View Full Version : Откраднаха ми винетката в Самоков
RUNNING WILD
20-04-2013, 22:58
абе днеска не ми върви,карам си и на Пасарел колата ми изгасна в движение и брате отбивам у шанеца по инерция,алеле нема палене,викам майстор от София а тъкмо изкарвам колата от сервиз,гледа ствува нема ток до газовия инженцион до свещите,съмнява че е нещо алармата и имобилайзера прави некъв мост на място как и да е и тръгнах към Самоков,това пък е куриоз,карам стока в Самоков и в циганският квартал и спирам да свалям и около колата 50 роми,и стъклото дясното свалено леко и идвам след 10 минути и ...годишната ми винетка я нема,бях я залепил с тиксо че не ми се чегърта и са видяли и са я свалили,само тиксото висеше,ем ми стана смешно ем тъпо,викам им абе коя я взе те се хилят викат не е при нас брат ми по надолу като си спирал е некъде,обадих са на моите цигани дойдоха 2 коли нема братче всеки си трае,отрязъка и квитанцията са в мене от инат ще ходя си пусна нещо жалба или до НАПИ некво писмо не знам.
Ами нормално, то чудно щеше да са ти я залепили и почистили тиксото :)
И какво ще напишеш в жалбата - откраднаха ми винетката, хахахах. Май при смяна на стъкло могат да ти дадат нова винетка, щом имаш квитанция.
RUNNING WILD
20-04-2013, 23:04
еми ето сега страдам изкупвам си греховете дето едно време съм бил непослушен явно.
Винетката се лепи както си е описано. Тия номера с тиксо и фолио са пълен та*ак. Като те спре някой к'во ще му обсяниш? Миии такоа не ми се чагърта. Твой проблем си е. Пускай жалби ;) Българина обича да не спазва закона, но когато някой друг не го спазва и пуска жалби.
RUNNING WILD
20-04-2013, 23:15
И какво ще напишеш в жалбата - откраднаха ми винетката, хахахах. Май при смяна на стъкло могат да ти дадат нова винетка, щом имаш квитанция.
ще напиша какво е станало,кво ти е смешно това си е кражба как искаш го гледай,и тая винетка ако спрат някой без отрязък не важи пише си го,ще им отделя 10 минути да напиша нещо може да ми излезе късмета някой ден,света е малък бе човек убедил съм се,той ще я продаде в махалата на някой дето има кола и пътува и като се пусне от Самоков до София през караулката и не дай си боже си ги проверяват що не.
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
Винетката се лепи както си е описано. Тия номера с тиксо и фолио са пълен та*ак. Като те спре някой к'во ще му обсяниш? Миии такоа не ми се чагърта. Твой проблем си е. Пускай жалби ;) Българина обича да не спазва закона, но когато някой друг не го спазва и пуска жалби.
естествено че е мои проблем не очаквам да ми съберете пари в касичка за винетка,колата си е моя и винетката също аз си преценявам как да я лепя,ами за всичките години са ме спирали и са виждали,за последната 1 седмица ме спират 3 пъти в Студенски град в 3 часа нощта на излизане от Христо Ботев с превишена скорост да се кача на Ботевградско,вчера в Елин Пелин,да не мислиш че не виждат тиксото,ми тя и гражданската ми е залепена с тиксо то даже блести и се вижда,и кво не спазвам че съм си купил винетка редовна за 67 лева а не шано за 30 ли?
Някой много жестоко те е излъгал. Винетката важи когато е залепена и малката лепенка, която остава важи само когато трябва да се преиздаде нова винетка ако ти е счупено предното стъкло. Такъв номер "ако нямаш долната част - не важи" няма. Намери и прочети "Наредба за винетните такси" и сам ще се убедиш.
Иначе по твоята логика някой може да си изгуби долната част, аз да я намеря, да отида в полицията и да кажа, че това е частта от моята винетка.
Румба, пусни молба да ти дадат нова винетка, защото си си сменил стъклото. Едва ли някой ще тръгне да търси открадната винетка.
Явно има и по-големи тарикати от тебе.
