Log in

View Full Version : Последствия при неспиране на катаджия?

axl894
13-04-2013, 20:42
Колеги,какво се случва ако не спра при подаден сигнал от катаджия?
Не,че се оправдавам,но днес си карам по един междуселски път и гледам две куки подпират храстите.Отминавайки единия буквално изскочи и почна да размахва палката.Аз от своя страна здраво се бях отплеснал със странични мисли и без да мога да си обясня защо не спрях и си продължих по пътя :goodnight: Видимо не бях направил някакво нарушение,карах с 93-4 км,при позволени 90,с включени фарове,колан и т.н. Зад мен караше един джип,който явно помисли,че сигнала е за него и отби (то може и така да е било в крайна сметка).
Въпросът ми е какво горе-долу са евентуалните последствия ако са искали аз да спра?

digitalundgrd
13-04-2013, 21:03
Ако до ден-два не те потърсят на адрес (ако колата е на твое име), то последствия няма да има :) Но почти 99% съм сигурен, че въобще няма да си правят труда да те търсят..

Jivko7777
13-04-2013, 21:07
ако ще и с 160 да си минал спираш те радари нямат вече само ще се чудят за какво да се заядат обаче ;)

digitalundgrd
13-04-2013, 21:13
Що бе къде са им радарите?

Lqnkata
13-04-2013, 21:17
99% няма да имаш никакви последствия, но не го прави повече.... Съвет ;)

Doomguy
13-04-2013, 21:23
Мен днес ми направиха някакъв знак, нещо от сорта на "Виждам те"... Само фарове нямах.

axl894
13-04-2013, 21:53
И аз предполагам,че няма да се занимават,ама знаеш ли ги,ако решат да се заядат,могат да ти създадат главоболия пък сега не ми се занимава с глупости.Ама може утре да се обадя на 166 и да съобща,че не съм успял да спра,май минаваше :D

lordliness
13-04-2013, 22:29
веднъж ме спряха на магистралата в един през нощта и докато ме проверяваха си говорихме и им казах, че е рисковано да се спира по това време, те ми казаха, че е мое право да не спирам, не знам как да го тълкувам.

dimitar_vd62
13-04-2013, 22:39
Веднъж се прибирам от някъде, пуснал съм си музиката и си карам най-спокойно.Чак като стигнах паркинга и реших да паркирам на заден, видях че отзаде ми има полицейска кола с включени буркани.Иде ченгето и ме пита - ще се гоним ли.Хазах му че нито съм го видял нито съм чул сирена, пък и никой не бяга с 40-50 км/ч.Провери ми документите и си отидоха.Нищо няма да ти направят, как ще докаже че си минал от там, че той ти е махнал и т.н.Тука край нас често правят хайки и понякога има някой който не спира/обикновено са мангали с БМВ и Голфове от контингента/ и повярвай ми ако искат да те спрат ще го направят.На ония им било все тая кого ще спрат, просто да им мине смяната.

fred
13-04-2013, 23:30
Какви последствия, след като не може да докажат нищо?Ако е нещо сериозно, като наказание, може да се оспори в съда, а там ТЕ трябва да докажат, така че споко

ecotronic
13-04-2013, 23:37
Не знам дали знаете, че ако не спрете на сигнал подаден от служител на горско стопанство (лесничей), рискувате доста по-голямо наказание отколкото, ако не спрете на служител от КАТ.

mirchozo
13-04-2013, 23:48
Е...ах го у горския, най-много да спра да му тегля една майна, инак мое да си маха колкото иска.

lordliness
14-04-2013, 03:12
Не знам дали знаете, че ако не спрете на сигнал подаден от служител на горско стопанство (лесничей), рискувате доста по-голямо наказание отколкото, ако не спрете на служител от КАТ.

Те с какво махат, защото аз не спирам на стопаджиите, плашат се от кучето отзад.

DiStefano
14-04-2013, 07:40
Аз не съм спирал няколко пъти. Не е имало никакви последствия. Ако не виждаш наоколо патрулката им ... задължително НЕ спираш.

ecotronic
14-04-2013, 12:24
Те с какво махат, защото аз не спирам на стопаджиите, плашат се от кучето отзад.

