Log in

View Full Version : Гугъл вече има навигация за България

lordliness
21-04-2013, 22:49
Ако все още не сте видели- работи прилично и говори прилично :)

dimitar_vd62
21-04-2013, 22:52
Де тва

lordliness
21-04-2013, 22:53
Де тва

На телефона. Имам приложение за навигация на Гугъл и до скоро не работеше.

blacksnoopy
21-04-2013, 23:57
Де тва

Google Maps

Linkestis
21-04-2013, 23:57
Тоест за андроид ли?
Щото за уиндос работи отдавна

blacksnoopy
22-04-2013, 00:06
Вече има навигация с глас, не само да ти показва маршрута от т.А до т.Б. Преди около две седмици я пуснаха за територията на България мисля.

Иначе си е вградена в Google Maps приложението

lordliness
22-04-2013, 06:42
Води те по снимките, а не по рисунки, както при други навигации. Преизчислява и променя маршрута.

svetlastf
22-04-2013, 11:34
Парички за трафик дърпа ли...

vladev
22-04-2013, 11:43
Парички за трафик дърпа ли...

Дърпа, освен ако нямаш план за трафик.

svetlastf
22-04-2013, 11:48
Далаверка... :big_money:

Doomguy
22-04-2013, 11:54
Зависима е от интернет връзката. Все пак може да свалите район до 100км2 за офлайн достъп.

blacksnoopy
22-04-2013, 12:49
Зависима е от интернет връзката. Все пак може да свалите район до 100км2 за офлайн достъп.

Да, могат да се свалят карти, но интернет връзка е задължителна, защото когато се задава маршрут информацията минава през сървъра на Гугъл. Става дума за минимално количество информация.

Susscrofa
22-04-2013, 13:10
Да, могат да се свалят карти, но интернет връзка е задължителна, защото когато се задава маршрут информацията минава през сървъра на Гугъл. Става дума за минимално количество информация.

Подкрепям!

За навигиране при андроид, почти винаги иска връзка.
Аз си плащах три различни вида навигатора, и каквито и карти да си бях свалил предварително, все искаше ГПРС или wifi връзка.

rossenvn
22-04-2013, 17:48
Подкрепям!

За навигиране при андроид, почти винаги иска връзка.
Аз си плащах три различни вида навигатора, и каквито и карти да си бях свалил предварително, все искаше ГПРС или wifi връзка.

Трънки и глогинки:BIGsmile:, всички свестни навигации работят офлайн. Имам Igo, Sygic и още две, които не ползвам почти и си работят без интернет. Сега ако не ти се чака GPS-a да се свърже, може да си пуснеш и мобилен нет за да стане по-бързо.

lordliness
22-04-2013, 19:47
Днес изключих интернета и продължи да си работи, иначе наистина може да се кешират карти, ако е необходимо.

Susscrofa
22-04-2013, 20:31
Трънки и глогинки:BIGsmile:, всички свестни навигации работят офлайн. Имам Igo, Sygic и още две, които не ползвам почти и си работят без интернет. Сега ако не ти се чака GPS-a да се свърже, може да си пуснеш и мобилен нет за да стане по-бързо.

Платени ли са ти?

Споделих опит от легален навигатор, за който съм си плащал.

---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

Днес изключих интернета и продължи да си работи, иначе наистина може да се кешират карти, ако е необходимо.

Това е добре.

Проблемът идва при стартиране без нет.

lordliness
22-04-2013, 21:04
Без интернет въобще не тръгва, дори с кеширани карти.

Susscrofa
23-04-2013, 08:47
Без интернет въобще не тръгва, дори с кеширани карти.

Точно за това говоря. За стартирането.
Когато последния път бях във Франция, точно с този проблем се сблъсквах.
Защото тъпият роуминг имаше нужда от час докато захапе и започне да пренася данни.

Doomguy
23-04-2013, 09:07
Ако пътувате някъде на дълъг път или особено в чужбина, никога не разчитайте на навигациите на смартфончета и таблети, особено пък тези които са онлайн... Купете си едно отделно устройство и си пътувайте спокойно (не, че и там не стават понякога фалове).

lordliness
23-04-2013, 09:52
Има и хубави стари карти на хартиен носител :)

Susscrofa
23-04-2013, 10:53
Ако пътувате някъде на дълъг път или особено в чужбина, никога не разчитайте на навигациите на смартфончета и таблети, особено пък тези които са онлайн... Купете си едно отделно устройство и си пътувайте спокойно (не, че и там не стават понякога фалове).

