платформата 159/Брера.
siniqtzmey
02-04-2013, 16:03
Айде да са само 9 годинките ;-) Бившотото ти купе беше 4-ят от общо 5-те модела през въпросният период и продажбите никак не вървяха зле. Спада започна с платформата 159/Брера.
Ами и през 2008г имаха 4-5 модела, по обясними причини след тази година дойде рязък спад.
Ако правеха скучни ръбести комбита в на базата на платформата на голф , щяха да продават повече.:neko:
Смятайте го както ви е удобно на вас.
Периода 1992 - 1995 се влачат последните бройки на 155 и 164.
1996 се появява 145 146 (което си е една кола) и GTV. (3 модела)
1998 се появява 156 и 166. (2 модела)
2000 се появява 147. Вече не се предлагат 145/6
2004 се появява GT.
2005 159-тката.
2006 Brera
2007 8c (което въобще не му е тук мястото)
2008 MiTo
2010 Giulietta
По обобщено може да се каже, че марката предлага по 3 модела на 5 години. Един с 2 врати купе, един хечбек и една лимузина.
Като след 2004 година е предложила две купета GT и Brera. Един хечбек нисък клас MiTo и една лимузина 159. За осем години няма нова лимузина дори в среден клас. Има една Giulietta, която не изпъква с нищо и е в класа на 1 серия BMW.
Ако правеха скучни ръбести комбита в на базата на платформата на голф , щяха да продават повече.:neko:
Пише се "на базата на...". Не е нужно да слагаш "в на базата..." ;) И вярвай ми има доста ръбати и не-скучни комбита. ;)
Има разбира се и други ръбести, не претендирам, че съм споменал всички.
А пиша доста бързо и не гледам (в нета), някои паразитни грешки, да ги наречем. Не се прави на пунктуален коректор :waving:.
156 се появява 97-ма...
Да, а 98 е кола на годината.
Иначе освен пускането на моделите има различни модификации- например 156 GTA и Sportwagon GTA са пуснати през 2002 в производство,а през 2003 е представена GT, както и фейслифт на 156 и 166 през същата година.
Аз се чудя сред толкова заклети фенове на марката защо като има някаква светлина в тунела и сами си затваряте очите. Нима предпочитате сегашната ситуация и гама от модели? Може да не ви кефи нито едно Ауди или ФВ или Сеат, може и Ламбо да не ви кефи грам, но кефи ли ви да няма нови модели, а наличните такива да не са особено конкурентоспособни?
@ fred стига три. Кажи си кво'т ти е на сърце.
Аз се чудя ти дали изобщо си успял да усетиш истински страстта, с която Алфа печели фанатизирани фенове, които дори след толкова години не искат да погледнат друга марка. Е, нито едно от тези неща няма да се намери в Алфа ако премине под шапката на VAG.
Правиш сравнения с Ламбо, Бентли и Бугати... нали се сещаш, че Алфа далеч няма да бъде супер спортен или луксозен автомобил и далеч няма да си дават особено зор както за горе споменатите?
Макар, че лично аз съм раздвоен, защото моята истинска любов ясно се вижда, че е братчето от Торино и ако ФИАТ продаде Алфа може и ние най-после да имаме поводи за радост, но това ще значи, че вълнуващите автомобили, които по мое мнение заслужават внимание ще намалеят с още един... пък те и без това се броят на пръсти
Peak1 го е казал точно.
Абе Шокси, не знам какво аз трия, ама Peak1 e цитирал нещо, което ти си изтрил.
А квот ми е на сърце-па аз си го казвам.Най ми на сърце да имам малък замък в Германия и да карам италианска кола, на старо.:bouncing_smiley:
Много автомобили също ме кефят, ама трябва ли да плюем и да говорим глупости, понеже алфите нямали повече модели?
2004 се появява GT.
2005 159-тката.
2006 Brera
2008 MiTo
2010 Giulietta
По обобщено може да се каже, че марката предлага по 3 модела на 5 години. Един с 2 врати купе, един хечбек и една лимузина.
Като след 2004 година е предложила две купета GT и Brera. Един хечбек нисък клас MiTo и една лимузина 159. За осем години няма нова лимузина дори в среден клас. Има една Giulietta, която не изпъква с нищо и е в класа на 1 серия BMW.
Пише се "на базата на...". Не е нужно да слагаш "в на базата..." ;) И вярвай ми има доста ръбати и не-скучни комбита. ;)
Шокс, през 2004 марката пусна и още един модел - Кросвагон, т.е. имаха си клас Е - 166, клас D - 156, клас С - 147, купе - GT и въпросното 4х4 на базата на модела в D сегмента. С какво се различават като брой от, примерно Шкода, в момента, като изключим баничарките Румстър и Йети (да, Йети за мен е "баничарка")?
Колко модела биха имали в повече в гамата си, ако Фолксваген ги купят? Кросоувър? Баничарка?
rossenvn
03-04-2013, 08:50
Шокс, през 2004 марката пусна и още един модел - Кросвагон, т.е. имаха си клас Е - 166, клас D - 156, клас С - 147, купе - GT и въпросното 4х4 на базата на модела в D сегмента. С какво се различават като брой от, примерно Шкода, в момента, като изключим баничарките Румстър и Йети (да, Йети за мен е "баничарка")?
Колко модела биха имали в повече в гамата си, ако Фолксваген ги купят? Кросоувър? Баничарка?
Що, какво лошо има и баничарки да произвеждат :metal:, те камиони са правели, че една баничка няма да сгънат http://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BB%D1%84%D0%B0+%D1%80%D0%BE%D0% BC%D0%B5%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%B D&hl=bg&client=opera&hs=kwH&channel=suggest&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=P8JbUc3sF83csgaIx4CoCQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1366&bih=679#imgrc=xs5ppxj_EjakoM%3A%3BTmYrMFp3gQe_JM%3 Bhttp%253A%252F%252Fwww.imcdb.org%252Fi339101.jpg% 3Bhttp%253A%252F%252Fwww.imcdb.org%252Fvehicle_339 101-Alfa-Romeo-900.html%3B608%3B336
А поне не сравнявайте Шкода с АР. В крайна сметка VAG изкара Шкода от кофата с боклук. Те бяха на дъното.
VAG идеално си знаят какво правят. В момента имат всичко на пазара.
Най-бързата кола в света - Bugatti
Суперспортна кола - Lamborghini
Спортна и луксозна марка - Bentley
Луксозна марка - Audi
Марка за народа + бусове и баничарки - VW
Марка за по-бедното население - Skoda
И марка, която предлага коли тип миниван - Seat.
Мотоциклети - Ducati
Дет' се вика така като гледам нищо не им липсва, освен ако те самите не са решили да имат по-масова марка с отличителен дизайн като Alfa Romeo. Толкоз.
Шокс,
Най-бързата кола в света отдавна е Бугатито. Бентли е свръхлуксозна марка, но е доста далече от спорта в чистия му вид.
Още утре си поръчвам едно Bugatti Veyron Super Sport, к'во му плащаш на базова цена от $2 400 000. Гледам, че вече са ги пуснали и в новия МОЛ до нас...:bouncing_smiley:
Още утре си поръчвам едно Bugatti Veyron Super Sport, к'во му плащаш на базова цена от $2 400 000. Гледам, че вече са ги пуснали и в новия МОЛ до нас...:bouncing_smiley:
Аз пък търся Golf twin spark:drool:
rossenvn
03-04-2013, 10:56
А поне не сравнявайте Шкода с АР. В крайна сметка VAG изкара Шкода от кофата с боклук. Те бяха на дъното.
VAG идеално си знаят какво правят. В момента имат всичко на пазара.
Най-бързата кола в света - Bugatti
Суперспортна кола - Lamborghini
Спортна и луксозна марка - Bentley
Луксозна марка - Audi
Марка за народа + бусове и баничарки - VW
Марка за по-бедното население - Skoda
И марка, която предлага коли тип миниван - Seat.
Мотоциклети - Ducati
Дет' се вика така като гледам нищо не им липсва, освен ако те самите не са решили да имат по-масова марка с отличителен дизайн като Alfa Romeo. Толкоз.
Хубаво де, не те разбирам, купил си си Ауди, но защо искаш да имаш такова, но с емблема на Алфа Ромео? :bouncing_smiley: Надали ти е проблем да си купиш една емблема с змия и да махнеш 4-те кръга?
п.п. Най-бързата кола (http://vbox7.com/play:bc5c0b4d46) наистина не е големия голф ;)
2004 се появява GT.
2005 159-тката.