Със стоп палка. Имат си униформи, отличителни знаци и пр. Неспирането на такъв горски стражар се води като осуетяване на проверка за бракониерство. Глобите за такова нещо са сериозни.

fred
14-04-2013, 12:33
Със стоп палка. Имат си униформи, отличителни знаци и пр. Неспирането на такъв горски стражар се води като осуетяване на проверка за бракониерство. Глобите за такова нещо са сериозни.

То така и трябва, но тук трябва да се отбележи, че те контролират за бракониерство и незаконна сеч.

lordliness
14-04-2013, 13:05
Не са ме спирали такива, сигурно нямам вид на дървосекач :)

gorbi
14-04-2013, 13:25
Няколко пъти ми се е случвало да не спра - по различни причини. Или късно ги виждам, или блея нанякъде или е толкова сложно за спиране, че им тегля една и не спирам. В двата от случаите ме гониха и ми написаха акт. Единия - заради превишение от 20 км./час в извън населено място, а втория - заради управление без колан. Наказанието е - глоба някаква и лишаване до 3 месеца за първи път и до 6 месеца за втори. Естествено обжалвах и спечелих, защото едното място беше изключително рисковано за внезапно спиране, махаха ми през три ленти, докато излизам от път без предимство и се включвам в натоварен път и ги видях късно. А другия падна заради калпаво написан акт. Тогава не спрях, защото возех две големшки деца отзад и през 2 минути се обръщах да видя каква бела правят. Карах си 90 спокойно, не съм видял че насред полето са сложили 70, видях патрулката, погледнах към децата и с периферията видях че махат, а ма реших да не спирам, защото беше на средата на пътя вече. Децата много се накефиха на бурканите..... :)
Нощно време не спирам, да си махат - я са пътна полиция, я разбойници...

BLUE1
14-04-2013, 13:38

Би ли дал линк към нормативният документ които дава такива права на горските!? Това което си написал е абсолютно невярно!!!

axl894
14-04-2013, 15:46
Както и да е,ако някой направи същата мизерия ето как се процедира:
Звъннах на 112 и казах,че поради еди каква си причина не съм спрял на знак на пътен полицай.Една лелка ми записа номера и каза,че няма как да получа акт щом съм съобщил там в някакъв си срок.Това,което може да стане да ме привикат,а катаджиите да трябва да пишат обяснение(т.е. посмъртно няма да им се занимава)... :busted_cop:

ecotronic
14-04-2013, 17:15
Би ли дал линк към нормативният документ които дава такива права на горските!? Това което си написал е абсолютно невярно!!!

Мисли си ти, че е невярно. Всеки, който е изкарал някога ловен билет го знае. Няма да си губя времето да ти търся документи.
Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
Който не иска - жив и здрав да е!

PS:

Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.

BLUE1
14-04-2013, 17:52
Мисли си ти, че е невярно. Всеки, който е изкарал някога ловен билет го знае. Няма да си губя времето да ти търся документи.
Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
Който не иска - жив и здрав да е!

PS:

Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.

Аз не си мисля, аз знам, че това което твърдиш не е вярно! Горските по никои закон нямат право да спират ЛМПС по републиканската и общинската пътни системи. Когато се извършват проверки по пътища в горски райони и проверките са от компетентността на горските то те задължително са със съдействието на МВР в частност на жандармерията.

ecotronic
14-04-2013, 18:22
Аз не си мисля, аз знам, че това което твърдиш не е вярно! Горските по никои закон нямат право да спират ЛМПС по републиканската и общинската пътни системи. Когато се извършват проверки по пътища в горски райони и проверките са от компетентността на горските то те задължително са със съдействието на МВР в частност на жандармерията.

ИНСТРУКЦИЯ No 17
за контролната служба в горите и горската стража (http://www.sotisbg.com/zakoni_instrukciya_za_gorskata_straga.htm)

Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............

