PDA

View Full Version : Песъкоструйка и прахово боядисване .

hunter1989
17-04-2013, 22:01
Привет колеги искам да попитам някой има ли познати с песъкоструйка и да боядисват прахово (печенето на боята трябва да е на ниска температура защото метала на джантите е изстрадал ) и по възможност на нормални цени .
Не знам дали темата е за този раздел , извинявам се ако съм объркал.

rusiq86
18-04-2013, 02:41
В Русе ще ти препоръчам. Но аз доста четох за боядисването по този метод..за джанти не е препоръчително:
1) ако се удари от камъче, направо се луспи на големи парчета
2) Темп. на които се пекът не е много добре за метала
3) на много места използват едър песокоструй, и може да повредят джантите!

hunter1989
18-04-2013, 07:21
При мен проблема е че боята се люпи на големи люспи и метала се е окислил. И ако директно боядисам не знам дали боята ще издържи и летният сезон . Освен да си пръскам всяка година или да си търся други джанти :crazy:

Kuku
18-04-2013, 09:31
Потърси Odisey от форума, той ще ти каже къде му правиха джантите - станаха Адин пЪт!!!
За 4 сеемнайски май беше дал 150лв.

rusiq86
18-04-2013, 12:10
Където и да проверявах ми казаха...че по-добре кит за алуминии и боя.

Kuku
18-04-2013, 14:28
..... и 400-500лв.

rusiq86
18-04-2013, 14:31
200 лв цялостно боядисване на 19'!

Kuku
18-04-2013, 15:55
При теб може!
В София са по 100лв. бройката.
Разбира се, зависи и от състоянието на джантите, вида на боята, кадърността на бояджията....
Праховото обаче със сигурност е по-устойчиво ;)

Speeder
18-04-2013, 19:34
Аз съм доволен от PBG , които са в Дружба.
Малки детайли съм давал, но стават идеално.

rusiq86
18-04-2013, 20:09
На прахово дори мисля е по-евтино. Както спомена 150 лв с песокоструя.
Но там нямам избор в нюанси...а каквото имат в наличност като сив металик!

maksi
18-04-2013, 22:54
Във фирмата в която работя тук в Радомир се извършва такава услуга и до колкото знам цената е 100 лева за комплект 4 джанти.Цолажа мисля,че нямаше значение.Процедурата включва бластиране и прахово боядисване.
Утре ще попитам със сигурност каква е офертата и ще дам координати на фирмата.

Kuku
19-04-2013, 00:05
На прахово дори мисля е по-евтино. Както спомена 150 лв с песокоструя.
Но там нямам избор в нюанси...а каквото имат в наличност като сив металик!Да, за избора на боя съм съгласен, че е силно ограничен - черно, графитено сиво, сребристо, бяло :?
Има прахово боядисване, където можеш да заявиш всякакъв цвят боя по номер, НО не знам дали тази боя е подходяща за джанти, пък и цената с поръчка е друга :)

lordliness
19-04-2013, 00:22
боята може да се купи в количество, което пожелаеш, като част от нея се губи при боядисването, има специални бои за външни условия, цветовете се избират по RAL, тази боя е един вид пластмасово покритие

hunter1989
19-04-2013, 21:41
Пробема ми е праховото боядисване , на много малко хора се навиват да печат на ниска температура . Или не се наемат да се занимават с меки джанти . Намерих за 400 кв пясъкоструй и боядисване на студено за 400 лв . Но не виждам смисал да давам такива пари при положение че за 500 ще мога да си купя чисто нови джанти . Ще проверя в дружба ПиБиДжи и ще преценя . Благодаря за отговорите .