2006 Brera
2008 MiTo
2010 Giulietta
Бая си поубъркал годините маме
1.155 излиза 92 и се произвежда до 98
2.164 се произвежда до 97
3.145 излиза 94
4.2000 г. все още се произвежда 145/6
Демек кво стана от 92 до 2000 г. Алфа са произвеждали 7 модела,това в интерес на истината е периода в който Алфа са произвели и продали най много коли. :wow::wow::wow::wow:
За това какво съм си купил - мой проблем. Аз Алфи съм имал достатъчно. Когато исках да си купувам 159 SW и й видях багажника се изсмях и се отказах. Мен не ме мисли. Истината е там, че не съм фанатично настроен към нито една марка. Харесвам точно определени неща от точно определени марки. Харесвам и Ford, когато е ST. Харесвам и Renault, когато е RS, харесвам и Opel, когато е OPC. Не съм от хората, които фанатично идеализират една марка и то модели, които са съвсем обикновени и без особени инженерни постижения.
Плюенето ви по Голфове, БМВ-та или Аудита не ви прави чест в никакъв случай. Особено грозни бяха и изказванията ви в темата, в която ви поканиха на един фест на VW в ИЕЦ. Една от масовите коли днес е 156 и то на цена, на която можеш да си купиш хубав велосипед. Съвсем нормално е да има дооооста селски и грозни изпълнения точно със 156, обаче това се оказват бивши Голфаджии! Вие сериозно ли?
Разберете, че не карате най-уникалните коли на света и се осъзнайте малко, че скоро може и като Saab или MG да стане ситуацията. И тогава ще драпате не VAG, ами ще сте готови и PSA да купят марката, само и само да има некой нов модел!
rossenvn
03-04-2013, 11:56
За това какво съм си купил - мой проблем. Аз Алфи съм имал достатъчно. Когато исках да си купувам 159 SW и й видях багажника се изсмях и се отказах. Мен не ме мисли. Истината е там, че не съм фанатично настроен към нито една марка. Харесвам точно определени неща от точно определени марки. Харесвам и Ford, когато е ST. Харесвам и Renault, когато е RS, харесвам и Opel, когато е OPC. Не съм от хората, които фанатично идеализират една марка и то модели, които са съвсем обикновени и без особени инженерни постижения.
Плюенето ви по Голфове, БМВ-та или Аудита не ви прави чест в никакъв случай. Особено грозни бяха и изказванията ви в темата, в която ви поканиха на един фест на VW в ИЕЦ. Една от масовите коли днес е 156 и то на цена, на която можеш да си купиш хубав велосипед. Съвсем нормално е да има дооооста селски и грозни изпълнения точно със 156, обаче това се оказват бивши Голфаджии! Вие сериозно ли?
Разберете, че не карате най-уникалните коли на света и се осъзнайте малко, че скоро може и като Saab или MG да стане ситуацията. И тогава ще драпате не VAG, ами ще сте готови и PSA да купят марката, само и само да има некой нов модел!
Разбирам какво казваш, просто харесваш умно направени автомобили. Проблемът е, че това е форум на определена марка и колкото и да е странно - има доста фанатизирани фенове - предпочитам да мисля, че повечето са в добрия смисъл на това определение :metal:. В темата за феста на ФВ аз лично не съм плюл, дори им се възхищавам и поздравявам за направеното - определено са с класи над нас. Разбира се, не мисля, че карам уникален автомобил, особено като знам, че струва 2000 лв в мобилето, но може би е по-добре да стане като СААБ, мое лично мнение, отколкото да е поредния голф. Нямам нищо против голфовете и ауди, не ми харесва просто всичко да е едно и също. Пух го написа в другата тема и няма нужда да го повтарям. Лично моята надежда е, че Алфа Ромео, в комбинация с Мазерати и американците, ще успее да се възроди, поне в някаква степен. Това би допинесло да има нещо повече от тди с червени буквички и ди ес джи.
Доста скъпи велосипеди караш!
Просто 156 е кола с 4-ри врати...климатик...добра визия...около 00' год....за средно-статистическия българин е перфектният избор и с цените на пазара в момента. Срамота да сравняваш модели на VW с АР. Ауди имат няколко хубави модела...а5 е хубав автомобил...но повечето са с мн скучен дизайн...сходен между повечето си модели...и интериорно са кофти. Вече и поддръжката им не е евтина...нито мита за издръжливостта им. Имам близки приятели с немски машини...не смеят да си кажат чак цените на частите :)
Рус, АлфаРомео е всичко друго, но не и евтина за поддръжка!
Рус, АлфаРомео е всичко друго, но не и евтина за поддръжка!
Да, но от Ауди и подобните на тях като технически решения Пасат (от 4-ката насам) и Шкода Суперб със сигурност е по-евтина.
Не съм сигурен, сравнени със 159.... :)
Не съм сигурен, сравнени със 159.... :)
Тук се заговори за 156 Кире на за 159,Пасат 4-ка е от годините на 156 :screwy::screwy::screwy:
Плюс това 159 вече не е чак толкова скъпа за поддръжка,вече има доста фирми които правят афтърмаркет носачи на добри цени,да не говорим че рециклажа е доста добра алтернатива,все пак 80% от собствениците на ФВ/Ауди си рециклират носачите,защото и те не смогват да ги сменят всяка година,а на 159 носачите не се разбиват така лесно.
Аз реших, че говорим за всички модели след Пасат-4 :?
Но да, сякаш цифрите са изравнени....
Въйййй...всяка година предница...това и при 156 го няма бре!
Въйййй...всяка година предница...това и при 156 го няма бре!
Ще съжаляваш ти за двувратата 156-ца, ама е късно вече ;-)
Само си говорите.....пуснаха ви една муха, и Вие тръгнахте да я гоните.....:screwy:
Историятя казва друго...ауди се е пръкнало 50 години след Алфа......много селскостопанска тема....гледате багажници и т.н....:Tease:...нали се сещате, че никой не купува колата на другият, за да му дава акъл
Е някой, ако ми подари Ауди....ще го покарам и ще го сменя за Алфа:))).....плямпайте си....ние българите сме царе на това......:rtfm:
:go:
Е за някой е важно да си съберат цялата покъщина заедно с кучето и лодката в багажника, за други (като мен) е достатъчно да метнат един сак. Въпрос на гледна точка. Първата кола която съм карал беше именно Ауди, но от тогава мразя идеологията на тази марка, и трудно бих си променил мнението. Ако купят Алфа, ще затрият всичко, което ми харесва в тези коли и надали ще си купя друга.
.... Ако купят Алфа, ще затрият всичко, което ми харесва в тези коли и надали ще си купя друга.
Така е, колкото един германец има има общо с италианският манталитет, толкова ще прозвежда алфа или нещо от сорта.Най много до опел астра да го докара :wierdo:
Е за някой е важно да си съберат цялата покъщина заедно с кучето и лодката в багажника, за други (като мен) е достатъчно да метнат един сак. Въпрос на гледна точка. Първата кола която съм карал беше именно Ауди, но от тогава мразя идеологията на тази марка, и трудно бих си променил мнението. Ако купят Алфа, ще затрият всичко, което ми харесва в тези коли и надали ще си купя друга.
Не знам на колко години си и какви коли си карал, но не всяко комби е закупено с цел да се возят кучета. Колкото по-млад е човек, толкова по-малко куфари носи със себе си и физически и ментално. Когато съм пътувал с мотора съм си слагал едни чорапи, тениска и боксерки, пък ако имам нужда от нещо си го купувам на място. Когато имах кабрио покрива ми влизаше в багажника и почти не оставаше място, но това тогава не ме притесняваше.
Комбито съм си го купил, за да събера всичко необходимо за детето ми. Неща като количка, кош, един сак с дрехи и принадлежности само за нея и т.н. Именно когато на някой му трябва място поглежда към комбитата, а когато купуваш комби очевидно ти трябва пространство, а когато видиш багажника на 159 SW и разбираш, че вътре има място точно колкото в багажника на една AR GT. :unsure: И нека го приемем така: AR не може да ме спечели като клиент на по-новите си модели, защото няма кола, която да отговори на изискванията ми за пространство между задните и предните седалки и обем на багажника.
siniqtzmey
04-04-2013, 14:41
Не знам на колко години си и какви коли си карал, но не всяко комби е закупено с цел да се возят кучета. Колкото по-млад е човек, толкова по-малко куфари носи със себе си и физически и ментално. Когато съм пътувал с мотора съм си слагал едни чорапи, тениска и боксерки, пък ако имам нужда от нещо си го купувам на място. Когато имах кабрио покрива ми влизаше в багажника и почти не оставаше място, но това тогава не ме притесняваше.
Комбито съм си го купил, за да събера всичко необходимо за детето ми. Неща като количка, кош, един сак с дрехи и принадлежности само за нея и т.н. Именно когато на някой му трябва място поглежда към комбитата, а когато купуваш комби очевидно ти трябва пространство, а когато видиш багажника на 159 SW и разбираш, че вътре има място точно колкото в багажника на една AR GT. :unsure: И нека го приемем така: AR не може да ме спечели като клиент на по-новите си модели, защото няма кола, която да отговори на изискванията ми за пространство между задните и предните седалки и обем на багажника.
Братле объркал си марката, едно бусче или миниванче ще ти свърши чудесна работа. От личен опит бих ти препоръчал Лагуна 2 Комби, голям багажник и място за три отзаде, добър дизелов 2.2 двигател и здраво окачване като на моята 155 е като френска кола има проблеми тук там, но вози комфортно.
