View Full Version : Изцепка на един некомпетентен ауди фен
Здравейте колеги днес едно момче (на 17 нямащ и грам опит като шофер чийто брат притежава от онази марка с "кръгчетата" ) ми каза че алфа е супер сбъркана марка и всичко дори и скоростната и кутия не била на място и цялата конструкция на колата е сбъркана..
И италянските коли са супер зле !!!
ГОЛЕМИ СА ХЕЙТЪРИ ей :D
Е то голям разбирач,17 годишен дрисльо....
Е то голям разбирач,17 годишен дрисльо....
Татко му му бил казал просто не можах да не споделя с вас :afro:
Предлагат ми гонка с a3 1.8 125 hp ... и ме е много яд че не съм 1.6ТС да го накарам да подиша малко пари от селения голд
Ако таткото е от АКБ све е ясно :D
Ако таткото е от АКБ све е ясно :D
Не таткото кара фиат стило 1.9 ТДЙ (Това ми е най-странното)
Е то тоя с 1.7 и 33-ка ще го направи на луд.
Много ги обичам.
Иначе не се коси!
Тоя тип хора се радват, когато могат да си оправят колата само с отверка и клещи.
Ти пък да видиш такива как се пеняват срещу Ситроен!
Понеже трябват два специфични ключа и вече марката и модела са боклуци,
Е то тоя с 1.7 и 33-ка ще го направи на луд.
Много ги обичам.
Иначе не се коси!
Тоя тип хора се радват, когато могат да си оправят колата само с отверка и клещи.
Да ти кажа честно че моята до сега бая неща смених по нея и ако си достатъчно грамотен всичко си е супер то е ясно че без инструмент не става (да не говорим че имам и една дачия логан пък за нея колко ходенета по стругари бяха за специфични инструменти за поддръжка не е истина)
Но за разлика при алфата всичко си е на мястото на букси щипки и от качествени метали ЕТО ТОВА МИ ХАРЕСВА В АЛФА РОМЕО !
Много ми хареса как го каза това , и си много прав! Бил съм свидетел на подобен диалог :D
Също да добавя, когато колата (крацуата) им върви, се скъсват да я хвалят (великата немска машина), като и се счупи нещо, почват да се обясняват как "всичко си има живот". :D
Иначе, всичко талянско / Алфа било буклук щот се е чупило :tongue:
Иначе за автора на темата, споко .. всякакви ги има, дори и алфаджии има. (не Алфисти , алфистите са истинските фенове на марката)
lordliness
03-05-2013, 08:31
Аз разправям на всички, че Алфа е върха на автомобилостроенето и до ден днешен никой не е посмял да ми противоречи и добавям разбира се, че те никога няма да имат удоволствието да карат Алфа, защото са твърде предубедени, страхливи и нещастни :)
Аз съм обърнал другата страна - на всички обяснявам какви са боклуци и колко съм прост да си купя 2, ама те пък ги удрят съмнения и не ми вярват. Че и си купуват. Хората нямат угодия :tooth:
Аз съм обърнал другата страна - на всички обяснявам какви са боклуци и колко съм прост да си купя 2, ама те пък ги удрят съмнения и не ми вярват. Че и си купуват. Хората нямат угодия :tooth:
Хехе, аз действам по същия начин :). Разправям, че за нищо не стават и да оставят балъците като мен да ги карат, а те тарикатите да си карат тарикатските коли. Гледат ме и се чудят ебавам ли се с тях, като знаят какво карам от години :) . Още взето такива хора не могат да разберат как човек може да има мнение по-различно от масовото. Няма смисъл да спориш с такива, те знаят всичко и са убедени в "правотата си". Даваш им свободно и се забавляваш с тях - това е :) .
badmadafaka
03-05-2013, 09:45
Аз съм обърнал другата страна - на всички обяснявам какви са боклуци и колко съм прост да си купя 2...+1 :Tease:
PS: Темата е култова. Напомня ми за една 159-ка, най-яката на света...
....нека си плямпат...много от противниците на италианското автомобилостроене са с VM-омве...хопели...джипове...крайслери..хюндаи.....ам а не го знаят,ае иди обяснявай,че от доста години джип,крайслер,додж разни хамерикански чекии се правят за Европа от Фиат.