RUNNING WILD
21-04-2013, 11:46
Някой много жестоко те е излъгал. Винетката важи когато е залепена и малката лепенка, която остава важи само когато трябва да се преиздаде нова винетка ако ти е счупено предното стъкло. Такъв номер "ако нямаш долната част - не важи" няма. Намери и прочети "Наредба за винетните такси" и сам ще се убедиш.
Иначе по твоята логика някой може да си изгуби долната част, аз да я намеря, да отида в полицията и да кажа, че това е частта от моята винетка.
абе много си недоверчив ти някой може да изгуби някой да не изгуби аз да отида да кажа нещо си?досега колко отрязъка на винетки си намерил я ми намери моята и се обади,я кажи защо ти дават квитанция и защо има долен отрязък,като те спре полиция иска ли ти отрязъка и квитанция че си я купил и защо ти иска?тоя вариант как си го тълкуваш ти?ако си некой клошаревец и имаш винетка и те спрат дай квитанция и отрязък да видиме да не е фалшива ама нямам...и оп проверка по сериен номер и я виж ми излязал късмета,с това ти си собственик на тая пътна такса и доказваш че си я закупил не си я печатал в Перник,изобщо не мисля да ходя да лъжа за счупено стъкло и тн това е смешно и не ми е в стила не ми давайте такива съвети нема да се стига до там.
---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:44 ----------
Румба, пусни молба да ти дадат нова винетка, защото си си сменил стъклото. Едва ли някой ще тръгне да търси открадната винетка.
бе то и без това тече нещо...а не заеби да не дърпам дявола че верно ще ми спраска стъклото...
идвам след 10 минути и ...годишната ми винетка я нема,бях я залепил с тиксо че не ми се чегърта и са видяли и са я свалили,само тиксото висеше
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Имаш ли залепен и валиден винетен стикер на стъклото, полицията изобщо не я интересуват отрязъци и сякави там глупости.
RUNNING WILD
21-04-2013, 12:44
Имаш ли залепен и валиден винетен стикер на стъклото, полицията изобщо не я интересуват отрязъци и сякави там глупости.
не така и ти с рогите напреде де я прочети
Административнонаказателното производството е по реда на чл. 59 и сл. от ЗАНН. Образувано е по жалба на В.Т.М. ***, обл. Р. против НП № 3061/06.01.2009г. на Началника на РПУ Попово, с което на основаниe чл. 179,ал.3,т.4, пр.2 от Закона за движение по пътищата /ЗДвП/ за нарушение на чл. 139,ал.V от ЗДвП му е наложено административно наказание “Глоба” в размер на 100лв, за това, че на 16.12.2008г. около 10,20ч. по път ІІІ-2002 км 6+717 като водач на МПС – товарен автомобил “Мерцедес” с рег.№ Р91 97 РН е извършил: Водачът не представя валиден документ, удостоверяващ заплащане на съответната винетна такса кат.К-3 за използване на републиканската пътна мрежа
Stoyan Georgiev
21-04-2013, 21:33
румба, боли ги патката в града като те видят как си я залепил - копче не могат да ти кажат... навън ако не са ти я видели - късмет :)
купи си нова и я лепни като хората, че виж циганетата са ти я видели , камо ли кука дето седи и гледа с фенер дали няма да я види
RUNNING WILD
22-04-2013, 12:24
е сега ходих до районното на инат,написах и така,поне да го има регистрирано не се знае,все тая може да спрат некой джигит некъде.
Винетката се лепи както си е описано.
:crazy:И как е описано????Къде пише,че винетката не може да бъде залепена с тиксо.Пише,че трябва да е залепена в долния десен ъгъл,но не и с какво.
dimitar_vd62
22-04-2013, 21:30
Ей боже,боже!Що все се опитваме да измамим системата.
Ей боже,боже!Що все се опитваме да измамим системата.