Доколкото разбирам караш А4 комби, чисто информативно ми е интересно да споделиш с колко е по-голям багажника и спрямо 159 комби, щото пространството между задният и предният ред седалки при аудито е абсолютно същото като при алфата.
Лагуна не мерси!
Ma що си мислите, че не съм се качвал у Алфа и съм виждал такива само на картинка?
Лагуна не мерси!
Ma що си мислите, че не съм се качвал у Алфа и съм виждал такива само на картинка?
И ние не сме ги гледали аудитата само на картинки от дъвки "Турбо", бе приятелю :BIGsmile: Та, колко е по-голям багажника на А4 Авант от този на 159 SW?
...
Съгласен съм, всеки си има различни нужди. Но все пак не мисля, че на 159-ката багажника е баш като на ГТ :BIGsmile:. Може би е малко по-скосен към края от повечето комбита в този клас, но красотата изисква жертви.
dimitar_vd62
04-04-2013, 21:27
Няма голям багажник, винаги ще остане една чанта отвън.Само в женското сърце има място за всички.
Бе има ремаркета-може и под наем, багажници по покрива, но най-добрият багажник е кредитната или дебитна карта в джоба :Yoda:
По-тесен е!
Да щот багажника на ГТ-то е над гумите да го еба,ама е супер плитък надолу,я има 20 санта я не,иначе като цяло багажника на 159 комби е доста по голям от на ГТ,и може да товари много повярвай ми.:yes::yes::yes:
Да щот багажника на ГТ-то е над гумите да го еба,ама е супер плитък надолу,я има 20 санта я не,иначе като цяло багажника на 159 комби е доста по голям от на ГТ,и може да товари много повярвай ми.:yes::yes::yes:
......4 джанти 17-ки барабар с гумите....ае нека ги ръгне в ГТ ако може.:)
......4 джанти 17-ки барабар с гумите....ае нека ги ръгне в ГТ ако може.:)
Няяя как да стане,аз отдавна съм казал,кола с хубав багажник е тази,която си събира гумите в багажника :naughty::naughty::naughty:
Стига де, ГТ-то е хечбек, в багажника не влизат, ама съм качвал 4 гуми от микробус, че и място остава.
Стига де, ГТ-то е хечбек, в багажника не влизат, ама съм качвал 4 гуми от микробус, че и място остава.
Щото Шокса спореше че на ГТ-то багажника бил същия кат на 159-та
Stoyan Georgiev
05-04-2013, 14:20
Щото Шокса спореше че на ГТ-то багажника бил същия кат на 159-та
бухахха 100%
Вие яко се хванахта за багажниците :) . То и 156 вагон си събира 4-те гуми 16-ки, но багажника си е малък като за комби.
А относно Алфа и Ауди, определено не съм фен на идеята за купуването на марката от немците. За тях всичко е сметки и то добре направени :) . Такива са и продуктите им - предвидими, сметнати та чак скучни. Не от това се нуждае Алфа Ромео. Поне малко емоция и трябва на Алфа, за да е Алфа. Лошото е, че и фиатаджиите не я предоставят ...
StanislavMastera
05-04-2013, 14:36
Вярно е първоаприлска шега не вярвам това да стане реално ...
Вие яко се хванахта за багажниците :) . То и 156 вагон си събира 4-те гуми 16-ки, но багажника си е малък като за комби.
А относно Алфа и Ауди, определено не съм фен на идеята за купуването на марката от немците. За тях всичко е сметки и то добре направени :) . Такива са и продуктите им - предвидими, сметнати та чак скучни. Не от това се нуждае Алфа Ромео. Поне малко емоция и трябва на Алфа, за да е Алфа. Лошото е, че и фиатаджиите не я предоставят ...
Ъм той багажника си е важен,аз заради него си взех вагона...без майтап така си е.
DiStefano
05-04-2013, 20:02
И аз така .. за малко щях да отнеса един седан 159 .. ама преспах и взех логичното решение. A GT-то е далеч от обема на 159, ама айде да не изпадаме в излишни полемики. Всеки си е доволен от возилото .. Ауди, Алфа и т.н.
Ами разбира се, че е така, но някои обаче се изживяват, като пророк Исая примерно:).
boris037
05-04-2013, 22:11
В идеята Алфа да бъде купена от Ауди лошо няма, но пък и нищо хубаво не виждам, честно казано. Поне със сигурност ще пуснат така дългоочаквания СУВ, при това в доста кратки срокове, нищо че ще е на базата на Туарег.
Интересно дали ако тази сделка стане реалност, няма да сменят емблемата с тази:
Принципно беше първоаприлско, дали е вярно въобще.VW имахе мераци, ама му ги резнаха.Преди време и аз мислех, че е по добре да се купи от някоя едър автопроизводител, но вече смятам, че е най добре фирмата да си е италианска, защото всеки външен автопроизводител би се намесил, с цел да си му върви основното произвоство, а и няма да подобри с нищо чара на италианските коли. По скоро ще го влоши.
Ами разбира се, че е така, но някои обаче се изживяват, като пророк Исая примерно:).
Аз затова го питах колко е голям багажника на А4 -ката, барем да си беше взел Пасат или Суперб, та да обяснява за обема на багажниците ;-)
Alfa 159 SW ширина на багажника 94см
Audi A4/S4 Avant ширина на багажника 104см
Както по-рано казах - по тесен е.
PS: Think outside the box!, че нещо много сляпо сте се влюбили в марката!
А бе човек зарежи ги тия багажници. Алфа Ромео е марка насочена към хора, които не търсят практичност на първо място, а съвсем други работи.
Една кола като я погледна и нищо не ме трогне и вътре като седна не ме накара да се чувствам като у дома няма как да си я купя, пък ако ще да е най-практичната на света.
Има и Аудита, които ми харесват, ама са мноооого далеч от възможностите на обикновения гражданин.
Аз затова го питах колко е голям багажника на А4 -ката, барем да си беше взел Пасат или Суперб, та да обяснява за обема на багажниците ;-)
И аз това казвам, в това отношение наистина са огромни, особено на комбитата им.Въпреки, че аз в 156 спокойно се натъпквам с две деца, жена и куче.Абе можеше и да е по голям батажника, но в крайна сметка пък презицираш излишне багаж, който винаги установявам, че се мъкне.
etrovskii
07-04-2013, 07:46
Тва ме кефи много,няма багажници и тем подобни
http://www.mobile.bg/11353224661121588:metal:
Тази кола е гола като пушка. За 1 път дори виждам 159/Brera с обикновен климатик, а не с климатроник.
Тази кола е гола като пушка. За 1 път дори виждам 159/Brera с обикновен климатик, а не с климатроник.
100% е за немския пазар :upsidedwnsmiley:
Така като гледам е за българския. Някой ще изръси 18 бона за кабрио с климатик и без кожа дори и ще си мисли, че е хванал Господ за шлифера ;)
Jivko7777
07-04-2013, 14:10
не по скоро е кабрио за какво ти е климатроник като нямаш таван лятото :)
etrovskii
07-04-2013, 14:25
не по скоро е кабрио за какво ти е климатроник като нямаш таван лятото :)
И аз така мисля нали?:razz:
alfageorgi
07-04-2013, 17:13
Абе може и да е гола като пушка , но до която и да е немска талига да спре резултата все ще е един и същ-талигата си е талига , без значение колко пари струва и тоя дето я кара кого е хванал за шлифера.
Абе може и да е гола като пушка , но до която и да е немска талига да спре резултата все ще е един и същ-талигата си е талига , без значение колко пари струва и тоя дето я кара кого е хванал за шлифера.
Като заговорихте за кабрио, на примависта хванах една немска талига, която сложена до този спайдер резултата ще е плачевен, без значение от шлифера, и тоя дето го е хванал. ;-)
http://www.cars.bg/u632870
Като заговорихте за кабрио, на примависта хванах една немска талига, която сложена до този спайдер резултата ще е плачевен, без значение от шлифера, и тоя дето го е хванал. ;-)
Бати талигата,за тея пари шси купиш 5 Спайдъра точно :spiteful::spiteful::spiteful::spiteful:
Е, това е немското даже евтино го дават, 22 хиляди :), па и климатроник има http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11345050838724581&f1=details&slink=2mpp3o
Мале цирк. Мурджев ти верно ли сравняваш M3 с Brera JTS?
Бати талигата,за тея пари шси купиш 5 Спайдъра точно :spiteful::spiteful::spiteful::spiteful:
То за без пари ясно, караш спайдер, но ако прочетеш поста поста по-горе за шлифера и без значението ще отвориш очите, до тези 420 коня Алфа няма какво да предложи в този, а и в никой клас. :-)
По въпроса с горното кабрио, Top Gear го бяха казали добре
- Да си купиш Алфа Ромео заради характериктиките и е като да си купиш порно филм заради сюжета.Тя не се купува с разум,а със сърце.
