PDA

View Full Version : Проблем с паленето - боксер

SilentlyLoud
05-05-2013, 20:04
Zdraveite. Purvo izvinqvam se 4e pi6a na latineca no sum na pc zala na 1 ostrov v gurciq i ne moga da namerq free wifi. Ta kolata q izmu4ih 1000 kilometra da doida do tuk i po4na da mi pravi problemi. Zna4i rano sutrin kato zavurtq kliu4a si pali bez problem. Otivam da si svur6a rabotata i me ostavq tam. Vurvi vurti no ne pali. Ne znam kakvo i stava. Davi se za6toto q mu4a da q zapalq a tq ne6te a trqbva i da se pribera vse pak. Mislih si 4e e deto e zagrqla no ne e. Na drugata sutrin karam 2 min do benzinostanciqta i me ostavi tam 4e idvaha hora da me durpat. Kazaha mi ili ot debitomer ili stupkovo motor4e bilo. Ne znam naistina kakvo e ako nqkoi ima idei da kazva 4e ne moga da se pribera ^^:shocking::shocking::shocking:

ivo_red
05-05-2013, 21:27
Zdraveite. Purvo izvinqvam se 4e pi6a na latineca no sum na pc zala na 1 ostrov v gurciq i ne moga da namerq free wifi. Ta kolata q izmu4ih 1000 kilometra da doida do tuk i po4na da mi pravi problemi. Zna4i rano sutrin kato zavurtq kliu4a si pali bez problem. Otivam da si svur6a rabotata i me ostavq tam. Vurvi vurti no ne pali. Ne znam kakvo i stava. Davi se za6toto q mu4a da q zapalq a tq ne6te a trqbva i da se pribera vse pak. Mislih si 4e e deto e zagrqla no ne e. Na drugata sutrin karam 2 min do benzinostanciqta i me ostavi tam 4e idvaha hora da me durpat. Kazaha mi ili ot debitomer ili stupkovo motor4e bilo. Ne znam naistina kakvo e ako nqkoi ima idei da kazva 4e ne moga da se pribera ^^:shocking::shocking::shocking:

Аз ти препоръчвам да свалиш моторчето за празен ход, да вземеш от бензиностанцията WD 40 и с него да прочистиш гняста дето се е наслоила. Това би трябвало да ти реши проблема. някъде тук из темите имаше подробно описание как се прави, даже и снимков материал. Някакви други симптоми да си усетил - придърпвания, прекъсване, и т.н.?

Strato
05-05-2013, 21:39
Датчика на хол (тоя на коляновия вал) провери ли го ако не виж буксите как са ,ако са добре го свали и почисти с ВД-40 (мен 4 дена ме измъчи същия проблем но най-накрая е отстранен) Дано съм бил полезен!

BillyBoy`
05-05-2013, 22:50
Аз ти препоръчвам да свалиш моторчето за празен ход, да вземеш от бензиностанцията WD 40 и с него да прочистиш гняста дето се е наслоила. Това би трябвало да ти реши проблема. някъде тук из темите имаше подробно описание как се прави, даже и снимков материал. Някакви други симптоми да си усетил - придърпвания, прекъсване, и т.н.?Колата от подписа на колегата!

ivo_red
06-05-2013, 00:43
Колата от подписа на колегата!
:drunk: Не съм обърнал внимание, че е боксер. Няма тогава МПХ. извинявам се за подвеждащия пост

kolev
06-05-2013, 07:52
как бе, моторче за празен ход си има, но няма дебитомер.
трябва да се знае колата дави ли се. тоест бензин има ли или само върти.

mordohy
06-05-2013, 12:41
Мотора няма дебитомер , а МАП-сензор. При тебе е една плочка с едно маркуче до дросела. Провери маркучето, но не е от него.
Така да не пали е или от датчика на маховика, или от бобините.
Тоест първо извади им щепселите , огледай ги, напръскай ги с нещо и няколко пъти го вкарай и изкарай.
Остава бензина!
Провери масата за бензиновата помпа. Имат свойството да клеясват.
Тоест, като не пали провери дали тя работи. Имай в предвид, че като я дадеш на контакт, ако не върти мотора, след 3-4 секунди спира
Изобщо давай каквато информация имаш и каквото си забелязал. Дори и да мислиш, че е глупост!

