Log in

View Full Version : Губи бензин

bemy
11-04-2013, 19:52
Струва ми се ,а и понякога ми намирисва ,сякаш губи бензин .Колата е на газ и на бензин карам много малко ,а ми прави впечатление че много бързо намалява ,отнякъде изтича .Освен пробит резервоар какви са вариантите ,къде да търся ,че най-лесно да ликвидирам проблема ?

Strato
11-04-2013, 19:55
Струва ми се ,а и понякога ми намирисва ,сякаш губи бензин .Колата е на газ и на бензин карам много малко ,а ми прави впечатление че много бързо намалява ,отнякъде изтича .Освен пробит резервоар какви са вариантите ,къде да търся ,че най-лесно да ликвидирам проблема ?

Има два маркуча който влизат в бензиновата рейка от пред провери там (проверява се като от доната страна към рейката се размъдра маркуча насам-натам а от горе то си е капсоловано но може да пробваш дали се върти моята от там си губи редовно бензинец.. ) Поне за това се сещам на 1-рво време

didko_boy
11-04-2013, 23:01
в багажника под "мокета" има един черен капак хванат с 3 видий, развий ги и отдолу е бензиновата помпа. провери дали не тече от там често се случва на цф2 моторите

Strato
12-04-2013, 16:09
в багажника под "мокета" има един черен капак хванат с 3 видий, развий ги и отдолу е бензиновата помпа. провери дали не тече от там често се случва на цф2 моторите
Бени откри ли проблема ?

bemy
12-04-2013, 18:35
До сега не съм ,всеки случай не е пробит резервоара и няма течове от него до двигателя .Остава да проверя както ми каза предния колега захващането на бензиновата помпа .Не знам дали е възможно управлението на газта да ми пуска успоредно и бензин ?

Strato
12-04-2013, 22:26
Според мен ако пуска и газ и бензин би трябвало колата да се дави да не иска да върви и тем подобни странични ефекти ... Може и да не губи бензин просто така да ти се струва понеже на булшинството ар 145 бензиномера показва невероятни стойности ....

Psycho87
15-04-2013, 00:07
Колега на мене ми пропускаше бензин от бензиновия регулатор . Бензина изтичаше в маркучето за вакум под регулатора . Провери там

bemy
15-04-2013, 19:00
Благодаря ,но не знам къде да проверявам ,къде е това нещо ?

serafim
15-04-2013, 19:21
Благодаря ,но не знам къде да проверявам ,къде е това нещо ?
На противоположния край на рейката - виж снимката.

bemy
15-04-2013, 21:28
Разбрах къде е ,ще погледна ,а какво точно трябва да е ,в смисъл това маркуче под регулатора каква функция има и къде трябва да ходи бензина ?

Psycho87
15-04-2013, 23:47
В рейката има 2 магистрали , от едната идва входящия бензин и когато направи налягане 3 бара регулатора отваря и пропуска бензина в другата магистрала ,коята го подава на дюзите.Моя регулатор имаше износено гумено уплатнение и пропускаше бензин в маркучето за вакум .... Ако бъркам някаде колегите да ме поправят.

tonov
15-04-2013, 23:59
В рейката има 2 магистрали , от едната идва входящия бензин и когато направи налягане 3 бара регулатора отваря и пропуска бензина в другата магистрала ,коята го подава на дюзите.Моя регулатор имаше износено гумено уплатнение и пропускаше бензин в маркучето за вакум .... Ако бъркам някаде колегите да ме поправят.

Само малко бъркаш :) Магистралата която захранва дюзите е входната. Регулаторът отваря след 3 бара и пуска излишния бензин обратно в резервоара по втората магистрала. Вакумът е свързан с регулатора и в известни граници променя налягането, при което се отваря - примерно при пълна газ вакумът е малък и регулаторът отваря при по-голямо налягане (двигателят се нуждае от максимално количество гориво). Има случаи, когато нещо в регулатора се скапва и бензинът започва да преминава през него в маркучето за вакум.