Един пич ми обясняваше за неговия Вояджер2,5 дизел,че бил с матор от мерц....така му казал търговеца от който купил колата.:rotfl::rotfl::rotfl:
..иди и обясни на такъв човек,че нямаш сестра.:):):)
ФЕРАРИСТ
03-05-2013, 14:58
да го накарам да подиша малко пари от селения голд
Не по темата, ама вземи ги карай да дишат пари на малко по хубаво масло, Голд си е наказание за двигателя.......дори и истинския голд.....
RUNNING WILD
03-05-2013, 16:37
не знам кое е наказание като масло само ще споделя че 4 години не съм сменял масло Селения Голд само доливам,преди 10 дена смених масла и филтри пак Селения.
dimitar_vd62
03-05-2013, 16:50
А виждали ли сте изражението на човек който си е купил Опел Фронтера къса база дизел 199.. нам коя си година, да ти разправя че немското ще надживее Алфата и да разбере че немската му машина е с двигател на Алфа Ромео.
Татко му му бил казал просто не можах да не споделя с вас :afro:
Предлагат ми гонка с a3 1.8 125 hp ... и ме е много яд че не съм 1.6ТС да го накарам да подиша малко пари от селения голд
Такива гонкаджии ги пускам на жената.Голям сеир става.
А виждали ли сте изражението на човек който си е купил Опел Фронтера къса база дизел 199.. нам коя си година, да ти разправя че немското ще надживее Алфата и да разбере че немската му машина е с двигател на Алфа Ромео.Фронтера-та не е с двигател на Алфа Ромео, Митак;)
не знам кое е наказание като масло само ще споделя че 4 години не съм сменял масло Селения Голд само доливам,преди 10 дена смених масла и филтри пак Селения.
Те с новото масло изтракват, не се бой :D
dimitar_vd62
03-05-2013, 19:02
Фронтера-та не е с двигател на Алфа Ромео, Митак;)
Напротив, има някакъв модел с дизел 1,9 с верига.
ivailo rachev
03-05-2013, 19:11
Офф ей такива ги слушам по цял ден.Работя в магазин за авточасти.Колегата ми има Пунто ГТ,аз си карам КуВе-то,а служебната кола е Пунто мк2.Повечето ни клиенти започват да ни убеждават колко сме тъпи да караме италиански коли и ем разбираме от коли,а пак караме кочини.А тоя модел 1.8 20 клапановия е най-пъргавия мотор на вагините(толкова е куц).Като е толкова голям разбирач го питай защо швабина измислил да има ангренажен ремък от коляновия вал към единия разпределителен и към другия връзката става с верига и го питай защо като уж веригата била почти вечна се сменя толкова често на този мотор защо толкова лесно прескача зъби на този вал дето е с верига.
Като не им харесват - ми да не ги купуват бе... :) Колкото повече педерасти, толкова повече жени за нас... така е и с Алфичките. :dance:
http://www.youtube.com/watch?v=IYiM5FNK4Hw
Простотията си ходи по хората, какво се чудите.И на 17 и на 70 има глупаци.
Отделно хората робуват на клишета, то и във форума има такива, какво остава за разни други.
Та да използваме в тоя случай мъдростта на древните люде:
Hominis est errare, insipientis in errore perseverare - За човека е характерно да греши, но само за глупака - да упорства в грешките си.:beer:
dimitar_vd62
03-05-2013, 19:50
http://testdrive.bg/poll.html
Като не им харесват - ми да не ги купуват бе... :) Колкото повече педерасти, толкова повече жени за нас... така е и с Алфичките. :dance:
http://www.youtube.com/watch?v=IYiM5FNK4Hw
Е това ми хареса :lol:
ПС какво масло предлагате като селенията е зле ?