- Да си купиш Алфа Ромео заради характериктиките и е като да си купиш порно филм заради сюжета.Тя не се купува с разум,а със сърце.
Колко мъдро са сравнили Алфа с порно... :-)
.....да и накрая получаваш сърдечен удар.:):):)
---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Колко мъдро са сравнили Алфа с порно... :-)
Не е баш порно.....това е садо-мазо.:evilsmiley:
Ха, само аз ли не виждам АлфаРомео с 300-400к.с. за 17'000лв.? :)
М5 има няколко.... :tooth:
Давам 159,156 и хиляда лева доплащане.:evilsmiley:
---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
.....аз пък Алфа с толкоз коне ич не виждам.
Има бре, ама като събереш две-три наведнъЖ. :-)
alfageorgi
07-04-2013, 20:59
Много се разсмивам от първосигналните реакции не феновете на немското.Скачат като ужилени.Е защо така?Ние дето не ги харесваме значи не разбираме нищо и нямаме право на мнение ли?Ми карайте си ги с радост.Освен да се разплача от съжаление като видя такова БМВ/ама едва ли/, друго нищо няма да ми дойде наум, просто не прави впечатление.И 1420к.с. да е , визуално е масова конфекция.
Мале цирк. Мурджев ти верно ли сравняваш M3 с Brera JTS?
Не много ясно,ама Доко да де срванение на обявите,и аз казах че за тея пари си купуваш 5 спайдера.:wallbash::wallbash::wallbash:
Тук явно има хора, които предпочитат да си карат 156 или 159 ако ще и 5 милиона пари да им дадат, щото колите са с дух и много специални.
Разберете, че Алфа се купува от фенове или от хора, които хал хабер си нямат с марката и не са запознати с "характера" на автомобилите. Алфа е далече от практичното. Аз лично абсолютно съзнателно съм го правил два пъти, но след като вече имам семейство и някои други приоритети се променят. Както Kuku написа в една друга тема: предпочитам да знам, че като запаля и ще стигна от точка а до точка б без характеропатии от страна на колата.
Ама верно не сравнявайте M3 с Brera, че скоро може и S8 с 156 1.8 TS карбоново табло да сравнявате.
Не много ясно,ама Доко да де срванение на обявите,и аз казах че за тея пари си купуваш 5 спайдера.:wallbash::wallbash::wallbash:
Баце ти тия 5 спайдера едновременно ли ще ги караш? Или като са 5 ще станат 5 пъти по-бързи? Аз на BMW не съм фен, ама M3 си е M3, некак си няма място за много плюене, камо ли сравнение с Brera.
PS Опитайте се да изключите дизайна на Alfa Romeo от уравнението и сравнявайте всичко останало с другите марки. В крайна сметка излиза, че освен дизайн няма много какво да предложат. Да не говорим, че 156 въобще не блести с най-красивите форми. Да 159 е красива, но изключете това от уравнението и смятайте...
Тук явно има хора, които предпочитат да си карат 156 или 159 ако ще и 5 милиона пари да им дадат, щото колите са с дух и много специални.
Разберете, че Алфа се купува от фенове или от хора, които хал хабер си нямат с марката и не са запознати с "характера" на автомобилите. Алфа е далече от практичното. Аз лично абсолютно съзнателно съм го правил два пъти, но след като вече имам семейство и някои други приоритети се променят. Както Kuku написа в една друга тема: предпочитам да знам, че като запаля и ще стигна от точка а до точка б без характеропатии от страна на колата.
Ама верно не сравнявайте M3 с Brera, че скоро може и S8 с 156 1.8 TS карбоново табло да сравнявате.
Баце ти тия 5 спайдера едновременно ли ще ги караш? Или като са 5 ще станат 5 пъти по-бързи? Аз на BMW не съм фен, ама M3 си е M3, некак си няма място за много плюене.
Сравнението го направи Доко,той е фурнаджииска лопата.Тва стигането от точка А до точка Б без характеропатии според мен не е проблем.Аз за над 10г. с Алфа,до сега никога не съм оставал на пътя с никоя от тях-4 броя до тук :spiteful::spiteful::spiteful:
П.С.Кво точно искаш да смятаме,като изключим дизайна ????
Екстри
Паразитни шумове
Поведение в пътя
Килограми
Практичност
Сервизиране
Да не говорим, че 156 въобще не блести с най-красивите форми. Да 159 е красива, но изключете това от уравнението и смятайте...
.....без да се обиждаш ама или си сляп или си луд.
За далечната 1997 дизайна на 156 си е уникален.....
Te тва да не е по-арно??????
Ежедневното гледане на женски гърди предпазва от инфаркт :-) (http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=604835)
Сравнението го направи Доко,той е фурнаджииска лопата.Тва стигането от точка А до точка Б без характеропатии според мен не е проблем.Аз за над 10г. с Алфа,до сега никога не съм оставал на пътя с никоя от тях-4 броя до тук :spiteful::spiteful::spiteful:
П.С.Кво точно искаш да смятаме,като изключим дизайна ????
Мъри, баце, да не се убиждаме на лопати ;-) , и ако става въпрос за фенство не аз си продавам Алфата ;-) (любопитно ми е каква Алфа ще си вземеш след топ оф да топ 159). Сменил съм 4 Алфи, първата 33-ка карах когато вероятно 80% от форума не са имали книжки, и ако не ми харесваше марката нямаше да се набутам четири пъти и да гледам за пета, но исказвания от рода на: "няма значение колко струва немския кош, италианското е най..." ми звучат като статията горе, но вместо цици може да гледате по 10 минути топ немските талиги, против инфаркт, защото Алфа само това може да ти докара. :-)
alfageorgi
07-04-2013, 23:19
Голямо гледане и четене пада!!!Пожелавам ти един ден вместо поредната алфа да си купиш мечтаната "истинска" кола -т.е.немска доколкото разбирам.
Голямо гледане и четене пада!!!Пожелавам ти един ден вместо поредната алфа да си купиш мечтаната "истинска" кола -т.е.немска доколкото разбирам.
Гоше, не си мечтая, а ги употребявам, немски, американски, италиански, всъщност не е нужно да разбираш. ;-)
alfageorgi
07-04-2013, 23:31
Еми евала тогава.Аз лично ще си купя немско , като се пенсионирам или ми сложат пейсмейкър/да пази господ/.Дотогава ще си остана заблуден любител на макароните.
Еми евала тогава.Аз лично ще си купя немско , като се пенсионирам или ми сложат пейсмейкър/да пази господ/.Дотогава ще си остана заблуден любител на макароните.
Много добре се формулира, но не е нужно да събираш толкова дълго, може и на лизинг. :-)
radostin_ivanov
08-04-2013, 00:09
Малееееееее,все едно сте деца,мир бе хора.
Пичове от всяка марка има читави модели и модификации на двигател. За всяка марка си има любители...
Кое е по-по не е от значение...всеки сам си решава.
Да се каже, че немските са по-здрави...също трудно доказуем факт...мн бивши собственици твърдят обратното.
И там има едни ремонти...от които те боли сърцето.
п.с. Лично мен спидер-а ми е мн грозен.
etrovskii
08-04-2013, 03:33
Явно са му набутали някой алфа с 2 цилиндъра и след това колата е виновна,стисната работа,ше сравняват немски дараци с алфа,ако ти е дам тази алфа спайдар сигурно ше забрайш за всякви марки.Ама от де да изцъцате толкоз лев,затова карайте немски щайги.Етови още една да се кефите маняци на алфи:kicking::static:
http://www.cars.bg/b818061
etrovskii
08-04-2013, 04:03
A такава имали в България?
flash@major-auto.ru
Екстри
Паразитни шумове
Поведение в пътя
Килограми
Практичност
Сервизиране
Ми изброй какво има например едно Ауди С Лайн,и ще видим дали е повече от 159 ТИ,двете с дизелови двигатели например 2.0/1.9
Разберете...
Хахха...и къде точно трябва да са тия хора, ако не тук?
И какво точно трябва да разберем - твоите въжделения и ценности ли? Каза си мнението много пъти и който е искал го е разбрал. Ти си направил своя избор, престани да натякваш на всички останали, колко им е грешен избора, само защото не е като твоя.
На теб 5 милиона ли ти дадоха, та се обзаведеш с мечтаното ауди :) ? Добре си си сметнал уравнението, явно, но грешно си прочел условието :) .
Виж пак какво пише в адрес бар-а :) .
siniqtzmey
08-04-2013, 11:58
ShoxXx няма нужда да ни запознаваш с техническата си неграмотност и липса на вкус.
Аз го разбирам човека че е фен на ауди и се радва на колата, но не е нужно да ни убеждава какви сме балъци, понеже сме се "набутали" с тези Алфи... Колегата bager го каза много точно, тук е Club Alfa и пишем за Алфа. Не е нужно да си затваряме очите за недостатъците на нашите коли, но и не е хубаво и да хейтим по тях... Не са съвършени колите, но си имат и добри страни. На който не му харесва, да си смени марката...