ЛМПС попадат в определението "превозни средства"

Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.

lordliness
14-04-2013, 18:31
пише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосе :) плюс това мисля, че не може да ти рови всеки в колата

ecotronic
14-04-2013, 18:36
пише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосе :)

Същото го пише и за правата на горския стражар, без да се конкретизира място:

Чл.44. Горският стражар има право да:
1. проверява превозните средства, които превозват дървени материали, дивеч, риба и други горски продукти и документите за тях;

lordliness
14-04-2013, 18:39
и как ще разбере какво имам в багажника?

dimitar_vd62
14-04-2013, 19:04
Могат да те спрат за проверка на документи, но да ти ровят в колата не могат.Могат само с прокурорско нареждане за обиск.Може да те помолят да отвориш багажника, но само гледат без да ровят.Може да им откажеш, но тогава могат да ти запечатат МПС - то, и да го закарат в районното барабар с шофера за 24 часа.Вечер не си длъжен да спираш особено извън града, в града обаче спираш.Досега не съм се правил на голяма работа, спирам си когато искат, когато съм в нарушение не споря и много пъти съм се отървал с пожелание за приятен път или с минимална глоба.

ecotronic
14-04-2013, 19:36
и как ще разбере какво имам в багажника?

Моят съвет е - освен ако нямаш сериозни съображения за да бягаш от такава проверка, по-добре е да спреш и покажеш багажника. В противен случай неспирането може да се тълкува като неприятно за теб обстоятелство и да ти донесе излишни главоболия.

lordliness
14-04-2013, 20:08
Моят съвет е - освен ако нямаш сериозни съображения за да бягаш от такава проверка, по-добре е да спреш и покажеш багажника. В противен случай неспирането може да се тълкува като неприятно за теб обстоятелство и да ти донесе излишни главоболия.

вероятността да срещна горски клони към нула- не ходим по едни и същи места :):choice:

BLUE1
14-04-2013, 22:13
ИНСТРУКЦИЯ No 17
за контролната служба в горите и горската стража (http://www.sotisbg.com/zakoni_instrukciya_za_gorskata_straga.htm)

Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............

ЛМПС попадат в определението "превозни средства"

Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.

Човек, копираш нещо и даже не си го прочел!!! Хубаво си болднал "превозни средства" ама условието що си го пропуснал? Виж сега ти ако искаш може да спираш и на клоун със слънчоглед в ръка, но това не те прави компетентен.

D. Stanev
14-04-2013, 22:31
Колеги, не знам какви са последствията от неспиране на катаджия, но щом някой (длъжностно лице) ви дава указание с палка да спрете, по-добре го направете. Преди няма и месец видях с очите си последствията от неспиране на сигнал с палка подаван от... сигналист по време на пътно-строителни работи. Та човекът с тойотата пред мен реши да игнорира такъв сигнал и се нацепи в един Бобкат... В този смисъл последствията са непредвидими!

ecotronic
14-04-2013, 22:33
Човек, копираш нещо и даже не си го прочел!!! Хубаво си болднал "превозни средства" ама условието що си го пропуснал? Виж сега ти ако искаш може да спираш и на клоун със слънчоглед в ръка, но това не те прави компетентен.

Кое условие съм пропуснал?

Къде прочете че нямат право да спират ЛМПС?

Къде и на какво ще спирам, това решавам аз слава Богу.

BLUE1
14-04-2013, 22:38
Кое условие съм пропуснал?

Къде прочете че нямат право да спират ЛМПС?

Къде и на какво ще спирам, това решавам аз слава Богу.

1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред

ecotronic
14-04-2013, 22:45
1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред

Не знам дали ако още малко увеличиш шрифта, ще успееш да умозаключиш, че примерно дивеч можеш да превозваш и с личнното си превозно средство.

Няколко пъти ти ми каза, че греша. Аз ти доказах, че ТИ грешиш.

С теб няма, какво повече да коментирам.

Doomguy
14-04-2013, 22:46
А какво ще стане ако им покажа средняк?

BLUE1
14-04-2013, 22:57
А какво ще стане ако им покажа средняк?