Напротив, има някакъв модел с дизел 1,9 с верига.Няма Фронтера с 1.9 мотор.Има 2.5 VM и явно с него го бъркаш.Тоя VM са го нарочили за опелски, но той си е италиански.
dimitar_vd62
03-05-2013, 22:16
Начи пича решил да си купи жип.Ма понеже няма средства пък иска да е гоума работа и си взе тая Фронтера и кат баровец отишъл в сервиза на опел да му я обслужат и там му рекли че е с двигател на алфа ромео.Иначе нямам идея какво слгат в хлопелите.Та ся кат ме опонира се разчетах и се оказа че и у форума на опел не знаят с какъв мотор е алфа, исузу , ровър бмв....в крайна сметка намерих в оффроад едно мнение дето ми си струва читаво.Тия жипове са двигатели на опел, исузу,фиат, и VM - VMotori.Италианците купуват лиценз на американски дизелов двигател от 60-години модел, правят го и го продават на различни фирми.Оттук явно и някаква аналогия с Алфа Ромео/щото е талянски/.Как да е, прав си.Обаче пак си е италянски.Между другото като се позачетох във форума на Опел, стигнах до извода че проблемите им са повече и от нашите.Мноооого страници с проблеми.И те им викат кошница, курник и т. н.Кво толкова ги превъзнасят немските машини.
Начи пича решил да си купи жип.Ма понеже няма средства пък иска да е гоума работа и си взе тая Фронтера и кат баровец отишъл в сервиза на опел да му я обслужат и там му рекли че е с двигател на алфа ромео.Иначе нямам идея какво слгат в хлопелите.Та ся кат ме опонира се разчетах и се оказа че и у форума на опел не знаят с какъв мотор е алфа, исузу , ровър бмв....в крайна сметка намерих в оффроад едно мнение дето ми си струва читаво.Тия жипове са двигатели на опел, исузу,фиат, и VM - VMotori.Италианците купуват лиценз на американски дизелов двигател от 60-години модел, правят го и го продават на различни фирми.Оттук явно и някаква аналогия с Алфа Ромео/щото е талянски/.Как да е, прав си.Обаче пак си е италянски.Между другото като се позачетох във форума на Опел, стигнах до извода че проблемите им са повече и от нашите.Мноооого страници с проблеми.И те им викат кошница, курник и т. н.Кво толкова ги превъзнасят немските машини.И аз се зачетох и... Не знам дали са преработили американски мотор, но правят само дизелови такива от създаването на фирмата.2.5 го слагат в хлОпела от 95-та т.е. тогава GM купуват VM.
А аналогията с Алфа е, че тоя мотор се монтира и в Алфа.
dimitar_vd62
03-05-2013, 22:29
Ма много покрусен беше де, едва ли е разбрал тия подробности щото кото го видя все го питам - как е "Алфата", и с половин уста ми отговаря - добре е.
Ма много покрусен беше де, едва ли е разбрал тия подробности щото кото го видя все го питам - как е "Алфата", и с половин уста ми отговаря - добре е.
Немците от скоро правят смислени дизели, но и те са под въпрос.Немското много рядко е качествено.Немското е качествено само тогава, когато е с италиански части;)
Преди години изхвърлих една перална машина AEG, тя беше на около 15 години.Протече веднъж, аз я разглобих и.... вътре частите Зануси.Само табелката немска.Ама хората хвалеха великата немска марка.....
VM Motori.....стара италианска фирма за дизеляци...в момента е 50% на GM и 50% на Фиат.
mirchozo
03-05-2013, 23:33
Офф, аз имам един колега с пасат4 1,9 тди синхро (дьорт по дьорт, други му казват 4х4 и така) 110кс, то не бяха чипове, джанти, турбини и т.н., "мойта кола много върви, мойта кола не върти гуми направо отлепя" и т.н. По негово настояване се състоя гонка да видим коя кола как върви (моята е от подписа). Та 2ра седмица не ми говори, що тъй стана...., буста му нещо станало, джантите му били големи...
Общо взето предобедени хора колкото искаш, но нищо, ние глупаците нека си караме италиянските трошляци.
Чета, чета, чета...... и разбирам, че по нищо не се различавате от 17-годишни момченца :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
Е па в крайна сметка си е така :crazy:
Нека и ние малко да позлобеем по техен адрес :pokey:
Чета, чета, чета...... и разбирам, че по нищо не се различавате от 17-годишни момченца :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
Нали знаеш - само играчките стават по-големи... :coolio:
:coolio:..ти си истински италянец!.....те така правят, купуват, карат, доливат.....докато я продаде или бракува....и след това ние сме наред:))
... :) Колкото повече педерасти, толкова повече жени за нас... така е и с Алфичките. :dance:
Ъхъ. Да не забравяме думите н най-малкото джудже- "Ае ве... Угасяйте да си лягаме!!!".