Защото системата ни мами бе Митак.....:Topic-is-closed-bg:
Друг е въпросът, че пътищата който заслужават винетна такса са много малко......абе нали щяха да отпаднат тия винетки.......залепи си винетка и мини през прохода Петрохан........след това и пари за зъболекър трябва да даваш......ще ти изпаднат пломбите от дупки...:big_whoops:
RUNNING WILD
23-04-2013, 08:32
даже не трябва и Петрохан,хвани обиколната на Младост 2 гърбици бабуни легали полицаи изжулени от коли щото са 20 см високи и тесни и лошо скосени ако успееш да излъжеш някоя дупка от ляво след нея те чака пропаднала шахта канал крива в дясно а след нея некоя набъбнала шахта стърчи от пътя за разнообразие по зле е от пътя на моста Гара Елин Пелин там е вечният ремонт аз от как се помня там нема нужда от ограничение колите сами пълзят тресеики се на зиг заг там,нощтно време при нас като гледам от нас виждаш само подскачащи светлини от фарове.
dimitar_vd62
23-04-2013, 11:42
И тва само заради едното мързене да изчисти старата винетка....:?
Taka обяснявам.
Винетката се купува, изрязва се по ръба като се запазва станьола на лицето. Пръска се еФФтин одиколон по станьола, тъпия надпис окапва и после с лепило, с плюнка и т.н. се лепи на стъклото и сте готови. Аз имам няколко коли.. сори ама няма как да дам пари за няколко винетки.
Никой не може да ви каже копче как и защо така е залепене. Полицай няма право да Ви бърка в колата.
dimitar_vd62
23-04-2013, 17:52
Ами в къщи имаме три коли.Няма как ако дъщерята реши да ходи в Бургас, жената в Добрич а аз си бия шамара до Търново да сме с една винетка.От друга страна ако аз имам две или три коли,примерно Алфата, една малолитражка за всеки ден и една Нива да ходя за риба,не мога да ги карам и трите едновременно.Може би винетката трябва да върви с шофера за съответната категория.Сигурно има недомислици.
Щом зачекнахте темата с винетката от тази гледна точка , нека питам едно нещо. Особенно колегата, който казва да сме си лепяли винетките както по описание!
Ако човек има 3 коли в гаража си, от една категория (К3), той може ли да ги кара 3-те едновременно в един и същ момент?
От какъв чеп, вържиш винетката с конкретната колата, а не с шофьора? Винетката тя не е застраховка на самата кола, тя е "такса", която ти позволява (на шофьора а НЕ на колата) да се движиш по извънградски път.
Когато аз се движа с МПС тип К3 , трябва да нося със себе си валидна винетка К3. Това е важното, нали?
lordliness
24-04-2013, 00:07
На мен ми се струва досадно да местя винетки от кола на кола и да се чудя с какво да ги лепя и за това- винетки на всички коли, ние баровците сме така :)
даже не трябва и Петрохан,хвани обиколната на Младост 2 гърбици бабуни легали полицаи изжулени от коли щото са 20 см високи и тесни и лошо скосени ако успееш да излъжеш някоя дупка от ляво след нея те чака пропаднала шахта канал крива в дясно а след нея некоя набъбнала шахта стърчи от пътя за разнообразие по зле е от пътя на моста Гара Елин Пелин там е вечният ремонт аз от как се помня там нема нужда от ограничение колите сами пълзят тресеики се на зиг заг там,нощтно време при нас като гледам от нас виждаш само подскачащи светлини от фарове.
Румба, за Младост-2, не ти трябва винетка...
За Младост-1, 2,3,4...дори и 5 винетките ги рздавам АЗ:baby_bringin:...ама още не съм дошъл на власт:crazy:
Ееее, аз се изнесох от 3 преди повече от 10 години, иначе щяхме да спечелим изборите :)
RUNNING WILD
24-04-2013, 22:07
бати винетките,имам позната добра художничка ще и дам да ми нарисува една накрая вечна на стъклото важаща за всички времена
RUNNING WILD
26-04-2013, 22:20
купих си вчера 2 ра годишна и си я лепнах по устав и са си мачкам асфалта
dimitar_vd62
26-04-2013, 22:34
Бе ша стани човек от тебе....:biggrin:
Ами в къщи имаме три коли.Няма как ако дъщерята реши да ходи в Бургас, жената в Добрич а аз си бия шамара до Търново да сме с една винетка.От друга страна ако аз имам две или три коли,примерно Алфата, една малолитражка за всеки ден и една Нива да ходя за риба,не мога да ги карам и трите едновременно.Може би винетката трябва да върви с шофера за съответната категория.Сигурно има недомислици.