Събудих се тази сутрин и след като прочетох последните мнения промених всички свои виждания. Мисля да продам всичко, което имам. Защо?
Първо ще си продам телефона и ще си взема 156.
После ще си продам 2-та лаптопа и ще си взема 147.
Накрая ще продам апартаменти, коли, вили, чаршафи, прибори, чаши и ще си купя мноооооого 156-ци и 159-тки. :punk:
Mury ти верно ми е интересно какво точно ще си купиш след 159-тката?
Иначе за въпросната снима на А4-ката по-горе. Тя излиза като модел 1995 и не блести с особена красота, но Е46, което излиза по времето на 156-цата е доста приятно. Но тук май говорим вече за вкус, а там знаем, че "на вкус и на цвет..."
Сравнение между 159ti на Иво мога да направя и моята - неговата е 2011 година и е с най-най-високото оборудване, моята е 2003.
Общо взето като изключим всичко останало, което го имаме и двамата аз имам седалки с памет, преден парктроник, електрохроматични странични огледала. Тъй като моята няма всички екстри, като екстри сигурно има още няколко, които могат да бъдат поръчани.
Що се отнася до това на какво съм фен - това си е мой проблем. Хора, които не ме познават да не ми обясняват на кое съм фен.
BillyBoy`
08-04-2013, 13:19
Тия аудита фолксвагени итн.... приличат на аквариуми особенно комбитата.Изобщо ме ги говорете.Някога ако реша да си сменя моята кошница ще я сменя само със Японска кола.
Пак е вариант - и японците си имат всичко, не са с два кръстосани модела.
То май само италианците са на тоя хал.... :hmm:
Събудих се тази сутрин и след като прочетох последните мнения промених всички свои виждания. Мисля да продам всичко, което имам. Защо?
Накрая ще продам апартаменти, коли, вили, чаршафи, прибори, чаши и ще си купя мноооооого 156-ци и 159-тки. :punk:
Mury ти верно ми е интересно какво точно ще си купиш след 159-тката?
Иначе за въпросната снима на А4-ката по-горе. Тя излиза като модел 1995 и не блести с особена красота, но Е46, което излиза по времето на 156-цата е доста приятно. Но тук май говорим вече за вкус, а там знаем, че "на вкус и на цвет..."
Сравнение между 159ti на Иво мога да направя и моята - неговата е 2011 година и е с най-най-високото оборудване, моята е 2003.
Общо взето като изключим всичко останало, което го имаме и двамата аз имам седалки с памет, преден парктроник, електрохроматични странични огледала. Тъй като моята няма всички екстри, като екстри сигурно има още няколко, които могат да бъдат поръчани.
Що се отнася до това на какво съм фен - това си е мой проблем. Хора, които не ме познават да не ми обясняват на кое съм фен.
То е ясно,че няма каква Алфа да си купя след 159,затова и се отказах.
За сравнението с на Иво колата ок,ама колко струва неговата кола като нова и колко твойта.Точно с него съм си говорил на тази тема,че преди да си поръча ТИ-ката е обиколил навсякъде-БМВ,Мерцедес и Ауди за премиум лимузини,еми поне това което ми е казвал,че цените нямт нищо общо.:punk::punk::punk::punk:
Кой ненормален ще даде 88к лв за бмв кабрио с две седалки, дори не е ново...както се пее в една песен...Луди хора...много луди хора.
Кой ненормален ще даде 88к лв за бмв кабрио с две седалки, дори не е ново...както се пее в една песен...Луди хора...много луди хора.
С 4 седалки е Рус, и за разлика от Спайдъра при затворен таван няма никаква разлика от нормален автомобил, може да се ползва целогодишно, a е само 420 hp. ;-)
Спайдера лично на мен много ми допада, но не е толкова функционален, а и ми идва малко дамски, таргет-групата на Алфа е друга. :-)
Само аз ли си давам сметка, че топ-изпълнението на Alfa Romeo за последните 15 години е 147/156 GTA и то е много далече още от тогавашните си преки конкуренти (M3, RS4, C63)? Да не говорим, че концепцията на двигателя още по онова време си е стара.
А в момента се сравнява Brera JTS с М3? WTF?
Само аз ли си давам сметка, че топ-изпълнението на Alfa Romeo за последните 15 години е 147/156 GTA и то е много далече още от тогавашните си преки конкуренти (M3, RS4, C63)? Да не говорим, че концепцията на двигателя още по онова време си е стара.
А в момента се сравнява Brera JTS с М3? WTF?
Шокси, то е ясно, че при немците нещата стоят брутално и Алфа в този сегмент не може да предложи конкурент, всичко опира до цена-качество. В този аспект Алфа предлага най-много, или перефразирано: за цената си Алфа е най-хубава и предлага повече, защото е вярно, че на цената на един спайдер може само да обслужиш едно RS4. Мисля, че на всеки му е ясно как стоят нещата, ето примерно Русия си купи топ модела на Алфа на цената на А4 2.5 tdi ot 2004, аз също ще предпочета Алфата, ако бюджета не ми позволява 40000+лв за аналогово Ауди или БМВ. ;-)
Почти абсолютно съгласен, ама не може за тва, че нема пари за S4/RS4 или просто нещо по-мощно немско да се плюе абсолютно всичко и да се издига Алфа на пиадестал.
Защо съм почти съгласен? Давам пример с GT-то. Примерно купуваш си GT 2005-6-7, защото нямаш пари да си купиш BMW E92 тия години. В това няма нищо лошо, не всеки се е родил милионер. Ама като си купиш Alfa ще се примириш с дреболии като паразитни шумове, по-кофти интериор, по-слаб мотор, по-кекаво окачване и всичко точно. Ама да застанеш да обясняваш, че Алфата е над всичко и шибаното BMW е шибано, просто щото е BMW и е немско е някак смешно.
Сега примерно една 159ti е в пъти по-красива от 530ка дизел 2006. Вски би предпочел Алфата (стига да не е фен на BMW), но в единия случай говорим за топ изпълнение на Alfa и съвсем обикновена 5-та серия, която между другото има и повече екстри и повече място. Обаче ако заговорим за топ изпълнението на Алфа и на БМВ.
Почти абсолютно съгласен, ама не може за тва, че нема пари за S4/RS4 или просто нещо по-мощно немско да се плюе абсолютно всичко и да се издига Алфа на пиадестал.
Защо съм почти съгласен? Давам пример с GT-то. Примерно купуваш си GT 2005-6-7, защото нямаш пари да си купиш BMW E92 тия години. В това няма нищо лошо, не всеки се е родил милионер. Ама като си купиш Alfa ще се примириш с дреболии като паразитни шумове, по-кофти интериор, по-слаб мотор, по-кекаво окачване и всичко точно. Ама да застанеш да обясняваш, че Алфата е над всичко и шибаното BMW е шибано, просто щото е BMW и е немско е някак смешно.
Ами така е, но багерчето го каза най-точно, тук всички сме гости на Алфа Ромео, и като такива трябва да се държим почтително към домакина. Мен лично ме провокира това изказване в стил "Волен Сидеров": "Абе може и да е гола като пушка , но до която и да е немска талига да спре резултата все ще е един и същ-талигата си е талига , без значение колко пари струва и тоя дето я кара кого е хванал за шлифера." ;-)
То и италианските мотори сигурно са били номер едно, ама сега най-известната марка като е собственост на VAG сигурно вече са на дъното!
Между другото миналата седмица излезе една статистика за продадените нови автомобили от началото на годината. AR в България има един продаден автомобил!
Аз лично нямам нищо против Ауди да купят Алфа и да набутат в новата Gloria ето този мотор 5.0 TFSI V10 (580Hp), и след време като станат по 10 х. лв да си купя една. ;-) :crazy:
Просто сравнявате круши с ябълки - общото е, че растат на дърво.
Най-хубавите АлфаРомео са около средата на немската моделна гама, т.е. колкото и да се напъваме, няма как да имаме по-добри коли за момента.
Просто марката с абсолютно нищо не превъзхожда конкуренцията, освен, понякога, може би, евентуално с дизайн, което пък е безкрайно субективен фактор :)
rossenvn
08-04-2013, 17:33
Просто сравнявате круши с ябълки - общото е, че растат на дърво.
Най-хубавите АлфаРомео са около средата на немската моделна гама, т.е. колкото и да се напъваме, няма как да имаме по-добри коли за момента.
Просто марката с абсолютно нищо не превъзхожда конкуренцията, освен, понякога, може би, евентуално с дизайн, което пък е безкрайно субективен фактор :)
Точно така, толкова могат - толкова правят. След време ако успеят да оцелят, може и да започнат да праеят конкурентни коли, но това пак ме съмнява, защото ако сложат 500 коня в Алфа кой ще си купи Мазерати?