Ма това каква връзка има с алфите не разбрах ( вица го знам де) :drinking:
Сигурно има предвид, че алфите са курви....а тия с аудитата педали:yes:
Тук мине не мине месец и се подхване някоя тема за Audi и то всеки път така, сякаш е първа подобна тема...
ПС какво масло предлагате като селенията е зле ?
Питай тука да ти кажат експертите а не гледай какво пише на етикета под капака :D
Въй,то пък аз даже и не доливам,ама беше Селения турбодизел.Сега Иво ме аджипна и мисля чак догодина да гледам щеката.:devil2:
Ъхъ. Да не забравяме думите н най-малкото джудже- "Ае ве... Угасяйте да си лягаме!!!".
Колкото на джуджето му трябват ортаци за Снежанка, толкова и на мен ми трябва да обяснявам на някого какво парче ( алфата) ми се е паднало. Карам си я и ич не ми требе да обяснявам на сляп как изглежда зеленото.
А, ясно-напълно съгласен!
Немското е качествено само тогава, когато е с италиански части;)
А на италианските коли им се най чупят немските части.Факт.
don_pepone
08-05-2013, 19:44
Уахахах да бе,като чуя само израза "италянските мноо арни с много екстри ама все им е бъгава електрониката" и това все разни немско любящи го казват.... ама като им кажа че всичко дето го плюят като бъгава електроника е Бош и гледат тъпо и се почва.. "е да то на всичко му идва времето..."
Е, ако не си кривим душата, 'талянците обичат да слагат и тва което е възможно най-евтиния вариянт. Електрониката на италиянките е пословична именно заради това. Иначе в АутоБилд имаше един тест на нов Ауди А6, и за 100 хил. км 6 пъти влезе в бокса за едно и също - проблем в електрониката. така че никой не е застрахован. еле па швабите
Аз пък си купих СААБ 9-5 aero, с 230 кс :kicking:, дето били с егати скъпата поддръжка..... Не знам или съм станал много богат без да знам .... или цените за поддръжка не се отличават от всяка една кола от този клас..... единствената разлика е кефа когато скъсаш някоя кола с цена от 100-150к :go:. Но боксерчето си го спомням винаги с усмивка и имам такива подозрения че не ми е била последната алфа :metal:
А да плюеш по марка в която не си се качвал си е идиотщина... особено ако ни си имал никога нищо по различно от WV passat i opel vectra!!!!
Q: What is the Audi owner's most ardent wish?
A: A bigger penis.
Q: What is the Audi owner's most ardent wish?
A: A bigger penis.
Офффф р добре че не взех ауди :gruebel:
Офффф р добре че не взех ауди :gruebel:
Я сподели, от сааба пониква ли още един? Тук едно кабрио ми го дават без пари, ако нещо да се хвърлям :cheers:
lordliness
10-05-2013, 23:29
как пушеше черно едно А 6 днес, докато се опитваше да дръпне на по- голяма дистанция от мен, не ми хареса пушека и минах бързо отпред :)
Я сподели, от сааба пониква ли още един? Тук едно кабрио ми го дават без пари, ако нещо да се хвърлям :cheers:
Ами от януари го карам, само като я взех смених дросел че беше сдал багажа, от сааб форума ми помогнаха момчетата и ми излезе 150лв вместо 600-700, та до сега само течност за чистачки съм слагал, и сега ми се разтрака нещо отпред вляво , но като се има в предвид че съм със 17-ки и низкопрофилни гуми + нашите чудесни настилки мисля че си е нормално . Първи Сааб ми е не мога да ти кажа много за марката . Едно е сигурно фрашкана е с електроника , голям кеф като я караш (поне моята че е с повечко кончета) и от 4 сааба с които се разминаваш поне 3ма те поздравяват , което те кара неволно да се усмихнеш. Разхода ми е 13,8 на градско , което е нормално според мен, на цариградско с включен круиз контрол на 80 км/ч ми показваше 6,8. Не съм я карал извънградско още:ranting:.
Разхода ти е по-нисък от моя в града, а съм 100 кончета назад... Поздравления за хубавата кола, безаварийно да и се радваш ;).
Разхода ти е по-нисък от моя в града, а съм 100 кончета назад... Поздравления за хубавата кола, безаварийно да и се радваш ;).
Мерси колега!!