PDA

View Full Version : Мигачите на калниците

bass
23-01-2007, 12:53
Някой ще даде ли хинт как се сменят крушки на допълнителните мигачи (отстрани на предните калници)?
Фърлих едно око, образува ми се идея, дето не ми хареса, и рекох да питам - токувиж имало и лесен начин :?

TRENDi
23-01-2007, 13:45
При мен (продълговатите мигачета) се свалят много лесно (на щипка са). Откачаш клемата от фасунгата, сменяваш крушката (без цокъл) и се почва една игра с наместваници и почистване на фасунгата, докато мигача пак светне :lol: . Внимаваш, докато трае процедурата да не падне кабеляка с клемата в дупката на калника, че ако не си готов да си почупиш ръцете с изваждането му през сложен подкалник, ще ти се наложи и него да свалиш.

bass
23-01-2007, 14:07
Уффффф, мойте мигачи са като нищо на света - нито ръбати като преди фейслифта, нито овални като на 16v, ами съвсем кръгли, и даже не са на същото място като другите (на снимката се вижда горе-долу) :cussing:
Аз точно със сваляне на подкалника не щях да се занимавам :-) Ако все пак са на щипки като твоите, как се действа за изваждането? Върти ли се нанякъде първо или просто напъвам докато остържа боята и каже "хряс" :P

tonov
23-01-2007, 14:27
Тия ми мязат на типовските :shock:
Огледай ги хубаво, на тях би трябвало да се сваля само стъклото. Натискаш и завърташ на четвърт оборот с/у часовниковата стрелка. Крушката е без цокъл, вади се с дърпане.

bass
23-01-2007, 14:41
Аха, ок, ще ги пробвам така :-)
А иначе, гледам, има три модела мигачи...

TRENDi
23-01-2007, 16:58
Дългите се вадят като бутнеш мигача напред и извадиш леко задния му край. Или напълно обратно беше (буташ назад и вадиш отпред). Просто не си спомням от кой край на мигача му беше щипката, а не смея да пипна някой от моите, че после ме чакат поне 30 мин. бъзикня по фасунгите, докато проработят пак.

bass
24-01-2007, 10:35
Снощи пробвах кондиката с натискането и въртенето, ма не мина номера :roll: Обаче аз по принцип имам страх от пластмасите на тая кола и не съм напъвал зверски. То на всичко отгоре са абсолютно негодни за хващане тия мигачи (като конусчета са), та евентуално с гумена ръкавица ще опитам пак...

tonov
24-01-2007, 11:14
Снощи пробвах кондиката с натискането и въртенето, ма не мина номера :roll: Обаче аз по принцип имам страх от пластмасите на тая кола и не съм напъвал зверски. То на всичко отгоре са абсолютно негодни за хващане тия мигачи (като конусчета са), та евентуално с гумена ръкавица ще опитам пак...

Ам трудничко излизаха :roll: А трябва по яко да се натисне, понеже гумата отдолу го подпира и не може да освободи