Нищо! В това което копира колегата няма никаква санкция предвидена при не спиране. Още повече, че в ЗДП , което е ЗАКОН, а не инструкция точно е регламентирано кой има правото да те спира на пътя. Но даже и в члена цитиран от него е написано ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ПРЕВОЗВАЩИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ......и т.н. всъщност изобщо не ми пука кой как си тълкува нормативните актове, все пак това е форум и всеки може да се излага по какви ли не въпроси.

ecotronic
14-04-2013, 23:01
Нищо! В това което копира колегата няма никаква санкция предвидена при не спиране. Още повече, че в ЗДП , което е ЗАКОН, а не инструкция точно е регламентирано кой има правото да те спира на пътя. Но даже и в члена цитиран от него е написано ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ПРЕВОЗВАЩИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ......и т.н. всъщност изобщо не ми пука кой как си тълкува нормативните актове, все пак това е форум и всеки може да се излага по какви ли не въпроси.

Спри да подвеждаш хората!

Като ходи да краде дърва манго с червената лада и горският няма право да го проверява, освен ако няма акция на НСБОП в гората или ако на ладата не пише "превоз на дърва"
Така ли бе компетентния ? :)

BLUE1
14-04-2013, 23:13
Спри да подвеждаш хората!

Като ходи да краде дърва манго с червената лада и горският няма право да го проверява, освен ако няма акция на НСБОП в гората или ако на ладата не пише "превоз на дърва"
Така ли бе компетентния ? :)

Прочети пак закона! И ако трябва помоли някой приятел юрист да ти го разясни защото пишеш глупости! Най-простият начин да разбереш, че не си прав е като намериш някъде какво се случва ако не спреш на горски :sleepy:

fred
14-04-2013, 23:33
Не са ме спирали такива, сигурно нямам вид на дървосекач :)

Това е една от причините явно:)

ФЕРАРИСТ
15-04-2013, 08:19
Не знам дали ако още малко увеличиш шрифта, ще успееш да умозаключиш, че примерно дивеч можеш да превозваш и с личнното си превозно средство.

Няколко пъти ти ми каза, че греша. Аз ти доказах, че ТИ грешиш.

С теб няма, какво повече да коментирам.
Колега, "ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ПРЕВОЗВАЩИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ" - тука има дефинирани 2 неща, който трябва да са изпълнени - а второто е да "ПРЕВОЗВАМЕ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ" - всеки от нас управлява МПС само и едниствено ПО ЗДвП и е длъжен да спазва само него.......ако в Закона за счетоводството пише че ако не се качи закъсал счетоводител на стоп и за това наказанието е разстрел не мисля че който и да било ще го знае, щото все пак тва трябва да е упоменато в закона касаещ действието, т.е ЗДвП.......
Не ти ли прави впечатление че законодателя, колкото и да е скапан, не е писал че тия могат да спират ВСИЧКИ превозни средства, не е писал МОТОРНИ Пс вслючително......ако трябва да тълкуваме излиза че ако си ги нося на гръб те нямат право да ме спират.....

ecotronic
15-04-2013, 11:29
Колега, "ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ПРЕВОЗВАЩИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ" - тука има дефинирани 2 неща, който трябва да са изпълнени - а второто е да "ПРЕВОЗВАМЕ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ" - всеки от нас управлява МПС само и едниствено ПО ЗДвП и е длъжен да спазва само него.......ако в Закона за счетоводството пише че ако не се качи закъсал счетоводител на стоп и за това наказанието е разстрел не мисля че който и да било ще го знае, щото все пак тва трябва да е упоменато в закона касаещ действието, т.е ЗДвП.......
Не ти ли прави впечатление че законодателя, колкото и да е скапан, не е писал че тия могат да спират ВСИЧКИ превозни средства, не е писал МОТОРНИ Пс вслючително......ако трябва да тълкуваме излиза че ако си ги нося на гръб те нямат право да ме спират.....

В ЗДП, който казваш, че е единственото нещо с което трябва един водач на МПС да се съобразява е записано:

Чл. 103. При подаден сигнал за спиране от контролните органи водачът на
пътно превозно средство е длъжен да спре плавно в най-дясната част на платното за
движение или на посоченото от представителя на службата за контрол място и да
изпълнява неговите указания.