Няма недомислица!
напротив!
Добре са го измислили, за да ни ебават!
То е като такса смет!
Аз не живея в Кюстендил, ама плащам такса смет за апартамент, къща и вила.
По тая логика, която сте подхванали за това, че винетката трябва да е на човека, който кара, а не на колата може и да стигнете до там данъка за колата да се плаща не за цялата година, а само за дните, в които карате.
бати винетките,имам позната добра художничка ще и дам да ми нарисува една накрая вечна на стъклото важаща за всички времена
Не ти требе художничка, тези ги има във всяко село, направо я заваряваш на капака. :tooth:
dimitar_vd62
27-04-2013, 00:50
По тая логика, която сте подхванали за това, че винетката трябва да е на човека, който кара, а не на колата може и да стигнете до там данъка за колата да се плаща не за цялата година, а само за дните, в които карате.
От предаването "Да продадеш колата си" разбрах че в Англия можеш да си платиш данъка само за деня в който караш.Ако те не са превели нещо както трябва и аз те лъжа.
В мотофорумите от години се дискутира евентуално данъчно облекчение за мотори през зимните месеци от ноемшри до март, но абсолютно без успех.
dimitar_vd62
27-04-2013, 01:11
Ми то същото и с колите бе, да кажем някой моряк, 6 или 9 месеца е на плаване, колата му стои на трупчета и не рони асфалта що трябва да плаща.
Колега, никой не иска да плаща винетка само за дните в които кара. Не се и опитваме (и не искаме) да се правим и на тарикати, просто въпроса е принципен.
Пак прочети предния ми пост и пак да питам:
Като карам във момента 'Т', с колата 'Х', която е категория 'У' ...
И имам на стъклото на колата 'Х' ВАЛИДНА винетка, която съответства на категория 'У' ...
Питам,
Какво е тогава нередното? И ако се изпълнява горната "формула" и е валиден случая, с кое нарушавам законите?
Само да поясня за мен, при мен ми се налага да купувам по две винетки, защото често давам 155цата си на майка ми да я кара. А когато и я давам аз карам със 145цата, тъй като възможно е в даден момент, да се наложе и двете коли да се карат от двама шофера, тогава няма как, трябва си втора винетка.
Та, тук говорим за хора, които имат повече от една кола, и знаят, че САМО ТЕ ги карат тия коли. В такъв случай, не виждам причина да се купуват повече от една винетка.
Нашата мила държавица в момента скубе както може от хората, без да спазва елементарна справедливост. Аз имам три коли, защото работата ми е свързана с много бързи реакции - трябва да съм като линейка бърз по някой път и ми трябва резервна изправна кола. А пък третата ми е джипка, защото имам три деца и като трябва да отидем някъде петимата + кучето и няма такава кола дето да ни събере...:) И какво излиза - в 90% от времето карам само едната кола, но трябва да плащам данъци, застраховки, винетки и преглед и за трите. Шофирам си ги само аз, затова е справедливо, застраховка, винетка и данък да се местят с мен. Ако някой друг я подкара - трябва да си плати и той тия трите неща. Така е правилно, така е справедливо, така трябва да бъде. Понеже българската система е крайно несправедлива и общо взето е измислена да пълни разни касички, а не да се използват парите по предназначение - затова и хората са измислили начин да хитруват. Справедливостта във вселената е като течността в скачените съдове - винаги си намира пътя да се въздаде... :))
Mind_Control
29-04-2013, 13:55
Ми то същото и с колите бе, да кажем някой моряк, 6 или 9 месеца е на плаване, колата му стои на трупчета и не рони асфалта що трябва да плаща.
Гледам пак поголовно се бъркат понятията. Данъкът е дължим, защото притежаваш превозното средство, а не щото го караш.
