Log in

View Full Version : 164 Супер - неработещ клаксон

Scrapera
03-04-2013, 23:48
Здравейте колеги,
имам проблем с клаксона на 164 супер, не работи. На превключвателя за мигачите, фаровете и чистачките има един прекъсвач, нещо като четка, който беше потънал, но смених целия превключвател с такъв със здрава четка, уви проблема не се реши. На волана липсваше едно черно кабелче, предполагам маса. Смених волана, вече има кабелче, включих го в буксата която е в корпуса на лентовия кабел на Airbag, но промяна отново няма. Искам да проверя предпазителя, но не мога да го намеря. Ако някой може да помогне с намирането на предпазителя ще съм благодарен.

RUNNING WILD
03-04-2013, 23:59
известно време нямах клаксон и аз,но не знам оправи се от само себе си,не можах да сондирам от какво,не съм ровил по него защото явно не ме е дразнило но в една кола всичко сложено трябва да си работи,ще видиме некой от колегите какво ще кажат.

MaVrUt
04-04-2013, 11:46
провери самата тромба, пред лявото колело мисля ,че беше, може и дясното да е, сложи друга и виж

didod
04-04-2013, 18:54
По принцип бяха 2 класкона, отпред вляво. Релето и бушона трябва да са при двигателя, по кутийките там.

MaVrUt
05-04-2013, 07:43
моята е с 1, даже мисля,че не е оригинален щото е адски дразнещ

starata alfa
07-04-2013, 01:56
клаксоните са два,но няма проблем и да е един,може да се сложи от всякаква кола

don_pepone
09-04-2013, 22:13
Здравейте колеги,
имам проблем с клаксона на 164 супер, не работи. На превключвателя за мигачите, фаровете и чистачките има един прекъсвач, нещо като четка, който беше потънал, но смених целия превключвател с такъв със здрава четка, уви проблема не се реши. На волана липсваше едно черно кабелче, предполагам маса. Смених волана, вече има кабелче, включих го в буксата която е в корпуса на лентовия кабел на Airbag, но промяна отново няма. Искам да проверя предпазителя, но не мога да го намеря. Ако някой може да помогне с намирането на предпазителя ще съм благодарен.

Колега,а като натиснеш клаксона на волана,чова ли се едно цъкане от някъде или не. Ако цъка,значи имаш проблем или с самите тромби или с буксата (окабеляването) до тях,което е след реето им.

Dany_iv
10-04-2013, 15:48
Здравейте.

Релето е отпред пред кутията за филтъра.
Извади го и окъси на буксата силовите контакти. Ако свирне Виж идва ли маса про натискане на клаксона до оперативните. (плюса е постоянен).
Ако не.. Търсиш в кормилната колона. Сигурно не контактува или се е прекъснал кабела.

Поздрави