В същия този закон е казано

Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица..........

Не се конкретизира кои са точно длъжностните лица.

От друга страна, като се има впредвид:

НАРЕДБА № 1 ОТ 30 ЯНУАРИ 2012 Г. ЗА КОНТРОЛА И ОПАЗВАНЕТО НА ГОРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ
(http://www.ciela.net/freestategazette/OpenDocument.aspx?id=2135774074)
В сила от 07.02.2012 г. (http://www.ciela.net/freestategazette/OpenDocument.aspx?id=2135774074)
Издадена от Министерството на земеделието и храните и Министерството на вътрешните работи (http://www.ciela.net/freestategazette/OpenDocument.aspx?id=2135774074)
Обн. ДВ. бр.11 от 7 Февруари 2012г.
(http://www.ciela.net/freestategazette/OpenDocument.aspx?id=2135774074)

в която е записано:

Глава пета.
УСЛОВИЯ И РЕД ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ ОТ ГОРСКИТЕ ИНСПЕКТОРИ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА И НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА СЪС СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ДВИЖЕНИЕ, ОРГАНИЗАЦИЯ И РЕД ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ОТВЕЖДАНЕ НА НАРУШИТЕЛИТЕ С НЕУСТАНОВЕНА САМОЛИЧНОСТ В СТРУКТУРИТЕ НА МВР

Раздел I.
Ред и условия за използване на моторни превозни средства със специален режим на движение

Чл. 38. (1) При изпълнение на служебните си задължения по ЗГ, ЗЛОД и ЗРА горските инспектори ползват автомобили и мотоциклети със специален режим на движение.
(2) Специалният режим на движение на моторни превозни средства (МПС) се използва само при условията, регламентирани с Наредба № І-141 от 2002 г. за условията и реда, при които се ползва специален режим на движение от моторните превозни средства (обн., ДВ, бр. 94 от 2002 г., изм., бр. 80 от 2006 г. и бр. 30 от 2009 г.).
(3) При осъществяване на своите правомощия горските инспектори имат право да спират пътни превозни средства, да установяват самоличността на лицата, да проверяват документите на пътното превозно средство и всички документи, свързани с целта на проверката.
(4) За спиране на пътните превозни средства за проверка горските инспектори подават своевременно сигнал със стоп-палка.
(5) Сигналът за спиране може да бъде подаден и от движещ се автомобил със специален режим на движение, а през тъмната част на денонощието сигналът за спиране може да се подава и чрез описване на полукръг с червена светлина.

Накратко - всеки си тълкува закона както му изнася.
Но законът си е закон и непознаването му НЕ е оправдание.

Jivko7777
15-04-2013, 15:59
Що бе къде са им радарите?

е как къде бе от 2 год са им взети и забранени само не казвай че не знаеш :) :BIGsmile:

denq
15-04-2013, 16:13
Преди 2 седмици видях патрулка с радар. Пък да не говорим, че по пресни спомени от една година насам си гледам редовно патрулки с радари. :)

Jivko7777
15-04-2013, 16:21
Преди 2 седмици видях патрулка с радар. Пък да не говорим, че по пресни спомени от една година насам си гледам редовно патрулки с радари. :)

Това е аболютно забранено и си видял не радар а камера ама как да е ;)

http://www.dnes.bg/stranata/2011/12/01/katadjiite-ostavat-bez-oryjieto-si-radara.135381

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1133638

ФЕРАРИСТ
15-04-2013, 16:35
(3) При осъществяване на своите правомощия горските инспектори имат право да спират пътни превозни средства, да установяват самоличността на лицата, да проверяват документите на пътното превозно средство и всички документи, свързани с целта на проверката.
Предполагам правиш разлика между пътни превозни средства, и моторни превозни средства......може би не случайно тази разлика е "изтървана" в споменаването на дефинициите........

ecotronic
15-04-2013, 17:19
Много приказки изприказвахме за горските стражари.
Явно законът е написан по неясен начин, което позволява да бъде интерпретиран по различни начини, което не е добре.
В крайна сметка - важното, което исках да кажа - това с което започнах и ще завърша е това, че за разлика от несприране на катаджия, при което явно може и да няма кой знае какви сериозни последици, неспирането на горски стражар, директно може да те постави в графата "бракониер", където глобите са доста по-големи от тези за нарушения на ЗДП.