Аз вече направих тази грешка.
И това е поредното доказателство, че по-голям ШИТ от мултифункционалните устройства няма.

DobriRq
23-04-2013, 11:02
Има и хубави стари карти на хартиен носител :)
Миналото лято точно такава ме спаси, тъй като gps-а на телефона ме беше подведе и показваше, че се движа в ливадите.

Доко
23-04-2013, 11:22

От това което си написал, има само едно нещо вярно, и то е, че без пари не става. Плащаш си карта от App Store или от google play magazine и нямаш никакви проблеми, естествено и ако телефона/смартфона/ има ресурс.
Аз ползвам на iPhone Tomtom Europe (http://iphonecake.com/bbs/viewthread.php?tid=94691), и мога да ти кажа, че работи едно към едно с Garmin nuvi 255w, имам ги и двете, но за разлика от Garmin-a, получавам актуалните ъпдейти на tomtom картите без да се налага повече от един клик манипулации. ;-)

Susscrofa
23-04-2013, 11:40
От това което си написал, има само едно нещо вярно, и то е, че без пари не става. Плащаш си карта от App Store или от google play magazine и нямаш никакви проблеми, естествено и ако телефона/смартфона/ има ресурс.
Аз ползвам на iPhone Tomtom Europe (http://iphonecake.com/bbs/viewthread.php?tid=94691), и мога да ти кажа, че работи едно към едно с Garmin nuvi 255w, имам ги и двете, но за разлика от Garmin-a, получавам актуалните ъпдейти на tomtom картите без да се налага повече от един клик манипулации. ;-)

Иска ли данни през нета при стартиране?
Искам бърз отговор с да или не.:lupe:

Doomguy
23-04-2013, 12:02

Нямаше да си на това мнение, ако напълно обновена навигация те беше закарала под мост пред гробища... Там имаше и едни македонци търсещи село с подобно име, но на 100 километра от там. Не знам каква навигация са ползвали и те...

Доко
23-04-2013, 12:02
Иска ли данни през нета при стартиране?
Искам бърз отговор с да или не.:lupe:

Не, картите са 2GB и нещо, взичко е на телефона, ползва само GPS, затова зависи какво устройство ползваш, колкото по-бързо, толкова по-добре.
4s и 5 на ябълката се справят чудесно, за по старите има стойки на tomtom с вграден 12 канален GPS. За Андроид нямам никакво понятие как стоят нещата, но щом се оплаквате явно ще са зле. ;-)
По-бързо няма как да ти отговоря, попълваме документи за Софийския... :-)

Susscrofa
23-04-2013, 13:29
Не, картите са 2GB и нещо, взичко е на телефона, ползва само GPS, затова зависи какво устройство ползваш, колкото по-бързо, толкова по-добре.
4s и 5 на ябълката се справят чудесно, за по старите има стойки на tomtom с вграден 12 канален GPS. За Андроид нямам никакво понятие как стоят нещата, но щом се оплаквате явно ще са зле. ;-)
По-бързо няма как да ти отговоря, попълваме документи за Софийския... :-)

Андроидът е добър, просто тези, за които аз си платих, независимо, че изтеглих картите предварително, при стартиране на навигатора ми се иска наличие на връзка.
Не знам при теб как е, но имам познати с селскостопански телефони и ще ги питам.

Доко
23-04-2013, 13:41
Андроидът е добър, просто тези, за които аз си платих, независимо, че изтеглих картите предварително, при стартиране на навигатора ми се иска наличие на връзка.
Не знам при теб как е, но имам познати с селскостопански телефони и ще ги питам.

При селскостопанските не се иска връзка, работи offline, независим е от интернет, трябва му само позиция от GPS, всички карти са в телефона, по-горе ти го споменах, няма забавяне при позициониране, когато шофирам ме известява гласово преди кръстовище, че предстои маневра, не е като при Андроид след като подминеш пресечката да се обади. :-)
Тези дни ще пробвам google maps, но само от любопитство, нищо свързано с Андроид не ми вдъхва респект, всичката им работа е овча-мале. :spoko::crazy:

Susscrofa
23-04-2013, 13:50
При селскостопанските не се иска връзка, работи offline, независим е от интернет, трябва му само позиция от GPS, всички карти са в телефона, по-горе ти го споменах, няма забавяне при позициониране, когато шофирам ме известява гласово преди кръстовище, че предстои маневра, не е като при Андроид след като подминеш пресечката да се обади. :-)
Тези дни ще пробвам google maps, но само от любопитство, нищо свързано с Андроид не ми вдъхва респект, всичката им работа е овча-мале. :spoko::crazy:

Работят много добре навигациите с андроид и не съм имал никакви промени.
Само това искане на нет връзка при стартиране ме дразни.