Sunny
19-04-2013, 22:06
На колко ниска температура търсиш ?
Тук във Варна имам едни мои хора които се занимават с прахово боядисване и от тях знам ,че боята я пекат на 160 градуса . Имат и пескоструй но е с много фин корунд и не се навиват да бластират джанти защото става изключително бавно но за сметка на това пък става идеално гладко за разлика от тия които ги бластират на "едро" и после като се загледаш се вижда под боята .

dimitar_vd62
19-04-2013, 23:03
Ми чети тука и си прави изводите.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&p=2290363

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=81703&st=40

hunter1989
19-04-2013, 23:19
На колко ниска температура търсиш ?
Тук във Варна имам едни мои хора които се занимават с прахово боядисване и от тях знам ,че боята я пекат на 160 градуса . Имат и пескоструй но е с много фин корунд и не се навиват да бластират джанти защото става изключително бавно но за сметка на това пък става идеално гладко за разлика от тия които ги бластират на "едро" и после като се загледаш се вижда под боята .
Благодаря колега , но Варна е далече , като включа и доставка процедурата е безмислена .

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Ми чети тука и си прави изводите.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&p=2290363

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=81703&st=40

2 шишета бронз за печки и това е :go:

dimitar_vd62
19-04-2013, 23:25
Ами аз си одрах дясната джанта на един бордюр, оригиналната дето е, взех шкурка 150, после я минах с водна шкурка 800, повече не ми се играеше, взех от Бриколаж един сребрист спрей за джанти.Има 3-4 нюанса, избрах най близкия.Пръснах я два пъти.Като изсъхна я пръснах със безцветен прозрачен лак на Very well /има и безцветен матов/ и сега не мога да различа коя е боядисваната.Ако не ме домързи ще ти я снимам утре.

lordliness
20-04-2013, 02:11
Ами аз си одрах дясната джанта на един бордюр, оригиналната дето е, взех шкурка 150, после я минах с водна шкурка 800, повече не ми се играеше, взех от Бриколаж един сребрист спрей за джанти.Има 3-4 нюанса, избрах най близкия.Пръснах я два пъти.Като изсъхна я пръснах със безцветен прозрачен лак на Very well /има и безцветен матов/ и сега не мога да различа коя е боядисваната.Ако не ме домързи ще ти я снимам утре.

и аз моите ги направих така и четирите и вече три години не са мръднали

tribaleo
05-10-2013, 16:31
И сега в крайна сметка какво препоръчвате, че днес забелязах че алуминия корозира на едната джанта...(много ми е странно как до сега не съм видял...чак взех да си мисля да не са ми я сменили в някой сервиз) и след зимата ще трябва да се боядисва....препоръчайте метод и съответно кой може да го направи в София?

dimitar_vd62
06-10-2013, 20:32
Ако има язви от корозията, пясъко струйката няма да ги оправи само ще ги почисти.Преди години ми бяха дали една алуминиева смола за подобни ремонти, нещо като метален кит.Като изсъхне, шкуриш боядисваш ако искаш и дупка с резба можеш да направиш.Ма е много скъпа, то тва беше преди 6-8 години тогава некъде към 150 грама струваха къде 600 лв, ся не знам, даже не мога да си спомня марката. Ака е много корозирала по-добре си потърси "нова".Иначе малко по-надолу писах как съм решил проблема с надраскани джанти.Евентуално можеш да китваш с обикновен кит и да боядисаш.

lordliness
06-10-2013, 22:39
Ако има язви от корозията, пясъко струйката няма да ги оправи само ще ги почисти.Преди години ми бяха дали една алуминиева смола за подобни ремонти, нещо като метален кит.Като изсъхне, шкуриш боядисваш ако искаш и дупка с резба можеш да направиш.Ма е много скъпа, то тва беше преди 6-8 години тогава некъде към 150 грама струваха къде 600 лв, ся не знам, даже не мога да си спомня марката. Ака е много корозирала по-добре си потърси "нова".Иначе малко по-надолу писах как съм решил проблема с надраскани джанти.Евентуално можеш да китваш с обикновен кит и да боядисаш.

Драскотините и дупчиците ги запълвам с еднокомпонентен кит