BLUE1
15-04-2013, 18:56
Явно законът е написан по неясен начин, което позволява да бъде интерпретиран по различни начини, което не е добре.
В крайна сметка - важното, което исках да кажа - това с което започнах и ще завърша е това, че за разлика от несприране на катаджия, при което явно може и да няма кой знае какви сериозни последици, неспирането на горски стражар, директно може да те постави в графата "бракониер", където глобите са доста по-големи от тези за нарушения на ЗДП.

И как ще стане тази работа? С какъв акт горският стражар ще те вкара в графата "бракониер"? Допускаш грешки в цитирането и тълкуването на законите и на ЗДП и на този за горите....има и степенуване в нормативните актове, никога Наредба не може да отмени Закон......Както искаш приемай поста ми, но нямам никакво желание да обяснявам къде са грешките, твърде много писане е.

gigi
15-04-2013, 20:56
По принцип, ако ти видят номера, искат да се заядат и не съобщиш, че не си спрял ти пишат директно за неподчинение от 1 до 6м без книжка и алкохол над 1.2 и ходи се оправяй....:priest:

Lqnkata
15-04-2013, 21:22
До някъде ми е забавно как различно се тълкува едно деяние, но дали се замислят повечето, че то е незаконно или против закона (който както иска да ги нарича :) ).
Както написах и първоначално... препоръчвам да спирате, защото не всеки път и не е задължително, но може да ви докара излишни главоболия, включително и физически ;)
Всеки може да прочете какво закона предвижда при не спазване на разпореждане на полицейски орган, т.е. при желание(от тук идва и разминаването защо при едни има при други няма последствия) длъжностното лице да стовари цялата тежест на закона. Друг е въпросът, че при не зпазване може да подведе с объркващите си действия, че лицето не просто е пийнало две бири, или си е забравило документите в къщи (имам реална история с такъв случай) и да предизвика максимално неудобни действия от служителите на реда.
Ще си позволя да потретя: Спазвайте реда и закона и всичко ще е наред, а при независещи от вас ситуации реагирайте адекватно и с блага дума ще се разминете. :)

Doomguy
15-04-2013, 22:56
Както написах и първоначално... препоръчвам да спирате, защото не всеки път и не е задължително, но може да ви докара излишни главоболия, включително и физически ;)

Аха, по-миналата неделя двама катаджии щяха да ядат боя пред нас от един неадекватен чичка, само заплашваха, че ще викнат колегите... :tooth:

Jivko7777
16-04-2013, 00:08
По принцип, ако ти видят номера, искат да се заядат и не съобщиш, че не си спрял ти пишат директно за неподчинение от 1 до 6м без книжка и алкохол над 1.2 и ходи се оправяй....:priest:

какво ще рече това за съобщаването къде е написано това и какво да трябва да се казва :)

митака-пловдив
16-04-2013, 00:22

Когато слизаш от балкана,има едни кибитки на които пише,"контролен горски пункт,спри за проверка!" Там спират само камиони,свалящи трупи от сечищата.Подпечатват ти пътния лист и маркират трупите със съответния бранд.Горските първо никога няма да тръгнат да те спират,камоли да ти ровят в колата.Това че бай мангал като види уазката се посира и тръгва да бяга и сам се издава си е негов проблем.

В момента АИ (ДАИ) извършват такива проверки,КАТ също.Горските са последна дупка на кавала.При проверка на някой от горепосочените органи,не представиш документ за покупката/превоза на дървен материал,направо си те арестуват а товара се конфискува.Същото важи и за рибата,дивеча.....бла-бла-бла.Горския като отделна единица,не важи пред мен и пред теб на пътя.
Това ти го казвам от опит,свалям трупи всяка есен с камиона от родопския балкан.