Роска не си прав, по тази логика защо да си купуват някои модели Порше, като всяко М, RS, AMG са по бързи, дори Фокус и Голф имат по мощни версии. Мазерати е лайфстайл, икона, няма да видиш версия с 1.9JTD. ;-):crazy:
rossenvn
08-04-2013, 18:26
Роска не си прав, по тази логика защо да си купуват някои модели Порше, като всяко М, RS, AMG са по бързи, дори Фокус и Голф имат по мощни версии. Мазерати е лайфстайл, икона, няма да видиш версия с 1.9JTD. ;-):crazy:
И ти си прав, ама Порше струва 12 милиарда, просто имат престиж - и колело да продават /а те правят и колелета/ и него ще го продадат за 50000 евро. На Алфа ако и сложиш 500 коня пак никой няма да я купи, те италинаците са си направили сметката. 8С се скъса от продажби сигурно ;).
Jivko7777
08-04-2013, 18:28
8С се скъса от продажби сигурно ;).
ами да и то особенно добре в америка ;)
И ти си прав, ама Порше струва 12 милиарда, просто имат престиж - и колело да продават /а те правят и колелета/ и него ще го продадат за 50000 евро. На Алфа ако и сложиш 500 коня пак никой няма да я купи, те италинаците са си направили сметката. 8С се скъса от продажби сигурно ;).
Именно де, аз за това казах, че ще си купя Глория като стане под 10000 лв, и то при положение, че е с 10 цилиндров RS 580 коньов мотор. :-) То в момента всеки един от мотоциклетите по-отделно които съм сменил са двойно, даже тройно по-скъпи от Алфата която имам, сумарно с ремонтите по нея. ;-)
Проблемът при италианците преди беше,че имат твърде малко варианти на моторизация и оборудване. Т.е. няма голи като пушка, но няма и топ изпълнения. При немците, особено при БМВ, е друго - ако искаш само емблема, плащаш едни пари за емблема плюс мотор и оборудване като за ФВ Поло. Ако искаш истински висок клас кола - плащаш още толкова пари. Въпрос на политика. Коя е по-успешна - мисля, че пазарът го показа и няма какво да го коментираме.
Отделна тема е, че както е смешно да сравняваш несрваними нива на Алфа и немските марки, така е смешно да твърдиш, че едно БМВ с ръчки на прозорците, седалки като на Москвич и тдс двигател е по-добро от една 166 дистинктив например.
alfageorgi
08-04-2013, 19:40
Ами така е, но багерчето го каза най-точно, тук всички сме гости на Алфа Ромео, и като такива трябва да се държим почтително към домакина. Мен лично ме провокира това изказване в стил "Волен Сидеров": "Абе може и да е гола като пушка , но до която и да е немска талига да спре резултата все ще е един и същ-талигата си е талига , без значение колко пари струва и тоя дето я кара кого е хванал за шлифера." ;-)
О Доше ти си бил много докачлив бе!!!Пък и не мога да разбера защо аз ако съм стил Волен Сидеров ти реагираш като хер Флик и скачаш като ужилен , когато някой е на различно мнение от твоето.Да не си на комисионна при немците и пропагандата им в стил Гьобелс /една лъжа казана сто пъти става истина/, че само те правят истински коли съвсем да ти е промила мисленето.Както вече ти казах , като толкова те кефят купи си немско и се вози до завиване на свят.Всеки втори мангал и идиот с пари в България кара немско , защото и те като теб са изключително компетентни и много разбират от мощни мотори , окачвания , Х-драйвове , мултитроници и т.н. За тия дето не разбират и са технически малограмотни /като мен/ остават коли като алфата.Може да не е най , ама е от сърце , различна и кола след която се обръщат , като след красива жена, а това за някои хора е по-важно от това кого си мислиш , че си хванал за шлифера возейки се в "инженерно перфектната си безаналогова немска кола ".
rossenvn
08-04-2013, 19:40
Проблемът при италианците преди беше,че имат твърде малко варианти на моторизация и оборудване. Т.е. няма голи като пушка, но няма и топ изпълнения. При немците, особено при БМВ, е друго - ако искаш само емблема, плащаш едни пари за емблема плюс мотор и оборудване като за ФВ Поло. Ако искаш истински висок клас кола - плащаш още толкова пари. Въпрос на политика. Коя е по-успешна - мисля, че пазарът го показа и няма какво да го коментираме.
Отделна тема е, че както е смешно да сравняваш несрваними нива на Алфа и немските марки, така е смешно да твърдиш, че едно БМВ с ръчки на прозорците, седалки като на Москвич и тдс двигател е по-добро от една 166 дистинктив например.
Тук стана като яйцето и кокошката - кое е първо? Алфа не слагат мощтни мотори защото никой не ги купува, а струват много пари за разработка, а пък вие казвате, че никой не купува Алфа защото нямала мотори :) Параграф 22. Опел като имат 300 коня дали не е на зауба?
Тук стана като яйцето и кокошката - кое е първо? А
Анджък, а остава и въпросът кой може да държи Господ за шлифера, ако това може въобще да е критерий :devil2:
Даже не съм забелязал че тази м-ка е с 4-ри седалки...ужас...явно мн бързо съм я прелистил обявата.
Та преди малко повече от година, се бях замислил какво ще е следващата ми кола, гледах...мислех между бмв 3 или 5 след 2006...xd..АР 159...
Еми бмв-то не става...влизам вътре и едно дърво насреща...отврат, няма да ме жегне, да ме накара да изпитам чувство. Да не говорим, че собственик на 3-ка ме кара да бягам далеч от нея.
Ауди има едно моделче, което харесвам а5. Скоро пътувах до Банско с едно Q7...моя приятел го плащаха 140-150к лв преди 4-5 години...еми не виждам за какво се плаща толкова...не видях нещо специално...нито ми хареса поведението на автомобила толкова...
BillyBoy`
08-04-2013, 21:39
Абе може да не ти е харесало ама това е Аууди бе човек,как няма да ти хареса.:flowers: :).
Абе може да не ти е харесало ама това е Аууди бе човек,как няма да ти хареса.:flowers: :).
Че то никое Ауди/изключаем супер спортните модификации/ няма пътно поведение като на 159 например :dance::dance::dance:
Че то никое Ауди/изключаем супер спортните модификации/ няма пътно поведение като на 159 например :dance::dance::dance:
Вярно е това което казваш, от А5 нагоре няма Ауди което да вози толкова зле. :-)
И мога ли да вметна А8 на което само амортисьорите струват колкото цяла 159-ка, или пак сравнявам кон с кокошка ? ;-):crazy:
Вярно е това което казваш, от А6 нагоре няма Ауди което да вози толкова зле. :-)
И мога ли да вметна А8 на което само амортисьорите струват колкото цяла 159-ка, или пак сравнявам кон с кокошка ? ;-):crazy:
Говорим за коли от един клас мойто пате,демек 159 с А4 :crazy::crazy::crazy::crazy: И тва с цената на амортисьорите нещо според теб за гордост ли е ???????
Говорим за коли от един клас мойто пате,демек 159 с А4 :crazy::crazy::crazy::crazy: И тва с цената на амортисьорите нещо според теб за гордост ли е ???????
Сега това по-горе не съм го писал аз, все пак ти твърдиш ли още, че никое Ауди/исключаем супер спортните модификации/ няма пътно поведение като на 159 ?
Звучиш като Геша, който твърди, че немска талигата си е талига , без значение колко пари струва.
Сега ще натъртя пак старата поговорка за евтиното и хубавото, нали я знаеш, има ги, но поотделно, има евтини, има и хубави. :-)
Хубава тема се е заформила, много се забавлявам. Но ми стана интересно, с колко литра е по-голям багажника на А4-ката от на 159-ката? Питам, защото няколко пъти се писа, че е много важен обема.:pirate:
Сега това по-горе не съм го писал аз, все пак ти твърдиш ли още, че никое Ауди/исключаем супер спортните модификации/ няма пътно поведение като на 159 ?
Звучиш като Геша, който твърди, че немска талигата си е талига , без значение колко пари струва.
Сега ще натъртя пак старата поговорка за евтиното и хубавото, нали я знаеш, има ги, но поотделно, има евтини, има и хубави. :-)
Според теб изкючено ли е една студентка във ВИАС, която ходи по дънки и блузки да е по-хубава и да прави по-хубави свирки от "натокана" манекенка, която не облича дреха под 500 лева?
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
Вярно е това което казваш, от А5 нагоре няма Ауди което да вози толкова зле. :-)
То и окачването на 166 струва колкото една 155-ца, ама няма по-добро пътно поведение. ;)
Само като дойдеш другия път в сервиза,да не мо говориш пак цял ден за Алфи молятса.Аз когато сравнявам коли,винаги са от един клас,не като вас С8 със 159 :dance::dance::dance::dance:
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Хубава тема се е заформила, много се забавлявам. Но ми стана интересно, с колко литра е по-голям багажника на А4-ката от на 159-ката? Питам, защото няколко пъти се писа, че е много важен обема.:pirate:
Няма кой да то отговори,щот са почти еднакви :rosso_spider::bounce8::bounce8::bounce8:
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Според теб изкючено ли е една студентка във ВИАС, която ходи по дънки и блузки да е по-хубава и да прави по-хубави свирки от "натокана" манекенка, която не облича дреха под 500 лева?