И много правилно данъкът на новите коли е многгокрантно по- висок. Новата кола е по- скъпа, което предопределя и по-висок данък.
Така че това, което казвате е приложимо за застраховките примерно, но не и за данъка.
---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:50 ----------
Та, тук говорим за хора, които имат повече от една кола, и знаят, че САМО ТЕ ги карат тия коли. В такъв случай, не виждам причина да се купуват повече от една винетка.
Я ми кажи какво става в хипотетичната ситуация, когато винетката е на твое име, ти си в колата, но не караш ти?
---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
Нашата мила държавица в момента скубе както може от хората, без да спазва елементарна справедливост. Аз имам три коли, защото работата ми е свързана с много бързи реакции - трябва да съм като линейка бърз по някой път и ми трябва резервна изправна кола. А пък третата ми е джипка, защото имам три деца и като трябва да отидем някъде петимата + кучето и няма такава кола дето да ни събере...:) И какво излиза - в 90% от времето карам само едната кола, но трябва да плащам данъци, застраховки, винетки и преглед и за трите. Шофирам си ги само аз, затова е справедливо, застраховка, винетка и данък да се местят с мен. Ако някой друг я подкара - трябва да си плати и той тия трите неща. Така е правилно, така е справедливо, така трябва да бъде. Понеже българската система е крайно несправедлива и общо взето е измислена да пълни разни касички, а не да се използват парите по предназначение - затова и хората са измислили начин да хитруват. Справедливостта във вселената е като течността в скачените съдове - винаги си намира пътя да се въздаде... :))
Да те ожали човек с три коли, че и куче... Сега ако се оплачеш, че и от залъка на децата си отделяш, за да гледаш кучето...
dimitar_vd62
29-04-2013, 14:21
Че то по тая логика трябва да плащам данък и за това че притежавам телевизор, хладилник, пералня и т.н.Нали съм платил данък върху доходите си, какво значение има какво ще си купя.И какво покрива данъка върху превозните средства.Защо в Англия и Франция няма такъв данък.Има пътен данък.А тук плащаме и данък върху МПС-то и винетки.
Mind_Control
29-04-2013, 14:38
Че то по тая логика трябва да плащам данък и за това че притежавам телевизор, хладилник, пералня и т.н.Нали съм платил данък върху доходите си, какво значение има какво ще си купя.И какво покрива данъка върху превозните средства.Защо в Англия и Франция няма такъв данък.Има пътен данък.А тук плащаме и данък върху МПС-то и винетки.
Ами протестирай тогава изобщо за махането на този данък или преименуването му в пътен данък. В момента точно такава логика седи зад данъка и си прав, че както за кола може да има, може да има и за телевизор....
може да има и за телевизор....
В Германия има данък Телевизор - 17,98 евро на месец. Плаща се от всяко домакинство, а не за всеки уред.
А най-голямата идиотия е, че и слепите го плащат, макар и в намален размер - 5,99 евро за месец - щото може и да не гледат, ама слушат :brickwall::brickwall: Тоест плащат колкото за радио - за него също се плаща данък. Дори и за радиото в колата.
http://www.toytowngermany.com/wiki/GEZ
http://en.wikipedia.org/wiki/Beitragsservice_von_ARD,_ZDF_und_Deutschlandradio
RUNNING WILD
29-04-2013, 23:00
никога не съм бил против да има винетка,окей ползваш път нека има приходи да се строй,ама има идиотизми,знам че в някой държави вместо винетка на литър бензин ти се определя някъв процент в полза на държавата,ако мога бих си изкопал кладенец в двора и с слънчеви батерии да не идват да ми тропат секви прошляци на вратата всеки месец да ми засичат водомерите,да ми сменят водомерите принудително,да ми засичат парното,да ми сменят там татчиците на парното,да ми сменят щтранговете,да ремонтират асансьора,да плашаш стълбище чистачка входна такса данък смет данък къща и кво ли не не мога да ги изброя всичките,за кво са ми тия неща?ми мога без тях не искам да ме затормозяват,ставам отшелник и това е,си лепна винетката на ку.о брате.