ivan dimitrov
06-05-2013, 13:33
---

SilentlyLoud
07-05-2013, 20:59
Zna4i kolata kato q zapalq sutrinta primerno kato ne sum q palil minimum 12 4asa pali ot 1viq put. Spra li i ne iska da zapali pak. Jultoto kliu4e izgasva 4ervenata diuzi4ka na tabloto sveti postoqnno s nqkoi izkliu4eniq koito sa kato karam sus 100 km/h . Oborotite se digat sami. Drugo drugoooo.... Miri6e na benzin kato se opitam da zapalq 3-4 puti da.

ivan dimitrov
07-05-2013, 22:48
---

SilentlyLoud
08-05-2013, 14:04
pravilno si razbral kolata q palq karam 2-3 minuti do benzinostanciqta i ostavam tam.

mordohy
08-05-2013, 14:10
Подобен проблем съм имал от датчика за температура на въздуха. Намира се на тръбата, между филтъра и дросела.
Изключи го и виж дали ще се оправи.
Не е зле да провериш, дали има ток на бобините.

SilentlyLoud
14-05-2013, 20:09
Zna4i v4era izkarah sve6tite neznam s kakvi sve6ti izliza zavodski no kato gi vidqh i mi izglejdat na po 6-7 godini . Vse edno durva izkarah dali moje i te da mi go pravqt toq problem ? Ina4e sum po4istil drosela po4istih dat4ika sega 6te si vzema zvezdi da izkaram o6te 2 dat4ika da gi iz4istq i da q vidq dali 6te e nared.

ivan dimitrov
14-05-2013, 21:48
---

kolev
15-05-2013, 08:06
а свещи защо не си сменял досега при положение че са по 4-5лв бройката. за запалителните кабели да те питам ли.
щом мирише на бензин и ти свети лампата постоянно, може да е температурен сензор,тпс,мап,проблем по ел. инсталацията, но само с парцал няма да се оправи.

zdravio
15-05-2013, 10:24
Незнам защо търсите под вола теле. По симптоми прилича на датчик на колянов вал. По принцип боксерите страдат по-рядко от този проблем за разлика от ТС. А ако си далеч палиш и тръгваш, просто недей да гасиш :drive: ! Успех!

kolev
15-05-2013, 13:50
ако е тоя датчик, няма да се дави колата в бензин. но без никакви замервания си е хвърляне на боб щото лампата може да свети от много неща, но колата да не пали заради съвсем друго.

ivan dimitrov
15-05-2013, 19:11
---

SilentlyLoud
15-05-2013, 20:43
Tursq tele pod vol za6toto trqbva6e da izmestq kolata malko i se naloji 2 puti da q palna i lampata i 2ta puti izgasna. Re6oh da gi pogledna v kakvo sustoqnie sa tiq sve6ti i vidqh 4e sa stari4ki. Tuka na toq ostrov grutski nqma ni servizi ni ni6to i trqbva suvsem sam da se opravqm. A da si se vurna do BG sa si 1000 km i nqma kak da ne q izgasq za benzin.

ivaylo
15-05-2013, 22:41
Колега сигурен ли си че не ти светва ключето на таблото, под волана се намира една жъллта кутиика за имобилайзера. Също така около контактния ключ има една намотка която хваща сигнала от чипа. Друг вариянт е както казват колегите датчик колянов вал. Може да има и студени спойки в компютъра(намира се в краката на пасажера под стелката) или пък разхлабена букса на някои датчик.

mordohy
15-05-2013, 23:11
Виж да не е спукана мембраната на регулатора за налягане на бензина.
Изкарай му маркучето и запали колата.
Ако изкарва бензин от там-от него е!