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
То и окачването на 166 струва колкото една 155-ца, ама няма по-добро пътно поведение. ;)
Доко не разбира нищо от коли,все пак искаше да си купува Мини купър,няма как да ти отговори на този въпрос :flowers::flowers::flowers:
....Рус, не знам, кой те кара да бягаш от 3-ка, ама сигурно е много заблуден :)
Рус, не знам, кой те кара да бягаш от 3-ка, ама сигурно е много заблуден :)
А според мен само много заблуден може да си купи е90.
Доко не разбира нищо от коли,все пак искаше да си купува Мини купър,няма как да ти отговори на този въпрос :flowers::flowers::flowers:
Батка навремето толкова много разбирах от коли, че сега само ги употребявам и заменям. :-)
Че кво му е на Минито бре, разтривам едно S от време на време, забавно е, ама на чужд гръб...:crazy:
Куку, мн ми е скучно, нито ми харесва интериорно, екстериорно става..но не е нищо специално. Страдат от електрониката...има и други проблеми...Като цяло не ми харесва...ако ми я подаряват я вземам...ма за нея пари не давам.
Мини купър ме кефи...не бих си купил, но ме радват много...имам арни спомени с такова от САЩ 2008 г. една красива булка караше такава.
Имам приятел фен на бмв..само такива кара...смени мн бъроз 3-ката с 5-ца...за нея говореше добри думи...но тя външно ме дразни...малко пенсионерско ми блъска..все едно съм някой бивш кумунист-мутра!
От майстора ми чувам доста лоши думи за дизеловите агрегати...и как мн бмв-та късат веригата на по 80к км...вече няколко такива случай на скъсана верига.
Той също кара 3-ка и една х5-ца...и той фен :)
Ако трябва да сравняваме ауди а4 и ар 159...трябва да не ти пука много много и да си отраснал с мисълта: 'немското си е немско', за да вземеш аудито.
Лично мнение, не искам да обидя никой с думите си!
Аз лично ката се нарадвам на 159-та..ще се насоча към джип, инфинити имат няколко страхотни модела...
поредната безсмислена тема ...
Алфа НЕ се купува за да може после да я продадеш на далвера ...
Алфа не може да се сравни с БМВ 5-та и нагоре серия.
Алфа не може се сравни с модел на Ауди над А4.
Но пък в сравнение, Алфа е в пъти по добър избор от колкото скучен (стандартен) 3-та серия или А4 или пък някакъв глупав пасат/Жетта.
Ако вкараме новото 4С в сметките, то 4С е уникален избор пред Лотус Елис или някой Z4.
Ако искате модел италянка по-така си взимате Мазерате Куатропорте !!
Ако и това не ви стига си взимате едно Феррари Италя 458 (може и 430 / 430 Скудерия)
Ако пък и това не ви стига , вземете си едно Феррари Берлина / ФФ
Разбирате ли на къде бия?
Ауди имат няколко модела САМО, които наистина си заслужава човек да ги оцени. RS моделите, А7 и А8. Всичко друго просто е скучно и е лъснат VW.
БМВ реално моделите от 1ва и 3та (без М-серията) са си просто за конкуренция на ниския и средния евтин пазар, и хората които ги купуват им пише на челото: "нямах пари за купе 6-та серия"
Алфа Ромео е символ на Италия и не вярвам ФИАТ да го даде на швабите! НЕ ГО И ИСКАМЕ! Предпочитам да си остане ИТАЛЯНО от колкото да гледам как една скучна шваба ми представя новия модел в Женева.
Маркионе и Фиат Груп се опитват да оправят нещата с марката, модела 4С си е много добър и мисля, че ще бъде харесан в Щатите и Канада. За Европа не говоря , тъй като нещата в Европа са доста нестабилни , да се надяваме скоро ще се оправят нещата.
И последно да кажа, пазарната цена на един модел не прави модела по добър! Това, че Алфа 156/147 с умряла душа /дроб/ струва като на някой хора от форума телефона не прави колата по-зле от един глупав модел Голф 4.
Факт е че Алфите губят много от цената си година след година, но това не прави подържаните модели по-зле или изостанали.
Поздрави
etrovskii
09-04-2013, 07:30
Да ама като се кача в моята белисима ще си чупят вратъ из пътя да е оглеждат щот е алфа.:big_bow_down:
И е голям кеф да караш нещо което другите не го предпочитат,кефа е голям когато с 147 издухам някой с 200 коня като х5 или някой с класа,а кефа е голям когато се закъчи да ме гони и му сваля с 2 стрелки от резервоара умиарм от кеф щот съм с алфа 140 коня и им правя ластици,аз лично друга кола не познавам освен алфа ромео и ще си умра в алфа.:super::fuckoff:
Е тва последното мисля, че е перфектен завършек на темата. Секта от секъде, щом и хора започнаха да умират в Алфи! Просто няма какво повече да се каже!
Етровски, и ти някой ден ще си купиш Автомобил, след Алфата...:spoko::-D
D. Stanev
09-04-2013, 09:44
Изчетох темата от край до край на един дъх - малко странно, но във всяко мнение виждам смисъл и определена логика, но... напоследък автомобилите са всичко друго, но не и италиански, немски, японски и т.н. - те са просто интернешънъл корпорейт сбирщайн.
Например в моята Либра, най-големи главоболия ми създават внедрените изделия на Бош и Пиербург... от друга страна се оказа, че БМВ-то ми е със стартер Магнети Марели (не знам дали оригинално се вгражда с такъв или е подменян в последствие) установих го като се скапа пусковата бобина и стартера се запали.
Скромният ми опит с возила немско и италианско производство, не свидетелства за превъзходство на немските автомобили - просто проблемите са от различно естество. Всеки който има желание може да разгледа форумите на Ауди, БМВ и Фолксфаген и ще установи какви са характерните проблеми за всеки от моделите. За Алфа не мога да кажа нищо, но за Либра със сигурност знам, че е един от най-добрите избори в съотношение цена-качество.
Колкото до закупуването на Алфа, не се притеснявам, дори и това да стане факт. Все пак Ламборджини са 60% собственост на Ауди, скоро групата купи и Итал Дизайн Джуджаро (именно в стремежа си да облагороди фейса). Та италианското и немското автомобилостроене са на път да се интегрират още повече, както преди ІІ-та Световна война. Лошото е, че немското качество вече не е това, което беше някога, когато си извоюва славата. Въобще като цяло новите коли драстично влошиха качеството си... вероятно заради съвременните тенденции и появата на Китай като пазар от една страна и като производител от друга...
Много съдържателна тема.
Обеми, дължини, свирки, гей-мобили....:big_bow_down:
Аз ще ви кажа, че нищо няма да стане.
Алфа ромео никога не може да стане Ауди, както и обратното.
Собствениците могат да се променят и това не означава нищо.
На практика те се променят непрекъснато и какво от това?!
Че то има ли нещо италианско в Алфа, освен духа и емблемата?
Окачване, електроника, озвучаване??? Ми тя си е чист немец с американски привкус. :roll:
Окачване, електроника, озвучаване??? Ми тя си е чист немец с американски привкус. :roll:
И коя Алфа е с немско окачване ??????
И коя Алфа е с немско окачване ??????
Казах американски привкус бре, чети... :-)
Фиат Груп не правят двигатели, нали? Шасито? Трансмисията ? Дизайна? ... Списъка е безкраен ...
Това, че модула за пускане на чистачките го взимат от Валео (правен в Ботевград) или някой компонент , който им е по-евтино да си го купят и да го интегрират от колкото да хвърлят пари те да си го правят не прави модела по-малко италиански.
Фиат Груп не правят двигатели, нали? Шасито? Трансмисията ? Дизайна? ... Списъка е безкраен ...
Това, че модула за пускане на чистачките го взимат от Валео (правен в Ботевград) или някой компонент , който им е по-евтино да си го купят и да го интегрират от колкото да хвърлят пари те да си го правят не прави модела по-малко италиански.
Има си хас цялата да е немска, чети иронията, не филосовствай. :innocent:
DiStefano
09-04-2013, 11:59
Що не престанете вече !
Всеки да си кара това което най-много го кефи.
Аз си карам Алфата щото си ме кефи, въобще не ме ебе колко е по-смотана от Ауди. На пътя като се движа да срещна друга като нея е рядкост, а Аудита бол.
Не искам да приличам на останалите.
Въобще не ми дреме колко и е голям багажника. На мен си ми събира принадлежностите + тези на жената + тези на 2-те хлапета. И не съм дал 20 бона за кочина втора употреба.
Сега ще ти скочат, че си заблуден и не си взел някоя "велика" тройка или а4-ка. А вместо 166 трябваше да си вземеш хАуди А6, "лимузината" с цял мост отзад...