Доко
23-04-2013, 14:16

Добре де, с навигациите е ясно,но я ми кажи според теб какъв е шанса за реализация на симпатично младо момиче с арабска филология, защото тук в една агенция служителката натърти многозначно: "Ауу, арабска филология, нали знаете, ако е момче-добре, но такова хубаво момиче...".
Детето се обърка вече, английския е ясно, минахме на японски, после корейски, сега арабски, решило е филология, но...? :innocent:

Susscrofa
23-04-2013, 14:26
Добре де, с навигациите е ясно,но я ми кажи според теб какъв е шанса за реализация на симпатично младо момиче с арабска филология, защото тук в една агенция служителката натърти многозначно: "Ауу, арабска филология, нали знаете, ако е момче-добре, но такова хубаво момиче...".
Детето се обърка вече, английския е ясно, минахме на японски, после корейски, сега арабски, решило е филология, но...? :innocent:

Имам позната с арабистика.
Канеха я настоятелно в министерство на отбраната, но гаджето и не я пусна.
Не можело само с мъже да работи:)

Та помислете добре, но опеделено е нещо интересно, атрактивно и не е изтъркано клише.:)

Доко
23-04-2013, 14:33
Имам позната с арабистика.
Канеха я настоятелно в министерство на отбраната, но гаджето и не я пусна.
Не можело само с мъже да работи:)

Та помислете добре, но опеделено е нещо интересно, атрактивно и не е изтъркано клише.:)

Платихме таксата, изпита е на 16 юни, време има, за сега арабистиката е фаворит, и аз имам един познат с арабистика, работи от години в Ню Йорк, и от време на време го пращат по-горещи точки... :-)
За сега имаме една инерция с учението, която е добре да задържим, арабистиката, а и всички екзотични езици са като медицината, яко учене, но първо да се класираме. ;-)

Susscrofa
23-04-2013, 15:09
Платихме таксата, изпита е на 16 юни, време има, за сега арабистиката е фаворит, и аз имам един познат с арабистика, работи от години в Ню Йорк, и от време на време го пращат по-горещи точки... :-)
За сега имаме една инерция с учението, която е добре да задържим, арабистиката, а и всички екзотични езици са като медицината, яко учене, но първо да се класираме. ;-)

Никъде вече БГ не се учи яко.:)

Доко
23-04-2013, 15:37
Никъде вече БГ не се учи яко.:)

А бе яко по сегашните стандарти, ти ся... :-)

Susscrofa
23-04-2013, 15:54
А бе яко по сегашните стандарти, ти ся... :-)

Да де.
Просто сега там където преди се учеше яко е достатъчно малко да четеш и да присъсваш, а там където преди се учеше малко, дори не се налага и да присъстваш.:pancake:

Абе то си е до човек.

Доко
23-04-2013, 16:19
Да де.
Просто сега там където преди се учеше яко е достатъчно малко да четеш и да присъсваш, а там където преди се учеше малко, дори не се налага и да присъстваш.:pancake:

Абе то си е до човек.

Така е до 12-и клас, после имат опции, продавач/ка, барман/ка..., или ако е учил поне малко продължава некст левъл според натрупания матРял... :-)

rossenvn
24-04-2013, 02:01

Я кажи какво си купил, че ми стана интересно? Може пък да проверява дали е истинска и затова да и трябва нет. Моите са от форумите и съм доволен определено - има знаци, пешаходни пътеки, всичко.. Само веднъж ми се случи да нямам една магистрала в Румъния, но тя беше прекалено прясна. Производителите на карти не са много и повечето програми се различават само по екстрите. А глупостите за андроида няма да коментирам ;-).

svetlastf
24-04-2013, 09:49
Що се занимавате с псевдо-навигации..
Ей тука (http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?135-Android-Навигация)има програми и карти работещи и не искащи нет.

stu
24-04-2013, 23:20
Що се занимавате с псевдо-навигации..
Ей тука (http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?135-Android-Навигация)има програми и карти работещи и не искащи нет.

Купете си по една Нокия и готово.