View Full Version : няколко проблема наведнъж...
raitchev
27-01-2007, 11:04
колеги от известно време стават странни неща с мойта алфа
ще ги изброя последователно ако може да кажете къде и какво да направя....
1. колата сериозно придърпва в движение. подаваш газ, педала се вдървява и колата почва да спира направо...
2. педала на спирачката внезапно се вдървява (все едно при загасен двигател да се опиташ да спреш)
3. почва много трудно да сменям от 2 на 3
тези трите обикновенно се случват едновременно едно след друго.
дали съм си прецакал скоростите?
4. много бавно качва температура...
горе долу това е...
но като цяло едвам едвам набира от спряло положение (безкрайно ме вбесява това)
Виж си сервото защото май това е проблема със спирачките.
Съединител може би. Най добре отиди да я видят някъде, че от написаното направо се стряскам :!:
Crusader
27-01-2007, 17:40
Проблема със смяната на скоростите може да е в остарялото масло на скоростната кутия, имай в предвид че е почти задължителна смяната на маслото в кутията след като си взел колата, и то със качествена синтетика а не с някакъв боклук.
За загряването, ми те боксерите си загряват малко по трудно, а пък зимата е направо ...майка плаче, но ако въопбще не прескача 60 градуса, значи си за смяна на термостат.
Дано за другите неща някой колега да помогне, успех!
raitchev
27-01-2007, 17:47
Проблема със смяната на скоростите може да е в остарялото масло на скоростната кутия, имай в предвид че е почти задължителна смяната на маслото в кутията след като си взел колата, и то със качествена синтетика а не с някакъв боклук.
За загряването, ми те боксерите си загряват малко по трудно, а пък зимата е направо ...майка плаче, но ако въопбще не прескача 60 градуса, значи си за смяна на термостат.
Дано за другите неща някой колега да помогне, успех!
мерси за съвета
кажи какво масло за скорости да купя
ще сменя маслото не съм го направил когато я купих, само другите масла и филтри смених.
иначе температурата си се качва над 60 но много бавно
между другото се сетих ще проверя и свещите евентуално да не придърпва заради тях? че и тях не съм ги гледал
4. много бавно качва температура...
какво разбираш под "много бавно" ? аз например, ако тръгна веднага , градско, в 8 сутринта, и не я изчаквам да позагрее, след 3 светофара е на 40 градуса, докато стигна до работа е вече 80. Това става дума за 7-8 минути само по Стамболийски, 3.5 км.
Ако е нещо такова, значи е нормално ... на мен ми се вижда дори доста бързо :roll: нека другите също да кажат
allberti
27-01-2007, 20:06
Колега, за одървянето на спирачките - имах същия проблем. Оказаха се маркучи, които на пръв поглед не личеше че бяха за подмяна. Защото както ми обясниха във Ванто като се наруши структурата на маркуча се стеснява отвора, така че течността преминава трудно или въобще не преминава. Най-често на тихи обороти (при маневра на пример).
Crusader
27-01-2007, 21:05
Ми по принцип трябва да е TUTELA ZC80, ма може и OMV SAE 85W 90 /гъстичко е и мое да има ядове зимата, но пък е ефтинко/, моят избор е ARAL 75W90 Syntetic!
Според менюала маслото е различно за боксьорите и ТС-а.
За боксер: SAE 80W90 - TUTELA W90/M
За TS-a: SAE 75W90 - TUTELA ZC75 SYNTH
Аз мойто още не съм го сменял :oops:
georgievst
28-01-2007, 12:51
Погледни червения етикет под предния капак. Там пише с какво трансмисионно масло трябва да я караш. Някаква Тутела сигурно ти препоръчват. Аз обаче скоро пак го сменях и ми сложиха Кастрол синтетично и не смятам, че съм объркал.
боби1977
16-02-2007, 18:51
здравейте,
аз карам 1.3 боксер и имам същия проблем със спирачките.Въпреки ,че сам подменил дискове,накладки цилиндърчета ..пак го има,но е само в редки случаи и при маневри както колегата спомена,освен това съм забелязал ,че се получава при студено и мокро време...А за маслото в скоростите..сменяйте го защото аз счупих сателити на диференциала май точно поради причината ,че не бях го сменял и стигнах дотам ,че еджам да вкаржам 1ва и 2ра
въпроса ми е каква е цената на маркучите да ги подменя
въпроса ми е каква е цената на маркучите да ги подменя
Цената е около 10-11 лв. броя в магазина на ТиН на Оборище,иначе ги сменяйте и на мен старата кола ми правеше такива номера и като ги смених всичко се оправи :wink:
боби1977
18-02-2007, 19:31
Благодаря за информацията.Каде мога да разберя как се стаяа член на клуба и при какви условия?
raitchev
19-02-2007, 10:01
Благодаря за информацията.Каде мога да разберя как се стаяа член на клуба и при какви условия?
ето тук може да прочетеш:)
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2290