Що не престанете вече
Ами щото се вързвате...:evilsmiley:
Сега ще ти скочат, че си заблуден и не си взел някоя "велика" тройка или а4-ка. А вместо 166 трябваше да си вземеш хАуди А6, "лимузината" с цял мост отзад...
Не ми давай "храна за душата" бе човек...:-D
etrovskii
09-04-2013, 14:15
Ами щото се вързвате...:evilsmiley:
Не ми давай "храна за душата" бе човек...:-D
Доко ти кво караш?:-D
---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:08 ----------
Каде е това немско окачване,виж писал си?Дай по обстойно държа да науча .:-D
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
Етровски, и ти някой ден ще си купиш Автомобил, след Алфата...:spoko::-D
Градски не забравяй че сме от Бургас и винаги можем да се видим,и да видим кой кво кара нали?За коли освен алфи и фияти два три форда и чупена а4 други съм нямал,смятам лятото да зема една 156 в6 190 коня да им правя по големи ластици на аудидата и великите бмв та:big_bow_down:
Доко ти кво караш?:-D[COLOR="Silver"]
К'вот има под ръка... :-)
Каде е това немско окачване,виж писал си?Дай по обстойно държа да науча .:-D[COLOR="Silver"]
Чети бе Етровски.... ;-)
Градски не забравяй че сме от Бургас и винаги можем да се видим,и да видим кой кво кара нали?За коли освен алфи и фияти два три форда и чупена а4 други съм нямал,смятам лятото да зема една 156 в6 190 коня да им правя по големи ластици на аудидата и великите бмв та:big_bow_down:
Не искам да убивам всичко детско в теб, мечтите са безплатни, но все някой ден ще трябва и автомобил да си вземеш. :-)
А бе верно ли вече има ваучери за Алфа. Като тия за храна които са. Отиваш в автокъщата и с няколко ваучера взимаш кола...ама не само кола - слънце! И после цепиш всичко наред S-ки MES-ки, а бе всичко наред!
Моля ви кажете ми, ако е така да тичам да взимам...
PS Има ли фейслифт на 159?
А бе верно ли вече има ваучери за Алфа. Като тия за храна които са.
Не ти отива това което пишеш. Този спор е излишен.
А бе верно ли вече има ваучери за Алфа. Като тия за храна които са. Отиваш в автокъщата и с няколко ваучера взимаш кола...ама не само кола - слънце! И после цепиш всичко наред S-ки MES-ки, а бе всичко наред!
Моля ви кажете ми, ако е така да тичам да взимам...
PS Има ли фейслифт на 159?
Като те чета се гордея, че не карам хАуди...:big_whoops:
Ма не ме четете...прескачайте!
Лошото е, че и като имах GT до преди месец ги мислех тия неща, ама тогава не ви правеше такова впечатление.
Просто не съм от хората, които могат да кажат на черното бяло.
Дали пак бих си купил Алфа - ооо да! Само, че много ясно ще знам какво купувам и защо го купувам и няма да обяснявам, че това е най-най на пазара.
.....смятам лятото да зема една 156 в6 190 коня да им правя по големи ластици на аудидата и великите бмв та:big_bow_down:
Ти сериозно ли си вярваш? :big_whoops:
santo_traficante
09-04-2013, 19:43
Защо да не вярва? То това е Алфа:smoke:
dimitar_vd62
09-04-2013, 20:46
Няма ли да пораснете.:smoke:
siniqtzmey
09-04-2013, 23:04
Няма ли да пораснете.:smoke:
Достойнството със сигурност ;)
Че защо - глей кво е весело :tooth:
radostin_ivanov
09-04-2013, 23:29
Още малко и до бой може да се стигне,фен съм на Алфа ,но шокса и доко имат право и всеки един знае че е така.
Глупости, бой. :-)
И Kuku е прикрит фен... 10 years ago :-)
Не знам кой колко е фен на Алфа, но аз като притежател на 3 бивши, и една настояща Алфа, ще си плюя по марката колкото си искам, защото съм на път пета да купя... :death::asthanos:
Ехеее, от дълбокия архив :bravo:
Ееееееееее, Докич, от де изрови тая снимка бреееееее - 2004г. :tooth: :tooth: :tooth:
Аз, че съм фен - фен съм!
Ама предпочитам да имам немска лимузина или джип, а за втора/трета кола примерно Алфа :?
Ееееееееее, Докич, от де изрови тая снимка бреееееее - 2004г. :tooth: :tooth: :tooth:
Аз, че съм фен - фен съм!
Ама предпочитам да имам немска лимузина или джип, а за втора/трета кола примерно Алфа :?
Нали, нали, Алфа ще карат и да нямат по едно Ауди в резерва...
Снимката е от фейса. ;-)
blacksnoopy
10-04-2013, 02:06
Някакви новини има из интернет :busted_cop:
Fiat разполагат с модерна фабрика в Pomigliano, Италия, която дори миналата година е спечелила някаква награда от някакво немско списание Automobil Produktion. Та там преди е била главната фабрика за Алфа модели, ама в момента се правят Панди. Говорител на Fiat е съобщил, че експерти на VW и Audi са посетили въпросната фабрика и по-точно хора, които работят върху VW Up и Audi Q7. Според говорителят става дума за някакъв обмен на опит и няма нищо общо със слуховете за продажба на Алфа Ромео.
А според италианска агенция в същия ден е имало и посещение на делегация от фабриката на Фиат в Крагујевац, Сърбия, където се прави 500L.
Спекулациите се въртят около въпроса какво са правили тези делегации там и дали Фиат обмислят вариант да преместят производството на Панда в Сърбия ако Алди купи фабриката.
Източник: http://www.carscoops.com/2013/04/vw-audi-experts-visit-fiat-plant.html
Аз лично се съмнявам Сержио да продаде Алфа на немците, но нищо не се знае :)
И малко офтопик: http://i.imgur.com/0hD6QMBs.jpg?1 (http://imgur.com/0hD6QMB)
Jivko7777
10-04-2013, 12:58
Ти сериозно ли си вярваш? :big_whoops:
Защо да не вярва? То това е Алфа:smoke:
виж аз им правя но не с бензин умрел ;)
Няма нужда, ето нещо по твой вкус :mrgreen: -
http://votangroup.mobile.bg/
Тая тема е станала интересна ... аз понеже се смятам за фен и с желание да карам италиански коли (без да отричам качествата на немските) не мога да разбера идеята на спора. А и също така защо всички ползвате за довод, че видиш ли няма 166 по улиците за разлика от А4-ки, смисал наистина ли ги карате САМО, защото са рядкост - понеже това не е плюс за мен ! Идеята ми е, че не разбирам защо трябва да се убеждавате един-другиго, все едно утре ShoxXx ще си продаде аудито да си купи 159. Признавайте постиженията на всички марки и се возете на това, което ви харесва.
По темата..
Ако алфа стане собственост на немци като Ламборгини , до някъде се губи смисъла да караш Алфа..
То за т'ва се загуби и на Lamborghini смисъла, та гледам много много не ги купуват...а едно време бяха на всяко кръстовище по 2...
Иначе не е изключено да купя 159-ка...няма невъзможни неща дет' се вика.
И кво стана с Ламборджини в крайна сметка? Опряха до това някакъв импотентен костюмар да им представя новия модел, при това на немски... Или да взаимстват части от Ауди. Затриха им цялата идентичност.
Е, да, за сметка на това пък произвеждат суперкари за стотици хиляди евро.... горките :hmm:
ЛамборГини ;)
И Ферари произвеждат суперкари за хиляди, въпреки, че са собственост на Фиат. С какво са по-добри Ламборджини?
Ламборгини ми звучи тъпо, както и Ланча...
.....па дайте ми едно Ламбо....не ми пречи,че е вагина и е с изгубена индентичност.
---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:13 ----------
Е, да, за сметка на това пък произвеждат суперкари за стотици хиляди евро.... горките :hmm:
ЛамборГини ;)
Ти имаш цици на очите и не виждаш реалноста.:spell:
Алфа Ромео и ЦСКА...тая година няма да са шампиони, ама доодина ще видим:))))....и ония с крушите дето ги е засадил в Разград....(визирам някой от темата:)....да ходи да види, че са попадали под дървото......А бе нали ви казах, че тия са се родили 50- години след нас......нищо интересно...пунтапластика и конфекция в последните години а Ауди......влизаш в един МОЛ...и си ти.....купуваш колата с герляндите и карай.....:crazy:...много реклама, много нещо...за нищо.......някой, ако смята, че с думи ще ми определи, какво да карам....да си вземе колата с обрачите и да набива в каца без дъно......много малко хора ще ме разберът....но здраве да е...:)))
radostin_ivanov
18-04-2013, 22:40
Бе RS6 няма нужда от реклама.
Верно е трудно да те разбере човек...с тия...правопис...и!многоточията?по-принцип...има.и,запетайки?и@други"форми.на:изразяване...!?,