PDA

View Full Version : конденз в смукателния колектор

pisa_misho
08-04-2013, 21:40
Здравейте колеги,преди месец кутията на в.филтър се разпадна тотално,и аз реших да сложа спортен филтър.Дотук уж добре но след няколко дена забелязах с ужас че в маркуча от въз.филтър до дросела се събира много конденз,маркуча за маслените пари направо се запушва от маьонезата която става!Та въпроса ми е как мога да намаля конденза?Колата я карам на къси разстояния-студена,а и съм само на газ!?!Благодаря предварително за всички съвети:wallbash:

flipz
08-04-2013, 22:56
Ами сигурно, като си сложиш нормална кутия и филтър .. близко е до ума :)
Ако искаш да си спортен си носиш последствията .. дано някой ти даде добро предложение, аз само това мога да измисля на първо четене.
Поздрави.

mordohy
08-04-2013, 23:27
Проблема не е от филтъра, а от газта!
Каквото и да правиш, конденза ще си го има. То си го е имало и от преди, но ти не си го забелязвала!
Тоя конденз е сериозен проблем само през зимата, заото замръзва и запушва картерната вентилаци. Това може да доведе до повишено налягане в картера и избиване на някоя семеринга. Я на коляновия, я на някой разпределителен вал.

BillyBoy`
09-04-2013, 07:52
Здравейте колеги,преди месец кутията на в.филтър се разпадна тотално,и аз реших да сложа спортен филтър.Дотук уж добре но след няколко дена забелязах с ужас че в маркуча от въз.филтър до дросела се събира много конденз,маркуча за маслените пари направо се запушва от маьонезата която става!Та въпроса ми е как мога да намаля конденза?Колата я карам на къси разстояния-студена,а и съм само на газ!?!Благодаря предварително за всички съвети:wallbash:Във питането ти се състои отговра.

pisa_misho
09-04-2013, 08:01
Вярно е че досега не съм обръщал внимание на конденза,но сега като го забелязах започна даа ме притеснява.Това значи ли че лятото почти ще изчезне?

code
09-04-2013, 08:19
На късо по-добре си карай на бензин. Студена кола на газ е толкова удавена, че не виждам кой знае каква икономия. Относно конденза сменяй маслото по-често. То понася вода до определени граници - около 1% без последствия, след което почват да му излизат показателите извън норма. Това е около 40мл, което е нищо ;)

pisa_misho
09-04-2013, 15:08
Проблема е че колата е само на газ,в смисъл няма резервоар,бенз.помпа,и инсталация

RUSEV-BGR
09-04-2013, 16:54
Проблема е че колата е само на газ,в смисъл няма резервоар,бенз.помпа,и инсталация

На почти всеки един дизелов мерцедес има нагревател на края на самия отдушник!Слага се накрая преди да се съедини,към въздушния филтър и никога няма да ти се запуши вентилацията!

kolev
09-04-2013, 16:54
то и на бензин да беше, на къси разстояния отива при маслото.

mordohy
09-04-2013, 23:29
Карай си я и хич да не ти пука!
к
Когато можеш я изкарвай на някоя отсечка и я подкарвай с по-високи обороти поне половин час.
Това ще почисти конденза.
Не се впрягай за глупости!

pisa_misho
10-04-2013, 18:19
Благодаря за съветите.Сега в събота ще я разходя до столицата,а после ще пробвам и с такъв нагревател,щото явно зимата ще се берат ядове.В момента маркуча от възд.филтър до дросела е не повече от32-3 см.Колега сигурен си че този нагревател трябва да го сложа веднага след въз.филтър?

mordohy
10-04-2013, 20:49
Благодаря за съветите.Сега в събота ще я разходя до столицата,а после ще пробвам и с такъв нагревател,щото явно зимата ще се берат ядове.В момента маркуча от възд.филтър до дросела е не повече от32-3 см.Колега сигурен си че този нагревател трябва да го сложа веднага след въз.филтър?
Не се занимавай с глупости!
Просто си я карай!

pisa_misho
11-04-2013, 18:58
Така и ще направя.Отново благодаря на всички:thumbup: